Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK, Tarihi, Kurulus Amaci, Degisimi ve Bugunu
evrensel-insan
07-10-2009, 03:02
Saygideger arkadaslar;
Ben ozgur bir birey olarak ve evrensel-insan dusunce ve davranisi tasiyan bir birey olarak; epistemolojik gercekcilik temelinde ve mumkunse disaridan bakis acisi ve notr algiyla, Turkiye'nin bir yasanan gercegi olan PKK'yi masaya yatirmak istiyorum.
Konuya duygusal yanasarak "nefretle" veya "sicak bakisla" bakmak yerine; neye baktigimizi oncelikle ortaya koymak gerekiyor.
Benim bildiklerim; 1978 senesinde Kuruldugu ve terorist eylemlerine 1984' te
basladigi.
Ilk akla gelen soru; Ulke sag-sol gorunumlu catismalarla bir "cadi kazani" iken ve 1980 K.Evren cuntasi ufuktayken; boyle bir orgut nasil, kimlerin yardimiyla ve neden kuruluyor?
Hangi ideolojiyi benimseyerek kuruluyor? Cunku; zaman icinde ideolojisinin degistigi ve cesitlemeler gosterdigi gozleniyor.
Dis guclerin-ic guclerin; PKK'nin kurulumuna verdigi destek, nedendir ve nedir? PKK bu kadar silahi nasil ve nerden bulmaktadir? Ilk amaci ile; su anki amaci aynimidir ve nedir?
Evet, Nedir PKK Gercegi? Kurt toplumuyla, bagi nedir? Kurt toplumu icindeki yeri nedir?
Kurt toplumunu amacina alet mi ediyor?, yoksa; Kurt toplumunun hak ve ozgurluklerini mi savunuyor? Kurdistan, konusu nedir? PKK ile bagi nedir? PKK'nin istedigi nedir, hem kendi adina; hem Kurt toplumu adina.
Evet, buyrun. Duygusalliga sapmadan ve PKK'nin Turkiye'nin bir gercegi oldugunun bilincinde olarak "nefret" ya da "sempati" disi; tarihsel tum gercekleriyle, ortaya koyalim.
Konumuz, PKK'nin propaganda veya antipropagandasi degildir. Gercekleri dile getirmektir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
PKK'yı ABD kurdurdu:
http://www.haber5.com/news_details?id=28401
http://www.kurds.dk/turkce/2000/haber64.html
http://www.ensonhaber.com/Gundem/94104/APO-MIT-iliskisini-saglayan-PILOT-NECATI-kimdi.html
Artin Agopyan : Nam-ı Diğer Apo
DÖNMENİN ASIL ADI ARTİN AGOPYAN : ERMENİ KÜRT ÖNDERİ
http://akhenaton.blogsayfasi.com/?p=335
büyük harfle yazmayın, c/p yaparak forum db'sini dolduracağınıza link verin.
PE-KAKA kimdir,nedir,amacı ve yönetenleri kimlerdir...???
PKK tabiki bazı koşulları öne sürerek kendini kürt halkının koruyucusu ilan edecektir ,bu süreçte bazı sözde demokratik hareketlerde yapmaya kalışacaktır,fakat denildiği ve asıl düşünceleri olduğu üzere bu aslında ayrılıkçılağa giden yolun ilk basamağıdır.
Kürtler bağımsız bir ülke kursalar dahi hiçbir zaman kendi kendini yöneten bir yapıya sahip olamayacaklardır.Zaten ona destek verenlerin aynı topraklarda gözü olanlar oldukları unutulmamalıdır.Bu bölgenin içinde bir kürt devleti kurulması,Amerika ve ona isteklerini yaptıran İsrail gibi ülkelerin çıkarına olacak,hem iran gibi bir ülke kıskaca alınacak,hemde ortadoğuda bir tane daha uydu devlet sahibi olacaklardır.
Ayrıca bölgede zengin petrol kaynakları olmakla beraber bunalrı yönetecek olan devletler pek tabikide,onlara bu koduna yardım edenlr olacaktır.Amerika her ne kadar Irak'a özgürlük getirmek için gittiğini söylesede,bunda petrolün çok önemli bir apyı vardır.Dünyaya bu amacın açık bir şekilde gösterememiş ve bu kürdistan oluşumu ile gösterememiş olduğu şeyi tamamlıyacaktır.
