PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinî Gerçekler ve Adım Adım Aydınlanma

Sayfa : [1] 2 3 4

pante
31-12-2005, 23:17
Bu akşam Yılbaşı.
Sitede pek kimse yok.
Diğerlerini anladık anlamasına da.
Müslüman kardeşlerimiz nerede acaba?

Sorarsanız eğer;
"Duadadırlar" Ya da
"Alternatif *Kutlama da"
Günahlarını almayalım ama
Doğruları tenzih edip katmadan
Biz ne müslümanları gördük! Of!
Ne halifeler geldi, geçti başımızdan.
Şarapçıları, *haremcileri, kumarcıları.
Lafa geldi mi hiç *kimseye bırakmazlar
İyiliği, *güzelliği, *doğruluğu, maneviyatı.
zinanın kralını yaparlar 4 karı bahanesiyle.
Faizin kralını yerler kar payı kandırmacasıyla.
Ne yardımlar cebe indi, holdingler battı bilirsiniz.
Kilo kilo altınları, dövizleriyle ne dinî liderler gördük.
Din *yoluyle *servet yapan, gerici - yobaz bezirganları.
Hangi cezaya inanıyor ve anlatıyorsanız, o ceza sizi bulur.
Kaçış *yok o gün! *Layık gördüğünüz cehennemler sizin olur.

aspartam
31-12-2005, 23:23
Ha bu sayduklarını yapanlar müslüman değuldir.Müslümanlarsa bunları yapmazlar,yapıyorlarsa müslüman değildirler.

ensareo
31-12-2005, 23:33
Her insan kendi hesabını kendi verecektir.Şahsen öncelikle vereceğim hesaba bakarım..Hiç kimsede İslam'ı temsil edemez.ne sen,ne ben ne de başkası..bir toplum bile islam'ı temsil etmez.Şu kişi veya şu toplum böyle şöyle yapıyor diyerek,İslam suçlanamaz..Bir inşaat mühendisi binanın yapımında demiri çaldı,binanın yıkılmasına sebep oldu diyerek bütün mühendisleri suçlayamayacağımız ne kadar doğru ise,İslam'ı yaşamayanların yaptıklarıda İslam'a bağlanamaz değilmi arkadaşım..

pante
31-12-2005, 23:43
Ensareo;
Konuyu İslam'a çeken ben değilim.Müslüman maskesiyle bu yapılanlar doğru mu yalan mı?
Kabul ediyorsan sen de lanetliyeceksin.Aspartam gibi ben onları müslümandan saymıyorum diyeceksin.
Kabul etmiyorsan sana hepsini tek tek arşivlerden hatırlatabilirim..

ensareo
01-01-2006, 00:00
Arkadaşım kategorize etmek bana düşen bir görev değil.Hesabı Allah(c.c) görür,verilecek cezası varsa Allah(c.c) verir..Allah(c.c) nufus cüzdanına göre hüküm vermez..Eğer Allah'a inanıyorsanız,bilin ki Allah(c.c) adaletlidir..

Müslümanların temiz dini duygularını menfaatlerini için kullanan insanları elbette görüyoruz..Allah(c.c) elbette hesaplarını görür..

burkay
01-01-2006, 12:36
pantaider: her nefis ölümü tadacak dir ve kiyamet gelicekdir ozaman tartilar hesaplar görülecektir kim ki zerre kadar iyilik veya kötülük etdiyse onun karsiligini mutlaka alacak ... pantaider arkadasimiz ne müslümanlar gördüm ben diyor ben de ne müslümanlar gördüm pantaider ki allahin yasak kildigi israfi nedenle güzel ihya.ettiler ..oysa allah dan uzak bir insan toplulugu o geceyi kumar ile bar larda içkisiyle fuhus bataklarinda ve en kötüsü de ne biliyormusun bütün dünya milyonlarca dolar harcadigi su havaii fisekleri toplasa fakir fukaraya verse dünya da milyonlarca insan kurtulur idi ... bu madem senin dedigin ne müslümanlar gördüm... ben de ne inançsiz insanlar gördüm diyerek bütün inançsizlari senin bütün müslümanlari ayni kefeye koydugun gibi koydum ... umarim anlarsin ...

02-01-2006, 15:37
ya panteidar ben senin ne olduğunu anlamadım açıkçası. bi bakıyorum ööle, bi bakıyorum bööle. bi zahmet söylesen neye inandığını veya inanmıyosan inanmadığını...

yılbaşı gecesi de ben burdaydım ama sözlerimi harcamaya değecek bi konu başlığı bulamadım, iyice bayağılaşmış açılan topic ler.

Allah Hafiz......

P.S. ensareo ya da sonuna kadar katılıyorum.......bir kişinin yaptuğı kötü veya iyi (altını çiziyorum iyi de dahil) onun mensubu bulunduğu, ait olduğu topluluğa ma^l edilemez. bu, onun mesajı ne kadar özümsediğiyle ilintilidir.

pante
02-01-2006, 16:13
Çözemiyorsunuz maalesef.Sorun sizde.Ya ak ya kara,gözüyle bakıyorsunuz.Binlerce renk tonunu kabullenemiyor ya da o anlayışı,hoşgörüyü gösteremiyorsunuz.
Bu savımı kabul etmeyecek,itiraz edeceksiniz ama gerçek bu..
Sadece bu başlıktaki yazıları ele alsak,buradan yola çıksak durum onu gösteriyor.
Yazımdaki şu ifadeleri görmezden geliyorsunuz;
"Doğru olanları tenzih ederek" ya da
" Müslüman maskesi altında" gibi..
Yazımda bir genelleme yok.Ama sanki genelleme varmış gibi savunma refleksine geçip karşı yazı yazma gereği duyuyorsunuz..Çünkü kendi saflarınızda düşündüğünüz,zannettiğiniz insanlara yapılan karalama haklı da olsa gizlenmesi gerek,kabul edilmemesi gerek diye düşünüyorsunuz..
Bunu sadece siz yapmıyorsunuz..Diğerlerinden de yapan çok..
Yazımın başlığı örneğin;
"Biz ne milliyetçiler gördük" de olabilirdi..
Ve kimi milliyetçilerin bu görünüm altında neler yaptıkları da konu edilebilirdi..Ya da materyalistlerin,sosyalistlerin...

Bu gereksiz savunmalar da bağımlılıktan ileri geliyor.Bir gruba,cemaate,partiye,tarikata,örgüte olan bağlılık kişinin ufkunu daraltıyor,hoşgörüsünü azaltıyor,kendi dışındakilere anlayışı ortadan kaldırıyor..
Kendi fikrine ve grubuna olan değişmez inancı,hedefe ulaşmak için herşeyin mübah olduğu anlayışına götürüyor..

burkay
02-01-2006, 16:23
pantaider kardes simdik sana cevap yazilan lari sen gene bir gözden geçir savunma mi sirf birseyler yazmak içinmi yazilanlari sakin kafayla birdaha oku ki sen de ufkunu daraltma sabit fikirli olma ... sen o yziyi : biz ne müslümanlar gördük demen deki maksat neydi ? madem müslümanlari ele aldin benim yazdigim yaziyi tekrar bir okursan belki sen de bu dar ufkunu genisletirsin ... tek yönlü yazip müslümanlari hedef gösterirsen haliyle sana cevap gelecek ...

pante
02-01-2006, 16:44
Burkay;
Kabul etmelisin ki bu forumda yazanların büyük çoğunluğu objektif olamıyor.
Bana bu yazıda verilen cevapları okuyorum.İslam karşıtı olanlardan bir tanesi dahi çıkıp onaylamamış,kendisi de birkaç örnek sıralamamış..
Ama İslamı savunan arkadaşlarımızın rahatsız olduğu belli oluyor..
İşte bu gerçeklerden rahatsız olmayı kafamızdan silebilsek belki de herşey daha iyi olacak..
Örneğin;
Tuttuğumuz,oy verdiğimiz parti iktidar iken yaptığı bir yanlışı savunmak yerine muhalif kesimlerden önce kendimiz tepki koyabilsek..
Hani "Dost acı söyler" misali...

02-01-2006, 16:45
panteidar, yazını okuyunca üzüldüm. ve samimiyim, gerçekten üzüldüm çünkü beni anlamamışsın ya da yanlış anlamışsın. bu benim üslubumdan da kaynaklanıyor olabilir, sana hak veririm. benim öğrenmek istediğim neye inanıp, veya inanmayıp bu tip bi yazı yazdığındı. çünkü başka bir topic te geçen ayetlerin açıklamasına katıldığını hatırlıyorum. ama her geçen gün başka post unu okuyunca, inan şok oluyorum. tamam, bir çok düşünceyi bir arada taşıyabilmen güzel, bu insanı bi nebze de olsa zinde tutar. ama fazlası da pek iyi olmaz. hakikaten yazıdaki o kısmı görmemiştim ama zaten görsem de ifadelerim değişmezdi. doğruyu tenzih etmişsin ama topic başlığını tüm dikkatleri toplayacak biçimde ayarlamışsın (biraz politikacı bi yaklaşım) Müslüman maskesi altında demişsin: işte burdan gerçek Müslümanların iyi olduğu görüşünü savunduğun çıkarımını yapıyorum ama inancını sormamın sebebi de bundan emin olmuş olamamamdır. bir de, yapılan karalama haklı da olsa demişsin. işte onu anlatmaya çalıştık ya biz de. o yapılan yanlışlar mensubu olunan topluluğa a t f e d i l e m e z. problem burda.

Allah Khaliq....

exclusive
02-01-2006, 16:50
Amerika ırakdaki müslümanlara atacağı bombaları bizim ülkemizden yollamak istediğinde akp'li müslüman yöneticilerimiz "elbette, lafı mı olur" diyip hemen hazırlamışlardı 3 mart tezkeresini...

Kombassan desen aynı hesap.. milletten senetsiz sepetsiz "din kardeşiyiz" diye topladılar paraları. Şimdi saf halkımız mahkeme köşelerinde bu müslümanlara kaptırdığı paraları alabilme derdinde...

Müslüm Gündüz, Fadime'nin ırzına geçerken "böyük sevaba giriyorsun" dememişmiydi?

Yahu şu din kadar güzel bi kılıf daha gösterin bana arkadaşlar... Falanca da "marksizm" diye diye şöyle çıkar sağladı diyin. Ya da Filanca milletin "Kemalist" duygularını sömürerek şöyle sapıklık yaptı diyin...

02-01-2006, 17:01
exclusive, biz de onu diyoruz ya, hiçbir şey, yapılan bir yanlışa kılıf olarak tutulamaz, tutuluyorsa dahi, bu, kullanılmakta olan görüşün yanlışlığını beyan etmez, kanıtlamaz, kanıtlayamaz da, değil mi? şimdi ben marksizme bişey bulsam, onun kötülüğe yol açtığını söylesem, bu marksizm den mi kaynaklanır, onu uygulamayı bilmeyenlerden mi???????? ayrıca chp nin de kemailzm adına yaptıklarını görememişiz heralde.......işte şimdi bu kemalizm in mi bi iş görmediğinden ileri gelir, yoksa chp nin beceriksizliği mi????

exclusive
02-01-2006, 17:12
Panteidar bize yönelik eleştirinde de haklısın malesef...

Arkadaşlar panteidar'a "müslümanların tümüne mal etme" şeklinde eleştiriler yazmışsınız ama zaten kalkıp "bütün müslümanlar böyle" dememiş ki "biz ne müslümanlar gördük" demiş. Doğru da söylemiş...

Müslümanların tümünün böyle şeylerle suçlandığını nerden çıkardınız anlamadım.. Sonuçta milletin parasını çarpan kombassan müslüman da parası çarpılan garibanlar hristiyan demiyoruz ki. Tek suçu bu müslümanlara kanmak olan saf halkımız da müslüman...

neden bu ülkede millet vekili dokunulmazlıklarının kaldırılması önerisine sadece sol partilerin millet vekilleri sıcak bakıyor anlamıyorum. hadi dini bütün akp kaldırsa ya dokunulmazlıkları...

pante
02-01-2006, 17:24
Soldier;
Verdiğim cevap sana özel değildi. Ama genel durum böyle olunca,
yani gri tonlar hiçbir kesim tarafından dikkate alınmadığı için, istisnalar hariç, o şekilde yazdım ve yazdıklarımın doğruluğuna inanıyorum.

"ya panteidar ben senin ne olduğunu anlamadım açıkçası. bi bakıyorum ööle, bi bakıyorum bööle. bi zahmet söylesen neye inandığını veya inanmıyosan inanmadığını... "

Ben de bu sitede yeni sayılırım. Yazmaya başlayalı bir ay oldu. Bu "seni anlayabilmiş değilim" sorusuyla daha önce de çok karşılaştım. Bir kaç yerde de cevaplandırdım..
Önemli olan doğrulardır. O doğrular hiç bir yere sığmıyorsa, sığdırılmak istenen yerler de sorun var demektir.

Bu sorunu ben de yaşıyorum. İnançlarıma en yakın görüş te Bilimsel olan Diyalektik Tasavvuf görüşüdür. Böyle bir görüşte mi var diye sorarsanız;
Evet. Dünyada en büyük kitleye sahip olan görüş bu. Ancak Tek bir çatı altında değiller. İslam'da da, Hristiyanlıkta da, Uzak Asya inançlarında da benzer görüşler altında iki milyardan fazla insan var. Uluslararası literatürde Panenteizm olarak geçiyor ama birebir uyuştuğumu söyleyemem. Türkiye'de bu düşünce sistemine en yakın olarak gerçek sufileri, tasavvufçuları, alevi-bektaşileri görebiliriz. Ancak onlarla da birebir düşüncelerim örtüşmüyor. Bir zamanlar Ahmet Hulusi ilgimi çekerdi ama son dönemlerde yozlaştığını görmekteyim. Sahip olduğum düşüncelere dinlerden, mezheplerden bağımsız, özgür bir felsefe olarak bakabilirsiniz.

02-01-2006, 17:43
tamam zaten son yazdığın cevabından bunu anlamıştım. evet tasavvufu andırıyor ama tam değil. ama sana bişii diim mi, senin görüşlerin İslam la oldukça örtüşüyor bence (yalnız İslam dan kastımın ne olduğunu açık, bazı kesimlerce yanlış olarak uygulanmakta olan değil, özü) bunu da sende bir beğeni uyandırsın falan diye de yazmıyorum yanlış anlaşılmasını istemem (ki bu da benim yabuna çalışmamla olacak iş değil), amacım bişeyleri empoze etmeye çalışmak hiç mi hiç değil. sadece İslam ın da aslında din ve bilim in ayrılmaz olduğu gerçeğini belirtiyor olduğunu yinelemek istedim. bunu o uydurma rakamlardan falan da çıkarıyor değilim, aktarılan gerçekler var. (yani tamam rakamlar doğru olabilir belki ama esasında asıl mesajı göstermek yerine, üstünü örtmeye çalışanların çıkardığı maddeci bir yaklaşım)

Önemli olan doğrulardır.O doğrular hiç bir yere sığmıyorsa,sığdırılmak istenen yerler de sorun var demektir.
doğru....ama doğruların kaynağı da bellidir diye kapatmak istiyorum bu konuyu.

inançla ilgili soruma verdiğin samimi yanıt için teşekkürler.

Allah Wadud

muhammetordusu
02-01-2006, 17:47
yahu arkadaslar sizi,n bu sitede ne işiniz var
eğer yazısındaki çirkeflikleri müslümanlığa yakiştırıp islama karsi küfre yemin etmiş(çünkü bilinki ateistir)olan o şahıs gibi düsünmüyorsanız
ben tesadüfi bu siteyi gördüm arkadaşimın tavsiyesiyle ve hz.muhammet (s.a.v) hakkında yazılan o şerefle alakalı olmayan iftiraları görünce aklıma şu hadisi şerif geldi
siz onların allahına küfretmeyinki onlarda size küfretmesin )
o söylenen sözleri aynen kendilerine iade ediyorum
ben biliyorumki bu işin peşini bırakmayacagım ve biliyorum beni üyekikten atacaklar
ama bilinki bu sözlerim sizin hidayetiniz için

muhammetordusu
02-01-2006, 17:57
ve 4 eşlilik bahanesi yle zina etti dediği müslümanlara hakaretin cevabı
o şahıslara sorarım o kimseler su yasına kadar 5-6 sevgili değiştirmiştir ve çoğuyla nikahsız bir şekilde aynı evde yasayıp birbiriyle cinsel ilişki yasmaktadırlar veya 1 miktar sevgili adı altında birbirlerini tatmin edip elekktrik alamadım hayat çok monoton oldu diyerek veya birbirlerini baskalarıyla aldatark ayrılırlar sonra tekrar yenisi sevgili aşk falan filan doğru değilmi arkadaslar
peki ben ki bana 3 milyar müslüman aleminden kaç kişinin 1 eşten fazla evlikliğivardır yarısından çok mu hayır %25 mi peki yüzde kaçı şerefsizlik yapuıp milletin aile terbiyesiyle oynamayın ben nikahımı kıyıp evlenirim sizin gibi haftada bi,r sevgili değiştirip her hafta birini becerip arkadaslarıma sunu bunu yaptım yaptım diyemem çünkü ben müslümanım bunu yapan ın islamla alakası yoktur

pante
02-01-2006, 18:00
m.o;
güzel de , bu başlık altında niçin yazdın bunları?
Bu başlıktaki yazılarda mı Hz.Muhammed'e bir küfür gördün?
Yoksa farklı fikirler,değişik görüşler sana ters mi geliyor?
Ne diyor Kur'an'da ;
"Siz başkalarının inancına sövmeyin.Siz söverseniz,onlar da söver.Bu da iyi bir şey değildir."

Farklı inançlar belirtmek,sizin inandığınızın yanlış olduğunu söylemek küfür değildir.
Fikir ayrılıklarını küfür olarak görme ilkelliğinden kurtulalım artık..
Ancak bazı yazı aralarında ben de küfürlere rastlıyorum.Onları kınıyor,kişiliklerini,seviyelerini düşük buluyorum.Kimden gelirse gelsin acizlikten gelmektedir ve çirkindir.Küfür sahibinindir...

muhammetordusu
02-01-2006, 18:03
siz bu siteyi sırf islamı karalamak için acmişiniz belli dinlerden özgürlüğün sesi diyorsunuz peki nşiye sadece islamı karalıyorsunuz niye yahudilşiğideğil hristiyanlığı değil budisti değil he niye hz.muhammet.(s.a.v) e küfrediyorsunuz hanımına küfrediyorsunuz ben sizin karılarınaza küüfretsem ne yaparsınız kıskançlık yoksa bilemem

muhammetordusu
02-01-2006, 18:07
sen kendi yazdığın yazıyı okumadın galiba senin ohalifeler dediğin veya iftira attığın o insanlar benim ceddim tarihim yasama sebebim sizin gibi bebnim tarihim atattürkle baslamaz bneim tarihim 571 le baslar selçukluyla devam eder osmanlıyla koşar türkiye cumhuriyetiyle birlikte vatanıma tamamen sahip olur yerimi vatanımı sahiplenirim bunu yaparken hep aklımda islam vardır

muhammetordusu
02-01-2006, 18:09
sitenin hemen solunda yazanları görüyorsundur değilmi beyfendi niye sadece hz.muhammet niye baska peygamber ismi yok niye sadece islamiyet bana mantıklı bir izah bulabilirmisin

exclusive
02-01-2006, 18:12
muhammedordusu peki söyle bakalım...

15 tane karı alır mısın?

Bez bebeklerle oynayan 9 yaşında kız çocuğuyla gerdeğe girer misin? 6 yaşında çocuğa nikah kıyar mısın?

oğlunun karsını (yani gelinini) kendine karı yapar mısın?

Nikahlı olmadığın bir kadınla nikahlı olduğun karının yatağında ilişkiye girer misin?

Bil bakalım bütün bunları yapan kim....

pante
02-01-2006, 18:13
M.O;
Bunları bana söylemiyeceksin.Ben de senin gibi bir site sakiniyim.
Hemen klavyeye sarılıp yazmak yerine,daha önce yazılanları bir okumuş olsan böyle yazmazdın.Ben yazmaya başlamadan önce 10-15 gün forumdaki yazılanları okudum.
Bu forumda çok faydalı yazılar var.Her yönden,tek yönlü değil.İslamcı arkadaşların fikirlerinin yeraldığı başlıklar var,Hristiyanlığın,Museviliğin eleştirileri var.Farklı inançların görüşleri var.Bu bir zenginliktir.Sokaktaki insanda bunları bulamazsın.Sokaktaki insan sana Budizmi anlatamaz.Burdan öğrenebilir,kafana uymayan yanlarını eleştirebilirsin..
Zararlı diye gördüğün şeyler belki de çok faydalıdır.Hemen ön yargılı olma.
Dediğim gibi gel,küfre,seviye düşüklüğüne,ilkel davranışlara kendi ortaya koyacağımız kişilikle karşı duralım.Sizin yazacağınız seviyeli yazılara kimse küfür edemez.Bana edilmedi şimdiye kadar.Siz seviyeli yazın.Küfür alırsanız o küfreden alçaktır,aşağılıktır.Birlikte tepki verelim..

02-01-2006, 18:16
dur sakin ol ordu kardeş. şimdi, seni kimse üyelikten atmaz küfretmediğin sürece. evet bu site İslam a bir tepki olarak çıkmış, çünkü model alınan insan eskiden din adamıymış yani müslümanmış ve bu inancı çürütme yoluna gidiliyor. bizim burda olma sebebimiz nedir??? bildiğimiz gerçekleri aktarmak. herkes onu yapıyor zaten. bildiğini, inandığını aktarıyor. gerisi duyanlara okuyanlara kalmış. yalnız sen böyle ardı ardına post atmaya devam etme, biraz konudan uzaklaşıyorsun bir de korkma, gerçekten seni silmezler üyelikten. sadece bildiklerini, düzgün bir ifadeyle ve saygı çerçevesinde aktar.

ilk mesajı atan kişi de, doğruları tenzih ederek atmış o mesajı zaten. ama gerçekten sakin olmanı temenni ediyorum. selametle...

Allah: Al-Alim

muhammetordusu
02-01-2006, 18:17
peki sen bunların bana ispatını yaparmısın hem ne idüğü belirsiz kimin dediğibelirsiz sözlerle islamiyet yasanmaz deyip(hadisi şeriflerikastediyorlar)inancımızı töhmet altına atarsınız sonrada güya bir kaç tane hadisi şerif bulrsunuz nerden bulu
yorsanız ve o kimin dediği belli olmayan sözlerle birilerine iftira etmeye kalkarsınız

exclusive
02-01-2006, 18:17
muhammedordusu "Ben nikahımı kıyıp evlenirim, öyle sevgili değiştirmem bunu yapanın islamla alakası yoktur" demişsin o yüzden sordum yukardaki soruları ve cevabını sabırsızlıkla bekliyorum...

sitenin hemen solunda yazanları görüyorsundur değilmi beyfendi niye sadece hz.muhammet niye baska peygamber ismi yok niye sadece islamiyet bana mantıklı bir izah bulabilirmisin
müslüman ülkede "hristiyanlık kötüdür" desek nolacak zaten herkes söylüyo bunu :)
Benim önceliğim islamiyet eğer her sabah ezan sesi değil çan sesi duysaydım hristiyanlığa yüklenirdim. Ama islamiyet'in diğer dinlerden daha kötü olduğunu da düşünmüyor değilim...

