Orijinalini görmek için tıklayınız : Midem Bulaniyor!
evrensel-insan
06-10-2009, 03:45
Saygideger arkadaslar;
Artik bu sitedeki bazi yazilari okurken midem bulaniyor.
A sahsi oyle veya boyle oldurulmus. Bir insan olmus; bir bakiyorsunuz, bu olen insanin adi kullanilarak, kaynaklar gosterilerek; sanki onu oldurenin kim oldugunu bulmus edasiyla ve buldugu kaynaga karsitlik bilgicligiyle; kaynaga veriyor, veristiriyor. Konu mu; konu aslinda bir insanin, haksiz, sucsuz yere oldurulmesi.
Bir bakiyorum, B sahsi oyle veya booyle oldurulmus. Bir insan olmus; bir bakiyorsunuz, bu olen; insanin adi kullanilarak, kaynaklar gosterilerek; sanki onu oldurenin kim oldugunu bulmus edasiyla ve buldugu kaynaga karsitlik bilgicligiyle, kaynaga veriyor, veristiriyor. Konu mu; konu, aslinda bir insanin haksiz, sucsuz yere oldurulmesi.
Simdi diyeceksiniz ki "iyi de, iki paragrafta bir insanin sucsuz, haksiz yere olduruldugunden bahsediyor" Maalesef yanildiniz, olur mu, hic.
A sahsi benim olum (olmek), cunku onu B kaynagi oldurdu, B sahsimi, vallahi duymadim.
B sahsi, benim olum (olmek), cunku onu A kaynagi oldurdu. A sahsimi, vallahi, duymadim.
Bu duzeye gelmis; olunun (olmek) uzerinden bile siyaset yapan, kendi kaynagina hak cikartip; sirf bunun cikari icin, diger kaynagi gormemezlikten gelen; boyle bir zihniyete ve bu zihniyetini dile dokene , sizin mideniz bulanmiyor mu? Kusura bakmayin, ben insanim; o yuzden de; midem de insana yapilan bu ayrimci/cikar amacli yanasim icin bulaniyor. Ustelik bu insan zaten oyle veya boyle, sucsuz yere oldurulmus.
Ama korkarim, benim midemin bulantilari, son bulmayacak; beni korkutan da bu. Insan, mi?/insanlik mi? Hadi canim sende!
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
06-10-2009, 04:53
Saygideger arkadaslar;
Uzun zamandir takip ediyorum. Konular, farkli oldugu halde; asagidaki uc basliga da; ayni icerikte yazilar yaziliyor. Peki basliklarin farki nerde acep? Yoksa; neden bu basliklar acildi. Gerci bir taraf 2:1 onde, belki de farkinda degilsiniz. Buyrun basliklar. Ne onemi varsa; basliklarda ne yazdiginin veya kime ne oldugunun, kimin oldugunun (olmek) varsa yoksa; PKK-ORDU arasi savunumu desem, karsi cikismi desem? Vallahi, okuyan okuyucular karar versin.
Polislerin içki içtiği için dövdüğü genç komada!
Hakkari'de polis aracı tarandı: 1 şehit
Ceylan'ın Katilleri ve Orduyu Yıpratmayalım
Evet, bakalim bu basliklara, sirf PKK-ORDU karsitligi icin; daha ne basliklar eklenecek?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger arkadaslar;
Uzun zamandir takip ediyorum. Konular, farkli oldugu halde; asagidaki uc basliga da; ayni icerikte yazilar yaziliyor. Peki basliklarin farki nerde acep? Yoksa; neden bu basliklar acildi. Gerci bir taraf 2:1 onde, belki de farkinda degilsiniz. Buyrun basliklar. Ne onemi varsa; basliklarda ne yazdiginin veya kime ne oldugunun, kimin oldugunun (olmek) varsa yoksa; PKK-ORDU arasi savunumu desem, karsi cikismi desem? Vallahi, okuyan okuyucular karar versin.
Polislerin içki içtiği için dövdüğü genç komada!
Hakkari'de polis aracı tarandı: 1 şehit
Ceylan'ın Katilleri ve Orduyu Yıpratmayalım
Evet, bakalim bu basliklara, sirf PKK-ORDU karsitligi icin; daha ne basliklar eklenecek?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan,
Arada Ordu karsitligi yapan, bu konuda baslik acan ya da daha onceden yazilan iletilere bir cevap niteliginde acilan basliklar olabilir ....
Gerci ben orta da orduyu bastan assagi assagilayan , generalinden askerine soven bir yazi gormedim .... Ben de dahil bazi kisilerin elestirilerini gordum .... ama bu butun orduyu hedef alan bir elestiri degilki .....
Placebo'nun astigi foto gercekten ic bunalticiydi ..... PKK'nin bu caniligi yapanlarini bizler de lanetliyoruz zaten... Ama Placebo arkadas daha bizleri iyi tanimadi o yuzden ona kizamiyorum ....
