Orijinalini görmek için tıklayınız : hazımsız hrıstiyanlar
ozgur_beyin
18-11-2009, 21:54
geçen gün aşağıda linki olan hrıstiyan sitesineüye oldum
http://www.hristiyanforum.com/forum/en-buyuk-buyruk-f152
derdim merak ettiklrimi öğrenmek hemde o toplumun (internetteki) havasını soluklamaktı
ve ikinci gün beni ve İP'imi çektiler.
sorduğum önce şuydu.
isa gibi mütevazi bir peygamberin hrıstiyan din adamları niye bu kadar şatafatlı ve süslü giyiniyorlar. ve bunun tarihihsel süreci nasıldır.
birisi saçma cevaplar verdi bende sen cevap vermemişsin düşündüklerini yazmışsın
ikinci sorum ise, kiliselerdeki mum yakma ritüeli neyin simgesidir
tüzüklerinin aksine bir kelime bile etmedim. fakat beni bu sordukları yüzünden vatikandaki papa gibi aforoz ettiler. dertleri ve sorunları aynı dinci siteler gibi aksi sözlere tahammülleri yok. yani hepsi aynı b. kun soyu
birde azınlık dinlerine yapılan şeylerden şikayet eden başlıklar açmışlar. ülen sen zaten faşist bir yönetim anlayışa sahipsiniz siz faşist tutumlardan şikayet etme hakkınız varmı? o siteden bu yazıyı okuyan varsa yazıklar olsun demeden edemiyeceğim.
içimden daha kötü şeyler söylemek geçiyor ama dilimi tuttum
bilhassa paolo gelirse ondan cevap bekliyorum.
turan dursun sitesi bence en özgür site bunu tekrar idrak ettim
ozgur_beyin
18-11-2009, 22:02
Aşağıdaki sebeplerden dolayı bu bölüme giremiyor olabilirsiniz.:
SADECE 30 SANİYE İÇİNDE SİTEMİZE ÜYE OLUP BU YAZIYI OKUYABİLİRSİNİZ.
HIZLI ÜYELİK KAYDI
NOT:Şu anda bulunduğunuz sayfayı kaybetmemek için bu pencereyi kapatmayınız, kayıt olduktan sonra şu andaki sayfayı açıp F5 tuşuna basınız
Engelleme süresi: henüz yok
siteye girdiğimde karşıma bu çıkıyor. beni bir daha kapıdan baktırmaya bile tahammülleri yok . utanmazlar
ozgur_beyin
11-11-2013, 20:40
başka bir nicle üye oldum . bir kitapla ilgili bizim siteyi referans verdim.beni yine şutlamışlar. bunlar talibandan beter .hiç hoş görüleri yok tam bir yobazlar
Ahlaksız
11-11-2013, 20:45
Kendisi gibi düşünmeyene tahammül gösteremeyen birisi,ahlaksızdır..
Biz burada müslümanlara sonuna kadar tahammül gösteriyoruz ama bizi hiç bir dini sitede hoş karşılamazlar..
Vefik Sami
11-11-2013, 21:22
Adı geçen siteden beni de "şut"ladılar.
Sakın, imanlı oldukları sanrısına kapılmayın.
Bunlar imanlı falan değil; kültür dindarı.
Kültürel kimlik ve âidiyet peşindeler.
Kendi sitelerinde her önüne gelenin yazmasına izin vermeyişlerini anlayabilirim.
Çünki daha namaz kılacak kadar âyet-sûre ezberleyememişken, palayı kapıp uyuz beygir üstünde ve "Fatih'in fedâisi Mamçakoğlu" pozunda "Hamle bre kâfir" moduna girerek siteye dalmaya çabalayan epey müselman var
Ama hiç olmazsa bunların "ağababaları" bu foruma gelip eleştirilere cevap verebilir.
Yâni Milleti "imana getirme" adına değil.
Bilgi alış-verişi adına.
Buna dahi cesâret edemiyor olmaları, imanlarındaki samimiyetin derecesini göstermekte.
Bir ufak ek yapayım.
Hrsitiyan; "İsa'ya benzeyen" demekmiş.
Bunlar Hristiyan değil.
Pavlustiyan.
Çünki İsâ riyâkar değildi.
Pavlus ise bukâlemun gibi renkten renge girmeyi matah bir iş kabul eder.
1 Ko 9:20 (http://www.bibleserver.com/text/TR/1.Korintliler9%3A20) Yahudiler'i kazanmak için Yahudiler'e Yahudi gibi davrandım. Kendim Kutsal Yasa'nın denetimi altında olmadığım halde, Yasa altında olanları kazanmak için onlara Yasa altındaymışım gibi davrandım.