02-01-2006, 18:21
ya ooohhhoooooo!!! exclusive, sen, bende yazılanları hakikaten okumuyomuş duygusu uyandırıyorsun. lütfen benim iki önceki, sana ithafen yazdığım yazıyı oku, aynı şeylere tekrar tekrar dönüp de, MuhammedOrdusu kardeş i küfretmeye zorlamaya çalışma. amacının ne olduğu belli oluyo. kışkırtma insanları. kardeşim sen de ona uyup kötü söz söyleme lütfen, bak çooooooooook rica ediyorum.

Allah Akbar

muhammetordusu
02-01-2006, 18:21
arkadaslar ben direk sizi hedef alarak söylemiyorum ama pantea arkadas yazdiği aynı zamanda bizim dinimizde ki geçerlşi görüşlere desaygısızlıktır ben bu forum sayfasındaki diğer yerlerede gireceğim hiç merak etmeyin

muhammetordusu
02-01-2006, 18:24
ve küfür etmek bir insanın herhangiyakınına sövmek değildir sadecce argo kelimeler kullanmak değildir sadece o insana bazı sıfatları ykıştırarak sinsice küfretmektedirler

pante
02-01-2006, 18:30
M.O'ya biraz anlayış lütfen.Daha hoşgeldin dahi demeden,bu siteye girdiğine gireceğine pişman olmasın.
Hakikaten siteye ilk giren insan,hele Turan Dursun'u da daha önceden okumamışsa,tanımıyorsa şok oluyor.
Ben yıllar önce Hz.muhammed'in eş ve cariyelerini,6 yaşındaki Ayşe ile nişanlandığını ve 9 yaşında evlendiğini duyunca da şok yaşamıştım.
Kolay değil birdenbire mukaddes değerleri hakkında hiç duymadığı ifadelerle karşılaşmak.Tabi ki önce "bunlar iftira" deyip tepki gösterecek.Daha sonra öğrenecek abilerinden sebeplerini.O da kabullenecek.Peygamberi gerçek anlamda bir insan olarak algılamaya başlayacak.Put gibi değil...

muhammetordusu
02-01-2006, 18:30
müslüman memleketi diyorsun salyangoz satıyorsunuz burası 1000 senedir müslüman memleketi v eöyle kalacak ben benim inancımı eleştirme hakkınıza saygılıyım benim sizin ateistlik veya baska dininizi eliştieme hakkım gibi ama bunun sınırı vardır terbiyesiz insanın sinir katsayısını artıracak düzeyde değil ben sizin sevdiğiniz insanlar aynı şeyleri söylemk istemem çünkü inancım müsaade etmez ama masaj yazan bir arkadaşimin dediği gibi sakinim ama kayıtsız kalamam

muhammetordusu
02-01-2006, 18:36
dostum ben sana dostum demek istiyorum sen adem aleyhiselamın bin sene ve sonraki gelenlerinde bir o kadar uzun yasadığını hatırlatmak isterim ve o arabistan ortamında (o çirkin hz muhammet ile ilgili sözlere katılmamak la birlikte)kadınların hayız durumlarının yanı ergenlik yaslarının ne kadar erken olacagını hesasba katmanızı öneririm ben cahil değilim benim zaten abilerim var benim putum yoktur sana ben turan dursunu iyice araştırmanı öneririm

pante
02-01-2006, 18:37
M.O;
Benim yazdıklarım içinde neye takıldın.Aksini ispatla da dinleyelim bakalım.
Biz ne halifeler gördük derken sen tanımıyor olabilirsin.Mesela Muaviye'yi tanır mısın sen?
Ya oğlu halife Yezid'i.Bir methini yaz bakalım ne yazacaksın?
Yazamıyorsan benim gibi düşüneceksin.
Müslüman diye bildiklerimiz içinde ne alçaklar,haydutlar,zalimler,pislikler var..
Ama bu genelleme değildir.Tümünü içermez.Tabi ki ne üstün,ne hayırlı olanları da vardır..

muhammetordusu
02-01-2006, 18:38
ve 6 yasında bir kızı nisanlayan oranın hertürlü hakimi olmuş birinin niye 9 yaşına kadar beklediğini anlatırmısın dostum niye 6 yaşinda gerdeğe girmimiş bir onamı gücü yetmemiş

muhammetordusu
02-01-2006, 18:41
sen yüzlerce halifenin içinden iki kişiyi bulupta ne halifeler gördük demeni ben senin artniyetine bağlarım o dediğin kimseler her müslümanın sevdiği ve benim suan onların sözleriyle ve hareketleriyle amel ettiğim kişileri katletmiştir veya işkencelerle hapis etmiştir beni onlara diyebileceğim sadece zalimliktir

muhammetordusu
02-01-2006, 18:44
hz.ali (r.a) ve hz.hasan ve hüseyine yaptıkları halen kanımı dondurur ama ben çıkıpta ne halifeler gördük demem insanların inancı yasayabilmeleri kendi nefisleriiledir. topluma mal edilmez

muhammetordusu
02-01-2006, 18:46
ben bu yazılarımda her müslüman insanlara liderlik yapmış insanları desteklediğimi söylemedim bastan isim verseydin hersey daha farklı olurdu

02-01-2006, 18:46
sevgili kardeşim sakin ol dan kastım kayıtsız kal değildi zaten. elbette kayıtsız kalamayız. ama bunu yaparkenki sükunetten bahsediyordum ben. ayrıca evet hoşgeldin, gerçi ben de hayli yeniyim ama idare et artık. konu gene başka yerlere gitmeye başladı bu arada. tabiiiiiiiiiiiii ki iyiler de var kötüler de arkadaşlar. muaviye yi günahım kadar sevmem. İslam ın adına zarar verecek davranışta bulunan kimseden hazzetmem, edemem. hele yaptıklarına dini sebep göstermeleri olacak iş değila ma Allah bilir neyin ne olduğunu. bana da düşmez onları i sınıfa koymak. Hz. Muhammed i eleştirenlere de cevabım şu: bir olayı ele alırken şu anki duruma bakamayız, olayın geçtiği koşullar dan ayrı bir değerlendirme yapamayız, yaparsak yanılırız. offf size laf yetiştiremiyorumk hemen yazı yazıveriyosunuz.

Allah Malik

pante
02-01-2006, 18:49
M.O;
Önemli olan 9 yaşında erken hayza girilmesi değil.Önemli olan "Ben Peygamberim" diye ortaya çıkıp kendini ispatlamaya çalışanın;
9 yaşında bir kızla evliliğe çok mu ihtiyacı vardı? Ona bakmak lazımdı.
Ancak siz bunun arkasında bir hikmet ararsınız..
İnanmayan arkasında sübyancılık arar..
Kimisi de inanır ama doğru bulmaz,"keşke yapmasaydı.Bir peygambere yakışmadı der."..

Ancak sen bu gerçeğin konuşulmasını engelleyemezsin..
Yaptığın birşey anormal karşılanacak birşey ise gelecek eleştirilere ve tepkilere de razı olacaksın..
Kendin şimdi gidip senden 45 yaş küçük ,çocuk sayılacak yaşta,oyun yaşında bir kızla evlenirsen eğer--------birileri seni eleştirir.Eleştirenlere siz bana küfrediyorsunuz diyemezsin.Çünkü küfürün kaynağı sensin....

muhammetordusu
02-01-2006, 18:50
dostlar halen niye hz muhammet 6 yasında değilde 9 yasını beklemiş hz aişeyle evlenmek içinin cevabını yazmadınız lütfen öğrenmek istiyorum sebebini madem o kadar ince bilgilere sahipsiniz kesin kabul edip suçladığınıza göre

02-01-2006, 18:55
muhammetin ordusu..

esasi unutup usulle ilgilenerek konuyu saptirmish olursun...unut 6 yasindaki nikahi...9 yasindaki bir kizla gerdege girmek senin mesrebine uygunmudur..
sosyolojik ve biyolojik olarak gunumuz ahlak kurallarina uygunmudur...
peygamberin yaptiklari sunnet ise butun muslumanlar 9 yasindaki kiz ve evlatliklarinin karilari ile evlenebilirlermi...?
bu peyganberin ulviyetine ve sanina yakisir mi?
hic evlenmedigi iddaa edilen isa mi yoksa 50 yakin karisi ve cariyesi olan muhammet mi daha daha uygundur peygamberlige...

ayrica burasi agirlikli olarak antiislam sitesidir...rahatsiz olacaksaniz size uygun sitelerde yok degil...muhammet sizin icin kutsaldir benim icin degil...ben hazret demek durumunda degilim..buda saygisizlik degildir...

pante
02-01-2006, 18:56
M.O;
Zorla yazmaya tahrik ediyorsun,ateist bir arkadaşımız çok daha ters yazabilir diye çekiniyorum.
Bir de tam ben cevap yazıyorum ,bakıyorum üstüste 2-3 yazı daha gelmiş,sıralama ters düşebiliyor.
Yukarıda yazdım.Hayzını beklemiş olabilir diye..
Ama kimisi de diyor ki "Göğüslerinin tomurcuklanmasını beklemiştir" diye.
Orasını Allah bilir...

muhammetordusu
02-01-2006, 18:57
ben siz turan dursun dan ne hikmet arıyorsanız inandiğim seylerden hikmet ararım vefat etmiş bir insanın isminden site kurmak doğrumu zamanla onun sözlerini carpıtmak çok kolay

muhammetordusu
02-01-2006, 19:00
arkadaslar peki bir insanı karalamak o kadar kolay baska yerlerdede hz.aişenin 12 15 yaslarında olduğuda söylenir ben zaten o dediklerinizi kabul etmiyorumki sacece sizin sözlerinizin aalakasızlığını anlatmaya calışıyorum

pante
02-01-2006, 19:03
Nerede okudun 12-13 yaşı?

muhammetordusu
02-01-2006, 19:04
ben sizden hazret demenizi istemedimki ve 50 tane kadından bahsetmen senin ne kadar kulaktan duyma bu yazıyı yazdığını gösterir tutarsız davranmayın kimmiş bunlar bana isimlerini yazın o kadınların bend ebileyim peygamberimin hanımlarını

02-01-2006, 19:05
ya hakkaten bu ne hız. korkarım kimse birbirinin yazdığını okumuyor. lütfen bi önceki post lara da baklaım. ne dedim ben, durumu zamanın koşullarına göre değerlendirmeliyizzzzzzzzz. gagavuz kardeş, günümüz ahlak kuralların uymak ne demek, sen kendi, şu anki, mantığınla yaklaşırsan, zaten baştan kapıları kapatırsın.

muhammetordusu
02-01-2006, 19:07
sizin kaynak göste4rdiğiniz sahte hadis ve sözlerden bende şimdi bir hadis diye birşey uyduramazmıyım sizin yaptığınız gibi

exclusive
02-01-2006, 19:08
Soldier senin açıklamanı okudum. Açıklamanı doğru ama eksik bulduğum için ilave yaptım ve neden özellikle islamiyete karşı olduğumu kendimce anlatmak istedim. Bunun neresi kışkırtma anlamış değilim...

----------------------------------

Sen doğru söylüyorsun panenteidar...

muhammedordusu öncelikle hoşgeldin.. Tabiki yazılanlara kayıtsız kalmayacaksın, cevabını yazacaksın ama bu forumda seni rahatsız edecek pek çok iddiayla karşılaşacağını da unutma. Bizim din karşıtı düşüncelerimizi eleştirmekte serbestsin, yalanlamakta da serbestsin sadece hakaret etmek, küfretmek yok...

Açıkçası benim muhammed (ve diğer peygamberler) hakkındaki düşüncelerim hiç hoş değil ama bu düşüncelerimi küfürle, hakaretle dile getirmiyorum. Tabiki muhammed ismini zikrederken başına hz. sonuna sav koymam da mümkün değil zira benim için saygı duyulması gereken bir şahsiyet değil kendisi. sen duyduğun saygıyı bu sıfatları kullanarak ya da başka türlü ifade etmekte de serbestsin.

------------------------------------

şimdi gelelim meseleye

Hadislerde "nikah" bölümü var onu oku... muhammed Ayşeyi aldığında ayşenin 6 yaşında olduğunu gerdek günü ise 9 yaşında olduğunu ben söylemiyorum ayşe söylüyor ve hadislerde yer alıyor...

İstersen aktarayım...

5575 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Benî'l-Hâris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü. (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Rumân, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, Ensârdan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, (kuşluk vakti aniden) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm(ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim."

Buhari, Nikâh 38, 39, 57, 59, 61;
Müslim, Nikah 69, (1422);
Ebu Dâvud, Nikâh 34, (2121); Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937);
Nesai, Nikah 29, (6, 82).

ayşenin bebeklerle oynadığı da oyun bölümündeki hadislerde yer alır... Aktarayım...

Hadis No : 5326
Ravi: Aişe
Tanım: Resulullah (sav)'ın yanında bebeklerle oynardım. Arkadaşlarım (da oynamak için) yanıma gelirlerdi. Resulullah (aleyhissalatu vesselam) (eve gelince, utanarak) saklanırlardı. Ama Aleyhissalatu vesselam onları tekrar bana gönderirdi. Beraber oynamaya devam ederdik."

Kaynak: Buhari, Edeb 81; Müslim, Fedailu's-Sahabe 81, (2440); Ebu Davud, Edeb 62, (4931, 4932)

pante
02-01-2006, 19:09
Ben peygamberlere kutsal gözle bakmıyorum.Elçilikleri onları normal insan durumunu değiştirmiyor.Her insan gibi onlarda hata yapabilir,yanlış davranışlar segiliyebilirler..
Peygamberlik tarihi bu tip olaylarla doludur..
Önemli olan elçi olarak getirdikleri uyarılar ve mesajlardır...

02-01-2006, 19:10
m.ordusu

had muhammete neden hz. dendigini anliyoruz...
6 yasindaki bir subyani alip 9 yasinda kadin olan aise'ye neden hz. diyorsunuz...?
muhammedin yattigi her kadin neden neye gore hazretdir...
bunun izahi varmidir...?

Muhammed'in sübyan Aişe ile evlenmesi hakkındaki aşağıdaki yazı ve sahih hadisler hiçbir yorum yapılmadan, tamamen İslami kaynaklardan alınmıştır.

Muhammed’in en küçük karısı Aişe’dir. Muhammed 52 yaşında iken, 9 yaşında olan Aişe ile gerdeğe girmiştir (Aişe, Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında idi (Bkz:Buhari, e’s Sahih, Kitabu Menakıbı’l-Ensar/44; Tecrid, Hadis no:1553; Müslim, e’s-Sahih, Kitabu’n-Nikah/69, Hadis no:1422) ,demek ki 3 yıl beklenilmiş).

Bunun üzerine, islam hukuku bundan bir sonuç çıkarıyor ve "9 yaşındaki bir kız, "müştehat" (şehvete konu olabilecek çagda sayılır) deniyor. Ve de bu nedenle, bir erkeğin 9 yaşındaki bır kızla evlenebileceğini bildiriyor bır fıkıh hükmü olarak

muhammetordusu
02-01-2006, 19:12
hz muhammet (s.a.v) peygamberliğini açılladığı zaman diri diri kızların gömüldüğü cahiliyye devrini kaldırıp yerini islam medeniyetini getirdi ve kadınlara miras hakkı verdi onlarla evlenen erkeklere kadınlara mehir verme zorunluluğu getirdi ve o mehiri kadıdan izinsiz kulanma yı yasakladı

02-01-2006, 19:16
kışkırtma verdiğin bilgide değildi exc., onları ifade tarzındaydı. neyse problem değil. yalnız konu niye özellikle buraya taşındı onu anlamadım, bu konu ile ilgili zaten bir topic var yanılmıyorsam. peygamberler bence kutsaldırlar çünkü seçilmişlerdir. her ne kadar bazıları (ki bu cahiliye döbneminde de böyleydi, çekemediklerinden (nasıl olur da onun gibi -haşa- basit birisine indi diye inkar yoluna gitmişlerdir )ancak tekrarlıyoruuuuuummmmmm: 6 9 12 15 farketmez, öyle olması gerektiği için olmuşturrrrrrrr. dönem onu gerektirmişştiirrr. Allah en iyisini bilirrr. bu bazılarımız tarafından hata gibi görünse de, her şerrin içinde bir hayır, her hayırın içinde de bir şer vardırrr...

Allah Akbar

exclusive
02-01-2006, 19:19
Ayşe ebubekirin kızıydı ve ebubekir hiçbi kızını diri diri gömmemişti. Ayşeyi de gömmeye niyeti yoktu, zaten ilk müslümanlardandı.

Muhammed ayşeyi diri diri gömülmesin diye almamıştır. kız çocuğu diri diri gömme şeklindeki arap geleneğinin bu evlilikle bir alakası yoktur...

02-01-2006, 19:24
bu tartışmadan da, kimsenin birbirinin yazdığını ne okumuş, ne de anlamış olduğu sonucunu çıkardım.

muhammetordusu
02-01-2006, 19:24
sen annene ismiylemi hitab edersin hanımına krı gel karı git diyemi hitab edersin sen halana teyzene nasıl hitab ededersin ablana nasıl hitab edersin onlar kocalarıyla ilişkiye girdikleri içinmi bu abla teyze anne yenge vs gibi ifadeleri hakederler yoksa saygıdan dolayımı onlaraisimleriyle hitab edilmez sen turan la çimdi karşilassan ona turan naber mi dersin yoksa turan bey nasılsınız mı dersin bizim dinimizde sahabeleresaygı ifadesi hazreti kelimesidir bana hadis yazıp göndedriyorsun ama islam termiolojisindeki ifadelerden cahiklsin ben nasıl sizin söylediklerinizde doğruluk araryayım

muhammetordusu
02-01-2006, 19:28
soldier arkadasım ben hepsini okuyorum ama bazı seylerin gercekliğe kavusması lazım bazı insanlar din düşmanliği adına insanların ailesine namusuna hakaret edemez aişeyi annem olarak kabul eder severim sevmeyenler olabilir bende onları sevmem ama onların ailesini yasını cinsel ilişkisini yatağını incelemem size ma

muhammetordusu
02-01-2006, 19:30
ve bir insan düşünün bu bir peygamber veya eşi yatak macersını anlatcak ve ben yatagımda baska kadınla yakaladım diye kendini küçük ddüşürecek beyanlarda bulunacak mantıksızlığın daniskası

02-01-2006, 19:31
m.ordusu...

asagida muhammetin kadinlarini goreceksin...bunlar benim tahminim degildir...islam kaynaklarinda kabul edilenlerdir...

HZ MUHAMMEDIN KADINLARI

01-Hatice

02- Sevde binti Zem'a el-Amiriye (Sevde binti Zama)
* Meydan Larousse C.11, s.22

03- Ayse (Aise) Ümmü'l-mü'min Aise bint Ebi Bekr es Sidîk el-Kuresiyye
Ayse'nin 6 yasinda iken Muhammed'e nikah olduguna dair hadisler için bak. Sahi-i Buhari Muhtasari C. 10, s.77-79, Hadis no 1553
Islam Ansiklopedisi C.2, s.201-205, Diyanet Vakfi

04- Safiye binti Huyey bin Ahtâb en-Nadriye el-israilliyye el-Haruniye
Safiye binti Huyey bin Ahtar, Meydan Larousse C. 10, s. 822

05- Cüveyriye binti Haris ibn Ebi Dirar el-Müstalikiye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 490

06-Zeynep binti Hüzeyme b. Haris b. Abdullah b. Amr b. Abdumenaf b. Hilal b. Amir b. Sa'saa el-Hilaliyye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.4, s. 157

07- Meymune binti Haris el-Hilaliyye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 490

08- Mariye binti Sem'un el-Kiptiye el-Misriyye (Cariye, ölen oglu Ibrahim'in anasi)
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s.485, 502,509

09- Reyhane binti Sem'un el-Kurziye (Cariye)
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 485, 491, 538

10-Zeynep binti Cahs el-Esediyye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.2, s. 284, 380
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.3, s. 261
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.4, s. 248-251, 253, 275, 426
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 435, 485, 486, 489, 497
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.6, s. 161, 276, 277, 378, 513, 515
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.7, s. 59, 169, 173, 174, 521,
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.8, s. 162
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.9, s. 181

11-Ümmi Seleme Hind binti Ümeyye el-Mahzumiyye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.3, s. 98, 99, 138
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.4, s. 157
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 496 12- Aliye b. Zebyan b.
12-Amr b. Avf b. Ka'b b. Abd b. Ebibekir b. Kilab
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 491

13- Esmabinti Ka'b el Cevniyye (Umeyme)
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 494
14- Ümmi Habibe Remle binti Ebi Süfyan Sahr b. Harb ibn Ümeyye el- Ümeviyye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.3, s. 100
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.4, s. 244, 245,-247, 397, 496
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 496, 497
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.8, s. 53
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.10 90, s.

15- Hafsa binti Ömer b. Hattab el-Adeviyye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.3, s. 265, 477
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.4, s. 294, 346
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 244, 253, 268, 269, 391, 434,
485, 486, 488, 496, 497, 536, 538
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.6, s. 24
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.7, s. 229, 230, 349, 373, 544,
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.8, s. 57
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.9, s.12,13,
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.10, s.542
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.12, s. 146
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.14, s. 330

16- Müleyka binti Ka'b
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 495

17- Leyla binti Hatim el-ensâriye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 498-499

18- Gaziyye binti Cabir b. Hakim
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 497, 500

19- Ümmü Serik el-Ensariye en-Ensariye en-Neccariye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 494, 498

20- Senba
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 486

21- Ali b. Zebyan b. Amr b. Avf b. Ka'b b. Abd b. Ebibekir b. Kilab
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s.491

22- Havle binti Hakim es-Sülemi
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 17, 18 492, 497

23- Amre binti Yezid el-Gifariyye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 486

24- Katile binti Kays

25- Esma binti Salt

26- Hamze binti Haris el-Müzeniye
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 494 (nisanlandi)

27- Havle binti Hüzeyl b. Hubeyre et-Taglibi
Samdan Muhammed'in yanina gelirken vefat etti.

28- Saraf binti Fudale b. Halife
Havle binti Hüzeyl bi. Hübeyre et-Taglibi'nin teyzesi, Samdan
Muhammed'in yanina gelirken vefat etti.

29- Emine
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 492

30- Ümeyme binti Numan b. Serahil
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 492, 493

31- Fatima binti Dahhak b. Süfyan
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 59, 493

32- Amre binti Yezid el-Kilabiye

33- Amre binti Zeyd
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 492

Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 485

Peygamber (s.a.v) vefat ettigi zaman dokuz zevcesi vardi. Bu konuda ihtilaf yoktur.
Bu zevcelerinin adlari söyle idi: Aise binti Ebu Bekir es-Siddik
et-Teymiyye, Hafsa binti Ömer b. Hattab el-Adeviyye, Ümmü Habibe Remle binti Ebi
Süfyan Sahr b. Harb Ibn Ümeyye el-Ümeviyye, Zeynep binti Cahs el-Esediyye, Ümmü
Seleme Hind Sevde binti Zem'a el-Amiriye, Cüveyriye binti Haris Ibn Ebi Dirar
el-Müstalikiye, Safiye binti Hüyey b. Ahtab en-Nadriye el-Israiliyye el-Haruniye. Allah onlardan razi olsun ve onlari hosnud kilsin.
Vefat ederken Peygamber (s.a.v)'in iki de cariyesi vardi. Bunlarin adlari söyle
idi: Mariye binti Sem'un el-Kiptiye el-Misriyye. Bu kadin Misir'in Ensina
mintikasindadir ve Peygamber (s.a.v)'in oglu Ibrahim'in annesidir.
Diger cariyenin adi ise söyle idi: Reyhane binti Sem'un el-Kurziye. Bu kadin Müslüman oldu. Sonra Rasûlullah onu azad etti. O da ailesinin yanina gitti. Bazilarinin iddiasina göre bu kadin örtünüp ailesinin yaninda kalmistir.

