07-10-2009, 03:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
PKK, Tarihi, Kurulus Amaci, Degisimi ve Bugunu
Saygideger arkadaslar;
Ben ozgur bir birey olarak ve evrensel-insan dusunce ve davranisi tasiyan bir birey olarak; epistemolojik gercekcilik temelinde ve mumkunse disaridan bakis acisi ve notr algiyla, Turkiye'nin bir yasanan gercegi olan PKK'yi masaya yatirmak istiyorum.
Konuya duygusal yanasarak "nefretle" veya "sicak bakisla" bakmak yerine; neye baktigimizi oncelikle ortaya koymak gerekiyor.
Benim bildiklerim; 1978 senesinde Kuruldugu ve terorist eylemlerine 1984' te
basladigi.
Ilk akla gelen soru; Ulke sag-sol gorunumlu catismalarla bir "cadi kazani" iken ve 1980 K.Evren cuntasi ufuktayken; boyle bir orgut nasil, kimlerin yardimiyla ve neden kuruluyor?
Hangi ideolojiyi benimseyerek kuruluyor? Cunku; zaman icinde ideolojisinin degistigi ve cesitlemeler gosterdigi gozleniyor.
Dis guclerin-ic guclerin; PKK'nin kurulumuna verdigi destek, nedendir ve nedir? PKK bu kadar silahi nasil ve nerden bulmaktadir? Ilk amaci ile; su anki amaci aynimidir ve nedir?
Evet, Nedir PKK Gercegi? Kurt toplumuyla, bagi nedir? Kurt toplumu icindeki yeri nedir?
Kurt toplumunu amacina alet mi ediyor?, yoksa; Kurt toplumunun hak ve ozgurluklerini mi savunuyor? Kurdistan, konusu nedir? PKK ile bagi nedir? PKK'nin istedigi nedir, hem kendi adina; hem Kurt toplumu adina.
Evet, buyrun. Duygusalliga sapmadan ve PKK'nin Turkiye'nin bir gercegi oldugunun bilincinde olarak "nefret" ya da "sempati" disi; tarihsel tum gercekleriyle, ortaya koyalim.
Konumuz, PKK'nin propaganda veya antipropagandasi degildir. Gercekleri dile getirmektir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

13-10-2009, 18:24
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|

13-10-2009, 18:49
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Artin Agopyan : Nam-ı Diğer Apo
DÖNMENİN ASIL ADI ARTİN AGOPYAN : ERMENİ KÜRT ÖNDERİ
http://akhenaton.blogsayfasi.com/?p=335
büyük harfle yazmayın, c/p yaparak forum db'sini dolduracağınıza link verin.
Konu frodo tarafından (13-10-2009 Saat 19:31 ) değiştirilmiştir.
Sebep: forum kurallarına uygunsuzluk
|

