Orijinalini görmek için tıklayınız : !!!Evrim Yorumdur!!!
Evrim biyolojinin en tartışılan konusudur. Eldeki verilerin yanlış olduğunu kimse inkar etmiyor acaba bu eldeki veriler evrimin doğru olduğunu kanıtlar mı?
-Bulunan bir fosil neticesinde hemen sözde bilim çevreleri atağa kalkarlar yok bu şu canlının ilkel halidir diye acaba nesli tükenmiş bir canlının fosili olma olasılığı yok mu?
-Eldeki verilerden sözde birbirleriyle bağlantılar kurarak evrimin gerçek olduğu ispatlanmaya çalışıyor peki inançlı kimselelerin aynı bilgileri yaratıcıya atfetmesinin neresi yanlış?
liopleurodon
28-09-2009, 14:50
>>> Eldeki verilerden sözde birbirleriyle bağlantılar kurarak evrimin gerçek olduğu ispatlanmaya çalışıyor peki inançlı kimselelerin aynı bilgileri yaratıcıya atfetmesinin neresi yanlış?
Yaratıcı dediğin şeyin hiç var olmaması olabilir mi?
tensiz.denek
28-09-2009, 15:11
Sayın mayonez,
Görüyorum ki daha hala dersinize çalışmamışsın. Evrim teorisiyle tanrıyı bağdaştırmaya uğraşıyorsun halen. Evrim teorisi ile teizmin hiçbir ortak noktası yoktur. Evrenin 6 günde, bütün canlıların 1 günde, ademin çamurdan, havvanın onun kaburga kemiğinden, bütün insanlığın ensest ilişkiden yaratıldığına ancak inanmak isteyenler inanabilir. Evrim teorisi, canlıların da, insanın da nasıl türleştiklerinin bilinen en akla yatkın açıklamasını yapar. Tabiki evrim teorisi herşeyin teorisi değildir, bütün evrenin açıklamasını yapmaz. Fakat sözdekutsal kitapların açıkladıklarından çok daha fazlasını açıklayabilirler. Evrim teorisi teizmin dogmalarını yerlebir eder.
Bununla beraber evrim teorisinin varlığı tanrının varolmadığının kanıtı değildir. Evrime inanan bir insan tanrıya inanabilir fakat bu onu en fazla deist yapabilir.
-Bulunan bir fosil neticesinde hemen sözde bilim çevreleri atağa kalkarlar yok bu şu canlının ilkel halidir diye acaba nesli tükenmiş bir canlının fosili olma olasılığı yok mu?
Bir fosilin nesli tükenmiş bir canlı'ya ait olması tabiiki muhtemeldir. Fakat bu sadece olasılık senaryolarından biridir. Fosil nesli tükenmemiş bir canlıya da ait olabilir. Bugün ortada olmayan bütün canlıların nesli tükenmiştir.
-Eldeki verilerden sözde birbirleriyle bağlantılar kurarak evrimin gerçek olduğu ispatlanmaya çalışıyor peki inançlı kimselelerin aynı bilgileri yaratıcıya atfetmesinin neresi yanlış?
Bugünkü teknoloji ve bilgi birikimiyle bile Dünya'da yaşayan canlıların sadece %10 unu biliyoruz. Dünya'da 100.000.000'den fazla tür yaşadığı düşünülüyor. Bu sayıya birde nesli tükenenleri eklemek gerekiyor. Bu canlıların hepsinin bir el hareketiyle yoktan varolduğunu düşünmek ancak Dünya'daki yaşamın çeşitliliğinden bihaber insanların ortaya atabilecekleri ilkel bir düşüncedir. Bu kadar canlı bir anda yaratılmış olsaydı bütün ekosistem çökerdi. Besin zincirleri kırılırdı. Canlıların sayısında biranda büyük bir patlama yaşanırdı ve sonra yiyecek kıtlığından bütün canlılar birkaç sene içinde ortadan kalkardı. Bizde bu büyük yokoluşa ait fosiller bulurduk.