Ama neden simdi miden bulandi kardesim .... hemen sana bir nane limon yollayayim :)
evrensel-insan
06-10-2009, 05:30
(Saygideger ucuncuyol;
Ben insanim. Insan olan birinin, haksiz, sucsuz yere oldurulmus bir kisinin; siyasi maksatli alet edilmesi kim hangi taraf adina edilirse edilsin, midemi bulandirir. Hele hele "ya oylemi, o senin olun, bak asil olu benim olum (olmek)" deyip; "kendi" olusunu, misilleme, kisasa kisas olarak sunmak ve bunu sonsuz bir s.d.k yarisina tasimak, beni kusmaya kadar goturur.
Su an durum 2:1, hizlarini alamayip; ayni seyleri yazacak olsalar bile; yeni gelecek oluler sirada bekliyordur, baslik olmak icin.
Bu durum; yakinda sitemizi de; haber gaztesine cevirebilir. Tabi onemli olan haber degil; karsilikli kutuplarin, tartismasi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
(Saygideger ucuncuyol;
Ben insanim. Insan olan birinin, haksiz, sucsuz yere oldurulmus bir kisinin; siyasi maksatli alet edilmesi kim hangi taraf adina edilirse edilsin, midemi bulandirir. Hele hele "ya oylemi, o senin olun, bak asil olu benim olum (olmek)" deyip; "kendi" olusunu, misilleme, kisasa kisas olarak sunmak ve bunu sonsuz bir s.d.k yarisina tasimak, beni kusmaya kadar goturur.
Su an durum 2:1, hizlarini alamayip; ayni seyleri yazacak olsalar bile; yeni gelecek oluler sirada bekliyordur, baslik olmak icin.
Bu durum; yakinda sitemizi de; haber gaztesine cevirebilir. Tabi onemli olan haber degil; karsilikli kutuplarin, tartismasi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili Evrensel-Insan,
Ceylan gibi nice insanin sesleri duyulmuyor bu toplumda, cunku "mainstream" medyada yazilmiyor cizilmiyor bu konular .... Esas bu olayin "mainstream" de gecmemesi bir politikadir ... ya da biz burada bu haberi ortaya koydugumuzda orduyu tepyekun yipratmakla suclanmamiz bir politikadir ....
Biz "mainstream" medyanin yerine getirmedigi insani bir gorevi burada yerine getiriyoruz .... Ceylan'in unutulmus cigligini buraya tasiyoruz .... bu benim icin nasil bir siyasi cikar teskil eder ? Ben siyaset icinde olan bir lider degilimki ? Bunu politikaya malederek sesimizi kistirmak istiyen kimselere de kendimi savunurum .... Ben bu ortamda Ceylan'in hakkini savunuyorum ... ben ve benim gibiler PKK'mi ya da DPT'mi de bizi de politika yapmakla sucluyorlar ....
Yahu adalet istiyorum Ceylan'im icin , bunun neresi yanlis ?
evrensel-insan
06-10-2009, 05:58
Saygideger ucuncuyol;
Hakkari'de polis aracı tarandı: 1 şehit -haber-
Bak bunu icin de adalet lazim. Yalnis anlama; senin yerine, ugurce82; buraya gelseydi; o nada, bak "Ceylan'ın Katilleri ve Orduyu Yıpratmayalım" bunun icin de adalet lazim derdim. Adalet; olenler icin aranmalidir. Oldurulenin kaynaginin secimine gore degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ugurce82
06-10-2009, 06:02
Sevgili evrensel bende o başlığı sırf senin bahsettiğin politik amaçlara karşılık olsun diye açtım. Eğer böyle bir amacım olsa suanda herhalde placebonun dediği gibi çöplük haline getirirdim.
Kişi hakkında adalet isteme yeri hukuk ile sağlanır. Forumda politika bölümünde bununla ilgili böyle bir yazı ile adalet tecelli etmez. Bizde bütün cinayet haberlerini buraya taşıyalım o zaman faydası olacaksa.
Sevgili Evrensel insan,
Ben hemen her baslikta icki icen cocugu doven polisi de lanetledim , eger mahkeme ona ceza vermez ise diyerek makmeyide simdiden kinadim ... Placebo'nun astigi bebegi katlettigi cin PKK'yi da lanetledim , eger Apo bu emri vermisse onu da lanetledim .... iletilerime bakarsaniz gorursunuz ....
Ve o polisi sivil aracta katledeni de lanetliyorum ..... huzurunuzda
Eh simdi hakkim var mi Ceylan'i da katledeni de lanetlememe .... nasil bir kaynak secimi yapiyorum soylermisiniz ...?
