Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-11-2009, 21:54
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart hazımsız hrıstiyanlar

geçen gün aşağıda linki olan hrıstiyan sitesineüye oldum
http://www.hristiyanforum.com/forum/...uk-buyruk-f152
derdim merak ettiklrimi öğrenmek hemde o toplumun (internetteki) havasını soluklamaktı
ve ikinci gün beni ve İP'imi çektiler.
sorduğum önce şuydu.
isa gibi mütevazi bir peygamberin hrıstiyan din adamları niye bu kadar şatafatlı ve süslü giyiniyorlar. ve bunun tarihihsel süreci nasıldır.
birisi saçma cevaplar verdi bende sen cevap vermemişsin düşündüklerini yazmışsın
ikinci sorum ise, kiliselerdeki mum yakma ritüeli neyin simgesidir
tüzüklerinin aksine bir kelime bile etmedim. fakat beni bu sordukları yüzünden vatikandaki papa gibi aforoz ettiler. dertleri ve sorunları aynı dinci siteler gibi aksi sözlere tahammülleri yok. yani hepsi aynı b. kun soyu
birde azınlık dinlerine yapılan şeylerden şikayet eden başlıklar açmışlar. ülen sen zaten faşist bir yönetim anlayışa sahipsiniz siz faşist tutumlardan şikayet etme hakkınız varmı? o siteden bu yazıyı okuyan varsa yazıklar olsun demeden edemiyeceğim.
içimden daha kötü şeyler söylemek geçiyor ama dilimi tuttum

bilhassa paolo gelirse ondan cevap bekliyorum.
turan dursun sitesi bence en özgür site bunu tekrar idrak ettim

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 18-11-2009, 22:02
Kıdemli Üye

Aşağıdaki sebeplerden dolayı bu bölüme giremiyor olabilirsiniz.:
SADECE 30 SANİYE İÇİNDE SİTEMİZE ÜYE OLUP BU YAZIYI OKUYABİLİRSİNİZ.

HIZLI ÜYELİK KAYDI

NOT:Şu anda bulunduğunuz sayfayı kaybetmemek için bu pencereyi kapatmayınız, kayıt olduktan sonra şu andaki sayfayı açıp F5 tuşuna basınız

Engelleme süresi: henüz yok

siteye girdiğimde karşıma bu çıkıyor. beni bir daha kapıdan baktırmaya bile tahammülleri yok . utanmazlar

Alt 11-11-2013, 20:40
Kıdemli Üye

başka bir nicle üye oldum . bir kitapla ilgili bizim siteyi referans verdim.beni yine şutlamışlar. bunlar talibandan beter .hiç hoş görüleri yok tam bir yobazlar

Alt 11-11-2013, 20:45
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Kendisi gibi düşünmeyene tahammül gösteremeyen birisi,ahlaksızdır..
Biz burada müslümanlara sonuna kadar tahammül gösteriyoruz ama bizi hiç bir dini sitede hoş karşılamazlar..
Alt 11-11-2013, 21:22
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Adı geçen siteden beni de "şut"ladılar.
Sakın, imanlı oldukları sanrısına kapılmayın.
Bunlar imanlı falan değil; kültür dindarı.
Kültürel kimlik ve âidiyet peşindeler.

Kendi sitelerinde her önüne gelenin yazmasına izin vermeyişlerini anlayabilirim.

Çünki daha namaz kılacak kadar âyet-sûre ezberleyememişken, palayı kapıp uyuz beygir üstünde ve "Fatih'in fedâisi Mamçakoğlu" pozunda "Hamle bre kâfir" moduna girerek siteye dalmaya çabalayan epey müselman var

Ama hiç olmazsa bunların "ağababaları" bu foruma gelip eleştirilere cevap verebilir.
Yâni Milleti "imana getirme" adına değil.
Bilgi alış-verişi adına.

Buna dahi cesâret edemiyor olmaları, imanlarındaki samimiyetin derecesini göstermekte.

Bir ufak ek yapayım.
Hrsitiyan; "İsa'ya benzeyen" demekmiş.
Bunlar Hristiyan değil.
Pavlustiyan.

Çünki İsâ riyâkar değildi.
Pavlus ise bukâlemun gibi renkten renge girmeyi matah bir iş kabul eder.