Bazi Cariye isimleri:

Havle
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 537

Rezine
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 537

Reyhane binti Sem

Meymune binti Sa'd
Ibni Kesir, Büyük Islam Tarihi, C.5, s. 541

exclusive
02-01-2006, 19:32
Ayrıca bence ayşe akıllı birisiydi. açık açık islamiyeti inkar etmese de islama inandığını sanmıyorum, zira bir ayetle yani allahın kelamıyla dalga geçebilecek kadar cürretkardı...

Ahzab suresinin 51. Ayeti. Şöyle: “Ey Peygamber, bunlardan kimi istersen geri bırakır, dilediğini alabilirsin. Boşadığını yeniden almanda da bir vebal yoktur sana..”

Bu ayetle birlikte muhammed istediği karısıyla, istediği zaman birlikte olabilecek ve hiçbir sıraya vs. bağlı kalmayacaktı (tabi muhammedin karılarından hatice hayatta olsa böyle bir ayet zor inerdi, allah haticenin kızabileceği hiçbir ayet yollamamış ve hatta hatice muhammede kızdığında haticeyi öven ayetler yollayarak aralarını yapmıştır. bilindiği gibi hatice varlıklı ve güçlü bir kadındı)

Aişe, bu ayet üzerine kendini tutamamış, “Görüyorum ki,” demiş, “Senin Allah’ın yalnız senin şeyinin keyfi için koşturuyor.” (Kaynak: Buhari, Tefsir/7; Tecrid, Hadis/1721; Müslim, Rıda/49,50-Hadis/1464; Ibni Mace, Nikah/57-Hadis/200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261)

muhammetordusu
02-01-2006, 19:35
olaki peygamber 9 yasında hzaişeyle evlendi diyelim .
hem diyorsunuz aisenin hayzını bekledi hayz olan kadın evlenme yasına gelmiştir yas itibariyle küçük kabul edilebilir ama arastırmslarda sıcak memleketlerde insanlar yasından daha olgun gözükür yasından 3-5 yas büyük yapıdadır. ve normal bir insan dediğiniz hz.muhammadin cinsel yaşamı size ne

exclusive
02-01-2006, 19:37
muhammedordusu yazdıklarımız için "böyle şey olmaz" diyorsun ama neye dayanarak diyorsun anlayamıyorum.

Bak biz kaynak beyanında bulunarak yazıyoruz, sen hiç kaynak beyan etmedin... Bir iddian varsa kaynak beyan et ki o iddianın sadece senin düşüncenden ibaret olmadığını görelim...

muhammetordusu
02-01-2006, 19:43
ben olmayan şeyin kaynağını nasıl vereyimpeki
turan dursunun 70 tane sevgilisi var bunu biliyormusun bana olmadığını ispatla ve amerikadan hesabına yatmiş (isviçrede)12.5 milyon dolar olduğunu ve mason locasında 33. dereceden üyesiolduğunu ve yeğenine tecavüz ettiğini biliyormuydun bana olmadığını ispatlayabilirmisin

02-01-2006, 19:45
hm.ordusu

oncelikle "kimseye saygi gostermek zorunda degilim...ama kimseye saygisizlik yapamam"boyle bir hakkim yok...

ismiyle hitap etmek saygisizlik degildir..hatta elestirmekte...bunun icin buradayiz...biz elestirecegiz ..siz savunacaksiniz..ama biz kutsamiyacagiz...oncelikle bunu kabullen..

iki post'un birbiriyle celisiyor..."ben sizden hazret demenizi istemedimki diyorsun" ikincisinde "halaniza teyzenize yengenize nasil hitap edersiniz...turan dursunu gorseniz turan'mi dersiniz...hitaplari bilmiyorsunuz diyorsunuz..
Evet turan dursunu gorsem turan bey diyebilirdim..muhammetide gorsem "muhammed abi" derdim saniyorum...bunlar hitap seklidir..hz.islamca kutsal kabul edilen sahislara denir..bu hitap inananlar icindir..siz isa'dan bahsederken jesus chirst mi diyorsunuz...isa mesih yani..o hiristiyanlar icin hitaptir...

muhammetordusu
02-01-2006, 19:47
ve birşey daha bir insanın 50 tane hanımı olacak ve sadece (5 ivefat etmiş )6 çocuğu olacak ve o zamanki doğum kontrol yöntemleriyle spiral yok kondom yok hap yok yıllarca ve sizin kaynaklarınıza göre hergün bir sürü kaısını gezip ilişki yasayan biri yav insanı güldürmeyin cem yılmaz gelse bu kadar gülmezdim tutarlı olun

muhammetordusu
02-01-2006, 19:50
gagavuz ben sana hazreti de demiyorumki ben inandiğim için o kelimeyi kullanırım benim siz hz. demediniz diye eleştiren sözüm yok sadece arkadasının biri niye peygamberle yatan bir kadına yattığı içinmi öyle diyorsunuzun cevabıdır

02-01-2006, 19:54
m.o

oncelikle bizim muhammedin cinsel hayatiyla ilgili fantazilerimiz ve meraklarimiz yok...

gunumuzde sicak ulkelerde ve ozellikle arap ulkelerinde evlilik yasi 9 olmasi genel kabul gordumu?

konumuz turan dursunun sevgileri de degildir..70 sevgiliye kim sahipse ahlaksizdir..turan dursun a olsa...fakat turan dursunlar peygamber degildir..kendilerinin tercihidir..
fakat soz konusu muhammettir ve peygamberdir..attigi adim sunnet olunca tabiki ozel hayati dikkate sayandir..tekrar soyluyorum..biz muhammedin cinsel hayatini merak etmiyoruz..sadece eslerini konusuyoruz...
sizce bu kadar es peygamberlik makamina yakisirmi? lutfen bunun cevabini verin.

muhammetordusu
02-01-2006, 20:01
-Muhammed'in sünnet olduğuna dair sağlam İslami kaynakların olmadığını.

yukardaki yazı siteden alıntı şimdi siz herşeye sağlam hadis buldunuz bir buna bulamadınız yani
hakketten siz o kityaplara birdaha bakın benceaslında peygamber olmadığına dairde hadisler bulabilirsiniz belki
benim anlattığım 2 kişi arasında yasanan şeyler nasıl ayyuka çıkar yoksa o zamanda mı paparazzi vardıda bizmi bilmiyoz

muhammetordusu
02-01-2006, 20:05
hem diyorsunuz kuranın bile indiği gibi muhafaza edilmediğini sonradan toplandı diye ve kuranın muhafaza edilemediği zamanda hadislerin doğruluğuna kesin gözle bakıp insanları suizanda bırakıyorsunuz kesin doğruluğu belirsiz sözlerden yola çikip yaw lütfen biraz tutar tutar tutar tutarli olun

02-01-2006, 20:07
m.o..
islam oncesi caglarda kiz cocuklari diri diri gomuluyordu..biz bunu savunmuyoruz.burada bunu savunan birinide hic bir zaman goremeyeceksin..
fakat islamin kadinin onurunu ve haklarini korudugunuda soyleyemezsin..

"Tanrı elçisi namazı bozan şeyleri benim önümde tekrarladı. Bunlar: Köpek, eşek ve kadındır"(Muhammed'in karılarından Ayşe, Ibid, 82;Ayrıca bkz. Mishkat..,(1960), IX, Kesim 16, 292)

"Önünde deve semerinin ard kaşı boyunda bir sütresi olmayan kimsenin namazını kadın, eşek bir de kara köpek kat'eder" (Ibid,441)

ve adini hatirlayamadigim "kadinlar aklen ve dinen eksik yaratiklardir" der...
konu uzamasin
bu konuda miras hukukunada bakildiginda kadin esit degildir...

ve kuranda kole ve cariyelerle ilgili onlarca ayeti paste edebilirim

muhammetordusu
02-01-2006, 20:07
Muhammed öldüğü sırada Kuran ayetlerinin dağınık vaziyette bulunduğunu. Uzun yıllar sonra bir kurul tarafından duyuru yapılarak çeşitli kişilerden ayetlerin toplatıldığını ve rastgele yerleştirildiğini. Örneğin ilk indiği söylenen ve "oku" diye başlayan Alak Suresi' nin 1. sırada değil 96. sırada olduğunu. Kuran'ın orijinal ilk mushafının bu gün bulunmadığını, çünkü yakıldığını
siteden alıntı

muhammetordusu
02-01-2006, 20:11
kadının erkeğin önünde namaz kılmasının yasaklanmasın sebebi dostum
erkeğin kadını gördüğü zaman namazın huşusundan ayrılmaması için erkek şehveti fazladır eğer erkekseniz bunu terse çekip yorumlamayın iyi bilirsiniz

02-01-2006, 20:12
m.o.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamazsin..

oncelikle kendi inandigin dini iyi ogrenmeni tavsiye ederim...
konulari dagitma...istedigin her konuyu tartisabilirz...oncelikle tekrar soruyorum..

50 kadinla birlikte olmak peygamberlik makamina yakisirmi?

muhammetordusu
02-01-2006, 20:18
dostum benim sana tek lafım madem eşitiz kadınla niye bizden bayanlara yer vermemiz istenir niye maden ocağında çalışan tek bir kadın yoktur neden sokakta çöp toplayan belediyede bir çöpçü yoktur
neden araba kullanan kadınların paniği çoktur
neden kadınlar naziktir
neden kadınlar daha duygusal alıngan herşeyde ağlar
vucuttaki m eksiklikler fazlalıklar farklıdır
niye saçı uzundur
niye kadınlar erkeklere göre daha çekici ve hoş varlıklardır
dostum eşitlik olmaması güçlü olana güçsüzü ezme hakkı vermez
ve bizim bu yazdıklarımızı kadınları insabdan saymıyorlar manasında yorumlarsan haksızlık etmiş olursun her canlının yaşam hakkı kutsaldır karıncanın dahi haksız yere incitilmesi cezasını ahirette karınca hakkını alacaktır

02-01-2006, 20:18
m.o

gunuzdu carsi ve pazarda yuzlerce kadin goruyoruz...
her gordugunuz kadina sehvetle bakiyorsak bu bizlerin saglikli birey degil ruh hastasi oldugumuzu gosterir...

daha ileri vakalarinada "sapik" diyoruz gunumuzde...

yazilarini bir kez daha okursan kimin tutarsiz oldugunu daha iyi goreceksin!!

exclusive
02-01-2006, 20:19
ve birşey daha bir insanın 50 tane hanımı olacak ve sadece (5 ivefat etmiş )6 çocuğu olacak ve o zamanki doğum kontrol yöntemleriyle spiral yok kondom yok hap yok yıllarca ve sizin kaynaklarınıza göre hergün bir sürü kaısını gezip ilişki yasayan biri yav insanı güldürmeyin cem yılmaz gelse bu kadar gülmezdim tutarlı olun
Bu konu daha önce tartışıldı. muhammedin aslında kısır olduğunu ve bu 6 çocuğun şaibeli olduğunu düşünenler var...

Arkadaşlarından Enes anlatır: “Peygamber 9 ya da 11 karısı varken, günün belirli saatlerinde bütün karılarını dolaşır, hepsi ile cinsel ilişkide bulunurdu”

Enes’e sordular: “Peki, Peygamber buna nasıl güç yetiştiriyordu?”

Enes şöyle dedi: “Biz aramızda, Peygamber’in otuz erkek gücünde olduğunu konuşurduk.” (Kaynak: Buhari, Tecrid/192)

Muhammed, karılarına eşit süre ayırır, aynı gece hepsini dolaşır, sıra kimdeyse onun yanında kalırdı. (Kaynak: Müsned, c.6, s.108)

Yolculuğa çıkmak istediğinde aralarında kura çeker, hangisi çıkmışsa onunla giderdi. Hac için hepsini yanında götürdü. (Kaynak: Ibnü Sa’d, Tabakat)

02-01-2006, 20:20
Bu konu daha önce tartışıldı. muhammedin aslında kısır olduğunu ve bu 6 çocuğun şaibeli olduğunu düşünenler var

bunun üzerine de ayet var: bkz. kevser suresi

muhammetordusu
02-01-2006, 20:23
bende sana diyorumki 50 kadınla senelerce yatan bir adamın kaç cocuğu olur o zamanki myöntemlerle beni güldürmeyin ndiyorum mantıklı seyler söyleyin diyorum topu topu altı tanemi ve bunlardan sadece 2 hanımından ve o kadar şehvet düşkünü olsa ilk evliliğini kendinden 15 yaş büyük biriylemi yaparda hz hatice validemizle ve o varken hiçbir kadınla evlenmemiştir
doğrumu arkadaslar bunuda o kitaplarınıza bi bakın saglam hadis varmı

muhammetordusu
02-01-2006, 20:26
arkadaslar siz bu konuları düşünmesafhasındamı yargılayıp kesinleştiriyorsunuz düsünenler var demek ne demek ya herkes birşwey düşünür senin her düşündüğün gerçekmi dostum

exclusive
02-01-2006, 20:29
bunun üzerine de ayet var: bkz. kevser suresi
Kevser Suresini de daha önce tartışmaya açmıştım...

Bence bu ayette muhammede erkek evlat sahibi olacağı müjdelenmiştir ancak daha sonra böyle bir olay gerçekleşmeden muhammed ölünce ayet farklı şekilde yorumlanmıştır...

Muhammedin amcası Ubu Leheb muhammed için "soyu kesik" diyor. (o sırada Muhammedin yaşamakta olan bir erkek evladı yok ve soyun devamı için bir erkek evlat sahibi olmak gerekiyor.) Hadislerde muhammedin bir erkek evladı ne kadar çok istediği belirtiliyor (oğlu ibrahimin ölümüyle üzüntüsünden dağlara gitmesi vs. gibi). ayrıca ayşenin de muhammede bir erkek evlat vermeyi çok istediğini yine hadislerde bulabilirsiniz. Tabi o dönemin kültüründe bir kişinin erkek çocuk sahibi olamaması utanılacak bir durum, hatta toplum içinde bir alay konusu olabilecek birşey (bugün bile pekçok müslüman için bu böyledir örneğin:"erkek adamın erkek evladı olur" sözü bugün bile toplumda yaygın kullanılan ve erkek evlat sahiplerini övüp kız evlat sahiplerini küçük düşüren bir sözdür)

Tabi bu durum erkek evladın, soyun devamlılığını sağlayacağı şeklindeki toplumsal yargının bir sonucudur.

Neyse konuyu dağıtmayalım... Muhammedin amcası Ubu Leheb'in muhammedi hedef alan bu sözlerinden (As b. Vaîl ve Ukbe b. Ebî Mu'ayt gibi birkaç kişi daha benzeri sözler söylüyorlar) kısa bir süre sonra bir ayet iniyor:

Kevser Suresi
Bismillahirrahmanirrahim 108/1. Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. 108/2. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes . 108/3. Doğrusu (asıl sonu kesik olan) adı şanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir(buğz eden kimsedir).

Bu ayet muhammedin "soyu kesik" laflarından dolayı çok sıkıntılı ve üzgün olduğu bir dönemde mekkede geliyor ve muhammede soyunun devam edeceğini müjdelemektedirAyrıca "kevser" bereket, bereketlere vesile olan, ırmak, çokluk anlamlarında kullanılan bir kelimedir (bkz. Hadisler, Ebu bekir b. lyaş, Buhari, Trimizi, el-hasan, ibn keysan; Hz. Enes (R.A.) daha da var..)

Bence kurandaki en açık ve net ayetlerden birisidir. Ayrıca muhammede yöneltilen "soyu kesik" şeklindeki aşşağılamalar da bu ayetle birlikte son bulmuştur (bkz. aynı hadis ve yorumlar)

Bu ayet çok net bir biçimde muhammedin soyunun devam edeceğini müjdelemektedir. muhammed, ayşe ve diğer tüm müslümanlar (özellikle de ona "soyu kesik" diyenler) tarafından da bu şekilde yorumlanmıştır. buna ek olarak müslümanların da çok hayrına olacak bereketlerin müjdesi olarak da yorumlanmıştır.

Tabi bugün bu ayet aklı olan ve o aklı ne pahasına olursa olsun islamı savunup kuranın açıklarını örtbas etmeye kullanan yorumcular tarafından sanki ayette "soy" kelimesi hiç geçmiyormuş da sadece "genel anlamda bir bereket" den bahsedilmekteymiş gibi yorumlanmaktadır. Halbuki bariz bir biçimde kimin soyunun sürüp kimin soyunun kuruyacağı belirtilmiştir. Üstelik "kevser" kelimesine sığınıp "soy" kelimesini görmezden gelerek yapılan bu yorumlar kevser (bereket) kelimesinin evlat, aşiret, mal sahibi olma ve doğurganlık durumları için de kullanıldığı düşünüldüğünde tam bir laf oyunuyla adam kandırma çabasıdır.

muhammetordusu
02-01-2006, 20:30
ve diyorsunki biz kimseye küfretmiyoruz sonra ne diyorsun kısırmış cocuklar şaibeliymiş yani hanımları başkalarıyla ilişki yasıyordu yani ben bu söze arkadaslar hiç kusura bakmayın ancak bu yakışır
seninde baban kısırmış desem ben öyle düşünüyorum ne dersin kabulmu edersin senin ailene böyle bir lafı kabul edebilirmisin ben öyle düşünüyorum desem sen hsklısın diyebilirmisin arkadas bak kendimi zor tutuyorum inanmıyorsanız bari erkekçe konuşun

muhammetordusu
02-01-2006, 20:35
ben sizi allahu-tealaya havale ediyorum sizin nkalbinize imanı maşukiyi versinkalp gözünüzü açsın ve sizi ve bizi hidayete ermiş bir şekilde son nefesimizi vermeyi nasip etsin

02-01-2006, 20:47
yok exclusive, o iş öyle değil. ben sana inandığımı anlatayım şimdi. ayetlerin öyle yorumlanmasının sebebi Kur'an ı Kerim in evrenselliğiyle açıklanır. tamam bazı ayetler direk belli olaylara inmiştir ancak sonuçta bizi Yaratan, (ki bu o varlığa inananlar için geçerli olmuş oluyor) ne olduğumuzu ve ne olacağımızı bilir ve buna göre de geçmşte o ayetin inmiş olması, bugünde geçerliliğini korumayacak anlamına gelmez. eğer bu anlamda düşünen varsa da onun Allah inancından şüphe ederim ki O nu noksan görmüş demektir. eksik bir yaratıcıyı düşünmek ve ona ta^bi olmak akıl ka^rı olmaz.

exclusive
02-01-2006, 20:50
ben kalkıp muhammedin kısır olduğunu düşünüyorum demedim sadece böyle düşünenler var dedim...

forumda araştırırsan "muhammed kısır mıydı?" başlığı altında bu konu tartışılmış ve öyle olduğunu düşünenler gerekçeleriyle neden öyle düşündüklerini anlatmışlardır...

Senin talebin ne? muhammed için hiç kötü söz söylenmesin biz ateist olsak, onun bu dini kendisinin uydurduğunu düşünüyor olsak bile onu övelim mi? Bunu mu istiyorsun bizden?

Biz düşüncelerimizi gerekçeleriyle açıklamaya çalışıyoruz. Kısırlık kimse için hoş bir iddia değil ama ileride senin de benim de başımıza gelebilecek tıbbi bir rahatsızlıktır... Umarım hiçbirimizin başına böyle rahatsızlıklar gelmez ama böyle bişey olursa ne yapacaksın? bu bana hakarettir, allah bana hakaret etti mi diyeceksin...

Biz bu iddiaları muhammedi küçük düşürüp aşağılamak için söylemiyoruz... Bizim iddiamız muhammedin islamı kendisinin uydurduğu ve bir tanrıdan vahiy almadığıdır. biz neye dayanarak böyle düşündüğümüzü açıklamaya çalışıyoruz sadece...

02-01-2006, 20:53
sayin m.o

kisir olmak sucta degildir ayipta degildir...
sizin icin olabilir...bizler icin degil...

size ayet ve hadis ismi verilmesine ragmen inanmiyorsaniz siz kendi dininize inanmiyorsunuz sonucu cikiyor o zamanda...

pc'nin basindasiniz her ayet ve hadisi ayni anda ekranda bulabilirsiniz...hemde kendi inandiginiz kaynaklardan..ateistler henuz farkli bir kuran ve hadis kitabi yayinlamadi...kaynaklar kuran ve hadislerdir..dikkat ediniz..

exclusive
02-01-2006, 21:01
Son mesajın:
ben sizi allahu-tealaya havale ediyorum sizin nkalbinize imanı maşukiyi versinkalp gözünüzü açsın ve sizi ve bizi hidayete ermiş bir şekilde son nefesimizi vermeyi nasip etsin(bu dileğinin iyi niyetli bir dilek olduğunu düşündüğüm için, bana hitap etmese de, teşekkür ederim)

Bu da ilk mesajın:
ben biliyorumki bu işin peşini bırakmayacagım ve biliyorum beni üyekikten atacaklar
Öyle hemen allaha havale etmek yok, bak peşini bırakmayacağım demişsin...
Araştır biraz, sağlam iddialarla gel tartışalım.

muhammetordusu
02-01-2006, 21:03
sen çocuğu olan birine dersen bu hakarettir o cocuk kimden sorusunu sen sormazmısın kendine sana öyle deseler 6 tane cocuğun var ve sana gelip aslında sen kısırsın demek terbiyesizlikten öte

muhammetordusu
02-01-2006, 21:07
ben burdayım beyler sadece inancımın gereği olan bir dua ettim sizin kötülüğünüzü istmem ne kadarda ayrı olsak bir insana islamda beddua etmek yoktur sadece allah islah etsin hidayet versin doğru yola kuvuştursun dedim herkese geçerli yanlşımız varsa bizede allahuteala yardım eylesin şeytandan uzak kendine dost aşıklardan eylasin hepimizi

exclusive
02-01-2006, 21:10
Hepimiz için en güzeli neyse o olsun :)

Kısırlık tartışmasını bir kenara bırakalım arkadaşlar... Zaten vaktiyle tartışılmış bir konu ve rahatsız olduğunu söyleyen bir arkadaşımız varken tekrar bunu konuşmamızın bir anlamı yok...

muhammetordusu
02-01-2006, 21:15
--------------------------------------------------------------------------------

Bunları biliyormusunuz?

-İslam öncesine ait arkeolojik bulgularda avuçiçleri ay'a dönük olarak dua eden heykellerin olduğunu. (British Museum)

==========
Avuçiçlerine dikkatle bakıldığında arapça" ALLAH" yazıldığı görülür.Dolayısıyla bu bilgi asılsızdır..

==========

-Muhammed'in sünnet olmadığuna dair hiçbir İslami kaynağın olmadığını.

=====

Hz.Muhammed[sav] Doğarken sünnetli olarak doğmuştur..+ hiçbir insan yapmadığı birşeyi diğerlerine farz göstermez...Efendimiz sünnet olmayı farz göstermiştir..
=============
-Muhammed öldüğü sırada Kuran ayetlerinin dağınık vaziyette bulunduğunu. Uzun yıllar sonra duyuru yapılarak çeşitli kişilerden parçaların toplatılarak derlendiğini.

-İlk indiği söylenen ve "oku" diye başlayan Alak Suresi' nin Kuran''da 1. sırada değil 96. sırada olduğunu. Diğer tüm Surelerin de rastgele yerleştirildiğini.

========

Kurandaki sürelerin sıralanışı olayların tarihlerine ve oluş sırasına göre olduğu iin böyle bir düzen olmuştur..
===========
-1200'lü yıllarda Muhammed'in mezarının bulunduğu Mescid-i Nebevi'ye düşen yıldırım nedeniyle mescidin tamamen yanıp kül olduğunu.