Evrensel-Insan, bel altindan vuruyorlar farkinda degilsiniz belki .... Ceylan'in katledilisini yazdik yorum yaptik, simdi ya eski resimler asiyorlar ( zaten zamaninda lanetlemis oldugumuz) ya da guncel haber asiyorlar ..... "bak Ceylan'in olayini yaziyordunuz , bakalim buna ne diyeceksiniz diye" ..... Iste bu politika'dir... onumuze diger olaylari koyuyorlar, ..... sanki bizler insan secimi yapiyoruz .... Defalarca da belirttim artik insanlar anlamiyorlarsa ne yapayim .... Biz burada insan ayrimi yapmiyoruz ... ama "mainstream" medya yapiyor !!!! Ne yazikki yapiyorlar !!!!! ....
Ceylan haberi okuyormusunuz Hurriyet'te , Milliyet'te , Vatan'da , Zaman'da ?
evrensel-insan
06-10-2009, 06:16
Saygideger ugurce82;
Bu konularda ulkemiz "cadi kazani" konu, bu tip insandisi olaylari, taraflara ayrilarak siyasete tasimak, yanlisligidir.
Haber vermek isteyen, multimedya konusuna, haberin linkini verir ve bunu siyaset konusu yapmaz, isteyen de ordan okur. Butip haberler, siyasetin konusu degil; oldurulen kisinin, insan haklarindan, yasam hakkinin elinden alinmasidir. Daha bugun disk ve parktaki genc olayi tazedir. Yarin da baskalari olacaktir.
Tum bunlarin olmamasi; herkesin insan olma egitiminden gecer.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
06-10-2009, 06:21
Saygideger ucuncuyol;
Multimedya basligi var. Eger bir haberin duyulmasini istiyorsan; oraya link olarak verirsin, okumak isteyen de okur. Herhangibir olayi; o gaztenin verip; bu gaztenin vermemesi, zaten siyasi bakis acisini gosterir. Cunku her gazete kendi cikarina uygun haberi verir. Bu zaten, ulkemizin medyasinin tarafliligini ve siyasetteki yer alisini gosterir. Halbuki medyanin gorevi; sadece haberdar etmek olmalidir. Iste sitede de bu yapilir. Link vererek haberdar etmek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu zaten, ulkemizin medyasinin tarafliligini ve siyasetteki yer alisini gosterir. - E.I.
Siz bari yapmayin Evresel-Insan,
Unuturulmak istenen Ceylan'in haberini multimedya gibi neredeyse ucuncu sayfa seviyesindeki bir bolumemi asmami istiyorsunuz ?
Siz hic BBC , independent gibi gazeteleri de mi okumuyorsunuz ? Boyle haberleri birinci sayfadan verirler....
Birakin da bizim "mainstream" medyanin yapamadigini biz burada yapalim, .... Ceylan'in sesini duyurmamiz sizi neden rahatsiz etti gercekten anliyamadim .... Apolitik olmaya calisiyorsunuz biliyorum ... ama olamazsiniz ..... Cunku tarafsizlik bile bir taraftir ....
Haksizliga karsi suskun kalmak, haksizlik yapanin tarafini tutmaktir ....
Saygilar , sevgiler ....
evrensel-insan
06-10-2009, 15:59
Saygideger ucuncuyol;
Ceylan'in sesini duyurmamiz sizi neden rahatsiz etti gercekten anliyamadim -ucuncuyol-
Beni neden rahatsiz etsin. Sadece herhangibir haberin, icerigi; konusu ne olursa olsun, siyasi malzeme yapilmamasi gerekiyor. Hepsi bu. Basligin icerigi bile siyaset iceriyor.
Ayrica konu sizin sahsiniza yonelik degil. Sadece kimse; hicbir insanlikdisi olgudan, siyasi olarak cikar saglamasin. Denen, bu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan,
Arada Ordu karsitligi yapan, bu konuda baslik acan ya da daha onceden yazilan iletilere bir cevap niteliginde acilan basliklar olabilir ....
Gerci ben orta da orduyu bastan assagi assagilayan , generalinden askerine soven bir yazi gormedim .... Ben de dahil bazi kisilerin elestirilerini gordum .... ama bu butun orduyu hedef alan bir elestiri degilki .....
Placebo'nun astigi foto gercekten ic bunalticiydi ..... PKK'nin bu caniligi yapanlarini bizler de lanetliyoruz zaten...
İşte kritik ruh halini ortaya döken cümle kırmızıyla işaretli..Yazılarda aynen birer taraftarmış gibi Pkk veya ordu kelimeleri üzerinde kişilerin yoğunlaşmaları görülüyor..Bu da;aslında içleri elvermeyen tarzlarıyla"evet Pkk da suçludur" diyenlerin,aslında ordu kelimesini daha çok kullanarak okları orduya çevirip suçlu göstermeye çalışmasının ruh halidir..Bu saflar arasındaki itiş kakışta hiç bir suçu olmadığı halde arada kurban giden zavallı ceylan ise rezilce konunun malzemesi,yağı, limonu ve sosu yapılmaya çalışılmıştır..
Sakın haa bir daha hümanistim ciciyim,biciyim lafları ardına saklanarak taraftarlık yapmayın,çakmalar aradan sırıtıyorlar..
