PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden ÖDG'deyim?

Averroes
04-10-2009, 17:55
Yurtseverler-Ulusalcılar-Atatürkçüler Buraya! başlığını açan kişinin ÖDG’de bulunan herhangi bir kimseyi açtığı başlıkta görmek istememesine saygı göstererek, ayrı başlık açıp, daha önce pante’nin ve şimdi de uğurce82 adlı üyenin benzer çirkin ithamlarına maruz kaldığımdan dolayı cevap hakkımı kullanmak istiyorum. Ama benim bu başlığıma ÖDG ya da ulusalcı herkes katkı da bulunabilir.

Site olabilir ama ÖDG özünde din karşıtı bir oluşum değildir. Ben de kendini Özgürlükçü ve Demokrat olarak tanımlayan bir kimse olarak, bu gruba dahil olmakta bir sakınca görmedim. Ayrıca Müslüman bir üye olarak açtığım “Türkler ve Kürtler Kardeştir” sosyal grubuma benim dışımda 3 ateist üye dahil oldu, Negri, Pervane, Prozac. Sağolsunlar varolsunlar. Bu 3 ateist arkadaşımız, grubu açan müslümanmış, bana ne Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğinden demediler. Ama diyenler oldu. Aksi takdirde Türklerin ve Kürtlerin kardeş olduğuna inanan, ama salt grubu bir Müslüman açtı diye girmeyenlerin var olduğunu biliyorum. Ama sitede din-karşıtlığı dışında tek sese dahi tahammülü olmayan “düşünce faşistleri” bir müslümanı her yönüyle ötekileştirici bir yol benimseyip site yöneticilerini benim üzerimden töhmet altında bırakmaya çalıştılar ve çalışıyorlar. Bir müslümanın da ateistlerle, ya da ateistlerin müslümanlarla paylaşabileceği bir şeyleri olduğunu ulusalcı kafaları basmıyor. Sitenin politik çizgisinin kemalist/ulusalcı olmaması, bu içigeçmiş ideolojiler yerine daha evrensel ideolojilere atıflar yapılması vatan/millet/sakaryacıların diline vurmuş görünüyor.

Onları böyle söylemlere iten motivasyonu anlamak elbette güç değil. Sitenin ağır abisinin kendisi olduğunu ve kendisinin gitmesi durumunda kendi ifadesiyle sitenin kadük kalacağını iddia eden arkadaş, sitede mealcilikle edindiği şöhretin önce Hakdoğan sonra da Alchindus adındaki üye tarafından tarumar edilmesinin verdiği histeriyle ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir. Öyleki seçme başlıklar konusuna her girdiğimde panteist mi, agnostik müslüman mı, diyalektikçi tasavvufçu mu, ateist mi anlayamadığım bu şahıs kendini öyle komik hallere sokuyor ki, emin olun onun yerine ben utanıyorum. Bunu sadece bu şahsa duyduğum antipatiden dolayı söylemiyorum. İşini iyi yapan herkese, ateist, deist, teist fark etmeksizin saygı duyarım. Nitekim Ulpian adlı arkadaşımız ateist olmasına rağmen kendisinin pozitif yönlerini ve üslubunu her fırsatta övmüşümdür ve överim. Evrensel-İnsan, Cem ve isim belirtmeksiniz sitedeki sosyalistlerin büyük çoğunluğunu net duruşlarından dolayı takdir etmişimdir. Çünkü sosyalistlerin arkasında durdukları/durabildikleri evrensel bir görüşleri ve fikir sistematikleri var. Fikirlerini paylaşmam ama saygı duyarım. Kemalistler ve ulusalcılar gibi lokal ve çağdışı değil savundukları görüşleri.

Şimdi benim bu grupta olmamla ilgili bel altından vurmaya çalışan bu kimselerin insani aidiyetlerin din özelinde teke indirgenemeyeceğini, bir Müslüman ve ateistin dini noktalarda çatışabilip, onun dışında 10 tane ortak aidiyete sahip olabileceğini, ateist bir sitede müslümanı, Müslüman bir sitede de ateisti ötekileştirmenin zararlı etkiler doğuracağını, toplumun ihtiyacı olan şeyin bu olmadığını, ortak noktalar dururken çatışma nedeni oluşturabilecek ayrı noktaları ısrarla vurgulamanın hiçbir fayda sağlmayacağını anlatmaya kalksam zaman kaybı olacak bunlar için. Geçelim burayı…

Şimdi uğurce82 diyor ki,

“ÖDG nin bir kürtçü ve ayrılıkçı grup olduğuna en büyük kanıt Schopenin grup üyeleri arasında olmasıdır.

Kemalistler ve vatanseverler gruptan kovuluyorlar fakat peygamberi olan allaha tapan ve dahada önemlisi özgürlüklerin baş düşmanı bir kuranı kutsal kitap olarak benisemiş bir kişi gruba üye olabilmektedir. Neden çünkü kendisi kürtçüdür ve kendi ideolojilerine yakın yazılar yazmaktadır diye.

Bu kadarda belli etmeyin yahu!!”

Arkadaşım ben Kürtçü falan değilim. Milleti etiketlemekten vaz geçin. Ben Türk ve Kürt kardeşliği temelinde bir Türkiye savunusu yapıyorum. Bununla ilgili bir sürü yazı asmışım buraya. Ama Ceylan adındaki küçücük kız çocuğu hunharca katledilmiş. Ve bu kız Kürtmüş. Sırf Kürtçü ithamına maruz kalmayalım diye bu vahşete tepki koymayalım mı?
Bu kız Türk olsaydı tepkim bundan daha aşağı olmayacaktı. İşte anlayamadığınız nokta bu. Biz tepki koyalım diyoruz, siz “hele bir kimsin önce seni tanıyalım” diyorsunuz. Benim kim olduğumun ne önemi var, Ceylan adındaki küçük kız katledildi, parçaları annesinin eteğinde taşındı, ve jandarma olay yerine gitmeye hazırlanan savcıya gelme dedi. Şimdi bir ulusalcı buna tepki vermez mi, siyaseten bu kadar mı gözünüz döndü.

Son olarak grup üyelerine şunları demek istiyorum.

TD’nin İngilizce sitesi için yaptığım sert eleştiriler ortadadır. Bu durum grup üyelerinden ve gruptaki yöneticilerden herhangi bir menfaatim olmadığına en büyük kanıttır. O başlığa yazı yazmış ve bana karşı eleştiri getirmiş Vartor, Ulpian, Pervane, Cem, Tensiz Denek, Dilaver, hepsi de grup üyesidir. Birbirinden menfaati olan kimselerin böylesine birbirini eleştirmesi beklenemez. Ben en ufak bir imtiyaz beklemiyorum. Bu kişilere olan gönül bağım sadece insan olmaları ve ÖDG üyeleri olmaları dolayısıyladır.

Bir daha benim grupta olmamla ilgili provokatif mesajlar görmek istemiyorum. Eğer hesabıma gelmezse çıkarım, grubun hesabına gelmezse oy birliğiyle beni çıkartır. Ne ben ne de grup bunun hesabını kimseye verecek değiliz. Bu konuda burada kapansın. İnsanlar provokasyona tevessül etmeden de düşüncelerini açıklayabilmeliler. Tabi amaç bağcıyı dövmek değilse!

Saygılar

Molloch
04-10-2009, 18:11
Sırf Kürtçü ithamına maruz kalmayalım diye bu vahşete tepki koymayalım mı?Vahşete tepki koymak, büyük olasılıkla tek bir bireyin hatasına veya suçuna dayanarak ülkemizde laik sisteme karşı nefret kusmak değildir. Aynı mantıkla yola çıkarsak "Taraf gazetesi yazarı Sevan Nişanyan eşine bir kavanoz dışkı boşalttı, o zaman bütün liberaller insan dışkısı kullanarak bu tür eylemler yapar" diyebiliriz.

Soda
08-10-2009, 01:14
sitede mealcilikle edindiği şöhretin önce Hakdoğan sonra da Alchindus adındaki üye tarafından tarumar edilmesinin verdiği histeriyle ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir. Öyleki seçme başlıklar konusuna her girdiğimde panteist mi, agnostik müslüman mı, diyalektikçi tasavvufçu mu, ateist mi anlayamadığım bu şahıs kendini öyle komik hallere sokuyor ki, emin olun onun yerine ben utanıyorum

Schopenhauer kardeşim bunlar haddi aşan sözler.

Pante'nin şöhreti mealcilik değildir. Onun şöhreti istikrarlı emeği ve tutarlı duruşudur. O duruşun hakkını vermeyen de yoktur.

Çok şey söyleyebilirim ama lafı uzatmaya gerek yok.

Pante için " ne olduğunu anlayamadığım bu şahıs..." ifaden üzücüdür.

O "bu şahıs" değildir.

Tabii bunu benden önce söylemesi gerekenler vardır ama dönem liberal-sosyalist-dinci-kürtçü ittifakı dönemidir.

90'lı yıllarda Hürriyet mi Milliyet mi bir ulusal gaztede CIA istasyon şefinin "Kemalizm muhaliflerini birleştireceğiz" sözleri dün gibi aklımdadır.

Aranızdaki "kutsal ittifak" bu okyanus ötesi projenin dalga dalga buralara kadar düşen halkasıdır.

Ben de derim ki: Zaten biz Kemalistler 7 düvele meydan okumayı severiz. Bilinçaltımızda bu güdü güçlüdür. Bir tek Kürtçüler olsa idi bu iş çok sıkıcı olurdu.

Anlaşılan o ki, tarih tekerrür edecek.

Sebebi de sizlerin tarihten ders almamanız olacak.

cigi
08-10-2009, 01:26
Tabii bunu benden önce söylemesi gerekenler vardır ama dönem liberal-sosyalist-dinci-kürtçü ittifakı dönemidir.

Biraz eksik olmus.
Corbanin icine ne varsa katilmasi gerekir.
Fetos,gomunist,neo-ibo,sülümanci,(k)ekeke.....
Hic bir seyin eksik olmamasi lazim.
Allah ne verdiyse....
Nasil olsa yam yam corbasi.:)

Zaten biz Kemalistler 7 düvele meydan okumayı severiz. Bilinçaltımızda bu güdü güçlüdür. Bir tek Kürtçüler olsa idi bu iş çok sıkıcı olurdu.

Bize pek is kalmiyacagina inaniyorum.
Kazanin basindan bir ayrilsak bunlar birbirlerini yerler.:lol:

-InVi-
08-10-2009, 01:37
Sn Soda

Ben size isin aslini yazayim....Pante acitgi basliklarda tek tek basina yikildiktan sonra söylecek sözü kalmadigi icin, nihayetinde elestirdigi dine azami bir sekilde hakim olmadigini anladigi icin, "siyaseti" gerekce göstererek, hir cikardi, kendisine tabi olanlari yönlendirdi, ve kendisini yasaklatarak magdurlari oynamak pesinde....
Asil sorun pante de degil asil sorun, tanrisi olan, tanirsinin peygamberligini yapan, kendi dinini icaat eden birsinin nasil olurda DÖG üyesi olabildigidir...

Siyaset konusuna gelince,
bir tarafdan "siyasl islamdan" sikayet edenlerin "siyasi" konularin tartisilmasindan rahatsiz olmasini anlamiyorum. Evet ülkemizin bir sürü sorunlari vardir, ve bu sorunlarin bir kisminin "din" ile ilgili oldugu gibi, büyük cogunlugun "demokrasi" eksikliginden cözülemedigidir.