1 Ko 9:20 Yahudiler'i kazanmak için Yahudiler'e Yahudi gibi davrandım. Kendim Kutsal Yasa'nın denetimi altında olmadığım halde, Yasa altında olanları kazanmak için onlara Yasa altındaymışım gibi davrandım.
Alt 12-11-2013, 01:29
Bedevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bedevi Bedevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1 Ko 9:20 Yahudiler'i kazanmak için Yahudiler'e Yahudi gibi davrandım. Kendim Kutsal Yasa'nın denetimi altında olmadığım halde, Yasa altında olanları kazanmak için onlara Yasa altındaymışım gibi davrandım.
Sayın Vefik Sami,

Pavlus'un yukarıda iktibas ettiğiniz sözleri onun, ''olmadığı şekilde göründüğü'' gibi bir sahtekarlığı değil, o dönemin dünyasında ki düşünsel ve inançsal kamplaşmaları yıkışını ifade etmektedir.
Bildiğiniz gibi Yahudiler, mümkün olduğu kadarıyla farklı inançlara mensup uluslarla irtibat ve iletişim kurmaktan kaçınmaktaydı.
Aynı şekilde diğer uluslarda Yahudilerle...
Fakat İsa Mesih, çarmıhtaki eylemi vasıtsasıyla Yahudiler ile diğer uluslar arasındaki bu duvarı yıkarak iki topluluktan kendisine ait yeni bir topluluk meydana getirmiştir.
İşte Pavlus'da yukarıdaki ifadeleriyle halklar arasındaki bu kamplaşmalara itibar etmediğini ifade etmektedir ki bunun izlerini Galatyalılar 2:11-21'de sünnetsizlerle aynı sofraya oturmaktan kaçınan Kefas'ı azarlarkende görüyoruz.
Diğer yandan Pavlus, gerçekten bir sahtekar olsaydı bunu herhalde açık bir şekilde ifade etmezdi.
Zira böyle bir durum Pavlus'un bir düzenbazdan ziyade oldukça saf birisi olduğunu gösterirdi.
Hristiyanforum meselesine gelirsekte, söz konusu forumda bende HVOO mahlasıyla yazmaktayım ve söz konusu platformda Hristiyanlık adına faydalı materyallerin bulunduğunu düşünmekteyim.
Fakat iddia ettiğiniz gibi haksız yere forumda ki ifade özgürlüğünüz tahakküm altına alındıysa Hristiyan forum yönetimi yanlış yapmıştır demektir.
Eğer dilerseniz forumda yazdığınız mahlasınızı bana iletin ve bende şikayetinizi Hristiyanforum yönetimine bildireyim.
Alt 12-11-2013, 03:02
Proculte Proculte isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayin ozgur beyin sizi Engizisyon mahkemeleri gibi yargilayip atmislarDua edin temsili canli canli yakilmamissiniz.Hristiyan inan arkadaslar hemen kizacak ama engizisyon mahkemelerinin tanimini asagida veriyorum ozgur beyin atilma sebebine uyuyormu siz karar verin.

Engizisyon nedir?

Roma Katolik Kilisesinin Hıristiyanlığı muhafaza etmek ve karşı olanları veya yeni fikirler ortaya atanları cezalandırmak için kurduğu ruhban cemiyeti mahkemeleri. 1183 (H.578) tarihinde kurulmaya başladı ve 1807 (H. 1222)ye kadar tam altı asır devam etti. İtalya, İspanya, Fransa ile diğer Batı Avrupa devletlerinde kurulan bu korkunç malikanelerde sayısız insanlar, ya din uğruna veya yeni fikirler ortaya koydukları için, haksız yere öldürüldüler, yahut diri diri yakıldılar
Alt 12-11-2013, 21:31
Kıdemli Üye

bu işte beni üzen .bu işe alet olan türk hrıstiyan olmaları. yahu siz bu ülkede yaşıyorsunuz . ve dini bağnalığın ne kadar kötü olmasını bilmemeleri. hatayda güya üç din barış içinde yaşıyormuş. ne barış ama!!!!!

Alt 13-11-2013, 15:42
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Söz konusu site beni de şutlamıştı. Sanırım en erken şutlandığım site olma rekorunu da kırdı. O site katolik-ortodoks ağırlıklı ve muhafazakar (yani hangi mezhepten olursa olsun muhafazakar olan) bir site. Liberal değiller. Abartılı bir kibarlık altında kendi kibir ve tahammülsüzlüklerini gizliyorlar. Kibir had safhada. Zaten her ileti evvela moderatör kontrolünden geçiyor, bu kadar kendine güvensiz bir site. Bunlar bir ülke yönetimini ele geçirse özgürlüğün ö'sü bile kalmaz.
Alt 17-11-2013, 12:43
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

jokerin son cümlesi de çarpıcı bir tespit içeriyor. Düşünsenize ellerinde kudret olsa karşıt sözün dile getirimini de yasaklayacaklar.

O sitede bilgi alışverişi yok ki!

Şutlayarak egolarını tatmin ediyor vatandaşlar.

Daha önce de dediğim gibi, site sahipleri sayın O. M. ;

Kendisi de kilisede DİSİPLİN altındadır ve bazı sebeplerden ötürü bir doktora görünmesini temenni ederim.

Önerilen Siteler