Neden evrim bu kadar karşı çıkılan bir teoridir?
Bunun kendimce en önemli nedeni paradır. Eğer evrim teorisini genç kuşak iyice idrak ederse bu dini kurumların en büyük gelirine -yani bağış sistemine- büyük bir balyoz gibi inecektir.
Şimdi bir düşünün;
Eğer genç kuşak evrimi kabul ederse kendi dinlerine eleştirel bir gözle bakabilecektir.
Eğer eleştirel gözle bakarsa papazların, imamların, şehlerin, tarikatların, papalığın vb... peşine düşüpte hayatlarını bunlara adamayacaklardır.
Eğer bu kurumlara kendilerini adamazlarsa bu kurumlar çökmeye mahkum kalacaktır.
Şimdi bu genç dinini hala yaşamaya devam edebilir ama artık din üzerinden çıkar elde eden bu kurumlar tarafından kullanılmayacaklardır. Bu kurumlar üzerinden yılda milyarlarca dolar para geçiyor. Bir papaz cemaatinden topladığı parayı ya kendi harcıyor yada tarikatına veriyor yada bir cami yaptıracağaz denildiği zaman yüz binlerce lira para toplanıyo ve paranın kalanı tarikatlara gidiyor, bir dernek hayır adı altında parayı toplayıp bir partiye destek veriyor vb...
Eğer insanlar eleştirel gözle bakabilirlerse olaya bu kadar parayı toplayamayacaklarını biliyorlar. Bu yüzden evrime karşı çıkılıyor. Şimdi topladıklarının bir kısmını bu karşı çıkmaya ayırıp geleceği garanti altına alıyorlar.
Peki bilim adamları neden bu kadar sahip çıkıyorlar?
Eğer bilim adamları evrime sahip çıkamazlarsa biliyorlar ki biyoloji dediğimiz bilim çökecek, tıb ilerlemeyecek, genetik bitecek, veteriner hekimlik bitecek, vb... En kötüsüde bilim adamlarına olan güven ortadan kalkacağı için her türlü bilimsel buluş için şüpheyle bakılacak.
Bundan çıkarlarıda gelecek nesillerin hayatta kalabilme oranlarını yükselterek ailelerine iyi bir gelecek bırakabilme umutları.
Bilim adamlarının parasal bir beklentileri yok. Dini kurumlar yılda yüzmilyarlarca dolar bağış toplayabiliyorlarken, bilim adamları nice zorluklarla labaratuarlarına bir ekipman alabiliyorlar.
Lütfen bu oyunlara gelmeyelim. Birileri sizi kullanmasın!
Notlar:
- Bu yazı tamamiylen kişisel görüşlerimden oluşmaktadır.
- Her hangi bir örgütle bağlantım bulunmamaktadır.
- Sonra mail adresimde seni ihpar ediyorum sende bir ergenekoncusun diye mail görmek istemiyorum.
Saygılarımla
Umurcan Görür