==========

Peygamber efendimiz [sav] gezdiği zaman kafasının üstüde küçük bir bulut onu güneş ışığından korurken hangi kaynağa dayanarak bu söylenebilir?
===========

-Kuran'ın orijinalinin bu gün bulunmadığını, çünkü yakıldığını.

Bu bilgi de diğerleri gibi asılsızdır..Çünkü Kuran asırlardır hiç değişmediği halde muhafaza edilmektedir..Kuranda da ıspatı vardır..

+ diğer bilgiler için hepsi asılsızdır..Hepsi için geçerli bir kaynak gösterebirmisiniz?

==========

----[ Kuranda bulunan onca mucizeyi görmezden gelip en köşelerden çıkardığınız bilgilerle insanları kaldırmaya çalışırsınız..Ama Allah u Teala [cc] nurunu burada da tamamlayacaktır..." Onların kalpleri mühürlenmiştir." Bu ayet gerçekten sizin durumunuzu göstermektedir.]---

=========

Küfür ve şirk varoldukça mücadelemiz varolacaktır..Mücadelemiz varoldukça bizlerrde varolacağız..

02-01-2006, 21:16
sevgili m.o

ISLAMDA BEDDUA YOKTUR...

emin oldumki siz kendi dininizi bilmiyorsunuz...birakin islamda bedduayi islamin allahinin onlarca ayeti vardir beddua eden:)))

02-01-2006, 21:28
m.o

asagidakiler sizce beddua degilmidir...

“Kahrolasi insan! Ne inkârcidir!...”
(K. Abese sûresi, âyet 17)

02-01-2006, 21:29
bu konu buraya nasıl geldi yahu??? kaldı ki beddua eden ayetlerin yanında ümit verenler de yok mudur? bu bardağın boş tarafını görmeye benzemez mi?

02-01-2006, 21:34
abese suresi ayet 17 kahrolasi insan..ne inkarcidir...

dikkatiniz cekiyorum..ayet inanmayana degil...insan hitaben yazilmish...
kimse surenin tamamini oku demesin...neye gore gelmistirde demesin...

sevgi barish ve hosgoru dini kurandan alinmistir...

02-01-2006, 21:35
ayrıca yalan da değil. inkarcı değilmiyiz, hele nankör!! Allah affetsin, o kadar çok nankörlük yapıyoruz ki......haddi hesabı yok. ama şimdi tutup da ben bu ayeti Allah bana beddua etmiş, beni kahretmiş diye algılamam. bu beni doğru yola iletmek için bir uyarıdır. nerden baktığımıza bağlı olarak insandan insana da göre değişir. mesela bu ayet benim kendimi toparlamama yardımcı olur, senin Allah hakkında kötü düşünceler edinmene neden olabilecekken.

02-01-2006, 21:43
sevgi barish ve hosgoru dini kurandan alinmistir...
iki ayeti örnek göstererek de koca bir kitabı yalanlama yoluna gitmek doğru gelmiyor bana. hele adil hiç değil. evet surenin tamamını oku diyemem, çünkü kitabın tamamını okuman gerekir. Kur'an ı Kerim bütüncül bir kitaptır arkadaşlar. ayet ayet incelerseniz tabii ki çelişki bulursunuz.

exclusive
02-01-2006, 21:44
Tebbet Suresi (111)
1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun!

Yani olacak iş mi arkadaşlar bir tanrı çıkıp adamın tekine beddua edecek. Bu bedduasını da elçisi aracılığıyla gönderecek...

Size de garip gelmiyor mu?

02-01-2006, 21:49
sizce ayetteki asıl amaç beddua etmek mi peki???? Tebbet suresini kastediyorum...

exclusive
02-01-2006, 21:49
iki ayeti örnek göstererek de koca bir kitabı yalanlama yoluna gitmek doğru gelmiyor bana. hele adil hiç değil.
Arkadaşım kitabı adamın biri yazsa "tamam yahu naapsın ufak tefek hatalar olur, insandır nede olsa" deriz ama o kitabı herşeye kadir yüce bir varlığın yazdığı iddia ediliyorsa bence 1 tane hata bile yeter. Mademki allah kusursuz ve kuran hiç değişmedi o zaman kuranda da hiç kusur olmaması gerekir ancak kuran kusursuz olmaktan çok uzak...

02-01-2006, 21:55
Seyid Kutub:Ayette geçen "tebab" kavramı helak, yıkılış ve kopmak anlamına gelir. Ayet-i kerimedeki birinci "tebbet" bedduadır. ikinci "tebbe" kelimesi ise bu bedduanın gerçekleştiğini ifade etmek içindir. Surenin girişindeki kısa bir ayet hem bedduayı hem de onun gerçekleştiğini ifade etmektedir. Böylece savaş sona ermekte ve perde kapanmaktadır.

Giriş ayetinden sonra gelen kısım ise meydana geleni tasvir edip anlatmaktadır.

"Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi."

Elleri kurudu ve helak oldu. Kendisi kurudu ve helak oldu. Fakat buna rağmen ne malı ne de çabası kendisine bir fayda sağlamadı. Helakını ve yıkılışını başından savamadı."..............

ben bunu, bize bu olayın vehametini aktarmak amaçlı yapılan bir haykırış olarak görüyorum ve dikkatlerimizi toplamak, kendimize de pay çıkarmamızı sağlamak için olduğunu görüyorum. tabii ki bu benim aciz görüşüm ve şüphesiz ki Allah en iyi bilendir.

exclusive, ben onu kasdetmedim ki. ayette hata yok zaten de, hatayı buluş şeklinizi diyorum. sizin hata gibi gördüğünüz şey, aslında bütünün bir parçası. bütünden ayrı yorumlarsan, bu algılama normal.

exclusive
02-01-2006, 21:56
Ayette sadece ebu leheb den ve karısından bahsediliyor. sence bu ayetin amacı ne?

ebulehebin eli kurusun, mal mülk yaramadı ona, o da karısı da ateşte yanacak ayetin tamamı böyle bişey... heralde benim aklımın ermeyeceği çok ulvi bişeylerden bahsetmiyordur...

02-01-2006, 21:59
soldier...

sadece demogoji yapiyorsun...
islamda beddua yoktur dedi m.o..
ben var demiyorum..kuran ve allah var diyor...ornekleri asagida

insanlara beddua allahin sanina yakisirmi...rahman ve rahim ama beddua ediyor..

"Yahudiler "allahin eli sikidir"dediler. Dediklerinden dolayi elleri baglansin, lanet olsun." (Maide 64),

"Inananlara yardim etmez diye allaha kötü zanda bulunan iki yüzlü erkek ve kadinlara , putperest erkek ve kadinlara allah azap etsin. Kötü zanlari kendi baslarina gelsin "(Feth 6) ,

"Bos zanda bulunan cahillige saplanip kalan o koyu yalancilar kahrolsun." (Zariyat 10-11), Onlari gördügün zaman vücutlari hosuna gider. Konusurlarsa sözlerini dinlersin. Halbuki onlar siralanmis, elbise giymis kütükler gibidirler. Her gürültüyü kendi aleyhlerinde zannederler. Onlar düsmandir. Onlardan sakin. Onlari allah gebertsin. Nasil da nelere kapiliyorlar. (Münafikun 4) ,
"Kahrolasica insan ! Ne de nankördür." Abese (17),
"Ebu Leheb’in iki eli kurusun..."(Mesed 1)

exclusive
02-01-2006, 22:00
sonradan gördüm mesajını
anlatmışsın sence ne yazdığını.. ok...

Ben de tebbet suresi hatalıdır demedim sadece kitapta 1 tane hata olması bile yalanlamak için kafidir demek istedim. Bence kevser suresi fos çıkmış bir müjdedir...

02-01-2006, 22:21
gagavuz dedim ya bana göre o beddua değil. olaya baktığın nokta önemli. gerçi bi önceki post umda da yazdım ya, bana göre onlar beddua değil. uyarı niteliği taşıyor.

Ben de tebbet suresi hatalıdır demedim sadece kitapta 1 tane hata olması bile yalanlamak için kafidir demek istedim.
onu diyorum işte. senin hatalı gördüğün ayetler de hatalı değil aslında.
Bence kevser suresi fos çıkmış bir müjdedir...
ehehe komiksin yaf. ama işte savunduğumuz görüş olaya bakışımızı etkiliyor haliyle. selametle.....

exclusive
02-01-2006, 22:58
Allahın Matematik Hatası (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2450)

Hocam linkde yeni bir başlık altında nisa suresinde nasıl bir matematik hatası olduğunu açıkladım... Buraya yazmadım ki daha çok cevap gelsin... Burada görmez kimse arada kaynar diye düşündüm...

Bakalım iş matematik olunca sizin görüşünüz hesabı tutturmayı başarabilecek mi? gerçekten çok merak ediyorum...

02-01-2006, 23:16
doğru düşünmüşsün fakat yeni gördüm mesajını. şimdi ben gidiyorum desem kaçıyosun dersin adım gibi biliyorum. bu konuyu araştırmam lazım, islam hukuku na bakmam gerek ki bu hususta tam ve kesin bir bilgim yok. haybeden konuşamam, bunun kimseye faydası olmaz. umarım anlayış gösterirsin. selametle...

pante
02-01-2006, 23:22
Soldier Kardeş;
Gitmişken şu Zariyat süresi 50-51 ayetlerini de bir sor..
Gerçekten ciddiyim.Ben kimseden tatminkar bir cevap alamadım şu ana dek.
Neden sürenin hiçbir yerinde "De ki" geçmediği halde Hz.Muhammed kendi ağzıyla konuşuyor?..

02-01-2006, 23:50
gitmemeye karar verdim :) panteidar, ben kimseye sormuyorum ki. aşağıda meal ve tefsir verdim....exclusive senin soruna da bakıyorum ama belki bugün yanıtlayamayabilirim.

Elmalılı meal:
50- Ey Muhammed! de ki: "Öyleyse Allah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım.

51- Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın (O'na ortak koşmayın). Gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım."

Elmalılı tefsir:

50- O halde düşünüp de hep Allah'a kaçın, O'nun cezasından o elîm azabdan korunmak, Cennet ve pınarlar ile müjdelenen müttakiler içine girmek için iman ve tevhid, güzel amel ve kulluk ile O'nun koruması altına girin. Haberiniz olsun ki ben sizin için O'nun tarafından açıklayan bir uyarıcıyım, şirk koşanlara ve isyan edenlere hazırlanmış azabı haber vermeye görevli bir peygamber, hem de peygamberliği açık âyetler ve mucizelerle belli veya anlatılması gerekli olan şeyleri güzel anlatan bir peygamberim.

51-Yani "böyle söyle ey Muhammed!" Ve Allah ile birlikte diğer bir ilâh edinmeyin. Bu yasaklık ilk önce kaçınılması gerekli olan en büyük günahı ayrıca hatırlatmaktadır.

sen nerden duydun "de ki" demediğini???

exclusive
02-01-2006, 23:55
canın sağolsun arkadaşım, herşeyi ezberden bilecez diye bir kaide yok...

araştır tabii, esas araştırmadan soruşturmadan laf üretmek yakışmaz...

muhammetordusu
03-01-2006, 00:04
ve ayrıca kuranıkerimde bir uyarıcıdır ve o ayette muhammt alyhisselamın konustuğuna dair hiçbir ibare yok orada kuranın kendini anlatması var dostlar anladınızmı kuranda bir uyarıcıdır

pante
03-01-2006, 00:06
Soldier;
Aynı soruyu ben sana soracağım.
Sen nereden buldun bu meali?
Elmalılı kaç çeşit meal çıkarmış böyle.
Okuyunca şaşırdım.İlk olarak sitedeki Elmalılı mealine baktım."De ki" Yok.
Elimde Elmalı'nın Kur'an-ı Kerim'i var.Ona baktım.Orda da yok.
Daha önce Süleyman Ateş,İbni Kesir,Diyanet,Yaşar Nuri Öztürk meallerinde de bulamamıştım.
Bir açıklama bekliyorum.

muhammetordusu
03-01-2006, 00:09
Muhammed'in babasının adı olan Abdullah'ın, Arapçada "Allahın Kulu" anlamına geldiğini. Al-lah' ın, İslam öncesi inanışta Al-Lat, Al-Uzzat ve Al-Menat adlı tanrıçaların babası olduğunu./ Bu döneme ait arkeolojik bulgularda elleri ay'a dönük olarak dua eden heykellerin bulunduğunu (British Museum):

bu seyleri nerlerden uyduruyorsunuz bilmem masa başı görevlileri çok calişmiş anlasılan
kelimeleri birtarafa çekmek için neler yapıyorsunuz
allah neymiş al-lat tın babası bir kere omlar lat menat uzzat dır baslarında al eki yoktur benzetme ve iftira uğruna yapmadığınız sey yok
hem allah yok diye yırtınırsınız sonrada allah bilmemnelerin babasıymiş diye ahkam kesersiniz ya hu biraz destekli atın canlar

muhammetordusu
03-01-2006, 00:12
sizce kuranı allahgöndermesiyde kim yazdı

muhammetordusu
03-01-2006, 00:24
bakara suresi 231.ayet
kadınları boşadığınız ve onlarında bekleme surelerini bitirdikleri zaman ya onları iyilikle tutun yada iyilikle bırakın,haklarına tecavüzedip zarar vermek için onları tutmayın.bunu kim yaparsa kendine zulmetmiş olur sakın allahın ayetlerini alaya almayın.allaha karşı gelmekten sakının ve bilinki alalah herşeyi hakkıyla bilendir

muhammetordusu
03-01-2006, 00:30
gunuzdu carsi ve pazarda yuzlerce kadin goruyoruz...
her gordugunuz kadina sehvetle bakiyorsak bu bizlerin saglikli birey degil ruh hastasi oldugumuzu gosterir...

daha ileri vakalarinada "sapik" diyoruz gunumuzde...

yazilarini bir kez daha okursan kimin tutarsiz oldugunu daha iyi goreceksin!!

cevap:arkadasım arabanın kapılarını park edip kitlersin değilmi gece niye hırsızlara karşı ama kitlemesen illa gelipte hırsız arabanı çalacak diye bir zorunlulukta yok allah insanı zaaflarını bildiği için tedbir olarak hanımların önde olmasını yasaklamıştır herkes şehvete kapılacak diye birsey yok sadece tedbirdir n

03-01-2006, 00:30
panteidar kaynağım internetten indirdiğim Elmalılı tefsiri. adresi veriyorum: http://www.akkasva.tr.cx/ taraflı bulabilirsin siteyi. ben de sen söyledikten sonra farkettim nerden indirmiş olduğumu ama bunu da araştıracağım merak etme. amaaan geç oldu yafff, tüm günümü burda geçirdim. :(

sizce kuranı allahgöndermesiyde kim yazdı
onlar Hz. Muhammed(sav) in -haşa- uydurduğunu düşünüyorlar ordu kardeş. ama olmadığı açık zira hata bulunan ayetlerde aslında yok öyle bir çelişki. zaten matematik sorusuna da yazdım ayeti ama bir daha tekrarlamakta fayda var: Onlar hâlâ Kur'ân'ı gereği gibi düşünüp anlamaya çalışmazlar mı? Eğer o Allah'tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı mutlaka onda birçok çelişkiler bulurlardı. Nisa 82 inşallah yakında görürler. bizim yapabileceğimiz sadece doğruları söylemek, sonra dua. burda geçenleri şahsileştirme. tamam inandığımıza hakaret bize hakarettir ama sakin olup doğru ve mantıklı yanıtlar vermeliyiz. selametle....

muhammetordusu
03-01-2006, 00:36
NİSA SÜRESİ 23
size şunlarla evlenmek haram kılındı:analarınız,kızlarınız,kızkardesleriniz,hal alarınız,teyzeleriniz,erkek kardes kızları,kızkardes kızları,süt anneler,süt kızkardsiniz,karılarınızın anneleri,üvey kızlarınız,gelinleriniz,iki kızkardesi biraraya getirip nikahlamanız,süphesiz allah çok bağışlayıcı ve merhamet edicidir

pante
03-01-2006, 00:39
M.O;
İnsanlarda taptığını görebilme ya da putlaştırma arzusu var..
Hz.Musa'nın Kardeşi bile Musa dağa çekilip te uzun zaman gelmeyince,
kavminin isteği üzerine bir buzağı yapmış ona tapıyorlardı.Ki kardeşi Harun da peygamber iken..
Kureyşliler de putperestti.hz.Muhammed'in babası da,amcaları da,tümü.
Hatta Hz.Muhammed'in Kabe'nin temizliğini yaptığı,putların tozunu aldığı söylenir.Belki de baştan o da putperestti.Tanrılarının adı da Ellah veya El-ilah idi.360 tane putları vardı.Onları Allah'ın melekleri-kızları olarak görüyorlardı.En mübarekleri de Lat,Uzza ve Menat idi.
Yani Kureyş kavmi de belki çok önceleri tek Allah'a inanıyordu da daha sonra putları da dinlerine soktular.
Hz.Muhammed'in mücadelesi bunaydı.Allah'ı,namazı,orucu,sünneti,haccı,zekatı, kurbanı vs.aklına ne gelirse o icat etmedi.Zaten bunlar vardı.İcat edilen belki sadece ezandı.

Kur'an'ı tabi ki peygamberin katipleri yazdı..
Kimin gönderdiğine de sen karar ver artık..

pante
03-01-2006, 00:56
Soldier;
Yazdığın site kapanmış.Yönlendirdiği sitede de Kur'an meali bulamadım..

Ben boşuna vahiy yerine ilham demiyorum kardeşim...

Ben hiç olmazsa ilham diyorum.Kimileri "şeytan ayetleri" diyor.

Bir arkadaşımız da "Allah müslümanları kandırmış" diyor.Topic açmıştım bu konuda..

Sonuçta çelişkilerin olduğu yerler eleştirilir.Eleştirileri küfür olarak algılamak,cevabı zor soruları "Bunlar şeytani sorular" deyip geri çevirmek,soru sormayı yasaklamak, varolan çelişkileri artırır.Şüpheyi sonra da inkarı getirir.
Kur'an kursundayken hocamız meraktan sorduğumuz kimi soruları"öyle sorular sormayın,çarpılırsınız" diye azarlayarak geri çevirirdi..
Belki bu çelişkilerin bir cevabı vardır.İlmi yüksek olanlar uygun cevaplar sunabilir.O nedenle"Dincilerin Pehlivanları Gelsin" başlığı açmıştım.Sadece İslam için değil,ateistler içinde,hristiyan ve Museviler içinde.
Cevaplandırılamayan-ikna edici açıklama yapılamayan çok soru var çoook....

muhammetordusu
03-01-2006, 01:01

:
Tarih: 2006-01-02, 15:39:50 Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

M.O;
İnsanlarda taptığını görebilme ya da putlaştırma arzusu var..
Hz.Musa'nın Kardeşi bile Musa dağa çekilip te uzun zaman gelmeyince,
kavminin isteği üzerine bir buzağı yapmış ona tapıyorlardı.Ki kardeşi Harun da peygamber iken..
Kureyşliler de putperestti.hz.Muhammed'in babası da,amcaları da,tümü.
Hatta Hz.Muhammed'in Kabe'nin temizliğini yaptığı,putların tozunu aldığı söylenir.Belki de baştan o da putperestti.Tanrılarının adı da Ellah veya El-ilah idi.360 tane putları vardı.Onları Allah'ın melekleri-kızları olarak görüyorlardı.En mübarekleri de Lat,Uzza ve Menat idi.
Yani Kureyş kavmi de belki çok önceleri tek Allah'a inanıyordu da daha sonra putları da dinlerine soktular.
Hz.Muhammed'in mücadelesi bunaydı.Allah'ı,namazı,orucu,sünneti,haccı,zekatı, kurbanı vs.aklına ne gelirse o icat etmedi.Zaten bunlar vardı.İcat edilen belki sadece ezandı.

Kur'an'ı tabi ki peygamberin katipleri yazdı..
Kimin gönderdiğine de sen karar ver artık..

1- sizin gibi hz musanın kavmi yani yahudilerde inkarı seçip baska yollara saptılar hz harunu dinlemediler harun put yapmadı
2-peygamberimizin dedesi ibrahim aleyhisselamın dinine mensuptu ve babasıda onlar hakkındada bir hadis uydurup yaz istersen iyi alıoştınız
3-namaz insanlara miraç olayında farz kılınmıştır bunu bilmeyecekkadar cahilsi
3-dinler birbiriin tamamlayıcısıır müşrikler ibrahim aleyhisselamın dininden dönüp zamanla sapıklastılar herhalde mutlaka eskilerden kalan olmustur
4-zaten kuranıkerim kendinden önceki dinleri inkar etmez birçok ayette sizden öncekilerde orucu farz kıldlğını söyler
5-kurban insanlara ibrahim aleyhisselam zamanında verimiştir oda zaten allaın ve bizim peygamberimiz
6-putlaşitırma bide olmadığını kendi adın gibi sedende biliyorsun islamiyette evlerde resim ve heykel bulundurma mekruhtur insanlar tekrar putçuluğa alışmasın diye canım

03-01-2006, 01:04
bak hala gidemedim....yönlendirdiği sitenin sağ tarafında Kuran tefsir i gibi bi ibare olması gerek, ben daha sana yazarken duruyodu en azından. sorduğun soruları geri çevirdiğimi hatırlamıyorum belki bana da yazmamışsındır onu bilemiycem de. ben sana bulduklarımı gönderiyorum. sor tabi ama elde ettiklerini de düşün, objektif yaklaşmak lazım. yanlış bulmak için didiklersek, manadan uzaklaşırız. hocanın yaptığını tasvip edecek değilim. yanlış bi örnek olmuş, yapmaması gerekirmiş. ve işte bence ayetlerde çelişki yok, sence var problem de burdan ileri geliyo ya zati. hayır küfür olmaz ama küfre girmediğin sürece gbi bi karışık cevap vermek istiyorum. tabii ki araştır, sorgula. ben de sorguluyorum ama küfre batmadan. inşallah yani. hadi selametle kalııınnnn.....

muhammetordusu
03-01-2006, 01:07
peygamberimize müşrklerin hitabı muhammedil emindir bunu niye hiçbir yazınızda yazmazsınız hacerül esvedi kabeye nasıl yerlestirdiler kimin fikri ve bukuşuyla

muhammetordusu
03-01-2006, 01:17
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Laneti çok yapanlar kıyamet günü şefaatçi olamazlar, şehid de olamazlar."
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Laneti çok yapanlar kıyamet günü şefaatçi olamazlar, şehid de olamazlar."

