Orijinalini görmek için tıklayınız : Kargocu kız...
Bahriye Üçok cinayetinin kilit ismi acaba şimdi nerede dersiniz...
17 yıl önce evine gönderilen bombalı kitapla katledilen Bahriye Üçok suikastinin kilit ismi Gülay Calap, DTP'ye Genel BaşBakan Yardımcısı seçildi.
http://yenisafak.com.tr/Politika/Default.aspx?t=21.11.2007&i=83022
ugurce82
10-10-2009, 03:06
Hımm DTP şeydi demi
neydi o
Demokratik Toplum PArtisi. :decision:
Şaşırmam. DTP ile ilgili hiçbirşeye şaşırmam. Bunlar bir siyasi parti gibi değil bir illegal örgüt gibi çalışıyorlar.
DTP'nin kapatılması demokrasinin gereğidir.
Lakin ne oldu DTP kapatma davasına?
AKP'nin kapatma davası bile daha geç başladı ama bitti.
Gel gör ki bu DTP kapatma davası görülmeyecek gibi.
Anayasa mahkemesinin üzerinde bir gizli el mi dolaşıyor?
İşte DTP iddianamesinden bir bukle:
İddianamede, ``Tüm bu hususların değerlendirilmesinde DTP`nin daha kuruluşunda kan ve terör örgütü PKK`nın emirleri üzerine oturtulduğu, hiçbir şekilde ve hiçbir kaynaktan muhalefete imkan tanımadığı, adında `Demokratik Toplum (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/demokratik-toplum/)` ibaresini kullanmasının dahi trajikomik olduğu ortaya çıkmıştır. Gerçekten sadece Hikmet Fidan olayı dahi Öcalan`ın emriyle kurulan ve terör örgütünün destekçisinden öte bir organı gibi çalışan DTP`nin ulusal ve uluslararası hukuk alanında siyasi parti olarak tanımlanmasını bir `demokrasi ayıbına` dönüştürmektedir`` denildi.
bu katillerin mecliste milletvekili olması çok ters bir durum ve yakışıksızda bence. ama millet bunlara dur demeyi bekliyo diyecek bence. katil katil mecliste olmazki..................
sn. soda
tam bende onu soracaktım uzun zamandır DTPnin davası sürmekte ve herhangi bir bilgi verilmedi.
kapatılacak mı kapatılmayacak mı belli değil.
gerçi kapatılsa da bunlar amip gibi çoğalıyor,dtp kapatıldı tdp olurlar.
2 yil önce bu konu gündemdeyken sitede tartisildi.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5236
Ayata'nin neden 2007 tarihli bir haberle tekrar gündeme getirmek istedigini anlamadim. Olayda yeni bir gelisme mi oldu?
Bahriye ÜçOK' u dinciler öldürdü diye biliyordum.
ugurce82
12-10-2009, 09:42
2 yil önce bu konu gündemdeyken sitede tartisildi.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5236
Ayata'nin neden 2007 tarihli bir haberle tekrar gündeme getirmek istedigini anlamadim. Olayda yeni bir gelisme mi oldu?
Siz 30 yıldır aynı meseleleri temcit pilavı gibi önümüze hendek ediyorsunuz ya belki ondandır.:)
Peki ugurce82, ben olayi nasil yorumladigimi aciklayayim o halde. Olay "biz"im 30 yildir ayni meseleleri temcit pilavi yapmamiz oldugunu sanmiyorum. Sizin yazdiginiz son basliklara bakiyorum. Siteye girmissiniz, arka arkaya su basliklara kisa kisa yazilar atmissiniz. Söyle:
Cumartesi Anneleri basligina:
Kayıp aileleri kayıplarını kandil dağı civarında arayabilirler.
Peki dilaver bey aynı duyarlılığı kayıp asker cesetleri içinde gösteriyor musnuz?
Ceylan'in katilleri basligina
Ülkenin güvenliği söz konusu ise ordu elbette devrede olacaktır. Bunda sizi rahatsız eden nedir. Sizin kutsallarınıza mı zarar vermektedir.
Ben artık sizin müslüman olduğunuzdan bile şüphelenmekteyim.
Bolivya Anayasasi basligina
Gerçekten tebrikler;
Bolivya ile Türkiye' yi aynı konuma sokmuşsunuz ya bravo. Aynı koşullarda mıyız. Bolivya' nın emperyalist ülkelerce bir önemi var mıdır.? Türkiye kadar. Birde şu yazıları büyük harflerle yazdığınız zaman daha mı haklı oluyorsunuz.
Tüzük tüzük diye tutturuyorsunuz yeri geldiği zaman, büyük harflerle yazmak tüzüğe aykırı değil mi?
Türkiye-Ermenistan Imza Töreni basligina
Türkiyenin ve AKP hükümetinin tamda milli maç öncesi böyle alelacele hemde fransa rusya amerika ve isviçrenin zoruyla böyle bir protokol imzlamış olması düşündürücü.