Bütün canlıların bir günde veya bir anda yaratılmış olabileceğine inananlar bu düşüncenin ne kadar ilkel olduğunun farkına ne zaman varacaklarını merak ediyorum.
Saygılar,
siparisci
28-09-2009, 15:57
Bugünkü teknoloji ve bilgi birikimiyle bile Dünya'da yaşayan canlıların sadece %10 unu biliyoruz. Dünya'da 100.000.000'den fazla tür yaşadığı düşünülüyor. Bu sayıya birde nesli tükenenleri eklemek gerekiyor. Bu canlıların hepsinin bir el hareketiyle yoktan varolduğunu düşünmek ancak Dünya'daki yaşamın çeşitliliğinden bihaber insanların ortaya atabilecekleri ilkel bir düşüncedir. Bu kadar canlı bir anda yaratılmış olsaydı bütün ekosistem çökerdi. Besin zincirleri kırılırdı. Canlıların sayısında biranda büyük bir patlama yaşanırdı ve sonra yiyecek kıtlığından bütün canlılar birkaç sene içinde ortadan kalkardı. Bizde bu büyük yokoluşa ait fosiller bulurduk.
El hareketini de nerden çıkardın Sayın Tensiz.denek, senin gibi biri mi yarattı sandın her şeyi ?
Allah , "Ben dünyayı yaratıyorum ama tensiz.denek de nasıl yarattığımı anlasın" dememiş ki. Bu sorulara rüyadan uyandığında zaten cevap bulacaksın.
Sevgili mayonez,
C. Darwin evrim teorisinin materyalist bir dünya görüşü ile açıklanması gerektiğini söylemişti. Ki günümüzdeki modern evrim teorisyenleri de öyle yapmaktadır.
İlahi kabul edilen 3 dinde yaratılışın nasıl olduğunu iyi biliyorsun. Her şeyden önce onlar evrimi yani canlılığın değişimini kabul etmezler. Yaratıcı her şeyi yaratmış ve öylece kalmıştır diye kabul ederler. Senin nesli tükenmiş canlı diye nitelendirdiklerini de kabul etmezler bile.
Dolayısıyla bu verilerle evrimi yaratıcıya atfetmek din dışına çıkmaktır. O zaman seni modern dinlere, tarikatlara yönlendiriyorum.
Sevgiler...
Sayın mayonez,
Görüyorum ki daha hala dersinize çalışmamışsın. Evrim teorisiyle tanrıyı bağdaştırmaya uğraşıyorsun halen. Evrim teorisi ile teizmin hiçbir ortak noktası yoktur. Evrenin 6 günde, bütün canlıların 1 günde, ademin çamurdan, havvanın onun kaburga kemiğinden, bütün insanlığın ensest ilişkiden yaratıldığına ancak inanmak isteyenler inanabilir. Evrim teorisi, canlıların da, insanın da nasıl türleştiklerinin bilinen en akla yatkın açıklamasını yapar. Tabiki evrim teorisi herşeyin teorisi değildir, bütün evrenin açıklamasını yapmaz. Fakat sözdekutsal kitapların açıkladıklarından çok daha fazlasını açıklayabilirler. Evrim teorisi teizmin dogmalarını yerlebir eder.
Bununla beraber evrim teorisinin varlığı tanrının varolmadığının kanıtı değildir. Evrime inanan bir insan tanrıya inanabilir fakat bu onu en fazla deist yapabilir.
Ben hayatta evrim teorisiyle Allah bağdaştırmaya çalışmıyorum.
Herhalde benim söylediklerimi yanlış anladınız.
Ben eldeki verilen dediğimiz zaman bilimadamları tarafından bulunan bir fosili hemen evrime delil olarak göstermelerin ne gibi mantiki açıklaması olduğunu göstermek istiyordum.
Ama sen beni yanlış anlamışsın
Bir fosilin nesli tükenmiş bir canlı'ya ait olması tabiiki muhtemeldir. Fakat bu sadece olasılık senaryolarından biridir. Fosil nesli tükenmemiş bir canlıya da ait olabilir. Bugün ortada olmayan bütün canlıların nesli tükenmiştir.
