Orijinalini görmek için tıklayınız : -Makale- Neden evrim bu kadar karşı çıkılan bir teoridir?
Neden evrim bu kadar karşı çıkılan bir teoridir?
Bunun kendimce en önemli nedeni paradır. Eğer evrim teorisini genç kuşak iyice idrak ederse bu dini kurumların en büyük gelirine -yani bağış sistemine- büyük bir balyoz gibi inecektir.
Şimdi bir düşünün;
Eğer genç kuşak evrimi kabul ederse kendi dinlerine eleştirel bir gözle bakabilecektir.
Eğer eleştirel gözle bakarsa papazların, imamların, şehlerin, tarikatların, papalığın vb... peşine düşüpte hayatlarını bunlara adamayacaklardır.
Eğer bu kurumlara kendilerini adamazlarsa bu kurumlar çökmeye mahkum kalacaktır.
Şimdi bu genç dinini hala yaşamaya devam edebilir ama artık din üzerinden çıkar elde eden bu kurumlar tarafından kullanılmayacaklardır. Bu kurumlar üzerinden yılda milyarlarca dolar para geçiyor. Bir papaz cemaatinden topladığı parayı ya kendi harcıyor yada tarikatına veriyor yada bir cami yaptıracağaz denildiği zaman yüz binlerce lira para toplanıyo ve paranın kalanı tarikatlara gidiyor, bir dernek hayır adı altında parayı toplayıp bir partiye destek veriyor vb...
Eğer insanlar eleştirel gözle bakabilirlerse olaya bu kadar parayı toplayamayacaklarını biliyorlar. Bu yüzden evrime karşı çıkılıyor. Şimdi topladıklarının bir kısmını bu karşı çıkmaya ayırıp geleceği garanti altına alıyorlar.
Peki bilim adamları neden bu kadar sahip çıkıyorlar?
Eğer bilim adamları evrime sahip çıkamazlarsa biliyorlar ki biyoloji dediğimiz bilim çökecek, tıb ilerlemeyecek, genetik bitecek, veteriner hekimlik bitecek, vb... En kötüsüde bilim adamlarına olan güven ortadan kalkacağı için her türlü bilimsel buluş için şüpheyle bakılacak.
Bundan çıkarlarıda gelecek nesillerin hayatta kalabilme oranlarını yükselterek ailelerine iyi bir gelecek bırakabilme umutları.
Bilim adamlarının parasal bir beklentileri yok. Dini kurumlar yılda yüzmilyarlarca dolar bağış toplayabiliyorlarken, bilim adamları nice zorluklarla labaratuarlarına bir ekipman alabiliyorlar.
Lütfen bu oyunlara gelmeyelim. Birileri sizi kullanmasın!
Notlar:
Bu yazı tamamiylen kişisel görüşlerimden oluşmaktadır.
Her hangi bir örgütle bağlantım bulunmamaktadır.
Sonra mail adresimde seni ihpar ediyorum sende bir ergenekoncusun diye mail görmek istemiyorum.
Saygılarımla
Umurcan Görür
siparisci
06-10-2009, 09:40
Adı üstünde teori. Kanıtlansa o kadar karşı çıkan olmazdı :D
Sayın siparisci
Atom Teorisi'ni duydunuz mu hiç?
Atom'da bir teori onada karşı çıkın neden sadece evrim?
E=mc^2'de bir teori bunada karşı çıkın. Neden karşı çıkmıyosunuz?
Işıkta bir teori neden evrim gibi bunada karşı çıkılmıyor?
Ayrıca bknz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuram
Saygılarımla
Umurcan Görür
Sayın siparişçi, ben 3.5 yıl kadar önce müslümanken ve (utanarak söylüyorum) Harun Yahya safsatalarının safsata olmadığına inanırken, yani Evrim teorisinin çöktüğünü artık böyle bir tartışma dahi bulunmadığını sanırken sizin gibi düşünüyordum.
Evrimi bir bilim adamı kadar bildiğimi söyleyemem zaten buna imkan yok ama H.Y.'dan daha iyi bildiğim bir gerçek.
Siz de biraz HY sitelerinden uzaklaşarak öncelikle "bilimsellik, kanıt nedir, ne değildir" gibi bilimin terminolojisini öğrenin bence.
Her karşı çıkışınız inanın ki komik oluyor.
Teori'nin ne olduğunu bilmeden teori üzerine espiri üretiyorsunuz. Haliyle bu kez gülünen siz oluyorsunuz. HY gözlüklerinizi çıkardığınızda ve temelden başladığınızda Evrim Teorisinin / kuramının hiç de sizin ZANnettiğiniz gibi olmadığını göreceksiniz.
"Yer çekimi teorisi"ne de karşısınızdır herhalde. Adı üstünde teori zira.
big bang de bir teori ama nedense dinciler hemen kabullendiler... neden acaba :)
100 yılın en mantıksız teorisi olduğu için olabilir mi..?