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Birbirinize, Allah'ın laneti, Allah'ın gadabı ve cehennem temennisiyle bedduada bulunmayın."

pante
03-01-2006, 01:35
M.O,
Ya cahilsin falan diyorsun ama gördüğüm kadarıyla senin öğrenmen gereken çok şey var.Daha çok işin başındasın.
Yanlış anlama.Alay,aşağılama anlamında söylemiyorum kesinlikle ama;
Herkesin bildiğini,sen "ya bunlar böyle diyor ama bir araştırayım bakalım"
demeden,daha önce yanlış ve eksik bildiğin bilgilerle atılıyorsun hemen.
Benim yazdıklarımda sadece namaza karşı çıkmışsın.Diğerlerine karşı çıkar gibi yapmışsın,kabul etmek sizde yazmaz ya..
Namaz konusunda,Mirac'ta Allah'la konuştuğu,pazarlık ettiği doğruysa eğer..Sadece vakit-rekat sayısı mevzu olmuştur.Namaz ilk defa insanlara emredilmemiştir.Tevratta da izlerini bulabilirsin.
Tevratı hiç okudun mu bilmiyorum ama buzağı konusunu oradan okuyabilirsin..canım!!..

pante
03-01-2006, 01:50
M.O;
Sen de biraz gericilik te var galiba.Resime,müziğe karşı çıktığına göre..
Kur'an'da olmayan böyle saçmalıkları dine taşımayın..
Kuranehli gelse de sana biraz bunları öğretse..
Nerede yazıyor yasak olduğu..
Bana verdiğin hadis isminden ben de sana kötü bir örnek veririm ona göre..

ensareo
03-01-2006, 01:53
İnsanların ayzdıkları şeylerde çelişki vardır..Mesela şimdi aristonun kitabını alıp okusak,gülmekten kırılırız.vay ne cahilmiş dreriz..mesela bundan fazla değil 200 sen önce insanın nasıl oluştuğu konusunda iki teori var;biri ana rahminde minyatür insancıkların olduğu..diğerini hatırlamıyorum ama buna benzer birşey..demek istediğim insanın yazdığı şeyde çelişki bulursunuz.Ama Allah'ın kitabında çelişki bulamazsınız.. Çelişki buldum diyen ya iyi okumamıştır;öncesine ve sonrasına bakmamıştır ya da gerçekten ard niyetlidir...Soru sorulmasın diye dediğim birşey yok..iyi okuyun ondan sonra sorarsanız daha iyi olur..

pante
03-01-2006, 02:02
Ensareo;
Zariyat 50-51'i ezberledik neredeyse daha okunacak nesi kaldı..

Dedim ki bu konularda 2 şık öne sürülür:
1- Bu sürede Hz.muhammed hata yapmış,açık vermiştir.Dolayısıyla Kur'an Allah sözü değildir..
2- Kur'an, peygamberden sonra ayetler,süreler toparlanıp düzenlendiği için bir hata yapılmış olabilir..

Şimdi..Birincisi tabi ki kabul edilecek şık değil..
İkinci şıkkı ise uygun görmüyoruz.Çünkü ardından derler ki;
"Hani Kur'an korunmuştu."
Halbuki bence yine korunmuş oluyor.Alemin kitabında ne yanlışlar var !!

ensareo
03-01-2006, 02:36
Hani Kur'an korunmuştu."
Halbuki bence yine korunmuş oluyor.Alemin kitabında ne yanlışlar var !!

49.ayetten okumaya başlasaydın..

Arkadaşım dediğinden birşey anlamadım.Ne dediğini biraz daha açıklarmıısn?

Şimdiye kadar kimsenin iddia bile etmeye gerek görmediği birşeyi iddia ediyorsun.Sen şimdi ayetimi anlamadın?De demeden birşey denişlemez mi?Denilen şeyin kimin dediğimi anlaşılmıyor?

pante
03-01-2006, 11:48
Ensareo;
Bu konuya daha öncede değinilmişti..
Bir Hristiyan sitesinin iddiası;
Kur'an Allah sözü ise eğer;
Tüm süreler,Allah'ın insanlara ve cinlere hitabı ise,
İçinde Hz.Muhammed'in sözünün olmaması gerekir.
Nitekim,Hz.Muhammed'in sözünün geçtiği yerler;
"De ki" "De" vb. ön emirlerle sürelerde belirtilmiştir.
Ancak,Zariyat süresinde bu görülmez.
Sanki o sürede hitap eden Hz.Muhammed'dir..
-----------------------------------------------------------------
Bunun anlaşılamayacak bir tarafı olduğunu sanmıyorum..
Kur'an'da müslüman olmayanların yakaladığı en büyük açıktır,hatadır..
Bu hata,Allah'tan mıdır?
Hz.Muhammed'den mi?
Yoksa Kur'an'ı düzenleyenlerden mi?
-----------------------------------------------------------------
Hata yoktur,öylede olabilir,de ki denmemiş olsa ne olur,benzeri yaklaşımlar bu hatayı kapatamaz,bilgi-iletişim çağında yaşıyoruz.
Eskiden olsa hiç konuşulmazdı.Kimsede anlamazdı,yürür giderdi.
Şimdi öyle değil.Konunun ele alınıp uygun ve mantıklı bir açıklama yapılması gerekir.
-----------------------------------------------------------------------
İslami çevreler reddediyorlar ama,hadis kitapları yazıyor..
Halife Osman zamanında,değişik yerlerden müslümanlardan şikayetler geliyor."Kur'an'lar birbirini tutmuyor,farklılıklar var" diyorlar.Rahatsızlıklar artınca halife bütün kur'an'ları toplatıyor.Hz.Ömer'in kızının elinde olan kur'an'a göre yeniden düzenlettiriyor.Ancak yeni düzenlenene de itirazlar olmasına rağmen bu şekliyle devam ediyor..
-------------------------------------------------------------------------------
Şimdi iyi niyetli bir yaklaşımla;
Bu ve benzeri hatalar,bu düzenlemelerden kaynaklanmış olamaz mı?
Yoksa,hayır hata falan yoktur diye nereye kadar devam edilecek.Yoksa reform diyenler bunları mı kastediyor?..

03-01-2006, 12:56
şimdi panteidar ben hala meali indirdiğim adresi bulamadım, hatırlamıyorum da. önceki göderdiğim, tefsiri indirdiğimdi. bi tane daha buldum, ama sanırım kaynak aynı, yani aynı basım demek istiyorum: http://www.kuranikerim.com/m_elmalili_index.htm

herneyse, hayır, dinde veya Kur'an da reform olabileceği görüşüne hiç bir şeye olamayacağım kadar karşıyım. bunu savunan müslüman varsa da gerçekten şüphe ederim onun Allah inancından. neden? çünkü o, öyle bir Allah a inanmıştır ki O haşa acizdir ve geleceği göremez dolayısıyla da kelamı sadece belli bi döneme ait kalmıştır. ve zaten kapasitesi sınırlı olan yaratılmış insana ihtiyaç duyar yapılacak yenilikler için. hangi bi mantık böyle bir şeyi kabul eder. bu manada bir reformun a sonuna kadar karşısında duruyorum. hayır düzenlemeden de kaynaklanmış olamaz, ki öyleyse de Allah ın vaadini tutamadığı gibi bir sonuç çıkar ki bu da yanlıştır (zira koruyacağım diyor). ama belki şöyle düşünülebilir. kardeşim, her yerde Muhammed de ki, Onlara söyle ki mi demek zorunda Allah. yani biz bunu anlayamaz mıyız? bazıları iddia ediyor biz zekiyiz diye, sonra Kur an daki tekrarlardan yakınıyorlar. e bak tekrar edilmeyince de problem oluyo. bence burda gene ifadeye takılmamak lazım ki elmalılı mealinde de aslında var olduğunu görüyoruz o ifadenin. yani biz Allah demeden de, onun Hz.Muhammed e söylendiğini algılayamaz mıyız ben bunu anlamıyorum. sana kızdığımdan falan yazmadım yanlış da anlama da, böyle bir şeyler başka yerlere gitmeye başlayınca, dayanamıyorum. selametle...

muhammetordusu
03-01-2006, 13:06
o ayeti kerimede o ayetleri hz muhammet söylüyor demek geri zekalılıktır veya iftira amaçlı sapyırmacadır
orda kimin konuştuğunu nasıl anlıyorsunuz orda konusan kuran kendini anlatıyor ben açık bir uyarıcıyım diyor

muhammetordusu
03-01-2006, 13:11
Ya cahilsin falan diyorsun ama gördüğüm kadarıyla senin öğrenmen gereken çok şey var.Daha çok işin başındasın.
Yanlış anlama.Alay,aşağılama anlamında söylemiyorum kesinlikle ama;
Herkesin bildiğini,sen "ya bunlar böyle diyor ama bir araştırayım bakalım"
demeden,daha önce yanlış ve eksik bildiğin bilgilerle atılıyorsun hemen.
Benim yazdıklarımda sadece namaza karşı çıkmışsın.Diğerlerine karşı çıkar gibi yapmışsın,kabul etmek sizde yazmaz ya..
Namaz konusunda,Mirac'ta Allah'la konuştuğu,pazarlık ettiği doğruysa eğer..Sadece vakit-rekat sayısı mevzu olmuştur.Namaz ilk defa insanlara emredilmemiştir.Tevratta da izlerini bulabilirsin.
Tevratı hiç okudun mu bilmiyorum ama buzağı konusunu oradan okuyabilirsin..canım!!..

siz ne kadar şartlammışınız biz daha önceki dinleri reddetmiyoruzki onların mühleti bitmiştir pekala onlarda allah için ibadet ediyorlardı ve tabiiki orucu kurbanı namazı daha bircok seyi olabilir bunu reddeden kuranda bir ayet veya hadis veya sizinkilerden bir hadis varsa yazda okuyalım

pante
03-01-2006, 13:17
Bu noktada M.O'nun söylediği de dikkate alınabilir.Yani ;
Arapça'dan çevirisine çok dikkat etmek gerek.Ama hemen hemen bütün meallerde çeviri benzerdir.
Belki de M.O'nun dediği gibi "Size gönderilmiş uyarıcıyım" diye çevrilen peygamber değil Kur'an'dır.
Ancak konu önemlidir.Tefsirlerin elden geçmesi gerekir.Çünkü çoğu İslam karşıtı sitelerde bu konuya rastlanıyor..

muhammetordusu
03-01-2006, 13:24
dostum inanmayan için istediğin kadar elden geçir farketmez yine açık bulma uğruna bazı seyler saptırılır ben sana söyle düsünmeni tavsiye ederim ben bu dünyada niye varım alllalh yaratmadıysa durupdururken nasıl meydana geldim tesadüfi olmam yüzde kaç ihtimaldir tesadüfi

meydana gelen bir kaç örnek varmı varsa eğer eynı şekilde binlersesi

hatta millyonlarcası da tesadüfen birbirine benziyormu

bu dünyadaki kötülük yapanlar cezasızmı kalacak
iyiler ne olacak

pante
03-01-2006, 13:30
M.O;
Sen önceki dinleri reddetmesen de onlar senin dinini kabul etmiyor.
Dünyada 5 milyar insan İslam'ı reddediyor.
2 milyarı "Tanrının oğlu" diyerek hristiyanlığı kabul ediyor.
Sen,senin dininin ,senin düşündüğün gibi olduğunu sanıyorsun.
Milyonlarca müslüman senin gibi düşünmüyor.
Kimileri namazı farklı kılıyor,abdesti farklı alıyor,ezanı farklı söylüyor..
Kimisi Said-i Kürdinin risalelerinden dini öğreniyor.
Kimisi Kur'an'dan başka İslam kabul etmiyor.
Aleviler camiye gitmiyor.Cemevi diye diretiyor.
yüzyıllarca sünniler alevileri çirkin iftiralarla suçlamışlar.
Hala da konuşurken "Alevi" derken bile iğrenç birşeyden sözedermiş gibi konuşuluyor.
Tarikatlar birbirini kafirlikle suçluyor.
Süleymancılar Nakşiyi,Nakşi Kadiriyi suçluyor.
Yani herşey senin gördüğün gibi berrak değil.Bulandıran yok.Zaten bulanık..

03-01-2006, 13:58
korkarım siz gene konudan uzaklaşmışsınız. şimdi ne alakası var başkalarının benim dinimi kabul etmemesiyle, Kuran tefsirlerinin yanlışlığının veya zariyat suresinin herkesçe farklı yorumlanmış olmasının. bunlar çeşitliliktir arkadaşlar. herkes aynı olduğu zaman da problem çıkar ilerleme gösterilemez. farklı düşünceler, farklı mezhepler, farklı uygulamalar tabi ki olacak. bunun önüne geçemezsiniz. bunlara ket vurmak da yanlış olur. Allah en iyiini bilir. bir insanın alevi olmuş olması onun sünnete uygun davranmayacağını kanıtlamaz ki zaten alevi is Hz. Ali ye tabidir dolayısıyla da Hz. Muhammed e (hakiki inanıştan bahsediyorum gene, sapılan yoldan değil) neyi paylaşamıyoruz anlamadım....

pante
03-01-2006, 14:27
Evet konu nereden nereye geldi ama;
Sanki herşey güllük gülistanlık yolunda gidiyor,dinin sorunları yok da;
Bu forumda birileri çıkmış bu ahengi bozmaya çalışıyor,bunları konuşarak ortalığı karıştırıyorlar gibi bir anlayış,kaygı var..
Halbuki daha başından İslam'da problemler,savaşlar başlamış..
4 halifeden üçü öldürülmüş,ashap bölünmüş,aralarında savaşmışlar,şiiler ayrılmış,imamet-halifelik makamları ayrı telden çalmış..
Yani bu foruma gelene kadar görmemiz gereken neler var..
Bu forumla din zarar görmez,kimse kaygılanmasın..Onun için M.O gibi birden dehşete kapılıp tepki vermesine gerek yok.
Bu ümmet ehlibeyti bile kenara silkelemiş,Hasan-Hüseyin bile sözünü anlatamamış kimseye bu forum mu anlatacak...

aspartam
03-01-2006, 14:59
Bir de şu gözle bakalım Panteidar.Dünyadaki 6 milyar insanın 5 milyar 850 milyonu bir yaratıcıya inanıyor.

yetim42
03-01-2006, 15:03
A BENİM CEHALETİYLE KÖR OLMUŞ PANTEİDARIM!
Bir kere sözlerinin uydurma olduğu ezbere konuştığun araştırmadığın attığın iftiradan belli.süleymancı dediğin güruh nakşiliğe sövemez.neden mi? çünkü süleyman efendi cemeeti nakşidir.yani hem nakşi hem kendine mi sövüyor.zavallı buraya yazdığın şeylerin doğruluğuna ne kadar güvenebiliriz?pardon duyamadık.eeeyyyyy insaf buraları terk mi ettin geldinse 3 kere tıkla.
said-i nursi ye kürt deyip duruyorsun.amacın açık bu adam kürt herkes duysun diye yapıyorsun ama söyleyeyim onu kürt olduğunu 7 cihan-ı alem biliyor kendisi de kabul adiyor.yani kendini fazla kasma.zaten mahkeme kararıyla da bu sabit. ne kadar da zora düştün demi?
sonra kuran-ı kerim için cenab-ı hakkın vaadi var onu biz indirdik biz koruyacağız diye.bir kere kuran hz osman zamanında çoğaltıldı bu doğru hz osman hafızdı yanın da kurralar ve vahiy katipliği yapan ashab ile bu işi yaptılar.bu gün hz osman tarafından birçok beldeye gönderilen kuran-ı kerimler o beldelerin müzelerinde muhafaza ediliyor.o kuranlarda hiç bir faklılık yok.sonra dünyanın bir ucundan bir ucuna tüm islam beldeleri hafızlık yarışması düzenliyor ve gelenlerin hepsi aynı okuyor değişiklik yok.şimdi değişik olan kuraNLAR KİMDE.bizim hafızlar aynı okuyor ülkesi dili rengine olursa olsun.bundada tutarlı değilsin.bu konuya hz ömerin bir sözüyle cevap vereyim''kuranın üzerindeki bir noktaya bile bütün cihanı taksanız nun u be yapamazsınız'' BİİZNİLLAH.
HADİS KİTABI idda ediyor demişin lütfen hangi hadis, kaynağı ,şerhi ,ravisi ve kutsiyeti ve imamların ve hadis kriterlerinin ittifakı.bunlara cevap yazarsan içinde bulunduğun durumdan kurtukmana yardımcı oluruz.birde kafası kasavet bağlamışlar aydınkanır
burada biz ne müslümanlar gördük diya açılan forum başlığı son derece iğrenç.vallahi biz müslüman olmayan öyle kimseler gördük ki ağzımız açılırsa bundan siz zararlı çıkarsınız haberiniz olsun...

yetim42
03-01-2006, 15:10
M.O YAZDIKLARININ ARKASINDAYIM.SANA İLERİ GİTTİĞİNİ SÖYLEYENLER İŞE KENDİ NEFİSLERİNDEN BAŞLASIN.AYDINLATICI YAZILARINI ESİRGEME :D

pante
03-01-2006, 15:25
Yetim 42;
Siz iyi bilirsiniz tarikatları.İçinde olan şeyhini de şıhını da iyi bilir.Kimisi Adıyaman'lıyı uçurur,kimisi Kaçar'ı-Esat'ı-Fetullahı..
İğrenç olan sizin anlayışınız..bakışaçınız..ilkelliğiniz..
Demokrasiye,laikliğe,insan haklarına,din ve inanç özgürlüğüne karşı oluşunuz iğrenç..
Resime,müziğe,güzel sanatlara karşı oluşunuz iğrenç..
Çifte standart davranışlarınız,takiyyeleriniz iğrenç..
Dine sonradan kattıklarınız,dini çarpıtmanız iğrenç..
Cumhuriyete,Atatürk'e saldırılarınız,saygısızlığınız iğrenç..
Müslüman maskesiyle milleti dolandıranlar iğrenç..
İslamı bir terör dini olarak tanıtanlar iğrenç..
Yaşar Nuri kafir,Zekeriya sapık,Bayraktar satılmış iftiralarınız iğrenç..

pante
03-01-2006, 15:43
Önceki yazımdaki ifadelerim İslam kisvesi veya zannı altında gericilik-yobazlık yapanlaradır..
Dindar,temiz huylu,karakterli,ülkesini,ulusunu ve ulusal değerlerini seven,topluma yararlı,saygılı müslüman kardeşlerimizi tenzih ediyorum..

Benzer bir ülke var mıdır ki halkının dörtte birini-beşte birini,sapıklıkla,ahlaksızlıkla suçlasın?
Alevileri katleden,onları toplumdan iftiralarıyla soyutlayan,alevi olduğunu korkusundan saklar duruma getiren,onları"mum söndü yapıp,kızı,bacısı kimi tutarlarsa şey yapıyorlar" iğrenç iftirasıyla karalayanlar;
Bu iftiralarının-gıybetlerinin hesabını nasıl verecekler?!!

muhammetordusu
03-01-2006, 19:36
bu coğrafyada ne zaman islami kendine rehber edinip tam anlamıyla yasayan devlet geldiyse islamın sartlarına uydukca yasamıs dünya hakimi olmuş ne zaman batılılaşma adı altında ne zaman dininden ödün verdiyse o zaman yıkılmıştır tarih yalan söylemez taklit ettiğiniz avruba 150 sene evvel su eyince kuduz köpek gibi kacıyordu
ayda bir yıkanırlar ve kokuları yoketmek için parfümü icad ettiler
doğrumu arkadaslar
, doğrumu arkadaslar buraya kadar

muhammetordusu
03-01-2006, 19:39
pantiedar kardes hergüm gazetede tv de onlarca tecavüz onlarca hiçyotan cinayet kapkaç hırsızlık ve daha ne ler neler bu ülkenin ahalk eğitimi eksik yanlişmı

muhammetordusu
03-01-2006, 19:43
bu ülkeyi %60 ı aptal diyen aziz nesin diye bir ateist aptal itham etmiştir biz değil bu ülkeyi şu ana kadar dindar hiçkimse yönetmemiştir ve ülkenın hali belli soygun

pante
03-01-2006, 19:44
Avrupa Avrupa diye bağıranlar iktidarda.
Atatürk çağdaş uygarlık düzeyine erişmekten söz eder.
Hiçbir zaman Avrupa dememiştir..
İstese o da tüm dünyayı,Avrupa'yı,Amerika'yı gezerdi..
Devlet adamı iken tek bir ülkeye bile gezi yapmamıştır..
O Avrupalı'dan daha Avrupa'lı yani daha uygardır.
Öyle uygardır ki denize döktüğü Yunan'ın bayrağını dahi çiğnetmemiştir..
Temizliğe gelince senin Arabın kadar pis olamaz.Dünyada en pis millet araplardır.Elleriyle yağlı yağlı yemekleri yer,oraya buraya sürerler.Bizzat gördüm.
Sen Arabı-Avrupa'lıyı bırak--kendimiz ADAM OLALIM ADAM...

muhammetordusu
03-01-2006, 19:46
ve bu ülkede başörtüsünü yasaklayan zihniyet var buna tepki gösterince şeriat geldi oluyor benim örtümden size ne memuru bırak vakit namazı cumaya göndermyor ama senede 180 gün tatil vermesini iyi biliyor bu devleti ele geçirmiş din düşmanları

muhammetordusu
03-01-2006, 19:49
yahu ne komiksiniz ya bi gördüğün omu kaç kişiyi gördün öyle yapanve hepsini içine katıyorsun ben o insanların vatanında ben onlar gördüm inceledim benim türk olduğumu duyandaki hürmeti görsen bunları düşündüğün için kendinden utanırsın

pante
03-01-2006, 19:51
Ahlak eksikliği olduğunda haklısın.Sebeplerini irdelemek lazım.
Zaten ekonomik-sosyal anlamda geri kalmış bir ülkede birde gelenler köşe dönmeciliği,avantadan para kazanmayı,benim memurum işi biliri öğretirse,telkin ederse bu hale geliriz.
Bunları yapan da hiç dindar gelmedi diyorsun ya.İşte sana dindar.
Dinle-dindarlıkla olmuyor bu işler azizim.Adam olacak adam..

muhammetordusu
03-01-2006, 19:52
ve onlar senelerce osmanlıya itiat etmiştir taki ingiliz ajanlarının oyunlarına kadar benim için arabı türkü önemli değil müslüman benm kardesşimdir ister kutupta ister ekvatorda ister doğduğunda ister 2 dakka önce müslüman olsun

pante
03-01-2006, 19:55
Sen kaç Avrupa'lı gördün pislikten kokan.Avrupa'lının bir meşhur olmuştur tuvaletleri.
Adamlar hergün banyo yapıyor.
Kişi başına düşen su,sabun kullanımlarından belli.
Toplumda bozulmuşluk olarak dersen,bizi bağlayan gelenek göreneklerimiz,akraba dayanışmamız var.Tabi ki dinin de etkisi var.
Türban-çarşaf dinde yok..

pante
03-01-2006, 19:59
Müslümanlık ayrı ulusal kimlik ayrıdır.Türk'sen Türk'lüğünü de bileceksin.Reddetmiyeceksin.Allah'ın yarattığı kavimleri sen mi ortadan kaldıracaksın.Herkes ulusunu bilecek.
Biri solculuktan girecek-enternasyonalizm diyecek,
Öbürü dinden girecek-ümmet diyecek-milleti unutturacak,
Ne olacak sonra senin geleceğin...

