Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve Serap Öldü...
Averroes
07-12-2009, 23:02
8 kasım günü, Küçükçekmece Kanarya mahallesinde durakta yolcu almayı bekleyen İETT otobüsüne PKK'lı eylemcilerin attığı molotof kokteylin patlaması sonucu henüz 17 yaşında bulunan Serap ESER ağır yaralanarak Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi yoğun bakım servisine kaldırıldı.
Geçen onlarca günde Serap'ın durumunda düzelme görüldü ve otobüste dersanesine gitmeye hazırlanan Serap yaşayacak diye çok sevindik.
Kahreden haber bu sabah saatlerinde geldi.
Serap ölmüştü... Üzerindeki yanık enfeksiyon kapmıştı...
17 yaşındaki Serap dersaneye yolunda, hayatında daha önce hiç görmediği, görse tanımayacağı, yolda kazara çarpışsalar özür dileyeceği tanımadığı insanlar tarafından ve tanımadığı bir nedenden dolayı öldürüldü.
Onun öldürülüşünün rezilliğini, şerefsizliğini, alçaklığını, kanıbeşkuruşetmezliğini tanımlayacak sözcük arıyorum ama bulamıyorum.
Serap'ın yanmış yüzüne bakıp, insanlığımdan utanıyorum sadece!
http://69.175.58.202/images/news/115830.jpg
Ve siz katiller!
Hangi Allah'ın cezası sorunuzun cevabı Serap'ın üzerinde patlaması gereken bir molotofun içindeydi?
Serap'ın yanmış vücudundan sağlayacağınız ne tür bir politik beklentiniz vardı?
Özel taksi tutamadıkları için belediye otobüsüyle işine, evine, dersanesine, okuluna gitmek zorunda olan Serap'ın ve bu fakir insanların üzerine ateş fırlatmak, onlara metal yığınından kaçma fırsatını bile çok görmek, insanların emekli ikramiyeleriyle, kredilerle, borçla harçla aldığı arabalarını yakmayı hangi aşağılık savaş ilkesiyle açıklayabilirsiniz?
Serap'ın anne-babasını, kardeşlerini, evleneceği adamı, sahibi olacağı çocukları bir daha hiç görmeyecek olmasına hangi molotoflar düşesi karargahta karar verdiniz?
O genç kız savaş stratejinizin çökertilmesi gereken hangi kritik safhasını oluşturuyordu?
.....
Özür dilerim Serap!
Ne seni, ne 12 yaşındaki Uğur'u, ne 13 yaşındaki Ceylan'ı koruyamadık.
Bu haysiyetsiz savaşın en/tek masumları...
Çocuk ellerinizden öpüyorum.
Affedin bizi...
wiperandcleaner
07-12-2009, 23:25
Allah Rahmet eylesin.
Yiten binlerce masum candan birisi serap kardeşimiz.
Bu oyunu bozmalıyız, bu oyunu bozmada kararını vermiş Kürtler (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15153)'in büyük rolü olacak.
schopenhauer, İnsanlıktan, barıştan, kardeşlikten ve Kürtler'in gerçek menfaatlerinden yana tavır almış birisi olduğun için seni tebrik ediyorum.
Sürece sahip çıkın, hep birlikte kazanalım.
evrensel-insan
07-12-2009, 23:31
Saygideger schopenhauer;
Özür dilerim Serap!
Affedin bizi... -sch-
Aynen katiliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
07-12-2009, 23:34
Saygideger al bundy;
Bugün de Tokat'ta birkaç tane faşist Türk askeri özgürlük savaşçısı gerillalar tarafından öldürüldü.-al bundy-
Kusura bakma ama bu bir propaganda ve demogoji oluyor. Bir asker ile bir cocugu hangi mantikla bir tutuyorsun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
al bundy
07-12-2009, 23:38
Kusura bakma ama bu bir propaganda ve demogoji oluyor.
Tıpkı duruma göre enternasyonalist veya Kürtçü olanların yaptığı gibi.
Bir asker ile bir cocugu hangi mantikla bir tutuyorsun?
İkisinin de Türk olması yetiyor.
Sivasda insanlari yakanlarla bu molotofkokteyli atanlarin arasinda hicbir fark göremiyorum,,hasta ruh,hasta akil.
evrensel-insan
07-12-2009, 23:46
Saygideger al bundy;
Neden hep baskalarini one suruyorsun?, ben senin dusuncene yonelik yazdim. Senin bu dusuncen; ayni kurandaki ergin kisilik evliligiyle, cocuk ile olan evlilige karsi cikmamaya benziyor, ayni zihniyet.