"Kemalistler" demisiniz...bu kemalistler neye yarar ?
evrensel demokratik standartlar dururken, kemalistlerin buna katkisi nedir ?
bu kemalist zihniyet niye kamuyu, kamudan uzak tutmak ister ?
neden önce "kürd yoktur" der, ve sonra "var demek" zorunda kalir ?
bu kemalist zihniyet neden "basörtülü" kadinlari cocuklari askere giderken, yemin töreninde "almazda", bu cocuklar terörist ile catismada can verdikten sonra "sehid" ilan eder ?
bu kemalistler kiminle kime karsi savascak ?
tam vatandas yerine koymadigi "müslümanlar"i mi sürecek "düsmanin" üstüne ?
kemalistler dini refleksleri olan, muhammedi allahin sevgili kulu ve peygamberi olarak kabul edenler insanlar ile savasmayacak da düsmana karsi, kendisi gibi anli secdeye degmemisler ile mi savascak ?
birakin bu ayaklari ....
bu ülkeyi öncelikle bu zihniyetden kurtarmak lazim......

Wand
08-10-2009, 02:09
sn schopenhauer

Site olabilir ama ÖDG özünde din karşıtı bir oluşum değildir demişsiniz..

inandığım için söylemiyorum bunu tarafsız olarak soruyorum. ÖDG nin din karşıtı olması bu topluluğa ne kazandırır ?
(http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=4847)

Soda
08-10-2009, 02:16
Sn İnvi

Bakın bunu merak ettim. Kim bu kendi kendi tanrısını ve dinini icat eden?

Kemalizm tartışmasına girmiyorum bu başlıkta sadece değinip geçerim ama sizin Kemalizm eleştiriniz çok ağır geldi bana nedense.

Sizlerin bu Kemalizm algısını 12 Eylül'den itibaren yürüttükleri sistematik çalışmalarla oluşturdular. Ben bu sistematik çalışmalara yaşayarak şahid oldum. Süreçler nasıl gelişti biliyorum.

Cemaatlerin etkisinden çıkın. Yörüngelerine takılmayın. Zehir saçıyorlar.

Korkunç.

Yanıldığınız şey nedir biliyor musunuz?

Kemalizmi 12 Eylül ideolojisi sanmanız.

Halbuki Kemalizm bir uçta 12 Eylül diğer uçtadır.

AKP ise 12 Eylül'ün kucağındadır.

Cemaatler de 12 Eylül'ün kucağındadır.

O yüzden hak hukuk isteyen 12 Eylül'den veya onun sivil uzantısı AKP'den /cemaatlerden isteyecek.

Hem iktidar hem muhalefet olunmaz.

Olunursa komik olunur.

-InVi-
08-10-2009, 02:57
Sn Soda
site icinde bazi arkadaslar, bir alt grup olusturmuslar, ve yine bazi arkadaslarda bu gruba gönüllü olarak üye olmus....
siyasi bir grup, var olan ülke sorunlarina "müslümanlara" ragmen degil, grubun kendi anlayisina göre "müslümanlar" ile ortak fikirlerin daha saglikli ifade edilebilecegi bir grup.
neden bundan sikayetci olunur ?
shoppy, gayet acik ve net bir sekilde kendisinin neden bu gruba üye oldugunu aciklamis, ben sahsen gayet yerinde buluyorum....
peki pante ne yapmis ?
pante sirf shoppy bu grubun icinde bir cok üyeden bir üye diye, sirf dinsel tercihi yüzünden, baski kurmaya denemis, peki bunu ne zaman yapmis ? "dini" konularda söyleyecek sözünün olmadigini anladigi zaman ( bu kayitlari ile bellidir ).
Peki pante daha sonra ne yapmis, "shoppy"i dinci ilan edip, kendince hem "dini" deger yargilarina önem verenleri kücümsemek istemis, hemde bu bahsi gecen grup üzerine gitmeye sürdürmek istemis...
peki shoppynin kac iletisi var, icinde siyasl islamdan yana oldugnu beyan eden, veya herhangi bir islami seriat düzenini isteyen ? veya forum icindeki herhangi bir konuda, kendi dogrularini sunarken "su ayetde bu yazdigi icin bende bunu böyle dogru" buluyorum diye bir caba icinde olmus ?
Hic !
peki buradaki dert ne ?
ama pante bu tür yalanlara bas vurarak kendi dogrularini ifade etmeye alisik, lütfen sana bulasmasin !

haa pkk propagandasi mi ?
peki pkk'nin eline bu kozu veren zihniyet hangisi ?
ülke sinirlarini korumak ile görevli olan asker, muhalif ilan ettigi herkesi akil almaz iskencelerin hic mi etkisi yok ?
pkk ya belki en muhalif olan müslüman üye benim, dilaver sahid....
ama ülkenin ciddi demokrasi sorunlari var, bu demokrasi sorunlari cözülmeli ki, pkk'nin kürdler üzerindeki agirli minimiuma inebilsin ( ayri yurt isteyenler kürtler, kürtler icinde agirligi olmayan bir konuma gelsin ).

Simdi bir dinsiz kürd'ün tek derdi, peygamberin cinsel hayati mi olmali ?
veya kürdlerin islam dini icindeki konumunu da tekrar gözden gecirmek ve yorumlamak bu ve bu gibi olusumlar icinde daha uygun degilmi ?

ülkemin kemalistleri, kendi halkininin deger yargilarina uzak, onlari hor gören, onlarin okumasini istemeyen bir zihniyet, akli basinda bir müslüman bunlarin neyini sevsin ?

siyasal islamdan akp’den söz etmisin,
„basini acmakdikca bu okula giremezsin“ diyenler olursa, beni secin „rektörler kapida hazir durusda olacak“ diyenlerde olur....
Ülkemiz insanlarin „seriat“ özlemi yok, onlarda var olan pasta’dan daha büyük bir pay istiyorlar..
Cemaatler demisin, bugün cemaatler demokrasi kültürünün icinde var olan zenginliklerden bir tanesidir, nihayetinde demokrasi farkli aidyiet duygularinin ayni topluma var olabildigini saglayan bir kurumdur, kemalistlerin ise farkli aidiyet duygularina sahip insanlarin olabileceginden rahatsiz....

Son satirlarimi yazmadan once merakimdan soruyorum, devlet protokolünde milli savunma bakanin yeri nerdedir ? Genel Kurmay Baskanin konumu nedir ?

Molloch
08-10-2009, 10:56
kemalistler dini refleksleri olan, muhammedi allahin sevgili kulu ve peygamberi olarak kabul edenler insanlar ile savasmayacak da düsmana karsi, kendisi gibi anli secdeye degmemisler ile mi savascak ?Bunu söyleyen zihniyetle mantıklı bir tartışmaya girmek biraz zor. Diyorum işte daha önceden de dedim sizin gibilerin Kemalizm ile tek terdiniz, Kemalizm'in laiklik prensipleridir. Yoksa işinize geldiğinde milliyetçi olmayı da, anti-demokrat olmayı da çok güzel biliyorsunuz. Sizin tek derdiniz artık çürümekte olan dini dogmaları savunmak. Demokrasi ise indi-bindi tramvayından ötesi değil. İşine geldiğinde Taraf liberali, işine geldiğinde BBP militanı olan çok Fettullahçı gördüm ben.

Alnımın yere değmemesiyle gurur duyuyorum.

Averroes
08-10-2009, 18:40
Schopenhauer kardeşim bunlar haddi aşan sözler.

Pante'nin şöhreti mealcilik değildir. Onun şöhreti istikrarlı emeği ve tutarlı duruşudur. O duruşun hakkını vermeyen de yoktur.

Çok şey söyleyebilirim ama lafı uzatmaya gerek yok.

Pante için " ne olduğunu anlayamadığım bu şahıs..." ifaden üzücüdür.

O "bu şahıs" değildir.

90'lı yıllarda Hürriyet mi Milliyet mi bir ulusal gaztede CIA istasyon şefinin "Kemalizm muhaliflerini birleştireceğiz" sözleri dün gibi aklımdadır.

Aranızdaki "kutsal ittifak" bu okyanus ötesi projenin dalga dalga buralara kadar düşen halkasıdır.

Ben de derim ki: Zaten biz Kemalistler 7 düvele meydan okumayı severiz. Bilinçaltımızda bu güdü güçlüdür. Bir tek Kürtçüler olsa idi bu iş çok sıkıcı olurdu.

Anlaşılan o ki, tarih tekerrür edecek.

Sebebi de sizlerin tarihten ders almamanız olacak.

Benim bir gruba üyeliğimle ilgili, kendisine herhangi bir zemin sağlamayacak bir argümanla, (bir müslümanın ateistlerle aynı politik grupta olması) hem aleni forumda hem de kendi blogunda karşı-söylemler geliştiren biri antipati haritamın tam göbeğine oturur. Müslümanı, cüzzamlı gibi gösterir, sitede politik tek söylem oturtmaya çalışır ve bir de bunu çekip gitmesine şantaj malzemesi yaparsa politik (hadi faşistlik demiyeyim) dayatmasının yanına bir de düşünce faşistliği eklemiş olur.

Kendisine yönelttiğim "panteist mi, agnostik müslüman mı, diyalektikçi tasavvufçu mu, ateist mi" suçlaması temelsiz, salt hakaret motivasyonlu bir suçlama değildir. Tembelliğimden olmazsa, hepsini forumlarda taratıp bulabileceğim şeylerdir. Bu noktada kızacağınız kişi ben değilim savunduğunuz şahsın kendisidir.

Evet, kendisi mealcidir, Arapça bilgisi son derece sınırlıdır, onun bu sitede açtığı bütün konu başlıklarının yabancı menşeili sitelerde konu karşılıkları vardır. Tabi gerek Türkiye'de gerekse Türkiye-dışında şu benzerlik göze çarpıyor: Müddeiler mealci-lafızcı, savunucular Arapça'ya vakıf ehliyeti olan insanlar!

Üstelik, artık ÖDG'de değilim. Konuyla ilgili gerekçelerimi kafe başlığında astığım ve sonra kaldırılan "O İletiler Kaldırılsın" başlığında belirtmiştim.

kafasikarisik
08-10-2009, 21:07
kemalistler dini refleksleri olan, muhammedi allahin sevgili kulu ve peygamberi olarak kabul edenler insanlar ile savasmayacak da düsmana karsi, kendisi gibi anli secdeye degmemisler ile mi savascak ?
Diyor -InVi-,

Ben de diyorum ki bana çok tanıdık geldi,

"Kardeşimdir, kardeşindir alnı secdeye değen*"

*12 eylül Diyarbakır Cezaevi yazısı

ozgur_
08-10-2009, 21:28
Ayrıca Müslüman bir üye olarak açtığım “Türkler ve Kürtler Kardeştir” sosyal grubuma benim dışımda 3 ateist üye dahil oldu, Negri, Pervane, Prozac. Sağolsunlar varolsunlar. Bu 3 ateist arkadaşımız, grubu açan müslümanmış, bana ne Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğinden demediler.

Sayıyı 4 e çıkartabilirsin sayın schopenhauer. Çünkü bu ülkede Akın Birdallar, Ahmet Altanlar, Baskın Oranlar, Ali Bayramoğulları, Yasemin Çongarlar, Cengiz Çandarlar,Oya Baydarlar Ahmet İnseller, Hülya Gülbaharlar,Gencay Gürsoylar, Adalet Ağaoğluları, Sami Evrenler, İbrahim Kaboğlulları,
Dilaverler, Cemler, Kızılordular, Prozac02 ve diğerleri olduğu sürece bu ülkede Kürt ve Türk kardeşliğine inanacağım.

Averroes
08-10-2009, 21:50
sn schopenhauer

Site olabilir ama ÖDG özünde din karşıtı bir oluşum değildir demişsiniz..

inandığım için söylemiyorum bunu tarafsız olarak soruyorum. ÖDG nin din karşıtı olması bu topluluğa ne kazandırır ?
(http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=4847)

Sn Wand,

Sorunuzu uzun bir süre anlamakta güçlük çektim. Yanlış anlamayın küçümsemek için söylemiyorum bunu.

Hani ben ÖDG'nin din karşıtı olma durumunu destekliyormuşum gibi lanse ettiniz?

Hatırlatırım ben Müslümanım.