Darwin bile teorisinden soğuyup çaresiz açıklamalar yaparken günümüz evrimcilerinin bu teoriye sıkı sıkı sarılıp illa ki insanlara hayvandan türediklerini ispat etme çabaları olabilir mi..??
Ya da öteden beri evrimcilerin yaptığı sahtekarlıkların ortaya çıkması olabilirmi...?
Bir yaban domuzu dişi bulup bunun bir insanla maymun ara geçidinin dişi olduğuna milleti inandırıp yıllarca kandırmaları vs.vs...
Say say burda bitmez yaptıkları sahtekarlıklar...
İnsanların kendilerini resmen hayvan statüsüne sokan bu teoriye bu denli karşı çıkmaları pekte abes olmasa gerek...
Evrime karşı çıkışın en önemli sebepleri bence,
(1) İnsan'ın, tabiatın alelade bir parçası olduğu gerçeğini kabul etmekteki zorluk.
(2) Tabiata, nesnelere bakışımızda bilinç-altı da olsa bir amaç atfetmemiz, yani nesnelere teleolojik bir anlam yüklememiz, ki okuduğum kadarı ile, böyle düşünmemiz yine evrimin bir sonucu. Yani ironik bir durum var ortada: Evrim sonucu insanda oluşmuş olan bazı düşünce kalıpları, onun evrim gerçeğini anlamasını/kabul etmesini zorlaştırmakta.
(3) Dünya dinlerinin kaynaklarındaki Yaratılış hikayelerinin evrim'e ters düşmesi. Ama bence bu sebep, ancak üçüncü sırada yer alabilir, ilk ikisi daha etkili gibi geliyor bana.
saygılarımla
sevgili Umurcan Görür,
harun yahya darwin hacı hocadan ziyade ,ben kendi inanmama sebebimi belirteyim..daha öncede yazmıştım bu konuyla alakalı ama burayada aynı örneği vermek istiyorum..DNA örneği.
DNA larda tesadüfen meydana gelen bir değişiklik nasıl hayata geçirilecektir? Evet tamam, canlıların kendi DNA larını değiştirmek için sahip oldukları bir mekanizmaları yoktur. Bu değişim (DNA lardaki değişim) tamamen tesadüflere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bunların hepsi tamam Ben sadece, DNA larda meydana gelen bir değişikliğin nasıl hayata geçirileceğini soruyorum. Çünkü, biz biliyoruz ki, DNA lar kendi kendilerini aktif hale getiremezler. DNA larda kayıtlı olan bilgileri kullanarak bunlara göre proteinleri üretebilmek için, önce onların-yani DNA ların- aktif hale getirilerek bu bilgilerin onlardan çıkarılması gerekir. Onlar-DNA lar- organizmaya ilişkin bütün bilgilerin kayıt altında olduğu bir kitaba benzerler. Bu kitaptan gerekli bilgilerin çıkarılabilmesi için daima onu okumasını bilen birine ihtiyaç vardır. Hangi bilginin kitabın neresinde bulunduğunu daha önceden bilen bir unsur-agent-olmadan bu işi başarmak mümkün değildir. Bu nedenle, az önceki soruyu şöyle anlamak gerekiyor: Tamam, diyelim ki bir mutasyon oldu ve DNA ların belirli bir kısmında (nükleotidlerde) bir değişiklik meydana geldi. Hücrenin içinde kim, nereden bilecektir bunu da, gidip orayı bularak ona yapışacak ve sonra da burada bulunan genleri aktif hale getirerek, buradan çıkarılan bilgilere göre, doğal seçimde organizmaya üstünlük sağlayacak davranışların temeli olan proteinlerin üretilmesini sağlayacaktır?
Normal şartlarda bu işi, yani genleri aktif hale getirme işini regülatör proteinler (Regulatory proteinen-RP) yapıyor. Ama bunlar da protein son tahlilde, yani onlar da gene aktif hale gelen bir gen faaliyetinin ürünü. Alın size Nobellik bir problem! Bir mutasyonla-ya da buna benzer herhangi bir şekilde- değişikliğe uğrayan bir geni kim, hangi regülatör protein aktif hale getiriyor? Daha önceden ortada, meydana gelen bu yeni geni tanıyarak onu aktif hale getirebilecek bir regulatör protein olmalı ki değişim işe yarasın. Yoksa, değişikliğe uğrayan o gen orda aktif hale gelemeden öylece kalır ve bir işe yaramaz.
bilime kesinlikle inanıyorum...bilimle dinin çatışacağını düşünen bir müslüman yada katolik değilim..bence bilimle açıklama böyle olmalı
sevgili Umurcan Görür,
harun yahya darwin hacı hocadan ziyade ,ben kendi inanmama sebebimi belirteyim..daha öncede yazmıştım bu konuyla alakalı ama burayada aynı örneği vermek istiyorum..DNA örneği.