PE-KAKA kendini benzettiği ETA,IRA Gibimi?
IRA ve ETA incelendiğinde PKK'nın yanında oldukça masum ve medeni kaldıklarını görmek için aralarında yaşamaya gerek yoktur.Bu gün PKK cahil,sefil ve kendi koruduğunu iddia ettiği bir halkı kıyımdan geçiren tek örgüttür.
Bölgeye yapılan yardımlarıda ve insan kaynakalrınıda yok etmeye çalışarak,halkı çaresiz bırakıp kendilerine yandaş arıyarak aslında ne kadar acımasız bir oluşum olduğunu adeta ispat eder niteliktedir.Ve dış bağlantılarla beraber büyüdüğü de halkının iyiliğini değil başkalarının iyiliğini düşündüğü ve kendisinin de adi bir maşa olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kaldıki bir oluşum düşününki hiçbir ülkede huzur sağlayamamış hep ayrılıkçı olmuş olsun.Bu nitelik kürtlerin DNA larınamı işlemiş bunu anlayamıyorum.Bakınız İran,Türkiye,Irak hepsinde bir ayrılıkçı hava estiriyorlar.
Bu ülkede yaşıyan tek etnik kimlik kürtmü?Diğer etnik kimlikler neden seve seve Türk olduklarını kabul ediyor ve ülke vatandaşlığında memnun bir halde yaşıyorlar.
Ülkede bir çok kürt vatanperverdirelr.Ayrılıkçıların sayısı azdır.Onalrda silah zoruyla korkutumuş yada cahil olan kesimdir.Bu gün ayrılıkçılarında çok iyi bildiği üzere asıl amaç farklıdır.Kimse kimseyi mazlumu oynayarak kandırmasın lütfen.
Bu ülekde hiçbir yere yapılamyan yatırımlar o bölgelere yapıldı.Bir çok Kürt uyruklu sanatçı,politika ve siyasetçi,akedemisyen,iş adamı,bürokrat,asker bu ülkeye hizmet etti hatta en yukarılarda bulundular bumu ayrım.
Son zamanlarda yapılan düzenlemelerle kendi dillerinde kursalar ve yayın hakkı da verilmeye başlandı ve bu genişleyerek sürecek umudundayım.Peki daha ne isteniyor.Açıkça hak değil bölmek istiyorum deyin bitsin bu olay.Bizim kandıramıyorsunuz bari kendinizi kandırmayın.
Ve son olarak Pkk'nın kendi koruduğunu söylediği halkını katlettğini,bölgenin gelişmesi için oralara gönderilenleri yok edip kokuttuğunu,bölgede masum sivil olarak sadece görevleri için atanan öğretmen,doktor ve mühendisleri yok ettiğini ve bölgenin gerek kalkınma,gerek sosyal haklar gerekse eğitimv e sağlık bakımından yetersiz kılarak,halkını aciz bir duruma getirdiğini ve tek çare olarak da dağı gösterdiğini de unutmamak gerekir.
Vatan namustur, Vatan şereftir,
Vatan korunacak tek hedeftir.
Vatan sevdadır, Vatan aşktır,
Vatan için fedakârlık bir başkadır.
Vatan candır, Vatan kandır,
Vatana sahip çıkmak, imandandır.
Sevgi ve Saygılarımla...
PKK hakkında farklı bir yazı.
http://www.odatv.com/Siyaset/kemal_burkay_duran_kalkan_mit_elemani_dedi_iste_bu _iddiayi_dogrulayacak_olay-18011.html
Herkes PKK'ye bakış açısına göre ve hitap ettiği kitleye göre pkk'yi birlerine kurdutuyor. Kimisi ABD'ye kurdutuyor, Kimisi SSCB'ye, Kimisi AB'ye Kimisi Ermenilere, Kimisi Yahudilere, Kimiside mite kurdutuyor. İşin komik tarafı sayfaya bir baktım 5 tane ileti var 4 farklı kurucu var. :)
Ama işin gerçeği, gerçekten sorunun ne olduğuna değinen yok.
evrensel-insan
19-10-2009, 20:18
Saygideger arkadaslar;
"Ocalan'in direktifi dogrultusunda, 34 kisilik, PKK'li bugun sinirda, yetkililere teslim olmustur."-Haberler-
Sizce, bu haberin onemi nedir? Bu "teslim olma", ki bu ilk ayagi oldugu ve teslim olanlarin arasinda, kadin ve cocuklarin da bulundugu soyleniyor; PKK'ya veya TC yonetimine ne "kazandiracak", amac nedir? Bunun Askeri ve teror acisindan anlami nedir? Bu teslimiyet ve sirada olacak olanlar, kime ve neyin gostergesidir? Bu teslimiyetteki "okunmasi gereken mesaj" nedir?
Yorumlarinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
caydanlik
19-10-2009, 21:01
Saygideger arkadaslar;
"Ocalan'in direktifi dogrultusunda, 34 kisilik, PKK'li bugun sinirda, yetkililere teslim olmustur."-Haberler-
Sizce, bu haberin onemi nedir? Bu "teslim olma", ki bu ilk ayagi oldugu ve teslim olanlarin arasinda, kadin ve cocuklarin da bulundugu soyleniyor; PKK'ya veya TC yonetimine ne "kazandiracak", amac nedir? Bunun Askeri ve teror acisindan anlami nedir? Bu teslimiyet ve sirada olacak olanlar, kime ve neyin gostergesidir? Bu teslimiyetteki "okunmasi gereken mesaj" nedir?
Yorumlarinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bunun amaci sudur sevgili evrensel-insan
Dagda yeterince gelisimlerini durdurduk..Simdi iceriden politik yollarla ayrilma yeni sinirlar olusturma zamani..O yuzden kafalarin cevrildigi tarafa bakmamali arka tarafimiza kimler dolaniyor gorebilmeliyiz..
Bunlar bu surecte halki yumusatma gayretleridir..Her iki tarafi da..Birlesme kadar buyuk bir safsata da yoktur..Bunlar ayriligin oncu davranis metodlaridir..
34 - 64 -104 - 1104 farketmez..
25 yildir acilmadik hayrolsun birden aciliyoruz..
Bo lu nu yo ruz..Olan budur..
sevgiler
ugurce82
19-10-2009, 21:43
Sevgili Evrensel bu konu ile ilgili yapılabilecek tek yorum 34 kişinin teslim olmuş olmasıdır. Başka ne olabilir ki. Şimdi 34 kişi teslim oldu diye bir anda hiçbirşey değişmeyecek. PKK terör örgütüdür. Onlarla böylesi ucuz pazarlıklara girişenlere de ne denebilir ki..
evrensel-insan
19-10-2009, 21:58
Saygideger ugurce82;
Peki bu 34 kisinin, gelecegi ile ilgili surecte; uygulanacaklar; ileride teslim olacak olanlarin "akibetini" belirleyici bir rol oynamayacakmidir. PKK, herhalde; bu 34 kisiyi "olmus (olmek) " gibi degerlendirmiyecektir. Burada "ben senin adaletine inaniyorum/guveniyorum" icerikli bir mesaj almak durumu yok mudur? Bence olay; hem daha detayli, hem de duygusalliktan ve tarafkarliktan siyrilarak, degerlendirilmelidir.
Sonucta gelecekte orgutun "kendi kendini tasviyesi" bir cesit, "istedigini almis olmak" ile bagli degilmidir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
ozgur_beyin
19-10-2009, 22:02
helal olsun evrensel anlamadığın hiç bir işve konu kalmadı.
ne diyeyim helal olsun artıkserbest düşünür modunuda aştın
seni td sitesinin stratejik araştırmalar başkanı olman lazım. umarımda olursun.
mevlam neylerse güzel eyler
ugurce82
19-10-2009, 22:14
Saygideger ugurce82;
Peki bu 34 kisinin, gelecegi ile ilgili surecte; uygulanacaklar; ileride teslim olacak olanlarin "akibetini" belirleyici bir rol oynamayacakmidir. PKK, herhalde; bu 34 kisiyi "olmus (olmek) " gibi degerlendirmiyecektir. Burada "ben senin adaletine inaniyorum/guveniyorum" icerikli bir mesaj almak durumu yok mudur? Bence olay; hem daha detayli, hem de duygusalliktan ve tarafkarliktan siyrilarak, degerlendirilmelidir.
Sonucta gelecekte orgutun "kendi kendini tasviyesi" bir cesit, "istedigini almis olmak" ile bagli degilmidir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel ,
Bunula ilgili kanun vardır ve çok açıktır.
