PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsa Hakkında Söylenenler


digeri_1
18-11-2009, 23:05
"Nasıralı isanın ...tarihe damgasını vurmuş en büyük kişi olduğu su götürmez bir gerçektir" - H.G.Wells,İngiliz tarihçi

"Çocukken hem kutsal kitaptan hem de talmuddan eğitim aldım .Aslen Yahudiyim ama Nasıralının kişilğinden hep etkilenmişimdir"
-Albert Einstein ,Almanya doğumlu bilim adamı

"Mesih gelmiş geçmiş en büyük kahramanların içinde eşşiz bir yere sahiptir"
-Philip Schaff ,isviçre doğumlu ilahiyatçı ve tarihçi

"Tümüyle masum bir adam ,düşmanları da dahil olmak üzere insanların iyiliği için kendini kurban olarak sundu ve dünya için fidye verdi. Bu kusursuz bir eylemdi." -M.K. Gandhi ,hindistan ruhani ve siyasi lider

"Hayatımın otuz beş yılı boyunca kelienin tam anlamıyla nihilisttim ,hiç bir şeye inanmıyordum .Beş yıl önce iman etim ve hayatım birden bire değişti"
- Kont Lev Tolstoy , Rus yazar ve filozof

"İsaın yaşamnn tamamiyle efsane olduğunu düşünebilir miyiz ?Aslında dostum, bunun bir efsane olduğunu gösteren hiç bir delil yoktur. Tersine ,isa mesihin gerçek bir kişi olduğunu gösteren kanıtlar, varlığından hiç kimsenin şüphe duymaya kalkmadığı Sokrates in yaşamıyla ilgili kanıtlardan fazla"

-Jean -Jacques Rousseau ,Fransız filozof

Peki siz İsa hakında ne düşünüyorsunuz ? Yukarda ünlü ingiliz tarihçi Wellsten ,dünyanın en büyük bilim adamı Albert Einstein dan ,Gandhiden ,J.J.Rousseau dan ,romanlarını okuduğunuz Tolstoydan vs. örnekler verdim .

Siz ne düşünüyorsunuz ?

breymin
18-11-2009, 23:25
Isa nin yasayip yasamadigini bilmiyorum ama incildeki isadan okudugumda cok etkilenmisdim,yasamis olsada olmasada benim icin hicbir önemi yok,bugün onun sayesinde milyonlarca insan iyilik görüyor iyilik yapiyor,bunlari yaptiran isanin kitaptaki sözleri.saygilar

ozgur_beyin
18-11-2009, 23:38
Isa nin yasayip yasamadigini bilmiyorum ama incildeki isadan okudugumda cok etkilenmisdim,yasamis olsada olmasada benim icin hicbir önemi yok,bugün onun sayesinde milyonlarca insan iyilik görüyor iyilik yapiyor,bunlari yaptiran isanin kitaptaki sözleri.saygilar

sevgili kelebek bu dediğin nasıl oluyor.
beni bir sitede dayanamadılar şutladılar

breymin
18-11-2009, 23:47
Sevgili özgür beyin seni sutlamalari ayri konu, isevilerin yardimsever olmalari ayri konu.

digeri_1
19-11-2009, 00:03
Bu ayrı bi konu özgür beyin . Ama paylaştığın içn teşekkürler. bir önceki konuda ve başka yerlerde isanın iki yüzlü olduğu ,, birilerini kılıçtan geçireceğiyle ilgili söylentiler dolaşıyor.

asma ve çubuk la ilgili simgesel öyküler hep veriliyor ama başka yerlere hiç değinilmiyor. tek taraflı subjektif bilgiler hakim . büyük bilim insanları, filozoflar, tarihçiler, yazarlar isanın gerçekten yaşamış , duygudaş ,ilerici ve demokrat yanıyla ilgili yazıyorlar.