DNA larda tesadüfen meydana gelen bir değişiklik nasıl hayata geçirilecektir? Evet tamam, canlıların kendi DNA larını değiştirmek için sahip oldukları bir mekanizmaları yoktur. Bu değişim (DNA lardaki değişim) tamamen tesadüflere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bunların hepsi tamam Ben sadece, DNA larda meydana gelen bir değişikliğin nasıl hayata geçirileceğini soruyorum. Çünkü, biz biliyoruz ki, DNA lar kendi kendilerini aktif hale getiremezler. DNA larda kayıtlı olan bilgileri kullanarak bunlara göre proteinleri üretebilmek için, önce onların-yani DNA ların- aktif hale getirilerek bu bilgilerin onlardan çıkarılması gerekir. Onlar-DNA lar- organizmaya ilişkin bütün bilgilerin kayıt altında olduğu bir kitaba benzerler. Bu kitaptan gerekli bilgilerin çıkarılabilmesi için daima onu okumasını bilen birine ihtiyaç vardır. Hangi bilginin kitabın neresinde bulunduğunu daha önceden bilen bir unsur-agent-olmadan bu işi başarmak mümkün değildir. Bu nedenle, az önceki soruyu şöyle anlamak gerekiyor: Tamam, diyelim ki bir mutasyon oldu ve DNA ların belirli bir kısmında (nükleotidlerde) bir değişiklik meydana geldi. Hücrenin içinde kim, nereden bilecektir bunu da, gidip orayı bularak ona yapışacak ve sonra da burada bulunan genleri aktif hale getirerek, buradan çıkarılan bilgilere göre, doğal seçimde organizmaya üstünlük sağlayacak davranışların temeli olan proteinlerin üretilmesini sağlayacaktır?
Normal şartlarda bu işi, yani genleri aktif hale getirme işini regülatör proteinler (Regulatory proteinen-RP) yapıyor. Ama bunlar da protein son tahlilde, yani onlar da gene aktif hale gelen bir gen faaliyetinin ürünü. Alın size Nobellik bir problem! Bir mutasyonla-ya da buna benzer herhangi bir şekilde- değişikliğe uğrayan bir geni kim, hangi regülatör protein aktif hale getiriyor? Daha önceden ortada, meydana gelen bu yeni geni tanıyarak onu aktif hale getirebilecek bir regulatör protein olmalı ki değişim işe yarasın. Yoksa, değişikliğe uğrayan o gen orda aktif hale gelemeden öylece kalır ve bir işe yaramaz.
bilime kesinlikle inanıyorum...bilimle dinin çatışacağını düşünen bir müslüman yada katolik değilim..bence bilimle açıklama böyle olmalı
Sayın Wand
Bu iş için başka bir gen sorumludur. Lakin bunun çalışma mekanizması hakkında benim pek bir bilgim yok. Size araşırıp detaylı bir şekilde bilgi vereceğim.
Saygılarımla
Umurcan Görür
beni yanlış anlama sayın umurcan görür fakat bende bunu anlatıyorum..sanırım tam mana veremedin yazdığıma
Bir mutasyonla-ya da buna benzer herhangi bir şekilde- değişikliğe uğrayan bir geni kim, hangi regülatör protein aktif hale getiriyor?Daha önceden ortada, meydana gelen bu yeni geni tanıyarak onu aktif hale getirebilecek bir regulatör protein olmalı ki ...
yani zaten öyle bişe şu an yok bildiğim kadarıyla.
beni yanlış anlama sayın umurcan görür fakat bende bunu anlatıyorum..sanırım tam mana veremedin yazdığıma
Bir mutasyonla-ya da buna benzer herhangi bir şekilde- değişikliğe uğrayan bir geni kim, hangi regülatör protein aktif hale getiriyor?Daha önceden ortada, meydana gelen bu yeni geni tanıyarak onu aktif hale getirebilecek bir regulatör protein olmalı ki ...
yani zaten öyle bişe şu an yok bildiğim kadarıyla.
Sayın Wand
Bazı mutasyonlar zaten aktif olan bir gen parçasını değiştirdiği için buna ihtiyacı olmuyor, bazıları ise gendeki deaktif genleri aktive eden geni değiştirerek orayı aktif ediyor.
Bu süreç hakkında bilgim sınırlı olduğu için sizi yanlış yönlendirmek yada yanlış bilgi vermek istemiyorum. Bilen bir arkadaş detaylı bir bilgilendirme yapabilir yada ben çok yakında bilgilenip bu konuda sizi aydınlata bilirim.
Ayrıca tekrar ediyorum ben ne bir biyolojistim nede bilim adamı. Ben kendim araştırarak edindiğim bilgileri burada sizlere sunuyorum. Benimde bilmediklerim var. Ben bilmediklerimi araştırıyorum, bu açığımı kapamaya çalışıyorum.