Herseye de sirf karsi cikmak icin, cikilmaz ki! Ortada masum bir cocugun hayatinin elinden alinmasi soz konusu. Neden bunu bir catismaya/mukayeseye tasiyorsun? Aklin ile vicdanini degil de, vicdanin ile aklini yonlendirirsen, ne demek istedigimi anlarsin. "Bu olu benim olum/bu olu senin olun (olmek) cekismesinin kime ne faydasi var?
Biraz tabulardan ayrilip; olaylara cocuk ve masum ihmali olarak bakmak, cok mu zor?
Saygilarimla;
evrensel-insan
al bundy
07-12-2009, 23:49
Saygideger al bundy;
Neden hep baskalarini one suruyorsun?, ben senin dusuncene yonelik yazdim. Senin bu dusuncen; ayni kurandaki ergin kisilik evliligiyle, cocuk ile olan evlilige karsi cikmamaya benziyor, ayni zihniyet.
Herseye de sirf karsi cikmak icin, cikilmaz ki! Ortada masum bir cocugun hayatinin elinden alinmasi soz konusu. Neden bunu bir catismaya/mukayeseye tasiyorsun? Aklin ile vicdanini degil de, vicdanin ile aklini yonlendirirsen, ne demek istedigimi anlarsin. "Bu olu benim olum/bu olu senin olun (olmek) cekismesinin kime ne faydasi var?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sorun da bu zaten. Birileri sadece birinin ölümüne üzülür, birileri de diğerininkine. Sorun hümanist geçinenlerin herkese değil sadece birilerine üzülmesi ve ikiyüzlülüğüdür.
evrensel-insan
07-12-2009, 23:53
Saygideger al bundy;
Bak gene yanildin. Askerlik muessesesi, zaten olumu (olmek) goze alan ve olum (olmek) riski olan bir muessesedir. Dolayisiyle, riski olan bir kisinin olmesi baskadir. Bir cocugun olmesi baskadir. Bu farki gorebiliyor musun? Goremiyorsan, benim sana gosterme olanagim da yok.
Saygilarimla;
evrensel-insan
al bundy
08-12-2009, 00:14
Saygideger al bundy;
Bak gene yanildin. Askerlik muessesesi, zaten olumu (olmek) goze alan ve olum (olmek) riski olan bir muessesedir. Dolayisiyle, riski olan bir kisinin olmesi baskadir. Bir cocugun olmesi baskadir. Bu farki gorebiliyor musun? Goremiyorsan, benim sana gosterme olanagim da yok.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Doğrudur, fakat açılımın olduğu durumda, ateşkes ilan edilen bir dönemde silahlı askerlere saldırılmasıdır. Gerçi o başka konu.
Benim burada bahsettiğim hümanist geçinenlerin ikiyüzlülüğüdür. Açın bakın Ceylan Önkol başlığına. Kaç sayfa ve kimler yazmış, bir de bu başlığa. Hümanizm ırka göre işliyor.
Özür dilerim Serap!
Affedin bizi...
Bende kendi adıma bu haykırışa katılıyorum... ,
Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, bazı arkadaşların serap için yapılan bu haklı hakırışlar keşke ceylanlar ve uğurlar içinde olsaydı... O zaman serap için, insan için, insanlık adına haykırdıklarına inanırdım...
Allah rahmet eylesin. Serap kardeşimizede, Tokat'ta ölen askerlerimize de.
Artık ülkemin terörle yatıp kalkmasından bıktım. Bitsin artık bu. Ülkemiz ziyan oluyor. İnsanlarımız ziyan oluyor. Nasıl bir kavgadır bu. Nasıl...
evrensel-insan
08-12-2009, 00:23
Saygideger al bundy;
Açın bakın Ceylan Önkol başlığına. Kaç sayfa ve kimler yazmış, bir de bu başlığa. Hümanizm ırka göre işliyor. -al bundy-
O zaman bir seyi yazmadan once, ya dusunceyi belirterek, dusunceye yonelik ya da site de her goruste yazar oldugunu dusunerek yazmak gerekiyor.
Bak benim ne dusundugumu dair sana bir ornek. Tam da dedigin o zamanlarda yazilmis. Baska yazilarla birlikte tabi.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13551
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu kızımız yakıldığında da kimse umursamadı.
On küsür yıldır kentlerde Peşmerge demokrasi savaşçıları tarafından yakılan yüzlerce insan var. Bu kızımız neden değere bindi? Öldü de ondan... Ölünce de yine PKKvari propagandalarla kardeşlik türküleri yakıldı. PKK adına, Peşmerge adına dokunulmadan "Kirli Savaş"ın kurbanı ilan edildi. Serap'ı PKK, Peşmerge değil TSK yaktı hissi bilinçaltlarına işlendi. Türkiye'nin kömürcü çoğunluğu da -doğaldır ki- BOP memuru kimliksiz müminlerle Peşmerge kardeşlerimizin bu bedavadan ucuz sözlerini sazandan hızlı bir şekilde kapıp özümsedi.