Ahmet kaya bile (ateist olduğunu biliyorum) en çok etkilendiği kişiliği sormuşlar isa demiş. :) Yada imannuel Kant gibi ,Descartes gibi ünlü filozoflar da isanın yaşamış tarihsel biri olduğunu ve etkileyici bir öğretmen olduğunu ve ilahi yanını vurgulamışlar. Şimdi birileri kakıp isanın "çubuklar atılıp yakılır" sözünü kullanarak bak işte zalim demeye getiriyorlar. Bu simgesel bir sözdür ve herşeyinizi bu iki sözcüğe göre temellendiremezsiniz :) ben böyle düşünüyorum.

sevgiler

Natan
19-11-2009, 00:10
Ayrıca isanın hasaları iyieştirmesinde dikkat edilmeyen bir ayrıntı var : hastaya elini uzatıp dokundu . Birileri deri hatalığına yakalanıyor, cüzam denilen . vs gibi çoğularının görünce bile bakmadığı yolunu değiştirdiğ, ama incilde okuduğumuzda isanın o kişiye "elini uzatıp " "dokunduğu" ve öyle iyileştirdiği yazılı. uzaktan "aman canım iyileş "felan demiyor :) bence iyi bir arıntı.

hem lazar öldüğünde "ağladığı" da yazılı bu onun duygudaş olduğunu verhametli olduğunu göstermez mi,

bir kadını zina yaparken yakalıyorlar, ve isaya getiriyorlar, taşlayalmı diye sorduklarında o " aranızda kim günahsızsa ilk taşı o atsın" diiyor.

Muhammed ne diyordu :) recm . Bu islam peygamberi Muhammedle araındaki bir fark. yada hangi müzeye gittiğinizde isanın kılıçlarını felan görürsünüz özür beyin ? başka bir peygamberin ,görmek için çok uğraşmanıza gerek yok dimi


sevgiler

mongus
19-11-2009, 01:26
Ruhum huzurunda duran Allah sağ ve diridir ki, diye and içerdi.

Hz. İsa, Hz Muhammed'in müjdecisi olarak gelen, büyük bir peygamberdi, ve onun ümmeti olmayı dilemişti.

kitapkurdu82
19-11-2009, 01:50
Isa nin yasayip yasamadigini bilmiyorum ama incildeki isadan okudugumda cok etkilenmisdim,yasamis olsada olmasada benim icin hicbir önemi yok,bugün onun sayesinde milyonlarca insan iyilik görüyor iyilik yapiyor,bunlari yaptiran isanin kitaptaki sözleri.saygilar

İsa'ya inanan bizim bilmediğimiz ayrı bir topluluk mı var yoksa bugünkü Avrupa'dan mı bahsediyorsunuz.

Eğer Avrupa ve ABD başta olmak üzere hıristiyan dünyasından bahsediyorsanız size iyilik sever hıristiyanlar hakkında biraz bilgi vereyim;

1-) 1994 yılında Ruanda'da Hutuların soykırım tasarıları Fransız ordusu tarafından yapıldı ve tüm silahları Fransız ordusu sattı; birkaç gün içinde Hutular yüzbinlerce insanı palalarla kestiler. O hani bir Birleşmiş milletler var ya; onun genel sekreteri olan nobel Barış ödülü almış Kofi Annan adındaki adam; asker sayısını yükselterek soykırıma dur diyeceğine; asker sayısını 250'e düşürüp soykırım yapıldığını kabul etmedi. BM askerlerinin başındaki general 30000 kişinin hayatını kurtardığında hiç bi yetkili yardım etmedi ve general daha sonra intihara kalkıştı.

Aynı şekilde intikam almaya gelen Tutsiler aynı vahşeti bu sefer Belçikalıların yardımı ile yaptılar ve aynı yılda iki farklı soykırım yapılmış oldu. o hani soykırım yoktur diyen Bm Fransızların baskısı ile bölgedeki fransa hakimiyetinin kaybedilmemesi için olaylara müdahale kapsamında; soykırımı tanıdı ama ölenler çoktan ölmüşlerdir. Olsun iyilik sever isevi devletlerin canları sağolsun...

2-) Afganistan'da yakalanan bir Taliban grubu tutsak oldukları kampta aç ve uykusuz oldukları için bir anlık gafletten yararlanarak isyan çıkarttılar. ABD ve İngiliz askerleri günler süren bir çatışmanın ortasında yanlış koordinat vererek kendilerini bombaladı ve en sonunda baş edemeyeceklerini anlayınca; sığındıkları bodrum katını -20 derecelik soğuk suyla doldurup çoğunun ne olduğunu bile anlamadan donarak boğulmasını beklediler. İçeride birkaç silahlı mülteciden başka yaralılar vardı. Yaptıklarını sorgulamıyorum ama bugün bebek katillerinin hayatlarını düşünen o isevi devletlerin yetkilileri; o gün sırf açlık ve kötü muamele nedeniyle isyan etmiş olan insanları acımadan öldürdüler.

