PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Vatan'ı kadın memesine satmak"

HayyaN
06-10-2009, 17:23
Ne mutlu Türküm diyene

Okullarımızdaki öğrenci andına, Avrupa'nın emrindeki işbirlikçi aydınlar, bunların güttüğü tarikatçi siyasetçiler ile bölücü Kürtçüler karşı çıkıyorlar. AKP'den sonra Saadet Partisi Başkanı Numan Kurtulmuş da 'Hemen bu andı kaldırın!' diye devreye girmiş. Bunu Avrupa istiyor, Amerika istiyor...
Lakin Amerika'da; ilkokul öğrencilerinden lise son sınıf öğrencilerine kadar tümü, her sabah aşağıdaki şu andı okuyorlar:
'I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands: one Nation under God, indivisible, with Liberty and Justice for all.'
Yani diyorlar ki:
'Amerika Birleşik Devletleri’nin bayrağına
Ve o bayrağın simgelediği cumhuriyete Bağlılık için and içiyorum.
Herkes için özgürlük ve adaletle
Allah’ın gözetiminde, bölünmez, tek millet.'
Bunu; Yeniçağ'da Arslan Bulut, ABD'den Lale Gürman'a dayanarak aktarmıştı.
Eğitimci Fethi Murat Doğan ise şu bilgiyi yollamış: '19 yıl önce seyrettiğim Anaokulu Polisi (Kindergarten Cop) filmini örnek vermek isterim. Şimdi ünlü vali Schwarzenegger'in başrolde oynadığı (yönetmen Ivan Reitman, 1990 ABD yapımı) bu film, bir anaokulunda geçiyor ve küçücük öğrenciler de ülkelerine bağlılık yemini ediyorlardı.'
Geçen gece izlediğim bir macera filminde, ABD'li eski bir askere şöyle diyorlardı: 'Sen, Amerikan bayrağının önünde; ABD'nin iç ve dış düşmanları ile mücadele edeceğine yemin etmedin mi?'
Görüyorsunuz değil mi? Hiçbir iç düşmanı olmayan; hiçbir dış saldırı tehdidi ile karşı karşıya gelmeyen Amerika'da öğrenciler ve güvenlik güçleri böyle yetiştiriliyor.

VATANI KADIN MEMESİNE SATMAK

Ağaç yaşken eğilir... Çocuklarınızı siz Amerikalılar gibi daha anaokulunda iken vatansever biçimde yetiştirmezseniz, onlar da büyüyünce 'Bu vatanı bir kadın memesine satarım.' diyebilirler. 'Ana ile oğulun, baba ile kızının cinsel ilişkiye girmesini normal bulan' ahlaksızlar ekibi karşı çıkıyor bizdeki öğrenci andına. Avrupa Birliği; Türkiye'de vatanını bir kadın için satabilecek böyle insanlar yetiştirtmek istiyor. Raporlarında da bunu istiyor Türkiye'den. Bunun için de 'Ne mutlu Türküm diyene!' sözünü okullardan at, diye emir veriyor. Emir veriyor; çünkü; bir öğrenci Türk gibi yetişirse; vatanını bir kadın memesine satacak alçaklığa düşmez.
Belirtelim ki Türk adı, tarihte sağlam kişiliği, gücü, mücadeleyi, yiğitliği, dünyaya egemen oluşu temsil etmiştir. İşte Avrupalı; bin beş yüz sene kendisine hükmeden bu ismi şimdi tarihten silmeye uğraşıyor.

MEHMET AKİF ETNİKÇİ DEĞİLDİ

AKP Lideri Erdoğan, 'Türkiye'de 36 etnik grup var. Herkes etnik kimliği ile övünmeli!' derken, açık biçimde ırkçılık yapıyor. Çünkü; etnik kimlik, bir topluluğun ırk veya kavim yapısını gösterir. Bu zihniyet Avrupa'da faşizm olarak damgalanmış ve mahkum edilmiştir. Bugün etnik kimliği öne çıkarmak, açıkça faşizm propagandası yapmaktır ve bu da insanlık suçudur.
Başbakan'a hatırlatayım ki etnik yapı, Arapça asabiyet ile hemen hemen aynı anlama gelmektedir. İlahiyat Profesörü Abdurrahman Küçük; yazdığı Ben de Türküm isimli çok önemli makalede (Kutlu Sesleniş, Sayı 70/2009); Peygamberimiz Hazreti Muhammet'in 'Asabiyete (etnik kimliğe) davet eden bizden değildir.' biçimindeki hadisini aktarıyor. Şimdi Müslümanlığı ile ünlü bir siyasetçinin asabiyet çağrısı yapmasını dinin neresine sığdıracaksınız?
Başbakan Erdoğan ikide bir büyük şairimiz Mehmet Akif'in adını anıp şiirlerini okuyor. Kendisine soruyorum: Mehmet Akif hangi şiirinde Türkiye'deki etnik grupları öne çıkartan bir anlayış sergilemiştir? Tam aksine, O; İslam dininin kavmiyatçılığı (etnikçiliki) reddettiğini vurgulamıştır.
Sayın Başbakan! 'Ne mutlu Türküm diyene' demek; etnikçilik değildir. Etnik yapıları bir ortak paydada buluşturarak millet ve toplum yaratma önerisidir.
Avrupa devletlerinin tümü de işte böyle yaratılmıştır.
Başbakan Erdoğan'ın, Avrupa ortalarından Pasifik'e kadar hükmetmiş; onlarca büyük halktan oluşan, sarışın, esmer, Moğolomsu tipiyle tek görüntünün içine sokulamayan büyük bir milleti bir kavimle aynı seviyede görmek yanılgısından kurtulmasını bekliyorum.

Rıza Zelyut
06 Ekim 2009

http://www.gunes.com/2009/10/06/yazarlar/y4.html

Türklük, hem mefkurem, hem de kanımdır:
Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil!
Türklük hadimine 'Türk değil! ' diyen
Soyca Türk olsa da 'piçtir', Türk değil!

Ziya Gökalp

Ali Kemal olan herkese...

-ALINTI-

unbe
06-10-2009, 21:00
eline sağlık bu yazı için.
rıza zelyut zaman zaman okuduğum ve beğendiğim yazarlardan biridir.
bildiğim kadarıylada alevi ve aydın bir kişidir.

HayyaN
06-10-2009, 21:07
Okuyup,yorumladığınız için ben teşekkür ederim.Yanlışa TARAF olanlara karşıyız :)

Cem
06-10-2009, 21:49
Rıza Zelyut halt yemiş.

Bu konu Sanat-Edebiyat forumumuzda "Ahmet Altan" başlığında tartışılmıştı:

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7006

Ahmet Altan'dan alıntılanan söz makalenin bütünlüğünden koparılarak verilmiştir. Makalesi şöyledir:

Tanrı, Kumandanlar ve Memeler

Ben bir tanrıya iman edeceksem, kiraz ağaçlarını ve kadın memelerini yarattığı için iman ederim.
Ben bir memleketi seveceksem, generalleriyle dalga geçilebildiği için severim.

Kendi yarattığı kadınları örtülere ve evlere hapseden tanrılarla, savaşları çok ciddiye alan memleketlerle pek ilgim yok benim.

"Bak çocuğum, şu benim yarattığım memelere, bacaklara, kalçalara bak, şu salıntılı yürüyüşlere bak evladım" diyen bir tanrıyla dostum.

Arada bir başımı okşamalı benim tanrım, "İşini elinden geldiğince iyi yap, sonra da hayatın alabildiğine tadını çıkar" demeli, dostça uyarmalı beni, "İyi yaşa, öbür tarafta neler olacağı hiç belli değil."

Böyle bir tanrı var.

Ben çalışırken başımı okşuyor.

Ben gezerken, önüme sahiller dolusu bronzlaşmış memeler, biçimli bacaklar, sıcak gülümsemeler çıkartıyor, "Bak" diyor, "bak neler yaratmaya kadirim." Tapıyorum ben o tanrıya.

Sonra memleketler var.
Generalleriyle dalga geçen memleketler.
Bir karikatür çiziyorlar, üç karelik bir karikatür.
Kahkahalarla güldürüyorlar beni.

Birinci karede, siperde yatmış askerler görülüyor, başlarında generalleriyle bekliyorlar. ikinci karede komutanları, elinde kılıcıyla siperden fırlayıp, "Hücum!" diye bağırıyor. Üçüncü karede, ileri fırlamış komutanlarını siperdeki yerlerinden bir milim bile kıpırdamayan askerler, "Bravo!" diye bağırarak alkışlıyorlar. Dördüncü karede ben gülüyorum.

Kiraz ağaçlarının ve kadın memelerinin arasında geziyor ve tanrıya tapıyorum. Generalleriyle dalga geçen memleketlerde dolaşıyor ve o memleketleri seviyorum.

Bir kiraz ağacıyla bir kadın memesine, onların değerini bilmeyen her memleketi satmaya hazırım. Sat diyor zaten benim tanrım, "Kadın memelerine bakmayan ve generallerini çok ciddiye alan memleketleri sat gitsin, ilgilenme onlarla, ben sana yalnızca bir memleket değil, koca bir dünya verdim, onu sev, ben sana senin zevklerini, kahkahanı paylaşan yeryüzünün her yanına dağılmış kardeşler verdim, onlarla eğlen." iyi bir tanrı benim tanrım. Çok geniş bir memleket benim memleketim. Kiraz ağaçlan ve kadın memeleri bizim iman ettiğimiz mucizeler...

HayyaN
06-10-2009, 22:43
Rıza Zelyut halt yemiş.

Bu konu Sanat-Edebiyat forumumuzda "Ahmet Altan" başlığında tartışılmıştı:

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7006

Ahmet Altan'dan alıntılanan söz makalenin bütünlüğünden koparılarak verilmiştir. Makalesi şöyledir:

Tanrı, Kumandanlar ve Memeler

Ben bir tanrıya iman edeceksem, kiraz ağaçlarını ve kadın memelerini yarattığı için iman ederim.
Ben bir memleketi seveceksem, generalleriyle dalga geçilebildiği için severim.

Kendi yarattığı kadınları örtülere ve evlere hapseden tanrılarla, savaşları çok ciddiye alan memleketlerle pek ilgim yok benim.

"Bak çocuğum, şu benim yarattığım memelere, bacaklara, kalçalara bak, şu salıntılı yürüyüşlere bak evladım" diyen bir tanrıyla dostum.

Arada bir başımı okşamalı benim tanrım, "İşini elinden geldiğince iyi yap, sonra da hayatın alabildiğine tadını çıkar" demeli, dostça uyarmalı beni, "İyi yaşa, öbür tarafta neler olacağı hiç belli değil."

Böyle bir tanrı var.

Ben çalışırken başımı okşuyor.

Ben gezerken, önüme sahiller dolusu bronzlaşmış memeler, biçimli bacaklar, sıcak gülümsemeler çıkartıyor, "Bak" diyor, "bak neler yaratmaya kadirim." Tapıyorum ben o tanrıya.

Sonra memleketler var.
Generalleriyle dalga geçen memleketler.
Bir karikatür çiziyorlar, üç karelik bir karikatür.
Kahkahalarla güldürüyorlar beni.

Birinci karede, siperde yatmış askerler görülüyor, başlarında generalleriyle bekliyorlar. ikinci karede komutanları, elinde kılıcıyla siperden fırlayıp, "Hücum!" diye bağırıyor. Üçüncü karede, ileri fırlamış komutanlarını siperdeki yerlerinden bir milim bile kıpırdamayan askerler, "Bravo!" diye bağırarak alkışlıyorlar. Dördüncü karede ben gülüyorum.

Kiraz ağaçlarının ve kadın memelerinin arasında geziyor ve tanrıya tapıyorum. Generalleriyle dalga geçen memleketlerde dolaşıyor ve o memleketleri seviyorum.

Bir kiraz ağacıyla bir kadın memesine, onların değerini bilmeyen her memleketi satmaya hazırım. Sat diyor zaten benim tanrım, "Kadın memelerine bakmayan ve generallerini çok ciddiye alan memleketleri sat gitsin, ilgilenme onlarla, ben sana yalnızca bir memleket değil, koca bir dünya verdim, onu sev, ben sana senin zevklerini, kahkahanı paylaşan yeryüzünün her yanına dağılmış kardeşler verdim, onlarla eğlen." iyi bir tanrı benim tanrım. Çok geniş bir memleket benim memleketim. Kiraz ağaçlan ve kadın memeleri bizim iman ettiğimiz mucizeler...

Bu makaleden ne anlamı çıktı şimdi ? Mizah mı bu ? Kadın memesine,onların değerini bilmeyen memleketi satmaya hazırım. Yahu Cem iyi ki Mustafa Kemal kadın memesi ve kiraz ağaçlarını mucize görüpte satmamış.

ozgur_
06-10-2009, 22:50
Bu makaleyi daha önce okumuştum. Ama bu makalenin ana fikrinin bu olabileceği aklıma gelmemişti hiç ? Bu makalde bu ana fikri çıkartmak büyük başarı ister...

Cem
06-10-2009, 23:40
Bu makaleden ne anlamı çıktı şimdi ? Mizah mı bu ? Kadın memesine,onların değerini bilmeyen memleketi satmaya hazırım. Yahu Cem iyi ki Mustafa Kemal kadın memesi ve kiraz ağaçlarını mucize görüpte satmamış.

Ahmet Altan'ın ilgili makalesini baştan sona okuduğumda ben şunu anlıyorum:

Yaşamı, barışı, sevgiyi değerli bulmayan rejimler övülmeye, yüceltilmeye değer değildir.

Ahmet Altan "Kiraz ağacı ve kadın memesi" derken "yaşam sevinci, barış, sevgi" gibi değerleri sembolize etmeye çalışmıştır.

HayyaN
07-10-2009, 00:08
Ahmet Altan'ın ilgili makalesini baştan sona okuduğumda ben şunu anlıyorum:

Yaşamı, barışı, sevgiyi değerli bulmayan rejimler övülmeye, yüceltilmeye değer değildir.

Ahmet Altan "Kiraz ağacı ve kadın memesi" derken "yaşam sevinci, barış, sevgi" gibi değerleri sembolize etmeye çalışmıştır.