1 Ko 9:20 (http://www.bibleserver.com/text/TR/1.Korintliler9%3A20) Yahudiler'i kazanmak için Yahudiler'e Yahudi gibi davrandım. Kendim Kutsal Yasa'nın denetimi altında olmadığım halde, Yasa altında olanları kazanmak için onlara Yasa altındaymışım gibi davrandım.
Sayın Vefik Sami,
Pavlus'un yukarıda iktibas ettiğiniz sözleri onun, ''olmadığı şekilde göründüğü'' gibi bir sahtekarlığı değil, o dönemin dünyasında ki düşünsel ve inançsal kamplaşmaları yıkışını ifade etmektedir.
Bildiğiniz gibi Yahudiler, mümkün olduğu kadarıyla farklı inançlara mensup uluslarla irtibat ve iletişim kurmaktan kaçınmaktaydı.
Aynı şekilde diğer uluslarda Yahudilerle...
Fakat İsa Mesih, çarmıhtaki eylemi vasıtsasıyla Yahudiler ile diğer uluslar arasındaki bu duvarı yıkarak iki topluluktan kendisine ait yeni bir topluluk meydana getirmiştir.
İşte Pavlus'da yukarıdaki ifadeleriyle halklar arasındaki bu kamplaşmalara itibar etmediğini ifade etmektedir ki bunun izlerini Galatyalılar 2:11-21'de sünnetsizlerle aynı sofraya oturmaktan kaçınan Kefas'ı azarlarkende görüyoruz.
Diğer yandan Pavlus, gerçekten bir sahtekar olsaydı bunu herhalde açık bir şekilde ifade etmezdi.
Zira böyle bir durum Pavlus'un bir düzenbazdan ziyade oldukça saf birisi olduğunu gösterirdi.
Hristiyanforum meselesine gelirsekte, söz konusu forumda bende HVOO mahlasıyla yazmaktayım ve söz konusu platformda Hristiyanlık adına faydalı materyallerin bulunduğunu düşünmekteyim.
Fakat iddia ettiğiniz gibi haksız yere forumda ki ifade özgürlüğünüz tahakküm altına alındıysa Hristiyan forum yönetimi yanlış yapmıştır demektir.
Eğer dilerseniz forumda yazdığınız mahlasınızı bana iletin ve bende şikayetinizi Hristiyanforum yönetimine bildireyim.
Proculte
12-11-2013, 03:02
Sayin ozgur beyin sizi Engizisyon mahkemeleri gibi yargilayip atmislar:decision:Dua edin temsili canli canli yakilmamissiniz.Hristiyan inan arkadaslar hemen kizacak ama engizisyon mahkemelerinin tanimini asagida veriyorum ozgur beyin atilma sebebine uyuyormu siz karar verin.:first:
Engizisyon nedir?
Roma Katolik Kilisesinin Hıristiyanlığı muhafaza (http://muhafaza.nedir.com) etmek ve karşı olanları veya yeni fikirler ortaya atanları cezalandırmak için kurduğu ruhban cemiyeti mahkemeleri. 1183 (H.578) tarihinde kurulmaya başladı ve 1807 (H. 1222)ye kadar tam altı asır devam etti. İtalya, İspanya, Fransa ile diğer Batı Avrupa devletlerinde kurulan bu korkunç malikanelerde sayısız insanlar, ya din uğruna veya yeni fikirler ortaya koydukları için, haksız yere öldürüldüler, yahut diri diri yakıldılarhttp://app.nedir.com/nokta.png (http://engizisyon.nedir.com/)
Kaynak: http://engizisyon.nedir.com/#ixzz2kNvhKuUe
ozgur_beyin
12-11-2013, 21:31
bu işte beni üzen .bu işe alet olan türk hrıstiyan olmaları. yahu siz bu ülkede yaşıyorsunuz . ve dini bağnalığın ne kadar kötü olmasını bilmemeleri. hatayda güya üç din barış içinde yaşıyormuş. ne barış ama!!!!!
Jolly Jocker
13-11-2013, 15:42
Söz konusu site beni de şutlamıştı. Sanırım en erken şutlandığım site olma rekorunu da kırdı. O site katolik-ortodoks ağırlıklı ve muhafazakar (yani hangi mezhepten olursa olsun muhafazakar olan) bir site. Liberal değiller. Abartılı bir kibarlık altında kendi kibir ve tahammülsüzlüklerini gizliyorlar. Kibir had safhada. Zaten her ileti evvela moderatör kontrolünden geçiyor, bu kadar kendine güvensiz bir site. Bunlar bir ülke yönetimini ele geçirse özgürlüğün ö'sü bile kalmaz.
jokerin son cümlesi de çarpıcı bir tespit içeriyor. Düşünsenize ellerinde kudret olsa karşıt sözün dile getirimini de yasaklayacaklar.
O sitede bilgi alışverişi yok ki!
Şutlayarak egolarını tatmin ediyor vatandaşlar.