muhammetordusu
03-01-2006, 20:12
yahu kim dindar basörtüsü yasağını devam ettirenmi iş siyasete kaymasın ben burda siyaset tarşmıyorum benim dinime edilen küfürlerin cavabını veriyorum sana göre dindardır bana göre değil

muhammetordusu
03-01-2006, 20:13
biz türklüğümüzü unutsak 600 yıllık osmanlı şeriat devletinde unuturduk eğer sen unutmadısan bilki bundan

muhammetordusu
03-01-2006, 20:20
ben türk değilde arap olabilirdim cinli olabilirdim alman da japonda çingenede kürtte değilmi senin elindemi hayır bu bir imtihandır hiçbir milleti hakir göremem bana arap kötülük yapamadı bana o insan yapmiştır pkk kürtmü hayıor teröristlerin yarısı tc vatandaşı değil peki ne
ve %80 i müslüman değil ben hakkarideydim ve canlısın ölüsünü gördüm yüzlercesinin içlerinde 13 tane müslüman gördüm onlarda daha kelimeyi sehadeti bilmiyor gerisi ermeni apoda ermeni
dinsiz çoğu niçin ve bir çoğu da kürt değil bunları biliyormusun

muhammetordusu
03-01-2006, 20:27
evet İSLAM DİNİNDE TÜRBAN EMRİ YOKTUR DOĞRU ÇÜNKÜ İSLAMDE TÜRBAN DİYE BİRŞEY YOKTUR onu sizler kafanızdan icad edip söylüyorsunuz benim anam başörtüsü takar kardeşim başörtüsü takar hanımı mbasörtüsü takar baska birsey takmaz bizim inancımızı
bir ateist ne kadar bilir karısmayın bizim yasamamıza inancımıza çok meraklıysanız sokakta çirilçiplak hayvanlar gibi dolaşanlara ses verin erkekte kadında sadece mahrem yerlerini eşlerine gösterebilir onun bile sınırı vardır ben hayatımda şortla dışarı çıkmadım çünkü ben teşhirci değilim
ama öyle bayanlar var iç çamaşırıyla geziyor bumu özgürlük nerde benim özgürlüğüm

pante
03-01-2006, 20:29
Osmanlı Devletine rağmen Türklüğün unutulmadığını biliyor musun?
Osmanlı,Türlüğü 400 sene ağzına almadı.Türkleri aşağıladı.
Neticede tarihimizdir.Osmanlı'ya da sahip çıkarız.Ama gerçekleri de bilelim.
Madem Osmanlı şeriat devletiydi.Niye senin şeriatçılar batıya takıldılar da memleketi batırdılar.(senin tabirinle)
Kanuni^den sonra başladık yerimizde saymaya,sonrada gerilemeye..
Kimin suçu..
Çünkü senin şeriatçilerin gericiydi.Her türlü yeniliğe karşı çıktılar.Sarayı da etkilediler.Bir yenilik oldu mu;
"Gavur icadı,istemezük"dediler..
Avrupa Endüstri devrimini yaptı.Biz seyrettik..
Senin şeriatçilerin sayesinde...

muhammetordusu
03-01-2006, 20:30
sen mehter marşını dinledinmi sözlerini okudunmu
osmanlının yahudileri topraklarına kabul ettiğini bilirmisin osmanlı adletini sen benden daha iyi bilirsin din özgürlüğü budur kimse kimsenin inancına karısamaz osmanlı devleti bizim örneğimiz dir sen selahattin eyyubiyui bilirmisin

pante
03-01-2006, 20:37
Çoğumuzun anası,ninesi,ailesi başörtülü.
Ama sen başörtülü avukat,hakim,savcı,polis,asker,doktor .....yapamazsın kardeşim.
Sokakta,çarşıda başörtülüye kim ne demiş bugüne kadar..
30 sene önce bu sorun var mıydı?
Kışkırttılar..İngiliz oyunu..
Akp muhalefetteyken neydi o her cuma çıkışı cami önleri mitingleri.
Önceki iktidar,Irak'a müdahaleye karşı diye ayağını kaydırdılar krizle,ilaçla..
Aldılar okeyi akp'den..Şimdi namus bırakmadılar Irak'ta.Nerde o mitingler!! İşte çifte standart.İşte takiyye!!

muhammetordusu
03-01-2006, 20:37
sizin gibi inançzız insanlar saraya doluştular ve önlerinde gidecek rehber mason ve osmanlının yıkılmasını isteyen avrupa.veliahtları dönme kadınlarla evlendirip elleri altına aldılar (hepsini değil son zaman dakiler )ve devlet kademesıindeki ajanlar
bunların nedeni osmanlı hükümdar ve halkının iskamdan uzaklaşmasıdır dinin etkiis bitti ve halk içinde huzur kalmadı aşayiş bozuldu isyanlar çıkmaya basladı miliyetçilik akımları vukuu buldu ermenisi kürdü cerkezi arabı boşnağı sırpı yunanı bulgarı azerisi filistinlisi dinsizi dinlisi devletinni kurmak istedi

neden islam kardeşliği duygusu bitiide ondan

muhammetordusu
03-01-2006, 20:41
senin başörtülü annen ailen avukat olsa ne olurdu başörtüsümü bu devleti yıkacak o kadarmı gücünüz yok acizmisiniz kadınlarla uğraşıyorsunuz
beyinmi okuyorsunuz yeni bir icatmı yaptınız

nerde bu ülkenin sizin gibi evlatları ne yapmişlar bu ülke 3 senelik akp iktidarındamı bu kadar batti insaf bu ülkeyi solcu kemalist geçinen ler birde 7 kere gidip 8 kere gelen ve halen pişmiş kelle gibi tv lerde boy gösteren yeğeniyle birlikte bankaları sömüren insanlar yaptı

muhammetordusu
03-01-2006, 20:44
siz ismet inönünün paralara kendi resmini bastırdığını biliyormusunuz ve en azılı atatürkçüdür ismet inönü atatürkü kullanıp b u yerlere gelen ateist vatan hainin kuzey ırakı ingilizlere bırakılmasının sorumlusudur

pante
03-01-2006, 20:54
Konuyu saptırma.Bu iktidardan önce üniversitelerde başörtü,cami çıkışlarında ABD -İsrail karşıtı mitingler vardı.
O zaman Irak'da işgal edilmemişti.Ecevit kabul etmiyordu.
Şimdi noldi :)

Bu mu müslümanlık.Hani Irak'taki işgale,tecavüzlere,cinayetlere tepki..
O Irak Türk askerini İngilizle bir olup arkadan vurmuştu..
Şeyh Sait yobazının isyanları yüzünden de K.Irak kaybedildi..

Kürsüde başörtülü bir hakim oturduğunda o başörtüsü bir işaret olmaz mı?
Davalılardan birinin başı açık ise ,diğeri kapalı.Karar tereddüte neden olmaz mı.Adalet nasıl işler sonra.
(Hakim türbanlıymış,başımızı örtüp gidelim,yoksa aleyhimize karar verir)
denilmez mi?

Hakim-Doktor olacak kadın saçından korkmayacak kardeşim.Erkeği tahrik eden yerlerini göstermeyecek.Saç tahrik etmez.
Göğüsler,bacaklar kapalı olacak.
Kur'an'da da "yakanızı kapatın" diyor zaten..

pante
03-01-2006, 21:01
Otur kalk ta İsmet İnönü'nün ruhuna fatiha oku.
(gerçi dinde ölüye okumak yoktur ama-ayrıca İnönü'nün sizin fatihanıza da ihtiyacı yoktur)

Onun sayesinde II.Dünya savaşına girmedik.Ne İngiliz oyununa geldi ne Alman hatırına.
Yoksa o savaşı kaldıramazdı bu ülke..
Kurtuluşunu da onun gibi savaş komutanlarına borçlusun .Yoksa sen-ben olmaz yedi düvelden olma ****** dolaşırdı ortalıkta.Nankörlük etmeyin..

muhammetordusu
03-01-2006, 21:03
peki ben başı açığın adaletinden nasıl emin olayım böyle yaklaşımmı olur
şapkalı şapkasız carlı catsız amaç o değil islamiyete düşmanlık

ya benim inancımın şartlarını dinsiz belirliyor böyle şeymi olur ya

exclusive
03-01-2006, 21:20
İsmet paşa Kuzey Irak konusunda daha doğrusu musul ve kerkük konusunda bence de stratejik bir hata yapmıştır. Ben de doğru olanın Musul ve Kerküğe girip almak olduğunu düşünüyorum ancak İsmet İnönü daha sonra doğacak sıkıntılarla baş etmenin çok zor olacağını düşünerek bunu yapmadı.

Aslında o da bu açıdan haksız değildi. O petrol yatağını bize kolay kolay yedirmezler ama Mustafa Kemal ATATÜRK hastalanıp yataklara düşmeseydi bu sıkıntıları göze alıp musul ve kerkük'ü Türkiye sınırlarına dahil etmekte kararlıydı. Yaşanacak bütün sıkıntıları hesaplamış ve buna değeceğine karar vermişti. Hatta bölgede Che Guevera usulü bir gerilla mücadelesi başlatmak gibi çok değişik bir planı bile vardı...

İsmet paşayla Mustafa Kemal ATATÜRK'ün pekçok konuda fikir ayrılığı olmuştur. Bunları daha sonra rahmetli aydınımız Attila İlhan'dan alıntılar yaparak aktaracağım ama şimdilik şu kadarını söyliyeyim Mustafa Kemal ATATÜRK hasta yatağından fırlayıp mani olmasaymış İsmet paşa Türkiye'de ufak(!) bir temizlik operasyonu yapmayı düşünüyormuş... Bu çok enteresan bir konu o yüzden yeni başlık açıp aktarmayı düşünüyorum ama şimdilik biraz merakınızı kabartmak için şu kadarını söyliyeyim: bu ATATÜRK düşmanı dincilerin aslında yatıp kalkıp ATATÜRK'e dua etmeleri gerekir...

pante
03-01-2006, 21:26
Bak işin aslına bakarsan benim düşüncem;
**İmam-Hatip okullarında başörtüsü serbest olacak..
Ama İmam Hatip Okullarını çoğaltmıyacaksın.Örneğin İstanbul'da her ilçede bir tane olacak.Sınavla öğrenci alacak.
**İlahiyat Fakülteleri serbest olacak.
**Tüm vakıf üniversiteleri serbest olacak.
**İktisat Fakülteleri,Mühendislik fakülteleri,hemşerilik,veterinerlik,dil,arkeoloji vb.serbest olacak..
Mesela;
Tıp,Hukuk,Öğretmenlik.Kamu Yönetimi,Siyasal,Askeriye,Polis yasak olacak.

Ama bu konuyu siyasete alet edenler yüzünden kurunun yanında yaş da yanıyor..
------------------------------------------
Açık hakim'in taraflılığı diye bir şey olamaz.Çünkü başından itibaren açıktı ve hepsi açık.
Ama hakimlerin kimisi açık kimisi kapalı olursa adalet olmaz..

muhammetordusu
03-01-2006, 21:34
müslümanlara siyaset yasagımı var
onlar bu ülkede vergi vermiyormu onlar hayvanmı onlar ne onlar niye bu ülkeyi yönetemez neden kadrolarda hep ateist dinsiz alevi çoğunlukta islammı onlara düşman pnlarmım islama

exclusive
03-01-2006, 21:41
senin başörtülü annen ailen avukat olsa ne olurdu başörtüsümü bu devleti yıkacak
Ben birgün(hatta daha bikaç gün önce) bi avukatın bürosuna gittim kadın türbanlı çıktı. Şirket işi için tavsiye üzerine gitmiştim. neyse...

"Böyle girmiyorsunuz dimi mahkemeye" dedim (malum kadınla hakim arasında tartışma çıkarsa bizim için iyi olmaz)

"Yok böyle girmiyorum" dedi ve askıdaki peruğu işaret etti.

"Siz baya inançlı birisiniz sanırım" dedim (davayı bu avukata vermemeye karar verdim ama oraya kadar gitmişim hemen büroyu terketmek istemiyorum, yorgunum nede olsa)

"Evet" dedi Babası annesi felan hacıymış hep, çok inançlılarmış, hep dine uygun yaşarlarmış felan anlattı durdu...

Bende "Peki sizin avukat olmanız dininize uygun mu? Nede olsa bir bayan olarak dine göre şahitliğinizin bile yarım şahitlik sayılması gerekiyor. Bana yaşam şekliniz, daha doğrusu hayatınızı kazanma şekliniz(mesleğiniz) pek dine uygun gelmedi, şahitliği yarım sayılan biri nasıl müvekkil savunur?" dedim...

Kadın bi sinirlendi heyecanlı heyecanlı olurmu öyle şey, bu ne kadar aptalca bir düşünceymiş, islama çok uygunmuş kadın avukat felan anlattı durdu..(Hayret! neden bu kadar sinirlendi anlayamadım. yani benim aptal olmam ve aptalca bir düşüncemin olması neden başka bir insanı bu kadar çok sinirlendirir ki?)

Bende sonunda daha önce hukuk okuyan bir türbanlı kıza söylediğim sözü söyledim: "Sizin ya din seçiminiz ya da meslek seçiminiz yanlış"

muhammetordusu
03-01-2006, 21:42
hala anlamıyormusu nz bu ülkede islam düşmanlarının oyununa geliyorsunuz

muhammetordusu
03-01-2006, 21:44
BANA KADINLARIN ÇALIŞMASINI YASAKLAAYAN BİR AYET GÖSTERİRİ
MİSİN

muhammetordusu
03-01-2006, 21:47
hem müslüman kadınların üzgürlüğü yok diye tenkit edersiniz
hemde caiştiği zaman zorunuza gider ne kadar tutarsız değilmi farkındamısınız
ben dinde öyle bir yasak görmedim

burkay
03-01-2006, 21:48
muhammetordusu selam : güzel kardesim ne onlar islamin bir harfini degistirebilirler ne de ölümün önüne geçebilirler ... yillarca bu tür inançsiz insanlar var ve olucak da ... hepimiz bu dünyada bir müddet kalicagiz sonra gerçek hayat ozaman basliyacak ... her düsüncenin her sirrin her gizli kapakli olan ne varsa hepsi açiga çikacakdir ... hikaye mi masal mi varsayimmi herkez görecek ister inanan ister inanmayan kiyamet geldimi bu dost olan arkadaslar biribirilerinden kaçacaklar ve seytana senin yüzünden biz bu yola düstük diyecekler ... seytan sa onlara ben size sadece vesile ve olaylari güzel gösterdim atesde tek basima yanamazdim öylece size davet de bulundum siz de tipis tipis bana uydunuz ... iste bu alay etmelerinden inkar etmelerinden dolayidir ki yollari düzelmezlerse cehennem dir ... kimileri allaha hesap soruyorlar sirf benim düsüncemden dolayi beni cehenneme mi atacak ... sende dogru düsün yanlis düsünme dogru düsünenler nasil dogruyu bulduysa sen bulamadin ve bulmak istemedin çünkü savir fikirligin seni bu yola sürükledi neyse sen kendini fala yorma ...

muhammetordusu
03-01-2006, 21:49
avukatlık meselesine gelince avukatlık şahitlik müessesesi değildir pekala bir meslektir sizin gibi ön yargılı dinsizin olmasındansa benim müslüman bacımın olması nı yeğlerim oldumu kardeşim

muhammetordusu
03-01-2006, 21:52
doğru dersin burkay kardeşte onların yanlış yolda olması bana dokunuyor uyarmak beni,m vazifem gerçekten yoruldum va onlar için üzülüyorum ayrılacam ama alalahın bana niye mücadele etmedinniy ehememnpes ettin diye hesap sormasından korkarım başka ne yapıyoruzkşi onon yolunda

burkay
03-01-2006, 21:58
allah kalblere hükmeder biz ancak vesile olabiliriz ... peygamberimizde zamaninda amcasi ebu talib için müslüman olmasi için ugrasti ama yapamadi ... ki o bir peygamberdi sen üzme tatlki canini ... zaman yaklasiyor herkes anyayi konyayi görecek sen rahat ol ve takma bukadar kafana

exclusive
03-01-2006, 21:59
BANA KADINLARIN ÇALIŞMASINI YASAKLAAYAN BİR AYET GÖSTERİRİ
MİSİN
Bakara Suresi, Ayet:228 : Fahruddin Razi, e't-Tefsiru, Taberi, Camiu'l-Beyan, 2/275-276; Tefsiru İbn Kesir, 1/271; Dr. Kamil Musa, Derece, Beyrut, 1987,.15-26

Erkek kadından birçok yönden üstündür:

Erkeğin akılca üstünlüğü vardır
Diyette (kurtulmalıkta) üstünlüğü vardır.
Miras konularında üstünlüğü vardır.
Erkek, "kadı (yargıç)", 'hükümdar" olur, kadın ise olamaz. Erkek tanıklığa da daha elverişlidir.
Erkek, kadının üzerine evlenebilir. Dilerse karısının, karılarının üzerine cariye de alabilir. Kadın için, kocasının üstüne evlenmek gibi bir hak yoktur.
Mirasta erkeğin payı daha çoktur.
Erkek kadını boşayabilir. Kadın, erkeği boşayamaz. Erkek kadını boşadıktan sonra da süresi içinde dönüş yapabilir, kadının bu yönde bir hakkı yoktur.
Erkeğin ganimetten payı kadınınkinden çoktur.

aspartam
03-01-2006, 22:05
Başı açık bir bayan hakimin önüne bir birinden davacı olan biri açık biri kapalı iki hatun kişi gelse, hakimin açık kadının lehine karar vermeyeceğinin garantisi var mıdır?

pante
03-01-2006, 22:05
"Nebi (s.a.v.), cariyenin eliyle kazandığının dışındaki kazancını yasaklamıştır. Dedi ki: Eliyle yün eğirmesi, ekmek pişirmesi ve nakış yapması gibi işlerden kazanç elde edebilir." Daha çok müşteri çekmek amacıyla ticarethanelerde, dişiliğinin kullanılarak siyasi hedeflere ulaşabilmek için elçiliklerde ve konsolosluklarda, uçaklarda hostes olarak çalışması gibi dişiliğin ön planda olduğu işlerde kadının çalışması engellenir.

Ebu Davud--2972
Ahmed b.Hanbel--18228

pante
03-01-2006, 22:10
Aspartam;
Onun kolayı var.Güvenmiyorsa kapalı olan da başını açar girer.Kadın Hakim onu başı açık görünce tahrik olmaz herhalde..

Üstelik sen ki Kur'an dışında hadis vs.kabul etmezsin.Daha öncede karşı olduğunu belirtmene rağmen ne o fikir mi değiştirdin?!!

muhammetordusu
04-01-2006, 01:11
Seksen vagonlu bir tren düşününüz. Bu vagonlardan her birisini bir önceki vagonun çektiğinden bahsedilir. Ve nihayet iş lokomotifi dayandığında artık, “lokomotifi kim çekiyor?” diye bir sual sorulamaz. Çünkü, çekip fakat çekilmeyen bir lokomotif olmazsa bu nizam bozulur ve hareket meydana gelmez.
Aynı şekilde, bir şekerin nasıl yapıldığını sorsak bize cevaben, şeker fabrikasında yapıldığı söylenecektir. Şeker fabrikasında ki aletlerin nerede yapıldığını sorduğumuzda onların da tezgâhları izah edilecektir. Netice mesele bir zihne dayanamazsa, tezgâhın da tezgâhı, onun da tezgâhı sorulacak ve kısır döngüye gidilecektir.
Diğer taraftan bir elma, elma fabrikası olan ağacında yapılmaktadır. Bu ağaç işe kâinat fabrikasında inşa edilmiştir. Eğer elma ağacının da, kâinatın da yapılması nihayetsiz bir ilim ve kudret sahibine verilmezse, kâinat fabrikasına da bir fabrika, o fabrikaya da bir fabrika icap edecek ve mesele çözülemez hale gelecektir.
Bir yazıyı kalemin yazdığından, kalemi elin tuttuğundan, elin de bir kola bağlı olduğundan bahsetmekte yazıyı izah etmiş olamayız. Hakikatte, mesele bir ilme ve kudrete dayanmakta, el de kalem gibi o ilmen tecellisine vasıta olmaktadır. Artık “ya ilmi kim yazdı?” diye bir soru sorulamaz.
Bir nefer emri onbaşıdan, o da yüzbaşıdan ve nihayet başkumandan da emri padişahtan alır. “Ya padişah kimden alıyor?” şeklinde bir soru sorulamaz. Zira padişah da birinden emir alsa o da raiyet derecesine iner ve emir aldığı zat padişah olur. Bu halde birinci şahıs padişah değildir ki: “Padişah kimden emir alıyor “ diye bir soru sorabilelim. Padişah denince, emir veren, fakat emir almayan bir zat hatıra gelir.
Kısır döngü ve silsilenin imkansızlığını göstermek için verdiğimiz örneklerden anlaşıldığı gibi, bu kâinatın yaratılışının; zatı, esmâsı ve sıfatıyla ezeli ve ebedi Allahü Azimüşşân’a dayanması zaruridir.
Evrendeki herşey, yaratıp fakat yaratılmayan bir Zat-ı Zülcelâl’in kudretiyle “yokluk karanlıklarından, aydınlık varlık âlemine” getirilmişlerdir. Yani, evrende bulunan her şey, özellikleri itibariyle mükemmel bir sanatçıyı ve zekayı ; imkânları bakımından ezeli ve ebedi bir tasarımcıyı gösterdikleri gibi, yaratılış özellikleriyle de mükemmel bir yaratıcıyı açıkça gösterirler.
Bu gerçeğe karşı artık “Allah’ı (hâşâ) kim yarattı?” diye firavunâne sual soranlar silsileyi, kısır döngüyü ve bunların imkansızlığını bilmemekle bilimsellikten uzak bir durumda bulunduklarını ve kendilerini kandırıp nefislerini avuttuklarını ifade etmiş olurlar.

muhammetordusu
04-01-2006, 01:32

Belki haberin yoktur diye yazıyorum Mr. Franks.
Önce demokrasi yağdı göklerimizden,
Sonra özgürlük geçti üstümüzden
Palet palet.
Ve insan hakları Namlularından
Saniyede bilmem kaç adet.

Demokrasi bizim eve de isabet etti
Bir gün sonra anladım koptuğunu ayaklarımın.
Tam on sekiz adet insan hakları saymışlar
Vücudunda babamın.

Annem yoktu zaten
Ben doğarken ilaç yokluğundan ölmüş
Ambargo falan dediler ya Anlamadım çocukluk aklı işte
Oluşmadan sökülmüş.

Sizde de barış böyle midir Mr. Franks?
İnsan hakları çocukları yetim
Ve ayaksız bırakır mı orda da?
Düşer mi ayın kan gölüne aksi
Güpegündüz düşer mi Pazaryerine demokrasi?

Zenginlik insanları korkudan uykusuz bırakır
Kuşlar gökyüzünü terk eder mi orda da?
Babamla mırıldandığım son dua dilimde ayaklarımın hastanede
Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar Kaldı elimde.

Çocukların var mı Mr. Franks?
Al, oğluna götür onları bari ise yarasın
Kim bilir belki baktıkça
Bazen beni hatırlasın.