"Yaşam sevinci,barış,sevgi " gibi kelimeleri kadın memesiyle sembolize etmek bana da çok saçma geldi.BANA GÖRE ama herkes aynı fikirde olacak diye bir kaide yok.

sansdoute
07-10-2009, 02:08
Yazıyı okuyunca aklıma bu şarkı geldi paylaşayım dedim. Belki yazar da bu şarkıdan etkilenmiştir, bilemiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=Zf80jYNg8Og

Rodney Carrington- Show Them To Me

Not: Umarım kimse beni bu klibi çekmişim gibi eleştirmez. En azından bu sitedeki üyelerin daha aydınlık kafalara sahip olduğunu düşünüyorum.

3.yol
07-10-2009, 03:40
Yazıyı okuyunca aklıma bu şarkı geldi paylaşayım dedim. Belki yazar da bu şarkıdan etkilenmiştir, bilemiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=Zf80jYNg8Og

Rodney Carrington- Show Them To Me

Not: Umarım kimse beni bu klibi çekmişim gibi eleştirmez. En azından bu sitedeki üyelerin daha aydınlık kafalara sahip olduğunu düşünüyorum.

"Meme acilimi" olmus bu da .... :)

Molloch
07-10-2009, 21:44
Kadınları göğüs ve kalçadan ibaret sanan, yazdığı üç kuruşluk tuvalet kağıdı seviyesindeki romanlarda bundan başka bir düşünceye değinemeyen, gazetesinde yazan solcular için "pavyona düşmüş kadın" benzetmesi yapan, iktidar yalakası şovenist liboş Ahmet Altan'ın hayattaki nihai değer olarak "kadın memesini" algılaması zaten seviyesini gösteriyor. Görmek isteyenlere tabii. Bir de bu organizmanın "aydın" olduğunu iddia eden insanlar var ki, onları zaten boşver.

Cem
07-10-2009, 23:23
Arkadaş ne düzeysiz yazılar yazan birisin sen böyle yahu. Yazdıklarına bak:

-üç kuruşluk tuvalet kağıdı seviyesinde
-gazetesinde yazan solcular için "pavyona düşmüş kadın" benzetmesi yapan
-iktidar yalakası
-liboş

Nedir bunca küfür, hakaret, aşağılama?

Bu mudur sizin seviyeniz?

Bu tür ifadeleri gerek siyasal, tarihsel kişilik ve kurumlar için, gerekse de forumdaki kişiler için kullanmaya izin vermiyoruz.

Hem bunca hakareti, aşağılamayı kullan ondan sonra ceza alınca da "vay bunlar despot, vay bunlar nasıl özgürlükçü" vs. söylemleriyle demagojiye başlıyorsunuz.

Yukarıdaki türden ifadeleri kullanamazsınız arkadaşım!

Bir kitabı beğenmediğini elbette ifade edebilirsin ama "üç kuruşluk tuvalet kağıdı değerinde" ifadesi hakaret ve aşağılamaya girer. Buna hakkınız yok.

"Liboş" ne oluyor? Nonoş gibi. M. Kemal'e de "gay Kemal" diyorlar, hoşuna gidiyor mu? Gitmiyor demi? O halde sen de başka düşünce akımlarına karşı benzer ifadeler kullanmamalısın demi?

Molloch
07-10-2009, 23:30
Ahmet Altan forum üyesi mi? Forum üyesi değilse neden kendisine saygı duymak ve kullandığım dili sansürlemek zorundayım? Zorla sevgi, saygı nasıl olacak? Saygı zorla gösterilmez. Saygı hakedenlere gösterilir sadece. Ahmet Altan'ın iktidar yandaşı ve şovenist olması benim hatam değil. Kendisinin hatası.

Nihal Atsız ne kadar saygı hakediyorsa, Hüseyin Üzmez ne kadar saygı hakediyorsa, Ahmet Altan da o kadar saygı hakediyor. Ayrıca "seviyesizliğimden" dem vurarak yaptığınız taraflı davranışları haklı mı çıkarıyorsunuz? Ulusalcılara ve sosyal demokratlara "faşist" diyerek hakaret eden çok sayıda üye var. Schopenhauer ve Pervane mesela. "Liboş" mu daha saldırgan bir ifade, "faşist" mi? Schopenhauer ayrıca şahsıma da ağır hakaretler etti ancak ceza bile almadı fakat ben bir günlüğüne siteden uzaklaştırıldım.

"Seviyeden" bahsederek beni güldürmeyin lütfen.

dilaver
07-10-2009, 23:37
44- Kişilik Hakları İhlallerine ve Hakaretlere Göz Yumulmayacaktır

a) Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz. Bu tür mesajlar yöneticiler tarafından silinecek, ifade tarzına göre gerekli görülürse disiplin cezası verilebilecektir.

saygılarımla

Molloch
07-10-2009, 23:42
Bir kitabı beğenmediğini elbette ifade edebilirsin ama "üç kuruşluk tuvalet kağıdı değerinde" ifadesi hakaret ve aşağılamaya girer. Buna hakkınız yok.Yok artık! Lütfen dalga geçtiğini söyle! Kitaplarını da eleştiremeyeceğiz liberal ayetollahlarımızın yani? Ahmet Altan'ın kitapları ucuz ve basit kitaplar. Kendi edebi zevkime sahip bir insan olarak Ahmet Altan'ın kitaplarını istediğim kadar aşağılayabilirim. Ayrıca Ahmet Altan'ın kitaplarının şempanzelere hitap edebilecek kadar basit ve ucuz olmasının, Ahmet Altan'ın ideolojik görüşleriyle doğrudan ilgisi yok. Orhan Pamuk da liberal ama bazı kitapları güzeldir mesela, gerçi tabii ki peygamberleri Ahmet Altan (s.a.v.) eleştirildiği için çileden çıkan liberallerin bu ayrımı algılamalarını beklemiyorum.

Evet, şimdi bir kere daha tekrarlayayım üstüne basa basa: Ahmet Altan'ın kitapları ucuz ve ilkokul seviyesinde kitaplar. IQ seviyesi 60'ın altında, kadınları göğüslerden ve bacaklardan ibaret olarak hayal eden, nihilist, suratı sivilceli ergen gençlerin okuyacağı türden kitaplar. Ayrıca ucuz fiyata satıldıkları gerçeğini de ben uydurmadım! Ama çok güzel çaydanlık altı ve sayfaları yırtılırsa, kedi tuvaletine takviye oluyorlar! O yönden faydalı kitapları yani!

Molloch
07-10-2009, 23:43

a) Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz. Bu tür mesajlar yöneticiler tarafından silinecek, ifade tarzına göre gerekli görülürse disiplin cezası verilebilecektir.

saygılarımlaBelirttiğiniz için teşekkür ederim, "faşist" ve "postal yalayıcı" gibi hakaretlerle şahsıma saldıran Schopenhauer'e ceza vermenizi rica edebilir miyim? Hani en azından tarafsızlık illüzyonu yaratmak istersiniz diye. Ayrıca Ahmet Altan'a hakaret ettiğim için beni tekrar susturmaya çalışacaksanız bu durum ilerisi için bir örnek teşkil edecektir ve site dışında herhangi bir insan hakkında sübjektif olarak "hakaret" şeklinde yorumlanacak bütün yazılara ceza vermeniz gerekli olacaktır. Yani kısacası tek bir muhalif sesi susturmak için forumu bir çeşit karabasana çevireceksiniz. Ağır bir bedel değil mi?

negri
07-10-2009, 23:48
konuya dahil olduğum için özür dilerim. izninizle.
Hani en azından tarafsızlık illüzyonu yaratmak istersiniz diye.
: )

dilaver
07-10-2009, 23:50
Belirttiğiniz için teşekkür ederim, "faşist" ve "postal yalayıcı" gibi hakaretlerle şahsıma saldıran Schopenhauer'e ceza vermenizi rica edebilir miyim? Hani en azından tarafsızlık illüzyonu yaratmak istersiniz diye.

Edemezsiniz

Etseniz de ben size yardımcı olamam, çünkü hiç bir yönetsel oluşumun içinde yer almıyorum ve buna ne yetkim var ne de etkim.

Uygun görmediginiz iletilerde (! ) butonunu kullanınız, ben çok sık yapıyor ve takip ediyorum, size de tavsiye ederim.

Tarafsız oldugumu iddia ediyorsanız ve bu site yönetimi açısından ise bana özür borçlusunuz. Ama forum alanlarındaki iletilerim için ise, ben taraflıyım. Emekten ve insanlıktan yana tarafım bu da tüzüge aykırı degil.

Ben komünistim ve bununla da gurur duyuyorum. Ve bu anlamda tarafım.

Ama stede yöneticilik yaptıgım süre dahilinde sadece tüzükten taraf oldum. Bunu size ben en çok sevmeyenler bile teyit edeceklerdir.

saygılarımla

aydoe
08-10-2009, 00:13
Oldum olası sevmemişimdir Ahmet Altanı ve Neşe Düzeli,onları kımızı koltuk programında dinlerdim.
Ahmet Altan'ın koltukta yayılmış oturuşu,ukala ukala konuşmaları,aydın elit herşeyi çok biliyormuş havasında ki saçma sapan söylemleri hiç hoşuma gitmezdi,hatta sinir olurdum.
Cinsellik çok önemli herhalde yaşamında ki Tanrıyı bile kalçaları bacakları ve memeleri yarattığı için seviyor .
Anal oral dönem fiksasyonunda herhalde ,yazarımız.
Sevmediğimden ve saygı duymadığımdan da hiçbir kitabını okunmaya değer görmedim.
Çünkü o zaten insana saygı duymayan küçük dağları ben yarattım havasında yaşayan bir zati muhteremdi.
Burjuva entellüektelidir,sonradan emperyalizmin basın sözcülüğüne soyunmuştur,bu işten yaşamını sürdürür ve yolunu bulur.
Aykırı ve çok bilmiş duruşu ile kendini tatmin eder ve de nemalanır.
Pkk kamplarına gider onları savunur,Ermenileri savunur,TC aleyhinde çalışmanın daha fazla getirdiğini ve desteklendiğini görmüş ve safını seçmiştir.
Küresel sermayenin emrinde bir kalemşördür.
Eğlenirim ben, hayattan ve çalışmaktan zevk alırım. Sizin ciddiye aldıklarınıza güler, sizin sakladıklarınıza hiç doymayan bir açgözlülükle bakarım.
Bana ve benim gibi olanlara hoşgörülü davranan iyi bir tanrım, adına dünya dedikleri büyük bir memleketim, kahkahalarım ve eğlencelerim var.

Eğlenir bizlerle ve sizlerle ,aç gözlüdür,gözü kalça ve bacaklarda ve memelerdedir,yaşamaktır gayesi dünya onundur,Türkiye'nin insanımızın fakir fukaranın emekçinin anlamı yoktur.
Bukelemun gibidir,uyar dünyaya kahkaha ve eğlence içinde yaşar,bakmaz kimsenin göz yaşına.
Allah sevenlerine bağışlasın:p

Daha önceki Ahmet Altan başlığında böyle yazmışım,doğru yazmışım ,kendisini hiç sevmem .
Düşünceleri benimle zıttır.
Ne yazık ki site kurucumuz Cem arkadaşla bire bir örtüşür düşünceleri ve Cem arkadaşımız Taraf okur ve Ahmet Altan'ın yazılarını da beğenir.
Saygı duymak lazım ,hakaret yerine fikirsel tartışmalara girmek lazım.
Ben de Özdemir ince okurum ,İlhan Selçuk okurdum,Musataf Balbay'ı da okurdum ama içerde çıkar inşallah.
Medyadaki insanlar neden önemli toplumu yönlendiriyorlar,kitleleri etkiliyorlar.
Doğaldır gayri nizami bir savaş yaşanıyor ülkemizde Ali Kemaller gibi taraflar olacaktır.
Amerikan ,İngiliz kalemşörleri de olacaktır,halkımızı aydınlığa doğruya götürmeye çalışanlar olacağı gibi mandacılığı savunanlarda çıkacaktır.
Seviyeyi üslubu bozmadan tartışılabilmelidir konular.

sargon
08-10-2009, 00:20
Ulusalci anlayisin bir yönü bastan beri cok dikkatimi cekiyor. Siyasi hasimlarina karsi son derece saldirganlar. Asagilama, hakaret, yalan dolan, hersey mübah. Yukardaki olayda bu görülüyor. Liberallere, islamcilara, Kürtcülere, ulusalci tutum almayan sosyalistlere. Bunun neden böyle oldugunu yüksek sesli olarak düsünüyorum. Gecmiste nasyonal sosyalist hareket de ayni bu yöntemleri kullaniyordu. Bir taniktan dinleyelim:

"Hitler hareketi ülkeyi bir sel baskini gibi silip süpürüyor, partileri önüne katmis sürüklüyordu. Bu hareketle savasmak görevim oldugu icin, fabrikalarda, sokaklarda ve gemilerde onun yöntemlerini inceliyordum. Nazi'ler, kampanyalarini sinirsiz bir cesaret, kabalik, adanmislik ve sinizmle sürdürüyordu. Iscilere daha yüksek ücret, sanayicilere daha fazla kar ve issizlere iyi ücretli is sözü veriyorlardi. Köy emekcilerine toprak, ciftcilere vergiden muaf tutulma ve daha yüksek gelir, büyük toprak sahiplerine hükümet destegi ile daha ucuz emek vaadediyorlardi. Kapitalizme atip tutuyor, sahne arkasindan ise sanayi krallariyla pazarliklar yapiyorlardi. Nazi toplantilarina yiginlar halinde katilip bayrak sallayan ögrenci ve entellektüellere meslek ve yetki vereceklerine söz veriyorlardi. Nazi propagandasi, diger politik gruplar tarafindan yapilan hatalari cabucak ortaya cikarip teshir ediyordu. Bu propaganda ile örgütlü terör mükemmel bir sekilde elele yürümekteydi. Terörize edilen tüccarlar, karlarinin bir bölümünü Nazi'lere teslim ediyordu. Liberaller, kitle toplantilari yapamayacak ölcüde terörize edilmislerdi. Kahverengi gömlekli saldiri müfrezelerine coplama, bicaklama ve kavga sirasinda muhalifleri vurarak öldürme gibi terör teknikleri ögretiliyordu." (Jan Valtin, Karanligin Otesinde, sf. 293-294)

Su anda Türkiye'de bu düzeyde bir nasyonal sosyalist hareket yok. Gecmiste MHP ve bazi islamci gruplarda bu özellik vardi. Simdi ise ulusalcilik olarak gelisen akim cesareti, kabaligi ve saldirganligi ile bu sekillenmeye uygun bir görünüm sergiliyor. Islamci akimlar icinde de hala gecmisteki saldirganligi sürdürenler var. Iclerinde fiziksel saldirganliga baslamis olan gruplar da var. Ancak su anki haliyle daha cok kültürel düzeyde kaba ve saldirgan bir dille öne cikiliyor. Bu karakter, nerdeyse bütün totaliter anlayislarin temel özelliklerinden biridir.

