Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-12-2005, 23:17
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Dinî Gerçekler ve Adım Adım Aydınlanma

Bu akşam Yılbaşı.
Sitede pek kimse yok.
Diğerlerini anladık anlamasına da.
Müslüman kardeşlerimiz nerede acaba?

Sorarsanız eğer;
"Duadadırlar" Ya da
"Alternatif *Kutlama da"
Günahlarını almayalım ama
Doğruları tenzih edip katmadan
Biz ne müslümanları gördük! Of!
Ne halifeler geldi, geçti başımızdan.
Şarapçıları, *haremcileri, kumarcıları.
Lafa geldi mi hiç *kimseye bırakmazlar
İyiliği, *güzelliği, *doğruluğu, maneviyatı.
zinanın kralını yaparlar 4 karı bahanesiyle.
Faizin kralını yerler kar payı kandırmacasıyla.
Ne yardımlar cebe indi, holdingler battı bilirsiniz.
Kilo kilo altınları, dövizleriyle ne dinî liderler gördük.
Din *yoluyle *servet yapan, gerici - yobaz bezirganları.
Hangi cezaya inanıyor ve anlatıyorsanız, o ceza sizi bulur.
Kaçış *yok o gün! *Layık gördüğünüz cehennemler sizin olur.
Alt 31-12-2005, 23:23
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Ha bu sayduklarını yapanlar müslüman değuldir.Müslümanlarsa bunları yapmazlar,yapıyorlarsa müslüman değildirler.
Alt 31-12-2005, 23:33
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Her insan kendi hesabını kendi verecektir.Şahsen öncelikle vereceğim hesaba bakarım..Hiç kimsede İslam'ı temsil edemez.ne sen,ne ben ne de başkası..bir toplum bile islam'ı temsil etmez.Şu kişi veya şu toplum böyle şöyle yapıyor diyerek,İslam suçlanamaz..Bir inşaat mühendisi binanın yapımında demiri çaldı,binanın yıkılmasına sebep oldu diyerek bütün mühendisleri suçlayamayacağımız ne kadar doğru ise,İslam'ı yaşamayanların yaptıklarıda İslam'a bağlanamaz değilmi arkadaşım..
Alt 31-12-2005, 23:43
Kıdemli Üye

Ensareo;
Konuyu İslam'a çeken ben değilim.Müslüman maskesiyle bu yapılanlar doğru mu yalan mı?
Kabul ediyorsan sen de lanetliyeceksin.Aspartam gibi ben onları müslümandan saymıyorum diyeceksin.
Kabul etmiyorsan sana hepsini tek tek arşivlerden hatırlatabilirim..
Alt 01-01-2006, 00:00
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaşım kategorize etmek bana düşen bir görev değil.Hesabı Allah(c.c) görür,verilecek cezası varsa Allah(c.c) verir..Allah(c.c) nufus cüzdanına göre hüküm vermez..Eğer Allah'a inanıyorsanız,bilin ki Allah(c.c) adaletlidir..

Müslümanların temiz dini duygularını menfaatlerini için kullanan insanları elbette görüyoruz..Allah(c.c) elbette hesaplarını görür..
Alt 01-01-2006, 12:36
burkay
Üye Değil

pantaider: her nefis ölümü tadacak dir ve kiyamet gelicekdir ozaman tartilar hesaplar görülecektir kim ki zerre kadar iyilik veya kötülük etdiyse onun karsiligini mutlaka alacak ... pantaider arkadasimiz ne müslümanlar gördüm ben diyor ben de ne müslümanlar gördüm pantaider ki allahin yasak kildigi israfi nedenle güzel ihya.ettiler ..oysa allah dan uzak bir insan toplulugu o geceyi kumar ile bar larda içkisiyle fuhus bataklarinda ve en kötüsü de ne biliyormusun bütün dünya milyonlarca dolar harcadigi su havaii fisekleri toplasa fakir fukaraya verse dünya da milyonlarca insan kurtulur idi ... bu madem senin dedigin ne müslümanlar gördüm... ben de ne inançsiz insanlar gördüm diyerek bütün inançsizlari senin bütün müslümanlari ayni kefeye koydugun gibi koydum ... umarim anlarsin ...
Alt 02-01-2006, 15:37
Üye Değil

ya panteidar ben senin ne olduğunu anlamadım açıkçası. bi bakıyorum ööle, bi bakıyorum bööle. bi zahmet söylesen neye inandığını veya inanmıyosan inanmadığını...

yılbaşı gecesi de ben burdaydım ama sözlerimi harcamaya değecek bi konu başlığı bulamadım, iyice bayağılaşmış açılan topic ler.