Averroes
08-10-2009, 21:59
Sayıyı 4 e çıkartabilirsin sayın schopenhauer. Çünkü bu ülkede Akın Birdallar, Ahmet Altanlar, Baskın Oranlar, Ali Bayramoğulları, Yasemin Çongarlar, Cengiz Çandarlar,Oya Baydarlar Ahmet İnseller, Hülya Gülbaharlar,Gencay Gürsoylar, Adalet Ağaoğluları, Sami Evrenler, İbrahim Kaboğlulları,
Dilaverler, Cemler, Kızılordular, Prozac02 ve diğerleri olduğu sürece bu ülkede Kürt ve Türk kardeşliğine inanacağım.

Sn Özgür teşekkür ederim hassasiyetiniz için.

Ayrıca yeni üye olduğunu gördüğüm sevgili Kızılordu'ya da teşekkür ederim.

İnancım odur ki, bu ülkede her türden, (faşistler hariç) her düşünceden, her renkten, her dilden, her inanıştan insana yetecek kadar yer var. Ve biz Anadolu'nun halkları Türk faşistlerini de, Kürt faşistlerini de ezip Diyarbakır'la Trabzon'u, Sakarya'yla Mardin'i, Edirne'yle Van'ı barıştıracağız. Faşistler öfkeden kudursalar da!

Saygılar

Wand
08-10-2009, 23:43
haklısınız sayın schopenhauer daha açık sorabilirdim , benim hatam.

""Site olabilir ama ödg özünde dine karşı değil"" demişsiniz..

Ama sitedeki ÖDG yede üye değilmisiniz..doğal olarak aynı fikri paylaşmış olmuyomusunuz..Yada Din konusunda fikir ayrılığına düşüyorsanız nasıl anlaşıyorsunuz bu sitede..Çünkü gruptaki yandaşlar ateist bildiğim kadarıyla.

Bunun yanı sıra belirtmek istediğim Siyasal bir düşünce topluluğunun özellikle tükiyede inanca karşı olması o gruba ne kazandırır..sormak istediğim buydu

saygılarımla

Soda
09-10-2009, 00:18
Çünkü bu ülkede Akın Birdallar, Ahmet Altanlar, Baskın Oranlar, Ali Bayramoğulları, Yasemin Çongarlar, Cengiz Çandarlar,Oya Baydarlar Ahmet İnseller, Hülya Gülbaharlar,Gencay Gürsoylar, Adalet Ağaoğluları, Sami Evrenler, İbrahim Kaboğlulları,
...ve diğerleri olduğu sürece bu ülkede Kürt ve Türk kardeşliğine inanacağım.

İyi de bizim kardeşlikten yana hiç sorunumuz olmadı ki.

Birileri sürekli bize kardeşlik öğretiyorlar özellikle bu saydığınız isimler ama biz zaten 1000 yıldır (resmi tarih açısından) kardeşlikten bir ödün vermedik ki.

Şimdi sapasağlam bir adama tekerlekli sandalye uzatıp oturun buna, size yardım edeceğim diyorsunuz. Adam "sen ne diyorsun kardeşim benim bu sandalye ile ne işim olabilir" dedikçe siz ısrarla eli kolu sağlam bu adama tekerlekli sandalyeye oturtmaya çalışıyorsunuz.

Siz bu sağlam adama hasta muamelesi yapıyorsunuz.

Bu bir aşağılama biçimidir.

Ve BATI türü bir aşağılama biçimidir.

Biz bunları tarihimizde yaşadık.

Sizlerin "kardeşlik" projelerine ihtiyacımız yok.

Önce araya nifak sokup milleti etnisitesine göre ayrıştırıp sonra da "hadi gelin sizi barıştırıyorum" demek tam bir üç kağıt ekonomisidir.

Ayrıştıran bunlar sonra da birleştiriyorum diye Nobel barış ödülüne aday olurcasını araya girip barış nutukları atanlar bunlar.

Kan veren, can veren bizleriz "barış ödülü" alanlar bunlar.

Oturdukları yerden barış nutukları atmaktalar hergün.

Bulmuşlar işin kolayını.

Arada Pentagon karargahlarında boy gösterenleri de var, Jasmin Congar, Cengiz çandar gibi.

Pentagon'dan onlara ayrıştır-barıştır talimatı verilmiştir bunlar da görevlerini dört dörtlük yerine getiriyorlar.

ozlem35
09-10-2009, 01:04
ÖDG ne anlamadım.

evrensel-insan
09-10-2009, 01:08
Saygideger ozlem35;

Sitemizde grup acabiliyorsun veya acilmis gruplardan birine uye olabiliyorsun. Bu da sitede acilmis gruplardan bir tanesi. Siyasi gruplar, katagorisinde ve acilimi da: Ozgurlukcu Demokratlar Grubu.

Bu da gruplarin bulundugu link.

http://www.turandursun.com/forumlar/group.php

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
09-10-2009, 01:13
'' ÖDG ne anlamadım. ''

Bana göre
Ötenaziyi Demokratikleştirme grubunun açılımıdır!

ozlem35
09-10-2009, 04:13
Çok hoş. Partici siyasetçi simulatörü gibi bişiymiş.

3.yol
09-10-2009, 06:13
Çok hoş. Partici siyasetçi simulatörü gibi bişiymiş.

Evet, iyi belirlemissiniz ....

Bu arada similasyonumuza hos geldiniz ..... Umarim tuzugumuze uygun bir sekilde olmak sartiyla , ozgur bir bicimde fikirlerinizi bizlerle paylasirsiniz ....

Molloch
09-10-2009, 12:58
Çok hoş. Partici siyasetçi simulatörü gibi bişiymiş.ÖDG = Özgürlükçü Despotlar Grubu

Soda
09-10-2009, 13:32
Benim bir gruba üyeliğimle ilgili, kendisine herhangi bir zemin sağlamayacak bir argümanla, (bir müslümanın ateistlerle aynı politik grupta olması) hem aleni forumda hem de kendi blogunda karşı-söylemler geliştiren biri antipati haritamın tam göbeğine oturur. Müslümanı, cüzzamlı gibi gösterir, sitede politik tek söylem oturtmaya çalışır ve bir de bunu çekip gitmesine şantaj malzemesi yaparsa politik (hadi faşistlik demiyeyim) dayatmasının yanına bir de düşünce faşistliği eklemiş olur.

Kendisine yönelttiğim "panteist mi, agnostik müslüman mı, diyalektikçi tasavvufçu mu, ateist mi" suçlaması temelsiz, salt hakaret motivasyonlu bir suçlama değildir. Tembelliğimden olmazsa, hepsini forumlarda taratıp bulabileceğim şeylerdir. Bu noktada kızacağınız kişi ben değilim savunduğunuz şahsın kendisidir.

Sayın schopenhauer, sizin burada bir gruba üyeliğinizin "büyütülmesini" yadırgadığım gibi pante tarafında büyütülmesini de hiç yadırgamam.

Bunlar olağan şeylerdir, pante bunları dert etmemeyi öğrenecektir çünkü asıl konumuz bu değildir.

Ama,

Evet, kendisi mealcidir, Arapça bilgisi son derece sınırlıdır, onun bu sitede açtığı bütün konu başlıklarının yabancı menşeili sitelerde konu karşılıkları vardır. Tabi gerek Türkiye'de gerekse Türkiye-dışında şu benzerlik göze çarpıyor: Müddeiler mealci-lafızcı, savunucular Arapça'ya vakıf ehliyeti olan insanlar!

Üstelik, artık ÖDG'de değilim. Konuyla ilgili gerekçelerimi kafe başlığında astığım ve sonra kaldırılan "O İletiler Kaldırılsın" başlığında belirtmiştim

Bu düşüncelerinizin lafzına ve ruhuna karşı çıkarım.
Bir forum yazarı bir kitap yazarı değildir.
Bir forum yazarı bir makale yazarı da değildir.

Forumlar da yazan insanların yerli ve yabancı internet sitelerinden azami ölçüde faydalanıyor olması onun araştırmaya tutkun kişiliğinin kanıtıdır.
Elinize istediğiniz kitabı alın bakın bibliyografyasına, en az 200 yerli yabancı kitap ismi kaynak olarak gösterilmişti.
Bir kitap yazarken bir tez yazarsınız ama bu bile yerli yabancı kaynaklara başvurmadan olacak bir şey değil iken

bir forum yazarının bu kadar titiz çalışma yapma zorunluluğu yok iken

yine de yerli yabancı kaynaklardan kendi 10 satırlık yazısını yazarken
en az 20 sayfa okuması takdir edilecek bir durumdur ve bu o yazılanların "kopya" olduğunu göstermez.

"Alıntı" kendi tezinizi güçlendirmek için yaptığınız bir şeydir ve bu bir ihtiyaçtır.

Hiçbir araştırma sadece kendinize ait bir araştırma değildir.

Alıntı kopya değildir.

Hele hele "konu başlığı" seçmek hiç bir şekilde alıntı da değildir.

Aynı konuyu sadece bir kişi işlemez. Bazen yüzlerce insan aynı konuyu işler.

Örneğin; İslam ve paganizm konusu

bu sitede defalarca işlenmiş ve hala işlenmesi gereken bir konudur.

Yabancı sitelerde de bu konu ile ilgili yüzlerce yazı vardır ama herkes o konuya kendi özgün yorumunu katar veya kendi özgün keşfini ortaya serebilir.

Müddeiler mealci-lafızcı, savunucular Arapça'ya vakıf ehliyeti olan insanlar!

Sanıldığı gibi Arapçaya vakıf olmak sizi ehliyetli kılmaz.

İslam'ı bilmek için Arapça öğrenmek gerktiği fikri gerilerde kalmıştır çünkü ortada yüzlerce Türkçe eser vardır. Kuran meali mi istiyorsunuz onlarca meal var arada gerektikçe "dil bilgisi" konusu ayrıca araştırılır.

Örneğin; bir kelimeyi o şöyle çevirmiş siz böyle anlamışsınız. Bu spesifik bir durumdur ve Arapça bilmeniz bile sizin bu durumda tartışmadan kurtarmaz.
Arapça bilen ilahiyatçılaırn kendi aralarındaki Kuran/İslam tartışmaları çok daha şiddetlidir.
Tefsir mi istiyorsunuz? Alabildiğine her kelimesi ile detaylı detaylı ortaya konmuş onlarca tefsir var, siz zaten bunların üzerinden tartışıyorsunuz.

"Arapça öğren öyle gel" demenin kendisi tartışmadan kaçıştır.

pante
13-10-2009, 12:46
Bunlar olağan şeylerdir, pante bunları dert etmemeyi öğrenecektir çünkü asıl konumuz bu değildir.

Yoo, hiç dert etmiyorum sevgili Sodomo.
Bilakis mutlu oluyorum.
Şeriat, teokrasi ve diktatorya düşkünlerinin özgürlükçü kesilip aynı kulvarda buluşmalarının ortak paydasının ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. :)

Soda
13-10-2009, 15:48
Sevgili Pante, dün gibi hatırlarım 90'lı yıllarda CIA istiasyon şefinin "Kemalizmin muhaliflerini birleştireceğiz" sözünü.

Bu tablo Türkiye'nin güncel tablosudur ve bu site sadece bu genel tablodan payını almaktadır.

O yüzden siteye kızmak çözüm değildir. Bize düşen bu okyanus ötesi projeleri ve emperyalizmin kanatları altında toplanan bu siyasetleri çürütmektir.

Kemalizmin buna gücü yeter. Zaten bu siyasetler Kemalizmin geçmişte buldozer gibi ezip geçtiği siyasetlerdir; yani yeni bir şey yoktur.