Daha önce de dediğim gibi, site sahipleri sayın O. M. ;
Kendisi de kilisede DİSİPLİN altındadır ve bazı sebeplerden ötürü bir doktora görünmesini temenni ederim.
Sinirsiz Hosgorumu var sitede
Vefik Sami
05-02-2015, 17:34
Mevzû uzun.
Ben kısaca arz edeyim.
Hristiyanforum'a bir soru yönelttim.
Benim kim olduğumu bildikleini, geçmişte kendilerine hakâret ettiğimi, özür dilemediğim takdirde bir cevap alamayacağımı yazmışlar. Ben de şahsen kendilerinden özür dilememe yol açacak bir kusûrumun olmadığını, fakat; soruma cevap verip de "Bize bir özür borcunuz yok mu" şeklinde yaklaşım göstermiş olsalardı, bu nezâketlerinden ötürü bir özür dileyebileceğimi yazdım.
Ban etmişler.
Gerekçeleri de şu.
"Hiç bir zaman kendinizi alçaltıp özür dilememektesiniz, hep suçu başkalarına atmaktasınız. Bu bağlamda bizden özür dilemediğiniz müddetçe forumda size yer vermeyeceğiz."
Evvelâ; gerektiğinde özür dileyebilmek erdemli insanların işidir.
Özür; asla insanın kendisini alçaltması anlamı taşımaz.
İkincisi; imanlı kendisini ancak Tanrı karşısında alçaltır.
Çünki; Tanrı'ya karşı kusurlu olduğunun farkındadır.
Hristiyanforum modları artık kendilerini Tanrı yerine koymaktalar sanırım.
Gerekçelerinden anlaşılan bu.
Bunları tanıdıktan sonra, en yobaz müslümana bile rahmet okuyacak konuma geldim.
Kimi müslümanlarla İslâm hakkında münâkaşa etmek mümkün olmuyor.
Anlamadığı bir nokta gelince başlıyor hakârete, sövüp-saymaya.
- Ne demek istiyon sen lan çakal ? vs, vs...
Ama hiç değilse, hiddetlerinde bile samimiler.
"Zoraki kibarlık" tan kaynaklanan riyâ çok daha iğrenç, tiksindirici...
elturhani
06-02-2015, 01:03
Mevzû uzun.
Ben kısaca arz edeyim.
Hristiyanforum'a bir soru yönelttim.
Benim kim olduğumu bildikleini, geçmişte kendilerine hakâret ettiğimi, özür dilemediğim takdirde bir cevap alamayacağımı yazmışlar. Ben de şahsen kendilerinden özür dilememe yol açacak bir kusûrumun olmadığını, fakat; soruma cevap verip de "Bize bir özür borcunuz yok mu" şeklinde yaklaşım göstermiş olsalardı, bu nezâketlerinden ötürü bir özür dileyebileceğimi yazdım.
Ban etmişler.
Gerekçeleri de şu.
"Hiç bir zaman kendinizi alçaltıp özür dilememektesiniz, hep suçu başkalarına atmaktasınız. Bu bağlamda bizden özür dilemediğiniz müddetçe forumda size yer vermeyeceğiz."
Evvelâ; gerektiğinde özür dileyebilmek erdemli insanların işidir.
Özür; asla insanın kendisini alçaltması anlamı taşımaz.
İkincisi; imanlı kendisini ancak Tanrı karşısında alçaltır.
Çünki; Tanrı'ya karşı kusurlu olduğunun farkındadır.
Hristiyanforum modları artık kendilerini Tanrı yerine koymaktalar sanırım.
Gerekçelerinden anlaşılan bu.
Bunları tanıdıktan sonra, en yobaz müslümana bile rahmet okuyacak konuma geldim.
Kimi müslümanlarla İslâm hakkında münâkaşa etmek mümkün olmuyor.
Anlamadığı bir nokta gelince başlıyor hakârete, sövüp-saymaya.
- Ne demek istiyon sen lan çakal ? vs, vs...
Ama hiç değilse, hiddetlerinde bile samimiler.
"Zoraki kibarlık" tan kaynaklanan riyâ çok daha iğrenç, tiksindirici...
Demekki hiristiyanlar da artık seni kabul etmiyor ! halbuki ateist bir sitede ne kadarda hiristiyanlığı cici göstermeye çalıştın. İslamın Allahı samiyi kızdırmış, hiristiyanlığın tanrısı ise cicili bicili ! ateist forumda belki bir kaç kişiyi hiristiyanlığa kazandırırım derdindeyken eldekinden de oldun. Artık afaroz ederler seni :tongue1:
Jolly Jocker
06-02-2015, 15:46
İsa İncil'de, ''Kendini yücelten alçaltılacak, kendini alçaltan yüceltilecektir'' diyerek insanın kendini alçaltmasını över. Öğrencileri arasında da ''İçinizden en büyük olmak isteyen, diğerlerinin hizmetkarı olsun'' der. Kendisi de öğrencilerinin ayaklarını bile yıkamıştır. Bu bakımdan 'kendini alçaltma' tabiri egoyu dizginlemeyi, gereksiz gurura kapılmamayı, kardeşini sevmeyi, benliği dizginleyebilmeyi anlatır. Bence güzel bir etik öğretidir.