Siz peki neden bu seneryoyu hesaba katmıyorsunuz?
Yoksa Allah inancınız olmadığı için mi bunu kabul etmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi?
Bundada yanlışlık yapmışsın bence yaratıcı herşeye gücü yeden değil mi?
Evet bütün canlıları birden yaratmasının ne zorluğu olabilir
Hiçbir zorluğu yoktur
Neyse burda bitirmek istiyorum sizin her söylediğinize cevap veremeyebilirim. Bu yüzden kusura bakmazsın umarım.
liopleurodon
28-09-2009, 20:14
>>> Bundada yanlışlık yapmışsın bence yaratıcı herşeye gücü yeden değil mi?
Öncelikle yaratıcının her şeye gücü yetemez. Mesela kaldıramayacağı bir taşı yaratamaz. Yaratırsa da o taşı kaldıramaz. Çıkmaz döngü olur, asölyeleri atar gider.
Kısaca, hiç bir şey, herşeye gücü yeter olamaz.
>>> Evet bütün canlıları birden yaratmasının ne zorluğu olabilir Hiçbir zorluğu yoktur
Eğer herşeye gücü yeter olamıyorsa, ki olamıyor gördüğün gibi, o zamanda o yaratıcı dediğin şeyin artık canlıları birden yaratıp yaratamayacağı sorgulanır olur.
Bu sorunun cevabıda ancak o yaratıcıyı bulup getirir, onları yaratabilir olduğunu gösterip, birde yaratmış olduğunu ispat edersen verilebilir. Yoksa bu laf tıss olmuş bir balondan ibarettir.
Farkında olmadığın şey şu. Ateistforum'da da sordun, aynı şeyi söyledim, nerde bu yaratıcı, hani?
Elinde olan A x B x C x D... Bunlardan bir evrim sonucunu çıkarıyorsun. Elde olmayan, mevcut olmayan hiç bir şeyi katman gerekmiyor. Sen ise, bu listeye bir E ekliyorsun ve başka bir yorum çıkarıyorsun. O zaman senin soırunun bu E'nin varlığı olacaktır haliyle. "E" olarak eklediğin bu şeyin varlığını gösteremediğin sürece, yaptığın yorum anlamsız, boş olacaktır, uydurmadan ibaret kalacaktır.
Sevgili mayonez,
Mesela insan ile maymunun DNA benzerlikleri için yüksek bir sayı verilir. Ama evrim teorisine göre insanın soy ağacında çok uzak bir canlı ile olan DNA benzerliği için de yüksek bir sayı verilir. (tabii ikisi de bilimseldir)
İşte bu noktada olaya hangi açıdan baktığın rol oynar.
Evrim teorisini savunuyorsan ilk örneğim tezini destekler.
Ancak reddediyorsan ilk örnek verildiğinde ikinci örnekle bunu çürütebilirsin.
İşte mesela burası bir yorumdur. Bu bilimsel veriyi yorumlaman teoriye nasıl baktığınla ilgilidir.
Saygılar
tensiz.denek
28-09-2009, 20:21
Ama evrim teorisine göre insanın soy ağacında çok uzak bir canlı ile olan DNA benzerliği için de yüksek bir sayı verilir.
Sayın jay jay,
İnsanın soyacına uzak fakat genetik olarak insana maymundan daha yakın hangi canlıdan ve hangi yorumdan bahsediyorsunuz?
Saygılar,
bence sorun şu.. diyelim evrimi din kabul etti ve birşekilde kitabına uydurup hazmetti (big bang gibi)...
bu tanrı-allah varlığını doğrular mı veya yalanlar mı???
ozman önce şu evrimle dini karşı karşıya getirmeyi dinciler bırakmalı....
asıl soru yaratıcı mevhumunun kendisinde anlamıyor musunuz??