O yüzden fazla dert etmeye de gerek yoktur. Proje yeni ama kullanılan alet erdevat eskidir.

vartor
13-10-2009, 16:37
Kemalizm,
Ne oldugunu anlasam belki ben de kemalistim diyecegim. Ataturk'un inkilaplari ise, ben kemalistim. yok eger kendi devrinde gecerli saybilecegimiz, baskici, diktatoryal davranisi ise, ben kemalist degilim.
Insanlarin baskiyla susturulamiyacagini hem tarihten ornek alarak, hem de 75 yil yasaklanmasina, en yuksek derecede egitim verilmesine ragmen, Rusya'da glasnozla birlikte, tum din kurumlarinin ve kiliselerin tam gaz faaliyete gecisini, ulkemizde tekke ve tarikatlarin, mantar gibi ortaya cikmalariyla gormek mumkundur.
Insanlari bir araya getirecek sey, karsilikli tolerans, saygi ve sevgidir. Dinlerin ve rejimlerin basaramadigini, biraz empati ve insanligin sevilecek yonlerinin vurgulanmasiyla basarabiliriz. Bu site benim icin, her ne kadar bazilari tarafindan riyakarlikla da suclansam, aradiklarimi kismen buldugum, benim gibilerin de bolca bulundugu bir yerdir.

ozgur_beyin
13-10-2009, 17:23
arkadaşlar insan doğası gereği bir tarafı destekler veya tanımlarsanız başka bir taraf otomatik zuhur eder.
umarım bu yöne baş koyanlar bunuda düşünmüştür.
ödg li olanlar kendini farklı hissediyorsa bunu şöyle tanımlarım

umarım titrek kuyruklu saksağanlar bu yazacağımdan hakaret kastı aramazlar.

imamı azamın son derece ukala bir komşusu varmış. bu hallerini devam ettirmemesi için defalarca nasihat etmiş.
ama bu ukala komşusu ''kendinin çok fakir olduğu için ,imamı azamın kendini adam yerine koymadığını ''düşünürmüş.
bu komşuya ,hiç ummadığı bir akrabasından *yüklü bir miras kalmış. bu adam parayı alınca ,çok değerli bir kürk
alıp imamı azama alımlı ve çalımlı ''görünmüş'' bundaki hali anlayan *imamı azam ,adamı yanına çağırıp
omuzuna elini koyup ,şöyle demiş.
- evladım şimdi
senin üstünde olan bu kürkün kürkün esas sahibini, yaşadığı sürece hayvanlıktan kurtaramadı ki ,şimdi seni kurtarsın

.
sizin ögd niz size ne yapar bilemem bu siteyi ikiye bölmekten başka,
yahu arkadaşlar sizmi agahsınız herşeydende ben ve benim gibi düşünenlermi gafil?
umarım kürkünüzden medet ummuyorsunuz

ayrıca şunu belirtayim hiçbir izmin toplumların kurtuluş reçetesi olacağına inanmadım siz inanıyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz demektir
öyle düşünüyorsanız sizde ya mehdi bekliyor olmalısınız yada halaskar

ulpian
13-10-2009, 17:30
sevgili ozgur_beyin,

tartışmaların bitmeye yüz tuttuğu şu sıralarda, kaldı ki ÖDG'den kimse (benim gördüğüm kadarıyla) artık bu tartışmalara girmiyor iken, çalışma grupları ve projelere tekrar canlılık kazandırma çabaları sürüyorken ve de yeni hiçbir olumsuz olay olmamışken, neden tekrar meseleyi açmaya gerek duydun ki?

İstersen soğukkanlılığın korunması şartı ile, tekrar yatıralım meseleyi masaya, mesela ben sadece bir üyesi olarak grubun, neden üye olduğumu ve üye kaldığımı sana açıklamaya çalışayım, sen bana karşı argümanlarını sun, birbirimizi daha iyi anlayalım. Ama birincisi bunu zaten defalarca yaptık, yapmaya çalıştık. İkincisi her defasında soğukkanlılığın elden gitmesi için her türlü girişimde bulunanlar oldu.

saygılarımla

ozgur_beyin
13-10-2009, 17:41
sevgili ozgur_beyin,

tartışmaların bitmeye yüz tuttuğu şu sıralarda, kaldı ki ÖDG'den kimse (benim gördüğüm kadarıyla) artık bu tartışmalara girmiyor iken, çalışma grupları ve projelere tekrar canlılık kazandırma çabaları sürüyorken ve de yeni hiçbir olumsuz olay olmamışken, neden tekrar meseleyi açmaya gerek duydun ki?

İstersen soğukkanlılığın korunması şartı ile, tekrar yatıralım meseleyi masaya, mesela ben sadece bir üyesi olarak grubun, neden üye olduğumu ve üye kaldığımı sana açıklamaya çalışayım, sen bana karşı argümanlarını sun, birbirimizi daha iyi anlayalım. Ama birincisi bunu zaten defalarca yaptık, yapmaya çalıştık. İkincisi her defasında soğukkanlılığın elden gitmesi için her türlü girişimde bulunanlar oldu.

saygılarımla

sevgili ulpian bu sitede hiç ajite edici ne yazı yazdım nede böyle bir tutum sergiledim.
bu başlığı açanlar piri pakta fitilleyici benmiyim bu başlığ açan bubaşlığa niye ihtiyaç duyduğunu açıklamalı.
başlangıçta herkes gümüş kaplamalı savaş baltasıyle poz verdi bence bu işler onların becerisi.
bu sitede politikadan siyasi görüşlerden uzak durdum bunun nedeni şuydu bu tür konularda mutabakt olmadığını bildiğimdendir .
bende söğüt ağacının kovuğundan çıkmadım benimde var kendime göre hem siyasi hemde ideolojik bilgilerim.
bunları bu siteye girdiğimde hep dışarda bıraktım.
benim nihayetinde arzum ve söylemek istediğim şu kimse böyle ayırımcı yollara
sapmasın ve kenan evren'' gibi birlik ve beraberlik için '' yalanına sığınmasın.
yoksa besleyeceğimize asarız:target:

-InVi-
13-10-2009, 20:04
Yari militarist kemalizm semsiyesi altinda, islama karsi kini ögütleyip, birlestirmek mi amac ? bu ne bicim bir mantik bu ne bicim bir durus.
Dünyada demokrat olan bir sürü insan var, bunlarin kaci böyle yari-militarist bir deger yargisi olan kemalizmi benimsenmesini bekleyebilinir ?
ama bu insanlarin islam karisi olmalari sizin icin önemli degilmi ?! :)

evet cok seslilik toplumsal hayatin her yerinde olmalidir

Averroes
13-10-2009, 20:59
bu başlığı açanlar piri pakta fitilleyici benmiyim bu başlığ açan bubaşlığa niye ihtiyaç duyduğunu açıklamalı.

Zaten başlığın başında belirtmiştim. En uygun yer, pante'nin açtığı başlıktı. Ama pante ÖDG grubunda olan hiç kimsenin o başlığa yazmasını istemiyordu. Hatta Ulpian'ın, "Hem buradan saldırıyor, cevap hakkı doğuruyor, hem de yazma diyorsun" şeklindeki son derece haklı tepkisine hiçte nazik olmayan bir üslupla karşılık vermişti.

Benim bir müslüman olarak gruptaki mevcudiyetimle ÖDG'deki site yöneticilerini zan altında bırakmaya çalışanlar oldu, ki en büyük temsilcisi pantedir. Dolayısıyla benim de, ÖDG'nin özünde, grubun açılma bağlamında, din karşıtı bir oluşum olmadığını, kendini Özgürlükçü ve Demokrat olarak nitelendiren herkesin gruba katılabileceğini, "buradan kimseye ekmek çıkmayacağını" vurgulayan bir yazı yazmam icap etti. Başlığı açma nedenim buydu.

pante
13-10-2009, 21:17
Zaten başlığın başında belirtmiştim. En uygun yer, pante'nin açtığı başlıktı. Ama pante ÖDG grubunda olan hiç kimsenin o başlığa yazmasını istemiyordu. Hatta Ulpian'ın, "Hem buradan saldırıyor, cevap hakkı doğuruyor, hem de yazma diyorsun" şeklindeki son derece haklı tepkisine hiçte nazik olmayan bir üslupla karşılık vermişti.

O başlığa çok insan yazdı. Ben sadece "lütfen" diyerek ricada bulundum.
"Söz hakkım doğdu" diyerek birkaç satır yazmış olsan hiç kimse problem yapmazdı.

Benim bir müslüman olarak gruptaki mevcudiyetimle ÖDG'deki site yöneticilerini zan altında bırakmaya çalışanlar oldu, ki en büyük temsilcisi pantedir. Dolayısıyla benim de, ÖDG'nin özünde, grubun açılma bağlamında, din karşıtı bir oluşum olmadığını, kendini Özgürlükçü ve Demokrat olarak nitelendiren herkesin gruba katılabileceğini, "buradan kimseye ekmek çıkmayacağını" vurgulayan bir yazı yazmam icap etti. Başlığı açma nedenim buydu.

Müslüman var, müslümancık var, yobaz var, şeriatçi var, Kürtçü şeriatçi var.
Sen sade bir müslüman değilsin. Sen Uğur Mumcu'nun da Kürt-İslam Ayaklanması kitabında belirttiği türdensin. Devlet, ulus, ordu karşıtısın.
O yüzden sen ÖD grubuna kabul edilirsin ama Nogada düşüncesindekilere kapı kapatılır. Eğer sen değil de Nogada olsaydı, adını anmaz eleştirmezdim. Çünkü ona dinci diyemem.
Kendini normal bir müslümanmış gibi sunup da, benim karşı çıkmam üzerinden yurtsever müslümanlara gönderme yapma. Herkes bilir neyin ne olduğunu.
Seni de iyi biliyorlar.

Averroes
13-10-2009, 21:42
O başlığa çok insan yazdı. Ben sadece "lütfen" diyerek ricada bulundum.
"Söz hakkım doğdu" diyerek birkaç satır yazmış olsan hiç kimse problem yapmazdı.

Müslüman var, müslümancık var, yobaz var, şeriatçi var, Kürtçü şeriatçi var.
Sen sade bir müslüman değilsin. Sen Uğur Mumcu'nun da Kürt-İslam Ayaklanması kitabında belirttiği türdensin. Devlet, ulus, ordu karşıtısın.
O yüzden sen ÖD grubuna kabul edilirsin ama Nogada düşüncesindekilere kapı kapatılır. Eğer sen değil de Nogada olsaydı, adını anmaz eleştirmezdim. Çünkü ona dinci diyemem.
Kendini normal bir müslümanmış gibi sunup da, benim karşı çıkmam üzerinden yurtsever müslümanlara gönderme yapma. Herkes bilir neyin ne olduğunu.
Seni de iyi biliyorlar.

Falcılığa başladığını bilmiyordum pante. Merak ettim, kategoriyi yaparken hangi forum başlıklarından yararladın. Yoksa içi buğulu cam fanus yetti mi? O saydığın grupta sanıyorum beni "Kürtçü-şeriatçı" olarak anıyorsun. Eh, bu sitede şeriat talepleri anlamında tek cümle yazmamış ve "ispatlamayan müfteridir" diyecek kadar kendine güvenen biri için fazlaca sallama bir iddia olmuş.

Şimdi desem, devlet ve ulus karşıtlığımı da ispatla, yine zor durumda kalacaksın. Benim sana cevap yazma ihitmalim son derece kuvvetliyken, bu nasıl bir aymazlıkla çamur atmadır, karalamadır.

Ordu karşıtı da değilim. Bunu da ispatlayamazsın. Karşısında olduğum ve kıyasıya eleştirdiğim kurum olarak ordu değil, ona geçmişte darbeler yaptırmış, yaptıran ve belki de yaptıracak olan zihniyettir. Pimi çekilmiş bombalarla, yer altına döşenmiş mayınlarıyla, küçük bir kızın ölümünde gösterdiği zaaf ve ciddiyetsizlikle nam salmış, laikliğe verdiği önem insan hayatına verdiği önemi misliyle katlamış olan, kendi içigeçmiş siyasi ideolojilerini suç olmasına rağmen pervasızca, açıklayan, dayatan, uygulatan zihniyetledir benim problemim.

Tabi bunlar uzun cümleler pante, oysa sana "kürtçü-şeriatçı" yetiyor.