Fakat Hristiyan Forum yöneticileri konusunda haklısın Vefik. O forumun yöneticileri kendilerinin bu din konusunda çok birikimli olduklarını düşünüyor, yeni üyelere kendi otoritelerini dayatıyorlar. Bu bakımdan kendi kibirleri tavan yapmış halde. Ama bu durumu, birbirlerine dönük ''sevgili kardeşim'' türünden abartılı hitaplarla örtmeye çalışıyorlar. Başka insanların soru sorma hakkını dahi kısıtlama yetkisini kendilerinde görüyorlar.
Orası kelimenin gerçek anlamıyla bir forum değil. Çünkü bir forumda inanan-inanmayan herkes bulunur, herkes kendi inancına göre rahatça yazar, saçma sapan sorular sorma hakkına da sahiptir. Ama o ''forumda'' bu hakların hiçbiri tanınmıyor. Her mesaj evvela yönetim kontrolünden geçiyor. Belli ki kendilerine ve dinlerine güvenleri yok. Bu raddeye varmış bir kontrolcülük ancak özgüvensizliğin ve kibrin ürünü olabilir. Dediğim gibi, orasının sadece adı forum.
İş bununla da sınırlı değil. Her ne kadar tüm Hristiyanları birleştirme görüntüsü verseler de Katoliklik alttan alta dayatılıyor. Anglikan ve Ortodokslar yancı kılınmış (ki onlar da bu pozisyonu kabul etmiş bir izlenim veriyor), Protestanlar ise alttan alta iteleniyor. Hele ki Rabbin Sofrası ayinini sembolik yorumlayan mezhepler (Baptist, Pentakostal, Adventist, Kalvinist akımlar) daha da öteleniyor. Yahova Şahidi, Mormon veya Gnostik akımlar zaten söz konusu bile edilemiyor, hepsine birden 'sapkınlar' deyip geçiyorlar. Yüzyıllar evvel insanları 'sapkın' deyip yakan zihniyet hala aynı dili kullanmaya devam ediyor. Hiçbir gelişme yok!
Bir başka kusur ise muhafazakarlıkları. Hangi kiliseden olursa olsun özgürlükçü görüşlere tahammülleri yok. Liberalizm ve feminizm en büyük düşmanları. Bu durum yobazlığa işaret ediyor. Örneğin Protestanlık içinde çok fazla sayıda kilise kadınların pastörlüğünü onaylamış durumunda. Hristiyan ''Forum'' şayet tüm Hristiyanlara kucak açmakta samimiyse kadın pastörlüğünü savunan görüşlere de kucak açması gerekirken bu konuda son derece dışlayıcı ve suçlayıcı bir yönelime giriyorlar. O ''forumda'' kadın pastörlüğünü savunan yüzlerce kilise için ''İblisin kilisesi'' türünden ibareler okuduğumu hatırlıyorum. Bu noktada ''forumun'' kapsayıcılık iddiasının yalan olduğu belli olduğu gibi, Protestanlık mezhebinin de ''liberal ve muhafazakar'' diye ikiye bölünüp muhafazakar yorum sahibi Protestanların liberallere tepki göstererek süreç içinde Katolikleşmesi sağlanıyor. Katoliklerin 'dinler arası diyalog' dediği şeyin özeti bu zaten.
O forumu ara sıra takip ediyorum. Evvela git gide muhafazakarlaştırılan bazı Protestan üyelerin süreç içinde Katolik olduklarını gördüm. Liberal görüşler savunanlar ise adeta aforoz ediliyordu. Oysa tüm Hristiyanları kapsama iddiasındaki bir siteden Hristiyanlığa inanan ama liberal görüşlü olan insanların da liberal görüşlü kiliselere yönlendirilmesi beklenirdi. Fakat bu tür kişiler adeta aforoz ediliyor. O ''forum'', güya kendi mezhebini (Katoliklik) açıktan dayatmıyor ama muhafazakar denebilecek bazı fikirleri (ki bu da esasında kadın düşmanlığından başka şey değil!) tüm mezheplere dayatmaya kalkıyor. Güya mezhep bölünmesini aşarken yeni bir bölünmeyi kaşıyor: Liberal-muhafazakar bölünmesi. Liberal ve feminist görüşler ne zaman hedef alınsa, bu görüşler sadece Protestanlıkta bulunduğu için, üstü örtülü biçimde otomatikman Protestanlık hedef alınmış oluyor. Bu da en çok Katolikliğe yarıyor.