Peşmerge demokrasi savaşçılarının yaktığı ve hayatta kalan öyle insanlar var ki! Keşke o an orada ölseydi dersiniz. Sizin dee, haklarınızın daa, aşiret kültürünüzün dee, ilkel inançlarınızın daa, kardeşliğinizin dee sonunu Allah iyi etsin... Kardeşiz ya, et tırnağız ya, sinkaflı methiye düzemedim; iyi dilekte bulundum.
Allah rahmet eylesin. Maazallah Serap ırkçı Türkler tarafından yakılan bir Kürt kızı olsaydı 1 aydır onunla yatıp onunla kalkıyor olurduk, ne faşistliğimiz kalırdı ne zalimliğimiz, Serap ırkçı terörist Kürtler tarafından yakılan bir Türk kızı olduğu için sadece yakıldığını ve aradan bir ay geçtikten sonra vefat ettiğini duyduk. Allah ailesine sabır versin.
Doğrudur, fakat açılımın olduğu durumda, ateşkes ilan edilen bir dönemde silahlı askerlere saldırılmasıdır. Gerçi o başka konu.
Benim burada bahsettiğim hümanist geçinenlerin ikiyüzlülüğüdür. Açın bakın Ceylan Önkol başlığına. Kaç sayfa ve kimler yazmış, bir de bu başlığa. Hümanizm ırka göre işliyor.
ceylan önkol bulduğu bombayla oynarken öldü.serap ise bilinçli olarak pkklılar trafından yakıldı.bu ikisinin ne alakası var?serapın yerinde sen de olabilirdin ben de veya başkası da.ceylanın yerinde ise bombayla oynanmıyacağını bilecek asgari zeka seviyesinde olduğum için olmazdım seni bilemem.
7 Şehit haberi daha geldi..Yüreğimiz su serpiyor bu açılım su !!!! Bu ülke toprakları üzerinde yaşayan tüm bireylerin ortak sorunu PKK'dır,işsizliktir,eğitimsizliktir,sağlık sorunlarıdır vs vs uzar gider..Dağdaki orangutanları indip şov yaptıran zihniyet yüzünden yakılıyor seraplar ve daha niceleri..
ceylan önkol bulduğu bombayla oynarken öldü.serap ise bilinçli olarak pkklılar trafından yakıldı.
Kendisini Türk bilen insanların öfkesi halen anlaşılamıyor mu?
Ceylan'ı da Serap'ı da PKK öldürdü.
Mayın tespit edilene kadar Türk Ordusuna bok atıldı.
Serap ölünce de "Kahrosun kirli savaş" nameleri düzüldü.
Kendi çocuklarının da bizim çocuklarımızın da ölümlerini kendi ırkçılıklarına, namussuzluklarına malzeme ediyor bu Peşmergeler ve Peşmergenin enikleri demokratlar, müminler... Allah hepsinin belasını versin!
Not: Allah olmadığı için bu bela okumam kötü niyetli değil. Hepimiz kardeşiz. Kemalistler, Kanarya Sevenler Derneği üyeleri, Onkologlar Derneği üyeleri, Nurcular, Şanlı Sivas Kıyamı Derneği üyeleri, çoluk çocuk ellerinde sembolik olarak birer şişe molotofla gezen DTP seçmenleri ve sair yiğit Anadolu evladı!
Bu haber Taraf'ta dün yoktu bugün de yok.
Yarın olacak mı biliyorum
ama ölen bir molotfçu Pkk yandaşı olunca haber olmuş.
http://www.taraf.com.tr/haber/45204.htm
molotofla saldırıda ölen genç kızımızın haberi yok Taraf'ta
ama molotofçu Pkk'lı ölünce Taraf anında görüntü yapıyor ve Pkk'nın klasik "ağlak" propagandalarına devam ediyor. Üstelik kurşunun polis kurşunu olduğu da şüpheli ama Taraf hemen tespiti yapmış:
"AKP İl binası önünde polisle çatışan grubun arasında bulunan Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aydın Erdem polis kurşunuyla hayatını kaybetti. "
Taraf'ın tarafı bir kere daha ortaya çıkıyor.
Bu arada İçişleri bakanının hem Serap için hem de Dyarbakırda ölen moltofçu Pkk yandaşı için üzüldüğünü belirtmesi hayret uyandırıcı.
Kimin bakanı bu açılımcı bakan?
Serapların mı yoksa molotfçu bölücü Pkk yandaşlarının mı?
Her ikisinin olduğunu söylemek istiyor.
İşte Türkiye'nin bir bakanı.
Bu milletin %47'si kimlere oy verdiğini görsün artık.
Bu adamlar ülkeye Belçika'dan bakıyor. Tarafsız gözlerle.
Öyle tarafsızlar ki, mehmetçik ile Pkk'lı teröristi aynı kefeye koyup hepsi bu ülkenin çocukları falan diyebiliyorlar.