13-10-2009, 18:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
PE-KAKA kimdir,nedir,amacı ve yönetenleri kimlerdir...???
PKK tabiki bazı koşulları öne sürerek kendini kürt halkının koruyucusu ilan edecektir ,bu süreçte bazı sözde demokratik hareketlerde yapmaya kalışacaktır,fakat denildiği ve asıl düşünceleri olduğu üzere bu aslında ayrılıkçılağa giden yolun ilk basamağıdır.
Kürtler bağımsız bir ülke kursalar dahi hiçbir zaman kendi kendini yöneten bir yapıya sahip olamayacaklardır.Zaten ona destek verenlerin aynı topraklarda gözü olanlar oldukları unutulmamalıdır.Bu bölgenin içinde bir kürt devleti kurulması,Amerika ve ona isteklerini yaptıran İsrail gibi ülkelerin çıkarına olacak,hem iran gibi bir ülke kıskaca alınacak,hemde ortadoğuda bir tane daha uydu devlet sahibi olacaklardır.
Ayrıca bölgede zengin petrol kaynakları olmakla beraber bunalrı yönetecek olan devletler pek tabikide,onlara bu koduna yardım edenlr olacaktır.Amerika her ne kadar Irak'a özgürlük getirmek için gittiğini söylesede,bunda petrolün çok önemli bir apyı vardır.Dünyaya bu amacın açık bir şekilde gösterememiş ve bu kürdistan oluşumu ile gösterememiş olduğu şeyi tamamlıyacaktır.
PE-KAKA kendini benzettiği ETA,IRA Gibimi?
IRA ve ETA incelendiğinde PKK'nın yanında oldukça masum ve medeni kaldıklarını görmek için aralarında yaşamaya gerek yoktur.Bu gün PKK cahil,sefil ve kendi koruduğunu iddia ettiği bir halkı kıyımdan geçiren tek örgüttür.
Bölgeye yapılan yardımlarıda ve insan kaynakalrınıda yok etmeye çalışarak,halkı çaresiz bırakıp kendilerine yandaş arıyarak aslında ne kadar acımasız bir oluşum olduğunu adeta ispat eder niteliktedir.Ve dış bağlantılarla beraber büyüdüğü de halkının iyiliğini değil başkalarının iyiliğini düşündüğü ve kendisinin de adi bir maşa olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kaldıki bir oluşum düşününki hiçbir ülkede huzur sağlayamamış hep ayrılıkçı olmuş olsun.Bu nitelik kürtlerin DNA larınamı işlemiş bunu anlayamıyorum.Bakınız İran,Türkiye,Irak hepsinde bir ayrılıkçı hava estiriyorlar.
Bu ülkede yaşıyan tek etnik kimlik kürtmü?Diğer etnik kimlikler neden seve seve Türk olduklarını kabul ediyor ve ülke vatandaşlığında memnun bir halde yaşıyorlar.
Ülkede bir çok kürt vatanperverdirelr.Ayrılıkçıların sayısı azdır.Onalrda silah zoruyla korkutumuş yada cahil olan kesimdir.Bu gün ayrılıkçılarında çok iyi bildiği üzere asıl amaç farklıdır.Kimse kimseyi mazlumu oynayarak kandırmasın lütfen.
Bu ülekde hiçbir yere yapılamyan yatırımlar o bölgelere yapıldı.Bir çok Kürt uyruklu sanatçı,politika ve siyasetçi,akedemisyen,iş adamı,bürokrat,asker bu ülkeye hizmet etti hatta en yukarılarda bulundular bumu ayrım.
Son zamanlarda yapılan düzenlemelerle kendi dillerinde kursalar ve yayın hakkı da verilmeye başlandı ve bu genişleyerek sürecek umudundayım.Peki daha ne isteniyor.Açıkça hak değil bölmek istiyorum deyin bitsin bu olay.Bizim kandıramıyorsunuz bari kendinizi kandırmayın.
Ve son olarak Pkk'nın kendi koruduğunu söylediği halkını katlettğini,bölgenin gelişmesi için oralara gönderilenleri yok edip kokuttuğunu,bölgede masum sivil olarak sadece görevleri için atanan öğretmen,doktor ve mühendisleri yok ettiğini ve bölgenin gerek kalkınma,gerek sosyal haklar gerekse eğitimv e sağlık bakımından yetersiz kılarak,halkını aciz bir duruma getirdiğini ve tek çare olarak da dağı gösterdiğini de unutmamak gerekir.
Vatan namustur, Vatan şereftir,
Vatan korunacak tek hedeftir.
Vatan sevdadır, Vatan aşktır,
Vatan için fedakârlık bir başkadır.
Vatan candır, Vatan kandır,
Vatana sahip çıkmak, imandandır.
Sevgi ve Saygılarımla...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|

14-10-2009, 20:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"
Ernesto Che Guevera
|