Bu ''forum'', Katolik Kilisesinin dinler arası diyalog adı altında sinsice her mezhebi kendi görüşlerine çekme misyonunun aleti durumundaki bir ''forumdur.''
O ''forumun'' Hristiyanlığa ilgi duyup araştırmaya başlayan pek çok insanı imanından edip dinden soğuttuğunu düşünüyorum.
Vefik Sami
06-02-2015, 17:03
Demekki hiristiyanlar da artık seni kabul etmiyor ! halbuki ateist bir sitede ne kadarda hiristiyanlığı cici göstermeye çalıştın. İslamın Allahı samiyi kızdırmış, hiristiyanlığın tanrısı ise cicili bicili ! ateist forumda belki bir kaç kişiyi hiristiyanlığa kazandırırım derdindeyken eldekinden de oldun. Artık afaroz ederler seni :tongue1:
Aslında bu mesajı pek ciddiye almış değilim.
Fakat; bir hususdaki yanlış tespitinize müdâhele etmek zorundayım.
Burada iki tip ateist var.
Birincisi:
Önceleri inancında gerçekten samimi olup, dinde gördüğü çelişkilere cevap arayan, bu cevaplar için yıllarını verip ömür tüketen, hattâ sâdece kendi inancını değil, diğer dinleri de bilgi sahibi olacak ölçüde inceleyen ve nihâyet ateizm, agnostizm, deizmden birnde karar kılan elit insanlar.
Benim bu insanların fikrini değiştirecek kadar birkimim çapım, kapasitem yok.
Onlar benden çok daha üst düzey fikir ve bilince sahipler.
İkincisi: Bir şekilde dinsel hassasiyetleri zayıf bir çevrede doğup büyümüş, dine karşı soğuk ve ilgisiz kalmış, bu halleri nedeniyle özellikle sünni islam çevreden tepki görmüş, dolayısıyla da dinci yobazlardan gördüğü baskı nedeniyle dine ve dindara kin ve hûsumet duymaya başlamış "çakma ateistler.
Bu ikinci tip; "eleştiri görüntüsündeki mesajlarının satır aralarına bolca itham, hakâret ve aşağılama sığdırır. Karşılıklı birkaç mesaj sonrası "kantarın topuzu" kaçarsa açıktan hakâret başlar.
Benim bu insanların fikrini değiştirme gibi ne bir misyonum ne de mahâretim var. Hülâsâ-yı kelâm; "Hristiyanlığı cici gösterme" gibi absürd bir çabanın sahibi değilim. Rab'bim MESİH'in öğretişlerini zaman zaman paylaşıyorum. Bunun da fotum kuralları açısında bir mahzûru olmasa gerek.
Ben kültür dindarı değilim. İmanımın bir "dinsel otorite" tarafından onaylanmasına ihtiyaç duymuyorum. Rab'bim MESİH lutfedip kabul buyurmuşsa , ötesi hikâye. MESİH'in yüzüme bile bakmadığı bır durumda, dünyadaki tüm kiliseler benim için Hristiyan deseler ne değişir ?
Ben ancak Rab'bim MESİH kabul buyurmaz ise işte o zaman zarar edenlerden olurum. O'nun bu fakire lutfedip bir defa olsun tebessümle bakmasına tüm evreni içindeki ve dışındakilerle birlikte versler değişmem.
Vefik Sami
06-02-2015, 17:26
Sn Jolly Jocker;
İnsanın diğer insanlar karşısında kendisini alçaltmasını ben tevâzû olarak anlıyorum. Hattâ dediğiniz gibi MESİH öğretilerinde tevâzûdan çok daha fazlası var. Özür dilemek insanı alçaltmaz, tam aksi, kişideki erdem ve olgunluğun işâretidir. Bunlar ise özür dilemeyi "kendini alçaltma" olarak anlamışlar.
Bunlar gerçekten MESİH öğrencileri mi ?
Gerçekten Rab MESİH'i anlamışlar mı ?
Ben kendimi "sütten çıkmış ak kaşık" görmüyorum. Elbette o forumda yazarken benim de hatâlarım olmuştur. Fakat; bu beylerin forum üyelerinie yaklaşımı burnu havada, kendisini beğenmiş Orta Çağ asilzâdesi havasında. Kendilerinde en ufak bir kusur görmüyorlar.
Son cümleniz ise sözün bittiği yer olmuş.
Rab'bim MESİH'i, bunları tanımadan tanıdığım için kendimi çok şanslı görüyorum.
Saygıyla.
Hristiyanforum, Hristiyanlığın sevgi, alçakgönüllülük ve dürüstlük gibi niteliklerinden nasibini almamış bir platformdur. Forumun sahibi olan ve Sadmin nickiyle yazan, gerçek ismi Y... K.... olan bu kişi, monitörüna arkasına saklanıp kendisine itaat etmeyen, kendisi ile aynı düşünceleri ve inancı paylaşmayan herkese söven saygısız bir zattır.