Nerede gerçek hümanistler?site de hemen bir adım öne çıksınlar..
Üçüncüyol arkadaşta onun yazısını alıntıladım diye kendi üzerine alınmasın..
evrensel-insan
06-10-2009, 16:48
Saygideger placebo;
Bu saflar arasındaki itiş kakışta hiç bir suçu olmadığı halde arada kurban giden zavallı ceylan ise rezilce konunun malzemesi,yağı, limonu ve sosu yapılmaya çalışılmıştır..-placebo-
Iste denilen de budur. Arada sadece Ceylan yoktur, Turkiyedeki; kim tarafindan olursa olsun; insanlikdisi bir sekilde; elindeki yasam insan hakki alinan herkes vardir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
bence ateist olmak, biraz degil, iyice insan olmak, insani tanimakla gerceklesir; Insani taniyan, ona bu hayati zehir eden herseye karsi tavir alir. Humanistlik de genelde (ateistligin yaninda gider;(( Istisnalar kaideyi bozmaz, ben kendi gorusumu bildiriyorum.)
evrensel-insan
06-10-2009, 16:57
Saygideger vartor;
insani tanimakla gerceklesir; -vartor-
Insani tanimakta; herkesin once kendisini tanimasi ve aynaya bakmasiyla baslar. Sonucta; kendi insan bilinci almamis bir kisiden, insani dusunce ve davranis beklemek abestir.
Kendi dahil; herseye; siyasi bir gozlukle bakar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
06-10-2009, 17:07
Saygideger arkadaslar;
Taptaze bir haber. IMF protestolarinda, bir kisi hayatini kaybetmis. Buyrun, yazin yorumlarinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
06-10-2009, 17:20
Saygideger arkadaslar;
Bu konudaki Haberturk spikerinin yorumu " Basbakan, icerde konusurken 'disaridakilere kulak verin' dedi. Ama; galiba polisler ve gorevliler bu mesaji 'kulaklarini cekin' olarak anladi. o yuzden protestocularin ustune gittiler"
Evet, buyrun yorum yapin. Ama; yorum yaparkende; disarida oldurulenin, en buyuk hakki olan yasam hakkinin insan haklarinin ihlal edilerek elinden alindigini unutmayin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
bence ateist olmak, biraz degil, iyice insan olmak, insani tanimakla gerceklesir; Insani taniyan, ona bu hayati zehir eden herseye karsi tavir alir. Humanistlik de genelde (ateistligin yaninda gider;(( Istisnalar kaideyi bozmaz, ben kendi gorusumu bildiriyorum.)
Pkk bir terör örgütüdür.Neden olmuştur? niçin kurulmuştur?...Günümüz Türk ordusunun pkk nın terör örgütü olmasında herhangi bir dahli varmıdır???..........
Tarihin eski sayfalarından günümüze değin Osmanlı dahil,Türk devletinin bu konuda payları var mıdır?varsa nelerdir?gibi konular işlenerek insanlara bilgi verilmeye çalışılacağı yerde, Ceylanı ortaya sürerek orduya yüklenerek düşmanlık geliştirmeye çalışmak hümanizmle bağdaşmaz..
Geçmiş geri getirilerek, o bu suçlanarak bu problem çözülmek yerine,daha da arap saçına döndürülür ve barış zaten uzaklarda aranırken, daha da uzaklara ittirilerek tamamen hayal olmasına sebep olunur.Bu da sonu gelmeyen çatışmalar sinsilesi boyunca daha 10000 lerce ceylanların kaybedilmesine sebep olur..Bir hümanist bunu yapmaz.Yapıyorsa da bir son vermelidir..
Selamlar..
evrensel-insan
06-10-2009, 17:35
Saygideger arkadaslar;
Mesaja ekleme yapmak istedim, sistem izin vermedi. Eklemem suydu.
Buyrun, yukaridaki haberi; yurtsever/ulusalci/ozgurlukcu demokrat/liberal/sosyalist/komunist/anarsist/bir kurum, parti yanlisi, uyesi, savunusu ve de su an aklima gelmeyen herhangibir ideolojinin dogrusu ve inanci temelinde yorum yapin.
Yalniz ne kendinizin bir insan oldugunuzu, yorumu sizin gibi bir insanin, yasam hakkinin elinden alindigini bilerek ve gercekleri kendi, siyasi inanc dogrunuza uyarlamadan yorum yapin. Yapabilecek olaniniz var mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
06-10-2009, 17:38
Saygideger placebo;
Pkk bir terör örgütüdür.Neden olmuştur? niçin kurulmuştur?...Günümüz Türk ordusunun pkk nın terör örgütü olmasında herhangi bir dahli varmıdır???..........