Bizlerden evlatlarımızı katledenlere "evlat" gözüyle bakmamızı istiyorlar.
Daha çok beklerler.
Açılımları ellerinde patladı.
Darmadağın oldular.
sevindinmi peki bu duruma.
faşizm kitleler nazarında belki meşru bir zemin yakalar diye umutlandınmı.
aradığın gerekçeyi buldunmu yani.
yoksa desene aslında serap kimsenin umurunda da değilmi yoksa.
Bu haber Taraf'ta dün yoktu bugün de yok.
Yarın olacak mı biliyorum
ama ölen bir molotfçu Pkk yandaşı olunca haber olmuş.
http://www.taraf.com.tr/haber/45204.htm (http://www.taraf.com.tr/haber/45204.htm)
molotofla saldırıda ölen genç kızımızın haberi yok Taraf'ta
ama molotofçu Pkk'lı ölünce Taraf anında görüntü yapıyor ve Pkk'nın klasik "ağlak" propagandalarına devam ediyor. Üstelik kurşunun polis kurşunu olduğu da şüpheli ama Taraf hemen tespiti yapmış:
"AKP İl binası önünde polisle çatışan grubun arasında bulunan Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aydın Erdem polis kurşunuyla hayatını kaybetti. "
Taraf'ın tarafı bir kere daha ortaya çıkıyor.
Bu arada İçişleri bakanının hem Serap için hem de Dyarbakırda ölen moltofçu Pkk yandaşı için üzüldüğünü belirtmesi hayret uyandırıcı.
Kimin bakanı bu açılımcı bakan?
Serapların mı yoksa molotfçu bölücü Pkk yandaşlarının mı?
Her ikisinin olduğunu söylemek istiyor.
İşte Türkiye'nin bir bakanı.
Bu milletin %47'si kimlere oy verdiğini görsün artık.
Bu adamlar ülkeye Belçika'dan bakıyor. Tarafsız gözlerle.
Öyle tarafsızlar ki, mehmetçik ile Pkk'lı teröristi aynı kefeye koyup hepsi bu ülkenin çocukları falan diyebiliyorlar.
Bizlerden evlatlarımızı katledenlere "evlat" gözüyle bakmamızı istiyorlar.
Daha çok beklerler.
Açılımları ellerinde patladı.
Darmadağın oldular.
Sallayın ya, ne üzülüyorsunuz. Zaten Türk'müş.
Bugün de Tokat'ta birkaç tane faşist Türk askeri özgürlük savaşçısı gerillalar tarafından öldürüldü.
Ölen Kürt, Ermeni, komünist olmadığı sürece önemsizdir.
ölenlerin bırakın acılarını anlamayı , onların ölüsüne saygı duymayı sizden bekleyemıyorum neden mi??
su yazdıklarınıza bakınız hala demogoji, provakasyon yapıyorsunuz siyaset böyle yapılmaz er meydanına çıkın düşüncelerinizi yazın ama ölenler üzerinden siyaset yapmayın!!
bu kirli savaşta saf tutanların ders alması gereken acı bir durumdur...
Kendisini Türk bilen insanların öfkesi halen anlaşılamıyor mu?
Ceylan'ı da Serap'ı da PKK öldürdü.
Mayın tespit edilene kadar Türk Ordusuna bok atıldı.
Serap ölünce de "Kahrosun kirli savaş" nameleri düzüldü.
Kendi çocuklarının da bizim çocuklarımızın da ölümlerini kendi ırkçılıklarına, namussuzluklarına malzeme ediyor bu Peşmergeler ve Peşmergenin enikleri demokratlar, müminler... Allah hepsinin belasını versin!
Not: Allah olmadığı için bu bela okumam kötü niyetli değil. Hepimiz kardeşiz. Kemalistler, Kanarya Sevenler Derneği üyeleri, Onkologlar Derneği üyeleri, Nurcular, Şanlı Sivas Kıyamı Derneği üyeleri, çoluk çocuk ellerinde sembolik olarak birer şişe molotofla gezen DTP seçmenleri ve sair yiğit Anadolu evladı!
Çellist ;
Bende bir müslümanım ve Ak partilide değilim.Her değerlendirmeniz de müminleride terör olaylarının içine katmaktan vazgeçiniz.Kürt halkı terörü destekliyor mu,desteklemiyor mu orası ayrı konu.Lakin terör olaylarını mümin sıfatına mal etme.Koyu bir AK parti düşmanıyım ve ayrıca müslüman olmak AK partili olmayı gerektirmez ki onların da yönetim şekli hiçte Kur'an ahlakına benzemiyor.Milletin sırtına kırım kongo kenesi gibi yapışıp kan emenlerin kaynakları ve hangi direktifler doğrultusun da hareket ettikleri bellidir.