Nogada grupta olsa sesini çıkarmazmış. Niye ki? Sen değilmiydin, ÖDG'yi "Bir dinciyi gruba almakla" vurmaya çalışan. Senin gözünde dinciyle dindarın bir farkının olduğuna niye inanalım? Sizin zihniyet öyle bir zihniyet ki, yeri geldiğinde müslümanlar eşittir dinci olur, yok eğer o kişiyi onore edecekseniz, müslümanların bazıları tolere edilebilir, siyasi fikir belirtmediği sürece kısa süreliğine adına "dindar" denebilir.

Niye? Çünkü siz tatlı-su müslümanı görmek istiyorsunuz. Siz, iki satır yazıp, post yapan, "Yav arkadaşlar, yav cehennem ne kadar sıcak, korkmuyor musunuz?" diyen, "YA abim bir kelime-i şehadete bakar, de kurtul be abicim" diyen müslüman görmek istiyorsunuz. Sizin için, müslümanın okumuşu yazmışı, siyasi fikir beyan edeni dincidir, aksi dindardır, göstermelik saygıya değerdir.

Anlıyoruz efendim derdinizi anlıyoruz.

ugurce82
13-10-2009, 22:08
Bakın sayın schopen, şahsınız ile herhangi bir sorunum yoktur. İnançlara saygı duymak konusunda Turan Dursun dahil hiçbir ateistin veya dinsizin böyle bir tavrı olamaz. Fakat Turan Dursun olsun İlhan Arsel olsun biz olalım dinlerin tamamını özgürlük karşıtı olarak düşünürken bu arkadaşların kurduğu gruba kemalistleri almayıp müslümanları almaları ironik değil midir. Bu onların savunduğu fikirlere ihanet değil midir?

Averroes
13-10-2009, 22:13
Bakın sayın schopen, şahsınız ile herhangi bir sorunum yoktur. İnançlara saygı duymak konusunda Turan Dursun dahil hiçbir ateistin veya dinsizin böyle bir tavrı olamaz. Fakat Turan Dursun olsun İlhan Arsel olsun biz olalım dinlerin tamamını özgürlük karşıtı olarak düşünürken bu arkadaşların kurduğu gruba kemalistleri almayıp müslümanları almaları ironik değil midir. Bu onların savunduğu fikirlere ihanet değil midir?

Sn Uğurce,

Gerçekten bilmediğimden soruyorum,

Gruba üye olmak isteyipte "Sen uluslacı/kemalistsin" denerek üyeliği reddedilmiş bir kimse mi vardır? Varsa kimdir?

Saygılar

aydoe
13-10-2009, 22:18
Ben üye olmuştum ama yurtsever maskeli ulusalcısın diye Cem atmış beni gruptan!
Üstelik ben ne Kemalistim ne de ulusalcı.

ugurce82
13-10-2009, 22:19
Az önce nogada da aynı şeyi söyledi.

ulpian
13-10-2009, 22:21
Az önce nogada da aynı şeyi söyledi.

sevgili ugurce82,

yavaş yavaş senin artık ya okumadan herşeye cevap verdiğine ya da kasten meseleleri çarpıttığına inanmaya başlayacağım. nogada, kendi durumunun böyle olmadığını altını çize çize vurgulamıştı oysa. Neden böyle şeyler yapmaya ihtiyaç hissediyorsun.

sevgili aydoe,
Cem bunu defalarca açıkladı DÖG'de. Okumamış olamazsın.

Ayrıca Grub'un Ana Sayfasında yazanlara katılmadığını inkar etmesin diye düşünüyorum. Düşüncelerine katılmadığın bir gruba neden üye olmak istediğini anlayabilmiş değilim.

saygılarımla

unbe
13-10-2009, 22:21
var şopen tabii.ben ve aydoe.atıldık gruptan.
gerçi sadece meraktan bakalım tavır ne olacak diye
şaşırmadım yani atılmama.

cigi
13-10-2009, 22:26
schopenhauer cafede;
Bu iletilere silinsiiiiin adli bir baslik acmisti;

Küfür, hakaret yoktu.
O baslik neden ortaliktan kalkti buhar oldu?:)

Averroes
13-10-2009, 22:27

Şimdi eğer bu iddia doğruysa, şu soruyu sormak lazım. Bir kimse tek başına bir kişiyi gruba alabilme ve atabilme ehliyetine sahip midir? Bunun için grup kararı aranmıyor mu? Eğer sahipse, neyi gerekçe olarak gösteriyor?

Cem'i de dinlemek lazım. Tek kişiyi dinleyerek karar veren doğru karar verse bile adaletsizlik yapmış olur.

ulpian
13-10-2009, 22:30
Cem'i de dinlemek lazım. Tek kişiyi dinleyerek karar veren doğru karar verse bile adaletsizlik yapmış olur.

Cem defalarca açıklama yaptı zaten arkadaşlara sayın shopenhauer,

buna rağmen konu tekrar tekrar ısıtılmakta.

Ayrıca sevgili unbe açıkça söylüyor, grubun görüşlerine katılmadığı halde, sadece ''test etmek'' için girdiğini. Bu bence ciddiyetten uzak bir tutumdur.

saygılarımla

Averroes
13-10-2009, 22:30
schopenhauer cafede;
Bu iletilere silinsiiiiin adli bir baslik acmisti;

Küfür, hakaret yoktu.
O baslik neden ortaliktan kalkti buhar oldu?:)

Bir şey dışında haklısın.

O başlığın tam adı "O İletiler Silinsin!!!" di, "Bu iletilere silinsiiiiin" değil:)

Ha bir de o başlığı asan ve aleni hakaret ve iftiralarla dolu yazılar asan şahıslar hakkındaki cezai süreç hangi aşamadadır?

ugurce82
13-10-2009, 22:34
sevgili ugurce82,

yavaş yavaş senin artık ya okumadan herşeye cevap verdiğine ya da kasten meseleleri çarpıttığına inanmaya başlayacağım. nogada, kendi durumunun böyle olmadığını altını çize çize vurgulamıştı oysa. Neden böyle şeyler yapmaya ihtiyaç hissediyorsun.

sevgili aydoe,

Ayrıca Grub'un Ana Sayfasında yazanlara katılmadığını inkar etmesin diye düşünüyorum. Düşüncelerine katılmadığın bir gruba neden üye olmak istediğini anlayabilmiş değilim.

saygılarımla

Sayın ulpian benim birşey yaptığım yok. Usluplu bir şekilde bazı şeyleri tartışmaya çalışıyorum. Sizse her görüşüme illa ki muhalefet bir yazı yazıyorsunuz. Bak unbenin dediğine, kovulmadan önce herhangi bir açıklama getirmemiş. Sana soruyorum bazı islamcıların alınması kemalistçilerin ise hiç alınmaması sende değişik duygular uyandırmıyor mu?

ugurce82
13-10-2009, 22:35
Cem defalarca açıklama yaptı zaten arkadaşlara sayın shopenhauer,

buna rağmen konu tekrar tekrar ısıtılmakta.

Ayrıca sevgili unbe açıkça söylüyor, grubun görüşlerine katılmadığı halde, sadece ''test etmek'' için girdiğini. Bu bence ciddiyetten uzak bir tutumdur.

saygılarımla

Evet test etmiş ama test ettiğini kovulduktan sonra söylüyor ve testin sonucuna göre ulusalcı kemalistler alınmıyor gördük. Hemfikir miyiz?

aydoe
13-10-2009, 22:37
sevgili aydoe,

saygılarımla

Sevgili Ulpian
Grubun ana sayfasında yazılanlara katılmadığım sizin ön yargınızdır.
Cem'in yaptığı da siyasi bir infazdır hem de yargısız infaz,grubunda siteninde hakimi Cem kararı vermiş Aydoe milliyetçi !
Aydoe nasıl milliyetçi olabilir ki?
Aydoe'nun milliyeti yok ,yazmışım foruma karışık bir soy ağacım var .

ulpian
Sayın ulpian benim birşey yaptığım yok. Usluplu bir şekilde bazı şeyleri tartışmaya çalışıyorum.

Lütfen biraz daha dikkatli yap bunu sevgili ugurce,

az önce dedin ki ''nogada da aynı şeyi söyledi''. Oysa nogada altını çize çize kendisinin gruptan atılmadığını veya reddedilmediğini, sadece daha iyi okuduktan sonra kendisinin vazgeçtiğini söyledi. Özellikle bunun yanlış anlaşılmasını istemediğini yazdı.

Ama sen ne yaptın? Burada ''aynı şey nogada'ya da olmuş'' dedin.

Lütfen sevgili ugurce,

vazgeçelim bu didişmelerden, anlamsız ithamlardan ve işlerimize bakabilelim. Olmaz mı?

saygılarımla

unbe
radyolar açık mı bilmiyorum ama az sonra çalacağım son şarkıyı tüm ulusalcı kemalist ve vatanseverler için çalıcam.

cigi
13-10-2009, 22:38
O başlığın tam adı "O İletiler Silinsin!!!" di, "Bu iletilere silinsiiiiin" değil:)

Eger yanlis yazmissam özür dilerim schopen, ben öyle hatirliyorum.

Fakat senin ne amac ile o basligi actigini biliyorum.
Ayni düsünceni koruyorsan, sanirim sitenin daha cok basliklarini okuman gerekecek.

Örnegin: Lafla peynir gemisi yürümez.:)

ulpian
13-10-2009, 22:42
Sevgili Ulpian
Grubun ana sayfasında yazılanlara katılmadığım sizin ön yargınızdır.
Cem'in yaptığı da siyasi bir infazdır hemde yargısız infaz,grubunda siteninde hakimi Cem kararı vermiş Aydoe milliyetçi !
Aydoe nasıl milliyetçi olabilir ki?
Aydoe'nun milliyeti yok ,yazmışım foruma karışık bir soy ağacım var .

sevgili aydoe,

sizin siyasi görüşünüze ad koymak bana düşmez elbette. Ama önyargıda bulunduğumu sanmıyorum, çünkü sizinle çok kez siyasi konularda da bizzat tartışmışlığım var.

Ben sizin siyasi çizginizi sonuna kadar meşru da buluyorum elbette. Fakat ÖDG'deki yazılı olanlara aykırı olduğu apaçık ortada. Bu bir sorun değil. Herkes kendi siyasi görüşünde kalsın. Tartışalım güzel güzel (veya tartışmayalım). Ama sizin siyasi görüşleriniz mesela benimkisinden farklı. Bunun üstünü örtmeye gerek yok ki.

Mesela ben komünist veya sosyalist değilim. Bunu hem kendim söylüyorum hem de yazdıklarımdan zaten belli. Şimdi komünist arkadaşlardan biri sadece komünistlerin biraraya gelebileceği sosyal bir grup kursa (ki kurabilir, tüzüğümüze uygundur), benim oraya illa ki katılma isteğim anlamlı veya ciddi olur mu?

saygılarımla

dilaver
13-10-2009, 22:43
radyolar açık mı bilmiyorum ama az sonra çalacağım son şarkıyı tüm ulusalcı kemalist ve vatanseverler için çalıcam.

Site YK sının böyle bir ayrımcı politikası mı var. Yoksa kendini bilmez biri böyle bir ayrımcılık mı yapmakta. Hem de bu ortamda.

saygılarımla

unbe
13-10-2009, 22:44

Site YK sının böyle bir ayrımcı politikası mı var. Yoksa kendini bilmez biri böyle bir ayrımcılık mı yapmakta. Hem de bu ortamda.

saygılarımla

yarında enternasyoneli çalarız Dilaver.neden ayrımcılık olarak görüyorsun?
memleketim güzel bir şarkıdır ayrıca yani.

Averroes
13-10-2009, 22:49
Eger yanlis yazmissam özür dilerim schopen, ben öyle hatirliyorum.

Fakat senin ne amac ile o basligi actigini biliyorum.
Ayni düsünceni koruyorsan, sanirim sitenin daha cok basliklarini okuman gerekecek.