Herhangi bir eyleme karışmamış PKK lı kendi insiyatifi ile teslim olduğu takdirde serbest bırakılır. PKK nın kuruluş amacı bu kanunun uygulanabilirliliğini görmek mi idi ki kendini tasfiye etsin.
evrensel-insan
19-10-2009, 22:17
Saygideger ugurce82;
PKK nın kuruluş amacı bu kanunun uygulanabilirliliğini görmek mi idi ki kendini tasfiye etsin.-ugurce82-
Zaten bu baslikta, bu ve buna benzer sorulara cevap arayip-bulmak icin. Sence nedir, PKK'nin amaci? ve bu 34 kisinin teslim edilmesi, bu amacla nasil bir paralellik tasir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
19-10-2009, 22:24
Saygideger ozgur_beyin;
Merak ettigim icin soruyorum. Bu tip; sorulu degil de; aciklama ve resim veren kac basligimi ve hangi konularda okudun? Neden dusunce belirtmek ve kendi oz cevap-sorunu belirtmek yerine, bu tip ve bir anlam tasimayan mesajlar yaziyorsun? Sadece merak ettigim icin soruyorum. Cevap verip, vermemekte de; verecegin kararin, sana ait olmasini diliyorum.
Benim TD Sitesinden, herhangibir beklentim yok. Bende herkes gibi; dusunceleri yaziya dokuyorum. Bunu anlamak, cok mu zor?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın evrensel-insan
Olayların gelişimi ve gelen insanların konuyla ilgili açıklamaları ortada dururken bunu hala basit bir pişmanlık ve teslim çerçevesinde ele alınmasını yadırgadım. Gelenler, hiçbir pişmanlık yasasında yaralanmaycaklarını ve bunu kabul etmeyeceklerini beyan etmişlerdir. Bügün habur sınırında 100 bine yakın insan ve çeşitlik kentlerde binlerce insan meydanlardaydı. Silahların susup kürt sorunun demokratik barışçı yöntemlerle çözümü noktasında yüzbinlerin haykırışı vardı meydanlarda.
evrensel-insan
19-10-2009, 23:04
Saygideger ozgur;
bunu hala basit bir pişmanlık ve teslim çerçevesinde ele alınmasını yadırgadım.-ozgur-
Yukarida belirttigin kaniya, hangi ifade veya cumle ile vardigini, belirtirsen; ben de algilamis olurum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yukarida belirttigin kaniya, hangi ifade veya cumle ile vardigini, belirtirsen; ben de algilamis olurum.
sayın evrensel-insan
Cümleyi baştan sonra tekrar okursanız sorunuzun cevabı orda var.
Olayların gelişimi ve gelen insanların konuyla ilgili açıklamaları ortada dururken bunu hala basit bir pişmanlık ve teslim çerçevesinde ele alınmasını yadırgadım. Gelenler, hiçbir pişmanlık yasasında yaralanmaycaklarını ve bunu kabul etmeyeceklerini beyan etmişlerdir. Bügün habur sınırında 100 bine yakın insan ve çeşitlik kentlerde binlerce insan meydanlardaydı. Silahların susup kürt sorunun demokratik barışçı yöntemlerle çözümü noktasında yüzbinlerin haykırışı vardı meydanlarda.
Özgür senin PKK'yı tuttuğun her yazından anlaşılıyor ama neden yalan yazıyorsun?
100.000 kişiyle teröristleri karşılamaya hazırlanmışlardı, ama gele gele 3-5 bin kişi geldi.
Propaganda olur da, biraz insaflı olur.
Nereden öğrendin 100.000 sayısını?
Var mı kaynağın?
evrensel-insan
19-10-2009, 23:22
Saygideger ozgur;
"Teslim oldu" terimi ve ifadesi, benim degil; haberi veren spikerin dedigidir. "Pismanlik" kelimesini de, herhangibir yerde kullandigimi hatirlamiyorum ve biliyorum. Cunku bu tip ifadeler, konuya duygusal ve tarafsal yanasimdir. Yani, benim hic yapmayacagim bir sey.
Dolayisiyle, benim anlatimimdan, nasil boyle bir yorum cikardiginizi ve neye dayanarak bu yorumu cikardiginizi sordum. Cunku, ben boyle birsey demek istesem, zaten direk derim ve yoruma da gerek kalmaz. Oyuzden, bunu sadece, yazilan yazida sizin bir yorumsal cikarsamaniz olarak algiliyorum. Beni de baglamiyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ugurce82
19-10-2009, 23:24
Demokratik haklarını ve silahların susmasını isteyen bir halk dağda ve silahlı bir terör örgütünü desteklemez.