Üstelik Tayyip çıkıp karabağ sorunu çözülmeden hiçbirşey yapmayız derken, sarkisyan ise 1915 yaraları kapatılamaz ve karabağ messelesi konu ile alakalı değildir derken neyin anlaşması yapıldı merak ediyorum. Bence sadece sarkisyan milli maça gelsin diye bir protokol imzaladılar.
Bir de bu basliga yukardaki mesaji. Ayata da uzun süredir siteye sadece benzer minvalde basliklar aciyor. Konu tükenirse yeniden bastan basliyoruz. Tekrar kargocu kiz, yok Muglali Olayi, bir kez daha Ermeni yada Kürt sorunu ile ilgili bir baslik.
Sorguladigim sey burda bir tartisma amaci mi güdüldügü, yoksa islamcilarin teblig calismasi gibi bir calismanin mi yürütülmekte oldugu. Ben tartisma amaci degil, tebligcilik görüyorum burda. Yani siteye bazi islamcilar nasil girip de, düsmanca yaklasiyorlar ve yipratmaya calisiyorlarsa ayni sey yapiliyor.
ugurce82
12-10-2009, 11:56
Peki ugurce82, ben olayi nasil yorumladigimi aciklayayim o halde. Olay "biz"im 30 yildir ayni meseleleri temcit pilavi yapmamiz oldugunu sanmiyorum. Sizin yazdiginiz son basliklara bakiyorum. Siteye girmissiniz, arka arkaya su basliklara kisa kisa yazilar atmissiniz. Söyle:
Cumartesi Anneleri basligina:
Ceylan'in katilleri basligina
Bolivya Anayasasi basligina
Türkiye-Ermenistan Imza Töreni basligina
Bir de bu basliga yukardaki mesaji. Ayata da uzun süredir siteye sadece benzer minvalde basliklar aciyor. Konu tükenirse yeniden bastan basliyoruz. Tekrar kargocu kiz, yok Muglali Olayi, bir kez daha Ermeni yada Kürt sorunu ile ilgili bir baslik.
Sorguladigim sey burda bir tartisma amaci mi güdüldügü, yoksa islamcilarin teblig calismasi gibi bir calismanin mi yürütülmekte oldugu. Ben tartisma amaci degil, tebligcilik görüyorum burda. Yani siteye bazi islamcilar nasil girip de, düsmanca yaklasiyorlar ve yipratmaya calisiyorlarsa ayni sey yapiliyor.
Sn Sargon;
Olaylara tek yönlü bakmayınız lütfen. Madem bir kişi ceylanla ilgili başlık açabiliyor bir başkası cumartes, anneleri diye başlık açabiliyorsa ayata da savunduğu düşünceleri ile ilgili başlık açabilir. Düşünce özgürlüğü savunuculuğunuz buna izin verir. Diğerlerini tebliğcilik olarak görmeyip ulusalcı yazıları tebliğci olarak görmeniz taraflı olduğunuzu gösterir.
Politika bölümünde kürt meselesi isimli iğneli ana başlık var. Ceylan için cumartesi anneleri için neden ayrı başlıklar açılıyor, bunlarda kürt meselesi başlığına dahil edilmedi. İşte bunlar asıl bazı fikirleri tebliğ etme amacını ortaya koyar.
güneşinzaptıyakın
12-10-2009, 12:14
bu katillerin mecliste milletvekili olması çok ters bir durum ve yakışıksızda bence. ama millet bunlara dur demeyi bekliyo diyecek bence. katil katil mecliste olmazki..................
Katiller her zaman mecliste olmuştur şaşıracak bir şey yok. Mesela Çorum katliamı sanığı Muhsin Yazıcıoğlu. Devlet töreni ile gömüldü mübarek. Daha bir çok katil var örneklenebilecek. Cumhurbaşkanı olan diktatörler var bu ülkede tabii olarak katillerde olacaktır mecliste.
"MADDE 76.– (Değişik: 13.10.2006 – 5551/1 md.) Yirmibeş yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir.
(Değişik : 27.12.2002 - 4777/1 md.) En az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilâs, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler.
Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler."
Kaynak, http://www.anayasa.gen.tr/1982ay.htm
Hal böyle iken, hangi milletvekili hüküm giymiştir?
Yoksa; niyet okuma yeteneğimiz var da bizler mi bihaberiz?
Milletin seçmiş olduğu vekilden bahsediyoruz.
Devletin parası ile okutulmuş, devlet tarafından maaşı verilen seçkinci zümreye dahi kimse dokunamıyor iken milletvekilinden başlamak pek hoş olmamış.
Bilgilerimizi tazelememiz için bir kaynak sunalım.
http://www.anayasa.gen.tr/dokunulmazlik.htm