Tarihin eski sayfalarından günümüze değin Osmanlı dahil,Türk devletinin bu konuda payları var mıdır?varsa nelerdir?-placebo-
Bu sorularina cevap istiyormusun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger placebo;
Tarihin eski sayfalarından günümüze değin Osmanlı dahil,Türk devletinin bu konuda payları var mıdır?varsa nelerdir?-placebo-
Bu sorularina cevap istiyormusun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ben herhangi bir cevap beklediğim için yazmadım.Mevzuyu kendimce ve tarafsızca araştırmışlığım vardır..Amacı tarafgirlik olduğu her haliyle belli olan ve konulara ölü çocuk isimleriyle başlayan provakatif ve düşmanlık kokan yazılar hümanist değildir.. Tartışmalar kültürel ve entellektüel seviyelere çekilmelidir.
evrensel-insan
07-10-2009, 20:29
Saygideger placebo;
Tartışmalar kültürel ve entellektüel seviyelere çekilmelidir.-placebo-
Bende bunun icin; PKK konusu basligi actim. Sonucta PKK ulkemizin bir gercegiyse; duygusal yanasip; "nefret", ya da "sempati" duymak ve tartismak yerine; Pkk nin tarihi gercegini tarihte tezahur ettigi gibi ortaya koymak gerekir. Gerci, henuz bir cevap gelmedi, basliga, ama;.....
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel,
Kaygılarını çok iyi anlıyorum. Ancak masum bir insanın ölümü üzerinden siyaset yapanların elleri temiz midir? Daha ne olduğu, kimin tarafından yapıldığı belli olmayan bir suçu "laikçilerin" üstüne yıkmak ve bu hayali hipoteze dayanarak bütün "laikçilere" saldırmak doğru bir davranış mıdır?
evrensel-insan
07-10-2009, 21:58
Saygideger Molloch;
Ne o dedigin, ne de tam tersi; ikiside degildir. Konu; elinden oldurulerek yasam hakki alinanlarin durumudur. Hic bir sart ve durum da; bir kisinin yasam hakkinin elinden alinisini "mesru kilmaz" Karsi cikilacak olan; kisinin insanlik hakkinin elinden alinmasidir. Yoksa; siyasi bir dogrunun bunu savunmasi, ya da gormemezlikten gelmesi degil.
Endisem ise; bu yasam hakki ihlalinin; leyhte veya aleyhte kullanilarak, bir siyasi gorusun amac yonunde araci yapilmasidir. Burada hangi siyasi gorus, sorusu gecerli degildir. Cunku insan haklari; siyasi gorus dogrusu degildir. Iste midemi bulandiran da; siyasi goruslerin bir akbaba edasiyla; bu insan haklarini kullanmak icin; firsat kollamasidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Konu; elinden oldurulerek yasam hakki alinanlarin durumudur. Hic bir sart ve durum da; bir kisinin yasam hakkinin elinden alinisini "mesru kilmaz" Karsi cikilacak olan; kisinin insanlik hakkinin elinden alinmasidir.Evrenselciğim kesinlikle katılıyorum ve bu küçük kızın öldürülmesi kesinlikle korkunç bir olay. Bu konuda hemfikiriz. Ayrıca herhangi bir yazımda Ceylan'ın öldürülmesinin "meşru" olduğunu kesinlikle savunmadım. Benim itiraz ettiğim şey, ellerine iktidar geçtiklerinde ne kadar vahşileştiklerini bildiğimiz Islamcıların ideolojisini temsil eden bir insanın, Ceylan'ın katledilmesinden kendi kafasına göre çıkarımlarda bulunması ve bu çıkarımlara dayanarak laikliğe nefret kustuğu gerçeğiydi. Üstelik bu tartışmayı yaparken Schopenhauer, 12 Eylül'ü "solcuların sadece burnunun kanadığı" bir olay olarak tanımladı. Ayrıca yobazları ve ırkçıları eleştirdiğim bir yazıya dayanarak beni "faşist" ilan etti. (Evet biliyorum ironik biraz.) Sence burada vicdan hesaplaşması yapması gereken kim? Sence burada insanların trajedisini küçümseyen, alay eden kim?
evrensel-insan
07-10-2009, 22:54
Saygideger Molloch;
Konunun ozelini bilemem. Bildigim tek sey; politikanin gercekleri sadece kendi dogrusundan gormek istemesi ve gercekleri kendi dogrusuna uyarlamak istemesidir. Bunu yapanin ideolojisinin laik/milliyetcilik/ozgurlukcu demokrat/sosyalist, komunist v.s. olmasi bir seyi degistirmez.
Sonucta ortada bir gercek vardir. O da; Ceylan'in, ve bir polis'in yasam hakkinin elinden alinmasidir.