3-) İsveç'te yaşayan sami ve eskimo halkları 198o li yıllara kadar sistematik bir soykırım ile kısırlaştırmışlar ve en sonunda ülkeyi bir çoğu terk etmişlerdir.

4-) Tarihe kanlı pazar olarak geçen İrlandanın özgürlük yürüyüşünde İsevi İngiltere devleti; ellerinde silah olmayan masum vatandaşların üzerine ateş açmışlar ve yüzlerce insanı katletmişlerdir

5-) İkinci dünya Savaşından sonra; Savaşın bitmesini kutlayan ve Cezayir Bayrağı açarak yürüyüş yapan sivil halka Fransız askerleri ateş açmış ve tarihe Setif katliamı olarak geçen katliamdan insan sever İseviler; bir gün içinde 40000 kadar insanı öldürmüşlerdir. ölenlerin bir çoğu kadın ve çocuktan ibarettir.

Genel olarak 300 sene kadar dünyayı sömürmüş ve tüm dünya kaynaklarını kendisi için kullanmış sizin insan sever dediğiniz iseviler; tüm zenginliklerinin ve varlıklarının çok az bir bölümüyle belki de vicdanlarını rahatlamak amacıyla bugün hayır kurumlarına yardım etmekte ve kulağa hoş gele barış sözlerini sarf etmektedirler. Rahmetli Uğur Mumcu'nun da dediği gibi; bugün Batıda görülen saraylar; köşkler ve tüm zenginlik abideleri doğunun altın terinden yapılmış hırsızlığın ve sömürünün esiridir.

Bu nedenle dünyayı sömüren ve halen Irak; Afganistan; Afrika gibi bölgelerde sömürü düzenlerini petrol ve elmas için sürdüren devletlerin yardım sever olduklarını söylemeyiniz; trajı komik oluyor...

Natan
19-11-2009, 21:04
İsa'ya inanan bizim bilmediğimiz ayrı bir topluluk mı var yoksa bugünkü Avrupa'dan mı bahsediyorsunuz.

Bu nedenle dünyayı sömüren ve halen Irak; Afganistan; Afrika gibi bölgelerde sömürü düzenlerini petrol ve elmas için sürdüren devletlerin yardım sever olduklarını söylemeyiniz; trajı komik oluyor...


Aslında gerçek hrıstıyan kim diye sormak gerekiyor? Birilerii hrıstıyan olduğunu söyleyebilir . Bu Bush ta olabilir ,Mrkel de, din adamları yada güya hrıstıyan siyasi liderlerin ,geçmiş yüzyıllar boyunca yaptığı yada zamanımızda yapmaya devam ettiği işler,kutsal kitabın tanrısının taleplerine ve hrıstıyanlığın kurucusu isa mesihe tamamen terstir ! bu katillerin yada şarlatanların yaptıklarıyla isayı ve incili yargılayamazsınız.

örneğin isa takipçilerine ,bu dünyanın gerek politik sorunlarına karışmaktan gerekse de savaşlara katılıp insan öldürmekten uzak durmalarını öğretti.Ayrıca onlara barışsever olmayı,yasalara itaat etmelerini ,hertürlü önyargıdan uzak olarak hemcinsini sevmeyi,hatta başkalarını öldürmektense kendi hayatını feda etmeye hazır olmayı öğretti. Bu söylediklerim tamamen incile dayanmakta , isterseniz ayet ayet de yazabilirim.

Siz hastasınız ve doktara gidip ne rahatsızlığınızın olduğunu öğeniyorsunuz .Doktor da size bir reçete yazıyor. Ve bunlara uyun diyor, siz bu reçeteye uymuyorsunuz ve aksi yönde davranıp daha da rahatsızlanıyorsunuz . sonrada kalkıp bu reçeteyi yazan doktoru suçluyorsunuz. Doktor İsa dır. eçeteyi uygulamayan da insanlar! o halde suçu kim kime yüklemeli .!!



sevgiler

kitapkurdu82
20-11-2009, 17:02
Aslında gerçek hrıstıyan kim diye sormak gerekiyor? Birilerii hrıstıyan olduğunu söyleyebilir . Bu Bush ta olabilir ,Mrkel de, din adamları yada güya hrıstıyan siyasi liderlerin ,geçmiş yüzyıllar boyunca yaptığı yada zamanımızda yapmaya devam ettiği işler,kutsal kitabın tanrısının taleplerine ve hrıstıyanlığın kurucusu isa mesihe tamamen terstir ! bu katillerin yada şarlatanların yaptıklarıyla isayı ve incili yargılayamazsınız.