Örnegin: Lafla peynir gemisi yürümez.:)

Cigi, o başlığı hangi amaçla açtığımı o başlıkta belirttim ve sen de okudun. Benim yazdıklarım dışında geliştireceğin ve bana isnat edeceğin her türlü görüş, niyet-okuyuculuğuna, falcılığa girer. Ben ne isem, bu yazılarıma sinmiştir. Yazılarımın dışında ayrı bir "ben" yokum.

unbe
13-10-2009, 22:50
hem şarkı çalmak ve birilerine armağan etmek suç mudur?
ayrıca radyo grubunun sorumluluğunu bana tekrardan verildiğini bildiğin halde neden suçlamada bulunmaktasın?
bilmiyorsun sanırımda,ben açıklayayım bari.
benim modluğumla ya da sitede yaptığım herşeyle neden bu kadar uğraşmaktasın?
bu tarz davranarak çalışmak isteyen üyeleri soğuttuğunun bilmem farkında mısın?????

aydoe
13-10-2009, 22:56
Ben sizin siyasi çizginizi sonuna kadar meşru da buluyorum elbette. Fakat ÖDG'deki yazılı olanlara aykırı olduğu apaçık ortada.
Ama sizin siyasi görüşleriniz mesela benimkisinden farklı. Bunun üstünü örtmeye gerek yok ki.

saygılarımla

Evet siz liberal görüşlüsünüz o zaman grubun adını liberaller grubu koysaydınız ben gruba zaten girmezdim .
Ama özgürlükçü olmadığımı veya demokrasiyi savunmadığımı söyleyemezsiniz.
Azınlıkların haklarını da savunurum.
Ama sizin ön şartınız Ermeni soykırımının kabulü ise ya da el altından pkk desteklenmelidir ise ve ülkemize dayatılan emperyalist ırk ve din temelinde bölünme politikalarını desteklemek ise bunları açık açık yazsaydınız grubun ana sayfasına .
Özgürlükçü demokratlar grubu demek Taraf gazetesi aboneliği deseydiniz ben üye olmazdım zaten.

cigi
13-10-2009, 22:57
Benim yazdıklarım dışında geliştireceğin ve bana isnat edeceğin her türlü görüş, niyet-okuyuculuğuna, falcılığa girer.

Bende baska bir sey demedim zaten.:)

dilaver
13-10-2009, 23:00
Pante tekrar siteyi karıştırmak amacıyla aramıza katılmış. Tüm iletileri bunu dogrulamakta. Tekrar bir ulsalcı kavgası körüklemeye gelmiş, belli ki sitesi hala iyi iş yapmıyor.

Neyse ona bir şey demedik, yazsın çizsin ne olur. Ben onu ciddiye almıyorum.

Ama 24 saattir süregiden tartışmaların arasında kalkıp da ulusalcılara şarkı ithaf etmen kesinlikle ne tarafsızlıkla ne de modlukla örtüşür. Tam aksine olayı kızıştırmaktır. Mod niteligin haricinde bir kimligin olsa belki anlaşılır olabilir, ama bu hengamede mod kimliginle böyle bir talebte bulunman... ne diyeyim. Allah YK ya kolaylık versin.

YK sana tekrar bu görevi vermişse büyük hata etmiştir. Demek ki onlar da magazine ve lay lay lom a kaydılar.

Hayırlısı olsun ne diyeyim.

Devam edin.

saygılarımla

ugurce82
13-10-2009, 23:03
Sayın Dilaver Modlar tarafsız mı?

ulpian
13-10-2009, 23:03
sevgili aydoe,

bunu sizden beklemezdim. :(

Ama sizin ön şartınız Ermeni soykırımının kabulü ise

Kendi adıma, ''soykırım'' tabirinin hukuken kabul edilmesi bence yanlıştır. Ama bunu savunanlara da hain demem.

ya da el altından pkk desteklenmelidir ise

PKK nezdimde terör örgütüdür ve terörün savunulacak bir yanı yoktur. Ama yine de Kürt meselesine sizin baktığınız açıdan bakmıyor, özgürlük alanlarının sonuna kadar genişletilmesini bölünmeye giden bir yok olarak görmüyorum.

Hani ''çamur at izi kalsın'' gibi olmuş biraz. Kusura bakma ama bu kadarına da pes gerçekten. Birde sövseydin üstüne bari.

saygılarımla

unbe
13-10-2009, 23:05
yahu YK ile ne alakası var şimdi?
bu gece zaten uzun zamandır yayın olmadığından test yayını yaptım
sana enternasyonel ve hernepeşi çalarkende moddum ayrıca hatırlatırım
senin benle sorunun var da neyse.
açıkça yaz da sıkıntından kurtul
kalkıp YKyı filan suçlamana gerek yok.
onlar görevlerini yerine getiriyor ve çalışıyor zaten
görev verildi aynen bende çalışıyor ve grubu yeniden oluşturmaya çalışıyorum
sen kalkıp her tarafta YK da laylaylom,görev verdikleride laylaylom dersen baltalamaya çalıştığını düşünücem artık.

pante
13-10-2009, 23:07
Pante tekrar siteyi karıştırmak amacıyla aramıza katılmış. Tüm iletileri bunu dogrulamakta. Tekrar bir ulsalcı kavgası körüklemeye gelmiş, belli ki sitesi hala iyi iş yapmıyor.

Neyse ona bir şey demedik, yazsın çizsin ne olur. Ben onu ciddiye almıyorum.

Bu siteyi sen karıştırdın Dilaver.
Hala da karıştırmaya devam ediyorsun.

Benim sitem, buraya karşı açılmadı. Bunu gayet iyi biliyorsun.
Ama her fırsatta iftira etmekten de geri durmuyorsun.
Dedim ya, bazıları "bir mum daha yakıldı, bir meşale daha oluştu" diye düşünür ve destekler. Sizin zihniyetinizde olanlar ise baltalamaya çalışır.

Senin ise daha üyeliğinin ilk aylarında TD'a karşı ayrı bir site kurma teşebbüsünü unutmuş değiliz.

Ya mesajlarını beni alet ederek, benden bahsederek yazma.
Ya da yanıt gelince "Siteyi karıştırmaya devam ediyor" deme.
Bak bakalım yazdığım ilk mesajlara, siteyi karıştıran ben miyim, bana karşı yanıt verenler mi, sen dahil.

dilaver
13-10-2009, 23:13
Sayın Dilaver Modlar tarafsız mı?

ugurce

Site tüzügüne göre ve yalnız bu baglamda taraflıdırlar. Onların tarafları site tüzügünden yana olmaktır.

saygılarımla

ugurce82
13-10-2009, 23:15
Peki bir şarkıyı bir kişiye veya gruba armağan etmek site tüzüğüne aykırı mıdır?

dilaver
13-10-2009, 23:21
Senin ise daha üyeliğinin ilk aylarında TD'a karşı ayrı bir site kurma teşebbüsünü unutmuş değiliz.

Kurduk mu pante, yoksa TD yi destekleme tavrı mı gösterdik.

Bu girişimde yer alan 4 kişi vardı. Ben ezkamo, sodomo ve vartor. Ezkamo zorluyordu, sodomo ise benim komünistligimden dolayı cayıyordu. Sonuçta kurmadık ve ben siteye görevle döndüm. Çok zor bir durumda geri gelip görev aldım ve zannedersem de bunun hakkını layıkıyla verdim. Üsteilik de tüm ayrılan dostalr (ezkamo ve sodomo) benle birlikte siteye geri döndüler.

Sana uzatılan tüm zeytin dallarını geri çeviriyorsun, kendin bilirsin. Şu anda sitede hiç bir görevim yok ve hala toparlayıcı olmaya çalışıyorum. Ama bunun yolu ÖDG kapatılsın dayatmasına uymak degil.

Siteyi bana göre karıştıran da sensin. Site de öyle düşündü ki sen ceza aldın ve geldiginden beri hala aynı konuları kaşıyorsun. Ama bu konuda da bir sürü yazı yazarsın sen şimdik.

Neyse bu da bu başlıktaki son iletim olsun.

İş yapacak olan insanlarla bu siteye katkı saglamaya devam etmeye niyetim var. Buna da çabalıyorum.

saygılarımla

unbe
13-10-2009, 23:21
Peki bir şarkıyı bir kişiye veya gruba armağan etmek site tüzüğüne aykırı mıdır?

aradım taradım tüzükte öyle bir madde bulamadım ben.
ama zannedersem hernepeş kadınları dağa çağıran bi şarkı olduğundan suç olabilir bak uğurce.

not:bunu bana özel mesaj yoluyla deist bedo namı diğer the kürdo söylemişti.

Lestat
13-10-2009, 23:25
yahu karışmıyım karışmıyım diyorum ama..
bi kere zaten haftalarıdr tüzük ihlali var,dolaylı yoldan olsa da..
bu sitenin amacı tüzükte belirtilmiş bu amacın dışında hareket edilmemesi gerektiğide,ama sitenin ortak çalışması gereken organı d.ö.bölünmüşte bölünmüş,buna ortak olanlar da yöneticiler,e yani görünen köy klavuz da istemiyor,hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu ama:nono:

aydoe
13-10-2009, 23:33
Sevgili Ulpian,
Bize dayatılan politikalar bizim politikalarımız değildir ,dışarıdan servis edilmektedir.
Attığımız imzalar bile önce Clinton'ın Rus büyükelçisinin onayından geçmektedir.
Ülkem için bağımsızlığı ve demokrasiyi savunurum ,küresel emperyalizmin dayattığı politikaları savunmam.
Siz iyi niyetli bir arkadaşsınız ama iyi niyetle gerçekler her daim örtüşmez , görmek istediklerinizi değil gerçekleri görebilmenizi dilerim.
sevgilerimle

pante
13-10-2009, 23:38
Siteyi bana göre karıştıran da sensin. Site de öyle düşündü ki sen ceza aldın ve geldiginden beri hala aynı konuları kaşıyorsun. Ama bu konuda da bir sürü yazı yazarsın sen şimdik.

Niye gidip biraz önce DÖ'de "Bu sitede amacı siteyi karıştırmak olanlar var." dedikten sonra (aynı burda beni suçladığın gibi); ardından:
"İt ürür kervan yürür" dedin.
Eğer it lafından kastettiğin bensem, yine her zamanki gibi sahibine iade ediyorum.

ulpian
13-10-2009, 23:39
Sevgili Ulpian,
Bize dayatılan politikalar bizim politikalarımız değildir ,dışarıdan servis edilmektedir.
Attığımız imzalar bile önce Clinton'ın Rus büyükelçisinin onayından geçmektedir.
Ülkem için bağımsızlığı ve demokrasiyi savunurum ,küresel emperyalizmin dayattığı politikaları savunmam.
Siz iyi niyetli bir arkadaşsınız ama iyi niyetle gerçekler her daim örtüşmez , görmek istediklerinizi değil gerçekleri görebilmenizi dilerim.
sevgilerimle

sevgili aydoe,

ben de sizin iyi niyetinize inanıyor, fakat gerçekleri göremediğinizi, ayrıca birçok komployu da fazladan abartarak gerçek olarak gördüğünüzü düşünüyorum. Zaten farklı gerçeklik alıgılarımız olmasa, siyasi görüşlerimiz de bu denli farklı olmazdı. Çünkü -herşeyden izole edilerek bakıldığında- (en azından sizinle benim) değer yargılarımızın çok da farklı olmadığı kanısındayım.

saygılarımla

nogada
13-10-2009, 23:42

saygılarımla

Sayın dilaver...

Nasıl ayrımcılık oluyor bu?İsteğe bağlı olarak sayın unbe isteği yayınlamaktan başka bir şey yapmamıştır burda.

Bir Rock müzük tutkunu sitedeki tüm rockçılara bu şarkıyı armağan ediyorum derse,bir arabeskçi bunu ayrım olarak algılarmı.Bu kadar basit bence bunun mantığı.Siz ulusal birliği,vatanseverliği yada kemelistliği yada her hangi birinden sadece bir tanesini savunmuyormusunuz?

Bu nasıl ayrımcılıktır anlayamadım...?

dilaver
13-10-2009, 23:50
Ben iletide her hangi bir istek görmüyorum nogada.