Forumun diğer üyeleri olan sevgi pıtırcıklarının sözüm ona kardeşlik söylemleri de aynı derecede mide bulandırıcıdır. Zira samimi ve gerçekci değildir.Bu sebeple Hristiyanların, bu lağım çukuruna gösterebilecekleri en büyük tepki söz konusu foruma girmemek olmalıdır.
Vefik Sami
07-02-2015, 22:00
Hristiyanforum, Hristiyanlığın sevgi, alçakgönüllülük ve dürüstlük gibi niteliklerinden nasibini almamış bir platformdur. Forumun sahibi olan ve Sadmin nickiyle yazan, gerçek ismi Yüce Kabakçı olan bu kişi, monitörüna arkasına saklanıp kendisine itaat etmeyen, kendisi ile aynı düşünceleri ve inancı paylaşmayan herkese söven saygısız bir zattır.
Forumun diğer üyeleri olan sevgi pıtırcıklarının sözüm ona kardeşlik söylemleri de aynı derecede mide bulandırıcıdır. Zira samimi ve gerçekci değildir.Bu sebeple Hristiyanların, bu lağım çukuruna gösterebilecekleri en büyük tepki söz konusu foruma girmemek olmalıdır.
Zannediyorum; emperyalist batı Hristiyanlığın Türkiyede etkin olmasını pek istemiyor. Türkiye'nin jeopolitik önemi nedeniyle, müdâhele alternatiflerinden birisinin eksilmesini istemiyorlar. Yaklaşık beş yıldır İnternet üzerinden Hristiyan siteleri, forumları takip ediyorum. Ön plana çıkmış protestan kiliselerin internet sitelerindeki makâleleri okuyor videoları izliyorum. Turgay ÜÇAL dışında konusuna hakim, üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirecek pastör yok gibi. İzleme fırsatı bulduğum pastörlerin hepsi standart söyleşiler paylaşıyor; bir şekilde ezberlerini tekrar ediyorlar.
Hotbird uydusu üzerinden yayın yapan kanalhayat tv programları çok sıradan. Kıpti rahip Zekeriya BUTRUS İle Charles STANLEY'in söyleşileri dışında izlemeye değer program göremiyorum. Hele bir Güçlü ERMAN namlı "yiğit" var ki, evlere şenlik. Yine Hotbird uydusu üzerinden Farsça yayın yapan SAT7 televizyonu yayınlarını ara sıra takip ettim. Farsça bilmiyorum fakat; programları çok daha kaliteli görünüyor.
HristiyanTürk adlı forumda farklı düşüncelere karşı tölerans çok daha üst düzeyde. Fakat ne garip ki, pek uğrayanı yok. Diğeri zâten bildiğiniz gibi.
Hristiyanforum, Hristiyanlığın sevgi, alçakgönüllülük ve dürüstlük gibi niteliklerinden nasibini almamış bir platformdur. Forumun sahibi olan ve Sadmin nickiyle yazan, gerçek ismi Y... K.... olan bu kişi, monitörüna arkasına saklanıp kendisine itaat etmeyen, kendisi ile aynı düşünceleri ve inancı paylaşmayan herkese söven saygısız bir zattır.
Allah daha da versin ama yıllardır bir iş yapmıyor. Bi dünya sitesi var.
Herhalde "baba"sı zengin :)
Göksel babası daha da versin.
İyi günler,ben hristiyanforum'un bir üyesiyim.
Hristiyanforum hakkında çok dertliymişsiniz.
Neyi neden yaptıklarını bilmeden tek taraflı verilen fikirler birer yargılama değilmidir.
Ben forumda çoğu konuyu en uca kadar eleştirmiş biriyim.Peki bana niye bahsettiğiniz şekillerde davranmıyorlar,merak ettim.
Bu arada foruma yeni üye oldum.Turan Dursun'a selam olsun.
spartacus
09-03-2015, 21:50
Merhaba hoşgeldin.
Forum alanlarında üyeler konusu geçtiğinde dile getirdi(ki ifadelerini ihtimal çerçevesinde görüyorum -ki kişisel düşüncem), üyelerin fikri/ifade özgürlüğü düzeyinde, ötesinde değil(olana müsademiz yok).
Bizim çoğumuz ne o forumun üyesidir ne de kimse adına karar verebilir, biz objektif olabiliriz ki, bu temelde ÖLÇÜT, ne salt sizin şahsınıza iyi davranılması, ne de bir başkasının şahsına kötü davranılması değildir. Yani ölçüt değilsiniz, bizim forumu ne derece ilgilendirir bilmem, ama en üstte verdiğim hassasiyeti aşmayacaksa, objektif/somut kanıtları dileyen sunar.- bizim değerlendirmemiz önemli ise!-
Yine de benim fikrim böyle bir şeyin gerekli olmadığı biz, b halde ne diğer insanların beyanlarını asılsız/gerçek dışı diye yargılayabilriz, ne de sizinkini, elimizde somut veri yok -ki bakıp analiz edip değerlendirelim, hem üzerimize vazife mi? Bu da ayrı mesele, bunu da bilmiyoruz ve bilirsek, vazife ise de objektif açı/dayanak düzlemine yöneliriz....