>>> Eldeki verilerden sözde birbirleriyle bağlantılar kurarak evrimin gerçek olduğu ispatlanmaya çalışıyor peki inançlı kimselelerin aynı bilgileri yaratıcıya atfetmesinin neresi yanlış?
Yaratıcı dediğin şeyin hiç var olmaması olabilir mi?
varlıktan haberdar olan ama yokluguda bılen ınsan!:shocked:
varlık ile yoklugun ızahını yapmış ama hala kendını ızah edememıs.
liob kanımca sen dusunmuyorsun o zaman yoksun desem! bana ne dersin? :tinfoil3:
bak senle bir felsefe yapalım. senn kafanı karıştırayım. ama lutfen cok ıyı oku ve ciddiyetle yaklas ve mumkunse bana cevap ver.
---
şimdi sayın liob. ben bilinci ve zihnı kopyalayabılen makına yaptım varsay. su teknoloji ile zor degıl. düşünsenıze nano teknolojı ile sizi direkt kopyalayabiliyorum.
mesela yatagınızda uyurken sızın benınızden kopyaladıgımız bedenı yanınıza uzaksak ve kopyaladıgımız beynınızı yenı bedenınıze kopyalıyı versek.
durum1-sonra eski bedenızızı yanı esas bedenınızın fişini çeksek.
yeni bedeniniz siz olurmusunuz? ve yeni bedenınız eski bedenınızden haberdar olurmu?
durum2-ıkı kopya bedenin hangisinin eskı yenı oldugunu bılmeden her hangi birini dunyadan gondersek sizce sizin bundan haberınız olurmu?
soru3- sizi liob yapan bilincin farkına vardınızmı hic?
eger sorumu anlamadıysanız lutfen soyleyın bır kere daha ızah edım ama cevap verın ltfn lıob. unutmayın bu bır felsefedırde ayrıca, her ne kadar latince isme sahip olmasamda azda olsa zıhnım erer.
saygılar
bilirkisi
29-09-2009, 02:13
Sayin cyctec3,
Siz tek yumurta ikizleri hakkinda hic dusundunuz mu?
Onlar daha tek yumurta iken ikiye ayrilmis, tum dna'alarini paylasmis iki birey.
Diyelim ki tipki kopye mumkun oldu ileriki yuzyillarda, ne farki var?
O iki birey de, farkli kisiler olarak hayatlarina devam edecekler, bu defasinda ortak noktalari sadece DNA ile sinirli kalmayacak, fizik, zihin, ve hatiralari da ayni olacak. Farkliliklari ise kopyelendikleri andan itibaren baslayacak.
Sizce bilinc nedir peki? Bana gore hicbir ruhani yani yok, tamamen bir beyin fonksiyonu.
Bence Evrimi savunarak Tanrının yokluğunu ispata yönelenler,ilk olarak Evrimin Tanrı kavramını yok edecek bir argümana sahip olmadığını anlamalıdırlar...
liopleurodon
29-09-2009, 09:25
>>> durum1-sonra eski bedenızızı yanı esas bedenınızın fişini çeksek. yeni bedeniniz siz olurmusunuz? ve yeni bedenınız eski bedenınızden haberdar olurmu?
Yeni bedenin senin %100 bir kopyan olur, ama sen olmazsın.
>>> durum2-ıkı kopya bedenin hangisinin eskı yenı oldugunu bılmeden her hangi birini dunyadan gondersek sizce sizin bundan haberınız olurmu?
Biz kimiz peki? Sen ile ben ne kadar başka kişilersek, eski beden ile yeni bedende o kadar başka kişiler olacaktır. Tek mesele, kopya ve aslın %100 aynı olması olacaktır.
İlk anda ikimizde aynı şeye aynı tepki veririz. Bu ne ya, bu kim ya gibi. Aynı anda acıkırız, canımız aynı anda aynı şeyi ister. Ama vakit geçtikçe, asıl ve kopya farklı dış etmenlere maruz kaldıkça, bu davranışlarda özelleşmeye başlar. Bir süre sonra, huyu tüyü aslına benzeyen, kaşı gözü çok ama çok benzeyen ama artık iyice farklı olmuş iki kişi ortada olacaktır.