Sitede bu kaba, hakaret dolu tarzi mahkum etmemizden dolayi dogal olarak en cok sikinti cekenler totaliter egilimli islamcilar ile ulusalcilar oluyor. Sitenin bu temel ilkelerini hicbir sekilde degistirmeyecegimizi sürekli söylüyoruz. Bu yöntemle sitede provokasyona girisenlerin ceza almasi durumunda siteyi demokrat olmamakla suclamaya haklari yoktur.

Molloch
08-10-2009, 00:23
Seviyeyi üslubu bozmadan tartışılabilmelidir konular. "Seviye ve üslup" dayatması site yönetiminden geldiğinde ve taraflı olarak uygulandığında böyle yürümüyor işler ama. Kendi görüşünde olmayan yazarları cezalandıran bu yönetici zihniyete saygı falan duymuyorum. Binbir türlü hakarete uğradım ancak bu hakaretleri yapan kişi en ufak bir ceza almazken ben siteden yasaklandım. Çok rahatsız oluyolarsa, yasaklasınlar siteden işte! En iyi yaptıkları iş zaten.

Molloch
08-10-2009, 00:28
"Hitler hareketi ülkeyi bir sel baskini gibi silip süpürüyor, partileri önüne katmis sürüklüyordu. Bu hareketle savasmak görevim oldugu icin, fabrikalarda, sokaklarda ve gemilerde onun yöntemlerini inceliyordum. Nazi'ler, kampanyalarini sinirsiz bir cesaret, kabalik, adanmislik ve sinizmle sürdürüyordu. Iscilere daha yüksek ücret, sanayicilere daha fazla kar ve issizlere iyi ücretli is sözü veriyorlardi. Köy emekcilerine toprak, ciftcilere vergiden muaf tutulma ve daha yüksek gelir, büyük toprak sahiplerine hükümet destegi ile daha ucuz emek vaadediyorlardi. Kapitalizme atip tutuyor, sahne arkasindan ise sanayi krallariyla pazarliklar yapiyorlardi. Nazi toplantilarina yiginlar halinde katilip bayrak sallayan ögrenci ve entellektüellere meslek ve yetki vereceklerine söz veriyorlardi. Nazi propagandasi, diger politik gruplar tarafindan yapilan hatalari cabucak ortaya cikarip teshir ediyordu. Bu propaganda ile örgütlü terör mükemmel bir sekilde elele yürümekteydi. Terörize edilen tüccarlar, karlarinin bir bölümünü Nazi'lere teslim ediyordu. Liberaller, kitle toplantilari yapamayacak ölcüde terörize edilmislerdi. Kahverengi gömlekli saldiri müfrezelerine coplama, bicaklama ve kavga sirasinda muhalifleri vurarak öldürme gibi terör teknikleri ögretiliyordu." (Jan Valtin, Karanligin Otesinde, sf. 293-294)Evet, işte seviyemiz bu! Yani ülkedeki sosyal demokratları Nazilere benzetmek seviyesizlik değil ancak tek bir liberal bireyin kitaplarını aşağılamak seviyesizlik. Sargon istediği kadar hakaret yağdırabilir ve genellemeler yapabilir, karşıt görüştekileri Nazi olmakla suçlayabilir ancak bütün liberaller dokunulmazdır, değil mi? Ahmet Altan'ın kitaplarından bahsettiğim için yasaklanmakla tehdit ediliyorum ancak karşıt görüştekiler beni istedikleri gibi şeytanlaştırabiliyorlar. Üstelik milliyetçi/ulusalcı bile değilim, Schopenhauer ile olan tartışma bütünüyle Islam ve laiklik üzerinden yapıldı. Pes artık.

Bir de bütün bunların üstüne hala "gerçek demokratlık" taslamanız kesinlikle çok acizce.

evrensel-insan
08-10-2009, 00:32
Saygideger sargon;

Ulusalci anlayisin bir yönü bastan beri cok dikkatimi cekiyor. Siyasi hasimlarina karsi son derece saldirganlar.-sargon-

Bu dedigini; aynen dindar arkadaslarin, dinlerden "ozgur" arkadaslara karsi genelde kullandiklari dil ve uslubu hatirlarsan, bence konu biraz daha aydinliga kavusur. Tabular, putlar, dokunulmazlar, sorgulanmazlar v.s. bir teslimiyet getirir. Bu teslimiyette bilgiden degil; teslimiyetin ezberinden kaynaklanir.

Bu temel de; herhangibir kisinin tabusuna "dokunursan" otomatikman, duygusuna dokunursun ve onu "rahatsiz" edersin. Ondan ezber bozmasini istersin, ona teslim oldugunu gosterirsin, ondan sorgulamasini istersin. Tum bunlar, ona "cok fazla" gelir ve duygu psikolojisi olarak ta; bildiklerinin kendisini rahatsiz ettigi bilincaltindadir. Bu onu zorlar. Bu zorlama da "isyan" yaratir. Cunku, ezber bozmak istemez, sorgulamak istemez ama savunmak, sahip cikmak ve sabitlemekten de vazgecmez. Iste celiski; birisinin, bunu; ona gostermesidir.

Sorun da burdadir. Bu sorun; tum inanclar, tabular ve sorgulanmazlar, kutsallasmis, soyut/somut degerler icin gecerlidir.

Site bunu kurulus amaci olarak dini konular da yasiyordu; son zamanlardaki gelismeler isiginda dini konular da yasananlar; bugun milli konularda yasaniyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
08-10-2009, 00:33
Ahmet Altan forum üyesi mi? Forum üyesi değilse neden kendisine saygı duymak ve kullandığım dili sansürlemek zorundayım? Zorla sevgi, saygı nasıl olacak? Saygı zorla gösterilmez. Saygı hakedenlere gösterilir sadece. Ahmet Altan'ın iktidar yandaşı ve şovenist olması benim hatam değil. Kendisinin hatası.

Nihal Atsız ne kadar saygı hakediyorsa, Hüseyin Üzmez ne kadar saygı hakediyorsa, Ahmet Altan da o kadar saygı hakediyor. Ayrıca "seviyesizliğimden" dem vurarak yaptığınız taraflı davranışları haklı mı çıkarıyorsunuz? Ulusalcılara ve sosyal demokratlara "faşist" diyerek hakaret eden çok sayıda üye var. Schopenhauer ve Pervane mesela. "Liboş" mu daha saldırgan bir ifade, "faşist" mi? Schopenhauer ayrıca şahsıma da ağır hakaretler etti ancak ceza bile almadı fakat ben bir günlüğüne siteden uzaklaştırıldım.

"Seviyeden" bahsederek beni güldürmeyin lütfen.

Sn. molloch ne kadar ezbere cevaplar yazdığınızın farkında dahi değilsiniz. arkadaşım birincisi ben 2 yıllık site üyeliğim süresince tek kişiye faşist, ulusalcı, sağcı, yobaz, din tüccarı, cahil, düşüncesiz türünde tek hitap sözü kullanmamış bir üyeyim, buyrun 2000 üzerine çıkan mesajlarımı tek tek tarayınız buyrun 8000 üzeri üyeye tek tek sorunuz kime faşist demişim. sadece bu sitede yalancıya yalancı demişliğim vardır. Ha dert olan tek bir iletim var ondan bahsettiğinizi biliyorum ki o iletideki yazılar bana ait değil. Yazar Bülent Akyürek ulusalcı tanımı yapmış bir söyleşisinde ve cafe de sadece Türk solu için genel konuşulan bir başlık olduğu için tanımı Türk solunun duruşuna benzettiğim için de o söyleşiyi asmış oldum başlığa. Genel olarak türk solunun duruşundan çıkardığım sonuç, edindiğim izlenim o tanıma uyuyor ki bu benim genel olarak görüşümdür tek tek o akımın şahıslarına yönlendirdiğim bir tanımlama değil. Ama sizden şu iletinizi ispatlamanızı rica edeceğim buyrun forum ortada hatta yönetimden sandık odasına 2 yıl içinde kaldırılan mesajlarımı da talep edebilirsiniz. bu sitede hangi üyeyi doğrudan faşist ve türevi ifadeler ile suçladığımı ispatlamanız gerekiyor iddia sahibi sizsiniz. shopen konusundaki iddianız da beni ilgilendirmiyor her koyun kendi bacağından asılır. bu tür ifadeler kullanan üyeleri ben olumlamıyorum. Ben bu tür bir hitap şeklini yanlış buluyorum ve bulmayan kişileri de kendi adıma kınıyorum.

ayrıca şu anda Muhammed de forum üyesi değildir, Atatürk de, Kenan Evren de, genelkurmay Başkanı'da, başbakan da, uğur Dündar, Mehmet Ali Birand'da vs.vs.. madem bu kişiler forum üyesi değil bu kişilerin şahsına saygısızca tavır takınıp da hakaret edebilirmiyiz? eleştiri ile kişilige saygı,hakaret arasındaki ince çizginin neyi anlatmaya çalıştığını bu sınırı belirleyemiyor olabilirsiniz ama dönüp iletilerinizi bir daha gözden geçirmeniz, bir daha düşünüp ondan sonra alakasız kişilerin kendi yanlışınıza örnek olup olmayacağına karar vermeniz gerekmiyor mu? Beni sevmeyebilir, saygı duymayabilirsiniz, fakat bana yersiz ithamlarda bulunma hakkı vermiyor bu size! Bilmem anlatabildim mi?

Molloch
08-10-2009, 00:35
Tabular, putlar, dokunulmazlar, sorgulanmazlar v.s. bir teslimiyet getirir.Katılıyorum. Ahmet Altan (s.a.v.) öyle bir put olmalı ki kitaplarının bu şekilde aşağılanması bile müritlerini rahatsız ediyor. Vahiy iniyor galiba.

Cem
08-10-2009, 00:37
Ahmet Altan forum üyesi mi? Forum üyesi değilse neden kendisine saygı duymak ve kullandığım dili sansürlemek zorundayım?

Sayın molloch tüzüğümüzü iyi okumadığınız belli. Oysa üye olurken bu metni okuyup onayladığını belirterek üye olabiliyorsunuz Tüzüğün 44. maddesi:

a) Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz. Bu tür mesajlar yöneticiler tarafından silinecek, ifade tarzına göre gerekli görülürse disiplin cezası verilebilecektir. Eğer yöneticilerin böyle bir müdahalede bulunmadığını, geciktiğini düşünüyorsanız, ilgili mesajın sağ üst kısmındaki kırmızı ünlem işaretine tıklarak "Mesaj Rapor Et" formunu doldurup gönderiniz.

Zorla sevgi, saygı nasıl olacak? Sevme zorunluluğun hiç yok. Fazla saygı göstermek zorunluluğun da yok. Ama minimal düzeyde saygı gösterme zorunluluğun var. Hepimizin var. "Beğenmiyorum" diyebilirsin "hiç sevmiyorum" diyebilirsin "kitapları değersiz" diyebilirsin "okumam, siz de okumayın" diyebilirsin ama "üç kuruşluk tuvalet kağıdı değerinde romanları var" diyemezsin, dememelisin. Bu eleştiriye değil hakarete girer.

sargon
08-10-2009, 00:40
Schopenhauer ile olan tartismani bilmiyorum, ama burda son derece saldirgan ve düzeysiz bir üslup kullandigin acik. Birincisi haksiz yere ceza almis isen moderatör uygulamasina itiraz edebilirsin. Bunu sürekli siteyi provoke etmek amacli yapamazsin. Ikincisi ben seni Nazi'likle suclamiyorum. Bir daha oku. Ama totaliter egilim sahibi olmak ile sucluyorum. Aslinda senin degil, bütün totaliter egilimlerin böyle saldirgan bir dili oldugunu ileri sürüyorum. Sorun sen degilsin, Ahmet Altan da degil. Burda düzeysizlik yok, bir tespit var. Sen de diyebilirsin ki, ben totaliter egilimli degilim, ama dilim böyle.

Gösterildigi gibi hakaret etmek suc, bu kisiler burda olmasalar bile. Bunlari yaptiktan sonra suyun üstüne cikamazsin. Ahmet Altan'in yada baska birinin görüslerini begenmedigin icin (yazilarini degil) saldirma, asagilama ve hakaret etme hakkina sahip oldugunu söyleyemezsin. Bu düpedüz totaliterizmin bir ifadesidir.

sargon
08-10-2009, 00:46
Bu dedigini; aynen dindar arkadaslarin, dinlerden "ozgur" arkadaslara karsi genelde kullandiklari dil ve uslubu hatirlarsan, bence konu biraz daha aydinliga kavusur. Tabular, putlar, dokunulmazlar, sorgulanmazlar v.s. bir teslimiyet getirir. Bu teslimiyette bilgiden degil; teslimiyetin ezberinden kaynaklanir.

Bu temel de; herhangibir kisinin tabusuna "dokunursan" otomatikman, duygusuna dokunursun ve onu "rahatsiz" edersin. Ondan ezber bozmasini istersin, ona teslim oldugunu gosterirsin, ondan sorgulamasini istersin. Tum bunlar, ona "cok fazla" gelir ve duygu psikolojisi olarak ta; bildiklerinin kendisini rahatsiz ettigi bilincaltindadir. Bu onu zorlar. Bu zorlama da "isyan" yaratir. Cunku, ezber bozmak istemez, sorgulamak istemez ama savunmak, sahip cikmak ve sabitlemekten de vazgecmez. Iste celiski; birisinin, bunu; ona gostermesidir.