Benim midemin bulantisi da; zaten ceylan'a veya polise; herkesin kendi siyasi dogrusuyla bakip; bu olumleri; kendi siyasetine alet etmesidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel,
Dediklerine katılıyorum ancak yaşam hakkı elinden alınan polis kim? Anlayamadım.
eğer bir tarafın yaptığı şiddet eylemi onaylanıyorsa, diğer tarafın şiddet eylemi kınanıyor ve lanetleniyorsa, ölümlerin bir örnek olarak ortaya konmasının yararsız ve insancıl olmadığını söyleyebilirim. dersim katliamını bir katliam ifade edip, başbağları bir katliam olarak ifade etmiyorsa insancıl değil. ama örnek olarak gösterilmesinde problem görmüyorum. ifade özgürlüğünün bir parçası olarak örneklemesinde problem olmaz. ama insancıl olan bir tarafsız olarak bu örnekleri değerlendirmek.
evrensel-insan
07-10-2009, 23:30
Saygideger negri;
Eger bir kisi; bilhassa olum konusunda insan mertebesine ermisse; oldurulenin insan oldugu bilincinde olarak; onu taraf temelinde degerlendirmez. Insan haklari olarak karsi cikar ve yasam hakkini ortaya koyar. Hele hele onu, hicbir sekilde; ayrimci bir ideolojik dogrunun araci olarak kullanmazve kullandirtmaz. Cunku; insan olanin, insanlar arasi tarafi olamaz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
isterse değerlendirebilir. onun fikrini belirtmesine karşı çıkamam. fikirlerin nasıl ve ne türde belirtileceğini konuşmanın seyrinin belirlediği fikrindeyim. konu, ölüme gelebilir, örneklenebilir ve ölümün nedeni ortaya konabilir. kürt insanıyla ilgili konularda, dersim katliamı ele alınmazsa konu bütünlüğü sağlanabilirmi? konulara tümüyle bakmak için ölümleride irdelemek gerekiyorsa, iki tarafında fikirlerini ortaya koymasında problem yok. ama ortaya koyarken her iki taraftan ölenlerinde insan olduğunu unutmadan yapılmasından yanayım. çıkar amaçlı kullanımları tasvipetmiyorum.
evrensel-insan
07-10-2009, 23:45
Saygideger negri;
Bir seyi bilgi amacli ortaya koymak baskadir; bir siyasi gorusun bir seyi kendi amaci icin cikar olarak kullanmasi baskadir. Bu ikisinin farkini algilayabiliyorsan, zaten mesele yoktur. Konuyu kimin ortaya koyacagi da onemli degildir. Ama; konunun ne amacla ortaya kondugu onemlidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bir seyi bilgi amacli ortaya koymak baskadir; bir siyasi gorusun bir seyi kendi amaci icin cikar olarak kullanmasi baskadir. Bu ikisinin farkini algilayabiliyorsan, zaten mesele yoktur. Konuyu kimin ortaya koyacagi da onemli degildir. Ama; konunun ne amacla ortaya kondugu onemlidir
bende aynısını söylüyorum. ama insanların özgürlüklerini sınırlandırmayalımda diyorum. : )
saygıdeğer evrensel-insan
Güzel bir konu üzerinde durmuşsun. Bazen düşünmekteyim senin gibi insanlar nasıl acı çekmeden duruyor diye. Sanırım sorumun yanıtını bu başlıkta almış durumdayım. Etrafında insan olmaması, konuşamamak, dilediğin özgürlüğün olmaması ve basit bir konuşmada bile bir baskının hemen karşıdan gelmesi... Bunlar acı şeyler. Sanırım şu anda bu durum seni rahatsız etmekte...
Günümüz insanı o kadar geri konumda ki, geçtim ortaçağ dönemini yaşayan doğu toplumu insanları, Anadolu'da, hatta Avrupa'da ne fanatik düşünce, şovenizm, militarizm... vb... vb... ilkel duygular hala varlığını sürdürmekte. Hal böyle olunca, bahsettiğin evrensel değerleri bırakalım, en basit bir dinlerden özgürlük bile söz konusu değil. Dolayısıyla insanların böyle durumlarda siyaset yapmaları acı veriyor olabilir. Durum ne yazık ki bu. Henüz çok ilkeliz...
Böyle insanlarla böyle bir ülkede yaşıyoruz. Sizin ayağınız Anadolu toprağına basmıyor. O yüzden burada olanları bizim kadar derinden yaşayamazsınız. (Ölümleri, işkenceleri, baskıları demiyorum.) İnsanların o kadar yoğun ilkellikleri mevcut ki, bu ülkede elleri kolları bağlı yaşıyoruz. En aydın insanların bulunması gereken üniversite kürsülerindeki hocalar bile ne acıdır ki pek bir parlak gözükmemekteler. Hal böyle olunca, bu "kuraklık" içinde ne acıdır ki siyaset yapmak durumunda kalıyorsunuz. Sanırım insanlığın dünya üzerinde tek bir aile halinde sınırsız ve sınıfsız bir dünya olana kadar da bu ilkel duygu ve düşünceler devam etmek durumda.
evrensel-insan
07-10-2009, 23:58
Saygideger negri;
insanların özgürlüklerini sınırlandırmayalımda diyorum.-negri-
Tabi ki! Eger benim yazilarimdan bunun aksi bir ifade cikardiysan, bunu gostermeni isterim. Aksi bir ifadem yok zaten olamaz. Cunku bu bireyin hak ve ozgurluklerine terstir.