Terörü müslümanda lanetler,ateistide,panteistide ve diğer her insanda ama arada bir fark var gerçekten teröre karşı olanlar var bir de terör karşıtı"cılık" oynayanlar var.En yakın 2 arkadaşım kürttü ve hiçte bir sorunumuz olmadı..Ben önceden kürtleri terörü lanetler sadece azınlıkların pkk'yı desteklediğini sanırdım ama artık bu düşüncemi yavaş yavaş kaybediyorum.Hele ki o gelen teröristleri karşılamaları yok mu...
Bunu da genel olarak yazıyorum..
Mahallemde ki komşularım kürttür,karadenizlidir..Bir diyarbakırlı abimiz var komşumuz işten dönerken bakkalda rastlaştık 2 dakika konuştuk okul mevzularından.4 tane evladı var gül gibi Allah bağışlasın kendisine 2 kızı daha ortaokul okuyor..Ve abim dedi ki ; " Maddi sıkıntılar yüzünden ortaokuldan sonra kızlarımı okuldan alıcam,ben artık para yetiremiyorum diyor borç batağına iyice battık ben bu çocukları ileride nasıl okutucam dedi."
Biraz uzun oldu yazdıklarım ama şunu söylemek istiyorum bu açılımcı arkadaşlara ;
Bu ülke üzerinde yaşayan insanların oldukça yüksek çoğunluğunun sorunu işsizliktir,sağlık sorunlarıdır,güvensizliktir,gelecek korkusudur,eğitimsizliktir,dağda ki eşkiyadır vs vs vs..Ortak sorunlarımız çok eğer açılım yapılacaksa bunlar halledilsin..Recep bey gibi " Yahu hep işsizliği konuşuyorlar ama kimse %88 iş sahibi olanları konuşmuyor" gibi akıllara zarar bir yorum yapan zat ve yardakçıları varken bu ülkenin başında ülke sorunları asla bitmez.
Saygılar
Sayın HayyaN,
Yazdıklarınızı okuduktan sonra zaten kasdettiğim müminlerden olmadığınızı hemen anladım. Siz farkında değilsiniz; ama siz münafıksınız. Bunu da tartışacak değilim. Hiiç tartışmam... Ama ne zaman Deniz Feneri'ni övmeye, "Erkenegon her pir haltı çozecah", "Kardeşlerimizle barış istiyoh, analar ağlasın mı, ey Erkenegoncu?!" gibi laflar etmeye başlarsınız; işte o zaman gerçek bir mümin olduğunuz konusunda beni ikna edersiniz.
Not: Benim babaannem de münafık. Hacıdır, kuşkusu olmayan bir Müslüman'dır; 5 yaşından beri aksatmadan beş vakit namazını kılar. Ama ezelden beri Nurcuları, çapulcuları, tarikatçileri, davul zurnacıları, peşmergeleri, teröristleri, hainleri sevmez. İnançları nedeniyle de kimseyi değerlendirmez; adam mı ona bakar, gerçeklere bakar, namusa bakar; kardeşlik çiçek böcek lafı eden riyakarları anında tesbit eder. Sonuç: Beyefendi, sizin gibiler, mümin kalıp kendilerini kandırsınlar, sizler kardeşimizsiniz, büyüğümüzsünüz. Ama ilgili kişiler hakkında mümin lafımı da her yazıma sokarım. Onlar gerçek Müslüman...
al bundy
08-12-2009, 02:46
ceylan önkol bulduğu bombayla oynarken öldü.serap ise bilinçli olarak pkklılar trafından yakıldı.bu ikisinin ne alakası var?serapın yerinde sen de olabilirdin ben de veya başkası da.ceylanın yerinde ise bombayla oynanmıyacağını bilecek asgari zeka seviyesinde olduğum için olmazdım seni bilemem.
Çok güzel, bu benim görüşümü daha da destekliyor. Teşekkürler.
ölenlerin bırakın acılarını anlamayı , onların ölüsüne saygı duymayı sizden bekleyemıyorum neden mi??
su yazdıklarınıza bakınız hala demogoji, provakasyon yapıyorsunuz siyaset böyle yapılmaz er meydanına çıkın düşüncelerinizi yazın ama ölenler üzerinden siyaset yapmayın!!
Er meydanı felan diyerek artislik yapma! Aç benim önceki mesajlarımı oku, kimsenin üzerinden siyaset yaptığım felan yok. Görüşlerim bellidir ve önceki mesajlarımda yazılıdır.