Sorun da burdadir. Bu sorun; tum inanclar, tabular ve sorgulanmazlar, kutsallasmis, soyut/somut degerler icin gecerlidir.

Bu dogru, buna birsey demiyorum. Benim iddiam, bazi akimlarin gelistirilmesi asamasinda beraberinde bir kültürel davranis biciminin de o akimlara kodlanmis oldugu seklinde. Yani olayi sadece insanlara özgü bir psikolojik tepki acisindan degil, bir de siyasal düzlemde ele aliyorum. Siyasal düzlemde de ortaya cikan tablo totaliter egilimli siyasal akimlarin saldirgan bir dil ve üslup kullanmaya önem verdikleri seklinde.

Molloch
08-10-2009, 00:46
Yazar Bülent Akyürek ulusalcı tanımı yapmış bir söyleşisinde ve cafe de sadece Türk solu için genel konuşulan bir başlık olduğu içinBaşlığı hatırlıyorum ve size gelen tepkileri de hatırlıyorum. "Ulusalcı" kavramı sadece Türk Solu denen gariban oluşumu değil bu ülkedeki liberalleri rahatsız eden bütün sakıncalı piyadeleri kapsıyor belli ki. Zaten hakaretin hedefini Türk Solu'ndan kaydırıp "karşı kamptaki" bütün insanlara yönelttiğiniz için eleştiri de almıştınız. Ve işte fazla beklememize gerek kalmadan Sargon da "karşı kamptaki" herkesin ne kadar Nazilere benzediğiyle ilgili incilerini bizimle paylaştı. Seviye bu mu? Hani hakaret yoktu? Ahmet Altan'ın yeteneksizliğiyle dalga geçmek hakaret ama Atatürkçü = Nazi demek hakaret değil? Pes.

ayrıca şu anda Muhammed de forum üyesi değildir, Atatürk de, Kenan Evren de, genelkurmay Başkanı'da, başbakan da, uğur Dündar, Mehmet Ali Birand'da vs.vs..Kenan Evren'den başlarsak kendisi hakkında (haklı olarak) son derece ağır eleştiriler yapıldı. Hakaret boyutunu da geçtiğinden hiç şüphem yok. Ece Temelkuran'ın kendisiyle ilgili yazısı yayınlandı mesela, benim Ahmet Altan'la ilgili yazdıklarım kadar ağır bir yazı. Son derece de güzel bir yazıydı. Ben siteden yasaklanacağımı bilsem bile Kenan Evren, Ahmet Altan gibi sevmediğim insanları acımasızca eleştiriririm. Muhammed hakkında da ağır eleştiriler yapılıyor, yapılmak zorunda, Ayşe ile olan evliliğinden dolayı sübyancılığı tartışılıyor, bu kelime bile birçok Müslümanın gözünde hakaret. Eğer Muhammed'e "hakaret eden" her üye yasaklanacaksa sanırım forumdaki birçok üyeyi atmak zorunda kalırsınız. Şu ana kadar ilginizi çekmeyen bu türden ağır hakaretler birisi site yönetimini eleştirdiğinde mi birdenbire dikkatinizi çekti?

Yani eleştiri ile hakaret arasındaki çizgiyi belirlemenin despot yönetimimizde olması bile yeterince rahatsız edici ama, çok bariz vakalarda bile ne kadar taraflı olduğunuzu ispatladınız. Schopenhauer neden ceza almadı? Üstelik milliyetçilikle alakasız bir tartışmada bana hakaret etmesine rağmen?

Schopenhauer, "ırkçıları ve yobazları" eleştirdiğim bir yazımdan dolayı bana "postal yalayıcı, faşist" dedi. Tekrar vurgulayayım da liberal despotlarımız beni yine milliyetçilikle suçlamasın. "Irkçılar ve yobazlar."

Molloch
08-10-2009, 00:53
Burda düzeysizlik yok, bir tespit var. Sen de diyebilirsin ki, ben totaliter egilimli degilim, ama dilim böyle. İlginç. Ben de Ahmet Altan ile ilgili yazılarımda düzeysizlik değil, "tespit" olduğunu iddia ediyorum. Açık açık kendin gibi düşünmeyen bir grup insanı Nazilerle kıyaslayıp bunun "tespit" olduğunu nasıl iddia edebiliyorsun? Ben "liberaller = Naziler" deseydim kaç defa yasaklanmış olurdum siteden sence?

placebo
08-10-2009, 00:54
Sevgili molloch,bırakın yazmayın yahu..Hala anlamadınız mı ?Ahmet Altan..Gazetesinin adı ne= Taraf..Size şu an saldıranlar kimler=Taraf olanlar..Taraf kutsal kelime.Şifre;Taraf Ahmet peygamberin kitaplarını tekbir getirmeden anmayınız. Hele tuvalet kağıdı falan Allah muhafaza demeyiniz, çarpılırsınız ..

Olduk olmadık yerde kutsallıktan bahsetmeyelim bundan sonra..Ayıp oluyor ..

Molloch
08-10-2009, 00:57
Haklısın galiba Placebo. En iyisi kendileri gibi düşünmeyen herkesi topluca yasaklasınlar. O zaman mutlu olacaklar belli ki.

evrensel-insan
08-10-2009, 00:58
Saygideger sargon;

Siyasal düzlemde de ortaya cikan tablo totaliter egilimli siyasal akimlarin saldirgan bir dil ve üslup kullanmaya önem verdikleri seklinde. -sargon-

Bunun, duygusallik ve bilgi yetersizliginin yaninda bir nedeni de, "Osmanli erkeklik gelenegi", yani sanki cok bagiran, "efe olan"; daha "hakliymis, dogruymus" algisi. Bir nedeni de; senin ustune gelen rakibi "sindirme, korkutma" yanasimidir.

Ya da sen bana soylermisin; Turkiye'de totoliter egilimli olmayan bir siyasal akim var mi? Hemen bildir.

Daha dogrusu; siyasetin dogasi degilmidir, totaliterlik?

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
08-10-2009, 00:59
herkes biraz sakin olabilir mi?
mollochu bir günlüğüne ben banladım ve evet şopen ceza almadı.
sebebini merak edenler yönetim kademelerine ve üstlerime danışabilir bu konuda.

cigi
08-10-2009, 01:12
Türkce'nin kelime hazinesi az oldugu icin cok dikkatli secim yapmali Molloch.
Tuvalet kagidi demezsin de, cok ince bedeni temizlemeye yarayan kagit diyebilirsin.:)

Dün gece cafede acilan bir baslikta bir arkadas ''Bu iletiler silinisiiiiiin''
diye bir baslik acmisti. Baslik silindi yok.

Muhammed ile dalga geciliyor diye kivranip duruyordu arkadas fakat kendisi ona, buna fasist, irkci gibi kelimeleri kullaniyor. Kendisine islam formunu biraz daha iyi incelemesini öneririm.:)

Ahmet Altan'i annesi cocuklugunda emzirememis galiba...
Bu merak nedendir acep?:D

Lestat
08-10-2009, 01:16
şu nazi konusu hakkında bn de bir iki şey söylemek istiyorum.şiddet-saldırganlık yüzünden eğer ulusalcı kesim nazilere benzetiliyorsa,algılayamadım pek!.naziler hala almanyanın doğusunda bıçaklı saldırılarda faln bulunuyorlar.eğer ozamandan bahsediliyorsa.batmakta olan almanya nın kurtarıcı olarak görüldükleri için bu kadar büyük bir "gaza gelme" vardı.ulusalcılarla bnce hiç bi alakası yok..kavgaysa herkes savunurken kavgaya girmedi mi?brda her kesimin nasıl saldırganlıklarda bulunduğunu yazmaya gerek yok zaten herkes iyi biliyor.sadece saldırganlıkla bağlamak için nazi örneğini vermek gereksiz olmuş.bugün nazi dünyanın en nefret duyduğu şahsiyetlerden adolf ismi kullanılmıyor bile.fakat vatanseverler bu adam ve yandaşlarıyla kıyaslanıyor.şaşşırdıımm

pervane
08-10-2009, 01:20
Şu ana kadar ilginizi çekmeyen bu türden ağır hakaretler birisi site yönetimini eleştirdiğinde mi birdenbire dikkatinizi çekti?

Bakın bu sitede Kenan Evren yargılansın adı altında bir grup var.Yanlış hatırlamıyor isem cem tarafından grubun ilk aldığı isim nedeni ile grup kurucusu yasaklandı ve de adı değiştirildi. buyrun söz konusu site yönetimi olduğunda tek sizin tarzınıza karşı çıkılıyor hakarete izin verilmiyor ise burdan başlayalım yani bu sitede kimse size eleştiride bulunmayın demiyor. oturup beni de sabahtan akşama kadar eleştirebilirsiniz. tek sorun üslup dur! anlatmaya çalıştığımız da budur. kendim de ceza almış bir üyeyim ve yazdıklarım doğru şeyler olmasa da evet yazdım diyebiliyorum, tüzük kurallarını bile bile yazdım ve de cezamı çektim. şimdi sizin savınıza göre ben kendileri gibi düşünenler grubuna giriyorum peki o halde neden ceza aldım? Bu kadar zor mu yanlışı görmek! sn. molloch artık bir karar vermeniz gerekmiyor mu? başka üyelerin hatalarını kendinize kalkan yaparak bu başlıkta uygun görülmeyen tarzda,kişilik haklarını ihlalde tüzüge aykırı iletiler yazmakta israrlımısınız? sizin kendi duruşunuzu belirlemeniz başka üyelerin icraatlarına bağımlı bir seyir mi izleyecek? sizi molloch olarak nerde görmemizi istiyorsunuz, falanca şunu demiş ben de bunu demeye hak kazandım türünden başka üyelerin izinden yürüyen, örnek alan bir profilde mi olmak istiyorsunuz?

Molloch
08-10-2009, 01:31
Şu ana kadar ilginizi çekmeyen bu türden ağır hakaretler birisi site yönetimini eleştirdiğinde mi birdenbire dikkatinizi çekti?

Bakın bu sitede Kenan Evren yargılansın adı altında bir grup var.Yanlış hatırlamıyor isem cem tarafından grubun ilk aldığı isim nedeni ile grup kurucusu yasaklandı ve de adı değiştirildi. buyrun söz konusu site yönetimi olduğunda tek sizin tarzınıza karşı çıkılıyor hakarete izin verilmiyor ise burdan başlayalım yani bu sitede kimse size eleştiride bulunmayın demiyor. oturup beni de sabahtan akşama kadar eleştirebilirsiniz. tek sorun üslup dur! anlatmaya çalıştığımız da budur. kendim de ceza almış bir üyeyim ve yazdıklarım doğru şeyler olmasa da evet yazdım diyebiliyorum, tüzük kurallarını bile bile yazdım ve de cezamı çektim. şimdi sizin savınıza göre ben kendileri gibi düşünenler grubuna giriyorum peki o halde neden ceza aldım? Bu kadar zor mu yanlışı görmek! sn. molloch artık bir karar vermeniz gerekmiyor mu? başka üyelerin hatalarını kendinize kalkan yaparak bu başlıkta uygun görülmeyen tarzda,kişilik haklarını ihlalde tüzüge aykırı iletiler yazmakta israrlımısınız? sizin kendi duruşunuzu belirlemeniz başka üyelerin icraatlarına bağımlı bir seyir mi izleyecek? sizi molloch olarak nerde görmemizi istiyorsunuz, falanca şunu demiş ben de bunu demeye hak kazandım türünden başka üyelerin izinden yürüyen, örnek alan bir profilde mi olmak istiyorsunuz?Hala anlatamıyorum galiba. Bu sitedeki yönetim taraflı ve ideolojik. Bu başlıktaki tavrınız bile bunu ispatlıyor. Yönetimin neden bu kadar taraflı olduğuyla ilgili son derece somut bir örnek verdim. Mesele site dışındaki "ünlü" insanlara "hakareti" yasaklamaksa eminim bu sitedeki çoğu yazarın bir açığı yakalanabilir çünkü ünlü insanlara, özellikle de siyasilere yönelik, "hakaretler" hep var. Mesela Schopenhauer, kendisi "ünlü" bir insan olan Deniz Baykal'la ve TSK kurmaylarıyla ilgili son derece ağır laflar etti. Ceza aldı mı? Hayır. Ceza almakla tehdit edildi mi? Hayır. Ben de diyorum ki: siz ÖDGciler olarak iliklerinize kadar taraflısınız. Adeta küçük bir engizisyon gibisiniz. Bu başlıkta önce Ahmet Altan'ı, sonra da ÖDGcilerin tutumunu eleştirdiğim için "Nazi" olmakla suçlandım. Sargon bana bu kadar iğrenç bir iftira attığı için ceza alacak mı? TABİİ Kİ HAYIR.

Mesele şu ki, Cem yönetimi ve kendisine yakın bir yazara "hakaret ettiğim" için beni siteden atmak istiyor ve bunu tabii ki başaracak. Bu başlık da buharlaşıp gidecektir herhalde.

ulpian
08-10-2009, 01:40
Forumda son derece güçlü ve enerjik bir şekilde kendi siyasi çizgisini savunmasına rağmen, hiçbir ceza, edit, uyarı vs. almayan milliyetçi, Atatürkçü, komünist veya liberal üyeler de var. Ayrıca üslubundan dolayı ceza alan komünist veya liberal üyeler de mevcut.

Şu durumda, birazcık olsun, bari aradabir, ceza alan üyeler olarak ''acaba ben ceza almayanlara göre neyi farklı yapıyorum'' diye sormamız yerinde olmaz mı?

Hem bütün bunların bu başlık konusu ile ne ilgisi var. Haklı veya haksız yere ceza aldım diye, bundan böyle girdiğim bütün başlıklarda bu konuyu açmak çok mu anlamlı.