örneğin isa takipçilerine ,bu dünyanın gerek politik sorunlarına karışmaktan gerekse de savaşlara katılıp insan öldürmekten uzak durmalarını öğretti.Ayrıca onlara barışsever olmayı,yasalara itaat etmelerini ,hertürlü önyargıdan uzak olarak hemcinsini sevmeyi,hatta başkalarını öldürmektense kendi hayatını feda etmeye hazır olmayı öğretti. Bu söylediklerim tamamen incile dayanmakta , isterseniz ayet ayet de yazabilirim.

Siz hastasınız ve doktara gidip ne rahatsızlığınızın olduğunu öğeniyorsunuz .Doktor da size bir reçete yazıyor. Ve bunlara uyun diyor, siz bu reçeteye uymuyorsunuz ve aksi yönde davranıp daha da rahatsızlanıyorsunuz . sonrada kalkıp bu reçeteyi yazan doktoru suçluyorsunuz. Doktor İsa dır. eçeteyi uygulamayan da insanlar! o halde suçu kim kime yüklemeli .!!



sevgiler

Ben isevilerin sözde iyiliklerinin temelini isa'ya atfedilmesi ile ilgili olarak cevap yazmıştım. Anlatmak istediğim İsa'nın sözlerinden daha çok isevilerin aslında iyilik yapmadıkları ile ilgiliydi. Yani ben İsa güzel sözler söylemişse bile; bugün isevilerin bunu takmadığını ilettim.

Ayrıca yıllardır yapıla gelenlerin hıristiyanlık maskesi altında yapılması; hıristiyanlık dinin bu yapılanlara maske olabilecek kapasitede olmasının delili değil midir?

Bugünkü tıp ilmi dahil olmak üzere; bütün ilim dallarının yükselmesindeki etkinin hıristiyanlık dininin yıllardır bilimin önüne çektiği settin Fransız ihtilali gibi hareketler nedeniyle yıkılmasının nedeni değil midir?

Eğer bugün Hıristiyan ülkeler bilim ve gelişim aşamasında ilerici bir kimliğe sahip olabiliyorsa bu birazda dindeki engellemenin artık günümüz avrupasında sadece politik olarak kullanılmasından kaynaklanmaktadır

Yani din; (hangisi olduğu önemli değil) içindeki dinamikler ile dünyayı savaşa bulamaya devam etmektedir. Bu nedenle bizen olmayanlar yansın siyen bir dinden barış ve insanlık beklemek yanlış olur...

Nazzam-Cubbai
20-11-2009, 18:10
Aslında gerçek hrıstıyan kim diye sormak gerekiyor? Birilerii hrıstıyan olduğunu söyleyebilir . Bu Bush ta olabilir ,Mrkel de, din adamları yada güya hrıstıyan siyasi liderlerin ,geçmiş yüzyıllar boyunca yaptığı yada zamanımızda yapmaya devam ettiği işler,kutsal kitabın tanrısının taleplerine ve hrıstıyanlığın kurucusu isa mesihe tamamen terstir ! bu katillerin yada şarlatanların yaptıklarıyla isayı ve incili yargılayamazsınız.

örneğin isa takipçilerine ,bu dünyanın gerek politik sorunlarına karışmaktan gerekse de savaşlara katılıp insan öldürmekten uzak durmalarını öğretti.Ayrıca onlara barışsever olmayı,yasalara itaat etmelerini ,hertürlü önyargıdan uzak olarak hemcinsini sevmeyi,hatta başkalarını öldürmektense kendi hayatını feda etmeye hazır olmayı öğretti. Bu söylediklerim tamamen incile dayanmakta , isterseniz ayet ayet de yazabilirim.