Tam tersine modun bir tarafa yönelip ithaf etmesini okuyorum.

Kim istek yapmış. Bunu bana ayrıntılandırırmısınız.

saygılarımla

unbe
13-10-2009, 23:56
kimse istek yapmadı
illede istek yapılması gerekmez canım istedi çaldım.

pante
14-10-2009, 00:05
kimse istek yapmadı
illede istek yapılması gerekmez canım istedi çaldım.

Sn. unbe;

Sen Dilaver'e hesap vermek zorunda mısın?
Görüyorsun ki onun amacı sürekli olarak sitedeki ulusalcıları, Atatürkçüleri, yurtseverleri karalamak, tahrik etmek, hırgür çıkarmak, siteyi karıştırmak.

Bağlı olduğun yer sorsun bir hatan varsa?
Sanki ulusalcı olmak, yurtsever olmak suçmuş gibi hesap soruluyor.

Site ne hale geldi yahu.
Kürtçe şarkı yasağına laf konuşurlarken, "şimdi ulusalcılara-yurtseverlere niye şarkı armağan ediyorsun?" aşamasına geldik.
Daha sonra da "şu şarkıyı niye çaldın?" aşamasına geliriz bu gidişle.

gunali
14-10-2009, 00:16
haksızlık çok olunca süreklide hırgür hırgür olur tabi. burası dinlerden kurtulmak isteyenleri çağırıyor ama gelincede hele dini bir tarafa bırak bakalımda önce şu sevdiğin şeyleri bırak bakalım. neden çünkü bizim sevmediğimiz herşeyden kurtul diyolar adama sanki. atatürk deme, o faşist demeye getiriyolar. vatan deme o ırkçılık demeye getiriyolar. demokrasi desen sussssss burda özgürlükçü biziz diye bağrıyolar. sitenin girişinden turan amcanın resmini çekinde dilaver abinin iki parmağını koyun gözümüzü oysun bari oldu olcak siteye girerken. ayıp ama artık.

ulpian
14-10-2009, 11:09
haksızlık çok olunca süreklide hırgür hırgür olur tabi. burası dinlerden kurtulmak isteyenleri çağırıyor ama gelincede hele dini bir tarafa bırak bakalımda önce şu sevdiğin şeyleri bırak bakalım. neden çünkü bizim sevmediğimiz herşeyden kurtul diyolar adama sanki. atatürk deme, o faşist demeye getiriyolar. vatan deme o ırkçılık demeye getiriyolar. demokrasi desen sussssss burda özgürlükçü biziz diye bağrıyolar. sitenin girişinden turan amcanın resmini çekinde dilaver abinin iki parmağını koyun gözümüzü oysun bari oldu olcak siteye girerken. ayıp ama artık.

Sitemizde hiçbir üyeye siyasi görüşlerini beyan etmeye veya değiştirmeye veya gizli tutmaya yönelik bir baskı yapılmamaktadır.

İthamlarınız gülüncün de ötesinde. Politika Bölümüne bakarsanız orada en çok kimlerin başlık açtığını, en çok kimlerin mesaj yazdığını görürsünüz.

Görüldüğü üzere sitemizde hem dinsiz üyelerimizin hem de müslüman üyelerimizin arasında her türlü siyasi görüşte olan bulunmakta.

Kişisel hakaret, tahrik, iftira olmadıkça, terör ve şiddet propagandası içermeyen her türlü görüşe forumda sonuna kadar izin verilmektedir.

saygılarımla

Mutezile
14-10-2009, 11:56
iletiye bak, hizaya gel:

unbe:radyolar açık mı bilmiyorum ama az sonra çalacağım son şarkıyı tüm ulusalcı kemalist ve vatanseverler için çalıcam.

dailaver:Site YK sının böyle bir ayrımcı politikası mı var. Yoksa kendini bilmez biri böyle bir ayrımcılık mı yapmakta. Hem de bu ortamda.

Dünyaya herhalde anca bu kadar şaşı ve artniyetli bakılır..

Cem
14-10-2009, 12:41
"şimdi ulusalcılara-yurtseverlere niye şarkı armağan ediyorsun?" aşamasına geldik.

Tamamen demagoji yapıyorsun pante.

Neden ulusalcılara şarkı armağan ediyorsun diye bir karşı çıkış yok ancak "Neden sadece ulusalcılara şarkı armağan ediyorsun?" şeklinde bir itiraz var. Bu bağlamda ele alınmalı konu.

10. Yıl Marşı çalar ulusalcılara armağan edersin, 1 Mayıs Marşı çalar sosyalistlere hediye dersin. Bu böyle olmalı. Sadece bir gruba şarkı armağan edersen elbette haklı olarak bunu eleştirenler çıkacaktır.

ugurce82
14-10-2009, 13:21
Sevgili cem dilaverin tüzüğe aykırı olduğu halde büyük puntaalarla ve c/p yazısını moderatörlere şikayet ettim ama dinlemediler mesajlarımı çöplüğe attılar. Bu konudaki duyarlılığınızı orada da gösterebilir misiniz?

ulpian
14-10-2009, 13:24
Sevgili cem dilaverin tüzüğe aykırı olduğu halde büyük puntaalarla ve c/p yazısını moderatörlere şikayet ettim ama dinlemediler mesajlarımı çöplüğe attılar. Bu konudaki duyarlılığınızı orada da gösterebilir misiniz?

sevgili ugurce82,

bu konuda defalarca açıklama yapılmıştı ama. Bak en son => şurada (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=248607#post248607)

saygılarımla

ugurce82
14-10-2009, 13:31
Sevgili ulpian;

Anlamıyorum büyük punta ile yazması gerekir mi?

ulpian
14-10-2009, 13:37
Sevgili ulpian;

Anlamıyorum büyük punta ile yazması gerekir mi?

Şimdi de c/p'yi geçtiniz buna mı takıldınız? :)

Ne demek istediğinizi anlayamıyorum. Büyük harflerle yazılan sadece makalenin başlığı. Genel olarak yazının büyük tip olduğunu söylüyorsanız benim ekranımda öyle değil. Ama benim browser/ekran ayarlarımdan da kaynaklı olabilir. Çıktığımda başka bir iki bilgisayardan girip bakacağım.

Ama niyetinizin ''forum düzeni'' olduğunu iddia etmiyorsunuzdur umarım. :)

saygılarımla

ugurce82
14-10-2009, 13:43
Ama niyetinizin ''forum düzeni'' olduğunu iddia etmiyorsunuzdur umarım. :)

saygılarımla

Estağfurullah, ne haddime.

ulpian
14-10-2009, 13:45
Estağfurullah, ne haddime.

söylemek istediğim sevgili ugurce82,

günlerden beri o bir başlığa takmış olmanız ve sırf o başlık üzerinden tonlarca argüman/şikayet üretmeniz idi. Yoksa elbette her üye gibi siz de ''forum düzeni''nini korumak gibi bir gaye güdebilirsiniz. Ama bu somut konuda bunun ötesinde birşeyler olduğu belli. Bunu demek istemiştim sadece. :)

saygılarımla

gunali
14-10-2009, 23:08
Sitemizde hiçbir üyeye siyasi görüşlerini beyan etmeye veya değiştirmeye veya gizli tutmaya yönelik bir baskı yapılmamaktadır.

İthamlarınız gülüncün de ötesinde. Politika Bölümüne bakarsanız orada en çok kimlerin başlık açtığını, en çok kimlerin mesaj yazdığını görürsünüz.

Görüldüğü üzere sitemizde hem dinsiz üyelerimizin hem de müslüman üyelerimizin arasında her türlü siyasi görüşte olan bulunmakta.

Kişisel hakaret, tahrik, iftira olmadıkça, terör ve şiddet propagandası içermeyen her türlü görüşe forumda sonuna kadar izin verilmektedir.

saygılarımla

pek çok iyi bir öğretmenim bana hep derdiki, insanın demesine hiç bakma yapmasına bak derdi. ben çokça okudum buraya üye olmadanda çokluk din kısmını faydalandığım çok kişiler oldu. buralarıda okudum ve szin yapmanızla demeniz hiç aynı değil bence. çok kişileri yasakladınız ama ben hep izledim hepside sizle aynı görüş bilidrmeyenler. başka düşünenler. düşüncesinide güzel yazanlar hep yasakalnıyo ben okuyodum hep. hakaret tahrik yapma falan hiç yoktu. ama bir gün sonra tekrar okuyodum hoop yasaklandı.

bence sizi buraya herkezi korkutmak için koymuşlar ben korkuyorum sizden gözümün önüne hep zebani gibi hayal geliyo sizi okurken. belki benide yasaklıyacaksınız ama napalım başa gelen çekilir.

ulpian
15-10-2009, 11:44
sayın gunali,

sizi tanımıyorum ve dolayısı ile şahsınıza karşı özel bir zan içerisinde değilim.

Sitemizde şu an halihazırda her türlü siyasi/ideolojik/dini görüş dile getirilebilmekte. Bu öylesine savrulmuş bir iddia değil. Herkes örneğin ''Politika'' bölümüne bakarak, her görüşten üyemizin kendi görüşünü rahatça savunabildiğini görebilir.

Bir forumun ana amacı bilgi, yorum ve görüş alış-verişidir. Israrla başka üyeleri tahrik etmek değil de, sadece bu amaca yönelik paylaşımda bulunan kimse en ufacık bir kısıtlamaya uğramıyor. Üslubu uygun ve yazdıkları başlık konusu ile ilgili olduğu müddetçe hiçbir üye salt siyasi çizgisinden dolayı engellerle karşılaşmamakta. İnanmayan herkes politika bölümünü inceleyerek bunu teyid edebilir.

saygılarımla

evrensel-insan
15-10-2009, 16:30
Saygideger ulpian;

sizi tanımıyorum ve dolayısı ile şahsınıza karşı özel bir zan içerisinde değilim. -ulpian-

Bakin, bu cumlenin anlami sudur. "Tanidiklarimla ilgili, ozel bir zan icine girerim"

Neden bir uyenin taninip, taninmamasi onemli oluyor, ya da neyin kistasi oluyor. Tuzugun kurallari bellidir. Bu kurallarin islerligi; kisiye gore, taninip taninmamasina gore, hele hele ozel bir zan icine girmeye gore degismez.

Kisisel dusunceleriyle; tuzugun uygulamalarini birbirine karistirmak; tamamen duygusal ve uygun olmayan bir yanasimdir.

Sitenin; tuzugunun uygulanabilmesi icin; kimsenin, kimseyi tanima duzeyi olcu degildir ve olamaz. Hele hele bu tuzuk uygulamasi kisisel temelde bir duygusal yaptirima tasinamaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
15-10-2009, 17:18
sevgili evrensel-insan,

söylediklerin eğer genel olarak düşünce, öneri ve uyarıların ise, aynen katılır ve teşekkür ederim. Ben de zaten senin ifade ettiklerini anlatmaya çalıştım.

Yok eğer, bunun ötesinde bir uygunsuzluk saptadığını düşünüyorsan, bunu da bana belirtmenden memnun olurum.

Alıntılamış olduğun mesajımın ilk cümlesinde, üyemizin doğrudan bana yönelik dile getirdiği zanlara bir atıfta bulunmuştum. Yani demek istemiştim ki, ''bakın birbirimizi tanımıyoruz. lütfen siz de benim hakkımda bu zanlarda bulunmayınız.''