Bak; benim hakkim; baskasina tanidigim ozgurluktur.
Benim ozgurlugum de; baskasinin hakkini tanimaktir.
Yani hem hakkimi, hem de ozgurlugumu; baskasini dusunerekten kendim saptayabilirim. Iste bu evrensel/insansal bilinctir. Hak ve ozgurlugu, birey; insansal/evrensel saptar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yani hem hakkimi, hem de ozgurlugumu; baskasini dusunerekten kendim saptayabilirim. Iste bu evrensel/insansal bilinctir. Hak ve ozgurlugu, birey; insansal/evrensel saptar.
Katılmıyorum muhterem
Sizin bu sitedeki insanların yaşamını (başta ben) hiçe saydıgınızı düşünüyorum. :party:
Örnek sayenizde kullandıgım dil altı hapları. :target:
En azından bunları bana temin edin. Bütçem mahvoldu yahu. :drum:
saygılarımla
evrensel-insan
08-10-2009, 00:07
Saygideger babayek;
Sanırım şu anda bu durum seni rahatsız etmekte...-babayek-
Beni rahatsiz eden; kisilerin oldurulenler uzerinden siyaset yapmasi. Bu mudur, insanlik duygusu?
Kim oldurulurse oldurulsun, o bir insandir once onun olusune saygi duymak gerekir. Sonra da oldurenler; kim olursa olsun, hangi nedenle olursa olsun, bakilmaksizin, kinanmalidir.
Ben bir insan olarak; bir insanin, baska bir insani hangi sart ve durum altinda oldururse oldursun; kinarim ve olayi; insanin insani oldurumu gozuyle bakarim. Ne sartlar ne de ideolojiler konuya ve bakis acima dahil olamaz.
Cunku oldurulen bir kisinin; verdigi aci kim olursa olsun, degismez ve ayni acidir. Onu da en iyi algilamak; oldurulenin bir yakinina sormaktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
08-10-2009, 00:14
Saygideger dilaver;
Ayip ettin simdi. Birincisi aramizda fiziksel bir temas yakinligi ve olanagi yok. Dolayisiyle, sana fiziksel bir mudahele, soz konusu degil. Ote yandan; ne istiyorsan dile getirebiliyorsun; ne hakkini, ne de ozgurlugunu engelleme gibi bir durumum yok, zaten de olamaz.
Demekki; senin bu dusuncen bir takinti.:rockon:
Valla, bu konuda da benim yapacak bir seyim yok. :typing: :doh:
Bak senin en guvendigin, bildigin konuda, siyaset konusunda "hodri meydan" actim. Bekliyorum, kim "agima dusecek" diye! :pop2:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Benim itiraz ettiğim şey, ellerine iktidar geçtiklerinde ne kadar vahşileştiklerini bildiğimiz Islamcıların ideolojisini temsil eden bir insanın, Ceylan'ın katledilmesinden kendi kafasına göre çıkarımlarda bulunması ve bu çıkarımlara dayanarak laikliğe nefret kustuğu gerçeğiydi.
.................
Aslında bu soruları Baykal’la Bahçeli’ye Başbakan Erdoğan’ın sorması gerekiyordu.
Onun cesareti yetmediği için sormak bize düşüyor.
Başbakan, o roketin bir askerî birlikten atıldığının ortaya çıkmasından çekindiği için olacak ağzını bile açmıyor.
Gazze’de ölen çocuklara Türkiye’den sahip çıkmak kolay.
Türkiye’de ölen çocuklara Türkiye’den sahip çıkın siz.
Nedir bu sessizliğiniz?
Kürsü kürsü dolaşıp bağıran Erdoğanlara, Baykallara, Bahçelilere ne oldu?
Zor değil mi bir çocuğu askerler vurunca konuşmak?
...........
............
.............
Bunlar iki grup falan değil.
Bunlar tek grup.
Öyle ortak bir sessizlikleri var ki...
Hele o muhalif geçinenler...
Ne oldu muhalefetinize?
Bu hükümetin iktidarında bir çocuk vuruldu, niye hükümete hesap sormuyorsunuz, niye muhalefet yapmıyorsunuz?
Hükümet “iyi bir şey” yaptığında muhalefet etmek için yerlerde yuvarlanıyorsunuz, muhalefet edecekseniz hükümetin bu “sessizliğine” muhalefet etsenize.
Olmuyor değil mi?
..........
Ahmet Altan
Bu adam mı islamcı idolojiyi temsil ediyor ? Bu adam mı postal yalıyomuş ? Bu adam mı akp li ?Bu adamın mı, nihai değeri "kadın memesi" ?
Boşversene
İdolojin ve nefretiniz gözleriniz karartmış, hiçbirşey göremiyorsunuz.