Siz hastasınız ve doktara gidip ne rahatsızlığınızın olduğunu öğeniyorsunuz .Doktor da size bir reçete yazıyor. Ve bunlara uyun diyor, siz bu reçeteye uymuyorsunuz ve aksi yönde davranıp daha da rahatsızlanıyorsunuz . sonrada kalkıp bu reçeteyi yazan doktoru suçluyorsunuz. Doktor İsa dır. eçeteyi uygulamayan da insanlar! o halde suçu kim kime yüklemeli .!!


sevgiler


isa iki yüzlüdür , mesela feriselilere baska konusur onlar gitikten sonra baska konusur.


soru; zorla hiristiyan etme varmidir

cevab; vardir Isa derki " zorlan evim-soufram dolsun"

soru; isa niye hep benzetmeler üzere konusuyor ,

cevab; hem melek hemde seytan ola bilmesi icin

soru ; hirist ler missyonerlik yapmadan önce ne yaparlar
cevab;fitne fesat , kaos , günahkar yaparlar insanlari, savas , atesli bomba
salak yaparlar , fakir yaparlar


soru ; nerde yaziyor bunlar
El Cevab; yeni ahite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!


bunlarin hepsinin benzetmelerini veriyor tanri isa

ve hiristiyanlarin tarih bogü uygulamalari var ,

________________________________________________

resimler deki vahsetleri hepsinin yeni ahite yeri vardir

http://www.reformation.org/spanish-inquisition2.jpg


http://www.serveinspain.com/mrobertson/images/stories/albums/album08/Inquisition_Holland.jpg


modern inqvisitsion Irak afgan ve pakistanda da her gün bombalar,

http://www.rolfs-reisen.de/hpbimg/irak-brennt.jpg


http://aerzteblatt.lnsdata.de/bilder/2004/10/img112529.jpg


http://www.cyberday.de/blog/wp-content/uploads/2006/09/botero_abu.jpg



http://static.rp-online.de/layout/fotos/195x156/032526_IRAQ_PRISONER_ABUSE_NY12140b6bdf50001.jpg

mongus
20-11-2009, 18:19
Nazzam Cubbai güzel resimlerde, İsa bu natanın anlattığı İsa değil.

Nazzam-Cubbai
20-11-2009, 18:24
Nazzam Cubbai güzel resimlerde, İsa bu natanın anlattığı İsa değil.


evet yeni ahitdeki tanri rab isa maske takmis seytan


gercek Isa Kurandaki Hz.Isa

ozgurrr
20-11-2009, 18:25
"Nasıralı isanın ...tarihe damgasını vurmuş en büyük kişi olduğu su götürmez bir gerçektir" - H.G.Wells,İngiliz tarihçi


"Mesih gelmiş geçmiş en büyük kahramanların içinde eşşiz bir yere sahiptir"
-Philip Schaff ,isviçre doğumlu ilahiyatçı ve tarihçi

Bu ikisine katılıyorum bir hayal kahramanının tarihe damga vurmasına yani.

"İsaın yaşamnn tamamiyle efsane olduğunu düşünebilir miyiz ?Aslında dostum, bunun bir efsane olduğunu gösteren hiç bir delil yoktur. Tersine ,isa mesihin gerçek bir kişi olduğunu gösteren kanıtlar, varlığından hiç kimsenin şüphe duymaya kalkmadığı Sokrates in yaşamıyla ilgili kanıtlardan fazla"

-Jean -Jacques Rousseau ,Fransız filozof

NEREDE BU DELİLLER ? ( İncil ve Kur'anı delil göstermeyin lütfen :) )

Nazzam-Cubbai
20-11-2009, 18:29
ispanaklar karipikteki yerlileri yok ederlerken
hayvanlari insanlarin icine atmislar

haclilar suriyede insan eti yemislerdir

peki haclilar hiristiyan olmayani insan olarak görüyorlarmi

yeni ahit
Petrus 2: 12
Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. (Isaya inanmayan hayvan gibidir yakalanip bogazlanmasi gerekir)

insan insana yapmaz bu zülmü ama hiristiyan karsi tarafi hayvan olarak görürse ola bilir


http://www.kirchenopfer.de/images/balboadogsdebry.jpg



bügün devam ediyor ,ama tarih bogu bu seytanliklari yapiyorlar

ama melek maskeslerinide düsürmüyorlar , bizim avanaklarda inaniyor


http://www.spiegel.de/img/0,1020,352723,00.jpg

mongus
20-11-2009, 19:09
Mükemmel replikler nazzam-cubbai

böyle şeyler gönderirsen hristiyanlığı öğreniriz, heralde bunlar devlet argümanı olarak işlemişler hristiyanlığı.