>>> soru3- sizi liob yapan bilincin farkına vardınızmı hic?
Bu pek sık gevelenen bir teranedir. Nedir bilinç?
Aha bak şu bilinçtir:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/41/Soles2.jpg
Bende şu anda o bilincimi tutuyorum. Hatta üstleri tatlı tatlı kaşınıyor birde.
Eğer itirazınız varsa, buyrun, bilinç dediğiniz şeyin tanımını bir getirin, beraber bakalım neymiş, farkına varalım..
>>> durum1-sonra eski bedenızızı yanı esas bedenınızın fişini çeksek. yeni bedeniniz siz olurmusunuz? ve yeni bedenınız eski bedenınızden haberdar olurmu?
Yeni bedenin senin %100 bir kopyan olur, ama sen olmazsın.
>>> durum2-ıkı kopya bedenin hangisinin eskı yenı oldugunu bılmeden her hangi birini dunyadan gondersek sizce sizin bundan haberınız olurmu?
Biz kimiz peki? Sen ile ben ne kadar başka kişilersek, eski beden ile yeni bedende o kadar başka kişiler olacaktır. Tek mesele, kopya ve aslın %100 aynı olması olacaktır.
İlk anda ikimizde aynı şeye aynı tepki veririz. Bu ne ya, bu kim ya gibi. Aynı anda acıkırız, canımız aynı anda aynı şeyi ister. Ama vakit geçtikçe, asıl ve kopya farklı dış etmenlere maruz kaldıkça, bu davranışlarda özelleşmeye başlar. Bir süre sonra, huyu tüyü aslına benzeyen, kaşı gözü çok ama çok benzeyen ama artık iyice farklı olmuş iki kişi ortada olacaktır.
>>> soru3- sizi liob yapan bilincin farkına vardınızmı hic?
Bu pek sık gevelenen bir teranedir. Nedir bilinç?
Aha bak şu bilinçtir:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/41/Soles2.jpg
Bende şu anda o bilincimi tutuyorum. Hatta üstleri tatlı tatlı kaşınıyor birde.
Eğer itirazınız varsa, buyrun, bilinç dediğiniz şeyin tanımını bir getirin, beraber bakalım neymiş, farkına varalım..
"Yeni bedenin senin %100 bir kopyan olur, ama sen olmazsın."
nedir seni sen yapan? diğer kopyan ile bir gram farkın yoksa? ama yı acsanız? ya o kopya ıkı kısıyı mıks etsek ve aralarından bırının hayatına son versek ve bu kopya olmayan olsa sız ölmüşmü olursunuz? soruyu daha detaylandırmak gerekırse.
ikinci soruyu anlatamamısım anlaşılan.
gelelım bılınce; bilinç "ama sen olmazsın" kelımesındekı sizi siz yapan şeydir.
detay baya baya felsefe ve ızahat gerektırıyor. ınanın anlatmaktan yazmaktan cok kelımelere dokup ızahı baya baya zor.
Sayin cyctec3,
Siz tek yumurta ikizleri hakkinda hic dusundunuz mu?
Onlar daha tek yumurta iken ikiye ayrilmis, tum dna'alarini paylasmis iki birey.
Diyelim ki tipki kopye mumkun oldu ileriki yuzyillarda, ne farki var?
O iki birey de, farkli kisiler olarak hayatlarina devam edecekler, bu defasinda ortak noktalari sadece DNA ile sinirli kalmayacak, fizik, zihin, ve hatiralari da ayni olacak. Farkliliklari ise kopyelendikleri andan itibaren baslayacak.
Sizce bilinc nedir peki? Bana gore hicbir ruhani yani yok, tamamen bir beyin fonksiyonu.
yazdıgımı anladıgınızı dusunmuyorum. kopyalama derken dna felan degıl her seyı ıle hatıraları ve zıhnı ve bılıncı ıle. sızı sız yapan her sey ıle. onu demek ıstedım sızın dedıgınızde bende mutabıkım.