Molloch
08-10-2009, 01:45
Forumda son derece güçlü ve enerjik bir şekilde kendi siyasi çizgisini savunmasına rağmen, hiçbir ceza, edit, uyarı vs. almayan milliyetçi, Atatürkçü, komünist veya liberal üyeler de var. Ayrıca üslubundan dolayı ceza alan komünist veya liberal üyeler de mevcut.Sargon beni Nazilerle kıyaslarak hakaret sınırını çok bariz bir biçimde çiğnedi. Ceza alacak mı? Ayrıca şunu da kabul ediyorum: Schopenhauer ile tartışırken ikimiz de hakaret sınırını defalarca aştık. Ben zaten cezalandırılmayı bekliyordum ancak Schopenhauer'in cezalandırılmaması ve hatta yazılarının bile editlenmemesi beni epey şaşırttı doğrusu!

unbe
08-10-2009, 01:47
şikayet butonunu kullan molloch rahatsız olduğun iletiler için bence.

pervane
08-10-2009, 02:11
Bu sitedeki yönetim taraflı ve ideolojik.

Evet çok haklısınız!! sn.molloch bakın taraf olarak da ideoloji olarak da tüzükte kendimizi nasıl tanımlıyoruz! fakat siz israrla bizi başka taraflarda görmek gayretindesiniz! bizim tarafımız kırmızı yazılı yerdir! kişisel tartışmalar, istisnalar bu kaidenin bozulacağı anlamını taşımıyor. yönetimdekiler bu tarafta olmayı kabul etmiş kişilerdir. ne zaman yönetim sorumluluğu son bulur, üye olarak kendisini ait olduğu, yakınlık hissettiği taraftarlığa ideolojiye adayabilir.

e) Dünyaya bakış açımız; dinlerin, dinlerin tasvir ettiği tanrının, cennet-cehennem, melek-şeytan, cin, peygamberlik gibi usdışı kavramların akla dayalı reddinden öte yaşamın gerçekliğini temel alan hümanist anlayışı savunmaktır. Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi, kısacası sadece ve sadece dünyevi amaçlı etkinliklerle mümkündür diye düşünüyoruz. Böylece bizler sadece dinlere, sadece "bir şeylere" karşı çıkmanın ötesinde de kendimizi tanımlamakta, kendi pozitif değerlerimizi ortaya koymaktayız. Ateistler ve dinsizler, sadece "bir şeylere" karşı çıkan, sadece muhalefet eden insanlar değildir.

Molloch
08-10-2009, 11:07
Evet çok haklısınız!! sn.molloch bakın taraf olarak da ideoloji olarak da tüzükte kendimizi nasıl tanımlıyoruz! fakat siz israrla bizi başka taraflarda görmek gayretindesiniz! bizim tarafımız kırmızı yazılı yerdir! kişisel tartışmalar, istisnalar bu kaidenin bozulacağı anlamını taşımıyor. yönetimdekiler bu tarafta olmayı kabul etmiş kişilerdir. ne zaman yönetim sorumluluğu son bulur, üye olarak kendisini ait olduğu, yakınlık hissettiği taraftarlığa ideolojiye adayabilir.
Tüzük ÖDG üyesi olanlara ceza verilmemesi ve ÖDGciler ile kavgaya girenlerin özellikle seçilerek cezalandırılması, tasfiye edilmesi konusunda herhangi bir görüş bildirmiyor sanki? Yanılıyor muyum? İşte şimdi ÖDGcilerin ne kadar dürüst, ya da ne kadar az dürüst, olduğunu anlayacağız. Bakalım Schopenhauer ve Sargon ceza alacaklar mı? Merakla bekliyorum.

sargon
08-10-2009, 11:38
İşte şimdi ÖDGcilerin ne kadar dürüst, ya da ne kadar az dürüst, olduğunu anlayacağız. Bakalım Schopenhauer ve Sargon ceza alacaklar mı? Merakla bekliyorum.

Molloch, bunu iddia edebilmen icin önce yazilanlarda suc oldugunu ispat etmen gerekir. Ben seni ne fasitlikle sucladim, ne asagiladim, ne de sana senin asagidaki hakaretlerin gibi hakaretlerde bulundum. Genel olarak üslup sorunumuza degindim. Senin totaliter bir anlayisa sahip oldugunu ve bu yüzden bu dili kullandigini söyledim. Sen ise sunlari yazmissin. Burda birkac defa hakaret var, asagilama var.

Kadınları göğüs ve kalçadan ibaret sanan, yazdığı üç kuruşluk tuvalet kağıdı seviyesindeki romanlarda bundan başka bir düşünceye değinemeyen, gazetesinde yazan solcular için "pavyona düşmüş kadın" benzetmesi yapan, iktidar yalakası şovenist liboş Ahmet Altan'ın hayattaki nihai değer olarak "kadın memesini" algılaması zaten seviyesini gösteriyor. Görmek isteyenlere tabii. Bir de bu organizmanın "aydın" olduğunu iddia eden insanlar var ki, onları zaten boşver.

Simdi kendi agzi bozuk üslubunla benim yazdiklarimi nasil kiyasliyorsun? Sonra da bakalim bunlar da ceza alacak mi diyorsun. Kim kime haksizlik ediyor acaba?

kafasikarisik
08-10-2009, 12:00
Can Yücel ile Charles Bukowski dirilip sitemize üye olsa üslüptan şutlanır demekki.
Nazım Hikmet de vatan haini dediği için yasaklanır bence.
Değil mi?
Bakın arkadaşlar. Bu üslüp meselesine çok takmış durumda yöneticiler. Bu normal üyelere de yansıyor. İçerikten çıkıp, üslup ile insanları cezalandırmak yol oldu. Biri birini beğenmiyorsa hemen ortamı gerip sonra da aha bana zırt dedi diye yasaklatıyor.
Sonrada yönetimden açıklama "falanca düşüncelerinden değil üslübundan dolayı yasaklanmıştır."
Külahıma..
Öyle ise dinci, liberal, kürtçü ve anarşistler niye fink atıyor?
Çok mu güzel üslupları?
Herkes "sayın" ile başlayıp "sevgiler" ile biten yazılar mı yazmak zorunda?
Bu da bir düşünce özgürlüğü kısıtlaması değilmidir hey özgürlükçüler?
Kiminin üslubu galiz küfür içerir, bazısına yakışır bazısına da yakışmaz.
Fıkra bile anlatamıyoruz yahu.

ozgur_
08-10-2009, 12:14
Bazıları hakaretle, saygı kavramını karıştırıyorlar. Hiç kimse bir başkasına saygı duymak zorunda değildir, ancak bu durum kişlilere hakaret etme hakkı vermez. Hakaretle ile saygı kavramını ayırıştıramaynlar, iki kavramın arasındaki sınırları bilmeyenler hiçbir platformda yararlı olmayacağı gibi, bu siteyede zarardan başka birşey veremez.

Molloch
08-10-2009, 12:18
Ciddi bir algı bozukluğu var galiba. Bir insanı veya bir ideolojik grubu Nazilere benzetmek hakarettir, aşağılamaktır, suçlamadır. Sen bunu istersen yumuşak bir dille yap, sonuçta bu iğrenç ve çirkin bir hakarettir. Az biraz tarih bilgisi olan her insan bunun farkındadır herhalde. Şimdi ben yumuşak üslup kullandım, gözlem yapıyordum gibi yuvarlak laflarla bu yaptığın çirkin benzetmeyi savunuyorsan ben de pekala Ahmet Altan'la ilgili yazdıklarımı savunabilirim. Yazdıklarımın hiçbirinin liberalleri Nazilerle kıyaslamak kadar aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum! Iktidar yalakası ve şovenist bir liboş olmak, katil olmakla suçlanmaktan iyi midir, kötü müdür? Madem ÖDGcilerin garip zihniyetine göre bu kıyaslama aşağılamadan sayılmıyor, ben de bu günden sonra bu benzetmeyi uygun gördüğüm her yerde kullanacağım, hiç şüpheniz olmasın.

Ahmet Altan'ın kadınları göğüs ve kalçadan ibaret sanması ve materyalleştirmesi onun kitaplarında dikkatimi çeken bir unsur. Kitaplarının başka düşünceye değinemeyecek kadar sığ ve cahilce olması da yine kendi sorunu. Şu andaki iktidarı savunduğu da bir gerçek. Gazetesinde yazan sosyalistler için kullandığı tabiri de ben uydurmadım. Kitaplarının ucuz fiyata satıldığını da ben uydurmadım. Kitaplarının tuvalet kağıdı değerinde olduğunu ise istediğim kadar iddia edebilirim. Yazarların kitaplarına hakaret etmekle ilgili bir tüzük yasası var mı? Yok, bu yüzden hemen uydurmanız gerekecek. Ben şimdi Kavgam'dan mesela tuvalet kağıdı olarak bahsetsem, beni yine ceza almakla mı tehdit edeceksiniz?

Internet tartışmalarında karşı görüşteki insanları Nazilere benzetmek ucuz ve iğrenç bir yöntemdir ve sık sık kullanılır. Mesela taraflı politikaları ve adam kayırmacı zihniyetleri ortaya çıkmış moderatörlerin çok sevdiği bir yöntem olabilir pekala...

http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_Law (http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_Law)

Molloch
08-10-2009, 12:25
Bazıları hakaretle, saygı kavramını karıştırıyorlar. Hiç kimse bir başkasına saygı duymak zorunda değildir, ancak bu durum kişlilere hakaret etme hakkı vermez. Hakaretle ile saygı kavramını ayırıştıramaynlar, iki kavramın arasındaki sınırları bilmeyenler hiçbir platformda yararlı olmayacağı gibi, bu siteyede zarardan başka birşey veremez.Haklısın Özgür. Bu yüzden Sargon'a yaptığı hakaret dolu benzetmeden dolayı ceza verilmeli. ÖDGcilerin bu "üslup" saplantısında ısrar etmeleri de gerçekten samimiyetsizlik kokuyor. Madem hakaret dolu üslup kullanmak size göre bu kadar günah, neden Schopenhauer'e ceza verilmedi? Neden Pervane'ye, ulusalcılara "faşist" dediği için ceza verilmedi?

ÖDGcilerin yaptığı bütün hakaretlerin, bütün "üslup" ihlallerinin bir dökümünü tutmamı ve her fırsatta ceza yağdırılması için ısrar etmemi ister misin? Madem "üslup" sizin için bu kadar önemli, ÖDGci arkadaşların "üsluplarını" denetleyerek size yardımcı olabilirim. Ne dersiniz?

kafasikarisik
08-10-2009, 12:42
Geçen akşam ısrarla yasaklı listesi istedim. Kendi çabalarımla güncel liste oluşturdum ama resmi olsun istemiştim. O gün kü durum şöyle idi;

Yasaklılar Listesi
pante
Mütezile
AYATA
esron
Molloch
theatre

Dinci ve liberal yasaklı listesi "0" duruyordu. Önceden verilen süresiz yasaklıları bilemiyorum tabii. hakdoğan ve akhe haricinde.
Sizce bu listede bir tuhaflık yok mu?

ulpian
08-10-2009, 12:44
Molloch,

yok artık, o kadar da değil.

Keşke biraz daha bekleseydiniz de, başka bir yönetici/görevli üyenin bir mesajına taksaydınız bu saldırılarınızı yapabilmek için.

Sargon'un yazdıklarında hakaretin h'si yok. Herhangi bir totaliter rejimden örnekleme yaparak soyut ve genel olarak ulusalcu/milliyetçi zihniyetlerle ortak noktalarına değinmek dünyanın hiçbir yerinde hakaretten sayılmaz. Bizde de, Batı'da da bunu yapan tonlarca kitap, makale var. Hiçkimse bu yazılara kişisel hakaretten dolayı dava açamaz, çünkü ortada kişisel bir hakaret yok.

Ama sizin yazdıklarınız düpedüz kişisel hakarete giriyor. Hakaret edilenin forum üyesi olmaması önemli değil ki. Tüzüğe göre kişisel hakaretin her türlüsü yasak.

''Üslup dayatması''ndan yakınacağınıza, bu tür bozuk üslup şekillerini kullanmayıverseniz de, mesele kapansa olmaz mı. Kendi siyasi görüşünü gayet enerjik bir şekilde savunmasına rağmen, hiçbir ceza, edit yemeyen milliyetçi, ulusalcı, kemalist forum üyeleri neden ceza, edit yemiyor?

Geçen akşam ısrarla yasaklı listesi istedim. Kendi çabalarımla güncel liste oluşturdum ama resmi olsun istemiştim. O gün kü durum şöyle idi;

Yasaklılar Listesi
pante
Mütezile
AYATA
esron
Molloch
theatre

Dinci ve liberal yasaklı listesi "0" duruyordu. Önceden verilen süresiz yasaklıları bilemiyorum tabii. hakdoğan ve akhe haricinde.
Sizce bu listede bir tuhaflık yok mu?

Var! Bu listede büyük bir tuhaflık var.
İşte Sargon'un mesajında da bu konudan bahsediliyor. Neden milliyetçi, ulusalcı arkadaşlar ortalama olarak daha çok ceza gerektirecek bir üslupta yazıyorlar?

Saymış olduğunuz isimlerin hepsi için konuşamam. Ama birkaçının ceza gerektiren mesajını editlenmeden önce okuyabildim. Düpedüz küfür ediliyor muhataba, bildiğin küfür.

kafasikarisik
08-10-2009, 13:03
bakın siz benim bakış açıma göre son tahlilde faşistsiniz.bunu kesinlikle ideolojik anlamda söylüyorum.asla amacım sizi rencide etmek değildir.
Şimdi Molloch şöyle mi demeliydi?
Bana göre Ahmet Altanın kitapları tuvalet kağıdı değerindedir. Bunu hakaret anlamında değil iktisadi anlamda söylüyorum. isteyen migros ta kıyaslayabilir.
O zaman hakaretten sayılmayacakmıydı?