Saygılarımla
Umurcan Görür
elbetteki herkes herşeyi bilecek diye bi kural yok..bilgimizin ve mantığımızın yettiğince cevaplar üretmeye çalışıyoruz..sizi hiçbir şekilde bişeye zorlamıyorum zaten.
aslında ben bu soruyu hem size sordum..hem konu başlığına bir cevap olarak verdim..
cevabını vermenizin elbette bir süresi yok ne zaman verirseniz kabulumdür..
saygılarımla.
siparisci
07-10-2009, 17:54
Sayın siparisci
Atom Teorisi'ni duydunuz mu hiç?
Atom'da bir teori onada karşı çıkın neden sadece evrim?
E=mc^2'de bir teori bunada karşı çıkın. Neden karşı çıkmıyosunuz?
Işıkta bir teori neden evrim gibi bunada karşı çıkılmıyor?
Ayrıca bknz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuram
Saygılarımla
Umurcan Görür
O teorilerin sahipleri kendileriyle çelişiyor mu ? Darwin daha kendi teorisinin kanıtlanmasının çok zor olduğunu hatta fosiller bulunmadan imkânsız olduğunu kendi söylemiyor mu ? Böyle bir adamın teorisine aslında gülüp geçeceksin ki fazla ünlü olmasın. Bilmem anlatabildim mi :)
O teorilerin sahipleri kendileriyle çelişiyor mu ? Darwin daha kendi teorisinin kanıtlanmasının çok zor olduğunu hatta fosiller bulunmadan imkânsız olduğunu kendi söylemiyor mu ? Böyle bir adamın teorisine aslında gülüp geçeceksin ki fazla ünlü olmasın. Bilmem anlatabildim mi :)
Sayın siparisci
Sizde biraz kavram kargasasi var galiba. Bu bilim din değil. Bilim adamları teorilerini ortaya atarken reddedile bilirliklerinide düşünürler ve bunlarıda ifade ederler.
Einstain teorilerini ortaya attığında çoğu bilim adamı gülüp geçmişti. Onun avantajı E=mc^2'nin çok kısa bir süre sonra kanıtlanabilmiş olmasıdır. Darwin'in teorisi ilk başlarda gülünüp geçilen bir teoriydi. Ardından fosiller bulundukca desteklendi, düzeltildi ve günümüz haline geldi. Darwin'in bu kadar ünlü olması ozamana kadar söylenmiş bir çok şeyi güzel bir şekilde toparlayabilmiş olması ve bunu çok cesur bir şekilde dillendirebilmiştir.
Aynı örneği Galileo içinde verebiliriz. Daha öncede Dünya Güneşin etrafında dönüyor diyenler vardı ama bunu dillendirmiyorlar, toparlayamıyorlardı. Galileo'da yıllarca kötülendi. Şimdi teorisinin doğru olduğu bilinen bir gerçek.
Ayrıca Darwin DNA'yı bilmiyordu. O yüzden sadece fosil dedi. Şimdi her ikiside ile ilgili deliller bulunmakta.
Ayrıca dürüst ol; eğer Darwin kendi teorisini eleştirebilecek kadar açık yürekli bir insan olmasaydı ve kendisinin teorisini mutlak doğru olarak kabul etseydi, sen şimdi evrime inanıyor olur muydun?
Saygılarımla
Umurcan Görür
sayın ugorur yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla biraz sert bi mizacınız var yada içinizdeki doluluk buna sevkediyor..bence siz bildiğiniz için inanmıyor mantığınızın size söylediğini yapıyorsunuz..yorumumu mazur görün fakat ;
Aynı örneği Galileo içinde verebiliriz. Daha öncede Dünya Güneşin etrafında dönüyor diyenler vardı ama bunu dillendirmiyorlar, toparlayamıyorlardı. Galileo'da yıllarca kötülendi. Şimdi teorisinin doğru olduğu bilinen bir gerçek.
bence veremessiniz aynı örnek değildir siz bu örneği verdiğinizde bizim herşeye inanmamızı yada hiçbir bilimsel veriye inanmadığımızı söylüyorsunuz konu öyle değil ben darwin bişey bulmadıda demiyorum katkıları var fakat Galileo bi katolikti..aynı zamandada bir aydındı.yani allahı inkar etmedende bilim olabilir karşılıklı bir düşünce yanlışı var 2 taraftada.
darwin illaki reddediyor tesadüftür diyor..size tesadüf olamayacak bir veri sundum bilgim yok dediniz tamam olabilir dedim fakat bu cevap doğrultusunda sizin inanmak istediğiniz için inandığınız kanısındayım..elbetteki yanılıyor olabilirim..