Sayın jay jay,
İnsanın soyacına uzak fakat genetik olarak insana maymundan daha yakın hangi canlıdan ve hangi yorumdan bahsediyorsunuz?
Saygılar,
Sevgili tensiz.denek,
mesajını şimdi farkettim. Ben insanın soyağacına uzak ancak insana maymundan (genom olarak) daha fazla benzerlik gösterdiğini söylemedim. Ona maymun kadar yakın olduğundan bahsettim ki bu da yaratılışçıların evrimi çürüttüklerini sandığı bir görüştür.
Saygılar...
tensiz.denek (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=5827) http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/statusicon/user_online.gif
Moderator
Meclis Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
Ödülleri (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=5827&tab=myawards)http://www.turandursun.com/forumlar/images/medals/hizmet3.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=5827&tab=myawards#aw_issue3)
Toplam Ödül (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=5827&tab=myawards): 1
http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon1.gif
Sayın mayonez,
Görüyorum ki daha hala dersinize çalışmamışsın. Evrim teorisiyle tanrıyı bağdaştırmaya uğraşıyorsun halen. Evrim teorisi ile teizmin hiçbir ortak noktası yoktur. Evrenin 6 günde, bütün canlıların 1 günde, ademin çamurdan, havvanın onun kaburga kemiğinden, bütün insanlığın ensest ilişkiden yaratıldığına ancak inanmak isteyenler inanabilir. Evrim teorisi, canlıların da, insanın da nasıl türleştiklerinin***açıklamamışsınız evrie göre nasıl türleştiklerini ,ünce erkekmi veya kadınmı oldu .
ikisinden herhangi birini varsay digeri nasıl oldu ,tek hücre ikisini birdenmi var eti .
yoksa maymun ata tarafından hem erkek hem kadın -kadının anatomik yapısının erkekteki farklılığı ,zamanla memeler büyüdü varsayımına dayanarak ,gerekli halde sütü muntazam bir şekilde hazır hale getirilmesi nasıl oldu ..
örnek kadının doğuganlık organı ,birini karalarken kendinizi temize çıkarmayı adet haline getirmek ne derece insani bir durumdur .
bilinen en akla yatkın açıklamasını yapar. Tabiki evrim teorisi herşeyin teorisi değildir, bütün evrenin açıklamasını yapmaz. Fakat sözdekutsal kitapların şahsen kitapların sekülerlik içerdigine inanır yaratıcıyı dine endeksleyip inanmam ,çelişki derseniz hayır derim özgür irademin bir sonucu . açıkladıklarından çok daha fazlasını açıklayabilirler. Evrim teorisi teizmin dogmalarını yerlebir eder.
Bununla beraber evrim teorisinin varlığı tanrının varolmadığının kanıtı değildir.kanıtı degilse karıştırmanın bir sebebidir ,bir şey ya var ya yoktur diyen kim o zaman sözler havada uçar gider misali ağzı olan konuşuyor deginimi ne kadar gerçekçidir.
Evrime inanan bir insan tanrıya inanabilir fakat bu onu en fazla deist yapabilir.
dinden soyutlanmış olarakta yaratıcın varlığına kuşku duymadan özgür irademle inanıyorum ,buna deist veya agnostik .yaklaşımlarıda tamamen birilerinin tıpkı dinlerde olduğu gibi taktıkları isimlerden ibarettir .rant kapısı burdada başını alıp gitmekte ,gerçeççilikten uzak sümürü zihniyetine dayanmaktadır .
saygılarımla.
"Rodof"Alıntı"_" dinden soyutlanmış olarakta yaratıcın varlığına kuşku duymadan özgür irademle inanıyorum ,buna deist veya agnostik .yaklaşımlarıda tamamen birilerinin tıpkı dinlerde olduğu gibi taktıkları isimlerden ibarettir .rant kapısı burdada başını alıp gitmekte ,gerçeççilikten uzak sümürü zihniyetine dayanmaktadır .
saygılarımla. ""
Din varda evrim rant yok değilmi evrimci geçinen bilimadamları ne kadar cepleri doluyor haberin yok..