Sayın HayyaN,
Yazdıklarınızı okuduktan sonra zaten kasdettiğim müminlerden olmadığınızı hemen anladım. Siz farkında değilsiniz; ama siz münafıksınız. Bunu da tartışacak değilim. Hiiç tartışmam... Ama ne zaman Deniz Feneri'ni övmeye, "Erkenegon her pir haltı çozecah", "Kardeşlerimizle barış istiyoh, analar ağlasın mı, ey Erkenegoncu?!" gibi laflar etmeye başlarsınız; işte o zaman gerçek bir mümin olduğunuz konusunda beni ikna edersiniz.
Not: Benim babaannem de münafık. Hacıdır, kuşkusu olmayan bir Müslüman'dır; 5 yaşından beri aksatmadan beş vakit namazını kılar. Ama ezelden beri Nurcuları, çapulcuları, tarikatçileri, davul zurnacıları, peşmergeleri, teröristleri, hainleri sevmez. İnançları nedeniyle de kimseyi değerlendirmez; adam mı ona bakar, gerçeklere bakar, namusa bakar; kardeşlik çiçek böcek lafı eden riyakarları anında tesbit eder. Sonuç: Beyefendi, sizin gibiler, mümin kalıp kendilerini kandırsınlar, sizler kardeşimizsiniz, büyüğümüzsünüz. Ama ilgili kişiler hakkında mümin lafımı da her yazıma sokarım. Onlar gerçek Müslüman...
Ah şu yukarı da yazınız da kabarttığım söylemlerden ne kadar nefret ettiğimi bir bilseniz..Şu ergenekon hakkında bilgi sahibi olabilmek için çaba harcadığımı,günceli devamlı takip etmeye çalıştığımı..AK parti hükümetinin ne b.klar yediğini inciğini boncuğunu araştırıp öğrenmeye çalışan bir müslüman insanım fakat sizin devamlı topa tuttuğunuz tabir de bir müslüman değil ki size göre münafıkmışım bu da tartışılmaz,tartışılması çok abes bir durum olur zaten.Her neyse politika konusun da "analar ağlamasın" masalında bir tek itiraz ettiğim konu hariç diğerlerin de hemen hemen hem fikirim.
Eğer bu yazdıklarınızı Ceylan Önkol başlığında TSK'ya sallamak için bir kızın ölüsü üzerinden politika yapanlara karşı da yazmış olsanız o zaman saygı duyar, samimi bulurdum.
Fakat bunu hiç biriniz yapmadınız. O yüzden de şimdi çıkıp bunları yazmak ne inandırıcı ne de samimi oluyor.
al bundy nette klavyeyle delikanlılık yapmak artislik yapmak size has bişeydir! burda ölen masum bir kızın acısı varken ortadaki kirli savaşı lanetlemek varken ve bu kan dursun diye bişeyler söylemek varken sizin siyasetiniz açık!!
ölüler üzerinden bile propaganda yapabiliyorsunuz...
yazdıklarınız açık ve ortada ölen türkmüşte üzülmıyecekmişizde işte sizin fikriniz ortada siz hala ne derdindesiniz...
sevgili hortlak sizin yazdıklrımı söylemlerimi samimi bulmanıza yada inanmanıza ihtiyacım mı var??
açın bu konularda yazdıklarıma bir bakın ne zaman farklı bir görüş bildirmişim?
ne zaman bu savaşta taraf olmuşum??
ne zaman masum insanlar öldüğünde lanet etmemişim bu savaşa söyleyebilirmisiniz??
ayrıca ben bahsettiğiniz başlığa ne yazmışım söylermisniz?? başlığa girip ne yapmışım??
KIZILORDU,
Kirli savaş lafını kullanmayın. O kadar çirkinleştirilmiş o kadaar ucuzlaştırılmış bir tamlama ki bu! PKK'nın öldürdüğü kesinleşmeden her ölene TSK öldürdü diyorsunuz; ardından PKK'nın cinayeti tescillenince ya da PKK öldürdüğü başından beri bilinince de "Kirli savaş"... PKK'nın, Kürt'ün, Barzani'nin adı geçmiyor... Ama bağlantı kurulana kadar: TÜRK Silahlı Kuvvetleri... Tıpkı töre cinayetlerinde olduğu gibi. Türk kadınının töre cinayetlerinde mağdur olması filan. Ulan, orada mağdur olan Türk kadını değil ki! Kürt kadını! Kürt kardeşlerimizin yediği her mel'un haltı neden biz Türklere yamıyorsunuz, be solcu kardeşim?! Solculuk Türk düşmanlığı ya da Türk karşıtı bir ırkçı hareket değil ki; ha, öyleyse bu namussuzluğun neden içindesiniz?..
al bundy
08-12-2009, 04:18
al bundy nette klavyeyle delikanlılık yapmak artislik yapmak size has bişeydir! burda ölen masum bir kızın acısı varken ortadaki kirli savaşı lanetlemek varken ve bu kan dursun diye bişeyler söylemek varken sizin siyasetiniz açık!!