Ayrıca sevgili evrensel-insan, hepimiz insanız. Modların da tanıdığı ve tanıdığını sandığı üyeler hakkında, olumlu veya olumsuz kanaatleri, yargıları, zanları vardır, ''yok'' denmesi yalan olur. Önemli olan işlem yaparken bu yargı ve zanları bir kenara bırakabilmektir. Somut durum, mesajın içeriği, üslubu, yer aldığı başlık, yazarın kayda geçmiş (aynı ihlalden kaynaklı) sabıkaları vs. gibi objektif kriterlerle karar vemeye çalışmak ve bunu gerekçelendirebilmektir.

saygılarımla

vartor
15-10-2009, 17:23
Sevgili EI,
Yeni bir terim ogrendim, "maydanos olmak". Yanlis anlamiyorsam, senin gibi her konuya dalip, gerekli gereksiz birseyler diyene diyorlar galiba. Tenturdiyod olmaya calissan hadi neyse :)....
Seni forumlarin efendisi ilan edecekler pek yakinda.

evrensel-insan
15-10-2009, 17:44
Saygideger ulpian;

Ayrıca sevgili evrensel-insan, hepimiz insanız. Modların da tanıdığı ve tanıdığını sandığı üyeler hakkında, olumlu veya olumsuz kanaatleri, yargıları, zanları vardır, -ulpian-

Ben yoktur demedim ki! Sadece gorev sorumluluguna ve tuzuk uygulamasina; bu kisisel bilginin yansimamasi gerektigini soyledim.

Cafe de actigim yeni basligi okursan, ne demek istedigim daha net anlasilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
15-10-2009, 17:46
Saygideger vartor;

Konu maydonoz olmak degil; ayni ortami paylasmaktir. Gordugum kadariyla; benim bu ortami paylasmamda belirtilen fikirler, seni de "rahatsiz etmis" bu rahatsizligini da, dile getirirsen, sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
15-10-2009, 17:49
Ben yoktur demedim ki! Sadece gorev sorumluluguna ve tuzuk uygulamasina; bu kisisel bilginin yansimamasi gerektigini soyledim.

O halde aynı şeyleri söylemekteyiz zaten sevgili evrensel-insan.

saygılarımla

evrensel-insan
15-10-2009, 17:57
Saygideger vartor;

Sosyal hizmet; benim uzman oldugum ve meslek edindigim alanlardan biridir. Oyuzden sosyal hizmetin ne oldugunu, kurallarini ve nasil uygulanmasi gerektigini, sorumlu-uye iliskisini, sosyal hizmet veren-alan iliskisini iyi bilirim.

Burasi da sonucta bir sosyal ortamdir ve ben bu sosyal ortamin bir parcasiyim. "Maydonoz olmak" terimi; konuya disaridan dahil olan/karisan icin gecerlidir. Oyuzden, bir terim kullanacaksak; en azindan tutarli olmasina onem verelim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
15-10-2009, 18:00
Saygideger ulpian;

Umarim oyledir. Bosuna dememisler, "zaman her seyin gostergesidir" diye; zaman bize neyin ne oldugunu gosterecek zaten. Yeterki; takip etmeyi ve degerlendirmeyi ve gozlemlemeyi bilelim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
15-10-2009, 18:03
Saygideger ulpian;

Umarim oyledir. Bosuna dememisler, "zaman her seyin gostergesidir" diye; zaman bize neyin ne oldugunu gosterecek zaten. Yeterki; takip etmeyi ve degerlendirmeyi ve gozlemlemeyi bilelim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sevgili evrensel-insan,

dilinin altında bir bakla mı var? :)
Dediğim gibi, eğer uygunsuz birşey saptadığın kanısındaysan, bunu dilersen buradan, dilersen (!) butonuna basarak, dilersen de ö.m. yoluyla belirtmenden memnun olurum ve kesinlikle ciddiye alırım.

saygılarımla

evrensel-insan
15-10-2009, 18:11
Saygideger ulpian;

Bizim Ic Anadolu'nun Konya ilinin, Sille kasabasinda, gecerli bir deyim vardir.
"Isgilli B.z.k dingilder" diye, merak etme; birincisi kisisel tartismalarda yer almayi pek sevmem. Herkes kendine gore haklidir. Ikincisi; hak ve ozxgurluklere herseyden cok onem veren biri oldugumdan, sahsima olan kisisel yanasimlar, beni ilgilendirir. Bunda da hic cekinmem. Bu sitedeki; bu hem genel, hem de ozel adaletli yanasimim, tarihte ornekleriyle mevcuttur. O yuzden bir sey olursa ve bunu kisisel belirtmem gerekirse, yaparim zaten.

Bu arada cafe de yeni acilan basligi okuduysan ve diyecek bir seyin olursa; oraya da yazabilirsin, konu dagilmasin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
15-10-2009, 19:53
"Isgilli B.z.k dingilder"

Saygıdeğer Evrensel insan;
Çok güzel yorumların var, takdir ediyorum da sizin Konya'daki bu sözü anlayamadım ya! Mümkünse biraz daha açsan.

ozgur_beyin
15-10-2009, 19:56
Saygıdeğer Evrensel insan;
Çok güzel yorumların var, takdir ediyorum da sizin Konya'daki bu sözü anlayamadım ya! Mümkünse biraz daha açsan.

dha neresini açacak merak ettim .sevgili pante:decision::decision:

sevgili pante çoruma has bir deyim var ''bilse zaten iyisini söyler)

pante
15-10-2009, 20:05
dha neresini açacak merak ettim .sevgili pante

sevgili pante çoruma has bir deyim var ''bilse zaten iyisini söyler)

Açsın açsın sevgili Özgür-beyin.
Noktalar şaşırtıyor.

Daha iyisi mi? Var tabi:
Hem de açık açık, noktalamadan:

İşgilli dingil tıngırdar.
:lol:

evrensel-insan
15-10-2009, 20:07
Saygideger pante;

Çok güzel yorumların var, takdir ediyorum da sizin Konya'daki bu sözü anlayamadım ya! Mümkünse biraz daha açsan.-pante-

Eger acarsam; tuzugu ihlal etmis olabilirim, ya da mep'in Oki onunde dustugu duruma dusebilirim. Bu bir deyimdir. Kelimenin anlamini sana TDK sozlugunden veriyorum.

a. 1. hlk. Kalın bağırsağın sona erdiği yer, anüs. 2. argo Yüreklilik, cesaret. 3. sf. Toplanarak büzülmüş.

dingildemek
(nsz) 1. Sallanmak, oynamak: “Siyah esvaplılar, siyah çarşaflıları dingildeyen iskeleden vapura ite ite çıkardılar.” -H. E. Adıvar. 2. Korkmak, kuşkulanmak.

Güncel Türkçe Sözlük

dingildemek
1. Kımıldamak, oynamak, sallanmak. 2. Sıçramak, zıplamak, yerinde duramamak. 3. Hayvan koşmaya başlamak, tırıs gitmek. 4. Hoppalık yapmak. 5. Titremek. 6. Sendelemek. 7. Birbirine çarpmak: Dişlerim dingildedi.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

dingildemek
Konuşmak.

dingildemek
1. Korkmak. 2. Kuşkulanmak.

dingildemek
Zıplamak, hoplamak.

Umarim, aciklayici olmustur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
15-10-2009, 20:11
Saygideger ozgur_beyin;

sevgili pante çoruma has bir deyim var ''bilse zaten iyisini söyler) -o.b.

Ben senin gibi seyh degilim ki!

Benim bildigim bu, sen biliyorsan, ayni anlami veren daha iyisini, onu soyle.

Bu benim anneannemin kullandigi deyimlerden biridir. Ben ondan ogrendim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
15-10-2009, 20:20
Saygideger pante;

İşgilli dingil tıngırdar. -pante-

Ayni anlam degil pante. Sonucta dingil=b.z.k degildir. Bak isgilin de anlami bunlar.

işgil
1. İlgi. 2. Niyet: İşgilim oldu.

işgil
Saban ya da pullukta öküzün boyunduruğunda asılı olan, ince zincire çakılan ağaç.

işgil
Yelkenli gemilere bağlı ufak sandal, filika.

işgil
Bir şeye karşı düşkünlük, tutku.

işgil
Şüphe

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgur_beyin
15-10-2009, 20:21
yahu evrensel sana ne söylesek boş .ya gerçekten idrak edemiyorsun
yada tecahüli -ariflik yapıyorsun.
eğer yukardaki ironileri anlamayıp ciddi ciddi açıklama yapman zor bir iş
yani felsefecicilik yapıyorsun(kendi zehabınca) felsefeyi anlamak için yüksek izan gerekir
felsefeden vazgeçtik sen düz metinleri anlamıyorsun
uzun lafın kısası
kellim kellim la yenfağ ,özet burda saklı

evrensel-insan
15-10-2009, 20:24
Saygideger ozgur_beyin;

Izahi ben degil; TDK sozlugu yapiyor. Ben su Corum deyimini merak ettim. Bi zahmet, bu konulardaki o engin bilgin ile aciklasan da, ben de rahat etsem. Bu arada pante de ogrenmis olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
15-10-2009, 20:29
Bu arada pante de ogrenmis olur.

:bounce:

"Bakma kötünün kusuruna"

3.yol
16-10-2009, 07:21
Saygideger ozgur_beyin;

Izahi ben degil; TDK sozlugu yapiyor. Ben su Corum deyimini merak ettim. Bi zahmet, bu konulardaki o engin bilgin ile aciklasan da, ben de rahat etsem. Bu arada pante de ogrenmis olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Hz Google ile bir tek atarken mevzuyu actim ... Megersem Ozgur_beyin'in demek istedigi
"konus konus faydasiz" mis megersem ....

Pante de ogrenmis olur diye yazayim dedimdi :yo:

evrensel-insan
16-10-2009, 17:42
Saygideger arkadaslar;

Maalesef, bu siteye girdigimden beri, takip ettigim bir sey var. Bir kisi, soyle, once bir "hisim ve hevesle" konuya daliyorlar, ondan sonra yanit alinca da, bir bakiyorsun "sirri kadem" basmislar.

Bu da, bu sitenin bir isleyis sekli herhalde. Ama beni dusunduren konu "yenilen pehlivan, gurese doymaz" misali, bu isin araliklarla tekrari ve de yeni yeni kisilerin de bu gruba dahil olmasi.

Neyse onemli degil "hamama giren terler" bu arkadaslar da bunu ogreniyorlar. Ama bazan ya cok terlemeyi, bazan da daha terlemeden, sogumayi tercih ediyorlar. Norursun; bu konuda ayni olan yazarlar bile; icerik ve davranis acisindan farklilik gosteriyor. Ey evrim, sen nelere kadirsin.!

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgur_beyin
16-10-2009, 19:03
yahu evrensel seni yolda görsem tanımam doğal olarakta sen beni tanımazsın
böyle oluncada seninle şahsi bir meselem yok.
senin hem zekandan hemde ruhi durumundan endişe ediyorum en büyük zevkin vara yoğa yazı yazman anladınki sen kendi çapında bir megolomansın. laf anlamıyorsun hudutlarını kendin çizdiğin dar bir çayırda koyun otlatıyorsun.
koyun seslerinden başka ses duymuyor ve hissetmiyorsun. böyle oluncada benim oğlum bina okur dönewr döner bidaha okur modunda kalıyorsun. bana göre sen ya iyi bir psikoloğa yada akıl hastanesine gitmelisin ama gitmezsin senin gibi tipler kendini dünyanın en zeki insanları sanır.
kendine birde uyduruk etiket uydurmuşsun ''serbest düşünür.''
birader serbest meslek desen anlarımda serbest düşünür deliliğe övgümüdür nedir? anlamadım. şimdi bu yazımıda anlamazda ,yine kendince uyduruk boyutlu felsefi cevap veririsen pes edeceğim çünkü donkişotla uğraşacak ne sabrım ne halim var

evrensel-insan
16-10-2009, 19:33
Saygideger ozgur_beyin?

Derdin nedir, senin? Goruldugu gibi; yukaridaki yaziyi ustune alinmissin. Sen once bir kendine laf anlatmayi dene, sonra bana anlatirsin olurmu?

Cunku, sizlerle bilgi alisverisinden coktan vazgectim. Beni, ancak kisisel yazmaya yonlendiriyorsunuz. Tek onemsedigim, duygusal yazmamak ve tum cabami harcayarak; mantik olmayan yerde; mantikli olmaya calismak.

Saygilarimla;
evrensel-insan