06-10-2009, 03:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Midem Bulaniyor!
Saygideger arkadaslar;
Artik bu sitedeki bazi yazilari okurken midem bulaniyor.
A sahsi oyle veya boyle oldurulmus. Bir insan olmus; bir bakiyorsunuz, bu olen insanin adi kullanilarak, kaynaklar gosterilerek; sanki onu oldurenin kim oldugunu bulmus edasiyla ve buldugu kaynaga karsitlik bilgicligiyle; kaynaga veriyor, veristiriyor. Konu mu; konu aslinda bir insanin, haksiz, sucsuz yere oldurulmesi.
Bir bakiyorum, B sahsi oyle veya booyle oldurulmus. Bir insan olmus; bir bakiyorsunuz, bu olen; insanin adi kullanilarak, kaynaklar gosterilerek; sanki onu oldurenin kim oldugunu bulmus edasiyla ve buldugu kaynaga karsitlik bilgicligiyle, kaynaga veriyor, veristiriyor. Konu mu; konu, aslinda bir insanin haksiz, sucsuz yere oldurulmesi.
Simdi diyeceksiniz ki "iyi de, iki paragrafta bir insanin sucsuz, haksiz yere olduruldugunden bahsediyor" Maalesef yanildiniz, olur mu, hic.
A sahsi benim olum (olmek), cunku onu B kaynagi oldurdu, B sahsimi, vallahi duymadim.
B sahsi, benim olum (olmek), cunku onu A kaynagi oldurdu. A sahsimi, vallahi, duymadim.
Bu duzeye gelmis; olunun (olmek) uzerinden bile siyaset yapan, kendi kaynagina hak cikartip; sirf bunun cikari icin, diger kaynagi gormemezlikten gelen; boyle bir zihniyete ve bu zihniyetini dile dokene , sizin mideniz bulanmiyor mu? Kusura bakmayin, ben insanim; o yuzden de; midem de insana yapilan bu ayrimci/cikar amacli yanasim icin bulaniyor. Ustelik bu insan zaten oyle veya boyle, sucsuz yere oldurulmus.
Ama korkarim, benim midemin bulantilari, son bulmayacak; beni korkutan da bu. Insan, mi?/insanlik mi? Hadi canim sende!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

06-10-2009, 04:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Uzun zamandir takip ediyorum. Konular, farkli oldugu halde; asagidaki uc basliga da; ayni icerikte yazilar yaziliyor. Peki basliklarin farki nerde acep? Yoksa; neden bu basliklar acildi. Gerci bir taraf 2:1 onde, belki de farkinda degilsiniz. Buyrun basliklar. Ne onemi varsa; basliklarda ne yazdiginin veya kime ne oldugunun, kimin oldugunun (olmek) varsa yoksa; PKK-ORDU arasi savunumu desem, karsi cikismi desem? Vallahi, okuyan okuyucular karar versin.
Polislerin içki içtiği için dövdüğü genç komada!
Hakkari'de polis aracı tarandı: 1 şehit
Ceylan'ın Katilleri ve Orduyu Yıpratmayalım
Evet, bakalim bu basliklara, sirf PKK-ORDU karsitligi icin; daha ne basliklar eklenecek?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