Ayrıca dürüst ol; eğer Darwin kendi teorisini eleştirebilecek kadar açık yürekli bir insan olmasaydı ve kendisinin teorisini mutlak doğru olarak kabul etseydi, sen şimdi evrime inanıyor olur muydun? demişsin ;
Darwin olmasaydı ve bu bildiklerini kimse açıklamamış olmasaydı Allah'a inanıyor olurmuydun ? eğer olmuyorsan darwin ve tanrı inancını birbirine karıştırmaman dileğiyle
iyi çalışmalar..
saygılarımla.
sayın ugorur yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla biraz sert bi mizacınız var yada içinizdeki doluluk buna sevkediyor..bence siz bildiğiniz için inanmıyor mantığınızın size söylediğini yapıyorsunuz..yorumumu mazur görün fakat ;
bence veremessiniz aynı örnek değildir siz bu örneği verdiğinizde bizim herşeye inanmamızı yada hiçbir bilimsel veriye inanmadığımızı söylüyorsunuz konu öyle değil ben darwin bişey bulmadıda demiyorum katkıları var fakat Galileo bi katolikti..aynı zamandada bir aydındı.yani allahı inkar etmedende bilim olabilir karşılıklı bir düşünce yanlışı var 2 taraftada.
darwin illaki reddediyor tesadüftür diyor..size tesadüf olamayacak bir veri sundum bilgim yok dediniz tamam olabilir dedim fakat bu cevap doğrultusunda sizin inanmak istediğiniz için inandığınız kanısındayım..elbetteki yanılıyor olabilirim..
Ayrıca dürüst ol; eğer Darwin kendi teorisini eleştirebilecek kadar açık yürekli bir insan olmasaydı ve kendisinin teorisini mutlak doğru olarak kabul etseydi, sen şimdi evrime inanıyor olur muydun? demişsin ;
Darwin olmasaydı ve bu bildiklerini kimse açıklamamış olmasaydı Allah'a inanıyor olurmuydun ? eğer olmuyorsan darwin ve tanrı inancını birbirine karıştırmaman dileğiyle
iyi çalışmalar..
saygılarımla.
Sayın Wand
Öncelikle Darwin'in teorisindeki tesadüf olayının ne olduğunu bilmediğiniz buradan belli. Bunu yeniden anlatmayacağım.
Bilgim olmadığı konuda araştırmaya başladım. Bilimsel olarak dediğinizin elbette bir açıklaması vardır.
Ben bilimsel verilerin doğrultusunda inanıyorum.
Darwin olmasaydı yine Evrim teorisi bulunurdu fakat bulunması bu günlerde olurdu. Darwin'in bu teoriyi 150 yıl önce ortaya atmış olması bizi biyolojide ve tıpda çok daha ileriye götürdü.
Eğer evrim teorisi olmasaydı yine dinlere inanmıyor olurdum.
Saygılarımla
Umurcan Görür
Yargan Kam
08-10-2009, 09:30
100 yılın en mantıksız teorisi olduğu için olabilir mi..?
Darwin bile teorisinden soğuyup çaresiz açıklamalar yaparken günümüz evrimcilerinin bu teoriye sıkı sıkı sarılıp illa ki insanlara hayvandan türediklerini ispat etme çabaları olabilir mi..??
Ya da öteden beri evrimcilerin yaptığı sahtekarlıkların ortaya çıkması olabilirmi...?
Bir yaban domuzu dişi bulup bunun bir insanla maymun ara geçidinin dişi olduğuna milleti inandırıp yıllarca kandırmaları vs.vs...
Say say burda bitmez yaptıkları sahtekarlıklar...
İnsanların kendilerini resmen hayvan statüsüne sokan bu teoriye bu denli karşı çıkmaları pekte abes olmasa gerek...
Sayın Mohikan,
Halen daha bilim insanlarının 'teori' konusundaki anlayışlarını anlayamamışsınız.
Bilimde tezler ve anti-tezler vardır.
Bilimsel teorilerin, yine bir başka bilimsel teori ile çürütülmesi çok iyi bir şeydir.
Nedeni ise, insanlık ve bilim adına ilerleme kaydedildiği anlamı taşır.
Darwin'in teorisine, yaradılışçılara karşı öne sürülen ve bilimsel adı taşıyan doğmatik idda, karşı çıkış olarak baktığınız sürece, evet evrim teorisyenleri sizlere göre sahtekarlardır.
Eğer Adnan Oktar efendi gerçekten bilimsel olarak çürütebilmiş olsaydı, bu kadar gösterişçi, propagandavari yaklaşımlar içerisinde olmazdı.
Teoremi çürütecek bir ya da bir den çok bağlantılı makale yeterlidir.
Bunu da dünya bilimsel kamuoyuna sunması yeterliydi.
Evrim var ya da yok, teori çürütülmediği sürece varılan en son gerçeklik durumu olarak kabuledilecektir.
Biliminde gideceği daha çok yol vardır ve bu yol bitmez.
Tıpkı Newton'un fizik yasaları ile Albert Einstein'ın bulduğu fizik yasaları durumu gibi.
Biri dünyadaki yasaları göz önüne koyarken ve bilim insanlarını bu hesaplara göre çalışmalarını sağlarken, diğeri uzaydaki fizik yasalarının hesaplanmalarını sağlar ve bir çoğu Dünya üzerinde geçersizdir.