Neyi, neden yaptıklarını bilmeden yargı, demişsiniz, bu subjektif, ama siz neye dayanarak bu rahatsızlık arzeden insanların bunu bilmeden yargı ürettiğine kanaat getirebiliyorsunuz(bakın sizinkide subjektif)? Ölçüt kendiniz ise geçersiz, siz 3. tekil şahıssınız o kişilerin pratikleri bahsinde. Ölçüt/dayanak olamazsınız. Yani demem şu, siz hem yargıdan bahsetmiş, ama hemde ifadenizi pekiştirmek için, bir önyargıya sarılmış oldunuz, bu ciddi bir çelişki...
Neyse tekrar hoşgeldin :)
Evet,subjektiflikler içindeyiz yada herşey gerçek :)
İlahimasal
31-03-2015, 11:37
Geçen hafta iş dolayısıyla izmir mermer fuarına gittim.akşam izmirdeki oteller fuardan kaynaklı kazık tarifleri yüzünden kuşadasında kalmaya karar verdik.uztmayalım sabah otel den çıkdıkdan sonra selçukdaki efes tarihi kentine gidip bakalım dedik. bilenler vardır efesin yukarısında meryem ana kilisesi var.bizde çıkdık oraya.kış dönemi olmasına rağmen bir çok hristiyan batılı otobüslerle oraya gelmişler.
o insanlara bakdım bizim mekkecilerle kıyasladım .hazımsız bir tavırlarını görmedim.ellerine taş alı şeytan taşlamıyorlardı,ellerinde bıçaklar hayvan kurban kesmeye uğraşmıyorlardı.tek tip elbise giyip garip ritüellerde bulunmuyorlardı..
batılılar bana göre gelişmişler medeniyet konusunda
ancak ortaçağ hristiyanları şimdiki işid gibiymişler. 6 yüz senede müthiş bir gelişme.
Umidi kesmeyelim diyorsun yani; 600 sene sonra muslumanlar da gunumuz hristiyanlarina benzeyebilir:)
Nana Buluku
31-03-2015, 17:28
Umidi kesmeyelim diyorsun yani; 600 sene sonra muslumanlar da gunumuz hristiyanlarina benzeyebilir:)
600 sene sonra Dünya'da din kalacak mı acaba. :)
Umarim din de kalmaz para da.
İlahimasal
31-03-2015, 18:35
sayın vartor.....müslüman tayfası için ümit yok........ zaten bilimin karşısında hiç bir din ayakda kalamaz..
müslümanların zaten bu dünyaya faydası yok.
Cyberpunk
31-03-2015, 20:23
Murtedlerin oldurulmesi engizisyon degilmi islamda?
Hristiyanforum göstermiştir ki bugün mağduriyet edebiyatı yapan bu Hristiyanlar, Türkiye'de sayısal çoğunluğu ele geçirseler, farklı olana tahammül ve saygı gösterme noktasında Müslümanlardan daha farklı bir tutum takınmayacaklardır.
Bu bakımdan Hristiyanforumun, Hristiyanların gerçek (samimiyetten, saygıdan, adaletten ve dürüstlükten uzak) yüzlerini görebilmemiz bakımından fevkalade faydalı bir platform olduğunu düşünüyorum.
Olamaz diye bir şey yok.Bakılamayan güzellik elden alınır.Hristiyanforum'da bu dünyada bir site.Sizde onu anlamıyarak,ona bir taş atarak,bahsettiğiniz konunun gerçekleşmesi için bir katalizör görevi görmediğinize eminmisiniz.
Olamaz diye bir şey yok.Bakılamayan güzellik elden alınır.Hristiyanforum'da bu dünyada bir site.Sizde onu anlamıyarak,ona bir taş atarak,bahsettiğiniz konunun gerçekleşmesi için bir katalizör görevi görmediğinize eminmisiniz.
Bırak laf ebeliği yapmayı da derdin nedir söyle de cevabını verelim. Hristiyanforum propgandası yapmayamı geldin buraya.
Sen bırak insanları önyargılı olmakla itham etmeyi de önce forum ağanız Sadmin'in babasının çiftliği gibi yönettiği forumunuz da ki keyfi uygulamalara ve terbiyesizliklere sesinizi çıkartın ki samimiyetinize inanalım.