ölüler üzerinden bile propaganda yapabiliyorsunuz...
yazdıklarınız açık ve ortada ölen türkmüşte üzülmıyecekmişizde işte sizin fikriniz ortada siz hala ne derdindesiniz...
Benim nette klavye delikanlılığı yaptığım bir yazımı göster lütfen. Eğer gerçekten amacım birşeylerden propaganda yapmak olsaydı Serap konusunu başkasının açmasını beklemeden kendim açar, şehit haberlerini de çoktan açmış olurdum. Ya da saroz gibi ikide bir Kürtlerle başlık felan açıp güncel her olayı bu siteye taşırdım.
Benim burada bahsettiğim forumda Türk aleyhine olan ikiyüzlülüktür. Türkdışı her konuda hümanist, demokrat olanlar nedense Türk'ün aleyhine olan herşeyde sessiz kalmakta veya senin de yaptığın gibi kirli savaş diyerek pkk'nın yaptığını meşrulaştırmaktır. Ortada kirli savaş vardır ve bunu yapan da pkk'dır.
ve masum bir can daha gitti.vicdansızlığın,kalleşliğin dini,ırkı,mezhebi olmaz..olmadığının da en acı göstergesi oldu...
yazık,çok yazık.......
al bunndy kirli savaş sözü ne demek anlamadın mı acaba?? savaş iki taraf arasında yaşanır biliyormusun bunu??
sanmıyorum yada bildiğin halde hala siyaset yapıyorsun!!
ben bu savaşın kirli olduğunu söylerken pkk nasıl meşrulaşıyor?? kuzum uykusuz mu kaldın??
her savaş kirlidir ama bana göre kardeş halkların savaşı en kirlisidir helede bunun içinde emperyalist güçler varsa...
eminim serabın ölüm haberine benim kadar üzülmemişsindir ben o haberi okuduğumda insanlardan utandım her ölen masum kişide olduğu gibi ama sen burda türk kürt kavgasına girmeye başlamışsın bile...
bizim derdimiz türkler yada kürtler değil, ama senin derdin bu sen nasıl ki söz konusu kürt olduğunda birileri konuşuyor ama türk olduğunda konuşmuyor diyorsan aynısı senin içinde geçerli seninde kürt halkı için bir yazını görmedik??
ırkçılık hayattaki en büyük suçtur vicdanın el veriyorsa devam et yapmaya!
yada bırak artık bu saşma işleri insanlığa insan olarak bak kürt mü diye sorgulama nasıl beraber yaşarız diye kafa yor biraz....
al bundy
08-12-2009, 04:45
al bunndy kirli savaş sözü ne demek anlamadın mı acaba?? savaş iki taraf arasında yaşanır biliyormusun bunu??
sanmıyorum yada bildiğin halde hala siyaset yapıyorsun!!
ben bu savaşın kirli olduğunu söylerken pkk nasıl meşrulaşıyor?? kuzum uykusuz mu kaldın??
her savaş kirlidir ama bana göre kardeş halkların savaşı en kirlisidir helede bunun içinde emperyalist güçler varsa...
eminim serabın ölüm haberine benim kadar üzülmemişsindir ben o haberi okuduğumda insanlardan utandım her ölen masum kişide olduğu gibi ama sen burda türk kürt kavgasına girmeye başlamışsın bile...
bizim derdimiz türkler yada kürtler değil, ama senin derdin bu sen nasıl ki söz konusu kürt olduğunda birileri konuşuyor ama türk olduğunda konuşmuyor diyorsan aynısı senin içinde geçerli seninde kürt halkı için bir yazını görmedik??
ırkçılık hayattaki en büyük suçtur vicdanın el veriyorsa devam et yapmaya!
yada bırak artık bu saşma işleri insanlığa insan olarak bak kürt mü diye sorgulama nasıl beraber yaşarız diye kafa yor biraz....
Doğru. Ben en azından ikiyüzlü değilim. Ayrıca bu başlığı dışarıda tutarsak güncel olaylardan nemalanma gibi bir durumum da olmadı. Kürt halkı hakkındaki yazılarımı taratırsan bulabilirsin.
Hümanist diye geçinenler başta olmak üzere Türklük aleyhine olan ayrım ne zaman bırakılırsa emin ol ben de bırakırım.
İyi geceler
KIZILORDU,
Tekraren:
Kirli savaş lafını kullanmayın. O kadar çirkinleştirilmiş o kadaar ucuzlaştırılmış bir tamlama ki bu! PKK'nın öldürdüğü kesinleşmeden her ölene TSK öldürdü diyorsunuz; ardından PKK'nın cinayeti tescillenince ya da PKK öldürdüğü başından beri bilinince de "Kirli savaş"... PKK'nın, Kürt'ün, Barzani'nin adı geçmiyor... Ama bağlantı kurulana kadar: TÜRK Silahlı Kuvvetleri... Tıpkı töre cinayetlerinde olduğu gibi. Türk kadınının töre cinayetlerinde mağdur olması filan. Ulan, orada mağdur olan Türk kadını değil ki! Kürt kadını! Kürt kardeşlerimizin yediği her mel'un haltı neden biz Türklere yamıyorsunuz, be solcu kardeşim?! Solculuk Türk düşmanlığı ya da Türk karşıtı bir ırkçı hareket değil ki; ha, öyleyse bu namussuzluğun neden içindesiniz?..