Einstein'ın teorisi gelene kadar, Newton'un yasaları olduğu gibi kabul görüyordu heryerde (uzayda da).
Tanıdığım ve tanıştığım tüm Müslümanlar tarafından söylenen bir şey vardır ki, o da Kur'an'ın ne tarih, ne de bilimsel bir kitap olduğudur.
Kur'an, Müslümanların yol göstericisidir.
Bu durumda A.O. hoca din ile bilimsel bir teoriyi çürütmeye çalıştıkça, çürüttüğü iddasına sadece inanacaksınız.
Ama ne yazık ki teoremin tümüyle içeriğini de bilemediğinizden, bilemeyeceksiniz.
Bu evrim teorisini bilmeden körükörüne savunanlar için de geçerlidir.
Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir =)
Sevgi ile...
sayın ugorur
Öncelikle Darwin'in teorisindeki tesadüf olayının ne olduğunu bilmediğiniz buradan belli. Bunu yeniden anlatmayacağım. Demişsiniz
ister anlatın ister anlatmayın..ben basit mantıkla söyledim ne olduğunuda biliyorum.İlla karmaşık anlatıp olmayanı olan gibi göstermeye gerek yok.
Eğer evrim teorisi olmasaydı yine dinlere inanmıyor olurdum. demişsiniz
2.si ben size Allaha inanırmıydınız dedim dinlere demedim..
Sayın Mohikan,
Halen daha bilim insanlarının 'teori' konusundaki anlayışlarını anlayamamışsınız.
Bilimde tezler ve anti-tezler vardır.
Bilimsel teorilerin, yine bir başka bilimsel teori ile çürütülmesi çok iyi bir şeydir.
Nedeni ise, insanlık ve bilim adına ilerleme kaydedildiği anlamı taşır.
Darwin'in teorisine, yaradılışçılara karşı öne sürülen ve bilimsel adı taşıyan doğmatik idda, karşı çıkış olarak baktığınız sürece, evet evrim teorisyenleri sizlere göre sahtekarlardır.
Eğer Adnan Oktar efendi gerçekten bilimsel olarak çürütebilmiş olsaydı, bu kadar gösterişçi, propagandavari yaklaşımlar içerisinde olmazdı.
Teoremi çürütecek bir ya da bir den çok bağlantılı makale yeterlidir.
Bunu da dünya bilimsel kamuoyuna sunması yeterliydi.
Evrim var ya da yok, teori çürütülmediği sürece varılan en son gerçeklik durumu olarak kabuledilecektir.
Biliminde gideceği daha çok yol vardır ve bu yol bitmez.
Tıpkı Newton'un fizik yasaları ile Albert Einstein'ın bulduğu fizik yasaları durumu gibi.
Biri dünyadaki yasaları göz önüne koyarken ve bilim insanlarını bu hesaplara göre çalışmalarını sağlarken, diğeri uzaydaki fizik yasalarının hesaplanmalarını sağlar ve bir çoğu Dünya üzerinde geçersizdir.
Einstein'ın teorisi gelene kadar, Newton'un yasaları olduğu gibi kabul görüyordu heryerde (uzayda da).
Tanıdığım ve tanıştığım tüm Müslümanlar tarafından söylenen bir şey vardır ki, o da Kur'an'ın ne tarih, ne de bilimsel bir kitap olduğudur.
Kur'an, Müslümanların yol göstericisidir.
Bu durumda A.O. hoca din ile bilimsel bir teoriyi çürütmeye çalıştıkça, çürüttüğü iddasına sadece inanacaksınız.
Ama ne yazık ki teoremin tümüyle içeriğini de bilemediğinizden, bilemeyeceksiniz.
Bu evrim teorisini bilmeden körükörüne savunanlar için de geçerlidir.
Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir =)
Sevgi ile...
Evet bilimlerde tezler olabilir ama sen bulduğun bir yaban domuz dişini hangi hakla millete ara geçiş formu olarak tanıtırsın..?
Onuda geçtik yalnızca bir diş üzerinden bir ara geçiş ailesi resmi çizip kitaplarda hangi akla hizmet edip sergiliyorsun...?
Bu sahtekarlık değilmi..? Üç kağatçılık değilmi...?
Bunlar bu yaban domuzu dişinin bir ara geçiş formu olmayıp yaban domuzu dişi olduğunu bildikleri halde milleti ve kamuoyunu aldatmaya yönelik işler yapıyorlar..Bu bilimsellik değil sahtekarlıktır...
Evet bilimsel bir teorinin çökertilmesi çok iyi bir şeyde daha kaç defa çökertilcek acaba (:
Daha Darwin hayattayken bulunan fosillerle ara geçiş formu olmadığı ispatlandığı halde daha sonra çıkabilir diye bir umut beklediler...