Freester
20-11-2009, 22:08
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım..."
Albert Einstein

Bence çelişki var ...

Natan
20-11-2009, 23:00
Ben isevilerin sözde iyiliklerinin temelini isa'ya atfedilmesi ile ilgili olarak cevap yazmıştım. Anlatmak istediğim İsa'nın sözlerinden daha çok isevilerin aslında iyilik yapmadıkları ile ilgiliydi. Yani ben İsa güzel sözler söylemişse bile; bugün isevilerin bunu takmadığını ilettim.



teşekkür ederim ama bunları uygulayanlar da var :)

Natan
20-11-2009, 23:08
arkadaşlar cevaplarınız okudum gerçekten şu an az zamanım olduğu ve müsait olmadığım için genişçe yazamıyorum ancak size şunu söyleyeyim ki isa mesihin gerçekten yaşamış olduğu su götürmez bir gerçektir, bunu incille kanıtlamıcam ancak incilin bir iddası var ve incil eğer tanrı sözü olduğu kanıtlanırsa orda yazılanlar da doğru demektir. Bu konuda sayısız makale avar ve kutsal kitabın doğruluğu ortadadır, dürüsstlüğü de. ibrahimin, lut un işlediği günahlar davudun naneleri , hepsi dürüstçe kaydedilmiştir mesela, ciddiyim , ne kadar ksur varsa bunlar dürüstçe söyleniyor, isanın bu gun kılıç kullandığını idda edebilir misiniz, albert einstein'dan tutun newtona ve ımmanuel kanta kadar , isa ve kutsal kitap saygı görmüştür.ön yargısız okuyun lütfen burda bir şeyleri empoze etmek için söylemiyorum ancak gerçekten farklı şeyler var.


Ben bugün hertürlü pisliği yapabilirim ancak yapmıyorum yada yapmamaya çalışıyorum , bunun isayla alakası yok, adam öldürenlere, insan öldürenlere bakıpta İsayı neden yargılıyorsunuz ?

Sevgiiler

Nazzam-Cubbai
21-11-2009, 00:05
hiristiyanlarin düsman oldugu toplum modeli

toplumda sevgi saygi dayanisma yardimlasma insanlarin birbirlerine güven duymasi.
varsa orda misyonerlik yapilmas .


Missyonerligin ön sartlari

(Matta 5/1)
-Ne mutlu ruhta yoksul olanlara!
Göklerin Egemenliği onlarındır.( yani aptalarin) .
2-Luka 5/31
İsa onlara şu karşılığı verdi: «Sağlıklı olanların değil,hastaların hekime ihtiyacı var. ( yani hastalarin)
3-luka 5/32
32Ben doğru kişileri değil, günahkârları tövbeye çağırmaya geldim.»(yani günahkarlarin)

Luka 12:49-50
Ben dünyaya ateş yağdırmaya geldim. Keşke bu ateş daha şimdiden alevlenmiş olsaydı! Yeryüzüne barış getirmeye mi geldiğimi sanıyorsunuz? Size hayır diyorum, ben ayrılık getirmeye geldim. Bundan böyle bir evde beş kişi, ikiye karşı üç, üçe karşı iki bölünmüş olacak. Baba oğluna karşı, oğul babasına karşı, anne kızına karşı, kız annesine karşı, kaynana gelinine karşı, gelin kaynanasına karşı olacaktır.»

burda misyonerlere , tesvik var

-ruhsal mutmayin olanlari ruhsal yoksul yapmak sonra missyonerlik

-sayglikli iseler hastalik li yap sonra misyonerlik

- temiz ve günah bilmiyorlarsa , günahkar yap sonra misyonerlik

-ailelerde ve toplumda birlik beraberlik varsa ayrilik fitne fesat yaymak

evet batinin tarih ve aktuel olarak uyguladiklari yöntemler

-----------------------------
haclilar üc gün üc gece Kudusü de hem yahudileri hemde Müslümanlari ayni asadaki ayeteki gibi bogazlamistirlar