06-10-2009, 05:15
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger arkadaslar;
Uzun zamandir takip ediyorum. Konular, farkli oldugu halde; asagidaki uc basliga da; ayni icerikte yazilar yaziliyor. Peki basliklarin farki nerde acep? Yoksa; neden bu basliklar acildi. Gerci bir taraf 2:1 onde, belki de farkinda degilsiniz. Buyrun basliklar. Ne onemi varsa; basliklarda ne yazdiginin veya kime ne oldugunun, kimin oldugunun (olmek) varsa yoksa; PKK-ORDU arasi savunumu desem, karsi cikismi desem? Vallahi, okuyan okuyucular karar versin.
Polislerin içki içtiği için dövdüğü genç komada!
Hakkari'de polis aracı tarandı: 1 şehit
Ceylan'ın Katilleri ve Orduyu Yıpratmayalım
Evet, bakalim bu basliklara, sirf PKK-ORDU karsitligi icin; daha ne basliklar eklenecek?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Evrensel-Insan,
Arada Ordu karsitligi yapan, bu konuda baslik acan ya da daha onceden yazilan iletilere bir cevap niteliginde acilan basliklar olabilir ....
Gerci ben orta da orduyu bastan assagi assagilayan , generalinden askerine soven bir yazi gormedim .... Ben de dahil bazi kisilerin elestirilerini gordum .... ama bu butun orduyu hedef alan bir elestiri degilki .....
Placebo'nun astigi foto gercekten ic bunalticiydi ..... PKK'nin bu caniligi yapanlarini bizler de lanetliyoruz zaten... Ama Placebo arkadas daha bizleri iyi tanimadi o yuzden ona kizamiyorum ....
Ama neden simdi miden bulandi kardesim .... hemen sana bir nane limon yollayayim
|

06-10-2009, 05:30
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
(Saygideger ucuncuyol;
Ben insanim. Insan olan birinin, haksiz, sucsuz yere oldurulmus bir kisinin; siyasi maksatli alet edilmesi kim hangi taraf adina edilirse edilsin, midemi bulandirir. Hele hele "ya oylemi, o senin olun, bak asil olu benim olum (olmek)" deyip; "kendi" olusunu, misilleme, kisasa kisas olarak sunmak ve bunu sonsuz bir s.d.k yarisina tasimak, beni kusmaya kadar goturur.
Su an durum 2:1, hizlarini alamayip; ayni seyleri yazacak olsalar bile; yeni gelecek oluler sirada bekliyordur, baslik olmak icin.
Bu durum; yakinda sitemizi de; haber gaztesine cevirebilir. Tabi onemli olan haber degil; karsilikli kutuplarin, tartismasi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

06-10-2009, 05:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
(Saygideger ucuncuyol;
Ben insanim. Insan olan birinin, haksiz, sucsuz yere oldurulmus bir kisinin; siyasi maksatli alet edilmesi kim hangi taraf adina edilirse edilsin, midemi bulandirir. Hele hele "ya oylemi, o senin olun, bak asil olu benim olum (olmek)" deyip; "kendi" olusunu, misilleme, kisasa kisas olarak sunmak ve bunu sonsuz bir s.d.k yarisina tasimak, beni kusmaya kadar goturur.
Su an durum 2:1, hizlarini alamayip; ayni seyleri yazacak olsalar bile; yeni gelecek oluler sirada bekliyordur, baslik olmak icin.
Bu durum; yakinda sitemizi de; haber gaztesine cevirebilir. Tabi onemli olan haber degil; karsilikli kutuplarin, tartismasi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sevgili Evrensel-Insan,
Ceylan gibi nice insanin sesleri duyulmuyor bu toplumda, cunku "mainstream" medyada yazilmiyor cizilmiyor bu konular .... Esas bu olayin "mainstream" de gecmemesi bir politikadir ... ya da biz burada bu haberi ortaya koydugumuzda orduyu tepyekun yipratmakla suclanmamiz bir politikadir ....
Biz "mainstream" medyanin yerine getirmedigi insani bir gorevi burada yerine getiriyoruz .... Ceylan'in unutulmus cigligini buraya tasiyoruz .... bu benim icin nasil bir siyasi cikar teskil eder ? Ben siyaset icinde olan bir lider degilimki ? Bunu politikaya malederek sesimizi kistirmak istiyen kimselere de kendimi savunurum .... Ben bu ortamda Ceylan'in hakkini savunuyorum ... ben ve benim gibiler PKK'mi ya da DPT'mi de bizi de politika yapmakla sucluyorlar ....
Yahu adalet istiyorum Ceylan'im icin , bunun neresi yanlis ?
|