Burda 1 defa çökertildimi,çökertildi ondan sonra beklendi ara geçiş forumlarına ait fosiller çıkarmı diye ama nafile 150 yıl boyunca 1 tek ara geçiş formu yok varsa eğer gösterin ayrıca bu çıkan fosillerle artık ara geçiş formu olayı tamamen bitti...
E çünkü 300,400,500 hatta 800 milyon yıllık fosiller bulundu hepsi'de bugünkü canlılarla tıpa tıp aynı...
Burdada çökertildimi, çökertildi...
Öte taraftan ileri sürülen doğal seleksiyonun evrimle uzaktan yakından bir alakası olmadı kanıtlandı burda da çökertildi...
Ondan sonra mutasyonu çıkardılar onun zarardan başka bir halta yaramadığı kanıtlandı burda da çökertildi...
Sonra bir kısım evrimci zıplamalı,sıçramalı evrim modeli çıkardılar (:
Neymiş yıllarca yanlış düşünülmüş Evrim milyonlarca yıl süreçle oluşmamış ani mutasyon patlamalarıyla birden olmuş onun için ara geçiş formlarına rastlanamıyormuş..muş...
Bunun nedenli akıl dışı olduğunu sonradan kendileride anladı... burda da çökertildi...
Sonra başka bir şey çıkardılar...
Bunun artık bilimsel bir tarafı kalmadı sürekli ortaya attıkları teoriler,tezler çökertiliyor onlar yenilerini ortaya atıyor...
Şahsen ben burada hiç evrimcilerin bilimsel bir başarılarına rastlayamadım...
tezleri,teorileri sürekli çökertilen kendileri....
Doğru Kuranı Kerim bilim ya da tarih kitabı değil bir hidayet rehberidir...
Fakat için'de bilimede,tarihede,astrolojiyede ışık tutacak pek çok ayet vardır...
Siz muhtemelen karşınızdakilere neden Kuranda şu yok neden bu yok dediğiniz için onlarda size böyle bir cevap vermek durumunda kalmışlar ve yerince bir cevap...
Ya da Harun Yahyanın çalışmaları sizi kızdırdığı için ona atıfta bulunabilmek için böyle bir demogolojiye başvurmuşunuz...
Eh Malum Yaratılış Atlası adlı eseri sayesinde Avrupa'da yaratılışçılığa olan inanış %80 çıktı Fransa başkanı bile yaratılışçılığı destekliyor...
Hatta Avrupa Konseyinde bu kitabın kunusu geçti bir çok ülkede yasaklandı buda ne denli tesiri olduğunu gözler önüne seriyor...
Uyuz oluyorsunuz tabi kendisine onun için bu tür saldırmak için bahaneler aramanıza hak veriyorum (:
Kuranı Kerimde bir çok bilimsel olaya işaret edilmiştir,önceden haber verilmiştir...
Onun için bilimle ilgili olan ayetleri elbette bu tür konularda dile getireceğiz...
Kaldı ki Evrim teorisini çökertmek için öyle çokta bilimsel ayetlere ihtiyacımız yok...
"Allah her şeyi yoktan varetmiştir" ayeti her şeyi yaratanın Allah olduğunu ispat ediyor aha işte çöktü (:
bilirkisi
09-10-2009, 04:44
Sayin Mohikan,
Musluman mahallesinde salyangoz satmaya calisiyorsunuz (ne yapayim deyim oyle :))
Kusura bakmayin biz yemiyoruz, maymunun gozu acildi artik (ne guzel deyimlerimiz var ya)
Simdiye kadar yediklerimize sayin :)
Yargan Kam
09-10-2009, 10:54
Doğru Kuranı Kerim bilim ya da tarih kitabı değil bir hidayet rehberidir...
Fakat için'de bilimede,tarihede,astrolojiyede ışık tutacak pek çok ayet vardır...
Siz muhtemelen karşınızdakilere neden Kuranda şu yok neden bu yok dediğiniz için onlarda size böyle bir cevap vermek durumunda kalmışlar ve yerince bir cevap...
Şahsen ben karşımdaki hiç bir Müslümana böyle sorular sormadım. bilime ışık tuttuğu söylenilen ayetleri gösteren Müslüman kardeşlerime, ayyetleri incelemeye alıp bilimsel hiç bir şeyin olmadığını söyleyen kardeşlerimden örnek olarak yazdım. Akabinde kutsal kitabın ne olup olmadığını belirten Müslüman kardeşlerimdi.
Ya da Harun Yahyanın çalışmaları sizi kızdırdığı için ona atıfta bulunabilmek için böyle bir demogolojiye başvurmuşunuz...
Beni çalışmaları değil, üslupları ve çalışmalarını sergileme yöntemleri hatta onu eleştiren ağızların susturulması kızdırmaktadır. Ayrıca İslam ile benzediği öne sürülen inancımın (Atalarımızın eski inanışları) sapkınlık olarak irdelemesi hoşuma gitmedi dolayısıyla.