Bu nasıl demokrasi Mr. Franks?
Düştüğü yeri yaktı
Merhamet hür Dünyaya
Bu kadar mi IRA K' tı? size (IRAK savaşında babası ve annesi ölen ve
kendisinin de bacakları kopan Müslüman bir çocuğun IRAK savasını yöneten Tommy FRANKS a yazdığı şiir.)

muhammetordusu
04-01-2006, 01:58

:
Tarih: 2006-01-03, 16:47:47 Mesaj konusu:

arkadaşlar ben şuna karar verdim biz aklımızı göremiyoruz o zaman bende akıl yok mu ben göremediğim şeye inanmam o zaman ben akılsızım

Başa dön

muhammetordusu

:
Tarih: 2006-01-03, 16:52:23 Mesaj konusu:

acaba vucud yani ölüm nedir yani ne oluyorda bu vucudum birden kukllanılmaz hale geliyor benim içimde ne var beni haraket ettiriyor ben elektriklemi çalışıyorum doğalgazmı petrol hiç değildir
içimde ne varsa beni bırakıp gidiyor ama nereye gidiyor tekrar başkasının bedeninemi yani ben aslında 100 sene evvel atatürk olma ihtimalim varmı veya 10 sene önce turan dursun belkide bir eşşektim veya sıçan olabilirmi

Başa dön

muhammetordusu

:
Tarih: 2006-01-03, 16:56:43 Mesaj konusu:

düşünüyorumda beynim et parçası bildiğim kadarıyla (başörtüsünün de bez parçası)ama o kadar işlevi nasıl yapabiliyor bilim bunu çözebilmişmi ya merkezi kuvvet nerden geliyor kalpmi onu çalıştıran ne aklım almıyor zaten aklımda yok benim çünkü göremiyorum zaten birgün kafamı yarip beynimede bakacam biraz beyinsiz olduğumu düşünüyorum

burkay
04-01-2006, 11:49
:D bir ömürsün ya ...

pante
04-01-2006, 11:54
M.O,
Son yazdıkların fena değil ama;
Atatürk'ü yazarken özel isimdir baş harfini büyük harfle yazmalısın...

aspartam
04-01-2006, 12:07
Panteidar açık kadın içinde kolayı var güvenmiyorsa başını örter.Ama emin olun nasıl biz mesleğimizde sağcı,solcu,dinli,dinsiz ayrımı yapmıyorsak;başörtülü hakim kardeşlerimizde bu konuda ayrım yapmayacaklardır.Ama ben ayrımcılık yapan hekimler biliyorumki,hatta bu yüzden başörtülü bir kadına bakmadıklarından onun ölümüne bile sebep olmuşlardı.Ayrıca ben hala Kur'an dışında hadis kabul etmem.Başörtüsü zaten hadisle değil,Kur'an hükmüyle sabit bir konudur.Binlerce yıldan beri tesettürün bir parçası olmuştur.Nur 31 direk olarak başörtüsünü emreden bir ayet değildir.Zaten binlerce yıldan beri kullanılan başörtüsünün kullanma şeklini düzelten bir ayettir.

pante
04-01-2006, 12:23
Aspartam;
Ne güzel ifade etmişsin bak..
Başörtüsü Kur'an'ın emrettiği bir şey değildir..
Binlerce yıldan beri kullanılan giyim şekli Kur'an'da düzeltilmiştir..
---------------------------
Ben başörtüsünü-saçların kapatılmasını emreden Kur'an'dan önce de bir emir göremiyorum..
Yani bu bir dini emir değil,kullanma lüzumundan doğan bir gelenektir..
Gereksime sebebi de güneş çarpmasına karşı bir önlemdir..
Kur'an'ın emrettiği;
Yakaların kapanmasıdır..Göğüslerin yani kadın ziynetlerinin görünüp te erkekleri tahrik etmemesi amacına yöneliktir.
Aşırı sıcak bir ülkede fazla giyside giyilmediğinden,ince bir örtü vb.giyildiğinden tabiri caizse mal meydanda-herşey ortada olduğundan bu uyarı yapılmıştır..

Bugün Türkiye'deki giyim asla bir uyarıyla karşılaşmazdı.Aşırı dekolte ve transparan giyen istisnalar hariç..
Türkiye'de başı açık bir kadınla tahrik olan bir erkek olamaz..
Sonuç olarak gelenekleri değiştirmek imkansız gibidir..
Türkiye'deki geleneklerin de İslam üzerindeki etkileri aşikardır.
Bunları zorlamak,değiştirmeye çalışmak toplumu böler,yaralar..
Önemli olan temellerin sarsılmamasıdır..

muhammetordusu
04-01-2006, 12:36
bu gelenek dediğin 1400 senedie var ve her müslüman ülkede geçerlidir iki laikülke hariç islamın kabul görmüş anma maddelerinden biridir her islam ülkesinde baş öçrtüsü vardir
arabistanda endonezya pakistan bosna ve idğerler insan günahkar olabilir basını açar ama bu demek değildir başörtüsü emirdir ve vardır bunu sizin gibi ateistlere mi kaldıda değiştireceksiniz

aspartam
04-01-2006, 12:40
Tevrat ve incildeki başörtüsü emirleri Kur'an tarafından nesh edilmemiştir.Dolayısıyla başörtüsüyle ilgili ordaki hükümler geçerlidir.Ammavelakin Müslüman hanımlar başörtülerini doğru takmadıklarından dolayı boyunları ve göğsün üst kısımlarını açık bırakmaktadırlar.(Tıpkı günümüzde geleneksel olarak sadece saçları örten,boynu açıkta bırakan, yemeniyi kullanan annelerimiz,bacılarımız,komşu teyzelerimiz gibi)İşte Kur'an bu yanlış kullanımı düzelten hükmü getirmiştir.Ne demiştir?Başörtülerinizi yakalarınızın üzerine sarkıtın.

muhammetordusu
04-01-2006, 12:47
NUR SÜRESİ: 31. AYET dikkatli okuyun beyler
mü'min kadınlara da söyle,gözlerini haramdan asakınsınlar,ırzlarını korusunlar yüz ve el gibi görünen yerler müstesna zinet yerlerini göstermesinler BAŞÖRTÜLERİNİ ta yakalarının üzerine kadar salsınlar zinetlerini,kocalarından,yahut babalarından,kocalarının babalarındanyahut oğullarından,erkek kardeslerindenerkek kardeslwerinin oğullrındsan,kız kardesinin oğullarınddan müslüman kadınlardansahip olduları kkimselerden,erkekliği kalmamiş hizmetçilerden ,ve henüz erkekliğe vakı folmamiş erkek çocuklarda
n baskasına göstermesinler,
gizledikleri zinetler bilinsin diye ayayklarını yere vurmasınlar .ey müminler hep birlikte tövbe edinki kurtuluşa eresiniz.

aspartam
04-01-2006, 12:49
Yav başörtülü hakimden,adaletten falan bahsederken aklıma birşey gelmişti,unutmadan söyleyeyim.Biliyorsunuz bizim cumhurla pek işi olmayan bir cumhurbaşkanımız var.Bu adam ikide bir, sağlık sorunlarını ileri sürerek mahkumların cezasını affediyor.Tamam böyle bir yetkisi var,ileri derecede hasta bir insanın hapiste kalması da iyibirşey değildir.Ama kardeşim affettiği mahkumlar ya pkklı,ya dhkpceli,yada tikkocu.Aralarında birtane müslüman kimlikli şahıs yok.Ya onlar çok sağlıklı ki bu uzak bir ihtimal veya sayın cumhurbaşkanımızın sol örgütlere karşı zaafı var.Üstelik sağlık sebeplerinden dolayı affedilen bu mahkumların bazıları kısa bir süre sonra çıkan bir çatışma ya ölü elegeçiriliyor veya yakalanıyor.Bazılarıda yasadışı sol eylemlerde yakalanıyor.

pante
04-01-2006, 12:50
Laikliğe karşı çıkan iktidara gelince laikliğin gerçekten gerekli olduğunu anlıyor..
Sadece tabanına yanlış anlaşılmamak için "Laikliği doğru açıklamak,tanımını iyi yapmak lazım" diyorlar..
Laiklik gibi güzel-hakkaniyetli bir kurum var mı?
Laikliğin olmadığı yerde zulüm vardır-tahakküm vardır-işkence vardır..

Laiklik dışında bir sistem uygulamak için dünyayı bölmek lazım..
Bütün aynı düşünenleri,aynı tarz yaşayanları,aynı mezhepleri,aynı kültürleri biraraya getirip aynı sınırlar içinde yaşatmak lazım...

Ya da kafa sayısı hangi grubun fazlaysa,güçlü-egemen olan hangi grupsa diğerleri üzerinde hakim olur.Kendi kanunlarını çıkarır.Uymayana kendi yöntemleriyle 100 sopa ya da 100 kırbaç, ellerini ayaklarını çapraz kesmek,taşlamak,başaşağı ipte sallandırmak vb.cezalarla hükmünü sürdürür.Diğer grupların hak ve hürriyetlerini,inançlarını,geleneklerini dikkate almaz."İşinize gelmiyorsa terkedin bu ülkeyi" der.

Laiklik ise çok renkliliği ,mozaikliği korur.Her görüşe-inanca-kültüre eşit mesafede olur,tarafsız,objektif davranır...

muhammetordusu
04-01-2006, 12:52
AHZAP SURESİ :33. AYET
EVLERİNİZDE OTURUN .önceki cahiliyye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi sizde açilıpms açılmayın . namazı kılın zekatı verin.allah ve resulüne itaaat edin.ey peygamberin ev halkı!allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor

pante
04-01-2006, 12:56
Aspartam;
Senin derdin affedilen ölümcül hastalar içinde olan solcular değil..
Senin derdin zihniyetine yakışmayan cumhurbaşkanı..
Aşamadığınız engellerden biri de o makam.
Yarın da ordu'ya saldırırsınız..
Kıvranın durun bakalım..

pante
04-01-2006, 12:58
M.O,
Ayeti düzgün çevir."Başörtüsü" değil sadece "Örtü" olacak..

muhammetordusu
04-01-2006, 12:59
tabii canım osmanlınını laik dinsiz bir devlet olduğunu unutmuşum ondan dolayı her milletten ve her dinden insan ve her cinsten insan huzur ve osmanlı tebaası molarak yüzyıllarca yaşadı
kesinlikle laiklik arkadaşim doğru 2000 sene öncekiler laikliği bbilseydi zaten din min diye birşey uyduracaz diye yırtınmazlardı ondan dolayı fatih sultan mehmet istanbulu peygamberimizin müjdesiyle fethederken içeri girdiğinde kimsenin kanını dökmedi özür dilerim bunları hep laik oldukları için yaptılar

muhammetordusu
04-01-2006, 13:03
ordu benim pantear diar dar bu bu ülkenin vatanını seven herkes ordudur 1-bu ordunun askerlerini şehit eden mekkeye gidemeyen ama pakala mısıra firavun mezarlarını ziyaret edebilen cumhurbaşkanının affettikleri insanlar şehit ediyor bana bunu anlatamazsın soculuğunu anların ama terörist affı bana uygun gelmiyor

pante
04-01-2006, 13:04
Senin huzur dediğin zamanlarda yüzbinlerce alevi katledildi.Biliyor musun bunları..
Yazdığın ayette;
"Evlerinizde oturun" diyor.Kadı olun,hoca olun,tüccar olun,satıcı olun,demiyor..
O halde bu takiyye niye..Demokrasiyi altetmek için mi?..

pante
04-01-2006, 13:08
Mekke'ye gidemeyenleri yanlış biliyorsun sen..
Bir tane padişah ismi verebilir misin Hacca giden?!!

aspartam
04-01-2006, 16:07
Biz çok ölümcül hasta gördük çıktıktan sonra devlete kurşun sıkan.Evet benim o adamla da derdim var.O makama yakışmıyor.Beni temsil edemiyor.Siyasetten anlamayan,memur tipli biri.Ne Erdoğana,ne Gül'e,hatta ne Baykal'a benzemeyen,soğuk suratlı,hayatında yanlışta olsa kurallardan başka birşey olmayan,vijdanda hiç nasiplenmemiş birisi.Okuduğu Cumhuriyet gazetesinin yönlendirmesiyle,hareket eden biri.Tabiki bu adam solcu militanları affedecek.

muhammetordusu
04-01-2006, 16:17

furkan süresi 53.ayet
o birinin uyu lezzetli ve tatlı diğerininki acı olan iki denizi salıverip aralarınad agörünmez bir perde ve karışmalarını önleyici bir engel koyandır
dünyanın yaşantısını dönüşünü iki denizin birleşmediğini 1500 yıl önce bilen bir kitap elbetteki yalandır okum ayazma bilmeyem bir yalancı peygamber bunları rastgele atıp tutturmuştur

muhammetordusu
04-01-2006, 16:26
ra'd süresi 3-4-5- ayet
o,iyeri dayayıp döşeyen,orada dağlar,nehirler meydana getiren,orada hertürlü meyveden erkekli ve dişili iki eş yaratandır. o geceyi ve gündüzü bürüyor.şüphasiz bunlarda, düşünen kavim için deliller vardır
yeryüzünde birbirine komşu kara parçaları,üzüm bağları,ekinler,bir kökten çıkan çok gövdeli ve tek gövdeli hurma ağaçları vardırki hepsi aynı su ile sulanır.ama bia ürünlşeri konusunda bnbir kısmını bir kısmına üstün kılıtoruz.şüphasiz bunda aklını kullanan bir kavim için deliller vardıor.
eğer şaşacaksan,asıl şaşılacak olan onların;biz toprak olunca yenidedenemi yaratılacakmışız demeleridir. işte onlarboyunlarına demir halkalar vurulanlardır ve işte onlar cehannemliklerdir onlar orada ebedi kalacaktır

muhammetordusu
04-01-2006, 16:32
fussilet 10-11 ayetlari
o,dört gün içinde yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattıoarada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti .
sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yeryüzüne isteyerek veya istemeyerek gelin dedi ikiside isteyerk gekdik dediler .

pante
04-01-2006, 16:34
Aspartam;
Ben çok iyi hatırlıyorum.Arşivlerden de bulunabilir.
Koalisyon hükümeti zamanında alkışlıyordunuz,destekliyordunuz?
Yolsuzluklara dikkat çektiğinde,ekonomiyi eleştirdiğinde,anayasa kitabını fırlattığında çok iyi cumhurbaşkanı idiydi de;
Şimdi size dokununca mı kötü oldu?!!

M.O;
Cevap veremedin mi ilgisiz ayetlere sarılma hemen?
Sen Cumhuriyetin yöneticilerini Mekke'ye gitmemekle suçladın Osmanlı'yı üstün göstermek için..
Bana 500 yıllık imparatorluktan bir tane hacı göster!!
Allahtan izin mi almışlar hacca gitmemek için?!!
Yoksa paraları mı yokmuş?!!
Devlet başkanları hac'tan muaf mı yoksa?!!

Yunus der ki ey hoca
İstersen git bin hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir.

muhammetordusu
04-01-2006, 16:37
bakara süresi 164. ayet
süphesiz,göklerin ve yerin yaratılışında gece ve gündüzün birbiri ardınca gelişinde,insanlara yarar sağlayacak şeylerle denizde seyrededen gemilerde,allahın gökyüzünden indirip kendisiyle ölmüş toprağı dirilttlği yağmurda,yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında,rüzgarlarıo ve gökle yer arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen topllululk için deliller vardır

muhammetordusu
04-01-2006, 16:42
ben burda siyaset yapmaya gelmedim ben burda sizin alalha yaptığınız şirkin cevabını nvermeye geldim
iş siyasete kaydı keşke baştan hiç o konuyla ilgili cevap vermeseydim burda tartiştiğımız konu başka bırakın siyaseti o yapılanlar ayrı bir platformda tartışılırbenim yazdıklarım konuyla alakalı asıl konuyla bırakın siyaseti

pante
04-01-2006, 16:48
Bana ayetleri sıralama.Yazdıklarının hepsini yüzlerce kez okumuşluğum var.
Senin yazdıklarının çok daha alasını bu forumda ben yazdım.Açıp incelersen görürsün..

Benimle bunları değil kendi sahip olduğun gerici düşünceleri paylaşacaksın,tartışacaksın..
Mesela resmi,müziği neden doğru bulmadığını..

Sana göre gerici-yobaz tanımı içine girenler kimlerdir ?
İslamda,müslümanlar içinde yobazlar var mıdır ?
Örnek verebilir misin?

muhammetordusu
04-01-2006, 17:01
resim neden yasaktır resim değil aslında yasak olan benim evimde foto albümü vardır evimde mekan resimleri asılıdır yasak olan canlı bir yaratığa ait olan resimlerin evlere duvatrlarına görünecek bir yere asılmasıdır
nedeni ise allahın insanların tekrar sapıtıp o şeylere tapınmasını önlemek hey kelcilikte ondan dolayı yasaktır put ları çağrıştırdığı için müzik ise insanları boş yere oyaladığı için eğer insanı alalha zikir seviyesine götürecek müzikler hariç bunda maksat içindeki sözlerdir bana şu piyasadaki şarkıların sözlerinin le kim kastedilir hep sevgili çogundada cinsel içerikli ve çoğuda o sevgiliye tapmadan ilahlıktan bahseder işte bunlar yasak

pante
04-01-2006, 17:27
Şunlar sence gerici düşünceler ve davranışlar mıdır?

** Diş fırçası-macunu yerine misvak kullanmak,
** Sokakta şapka yerine takke giymek,
** pantolon yerine şalvar giymek,
** Elbise yerine çarşaf giymek,
** Türkçe meale karşı çıkmak,
** Tv'yi şeytan kutusu olarak görmek,
** "Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır" inancıyla tarikata bağlanmak,
** "Şeyh ne derse doğrudur,şeyhim bilir" inancını,
** Şeyh'i hayaline getirerek veya fotoğrafına bakarak rabıta yapmayı,
** Okuyarak,üfleyerek hastalıkların geçeceğine inanmak,
** Muskaya,cin çıkarmaya inanmak,
** Siyah köpeklerin öldürülmesinin dinen caiz olduğu inancı,
** Haremlik-selamlık olması gerektiği inancı,
** Halifeliğin olması gerektiği inancı
**Oruç tutmayanın,namaz kılmayanın dövülmesini,
** Başka din mensuplarını veya dinsizleri ebedi cehennemlik görmek,
** Kadınla tokalaşmak,
** Sol elle yemek yememek,
** Sağ ayakla tuvalete girmemek,
** Suyu ayakta içmemek ve başını tutmak,

Bu liste daha çok uzar.Şimdilik aklıma gelenler.Bunların ne kadarını yapıyorsun...

aspartam
04-01-2006, 17:55
Sol ayakla tuvalete girmek olacaktı.

pante
04-01-2006, 18:34
Pardon Aspartam.
Sağ ayakla girmemek yazacakken (me) eksik kalmış..Düzeltiyorum..

burkay
04-01-2006, 22:52
pantaider : Mekke'ye gidemeyenleri yanlış biliyorsun sen..
Bir tane padişah ismi verebilir misin Hacca giden?!!
bos bir zamaninda top kapi sarayina git içeri girdiginde sag tarafda osmanli padisahlarina hediye edilen faytonlari yani at arabalarini göreceksin onun üzerinde padisah isimleri yaziyor bu at arabalariyla mekkede kullandiklarini yaziyor bir arastir hangi padisahlar mekkeye gitmis .... ben gittim gördüm o ata rabalarini isimleri aklimda degil simdik bilseydim yazardim ...

pante
04-01-2006, 22:54
Burkay;
O zaman öğren de gel!! :)

burkay
04-01-2006, 22:57
sen diyorsun yok diye ben de arastir var diyorum :D

pante
04-01-2006, 23:01
Burkay;
Bende yalan bulamazsın..Bulamıyacaksın..

Çalışmanın ortaya çıkardığı en önemli hususlardan birisi de, Osmanlı padişahlarından hacca giden hiç kimsenin olmadığıdır.

http://www.diyanet.gov.tr/DIYANET/2001aylik/mayis/Kitap.htm

Bu doğruyu gördükten sonra lütfen doğru yazdığımı teyid et.Ama işte şu sebepten,falan da filan da yazmana gerek yok.Tek kelimeyle;
"Haklıymışsın" demelisin..

burkay
04-01-2006, 23:22
diyanet gov da yanilir kardesim ... topkapiya git gör o faytonlari sana yalan söylüyorsun demiyorum bilmemek yalan söylemek degil dir sevgili kardes ben de yaniliyor olabilirim fazla idda etmiyorum ama gidip bakarsaniz göreceksiniz hangi padisah oldugunu ... yanilmassa diyanet gov müze uyduruyor demekki ...

04-01-2006, 23:37
BIR DIN TICARETI MASALI,

muhammed arap yarimadasinda yasayan ihtirasli ve hirsli bir esnaftir... hayalleri buyuk sermayesi kucuktur...oysa ticaretinde buyumek ltd sti, anonim sirket ve sonunda holding sahibi olmak istemektedir...
kendinden 15 buyuk ve zengin olan hatice ile evlenerek sermaye arttirmina girer.....fakat bu sermaye artirimini menkul kiymetler borsasina bildirmez...murakiplar kurulunda adamlari vardir...bilancolari sisirir..
o yillarda en iyi ticaret din ticaretidir..pazara ilk giren dinler pazardan buyuk pay almislardir..
ilahi dinler musteri portfoyunu paylasmisken, denizin bittigi sanilirken muhammed yazmis oldugu dini pazara surer...diger dinler bir gun inandiriciligi bitebilir diye expire date(son kullanma tarihi) koymuslardir...
oysa muhammed life time(omur boyu) garantili din slogani ile pazara girer..
muhammed insani tespit eden ilk kapitalisttir..zira 120.000 ile 240.000 arasi peygamberi satin alan milyonlarca tuketiciyi tespit etmisti..o kadar peygamberi tuketen kullanici "omur boyu din" slogani ile pazara surulen "islam" i ilginc bulabilirdi...
olaylar din tuccari muhammedin dusundugu gibi gelismedi...
malini amcasi ebu leheb'e bile satamadi....zoruna gidiyordu..iyi bir tuccardi. her turlu mali alir satardi..
cag bilgi cagi demisti...bilgi satmayi kafasina koymustu bir kez...
pazarda talep yoktu malina...
denemedigi yontem kalmadi...yahudi tuketiciye gitti...mali mescidi aksaya indirdi...olmadi...
mekkede tezgah acti bagirdi cagirdi(ezan buradan gelir) .yine oladi..mal elinde sisti..
ele gune rezil olmak vardi...bak bak bir ibrahim kadar, bir isa kadar olamadin onlar dinlerini gul gibi sattilar..hatta elinde tapon dinleri olanlar bile aksam pazari diyerek dinlerini satarken muhammed beceriksiz tuccar olmakla itham edilebilirdi...
her turlu hile ve desiseye basvurdu...malin ambalaji guzeldi...renkte fena sayilmazdi...kalite dusuktu ama talep vardi bu tip mallara...musteri genellikle orta sinif ve fakir halkti...buyuk emek ve ugrasi vermish oldugu bu mali cope atamazdi...
tek cozum siddetti...kilica sarildi...kan akitti..ve orta asyadaki turki cumhuriyetlerdeki muslamanlarin dedigi gibi"kilic muslumanlarina" malini satti..iyi bir tuccardi...basardi...kazandigi paralarla cariyeler, koleler esler aldi...yalayip yuttu...eeee hakkiydi...kendi bile inanmiyordu malin omur boyu kalici olmasina her ne kadar "omur boyu garanti" versede...
siz hala o malimi kullaniyorsunuz yoksa arkadaslar :D :D :D

burkay
04-01-2006, 23:49
gagvuz anten ayarlarin bozulmus ateistlerin mallarini kulalnmakdansa ömür boyu garantisi olan kurani kerimi kullanirim ... frekansin düsük ince ayar gerekir sana çözüm olmassa ben tamir ederim ... çünki beyinsizlerin ilaci bande ... düzgün ayar ...

pante
05-01-2006, 00:04
Burkay;
Anlaşılmıştır.."Haklıymışsın"demeyi kendine yakıştıramıyorsun.Sana zor geliyor.
Halbuki "Diyanet de yanılabilir" diyene kadar google'dan kendinde öğrenebilirdin.Belki de gerçeği öğrendin ama tasdik etmek işine gelmiyor..
Maalesef doğru kardeşim.Kabul edemesen de doğru..
Ne yazık ki yere göğe sığdıramadığımız Osmanlı padişahları laikti... :)

exclusive
05-01-2006, 00:33
Osmanlı padişahı hem harem kuracak onlarca cariyeyle gönül eğlendirecek, şarap içecek(Murat bardakçı şarabın osmanlı sarayının en vazgeçilmez unsurlarından olduğunu tarihi belgeleriyle anlatmıştır) musuki dinleyecek, devşirme danışmanları, gavur hocaları lalaları olacak hemde hacca gidecek... Gitmemiştir doğal olarak.

muhammetordusu
05-01-2006, 01:25

:
Tarih: 2006-01-04, 08:27:45 Mesaj konusu:

Şunlar sence gerici düşünceler ve davranışlar mıdır?