06-10-2009, 05:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Hakkari'de polis aracı tarandı: 1 şehit -haber-
Bak bunu icin de adalet lazim. Yalnis anlama; senin yerine, ugurce82; buraya gelseydi; o nada, bak "Ceylan'ın Katilleri ve Orduyu Yıpratmayalım" bunun icin de adalet lazim derdim. Adalet; olenler icin aranmalidir. Oldurulenin kaynaginin secimine gore degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

06-10-2009, 06:02
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sevgili evrensel bende o başlığı sırf senin bahsettiğin politik amaçlara karşılık olsun diye açtım. Eğer böyle bir amacım olsa suanda herhalde placebonun dediği gibi çöplük haline getirirdim.
Kişi hakkında adalet isteme yeri hukuk ile sağlanır. Forumda politika bölümünde bununla ilgili böyle bir yazı ile adalet tecelli etmez. Bizde bütün cinayet haberlerini buraya taşıyalım o zaman faydası olacaksa.
|

06-10-2009, 06:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Evrensel insan,
Ben hemen her baslikta icki icen cocugu doven polisi de lanetledim , eger mahkeme ona ceza vermez ise diyerek makmeyide simdiden kinadim ... Placebo'nun astigi bebegi katlettigi cin PKK'yi da lanetledim , eger Apo bu emri vermisse onu da lanetledim .... iletilerime bakarsaniz gorursunuz ....
Ve o polisi sivil aracta katledeni de lanetliyorum ..... huzurunuzda
Eh simdi hakkim var mi Ceylan'i da katledeni de lanetlememe .... nasil bir kaynak secimi yapiyorum soylermisiniz ...?
Evrensel-Insan, bel altindan vuruyorlar farkinda degilsiniz belki .... Ceylan'in katledilisini yazdik yorum yaptik, simdi ya eski resimler asiyorlar ( zaten zamaninda lanetlemis oldugumuz) ya da guncel haber asiyorlar ..... "bak Ceylan'in olayini yaziyordunuz , bakalim buna ne diyeceksiniz diye" ..... Iste bu politika'dir... onumuze diger olaylari koyuyorlar, ..... sanki bizler insan secimi yapiyoruz .... Defalarca da belirttim artik insanlar anlamiyorlarsa ne yapayim .... Biz burada insan ayrimi yapmiyoruz ... ama "mainstream" medya yapiyor !!!! Ne yazikki yapiyorlar !!!!! ....
Ceylan haberi okuyormusunuz Hurriyet'te , Milliyet'te , Vatan'da , Zaman'da ?
|

06-10-2009, 06:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ugurce82;
Bu konularda ulkemiz "cadi kazani" konu, bu tip insandisi olaylari, taraflara ayrilarak siyasete tasimak, yanlisligidir.
Haber vermek isteyen, multimedya konusuna, haberin linkini verir ve bunu siyaset konusu yapmaz, isteyen de ordan okur. Butip haberler, siyasetin konusu degil; oldurulen kisinin, insan haklarindan, yasam hakkinin elinden alinmasidir. Daha bugun disk ve parktaki genc olayi tazedir. Yarin da baskalari olacaktir.
Tum bunlarin olmamasi; herkesin insan olma egitiminden gecer.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

06-10-2009, 06:21
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Multimedya basligi var. Eger bir haberin duyulmasini istiyorsan; oraya link olarak verirsin, okumak isteyen de okur. Herhangibir olayi; o gaztenin verip; bu gaztenin vermemesi, zaten siyasi bakis acisini gosterir. Cunku her gazete kendi cikarina uygun haberi verir. Bu zaten, ulkemizin medyasinin tarafliligini ve siyasetteki yer alisini gosterir. Halbuki medyanin gorevi; sadece haberdar etmek olmalidir. Iste sitede de bu yapilir. Link vererek haberdar etmek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|