Ayrıca kürt sorunu diye kastettiğiniz umarım tunceli isminin dersim olması değildir.
Eğer porpaganda yapmak gibi bir amacaım olsa konuyu açar başlığa yazardım. Konu hakkında bazı arkadaşlar yazdığını gördüm bende kendimce doğrusunu yazdım. Çoğu kaynakta kişi sayısı belirtilmiyor. Rastladığım birkaç kaynak 100 bin civarı kişiden olduğunu söyluyor. Ama googlden bügünku haburun resmini aratırıp sayı konusunda bir fikir edinebilirsiniz.
Rastladığım birkaç kaynak 100 bin civarı kişiden olduğunu söyluyor.
Propaganda yapıp yalan söylemiyorsan eğer, şu rastladığın kaynaklara bizi de rastlatsana Özgür.
Bekliyoruz 100.000 linklerini..
Saygideger ugurce82;
Peki bu 34 kisinin, gelecegi ile ilgili surecte; uygulanacaklar; ileride teslim olacak olanlarin "akibetini" belirleyici bir rol oynamayacakmidir. PKK, herhalde; bu 34 kisiyi "olmus (olmek) " gibi degerlendirmiyecektir. Burada "ben senin adaletine inaniyorum/guveniyorum" icerikli bir mesaj almak durumu yok mudur?
Sayın E.İ
Hernekdar içeriğinde pişmanlık olmasada ben bu yorumunuzda pişmanlık ve teslim çerçevesinde alınmış bir karar gibi gördüğünüzü algılıyorum. Yani örgütten kaçıp pişman olmuş ve teslim olmuş bir algı doğdu bende. Evet örgütte o tarz bir kaçanlarda var ama bu olay öyle değil.
ugurce82
20-10-2009, 00:14
Sayın E.İ
Hernekdar içeriğinde pişmanlık olmasada ben bu yorumunuzda pişmanlık ve teslim çerçevesinde alınmış bir karar gibi gördüğünüzü algılıyorum. Yani örgütten kaçıp pişman olmuş ve teslim olmuş bir algı doğdu bende. Evet örgütte o tarz bir kaçanlarda var ama bu olay öyle değil.
Eee yani pişman olmamalılar mı diyorsunuz.
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5CTeslim%20olmaya%20gele n%20PKK%27l%C4%B1lar%C4%B1n%20ilk%20foto%C4%9Frafl ar%C4%B1%5C01.jpg
Bu ayaklarındaki botlar bana tanıdık geldi. Hatırladım bunlar Amerikan askerlerinin giydiği botlar değil mi acaba Kandilde dükkan mı açtı bu ABD Savunma Bakanlığı perakende satışa mı başladır ?
ozgur_beyin
20-10-2009, 01:14
Saygideger ozgur_beyin;
Merak ettigim icin soruyorum. Bu tip; sorulu degil de; aciklama ve resim veren kac basligimi ve hangi konularda okudun? Neden dusunce belirtmek ve kendi oz cevap-sorunu belirtmek yerine, bu tip ve bir anlam tasimayan mesajlar yaziyorsun? Sadece merak ettigim icin soruyorum. Cevap verip, vermemekte de; verecegin kararin, sana ait olmasini diliyorum.
Benim TD Sitesinden, herhangibir beklentim yok. Bende herkes gibi; dusunceleri yaziya dokuyorum. Bunu anlamak, cok mu zor?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel seni takdir ediyorum. her fikre kafa yorduğunu itiraf ediyorum
bunun nesi kötü
evrensel-insan
20-10-2009, 01:26
Saygideger ozgur_beyin;
evrensel seni takdir ediyorum. her fikre kafa yorduğunu itiraf ediyorum-o.b.-
En azindan bunu algilayabilmis olmak, adina; tesekkur ederim. Sonucta, benim sunduklarim; site algisina gore ne O.D., ne de D.O. dur. Sadece, bir birey olarak, insan ve insanligi adina insani ve insanligini tum ayrimlardan arindirarak ortaya koymaktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
20-10-2009, 01:33
Saygideger ozgur;
Hernekdar içeriğinde pişmanlık olmasada ben bu yorumunuzda pişmanlık ve teslim çerçevesinde alınmış bir karar gibi gördüğünüzü algılıyorum.-ozgur-
Benim algim, notrdur. Sadece Turkiye de olan bir olguyu; oldugu sekliyle baskasinin agzindan, yani haber olarak dile getirdim ve herkesin yorumunu sordum, hepsi bu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Öcalan'ın çagrısı üzerine PKK üç koldan barışa dönüş adını verdigi eyleme girdi. Buradan ne gibi sonuçlar çıkarmak gerekiyor :
1- Öcalan kesinlikle PKK içinde tartışılamaz bir güçtür ve dedigi gibi örgüte hakimdir.