Eh Malum Yaratılış Atlası adlı eseri sayesinde Avrupa'da yaratılışçılığa olan inanış %80 çıktı Fransa başkanı bile yaratılışçılığı destekliyor...
Fransa başkanı Türkler'den de nefret ediyor. Yaratılışcılığa destek veriyor diye de özellikle örneklendirilmesi neden?
Hatta Avrupa Konseyinde bu kitabın kunusu geçti bir çok ülkede yasaklandı buda ne denli tesiri olduğunu gözler önüne seriyor...
Avrupa'da yaratılışçılığa inanış %80 dolaylarında demediniz mi daha demin? Medeniyet ve özgürlükleri ile övünen Avrupa halkı inandığı şeyi ispatlayan bir kitabın yasaklanmasına razı mı oluyor diyorsunuz?
Uyuz oluyorsunuz tabi kendisine onun için bu tür saldırmak için bahaneler aramanıza hak veriyorum (:
Uyuz olmak? O bazı teorilere, teorisyenlere ve kesimlere uyuz olduğundan saldırıyı ilk o başlatmış olmuyor mu? Kendisini sevmem ama uyuz olmuyorum. İyi ya da kötü, kendi çapında uğraşılar veriyor. Beni ilgilendiren şeyler sadece gerçeklerdir. (sadece sonuç babında değil elbet, nedenler de buna dahildir).
Kuranı Kerimde bir çok bilimsel olaya işaret edilmiştir,önceden haber verilmiştir...
Bunu bir konu başlığı olarak açmanızı önerebilir miyim? Daha verimli tartışmalar gerçekleşecektir kanımca.
Onun için bilimle ilgili olan ayetleri elbette bu tür konularda dile getireceğiz...
Bahsini ettiğim konu başlığını açar ve dile getirmek istediğiniz unsurları derleyebilirseniz mutlu olacağım. =)
Kaldı ki Evrim teorisini çökertmek için öyle çokta bilimsel ayetlere ihtiyacımız yok...
İhtiyaç olanları da olmayanlar ile o konu başlığında irdelememizden onur duyarım.
"Allah her şeyi yoktan varetmiştir" ayeti her şeyi yaratanın Allah olduğunu ispat ediyor aha işte çöktü (:
Tanrı, herşeyi kendisinden var etmiştir. Aksi düşüncede hiçlikte sadece herzaman kendisi var ve vardı ise, oluşumların bu varoluşumdan gelmesi gerekir.
Yoksa ''hayır, kendisinden de var etmedi'' demeniz beni korkutur ve bunu açıklayabilecek bilimsel ve mantıksal cevap istemek zorunda kalacağım.
Ve lütfen buna rağmen ''bizim aklımız bunu bilmeye yetmez'' gibi bir söylem içerisinde olmayınız =)
Yok böyle bir çarpıtma sayın seyirciler.
Fransa başkanına Atlas'ı göndermişler o da teşekkür mektubuya cevap yazmış. Standart bir teşekkür cevabı.
Fare zehiri gönderin, ona da teşekkür mektubu alacaksınız. Fare katliyamını destekliyor da diyebilirsiniz bu durumda. :D
zihniyet bu olunca ben de şu vecizeyi söyleyeyim:
kılavuzu karga olanın burnu ..ktan kurtulamaz
Ervim'e neden karşı çıkılıyor?
EL-CEVAP:
1- Kuran'da yazmıyor.
2- İncil'de yazmıyor.
3- Diğer kutsal öğretilerde yazmıyor.
Tartışma bitmiştir.
Sevgiler.
kutsal kitaplarda yazmıyor daha da fazlası yaratıcıya olan ihtiyacı kaldırıyor. eğer evrim olmasa bu neredeyse tanrının varlığını ispatlıyordu.
mohikan ne cahilsin evrim tüm dünyada kabul gören gerçektir. oxford , harvard , stanford hepsi evrimi kabul eder.
kuran ilkel bir kitaptır içinde asla mucize yoktur ve sayısız hata vardır. artık o ilkel miti bırakın gerçeği bulun.
MadScientist
02-03-2013, 10:59
Evrimin karşı çıkılan bir teori olmasını inançlar sağlıyor.
Sanırsam hristiyanlar kabul ettiydi evrimi ama bir islam dünyası kabul etmedi.Sorunda dediğim gibi inançtan kaynaklanan bir durum.
istatistik
02-03-2013, 20:35
Evrimin karşı çıkılan bir teori olmasını inançlar sağlıyor.
Sanırsam hristiyanlar kabul ettiydi evrimi ama bir islam dünyası kabul etmedi.Sorunda dediğim gibi inançtan kaynaklanan bir durum.
Aslında Katolik Kilisesi sadece bir noktaya kadar evrimi kabul etmiştir. Bu nokta, evrimsel dinamiklerin yine "Tanrı" tarafından oluşturulduğu ve yönlendirildiğidir. Başa çıkamadıkları görüşleri kendi görüşlerinin pir parçası haline getirip orada eritmeye çalışıyorlar.