Din dediğimizde ne kadar din olduğunu biliyormusun?
Bu kadar dinleri hiç diyecem sonra Evrime inanacağım hadi ordan..
RDawkins bir konuşması bu forumda verilmiş evet ne yazık ki evrim şuanda Şekilsel bir yorumdan başka bir adım atmıyor..
RDawkins konuşmasını dinleyin ve görün sonra şekilde değildir demek kalın..
Darwinin ilham kaynağını kendi kitabında yazdığını görmedim..
Darwinin özellikle belirtiği galapagos adalarında çok etkilendiğini söylemiştir.
Saygılarımla MeTeE RD HY
"Rodof"Alıntı"_" dinden soyutlanmış olarakta yaratıcın varlığına kuşku duymadan özgür irademle inanıyorum ,buna deist veya agnostik .yaklaşımlarıda tamamen birilerinin tıpkı dinlerde olduğu gibi taktıkları isimlerden ibarettir .rant kapısı burdada başını alıp gitmekte ,gerçeççilikten uzak sümürü zihniyetine dayanmaktadır .
saygılarımla. ""
Din varda evrim rant yok değilmi***yazımı okumadan ünyargılı davranmayın ,rant yok diyen yokki. evrimci geçinen bilimadamları ne kadar cepleri doluyor haberin yok..
Din dediğimizde ne kadar din olduğunu biliyormusun?
batıl olanları çıkar kaç tane kalıyorsa 1+1+1+=3adet.
Bu kadar dinleri hiç diyecem sonra Evrime inanacağım hadi ordan..
evrime :nereden bu kanıya varıyorsun üyle bir şey dememdim kkeni zanınız.
dinlerde ^3tane olan dinlerde kendimi soyutladıktan sonrada allah inancımda bir şey kaybetmedim diyiyorum.sevgili mete
RDawkins bir konuşması bu forumda verilmiş evet ne yazık ki evrim şuanda Şekilsel bir yorumdan başka bir adım atmıyor..
RDawkins konuşmasını dinleyin ve görün sonra şekilde değildir demek kalın..
Darwinin ilham kaynağını kendi kitabında yazdığını görmedim..
Darwinin özellikle belirtiği galapagos adalarında çok etkilendiğini söylemiştir.
darwin ilham kaynağım değil ,bilimede deger verir istifade ederim .
Saygılarımla MeTeE RD HY
saygılRIMLA.
"Rodof"_"Alıntı""
batıl olanları çıkar kaç tane kalıyorsa 1+1+1+=3adet.
yazımı okumadan ünyargılı davranmayın ,rant yok diyen yokki.
evrime :nereden bu kanıya varıyorsun üyle bir şey dememdim kkeni zanınız.
dinlerde ^3tane olan dinlerde kendimi soyutladıktan sonrada allah inancımda bir şey kaybetmedim diyiyorum.sevgili mete
darwin ilham kaynağım değil ,bilimede deger verir istifade ederim .""
İlk Din dediğimizde batıl veya ilahi olsun birçok din bulunmaktadır.Bunların çoğunluğu Tek Tanrı inançına inanmaktadır.Diğer tarafdan batıl dinlerin oluşmasına zemin hazırlayan ilahi dinlerin ilk inançı HANİF dini ilham olmuştur.
Yazını okudum Evrim olup sonradan kendi dinlerine dönenlere baktığımzda zaten ceplerini iyi bir şekilde doldurmuştur.Evrimci bilimadamların kazançları Dinlerin kazançlarına kadar gelebiliyor.Diğer bir pencereden baktığımızda evrimci bilimadamları zenginlik içinde yüzmektedir.O zaman kardeş neden evrim için mal varlığını paylaşmıyorlar...Din paylaşıyor..