2- Öcalan'ın çagrısı, PKK nın buna derhal uyması, 400 gönüllü içinden 34 kişinin seçilmesi ve bunların yurda dönmesi ve tüm devlet birimlerinin başta devlet başkanı olmak üzere olumlu degerlendirme yapmaları bu işin bir uzlaşı sonucu oldugunu akla getirmektedir.
3- Daha haber çıkar çıkmaz başbakanın bu meselede tutuklanma olmayacagını ima etmesi, daha önceki genel kurmay başkanının açıklamaları ile birleştirildiginde bu işin çok çok önceden planlandıgını akla getirmektedir.
4- Gelen Pkk lıların devlet yönetimine bir talepler listesi iletmiş olmaları sürecin gidişat yönünü belirlemektedir.
5- Bu konuda bir uzlaşma saglanırsa PKK nın tamamen savaşı bırakacagını ummak yanlış olmayacaktır.
6- Bundan sonra devletin getirecegi anayasal tedbirler süreçte ne kadar ilerlenecegini belirleyecektir.
7- Artık dönülmez bir yola girilmiştir.
8- İşin özü PKK lıların savaşı bıraktıktan sonra yasal olarak ya da DTP çatısı altında siyaset yapıp yapmayacakları dogrultusundadır. Ve şayet biz ve ötekiler mantıgının haricinde Kürt kimligini kabul eden bir yaklaşım kanın önünü keser.
9- Böyle bir gelişme Mhp nin varlık nedeni ile çeliştiginden bu sürecin en büyük provokatörü onlar olacaklardır.
10- Bu noktaya kadar gelinmişken artık sagduyu ile ve insan faktörü bazında degerlendirmeler yapabilmek, ve barıştan yöne olabilmek tayin edici bir öneme sahiptir.
11- Her ne olursa olsun gelinen nokta olumludur.
saygılarımla
PKK tabiki silahlari birakacak,
iclerinde yargilanmalari gereken terröristler varsa bunlar mutlaka yargilanmali,
ve ülke icindeki bu acilimin özünde pkk ya özgürlük degil, ülke insanlarina huzur ve adalet saglanmali....
bu acilim ve baris terröist pkk ile degil, bu acilimlarin temeli saglam demokratik deger yargilarina dayandigi sürece, pkk ya ragmen de rahatlik ile uygulanabilir / uygulanmali....
Terröisti basimiza adam diye sunmanin hic bir faydasi yok.....
Radikal'in haberine gore ;
"Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen "Barış Grubu" PKK üyeleri, Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'dan gelecek 34 kişi karşılamak üzere Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaklaşık 50 bin kişi toplandı."
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=959959&Date=20.10.2009&CategoryID=77
Taraf'a gicik olanlar assagidaki linktekileri ve alintimi okumasin :D
NEŞE DÜZEL: CHP lideri Deniz Baykal için bir Kürt raporu hazırladınız. Baykal, sizi nasıl buldu?
AHMET ÖZER: Ben Kürt sorunu konusunda çalışan bir siyaset sosyologuyum. CHP’de dostlarım var. Kürt raporunu, bir talep, sipariş üzerine hazırlamadım. Raporu arkadaşlarıma sundum ben. Çünkü CHP’nin Kürt açılımına dahil edilmesi gerekiyor.
Hiç Deniz Baykal’la yüz yüze görüştünüz mü?
Görüştüm.
Baykal’a neler önerdiniz Kürt sorunun çözümü için?