Allah Hafiz......

P.S. ensareo ya da sonuna kadar katılıyorum.......bir kişinin yaptuğı kötü veya iyi (altını çiziyorum iyi de dahil) onun mensubu bulunduğu, ait olduğu topluluğa ma^l edilemez. bu, onun mesajı ne kadar özümsediğiyle ilintilidir.
Alt 02-01-2006, 16:13
Kıdemli Üye

Çözemiyorsunuz maalesef.Sorun sizde.Ya ak ya kara,gözüyle bakıyorsunuz.Binlerce renk tonunu kabullenemiyor ya da o anlayışı,hoşgörüyü gösteremiyorsunuz.
Bu savımı kabul etmeyecek,itiraz edeceksiniz ama gerçek bu..
Sadece bu başlıktaki yazıları ele alsak,buradan yola çıksak durum onu gösteriyor.
Yazımdaki şu ifadeleri görmezden geliyorsunuz;
"Doğru olanları tenzih ederek" ya da
" Müslüman maskesi altında" gibi..
Yazımda bir genelleme yok.Ama sanki genelleme varmış gibi savunma refleksine geçip karşı yazı yazma gereği duyuyorsunuz..Çünkü kendi saflarınızda düşündüğünüz,zannettiğiniz insanlara yapılan karalama haklı da olsa gizlenmesi gerek,kabul edilmemesi gerek diye düşünüyorsunuz..
Bunu sadece siz yapmıyorsunuz..Diğerlerinden de yapan çok..
Yazımın başlığı örneğin;
"Biz ne milliyetçiler gördük" de olabilirdi..
Ve kimi milliyetçilerin bu görünüm altında neler yaptıkları da konu edilebilirdi..Ya da materyalistlerin,sosyalistlerin...

Bu gereksiz savunmalar da bağımlılıktan ileri geliyor.Bir gruba,cemaate,partiye,tarikata,örgüte olan bağlılık kişinin ufkunu daraltıyor,hoşgörüsünü azaltıyor,kendi dışındakilere anlayışı ortadan kaldırıyor..
Kendi fikrine ve grubuna olan değişmez inancı,hedefe ulaşmak için herşeyin mübah olduğu anlayışına götürüyor..
Alt 02-01-2006, 16:23
burkay
Üye Değil

pantaider kardes simdik sana cevap yazilan lari sen gene bir gözden geçir savunma mi sirf birseyler yazmak içinmi yazilanlari sakin kafayla birdaha oku ki sen de ufkunu daraltma sabit fikirli olma ... sen o yziyi : biz ne müslümanlar gördük demen deki maksat neydi ? madem müslümanlari ele aldin benim yazdigim yaziyi tekrar bir okursan belki sen de bu dar ufkunu genisletirsin ... tek yönlü yazip müslümanlari hedef gösterirsen haliyle sana cevap gelecek ...
Alt 02-01-2006, 16:44
Kıdemli Üye

Burkay;
Kabul etmelisin ki bu forumda yazanların büyük çoğunluğu objektif olamıyor.
Bana bu yazıda verilen cevapları okuyorum.İslam karşıtı olanlardan bir tanesi dahi çıkıp onaylamamış,kendisi de birkaç örnek sıralamamış..
Ama İslamı savunan arkadaşlarımızın rahatsız olduğu belli oluyor..
İşte bu gerçeklerden rahatsız olmayı kafamızdan silebilsek belki de herşey daha iyi olacak..
Örneğin;
Tuttuğumuz,oy verdiğimiz parti iktidar iken yaptığı bir yanlışı savunmak yerine muhalif kesimlerden önce kendimiz tepki koyabilsek..
Hani "Dost acı söyler" misali...

Önerilen Siteler