Normal demokrasi olmayan bir ülkede, hiç kimsenin soramaycağı soruları,
Normal Demokrat bir ülkede, herkesin sorması gerek soruları,
Bu ülkede yalnız bu adam sordu.
Zaten aydın olmak böyle birşey değil mi ?
Ahmet Altanı aydın yapan bu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı muhteşem konuşmayla, bence “dönüşü olmayan noktayı” geçti.
Yaptığı konuşmayı çok sevdim.
Çok cesurdu.
Said Nursi ile Nâzım Hikmet’i, Pir Sultan’la Mehmet Akif’i, Yunus’la Tatyos Efendi’yi, Yesevi’yle Ahmedi Xani’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yle Ahmet Kaya’yı aynı konuşmada, aynı insani sıcaklıkla anacak, hepsinin değerini, hakkını verecek, hepsini saygıyla selamlayacak ne yazık ki tek bir politikacı var bu ülkede.
http://www.taraf.com.tr/makale/7766.htm
Ahmet Altan Tayyipe methiyeler düzüyor bu adam mı akp li?
Değil siz bu adamın ne olduğunu ilerde anlarsınız,karamanın koyunu hesabı.
Ne işi var said nursi ile Nazım Hikmet'i ,Pir Sultan'ı bir araya getiriyor adam aşuremi yapıyor ezogelin çorbamı belli değil.
evrensel-insan
08-10-2009, 00:51
Saygideger aydoe;
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı muhteşem konuşmayla, bence “dönüşü olmayan noktayı” geçti.-aydoe-
Hersey gelen vahiye ve gelen vahiyler, bir araya toplanip; en azindan donemsel sona ermeden, hicbir seyde karar vermemek lazim. Su an ortalik ve vahiyler bayagi cesitli. IMF var, "Demokratik Acilim" var, TC-Ermenistan imza toreni var. Bu ucu basli basina bir TC tarihi eder. Eeee, uzay cagindayiz ya, biraz daha hizli yasiyoruz. Olaylar, ard arda gelisiyor ama; hepsi tek bir vahiynin temelinde.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Zaten aydın olmak böyle birşey değil mi ?
Ahmet Altanı aydın yapan bu. Özgür,
Bu kadar çabuk gaza gelme ama. Ideolojik olarak kör olduğumdan falan bahsetmişsin ama kendi ideolojik inançların doğrultusunda hemen atlamışsın konuya bakıyorum. Bahsettiğim Islamcı şahıs Ahmet Altan değil, Schopenhauer tabii ki. Tabii sırf Islamcı olmadığı için Ahmet Altan "aydın" mertebesine ulaşmıyor ama o farklı bir konu.
:pound:
evrensel bence sen siteyi okurken bi alka-seltzer al.bu sitede bu olaylar bitmez canına yazık:D
evrensel-insan
08-10-2009, 02:06
Saygideger lestat;
Demekki beni yeteri kadar taniyamamissin. Birincisi; evrensel-insan dusuncesi; tum bunlarin disindan bakarak ve notr algilayarak; bir cikarsama-curutme temelli evrensel/insansal dusunceleri, beni kullanarak iletmeye devam eder.
Ben ise; bir birey ve hak ve ozgurluklerin epistemolojik gercekcilik temelinde saglanacaginin bilincinde bir birey olarak; mantiksal yanasimini daima; tum duygusalliklarin irdelenmesine, sorgulanmasina ayirir.
Ayrica; dogal dusuncenin ve bunun siyasetinin, diyalektigin islersizligin de bilincinde olarak; diyalektik mantigiyla tartismanin, aristo mantigi cikmazini da, bu tip basliklarla ortaya koyarak; konunun diyalektik degil; diyalektigi verenin ne oldugunda odaklasilmasini saglar.
Yazilari dikkatli okursan; bu amacinda da basarisini gorursun. Umarim, yeteri kadar aciklayici olmusumdur. Ayrica benim; her vatandasimizin, akil sagligini dusundugum gibi; senin de, beni dusunmen bir inceliktir, bunun icin de tesekkur ederim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
10-10-2009, 04:01
Saygideger dilaver;
Örnek sayenizde kullandıgım dil altı hapları.
En azından bunları bana temin edin. Bütçem mahvoldu yahu.-dilaver-
Eger, "evrensel-in Kosesi" ne girip, yazi okuduysan ve bunu da bilimsel olarak ispat edebilirsen; dusunurum. :playball::laugh:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sadece senin değil, çoğumuzun midesi bulanıyor saygıdeğer Evrensel-insan. :)
evrensel-insan
13-10-2009, 17:21
Saygideger pante;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13866
Epistemolojik gerceklikler, bazen acidir ve dogrularla uyarlanamaz. "Wake up, call" Uyan, borusu :horn:
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
08-12-2009, 00:32
Saygideger arkadaslar;
Guncelleme.
Saygilarimla;
evrensel-insan