Ben genel olarak söyleyeyim. Kürt sorunun çözümü için benim önerilerim şunlar. Her şeyden önce iyi niyetli olmamız, empati yapmamız ve barışı zehirleyen savaş dilini bırakmamız lazım. Sıkılı bir yumrukla el sıkışamazsınız. Bir tarafta toplumsal barışı sağlamak isteyeceksiniz, öbür tarafta savaş dilini konuşacaksınız. Bu olmaz. Kürt sorunuyla ilgili her türlü özgür tartışmanın üzerindeki tasallut kalkmalı. Açılımı destekleyenler ihanetle, bölücülükle suçlanmamalı. Bunlar çok önemli. Çünkü bunlar, meselenin psikolojik alt yapısıyla ilgili. CHP, söylemlerini değiştirmek zorunda!
http://taraf.com.tr/makale/8007.htm
Bu da eski MIT mustesar yardimcisinin soyledikleri ;
Cevat Öneş: ‘PKK ile görüşmeleri MİT yapar’
“PKK’ya, altı ay içinde silah bıraktırılır. İçişleri Bakanı Suriye’ye, Başbakan Irak’a gidecek. Bu görüşmelerden sonra PKK’ya silah bıraktırma meselesi şekillenir.”
“Silah bıraktırma girişimini perde arkasında istihbarat teşkilatları yapar. Bizde de bunu MİT’in yapması doğal. PKK ile MİT arasındaki görüşmelerin hepsi kayıtlı.”
“İki ayrı aşama yaşanacak. Bir, PKK’ya silah bıraktırma. İki, demokratikleşme. Önümüzdeki günlerde, demokratik açılımın çerçevesi Meclis’te somut olarak çizilecek.”
http://taraf.com.tr/makale/7879.htm
Propaganda yapıp yalan söylemiyorsan eğer, şu rastladığın kaynaklara bizi de rastlatsana Özgür.
Bekliyoruz 100.000 linklerini..
http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_565198
http://www.haberciniz.biz/haber/pkklilar-yarin-meclise-mi-gidecek--711733-p2.html#
Ayrıca dün NTV ve İnternet haberde'de bu konuyla ilgili haber vardı.
PKK'nın kuruluş tüzüğünde amacı bellidir; bağımsız, Sosyalist Kürdistan kurmak. Bugün bu amaç değişmiştir. Sadece bağımsız Kürdistan amacı kalmıştır. Teröristlerin muhatap kabul edilmesi ise devleti yönetenlerin ne kadar basiretsiz ve aciz olduklarını gösterir niteliktedir.
sayın hortlak
bir sosyalist olarak kapitalizmin sorunlarına kapitalizm içinde kalarak çözüm üretme gayretkeşliğine düşmem.
son tahlilde sömürü düzeninin yapısal sorunlarıdır bunlar ve ancak yapısal değişikliklerle çözülürler.
çözüm sosyalizmdir.
devleti yöneten ve uluslararası emperyalizmle uzlaşmış akp nin avukatı pozisyonuna düşmeden sormak isterim;
açılım basiretsiz ve aciz olduklarının delili ise,basiretli olmaları durumunda ne yapılmalıydı.
daha çok baskı,daha çok yoksayma,daha çok askeri tedbir,daha çok kan mı?
bir halkı yoketme mantığınız o sözkonusu örgütün asıl gücüdür siz bunu göremiyorsunuz.rüzgar eken fırtına biçer.
şimdiye kadar kürt halkını yoksaymasaydınız bu gün pkk olmazdı.
ne bekliyordunuz ki.
hala daha pkk nın devamından yana olanlar da aslında yine sizlersiniz.
Önce varsayımlarınızdan vazgeçin sayın Efendisiz, Kürtler'i ben mi yok saymadım, PKK'nın devamından yana neden olayım? Yani öyle laflar ediyorsunuz ki sanki AKP'yi eleştiren ya da devletin teröristleri muhatap kabul etmemesi gerektiğini söyleyen herkes otomatikman 12 Eylülcü oluyor! Daha şuraya 10 ileti yazmadım, Kenan Evren gibilerinin de çok büyük adamlar olduklarını söylemedim ne oluyorsunuz?
Tek cümleyle teröristler muhatap kabul etmek acziyettir dedim, nitekim öyledir de. Basiretsiz ve beceriksiz politikalar yeni değil, bugün bu sorun da bunların parçası ama ne olursa olsun teröristler muhatap kabul edilmemeli. Siz bunun teorisini ve nedenini anlayamazsınız, onun için hiç uzatmayayım...