Chester ve Tom bara gitmişler.
canları sıkılmış
Bir müddet sonra Tom arkadaşına haydi birbirimize kafiyeli şeyler söyleyelim demiş.
Tamam demiş Chester önce sen söyle
"Chester, Chester I f.. your sister"
Chester bozulmuş, Tom da bozulma yahu aklıma kafiyeli o geldi, doğru değil elbette demiş.
Chester o zaman ben söyleyeyim deyip,
Tom, Tom I f.. your mother demiş.
Tom ama bu kafiyeli değil deyince.
Chester da bu da kafiyeli değil ama doğru demiş.

ulpian
08-10-2009, 13:12
Şimdi Molloch şöyle mi demeliydi?
Bana göre Ahmet Altanın kitapları tuvalet kağıdı değerindedir. Bunu hakaret anlamında değil iktisadi anlamda söylüyorum. isteyen migros ta kıyaslayabilir.
O zaman hakaretten sayılmayacakmıydı?

kafasikarisik,

bir konu bu kadar da çarptırılmaz ki yahu. Mesaj sadece ''tuvalet kağıdı'' benzetmesinden ibaret değil, ''yalaka'', ''liboş'', ''organizma'' gibi nice itham ve hakaret sığdırılabilmiş üç satıra. Bunların hiçbirisi ''faşizm'' gibi siyaset bilimi literatüründe geçen bir kategori değil. Sokakta kullanılan argo üslubu.

Başkalarına ''faşist'' demek serbest olsun demiyorum. Ben henüz kimseye demedim en azından. Ama bu iki mesajı kıyaslamak bile, her türlü gerçekçi ve samimi yaklaşımdan uzak.

kafasikarisik
08-10-2009, 13:23
Bunların hiçbirisi ''faşizm'' gibi siyaset bilimi literatüründe geçen bir kategori değil.
Organizma da bilimsel bir deyimdir.
Yalaka ve liboş da türk siyaset litaratürüne girmiştir.
Konuyu çarpıtan da ben değilim.
Kendi kendinize bir yasaklar ve yasaklılar listesi oluşturup, özgürlük sınırlarını kendi dünya görüşünüze göre çizen de sizsiniz. Özgürlükçü olduğunuzu iddia edende.
Yeri gelince beğenmediğinize putlardan, peygamberlerden bahseden de sizsiniz.
Ne için kendi putlarınıza gelince yalaka, liboş dokunuyor?
Faşistten daha mı ağır ifadeler bunlar?
Bir insanın fikirlerinden dolayı yargılanmasını ve ceza almasını isteyen faşisttir.
Ahmet Altan'da liberal faşisttir.
Liberal faşizmde siyasal bir deyimdir.
Kitabı da vardır.

Wand
08-10-2009, 13:25
araya giriyorum fakat anlam veremedim..

anarchist´isimli üyeden Alıntı
bakın siz benim bakış açıma göre son tahlilde faşistsiniz.bunu kesinlikle ideolojik anlamda söylüyorum.asla amacım sizi rencide etmek değildir.

faşist kelimesi bi insana hangi anlamda söylenir ?

ulpian
08-10-2009, 13:28
Tamam o zaman, ''liberal faşist'' deyiniz sözkonusu yazara. Ama yalaka, liboş, organizma vs. hakarettir. Bunu tartışıyor olmamız bile gülünç. ''Organizma''nın bilimsel bir deyim olduğunu söylemişsiniz. ''Bağlam'' kelimesi sizin için birşey ifade etmiyor mu?

''Benim siyasi görüşüme göre, senin savunduğun çizgi faşizme girer.'' cümlesi ile ''Yalaka, liboş, organizma'' ifadeleri arasında fark yok mu diyorsunuz gerçekten de?

Benim herhangi bir putum yok ayrıca. Lütfen tanımadığınız kişiler hakkında böylesi saçma ithamlardan kaçınınız. Kastettiğiniz Ahmet Altan ise, zamanında bir tek romanını okumuştum. Kendisiyle olan ''ilişkim'' bundan ibarettir.

Molloch
08-10-2009, 13:31
''Üslup dayatması''ndan yakınacağınıza, bu tür bozuk üslup şekillerini kullanmayıverseniz de, mesele kapansa olmaz mı. Kendi siyasi görüşünü gayet enerjik bir şekilde savunmasına rağmen, hiçbir ceza, edit yemeyen milliyetçi, ulusalcı, kemalist forum üyeleri neden ceza, edit yemiyor?İyi de, bahsettiğiniz üyeler ceza yiyor! Sorun burada zaten. Sadece ben değilim ki ceza yiyen. ÖDG grubuyla aynı görüşte olmayan herkes bol keseden ceza yiyor. Ayrıca belirttiğim gibi tek bozuk üslup kullanan ben değilim. Öteki başlıkta da Anarchist benim faşist olduğumu iddia ediyor şimdi.

Ulusalci anlayisin bir yönü bastan beri cok dikkatimi cekiyor. Siyasi hasimlarina karsi son derece saldirganlar. Asagilama, hakaret, yalan dolan, hersey mübah. Yukardaki olayda bu görülüyor. Liberallere, islamcilara, Kürtcülere, ulusalci tutum almayan sosyalistlere. Bunun neden böyle oldugunu yüksek sesli olarak düsünüyorum. Gecmiste nasyonal sosyalist hareket de ayni bu yöntemleri kullaniyordu.1. Sargon'un yazısı bu. Soyut ve genel bir değerlendirme yok burada. Benim yazımı göstererek Nazi benzetmesi yapılmış. Internette sık sık kullanılan bir "üslup bozukluğudur" her işine gelmeyen insanı Nazilere benzetmek. Şimdi sormak gerekiyor Ulpian'a, bir insana "organizma" demek mi daha ağır bir hakaret --ki bilimsel olarak doğru bir tanımlamadır, yoksa bir insanın Naziler gibi toplu katil olduğunu ima etmek ki daha ağır bir hakaret? Aydınlatırsanız sevinirim.

2. Schopenhauer benden çok daha "üslupsuz" saldırılarda bulunmasına rağmen ısrarlara rağmen ceza almıyor. Neden? Cevap: ÖDGye yakın olduğu için.

3. Ayrıca tekrar iddia ediyorum: liberalleri Nazilerle kıyaslasaydım anında ceza yerdim. Çünkü sitenin başkanı bir liberal ve sadece kendi grubuna yöneltilen eleştirileri görüyor. "Liboş" demek ağır tahrik sayılıyor. Yoksa sosyal demokratlara "faşist" demek Pervane, Anarchist ve Sargon örneklerinde gördüğümüz üzere oldukça serbest.

Molloch
08-10-2009, 13:35
Benim herhangi bir putum yok ayrıca. Lütfen tanımadığınız kişiler hakkında böylesi saçma ithamlardan kaçınınız. Kastettiğiniz Ahmet Altan ise, zamanında bir tek romanını okumuştum. Kendisiyle olan ''ilişkim'' bundan ibarettir.Sizin putlarınız olmayabilir Ulpian ancak Cem için aynısı söz konusu değil demek ki. Ahmet Altan'a (s.a.v.) karşı "üslupsuz" yazılar yazılması bu kadar kendisini çileden çıkardığına göre...

ulpian
08-10-2009, 13:45
Molloch,

tanıdığın, güvendiğin bir hukukçuya sor. Sargon'un yapmış olduğu değerlendirmeye ''kişisel hakaret''ten dolayı dava açılmaz. Suç duyurusunda bulunulur, dosya savcılıkta kapanır. Fakat senin Ahmet Altan'la ilgili yazmış olduğun mesaj düpedüz dava gerekçesidir. Sonuçta mahkeme hakaret olmadığı yönünde hükmetse bile (ki bence düşük ihtimal), dava açılabilmesi için yeterlidir.

Lütfen biraz olsun sakinleş ve samimice tekrar oku mesajı. Yani bu ÖDG, site içindeki ayırımcılık filan gibi iddialarından bağımsız olarak bir oku. Mesajının hakaret içerdiğini sen de kabul edersin, diye düşünüyorum. Bak, bu mesaj senin ceza yemeni gerektirirdi filan da, demiyorum. Ama en azından editlenmesi gereken bir mesaj olduğunu, ne olursun, inkar etme.

Molloch
08-10-2009, 13:56
Molloch,

tanıdığın, güvendiğin bir hukukçuya sor. Sargon'un yapmış olduğu değerlendirmeye ''kişisel hakaret''ten dolayı dava açılmaz. Suç duyurusunda bulunulur, dosya savcılıkta kapanır. Fakat senin Ahmet Altan'la ilgili yazmış olduğun mesaj düpedüz dava gerekçesidir. Sonuçta mahkeme hakaret olmadığı yönünde hükmetse bile (ki bence düşük ihtimal), dava açılabilmesi için yeterlidir.

Lütfen biraz olsun sakinleş ve samimice tekrar oku mesajı. Yani bu ÖDG, site içindeki ayırımcılık filan gibi iddialarından bağımsız olarak bir oku. Mesajının hakaret içerdiğini sen de kabul edersin, diye düşünüyorum. Bak, bu mesaj senin ceza yemeni gerektirirdi filan da, demiyorum. Ama en azından editlenmesi gereken bir mesaj olduğunu, ne olursun, inkar etme.Ulpian,

Hadi bana tekrar ceza versinler, kabul. En iyi yaptıkları şey ne de olsa. Ancak bana ve ÖDGci olmayanlara Nazi suçlaması getiren Sargon ve "postal yalayıcı" vb. gibi bir sürü hakaret eden Schopenhauer'e de ceza versinler. "Postal yalayıcı" düzgün bir üslup mu? Nazi olmakla suçlanmak beni rahatsız ediyor ve gerçek hayatta biri benim hakkımda bu tür imalarda bulunsa, kesinlikle kendisine dava açardım. Sonuçlansın ya da sonuçlanmasın. Seninle aynı ideolojik görüşü savunan Sargon'u savunma ihtiyacını anlıyorum ancak lütfen biraz dürüst ol. Sizin gibi düşünmeyen insanlara "Nazi" diye iğrenç iftiralar atarak bu siteyi yürütemezsiniz. Lütfen dürüst bir biçimde cevap vermeye çalış: liberalleri Nazi olmakla suçlasaydım sence Cem beni kaç kere atmıştı siteden?

Işin formal boyutu bir yana, tekrar sorayım: "liboş" mu daha ağır bir itham, "Nazi" mi?

ozgur_
08-10-2009, 13:57
Molloch,

Fakat senin Ahmet Altan'la ilgili yazmış olduğun mesaj düpedüz dava gerekçesidir. Sonuçta mahkeme hakaret olmadığı yönünde hükmetse bile (ki bence düşük ihtimal), dava açılabilmesi için yeterlidir.

Lütfen biraz olsun sakinleş ve samimice tekrar oku mesajı. Yani bu ÖDG, site içindeki ayırımcılık filan gibi iddialarından bağımsız olarak bir oku. Mesajının hakaret içerdiğini sen de kabul edersin, diye düşünüyorum. Bak, bu mesaj senin ceza yemeni gerektirirdi filan da, demiyorum. Ama en azından editlenmesi gereken bir mesaj olduğunu, ne olursun, inkar etme.
Tamamen katılılıyorum
Ayrıca
Bu hakaret sadece Ahmet Altana yapılmamış, bu hakaret Ahmet Altan okuyucularında yapılmış bir hakarettir.

Molloch
08-10-2009, 14:01
Tamamen katılılıyorum
Ayrıca
Bu hakaret sadece Ahmet Altana yapılmamış, bu hakaret Ahmet Altan okuyucularında yapılmış bir hakarettir.Ilginç, Ahmet Altan'ın kişisel cemaati misiniz? Şeyhinize eleştiri geldiğinde bu kadar köpürmenizin sebebi bu mu? Yoksa Altan'ı üzmek, Allah'ı üzmek mi?

ulpian
08-10-2009, 14:04
Ulpian,

Hadi bana tekrar ceza versinler, kabul. En iyi yaptıkları şey ne de olsa. Ancak bana ve ÖDGci olmayanlara Nazi suçlaması getiren Sargon ve "postal yalayıcı" vb. gibi bir sürü hakaret eden Schopenhauer'e de ceza versinler. "Postal yalayıcı" düzgün bir üslup mu? Nazi olmakla suçlanmak beni rahatsız ediyor ve gerçek hayatta biri benim hakkımda bu tür imalarda bulunsa, kesinlikle kendisine dava açardım. Sonuçlansın ya da sonuçlanmasın. Seninle aynı ideolojik görüşü savunan Sargon'u savunma ihtiyacını anlıyorum ancak lütfen biraz dürüst ol. Sizin gibi düşünmeyen insanlara "Nazi" diye iğrenç iftiralar atarak bu siteyi yürütemezsiniz. Lütfen dürüst bir biçimde cevap vermeye çalış: liberalleri Nazi olmakla suçlasaydım sence Cem beni kaç kere atmıştı siteden?

Işin formal boyutu bir yana, tekrar sorayım: "liboş" mu daha ağır bir itham, "Nazi" mi?

Molloch,

yazdıklarımı okuyor musun? Gerçekten de elimden gelen en dürüst ve samimi cevabı veriyorum. Sargon'un mesajını defalarca okudum, senin Ahmet Altan'la ilgili iletini de. Sargon sana ''Sen Nazisin'' demedi. ''İşin formal boyutu bir yana'' diyorsun, ama neyin ağır tenkid, neyin kişisel hakaret olduğu konusunda işte işin formal boyutunu da hesaba katmak lazım. Sargon'un yaptığı herkesin karşı olmakta ittifak ettiği totaliter bir rejimden örnek vererek, olaylara genel yaklaşımlardaki bazı ortak noktaları ortaya koymak. Bu değerlendirme ve tespitleri yanlış bulabilir, karşı çıkabilirsin. Ama kişisel hakaret değildir. Sen Ahmet Altan'a doğrudan ve düpedüz saydırmışsın, hem de siyasi/ideolojik kategorilerle değil, bildiğin sokak argosu ile. Hala, arada fark olmadığını mı söylüyorsun?

sargon
08-10-2009, 14:09
Bak devaminda ne demisim Molloch.

Su anda Türkiye'de bu düzeyde bir nasyonal sosyalist hareket yok. Gecmiste MHP ve bazi islamci gruplarda bu özellik vardi. Simdi ise ulusalcilik olarak gelisen akim cesareti, kabaligi ve saldirganligi ile bu sekillenmeye uygun bir görünüm sergiliyor. Islamci akimlar icinde de hala gecmisteki saldirganligi sürdürenler var. Iclerinde fiziksel saldirganliga baslamis olan gruplar da var. Ancak su anki haliyle daha cok kültürel düzeyde kaba ve saldirgan bir dille öne cikiliyor. Bu karakter, nerdeyse bütün totaliter anlayislarin temel özelliklerinden biridir.

