Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı
1 Ko 9:20 Yahudiler'i kazanmak için Yahudiler'e Yahudi gibi davrandım. Kendim Kutsal Yasa'nın denetimi altında olmadığım halde, Yasa altında olanları kazanmak için onlara Yasa altındaymışım gibi davrandım.
|
Sayın Vefik Sami,
Pavlus'un yukarıda iktibas ettiğiniz sözleri onun, ''olmadığı şekilde göründüğü'' gibi bir sahtekarlığı değil, o dönemin dünyasında ki düşünsel ve inançsal kamplaşmaları yıkışını ifade etmektedir.
Bildiğiniz gibi Yahudiler, mümkün olduğu kadarıyla farklı inançlara mensup uluslarla irtibat ve iletişim kurmaktan kaçınmaktaydı.
Aynı şekilde diğer uluslarda Yahudilerle...
Fakat İsa Mesih, çarmıhtaki eylemi vasıtsasıyla Yahudiler ile diğer uluslar arasındaki bu duvarı yıkarak iki topluluktan kendisine ait yeni bir topluluk meydana getirmiştir.
İşte Pavlus'da yukarıdaki ifadeleriyle halklar arasındaki bu kamplaşmalara itibar etmediğini ifade etmektedir ki bunun izlerini Galatyalılar 2:11-21'de sünnetsizlerle aynı sofraya oturmaktan kaçınan Kefas'ı azarlarkende görüyoruz.
Diğer yandan Pavlus, gerçekten bir sahtekar olsaydı bunu herhalde açık bir şekilde ifade etmezdi.
Zira böyle bir durum Pavlus'un bir düzenbazdan ziyade oldukça saf birisi olduğunu gösterirdi.
Hristiyanforum meselesine gelirsekte, söz konusu forumda bende HVOO mahlasıyla yazmaktayım ve söz konusu platformda Hristiyanlık adına faydalı materyallerin bulunduğunu düşünmekteyim.
Fakat iddia ettiğiniz gibi haksız yere forumda ki ifade özgürlüğünüz tahakküm altına alındıysa Hristiyan forum yönetimi yanlış yapmıştır demektir.
Eğer dilerseniz forumda yazdığınız mahlasınızı bana iletin ve bende şikayetinizi Hristiyanforum yönetimine bildireyim.