papillon´isimli üyeden Alıntı
Isa nin yasayip yasamadigini bilmiyorum ama incildeki isadan okudugumda cok etkilenmisdim,yasamis olsada olmasada benim icin hicbir önemi yok,bugün onun sayesinde milyonlarca insan iyilik görüyor iyilik yapiyor,bunlari yaptiran isanin kitaptaki sözleri.saygilar
|
İsa'ya inanan bizim bilmediğimiz ayrı bir topluluk mı var yoksa bugünkü Avrupa'dan mı bahsediyorsunuz.
Eğer Avrupa ve ABD başta olmak üzere hıristiyan dünyasından bahsediyorsanız size iyilik sever hıristiyanlar hakkında biraz bilgi vereyim;
1-) 1994 yılında Ruanda'da Hutuların soykırım tasarıları Fransız ordusu tarafından yapıldı ve tüm silahları Fransız ordusu sattı; birkaç gün içinde Hutular yüzbinlerce insanı palalarla kestiler. O hani bir Birleşmiş milletler var ya; onun genel sekreteri olan nobel Barış ödülü almış Kofi Annan adındaki adam; asker sayısını yükselterek soykırıma dur diyeceğine; asker sayısını 250'e düşürüp soykırım yapıldığını kabul etmedi. BM askerlerinin başındaki general 30000 kişinin hayatını kurtardığında hiç bi yetkili yardım etmedi ve general daha sonra intihara kalkıştı.
Aynı şekilde intikam almaya gelen Tutsiler aynı vahşeti bu sefer Belçikalıların yardımı ile yaptılar ve aynı yılda iki farklı soykırım yapılmış oldu. o hani soykırım yoktur diyen Bm Fransızların baskısı ile bölgedeki fransa hakimiyetinin kaybedilmemesi için olaylara müdahale kapsamında; soykırımı tanıdı ama ölenler çoktan ölmüşlerdir. Olsun iyilik sever isevi devletlerin canları sağolsun...
2-) Afganistan'da yakalanan bir Taliban grubu tutsak oldukları kampta aç ve uykusuz oldukları için bir anlık gafletten yararlanarak isyan çıkarttılar. ABD ve İngiliz askerleri günler süren bir çatışmanın ortasında yanlış koordinat vererek kendilerini bombaladı ve en sonunda baş edemeyeceklerini anlayınca; sığındıkları bodrum katını -20 derecelik soğuk suyla doldurup çoğunun ne olduğunu bile anlamadan donarak boğulmasını beklediler. İçeride birkaç silahlı mülteciden başka yaralılar vardı. Yaptıklarını sorgulamıyorum ama bugün bebek katillerinin hayatlarını düşünen o isevi devletlerin yetkilileri; o gün sırf açlık ve kötü muamele nedeniyle isyan etmiş olan insanları acımadan öldürdüler.
3-) İsveç'te yaşayan sami ve eskimo halkları 198o li yıllara kadar sistematik bir soykırım ile kısırlaştırmışlar ve en sonunda ülkeyi bir çoğu terk etmişlerdir.
4-) Tarihe kanlı pazar olarak geçen İrlandanın özgürlük yürüyüşünde İsevi İngiltere devleti; ellerinde silah olmayan masum vatandaşların üzerine ateş açmışlar ve yüzlerce insanı katletmişlerdir
5-) İkinci dünya Savaşından sonra; Savaşın bitmesini kutlayan ve Cezayir Bayrağı açarak yürüyüş yapan sivil halka Fransız askerleri ateş açmış ve tarihe Setif katliamı olarak geçen katliamdan insan sever İseviler; bir gün içinde 40000 kadar insanı öldürmüşlerdir. ölenlerin bir çoğu kadın ve çocuktan ibarettir.
Genel olarak 300 sene kadar dünyayı sömürmüş ve tüm dünya kaynaklarını kendisi için kullanmış sizin insan sever dediğiniz iseviler; tüm zenginliklerinin ve varlıklarının çok az bir bölümüyle belki de vicdanlarını rahatlamak amacıyla bugün hayır kurumlarına yardım etmekte ve kulağa hoş gele barış sözlerini sarf etmektedirler. Rahmetli Uğur Mumcu'nun da dediği gibi; bugün Batıda görülen saraylar; köşkler ve tüm zenginlik abideleri doğunun altın terinden yapılmış hırsızlığın ve sömürünün esiridir.
Bu nedenle dünyayı sömüren ve halen Irak; Afganistan; Afrika gibi bölgelerde sömürü düzenlerini petrol ve elmas için sürdüren devletlerin yardım sever olduklarını söylemeyiniz; trajı komik oluyor...