Evrimcilere göre bilimadamı evrime inanıyorsa bilimadamıdır.Eğer inanmıyorda bilimadamı değildir.
İsaac Newton Tek Tanrı (isevi) Görüşüne inanıyordu. O zaman İsaac Newton Bilimadamı değildir.
Saygılarımla MeTeE RD HY
sevgili mete ,haberiniz yok sanırım müslüman nice bilim adamları dünyada dört koldan başını almış gidiyor ,
bilim =evrim olarak degerlendimek olmaz,evet müslümanlar ve diğer tek tanrı dinleri paylaşıyor ,günümüze gerçekçi olarak baktığımızda bu biravuç insanı geçmez olarak kalıyor .
bu noktada geçmişteki koşularda günümüzede eserin kalmadığını görmekteyiz .
uzun bir fikriyatın sonucunda kendimi dinden arındırdım diye bilirim saygım olmakla beraber ,ama bir yaratıcının varlığı kanatimce kkaçınılmaz bir durum olarak karşımızda duruyor .
saygılarımla.
sevgili mete ,haberiniz yok sanırım müslüman nice bilim adamları dünyada dört koldan başını almış gidiyor ,
bilim =evrim olarak degerlendimek olmaz,evet müslümanlar ve diğer tek tanrı dinleri paylaşıyor ,günümüze gerçekçi olarak baktığımızda bu biravuç insanı geçmez olarak kalıyor .
bu noktada geçmişteki koşularda günümüzede eserin kalmadığını görmekteyiz .
uzun bir fikriyatın sonucunda kendimi dinden arındırdım diye bilirim saygım olmakla beraber ,ama bir yaratıcının varlığı kanatimce kkaçınılmaz bir durum olarak karşımızda duruyor .
saygılarımla.
Sevgili RODOF
Bazı konularda fikirimiz aynıdır.
Saygılarımla MeTeE
liopleurodon
30-09-2009, 08:35
>>> Diğer bir pencereden baktığımızda evrimci bilimadamları zenginlik içinde yüzmektedir.
Rezil yalancı!
Hangi evrimci bilim adamı zenginlik içinde yüzmekteymiş metee? Biz neden bir kuruş görmüyoruz?
Evrim biyolojinin en tartışılan konusudur. Eldeki verilerin yanlış olduğunu kimse inkar etmiyor acaba bu eldeki veriler evrimin doğru olduğunu kanıtlar mı?
Sayın mayonez
Bundan 10-15 yıl önce evrim karşıtları hani nerde ara formlar, nerde o insansı maymunlar, nerde anfibi-balık karışımı canlılar diyorlardı, artık yeni muhabbet tamam onlar bahsedilen araformlara benziyorlar ama onlarda belki farklı bir tür, onlarıda Tanrı yarattı demeye başladınız.
Evrim sadece fosil demek değildir, DNA'da vardır işin içinde. Şimdiki canlılara ve fosillerden alınailen (ki çok nadirdir sağlam DNA kalması) DNA'lar ile yapılan karşılaştırmalarda bir tür kendi yakın akrabalarından uzaklaştıkca fark artıyor, yaklaştıkca azalıyor ama hiç bir zaman %100 farklı sonucu çıkmıyor. Buda bir evrim kanıtıdır.
Ayrıca doğal seleksiyona en güzel örneklerden biri yanılmıyorsam Amerikan'ın San Francisco'sunda gerçekleşmişti. Aynı koleje giden bir dişi bir erkek 6 parmaklı arkadaşları tarafından sürekli dışlandıkları için bir arkadaşlık kurmuşlardı ve bu evliliklerine kadar uzamıştı. Kendi çocuklarıda altı parmaklı doğmuşlardı.
Eğer bu örneği birkaç asır sonraya vurursak git gide 6 parmaklı sayısı 5 parmaklı sayısına eşitlenecek ve bir süre sonra belkide geçecek. Bu evrimin gelişimi için güzel bir örnek olmuştur sanırım senin için.
Saygılarımla
Umurcan Görür