Sitede bu kaba, hakaret dolu tarzi mahkum etmemizden dolayi dogal olarak en cok sikinti cekenler totaliter egilimli islamcilar ile ulusalcilar oluyor. Sitenin bu temel ilkelerini hicbir sekilde degistirmeyecegimizi sürekli söylüyoruz. Bu yöntemle sitede provokasyona girisenlerin ceza almasi durumunda siteyi demokrat olmamakla suclamaya haklari yoktur.

Molloch
08-10-2009, 14:18
Molloch,

yazdıklarımı okuyor musun? Gerçekten de elimden gelen en dürüst ve samimi cevabı veriyorum. Sargon'un mesajını defalarca okudum, senin Ahmet Altan'la ilgili iletini de. Sargon sana ''Sen Nazisin'' demedi. ''İşin formal boyutu bir yana'' diyorsun, ama neyin ağır tenkid, neyin kişisel hakaret olduğu konusunda işte işin formal boyutunu da hesaba katmak lazım. Sargon'un yaptığı herkesin karşı olmakta ittifak ettiği totaliter bir rejimden örnek vererek, olaylara genel yaklaşımlardaki bazı ortak noktaları ortaya koymak. Bu değerlendirme ve tespitleri yanlış bulabilir, karşı çıkabilirsin. Ama kişisel hakaret değildir. Sen Ahmet Altan'a doğrudan ve düpedüz saydırmışsın, hem de siyasi/ideolojik kategorilerle değil, bildiğin sokak argosu ile. Hala, arada fark olmadığını mı söylüyorsun?Sargon benimle Naziler arasında paralellik kurdu ve bundan rahatsızım, istediğin kadar lafları eğip bükebilirsin Ulpian. Sargon yazdığım yazıdan yola çıkarak Nazilerle kıyasladı beni, bundan neden rahatsız olduğumu anlayamayacak kadar saf değilsindir herhalde. Tıpkı Pervane ve Anarchist'in "faşist" suçlamaları gibi. Faşist sadece siyasal bir kavram değil aynı zamanda bir hakarettir Ulpian, bunu bilemeyecek kadar masum değilsin, değil mi? Özellikle de siyasal olarak zıt uçta bulunan birisine yöneltildiği zaman. Şimdi ısrarla cevaplamayı reddettiğin şu soruyu cevaplar mısın: liberalleri Nazilerle kıyaslasaydım Cem ve havarileri beni kaç dakika içinde siteden atarlardı?

Bu arada sen de moderatör olmuşsun. Ne kadar ilginç bir sürpriz! Yönetime çok sayıda yeni üye alınıyor ve bunların da hepsi ÖDGci. Neden bu, tesadüften mi? Ama şimdi bu bağnaz ÖDGci tavırlar ve muhalefete yönelik aşırı baskıcı tutumunuzu mesela Kristallnacht ile kıyaslarsam, acaba ÖDGci yönetim beni kaç dakika içinde yasaklar? Veya bu başlıktan önce, ÖDGcileri eleştirdiğim çok sayıdaki başlığın buharlaşarak kaybolmasını neye bağlıyorsunuz? Yaptığınızı Nazi sansürü ile kıyaslasaydım mesela özgürlükçü yasaklarınız beni kaç dakikada boğardı?

kafasikarisik
08-10-2009, 14:21
Ulpian,

Kemalist=ulusalcı=milliyetçi=faşist denklemini çar çabuk kuruveriyorsunuz. Sonra benim putum yoktur diyorsunuz.

"Benim siyasi görüşüme göre, senin savunduğun çizgi faşizme girer." Cümlesinin orjinali "bakın siz benim bakış açıma göre son tahlilde faşistsiniz" dir. Neden yumuşatma ihtiyacı duydunuz?

liboş Emin Çölaşan'ın M.Barlas için seneler önce kullandığı bir tabirdir. Çeşitli yazarlarca kullanmaya davam ede gelindiği için cezai olarak emsal kararlar dikkate alınır. Zamanında "yavşak" lafı dahi hakaretten sayılmayıp davanın düştüğünü hatırlatırım. Tabii o zamanlardan bu zamanlara "özgürlük" ve "demokrasi" konusunda çok yol katettik. Ceza kapsamına girmiş olabilir.

ozgur_
08-10-2009, 14:26
Yani Ahmet Altan okuyanlar, Tuvalet kağıdı okuyor demek hakaret değil mi ?

Yukarda Faşistliğin hakaret olup olmadığıyla ilgili olarakta bir örnekle açıklamay çalışayım. Örneğin; Anadoluda "ermeni" kelimesi hakaret olarak algılanır. Oysa "ermeni" bir halk ismidir. Tıpkı Türk, Slav, Arap vs. gibi.

Faşist kelimesi ise bir idolojidir. Liberal, sosyalist, Kominist vs. gibi. Yani hakaret içermez. Ama insanlar kendileri tanımladığı gibi mi yoksa göründükler gibimi sıfatlandırmak gerekir, orası tartışılır tabii.

ulpian
08-10-2009, 14:28
Şimdi ısrarla cevaplamayı reddettiğin şu soruyu cevaplar mısın: liberalleri Nazilerle kıyaslasaydım Cem ve havarileri beni kaç dakika içinde siteden atarlardı?

Israrla sorduğun için cevaplıyorum Molloch: Bilmiyorum! Muhtemelen yapış tarzına bağlı olurdu. ''Düpedüz geçirmek''le ''genel değerlendirme ve tespitler üzerinden benzetme'' arasında fark var.

Bu arada sen de moderatör olmuşsun. Ne kadar ilginç bir sürpriz!

Yönetici arkadaşın teklifi ortada henüz ÖDG yokken ve ben de forumdaki siyasi tartışmalara henüz dalmamışken gelmişti. Bilmem farkında mısın Molloch ama sitemiz politika forumundan ibaret değil.

Ulpian,

Kemalist=ulusalcı=milliyetçi=faşist denklemini çar çabuk kuruveriyorsunuz. Sonra benim putum yoktur diyorsunuz.

kafasikarisik,
bak aynı şeyi kaçıncı kez yapıyorsun ama. Lütfen muhatablarını karıştırma. Benimle tartışıyorken, benimle tartış. Ben nerede kime faşist demişim?

kafasikarisik
08-10-2009, 14:39
Ben nerede kime faşist demişim?
"Benim siyasi görüşüme göre, senin savunduğun çizgi faşizme girer." Cümlesinin orjinali "bakın siz benim bakış açıma göre son tahlilde faşistsiniz" dir. Neden yumuşatma ihtiyacı duydunuz?

Haklısınız, açıkça faşist diyenlerin bile cümlelerinden anlamı da bozarak çıkarıyorsunuz.

ulpian
08-10-2009, 14:44
Haklısınız, açıkça faşist diyenlerin bile cümlelerinden anlamı da bozarak çıkarıyorsunuz.

kafasikarisik,

ortada bir yanlış anlama mı var, yoksa iyiden iyiye taarruza mı geçtiniz? :)

Sizin Anarchist'ten alıntılamış olduğunuz mesaja ilişkindi bu yazdığım. Anarchist'in mesajını yumuşatmış olduğumu iddia edin. Tamam.

Ama siz benim ''Kemalist=ulusalcı=milliyetçi=faşist denklemini çar çabuk kuruverdiğimi'' söylediniz. Lütfen gösterir misiniz, nerede kime ''faşist'' demişim.

Molloch
08-10-2009, 14:48
Yani Ahmet Altan okuyanlar, Tuvalet kağıdı okuyor demek hakaret değil mi ?

Yukarda Faşistliğin hakaret olup olmadığıyla ilgili olarakta bir örnekle açıklamay çalışayım. Örneğin; Anadoluda "ermeni" kelimesi hakaret olarak algılanır. Oysa "ermeni" bir halk ismidir. Tıpkı Türk, Slav, Arap vs. gibi.

Faşist kelimesi ise bir idolojidir. Liberal, sosyalist, Kominist vs. gibi. Yani hakaret içermez. Ama insanlar kendileri tanımladığı gibi mi yoksa göründükler gibimi sıfatlandırmak gerekir, orası tartışılır tabii.Inanmıyorum ya ne kadar baskıcı ve ezbercisiniz, dudaklarımın ucunda o sözcük var, size birazdan "N***" diyeceğim!

Ahmet Altan'ın kitapları benim gözümde tuvalet kağıdı kadar bile etmez. Bu benim kişisel görüşüm kardeşim. Ahmet Altan benim gözümde şovenist, yeteneksiz ve anti-feminist bir yazar. Başka bir liberal olan Orhan Pamuk'un kitaplarını az çok beğendiğimi söylemiştim halbuki. Ahmet Altan'ın edebi yetenekten yoksun, ezberci bir şovenist olması benim suçum değil. Tabii siz, liberal ayetollah Ahmet Altan (s.a.v.) etrafında toplanmış bir çeşit cemaat gibi düşünüp yaşıyorsanız bilemem!

Ermeni bir hakaret sözcüğü olamaz ancak "faşist" bir hakaret sözcüğüdür, en azından aklı başında insanların arasında. Lütfen konuyu bulandırarak bu başlığın temel tartışma konusu olan ÖDG despotizminden dışarı çıkmayalım! Örtbas etmek istediğiniz kabile zihniyetiniz nihayet somut kanıtlarla masaya yatırıldı. "Liboş" sözcüğü hakaret ama "faşist" hakaret değil diyerek çocuk mu kandırıyorsunuz? Senin yukarıda yaptığın çıkarıma göre Özgür, o zaman "liboş" da nihayetinde ideoloji belirten bir sözcüktür. Değil mi? Nesi hakaret bu sözcüğün? Sizin müttefik sandığınız komünistlerin dergilerinde hep geçiyor bu kelime.

Çok hassas, çok kırılgan erkeklik gururunuz "liboş" sözcüğünü neden kabul etmiyor? Şovenist ve kadın düşmanı yazar Ahmet Altan'ı bu kadar sevmenize şaşırmadım aslında.

Molloch
08-10-2009, 14:59
Yönetici arkadaşın teklifi ortada henüz ÖDG yokken ve ben de forumdaki siyasi tartışmalara henüz dalmamışken gelmişti. Bilmem farkında mısın Molloch ama sitemiz politika forumundan ibaret değil.Ancak ne hikmetse son zamanda moderatör ve yönetici olanların hepsi ÖDGli... ne kadar ilginç bir tesadüf değil mi? Mesela Ulpian, mesela Kızılordu... İlginç tesadüfler bunlar. Yok yok, adam kayırmayla ilgisi olur mu hiç? ÖDGciler yapar mı hiç öyle şeyler?

kafasikarisik
08-10-2009, 14:59
ulpian,
madem şimdiye kadar kimseye faşist demediniz ve demiyorsunuz. Neden faşist demenin hakaret olmadığını söylüyorsunuz? Şimdiye kadar sizi bu kelimeyi kullanmaktan alıkoyan ne idi?

Neden milliyetçi, ulusalcı arkadaşlar ortalama olarak daha çok ceza gerektirecek bir üslupta yazıyorlar?
liberallere liboş demek yasak, ulusalcılara faşist demek serbest olunca daha çok ceza yerler tabii.

kafasikarisik
08-10-2009, 15:17
Ancak ne hikmetse son zamanda moderatör ve yönetici olanların hepsi ÖDGli...

Adamın biri her sene oruç tutmaya niyetleniyor, ama bir türlü nefsine hakim olamıyormuş.
Bir sene artık kesin tutacam diyerek ramazan boyunca evden çıkmama kararı almış.
(Bu kısım orjinalinde EDİT ler ile dolu)
Ramazan sonunda karşılaştığı arkadaşları sormuşlar, bu sene nasıl geçti tutabildin mi? diye
Adam da "tam dişime! göre bir imam buldum şahane geçti" demiş.

ulpian
08-10-2009, 15:20
ulpian,
madem şimdiye kadar kimseye faşist demediniz ve demiyorsunuz. Neden faşist demenin hakaret olmadığını söylüyorsunuz? Şimdiye kadar sizi bu kelimeyi kullanmaktan alıkoyan ne idi?

Gerçekten de ya okumuyorsunuz ya da niyetiniz üzüm değil.

Bakın ne yazmıştım hem de size hitaben.

Başkalarına ''faşist'' demek serbest olsun demiyorum. Ben henüz kimseye demedim en azından. Ama bu iki mesajı kıyaslamak bile, her türlü gerçekçi ve samimi yaklaşımdan uzak.

Ama bir dakika!
Şimdi siz bana yukarda -bana hitaben- '''Kemalist=ulusalcı=milliyetçi=faşist denklemini çar çabuk kuruverdiğimi'' söylediniz mi?
- Söylediniz.

Herhangi bir örnek gösterebiliyor musunuz?
- Hayır.

Bu durumda iddia sahibi olarak size ne düşer?

evrensel-insan
08-10-2009, 15:44
Saygideger arkadaslar;

Vatan; bir sahsin mali olamaz. Vatan; toplumlarin uzerinde yasam ve iliski surdugu bir mekandir. Cografi olarak, vatan cografyasi kalicidir, ama; uzerinde yasam ve iliski suren toplumlar, nesiller boyu bu cografya yasamini kendilerinden sonraki nesile devrederler.

Vatani, bir kisinin maliymis gibi degerlendirmek ve algilamak; hem o cografya uzerinde yasam ve iliski surenlere karsi yapilmis bir saygisizliktir, hem de vatani sadece kendi mali gormek icerikli; bir bireyci akilcilik, bencilligidir.