Tabi bir de forumunuzda ki Katolik mafyaya değinmeden olmaz. Bu Katolik mafya her konuyu döndürüp, dolaştırıp Protestanlara sövme noktasına getirirler. Katolikliğin geçmişinde ki hataları ''yav bi şeyler olmuş işte zamanında kurcalamayalım'' diye geçiştiren bu zatlar protestan kiliselerinin kendilerince yanlış gördükleri uygulamalarını çarşaf çarşaf foruma asıp, koro halinde sayıştırırlar. Tabi bu arada protestanlar ile konuşurken de o protestan değerlere kendilerini kaybedercesine saldıranlar sanki bunlar değilmiş gibi o samimiyetsiz üslupları ile ''ah kardeşim, canım, ciğerim'' gibi sözleri kullanmaktan imtina göstermezler.
Siz gidin önce o forum ağanızın despotluğuna gıkınızı çıkartın, sonra buraya gelip insanları önyargılı olmakla itham edin.
Bırak laf ebeliği yapmayı da derdin nedir söyle de cevabını verelim. Hristiyanforum propgandası yapmayamı geldin buraya.
Sen bırak insanları önyargılı olmakla itham etmeyi de önce forum ağanız Sadmin'in babasının çiftliği gibi yönettiği forumunuz da ki keyfi uygulamalara ve terbiyesizliklere sesinizi çıkartın ki samimiyetinize inanalım.
Tabi bir de forumunuzda ki Katolik mafyaya değinmeden olmaz. Bu Katolik mafya her konuyu döndürüp, dolaştırıp Protestanlara sövme noktasına getirirler. Katolikliğin geçmişinde ki hataları ''yav bi şeyler olmuş işte zamanında kurcalamayalım'' diye geçiştiren bu zatlar protestan kiliselerinin kendilerince yanlış gördükleri uygulamalarını çarşaf çarşaf foruma asıp, koro halinde sayıştırırlar. Tabi bu arada protestanlar ile konuşurken de o protestan değerlere kendilerini kaybedercesine saldıranlar sanki bunlar değilmiş gibi o samimiyetsiz üslupları ile ''ah kardeşim, canım, ciğerim'' gibi sözleri kullanmaktan imtina göstermezler.
Siz gidin önce o forum ağanızın despotluğuna gıkınızı çıkartın, sonra buraya gelip insanları önyargılı olmakla itham edin.
Evet,kimseyi itham etmeye hakkım yok.Farkettim,anladım
Sizede,hangi foruma giriyorsam o forumada
Bir söz var:karanlık dediğine sövmek mi istersin,bir mumda sen mi yakmak istersin diye.
Şimdi bunada laf ebeliği diyebilirsin.
Hayatı,Dünyayı tam anlamıyla çözemediğimiz için kimseye yüklenemeyiz değilmi.Hepimiz bu dünyada yaşıyoruz.
Laf ebeliği nedir,ne değildir diye zihnimi açarsanız memnun olurum.
Vefik Sami
04-04-2015, 13:48
Hristiyanforum gerçekten katı sınırları olan, farklı görüş, inanç ve düşüncelere tahammülsüz, katolik ağırlıklı bir site. Adı geçen foruma ilk kaydolduğumda e-posta adresime "mesihçiler@hotmail.com" adresinden bir mesaj geldi. Hristiyanlıkla ilgilendiğim için beni kutlayan ve teşvik eden bir mesaj idi. Benim gibi MESİH'ten bihaber biriyle bu denli ilgilenmelerinden memnun olmuştum açıkçası.E-posta'nın kaynağı da Antalyadaki bir katolik kilisesi imiş.
Daha sonra dikkatımi çeken bir şey oldu.
e-posta adresi.
"mesihçiler"
Son derece banâl ve samimiyetsiz buldum.
"Orhancılar, müslümcüler" gibi sıradan bir niteleme idi.
O zaman dahi, bir inançlı kişinin kendisini "mesihçi" olarak nitelemesinin son derece yakışıksız olduğunu fark etmiştim.
Bu yakıştırmayı/isimlendirmeyi yapanların MESİH'in kim olduğunu anlayabildiklerinden emin değilim.
MESİH benim Rab'bim efendim hülâsâ her şeyim.
Ben O'nun ayağının tozu olabilsem keşke.
"mesihçi" ne demek ya hu ?
Hristiyanforum gerçekten katı sınırları olan, farklı görüş, inanç ve düşüncelere tahammülsüz, katolik ağırlıklı bir site.
Hayır bi de ondan sonra ''yok ayrımcılığa uyguluyoruz, inanç özgürlüğümüz yok, baskıya maruz kalıyoruz'' diye ağlamıyorlar mı öldürüyo beni.Sen sanal bir platformda dahi eline yetkiyi geçirdiğinde terör estiriyor, senin gibi düşünmeyen herkese sansür uyguluyorken hangi yüzle gelip birde şikayet etme, yakınma hakkını kendinde görüyorsun.