14-10-2009, 21:26
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Herkes PKK'ye bakış açısına göre ve hitap ettiği kitleye göre pkk'yi birlerine kurdutuyor. Kimisi ABD'ye kurdutuyor, Kimisi SSCB'ye, Kimisi AB'ye Kimisi Ermenilere, Kimisi Yahudilere, Kimiside mite kurdutuyor. İşin komik tarafı sayfaya bir baktım 5 tane ileti var 4 farklı kurucu var. 
Ama işin gerçeği, gerçekten sorunun ne olduğuna değinen yok.
|

19-10-2009, 20:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
"Ocalan'in direktifi dogrultusunda, 34 kisilik, PKK'li bugun sinirda, yetkililere teslim olmustur."-Haberler-
Sizce, bu haberin onemi nedir? Bu "teslim olma", ki bu ilk ayagi oldugu ve teslim olanlarin arasinda, kadin ve cocuklarin da bulundugu soyleniyor; PKK'ya veya TC yonetimine ne "kazandiracak", amac nedir? Bunun Askeri ve teror acisindan anlami nedir? Bu teslimiyet ve sirada olacak olanlar, kime ve neyin gostergesidir? Bu teslimiyetteki "okunmasi gereken mesaj" nedir?
Yorumlarinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

19-10-2009, 21:01
|
 |
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger arkadaslar;
"Ocalan'in direktifi dogrultusunda, 34 kisilik, PKK'li bugun sinirda, yetkililere teslim olmustur."-Haberler-
Sizce, bu haberin onemi nedir? Bu "teslim olma", ki bu ilk ayagi oldugu ve teslim olanlarin arasinda, kadin ve cocuklarin da bulundugu soyleniyor; PKK'ya veya TC yonetimine ne "kazandiracak", amac nedir? Bunun Askeri ve teror acisindan anlami nedir? Bu teslimiyet ve sirada olacak olanlar, kime ve neyin gostergesidir? Bu teslimiyetteki "okunmasi gereken mesaj" nedir?
Yorumlarinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Bunun amaci sudur sevgili evrensel-insan
Dagda yeterince gelisimlerini durdurduk..Simdi iceriden politik yollarla ayrilma yeni sinirlar olusturma zamani..O yuzden kafalarin cevrildigi tarafa bakmamali arka tarafimiza kimler dolaniyor gorebilmeliyiz..
Bunlar bu surecte halki yumusatma gayretleridir..Her iki tarafi da..Birlesme kadar buyuk bir safsata da yoktur..Bunlar ayriligin oncu davranis metodlaridir..
34 - 64 -104 - 1104 farketmez..
25 yildir acilmadik hayrolsun birden aciliyoruz..
Bo lu nu yo ruz..Olan budur..
sevgiler
Turk insani Turk parasi gibidir..Isiga dogru tuttugunuzda icinde Ataturk gormuyorsaniz sahtedir..
|

19-10-2009, 21:43
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sevgili Evrensel bu konu ile ilgili yapılabilecek tek yorum 34 kişinin teslim olmuş olmasıdır. Başka ne olabilir ki. Şimdi 34 kişi teslim oldu diye bir anda hiçbirşey değişmeyecek. PKK terör örgütüdür. Onlarla böylesi ucuz pazarlıklara girişenlere de ne denebilir ki..
|

19-10-2009, 21:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ugurce82;
Peki bu 34 kisinin, gelecegi ile ilgili surecte; uygulanacaklar; ileride teslim olacak olanlarin "akibetini" belirleyici bir rol oynamayacakmidir. PKK, herhalde; bu 34 kisiyi "olmus (olmek) " gibi degerlendirmiyecektir. Burada "ben senin adaletine inaniyorum/guveniyorum" icerikli bir mesaj almak durumu yok mudur? Bence olay; hem daha detayli, hem de duygusalliktan ve tarafkarliktan siyrilarak, degerlendirilmelidir.
Sonucta gelecekte orgutun "kendi kendini tasviyesi" bir cesit, "istedigini almis olmak" ile bagli degilmidir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|