Bu benim aklima, K.Sunal'in bir filmini getirdi. Film de, koyun agasi; Koyu; icinde bulunan toplum ve hayvanlarla birlikte satiyordu, hatta toplumun fiatini bicerken; erkek, kadin, yasli, genc, cocuk diye de ayiriyordu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kafasikarisik
08-10-2009, 15:46
sizinle nedense kelimeler üzerinde anlaşamıyoruz ulpian,
1000 küsür mesajınızı tek tek arayıp nerde ne dediğinize bakacak durumum yok.
Ancak herkezin uslübu kendince dir.
Anarşist açıkça faşist der.
siz ise, bana göre bu faşistliktir dersiniz.
aslında ikiside aynı kapıya çıkar.
Beni tanımıyorsunuz diyorsunuz ama 1000 küsur mesajınız olmuş, üyeliğim de sizden eski, kelime kelime yazdıklarınızı hatırlamam zor ama hakkınızda genel bir fikrim olmuş durumda.
Herşeyden önce ÖDG üyesisiniz. Bu gurubun açıkça ulusalcılar hakkındaki düşünceleri belli.
Bakın ÖDG de ne yazmışsınız;
Sadece ırkçılığı değil, hayır milliyetçiliği/ulusalcılığı da zararlı ve yıkıcı bir ideoloji olarak görenlerin Grubu olsa gerek diye düşünüyorum içinde bulunduğumuz grup hakkında.
Söylediğim gibi uslubunuz farklı olabilir ama çıkarımınız aynı.

ulpian
08-10-2009, 15:51
Söylediğim gibi uslubunuz farklı olabilir ama çıkarımınız aynı.

Hah işte bu!

Zaten Y.K. da D.K. da bu gibi tartışmalarda defalarca ''neyi savunduğunuzu değil, nasıl savunduğunuzu denetliyoruz'' diye yazdılar. Kimse fikrinden dolayı ceza almıyor, üslubundan dolayı alıyor.

Burada buluşabildiğimize sevindim.

Ama yine de, etik olarak, birşey yapmanız gerekirdi.
Siz bana milliyetçi/ulusalcı veya Atatürkçülere ''faşist'' dediğimi söylediniz. Ben de ''ben öyle birşey yapmıyorum, örnek gösterin'' dedim. Şimdi de ''1000 küsür mesajını nasıl tek tek tarayayım'' diyorsunuz. Neyse, ondan da vazgeçtim... :)

Eğer uygulamaların sebebi olarak savunulan fikri değil, kullanılan üslubu görüyorsanız, tartışma bence artık noktalanabilir.

saygılarımla

kafasikarisik
08-10-2009, 16:10
Bence noktalamayalım. Neden derseniz, artık mod olduğunuza göre ve bu başlıkta hangi kelimeyi sakıncalı hangi kelimeyi masum gördüğünüzü de beyan ettiğinize göre;

Sadece ırkçılığı değil, hayır milliyetçiliği/ulusalcılığı da zararlı ve yıkıcı bir ideoloji olarak görenlerin Grubu....
İfadesini kullanan biri tarafsız olamaz diye düşünüyorum. Zaten sitedeki gerginlik bu tarafsızlığın bozulması yüzünden olmuştur.
YK ve DK istediği kadar üslüptan bahsetsin.
faşist demenin serbest, liboş demenin yasak olmasını savunuyorsunuz açıkça.
Bu tutum ulusalcılara karşı her türlü söylemin hoşgörü ile değerlendirileceği, ulusalcıların her kelimesinin didikleneceğinin deklaresidir.
Eğer bir ideolojiyi zaralı ve yıkıcı olarak tanımlıyorsanız, her kelimesi size batacağından bahane bulmakta zorlanmıyacaksınız.
Kürt ırkçısı terörizmi öven yazılar asıyor, apo nun resmini avatar yapıyor, aldığı ceza 3 gün. Türk ırkçısı kendi sitesine link veriyor aldığı ceza 2 yıl.
Sıktı artık, gerçekten sıktı.

ulpian
08-10-2009, 16:19
Bence noktalamayalım.

Tamam o zaman noktalamayalım sayın kafasikarisik,

o halde konuşalım. Mesela sizinle ilk karşılıklı mesajlaşmamızda, şahsınızla ilgili tek kelime etmediğim halde bir görüşünüze karşı çıktım diye bana ''sazan'' demiştiniz. :) Ne şikayet ettim, ne uzattım konuyu.

Şimdi diyorsunuz ki, ''madem milliyetçiliğe/ulusalcılığa karşısın, o zaman sen tarafsız bir mod olamazsın''. Henüz hiçbir icraatimi görmediğiniz halde, henüz hiçbir icraatim olmadığı halde yargınızı vermişsiniz zaten (ki işte buna ön-yargı deniliyor). Dikkat ediniz, korku ve şüphe olarak değil, kati yargı olarak ifade etmektesiniz benim tarafısız moderasyon yapamayacağımı. :)

Ayrıca milliyetçilik ve ulusalcılığa karşı olan bir Mod tarafsız moderasyon yapamaz ise, milliyetçi veya ulusalcı bir Mod da bunu yapamaz demektir.
Eeee, nereden bulunacak Mod?

Ayrıca ispatlayamadığınız isnatlardan ötürü özür dilemek şöyle dursun, hala yeni haksız isnatlarda bulunmaktasınız. Ben ''faşist demek serbest olsun'' hiçbir yerde demedim! Daha kaç kez yazmamı istiyorsunuz bunu?

kafasikarisik
08-10-2009, 16:34
Sözleri bilerek mi çarpıtıyorsunuz yoksa farkında mı değilsiniz?
Ben size faşist diyorsunuz mu dedim?
kemalist=ulusalcı=milliyetçi=faşist denklemi kuruyorsunuz dedim.
sanırım şu alıntıda da ispatladım.
Sadece ırkçılığı değil, hayır milliyetçiliği/ulusalcılığı da zararlı ve yıkıcı bir ideoloji olarak görenlerin Grubu....
ulusalcı üyelerin siteyi ele geçirip herkesi yasaklayacaklar önyargısı size mi aitti yoksa?

Ben ''faşist demek serbest olsun'' hiçbir yerde demedim! Daha kaç kez yazmamı istiyorsunuz bunu?
burda dedin;
bir konu bu kadar da çarptırılmaz ki yahu. Mesaj sadece ''tuvalet kağıdı'' benzetmesinden ibaret değil, ''yalaka'', ''liboş'', ''organizma'' gibi nice itham ve hakaret sığdırılabilmiş üç satıra. Bunların hiçbirisi ''faşizm'' gibi siyaset bilimi literatüründe geçen bir kategori değil. Sokakta kullanılan argo üslubu.
Şimdi döndür bakalım ben serbest olmasın demedim, siyaset bilimi litaratürü dür dedim diye.

ulpian
08-10-2009, 16:43
burda dedin;

Şimdi döndür bakalım ben serbest olmasın demedim, siyaset bilimi litaratürü dür dedim diye.

kusura bakmayın kafasikarisik, ama ya kafanız karışık ya da artık apaçık bir şekilde ve bilinçli olarak yalan söylemeye başladınız. ''Burda dedin'' diyerek alıntıladığınız mesajımın neden tamamını almıyorsunuz?

Bakın ne demişim:

kafasikarisik,

Sonuç olarak benim ne kimseye faşist demişliğim var, ne de ''faşist demek serbest olsun'' diye bir görüş belirtmişliğim.

Ne benim milliyetçiliği ve ulusalcılığı zararlı ve yıkıcı ideolojiler olarak görmem, bütün milliyetçi ve ulusalcıları faşist olarak görmemi gerektirir.

Ne de Anarchist'in ''benim görüşüme göre sen son tahlilde faşistsin, kişisel olarak kastetmiyorum, salt ideolojik olarak söylüyorum'' şeklindeki mesajını, Mulloch'un düpedüz sövmeleriyle aynı düzlemde bulmamamdan, ''faşist demek serbest olsun'' manası çıkar.

Bütün bunları anlamadığınıza inanamıyorum. Ama alternatifine de inanmak istemiyorum aslında.

cigi
08-10-2009, 16:46
liboş
isim, argo

Liberal ekonomiyi ve liberal siyaseti savunurken çabucak zengin olmayı amaçlayan ve bu yolda hiçbir değer yargısını kabul etmeyen, her şeyi mübah gören kimse.

http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazimay&kelimesec=042899

faşist
isim Fransızca fasciste

Faşizm yanlısı olan kimse, görüş vb.

http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazimay&kelimesec=023795

tuvalet kâğıdı
isim

Tuvalette temizlenmek için kullanılan, özel olarak hazırlanmış ince kâğıt.

http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazimay&kelimesec=065467

Molloch
08-10-2009, 17:04
Ayrıca milliyetçilik ve ulusalcılığa karşı olan bir Mod tarafsız moderasyon yapamaz ise, milliyetçi veya ulusalcı bir Mod da bunu yapamaz demektir.
Eeee, nereden bulunacak Mod?Cevap basit: hem Kemalistler hem de de ÖDGciler yönetimde söz sahibi olmalı.

Sizin istediğiniz gibi sadece ve sadece ÖDGcilerden oluşan bir yönetim sitede düşüncelerin serbest akışına zarar veriyor. Bana ceza verilmesi ancak Schopenhauer'e verilmemesi, Sargon, Pervane ve Anarchist'in hakaretlerine izin verilirken "liboş" sözcüğünden ve Ahmet Altan'ın kitapları hakkında söylediklerimden dolayı Cem'in ve Dilaver'in beni siteden atmakla tehdit etmesi, Mutezile ve Pante'nin gizemli bir biçimde ceza almaları, ÖDGcileri eleştirmek için bundan önce açılan başlıkların birdenbire buharlaşması, Ulpian ve Kızılordu'nun (Kızılordu takdir ettiğim bir üye ancak sonuçta ÖDGci olduğu da bir gerçek) birdenbire yönetime dahil edilmesi... liste uzayıp gidiyor.

Kimse kimseyi tasfiye etmesin, herkes düşüncesini yazsın. Bunu sağlamak için de site yönetimi, Disiplin Kurulu'ndan moderatörlüğe, meclis üyeliğinden kıdemli üyeliğe kadar, ÖDGciler ve Kemalistler arasında paylaştırılmalı. Eğer gerekirse sistem yeniden düzenlenmeli.

ulpian
08-10-2009, 17:26
Sayın Molloch,

siz ÖDG'li olmayan, ÖDG'yle alakası olmayan bir Mod'dan ceza aldınız. Bunu da biliyorsunuz. Eğer -zaten sizin de kabul etmiş olduğunuz üzere- ceza gerektirecek üslup kullanmazsanız bundan sonra, hiçbir Mod'dan ceza almazsınız.

Molloch
08-10-2009, 18:28
Ulpian, tartışmaya ekleyecek yeni bir şeyin yoksa hiç cevap yazmasan da olur.

ulpian
08-10-2009, 18:32
Aynen sayın Molloch,

ama son sözün sizde kalması için, isterseniz bu mesajdan sonra bir ileti daha yazın, öyle bitsin. :)

saygılarımla

kafasikarisik
09-10-2009, 11:51
Ulpian,
önce yalancı ifadesini aynen iade ederim.
Öncelikle benim size herhangi bir yazınızda faşist dediniz gibi bir cümlem olmadı, sürekli yalan söyleyerek saptıran sizsiniz. Ben denklem kurduğunuzu ÖDG grubundaki yazınızıda göstererek ispatladım.

Bu soruma da cevap veremediniz.
Zaten liboş demek faşist demekten daha ağır bir hakarettir diye hala ısrar ediyorsunuz.

Barlas: Liboşlukla iftihar ediyorum
http://www.tumgazeteler.com/?a=1567209

http://img40.imageshack.us/img40/650/libostayfaoykuleri20097.jpg
http://www.netkitap.com/kitap-libos-tayfa-oykuleri-hikmet-cetinkaya-cumhuriyet-kitaplari.htm#
kitaptan alıntı; "Çoğunu yakından tanıyorum: İşbitirici, iktidar yalakası, kendi çıkarlarınını savunucusu, köşe dönücü... "

Bu kitap satılıyor, ama size göre demekki yasaklanmalı, hatta yakılmalı :)
Ona buna "siyasal litaratürden göndermeleri" onaylayacağınıza dönün aynaya bakın.
Modluğunuz konusunda ise, sadece bu başlıkta bile tarafınızı ve nasıl bir uygulama göstereceğinizi açıkça belli ettiniz.
Kendinizin de söylediği gibi Molloch unbe tarafından yasaklandı.
Ama aynı üslupla cevap veren diğer üyeye niye o kadar süper, mega ÖGD li mod varken ortada bişiycik olmadı?
Zaten sitede var olan uygulamalar ortada. Şahdı şahmeran olur artık.
Sazan dediğim için beni yasaklatmadığınız için size teşekkür mü etmeliyim?
Çok sağolun.
Yakında o da olur inşallah.
http://img183.imageshack.us/img183/5282/sazan.jpg (http://img183.imageshack.us/i/sazan.jpg/)

Yukarıdaki resimlerdeki liboş ve sazan ifadeleri yerine faşist koyarak bir daha okuyun bakalım?

Bir mod olarak (tabii bir ÖDG ci olmalı bu lafı diyen) "bana göre sen O.Ç. sin. Yanlış anlama gerçek anlamda değil, sosyolojik boyutta" dendiği zaman hakaret görmeyeceksin öyle ise?

Son olarak uslubun yasaklara bahane haline getirilmesine karşıyım. Onu daha öncede belirttim.
Herkes sevgili ile başlayıp saygılarımla biten cümleler kurmak zorunda değil.
Yerinde edilmiş bir argo kelime bazen çok da şık olur.

ulpian
09-10-2009, 12:14
kafasikarisik,

konuyu bu kadar uzatmanızın hiçbir anlamı yok.

(1) Son olarak bana, benim ''faşist demek forumda serbest olsun'' diye görüş beyan ettiğimi yazdınız ve böyle birşey söylediğimi kanıtlamak için bir mesajımı ilk yarısını alıntıladınız. Oysa ki, aynı mesajın alıntılamadığınız bölümünde açık-seçik ''Ben faşist demek serbest olsun demiyorum'' diye yazmışım. Bu dürüst bir tutum değildir!

(2) Üslubunuza dikkat ederseniz hiçbir sorun yaşamazsınız forumda. Siz argoyu şık bulabilirsiniz. Ama tüzüğümüz doğrudan tartıştığınız kişilere argo ithamlarda bulunmayı yasaklıyor. İstediğiniz görüşü savunun, ama üslubunuza dikkat edin. Hepsi bu!