** Diş fırçası-macunu yerine misvak kullanmak,
** Sokakta şapka yerine takke giymek,
** pantolon yerine şalvar giymek,
** Elbise yerine çarşaf giymek,
** Türkçe meale karşı çıkmak,
** Tv'yi şeytan kutusu olarak görmek,
** "Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır" inancıyla tarikata bağlanmak,
** "Şeyh ne derse doğrudur,şeyhim bilir" inancını,
** Şeyh'i hayaline getirerek veya fotoğrafına bakarak rabıta yapmayı,
** Okuyarak,üfleyerek hastalıkların geçeceğine inanmak,
** Muskaya,cin çıkarmaya inanmak,
** Siyah köpeklerin öldürülmesinin dinen caiz olduğu inancı,
** Haremlik-selamlık olması gerektiği inancı,
** Halifeliğin olması gerektiği inancı
**Oruç tutmayanın,namaz kılmayanın dövülmesini,
** Başka din mensuplarını veya dinsizleri ebedi cehennemlik görmek,
** Kadınla tokalaşmak,
** Sol elle yemek yememek,
** Sağ ayakla tuvalete girmemek,
** Suyu ayakta içmemek ve başını tutmak,

Bu liste daha çok uzar.Şimdilik aklıma gelenler.Bunların ne kadarını yapıyorsun...

ey dinsiz kardeşler iyi okuyun
1-NE YANİ ŞAPKA TAKINCA MEDENİMİ OLUYOZ BAŞÖRTÜSÜ TAKINCA NAMUSLU OLAMIYORUZ AMA TAKKE SİZİN NERENİZE BATIYOR ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞINIZ BUMU YOKSA ŞEYTAN KUDURMASIMI

2-ŞAPKA İÇİN GEÇ3ERLİ SÖZLER AYNEN GEÇERLİ BEN PANTOLON GİYİYORUM AMA ŞALVAR BENM ZORUMA GİTMİYOR Bİ TYABİR VARDIR ZORUNA GİDENİN BORUSUNA GİTSİN

3-TÜRKÇE MEALA KARŞI ÇIKMAK GİBİ APTALCA BİR İFTİRADA DAHA BULUNMUŞSUN CAHİL KARDEŞİM NAMAZ VE EZAN VE İBADETLERDE KURAN DİLİYLE OKURUZ DUALARIMIZ İNSANIN İLMİNE BAĞLDIR İSTEYEN İSTEDİĞİ DİLDE OKUR VE YOBAZ DİYEBİECEĞİNİZ ONCA ALİMİN MEAL KİTAPLARI VARKEN BU KADAR TREN SEVDALISI OLMAN BENİ ŞAŞIRTMADI

4-TV'Yİ ŞEYTAN KUTUSU GÖRSETDİM ŞUAN SENİN GİBİ AKILSIZLA(çünkü aklını göremiyorsun demekki yok) konuşuyor olamazdım HE BENDE AKILSIZIM ÇÜNKÜ GÖREMİYORUM DEMEKKİ YOK BENDE AKIL

5-ÇARŞAF İÇİNDE ŞAPKA VE DİĞER SÖZLERİM GEÇERLİ
TEKRAR LİMİTİNİZ YOK DEĞİLMİ HANİ NE BİLEYİM GİYMEMİZE YEMEMİZE SIÇMAMİZA KARIŞIYONUZDA BELKİ BUDA YASAKTIR GERİCİLİK FİLANDIR

6-BİZ SİZİN ŞEYHLERİNİZİDE BİLİRİZ DEDELERİNİZİDE HİÇ MERAK ETMEYİN 1 MİLYON İÇİN ADAMÖ ÖLDÜRÜLEN BU ÜLKEDE BIRAKTA ODAA OLSUN BAKSANA SENDE AYNISINI YAPMIYORMUSUN BENİ İSLAMA İNANIĞIM NELERLE SUÇLUYORSUN BU ÜLKENİN YIKILMASI İÇİN CALİŞIYORMUŞUM

7-PUTUN BAŞINA DİKİLİP SAYGI VE SEVGİ DURUŞU YERİNE DUA ETMEK EN TABİİ HAKKIM BEN ÖYLE YAPARIM

8-İSLAM DİNİNDE BÜYÜ YAPANIN VE YAPTIRANIN EN BÜYÜK GÜNAHLARDAN BİRİNİ İŞLEDİĞİ HATTA ALLAHA ŞİRK KOŞMUŞ GİBİ OLDUĞU AYET VE HADİSLERLE SABİTTİR BUNU SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ DELİKANLI OLUN SAPTIRMA YAPMAYIN HAKLIYSANIZ HAKLI DEYİN
9-KADINLA TOKA ,SOLLA YAMEMEK ,SAĞLA İŞEMEK TÖVBE ESTAĞFİRULLAH TUTTA SEN İŞET SAnene ulan dünyada tek kıskançlık hişsi olmayan varlık domuzdur benim domuza benzeme ihtiyacım yok
ben eşimin baskasıyla tokalaşmasını istemem sen istersin o senin domuzluğun

10-benim dinim bana sizin dinsizliğiniz size bilmem anlatabildimmi size ne bizden

1- SON 1 AY İÇİNDE COLGATE İSİMLİ DİŞMACUNU FİRMASI MİSVAK ÖZLÜ DİŞ MACUNU ÜRETTİ VE PİYASADA G..TÜZDEN DEĞİL KULAĞİNİZDAN DİNLEYİN

muhammetordusu
05-01-2006, 01:27
ulan sırf müslüman olduğu için osmanlıyı linç ediyonuz avruba krllıkları helen devam eder

pante
05-01-2006, 01:50
M.O;
Sen ne diyorsun Osmanlı padişahlarının da laik olduğu konusunda..
Yukarıda ispatladım bak..Hiçbiri hacca gitmemiş..
Fatih'in ressamlara resmini yaptırıp saray duvarlarına astırmasına ne diyorsun..
Melekler saraya girmesin diye mi astırmıştır sence?!! :)

Osmanlı laikti.Çünkü içinde müslümanlardan her mezhebi,hristiyanları ve musevileri barındırıyordu..
Gerici-yobaz şeriatçılar ise her yeniliğe-ıslahata karşı çıkıyordu..
Arada yobaz padişah da olmadı değil-ya da zalimi-ya da delisi-ya da kardeş katili - sarhoşu-kumarcısı-faizcisi..

Yutturamazsınız kimseye..
Cumhuriyeti karalamak için Osmanlı deyip durma..
Sizin gibi gerici molla takımını Humeyni'nin İran'ı,Faysal'ın Arabistanı paklar..

Sizin dine sarılışınız da namus korkunuzdan..Bir tokalaşmayla kadının yoldan çıkacağından korkar mı insan!! Hastasın sen hasta!!

Senin düşüncendeki gericiler,kadına cuma namazını da,cenaze namazını da yasakladı..
Elinizden gelse evden çıkarmayacaksınız!!
Hala kadına araba kullandırtmayan şeriatçi ülkeler var!!

Sen sünnetçisin ya dişini misvakla,kıçını da iki taşla temizlersin.. :)

ensareo
05-01-2006, 02:01
Panteidar merdiven altına işeyen soyluların yanından mı geliyorsun sen..Bakalım tarih bilgin ne kadar.. :D

pante
05-01-2006, 02:24
O duvarlara,merdivenlere işeyen soyluların ülkesinde;
Kişi başına düşen milli gelir 25.000 Dolar!!
Ya Ensareo,senin ekonomik bilgin ne kadar!! :D

pante
05-01-2006, 02:45
Arkadaşlar;
Asıl konumuza tekrar dönelim..
Şimdi sizlere değerli (!) müslümanlardan örnekler vereceğim..
İlk sırada bir zamanların en çok okunan,en çok tavsiye edilen kitaplardan
"Marifetname" nin yazarı ;
ŞEYH ERZURUMLU İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİ

1984 yılında basılan Marifetname’nin 2. sayfasında İstanbul Müftüsü Selahattin Kaya’nın takdimi şöyledir. “Yazıldığı asırlara ışık tutan, günümüze kadar değerinden bir şey kaybetmeksizin dini eserler arasında müstesna bir yer işgal eden Marifetname’nin tekrar irfan hayatımızda yer alması sevindirici bir olaydır.”

Şimdi bu kitaptan bazı ilginç alıntılar yapalım.Sıkı durun..

MELEKLERİ KORKUTAN YAKUT GÖZLÜ YILAN

Bütün bu saf saf olan meleklerin ötesinde bir büyük yılan vardır. Arşı azamı başı kuyruğunun üzerine gelmek üzere çevrelemiştir. Başı beyaz inciden, bedeni sarı altından ve gözleri kırmızı yakuttan yaratılmıştır. Her bir tüyünün dibinde bir meleğin tespih ettiği yüz bin kanadı vardır. Bu sarı yılanın tespihinin sesi diğer bütün meleklerin tespih seslerini bastırarak onlara korku verir. Ağznı açtığı zaman gökleri ve yeri bir lokma etmesi mümkündür. Eğer o büyük yılana ilham olunmasa idi, onun sesinin heybetinden bütün mahluklar helak olurdu.

Bu ilmi,irfanı yüksek büyük islam aliminden incilere devam edeceğiz..Sindire sindire...

pante
05-01-2006, 03:11
Marifetname değil rezaletname sanki;

ALTI YÜZ KANATLI, ALTMIŞ BİN TELEKLİ MELEK

Birisi Cebrail aleyhisselamdır ki altı yüz kanadı vardır. Her birinin yüz teleği vardır ki her teleğin uzunluğu Batı ile Doğu’nun arası kadardır. Tüm kanatları renkli nurlarla olmakla beraber, büyük cüssesi kardan beyazdır. Ayakları yerin altına kadar uzanır. Kanadının bir tüyü ile dağları devirecek kadar kuvvetlidir.

YEDİ GÖK

.... Bunun altında dördüncü gök vardır ki beyaz gümüştendir. Bunun ismi Erkalun’dur. Buranın melekleri at suretindedir. Reislerinin ismi Kabail’dir. Bu dördüncü göğün bekçisidir. Bunun altında üçüncü gök vardır ki sarı yakuttandır. Bunun ismi Maun’dur. Buranın melekleri kartal suretindedir. Reislerinin ismi Saftail’dir. Bu üçüncü göğün bekçisidir.

Memlekette bu kadar gerici-yobaz olması normaldir bu alimler sayesinde..
Bitmedi! Daha devamı var! :)

sargon
05-01-2006, 03:11
Arkadaslar, kusura bakmayin ben bu basligi takip edemedim. Bastan bi kacirdim, oyle gitti. 15 sayfa surdugune gore onemli tartismalar var. Sunlari ayri basliklar altinda tartissaniz biz de yakalasaydik daha iyi olmaz miydi. (Cok sey kacirdim mi acaba? :) )

pante
05-01-2006, 03:15
Sargon;
Asıl önemli sayfalar yeni başlıyor!!
Öncekiler de karşılıklı atışma vardı..
Yinede fırsat bulursan göz gezdirmende fayda var..
Gerici örneğini yakalamak mümkün en azından!! :)

sargon
05-01-2006, 03:50
Cocuklugumda bizim evde de böyle sacma sapan bir din kitabi vardi. Hatta dunyanin nasil öküzün boynuzunda durdugunun resmi de vardi. Hatirladigim kadariyla baska hayvanlar da vardi. Yani üst üste hayvanlar vardi. En altta bir kaplumbaga vardi sanirim. Bu sacmaliklara o zaman da gulerdim. Hala gülüyorum. Demek ki, bisey kaybetmemisiz.

muhammetordusu
05-01-2006, 10:41
sen bana olmadığını ispatla adam öyle büyük bir idddaada bulunuyor ve inasanların inanması güç olan birseyler anlatıyor şöyle bir mantık yrütün eğeğr yalancı olsaydı insanlara daha mantıklı gelebilecek şeyleri anlatabilirdi ama öyle yapmamiş eğeğr allahaın gücünü bilip kabullenseydiniz zaten bu sözlerledalga gecemezdiniz

muhammetordusu
05-01-2006, 10:45
saagon bey senin okuduğun o din kitabı bizim değildi sizin kilerden olmasın sakın
ÇÜNKÜ KURANDA DÜNYANIN YARATILIŞI DÖNMESİ VE HAREKETLERİ AYIN HAREKETLERİ GÜNEŞ VE HATTA EVREN İN YARATILMASI ANLATILIR TABİİ BUNLARIDA HZ.MUHAMMET YAZDI DEĞİLMİ ÖKÜZ BOYNUZU ÜSTÜNDEKİ DÜNYAYI UYDYRSR UYDURSA DÜNYANINI NASIL ORDA ASILI DURDUĞUNU AKLI ALAMAYAN ÖKÜZLER YAZMIŞTIR

muhammetordusu
05-01-2006, 10:50
PANTEİDARDAR KARDEŞİM SEN DE ŞU COLGATENİN MİSVAK ÖZLÜ DİŞ MAUCNUNU Bİ DENE İSTERSEN GALİBA ONLARDA MÜSLÜMAN OLDUKİ MİSVAK KULLANMAYA BAŞLAMIŞLAR DİYE DÜŞÜNMEKMİ LAZIM SENCE bence hayır adamlar misvağın dişlerdeki rolünü anlamışlar da ondan sizin gibi körükörüne allah ve hzmuhammeet düşmanlığı yapmıyorlar

aspartam
05-01-2006, 10:50
2. Abdulhamid'in hacca gittiğini biliyorum.Başka var mı onu bilmiyorum.

muhammetordusu
05-01-2006, 10:55
o zamanlar vasıta at ve deve dostlar hac yolculuğu 6-7 ayı buluyor gidip gelmesi sen devlet başkanı olsan devletinin o kadar uzun süre vekil bırakıkırmısın bütün osmanlı padişahları şeyhülislamdan fetvalarını almışlardır çünkü en basit örnek fatihin babası murat han ilk tahtı bıraktığı zaman bunu duyan haçlı pislikleri saldırıya geçti neden sanırım anladınız

muhammetordusu
05-01-2006, 10:57
osmanlıda şeyhülislamlık makamı vardır dinle ilgili fetvaların verildiği kurul din alimlerinden oluşur osmanlı padişahlar bu kuruldan fetva almadan din ve dünyevi işerini yapmazlardı

pante
05-01-2006, 12:17
Aspartam nereden biliyorsun.Öyle galiba ile olmuyor.İspatlayacaksın..
Yok kardeşim.Kabul edin..Biliyorum zordur..Sindiremiyorsunuz..
Ben de sindirememiştim bir zamanlar..Ama gerçek bu...
M.O,;
Öyle haçlı-maçlı diye basit görme!!
İkiyüzlü olma!!
Bu konuyu önce sen açtın..
Cumhuriyetin yöneticilerini suçladın hacca gitmedikleri için,Osmanlı'yı methettin..Gerçekler ortaya çıkınca kıvırma..Birkaç padişah hacca gitmiş olsaydı..Şimdi tafrandan geçilmezdi...
Kur'an'da fetvayla hacca gidilir,şeyhülislam izin verirse falan yazmaz..
Şaşıyorum size ya..Nasıl böyle çifte standart düşünebiliyorsunuz?!!
M.O,
Sana yakışır böyle düşünmek..
Sen iyi örneksin bize..
Savunmaya devam et Erzurumlu'yu ve Marifetnamesi'ni...

pante
05-01-2006, 12:20
Biz Marifetname'deki marifetlerine devam edelim meşhur şeyhin;

KULPLU GÜNEŞ VE KILIFLI AY ARABALARI
Allah sözü edilen derya içinde Güneş için üç yüz altmış kulplu elmastan bir araba yaratıp, üzerine Güneş koymuştur. Güneş’i arabası ile doğudan batıya doğru çekip götürmeleri için her kulpundan tutacak bir melek tayin etmiştir. Ay içinde Hak Teala üç yüz kulplu sarı yakuttan bir araba yaratarak, üzerine Ay’ı yerleştirmiştir. Ay’ı arabası ile doğudan batıya çekip götürmeleri için her kulpu tutacak bir melek tayin edilmiştir. Ayrıca Ay için cevherden altmış kulplu bir kılıf yaratmış, her kulptan tutacak altmış melek tayin etmiştir. Ay’ın arabasını götüren melekler onu her gün Güneş’ten uzaklaştırdıkça, kılıfını tutan melekler de kılıfı her gün Ay’dan biraz daha sıyırarak Güneş ile Ay karşı karşıya geldiğinde kılıfından tamamen çıkıp dolunay halinde görülür. Sonra Ay’ı Güneş’e melekler yavaş yavaş yaklaştırdıkça kılıfını da diğer taraftan her gün biraz daha yaklaştırıp Ay Güneş’e iyice yaklaştığında kılıfını Ay’a tamamen giydirirler. Kıyamete kadar bu şekilde devam eder. Bu sebepten Ay bazen hilal, bazen yarım ay, bazen dolunay şeklinde görülür.

sargon
05-01-2006, 14:00
Masal gibi bisey :)

muhammetordusu
05-01-2006, 14:02
sen bunları o adamın gözüyle görüptemi yazdığını zannediyorsun o insanın güneşin ayın o şekilde hareket etmesini hayalinde öyle tasvir etmesi allahın varlığını reddetmesi değilki allah hermeddeye melekler görelendirmiştir senin sağında ve solunda olduğu gibi.o insan senin gibi hrşeye atlayan sazan hatta aynalı sazan larala alay etmek için yazmış onları madem inanmıyorlar belki bunlara inanırlar diye gene olmazsa dalgamı geçerim demiş allah yoksa zaten ben insanları küçük düşürdüm diye günahta yazamaz oh ne alal memleket keşke bugüne kadar allahsız olsaydım ya günah yok sevap yok . istediğimi öldüreyim istediğime tecavüz edeyim allah yoksa beni kim cezalandıracak hiçkimse korkun bundan sonra benden hitler halt yesin benim yanımda

pante
05-01-2006, 14:10
Bak M.O;
Senin sazan dediklerin 21.yüzyıla girerken bu kitabı kapış kapış okumuşlar, 1984 yılında basımı yapan Bedir Yayınevi ne diyor;

“Bu kitabın müellifi Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri zahir batın ilimlerinde son derece yüksek bir mevkiye sahip olup, hem ulemai amilinden, hem de meşayihi kiramdan bir zatı celilül kadirdir. Kendisini rahmetle anar, onun ve diğer piranın ruhaniyetlerinin bizimle beraber olmasını Hak Teala’dan niyaz ederiz. Müellif hazretleri Ehli Sünnet Vel Cemaat mezhebindedir. Zaten hem itikad ve hem amelde tek yol Sünniliktir. Zamanımızda İslâm dünyasında ve bu arada memleketimizde türeyen bazı gafil ve cahiller Ehli Sünnet yolundan saparak yüce dinimizin safiyetini bozmak istemektedirler. Reformcular, Vehhabiler, Selefiye cereyanı salikleri, mezhepleri inkar edenler, mezhepleri birbirine karıştırmak isteyenler, İran Rafizilerinin peşine düşenler, din perdesi altında hizipçilik, anarşi ve terör kundakçılığı yapanlar ortalığı ifsad etmektedirler. Tüm mü’min kardeşlerimizin bu zararlı bidat cereyanlarına karşı son derece uyanık bulunmaları, onların aldatıcı propagandalarına kanmamaları ve Ehli Sünnet mezhebine sımsıkı sarılmaları lazımdır. Ta ki dinimiz yücelsin, ümmetimiz selamet bulsun. Marifetname’nin bu baskısı büyük emeklerle hazırlanmış gerektiği zaman selahiyet sahiplerine danışılmış ve elden geldiği kadar eksiksiz bir eser vermek için gayret sarf edilmiştir. Türkiye’mizin yetiştirmiş olduğu büyük İslâm alimi ve arifi olan Şeyh İbrahim Hakkı Erzurumi hazretlerinin Marifetname’si eski tabirle bir muhital maariftir yani bir ilim ve irfan okyanusudur. Baştan sona kadar inceliklerle, hikmetlerle dolu bir hazinedir. Böyle bir eseri milletimize sunmaktan bahtiyarlık duyuyoruz ve bizi buna muvaffak kıldığı için Halıkımıza hamdu senalar ediyoruz.”

muhammetordusu
05-01-2006, 14:14
ama galiba sende okumuşun yanlız sadece 2-3 sayfasını oda senin gibi çocuklareın anlayacağı dilde yazılanları bak ben sana aynı kitaptan yaılar gösterecem bak bakalım neler yazıyor

aspartam
05-01-2006, 14:16
Bedir yayınları tabi öyle söyleyecek,sonuçta ticaret yapıyorlar.

muhammetordusu
05-01-2006, 14:23
bak bu o insanın çizdiği grafikekseni görüyormusun eğik bilim dediğiniz onu ne zaman keşfetti söyleyin bakim

muhammetordusu
05-01-2006, 14:33
ay,birinci felekte duran bir aynadır o cilalı ayna aslında kesiftir.
güneş yuvarlağının ışığı devamlıdır ama ayın nuru güneş ile vardır güneşi görmezse ışığı olmaz.
ay yuvarlağı aslında karanlık ve değirmidir güneş istikametinde döner.

ayın yerigüneş ile yerkürenin arasındadır yer ile çakışması onun karanlığı demektir ertesi gece hilal şeklinde göründüğünde parlak kısmıyla bize hayal meyal görünür.
artık günden güne ay güneşten uzaklaşır ve yerküreden yüzü daha parlak görünür .

güneş ile ay tam karşı karşıya geldiğinde ayın nuru tamamen görünür ve ay mehtap olmuş olur

bu gördüğünüz dolunay ,artık güneşin aynası demektir, ki gecenin karanlığını salt nura dönüştürür

muhammetordusu
05-01-2006, 14:36
BU KİTABIN TARİHİ 1752 DİR BU ARADA BİLİN CANLAR

muhammetordusu
05-01-2006, 14:39
GÜNEŞ ONİKİ BURCUN HER BİRİNDEN YILDA BİR DEFA GEÇER AY İSE BUNU YILDA ONİKİ DEFA YAPAR OTUZ GÜNDE TAMAMMLAR
bu esnada ay doğudan batıya 13derece kayar

ALLAH ALALLAH PERGELLEMİ ÖLÇTÜN BE MÜBAREK ADAM NERDEN BİLİYON YA 13 DERECE DİYOR

ACABA ŞİMDİKİ BİLİM NE DİYOR BEYLER

pante
05-01-2006, 14:41
M.O;
1984 de dahi insanlara yukarıdaki sözlerle sunuluyor.1750'lerde güneş sistemi bugünkü şekliyle biliniyordu zaten.Ama bu kafalar 1975'lerde dahi dünyanın döndüğünü söyleyenleri kafir ve katledilmelerini vacip olarak gördüler..Fetva çıkardılar..

muhammetordusu
05-01-2006, 14:46
BİLİNDİĞİ GİBİ 28 MENZİL VARDIR BUNUNDA NİŞANI HER BİR MENZİLDE BİR YILDIZIN BULUNUSUDUR

HER BİRİNNİ ADI VE ŞEKLİ VARDIR ŞİMDİ ONLARI DURDUKLARI YERE VE SIRAYA GÖRE BİR SAYALIM

ŞARATEYN,BUTİN,VE PARLAKPERVİN;DEBERAN,HEK'A,MEN'A VE ZİRA

NESRE,TARFE CEBHE,VE ZEBRE;SARFE,AVA,SİMAK VE TABİİGAFRE

ZEBANA VAR ARDINDANDA İKLİL GELİR,KALP VE NEYİM DAHA SONRADIR

BELDE,ZABİH, BEL SUUD EHBİYA EN SONUNCUSUA RE'^ŞADIR