Petrus 2: 12
Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. (Isaya inanmayan hayvan gibidir yakalanip bogazlanmasi gerekir)
----------------------
kilise ispanyadaki Yahudileri ve Müslümanlari toplu halde yakmislardir
kotolik olmayan baska hiristleride yakmislardir , irakta afganda pakistanda Insanlari bombalar ile yakiyor , katolik kilisenin dayandigi yeni ahit bölümü

Yuhanna 15/6
Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar. (Isa ya inanmayan kuru tahtadir toparlayin yakin)
----------------------------------------------

Luka 19/27 `Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'» (Burdaki kral bir benzetmedir kendisinin ikinci gelisi anlatir Isa , ona tabii olmayanlar kilictan gecirilecek)
--------------------

Kürd Türk ayrimi
Arab berberi ayrimi
sia sünni ayrimi
vs. vs,

bu fitne fesatlari hep bati maddi ve manevi olarak tesvik ediyor
yeni ahiteki dayandiklari bölüm

Matta 10 /34
Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben oğulla babasının, kızla annesinin, gelinle kaynanasının arasına ayrılık sokmaya geldim. `İnsanın düşmanları, kendi ev halkı olacaktır.'

Natan
21-11-2009, 11:55
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım..."
Albert Einstein

Bence çelişki var ...

Çelişki yok , Einsteinin bahsettiği İsanın etkileyici bir kişiliğinin olduğu . Yoksa hrıstıyan olduğunu idda etmedik.

haclilar üc gün üc gece Kudusü de hem yahudileri hemde Müslümanlari ayni asadaki ayeteki gibi bogazlamistirlar

Petrus 2: 12
Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. (Isaya inanmayan hayvan gibidir yakalanip bogazlanmasi gerekir)

Kürd Türk ayrimi
Arab berberi ayrimi
sia sünni ayrimi
vs. vs,


Bakış açınız önyargılı gibi geldi bana. Kimse var olan acıları inkar etmiyor karşı olduğum nokta incilin bu acıları dışladığı , şiddeti tasvip etmediği. Gösterdiğiniz ayetleri tek tek yazmayın , bölüme göre anlam kazanıyor çünkü, ayrıca diğer sevgiyle ,merhametle, paylaşımlarla ilgi olan ayetleri neden yazmıyorsunuz. ? taraflı düşünüyorsunuz . Objektif değilsiniz. Ben böyle anlıyorum.

mongus
21-11-2009, 20:56
Peki İsa kılç kullanmadıysa, müridleri niye kılıç kullanıyo NATAN.

Natan
21-11-2009, 21:40
Osıralarda yurtsever partisi ve milliyetçilik havası hakimdi, Ve bazı arkadaşları yanında nedendir bilinmez çakı , bıcak vs taşımış olabilirler. Belkide güvenlik için bu gun bile yanında silah taşıyanlar var. Şahsen ben şiddetten nefret ederim , ama İsanın da şiddetten yana olmadığını biliyorum. Öğrencileri ne taşımış ne için taşımış tam olarak bilemeyeceğim , belki o zamanın şartlarını düşünürsek güvenlik için olabilir. Yada şiddtten hoşlanan müridleri de vardır ama sanmıyorum,uzak bi ihtimal.

mongus
21-11-2009, 21:49
Sayın Natan

Barnabas incili hakkındaki düşüncelerin nelerdir.

Natan
21-11-2009, 21:53
Apokrif bazı metinler türemiştir ,olabilir , ben barnabas incilinin tanrısal olduğunu felan sanmıyorum . Bu benim düşüncem. Pek değerli görmediğimden bu konuda kişisel bir araştırma da yapmadım ( sistemli bir çalışma ) . Siz paylaşın lütfen .

mongus
21-11-2009, 21:56
Ben okudum biraz, ama hristiyahttp://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=barnabas+incili+tam+metin&meta=&aq=1&oq=barnabas+nların neden bu kitabı kabul etmeyişini anlamış değilim.

şu linkte tam metin var.

mongus
21-11-2009, 21:57
http://www.barnabas-incili.com/

Natan
21-11-2009, 21:59
Aslında geçenlerde bir kitapcıda gezerken raflardan birinde rastladım, Yahuda inciliyle ilgili, neden doğru olmasın tarzında ama doğruluğunun ölçütü nedir ? Neye göre doğrudur ? Doğru nedir ? bu konuda araştırıcam . teşekkürler

mongus
21-11-2009, 22:25
sevinirim Natan. Benide bilgilendirirsen, okuduktan sonra.