Vicdana ve de mantığa uygun bir şeyler yazana kadar da örgüt + lenin cümlenizden Lenin'i çıkartın. Leninizm ağaları için mücadeleye girişmiş lümpen marabaların ideolojisi ya da bu lümpen ideolojiye saygı gösteren bir ideoloji değildir. İlaveten, Lenin de bu zalim şaklabanlığa malzeme edilecek bir insan değildir.
kim türklükle ilgili ayrım yapmakta süreklı meydana sallama kale boş değil atamazsın söyle isim ver bak ben karşındayım ??
türküm sana cevap veriyorum anlatamadım heralde ??
bak ben galatasaraylıyım ama sana çarşının açtığı bir pankarttan bahsedeyim!!
ırkçılık yapmak cimbomlu olmaktanda beterdir diye bir pankart açmışlardı anlıyormusun bunu??
sen başkaları için mi yaşıyorsun onlar bıraksın bende bırakırım ne acayip düşünceler bunlar kardeşlikten bahset biraz eğer bir tarafında varsa....
Yaw, insan artik duydugu aciyi da yazmaktan cekiniyor.
Nedir bu saldirma hastaligi? oyle dedin boyle yaptin deyince, geri mi donecek tum gunumuze kadar uzanan olaylar zinciri?
Ortada ister turk, isterse kurt olsun, genc bir bayan hayatini kaybetmis oldugu gercegi var. Molotof kokteyli atanin da kizcagizin Turk, kurt veya laz, cerkez mi oldugunu bilmeden ve belkide sonucunun boyle olacagini bile tahmin edemeden yaptigi bir cahillik var. Birakin millet, insan olarak acisini dile getirsin. Ne zevk aliyorsunuz bunca satasmadan? Serap'i geri getirir mi birbirmizi kirmak?
çelişist yazdıklarımı tekrar oku anlamadıysan anlamadığın yerleri sor bence
benim yazdıklarımla alakasız şeyler söylemişsin
ben nerde savundum kürt ağalarını?? nerde savundum pkk yı? nerde savundum kadına şiddet gösteren kürt erkeğini v.s??
sallamayın bence ayrıca tsk nın yaptıklarınıda biliyoruz merak etmeyin hayatımız bu işlerle geçiyor siz uyurken bizim kaldığımız köyde insanlar öldürülüyordu bırakın bana anlatmayı tsk yı ok mi??
ben ne tsk yı nede pkk yı savunurum zaten konumuzda masum insanlar ve bu savaşta kirlidir!!
öldürüpte pkk nın üzerine atılan ama pkk nın asla kabul etmediği olayları bir araştırın olurmu?? ayrıca pkk nın hangi yaptığına iyi bişey söylemişim??
ben türk düşmanlığı yapmıyorum benim ırkım yok siz daha neden bahsediyorsunuz ben anlamıyorum ayrıca çok derdiniz varsa sölim efendim ben türküm...
ama önce herzaman insanım..
KIZILORDU,
Merak etmeyin. Ben de o ucuzlaşmış sahte "Kardeşlik" kelimesini mecburen kullanıyorum. Konu şu: Ölen bir Peşmerge kardeşimiz cenahından bir çocuk olunca TSK veya Türk'lü başka bir şeyin bunu öldürdüğü üzerine ayağa kalkılması ve ardından da bu Peşmerge cenahından kardeşimizin bir çocuğu olan kişinin Peşmerge kardeşlerimizin bir terör örgütü tarafından öldürüldüğü ortaya çıkınca susuluyor olması; ve yine Türk bir çocuk Kürt sıfatlı birileri ya da bir kurum tarafından öldürülünce sıfat ve isim verilmeden topun gizli nesne olarak Türk'lü bir TSK'dan oluşan üç harfe atılarak "Kirli Savaş" denmesi...
Bu namussuzluktur. Bu Türk düşmanlığıdır. Bunu yapan Türk de olsa Türk düşmanıdır. Nazi Almanyası döneminde Nazi Partisi üyesi olan bir Yahudi olmak gibi bir durumdur. Öyleyse neden? Değilse, önceki hususlara soru: Neden?; yani bu açıklamaya yirmi küsür yıldır muhtacım. Aşiret geleneklerine bağlı ve de ilaveten terörist olmuş bir Kürt'ün -sonradan tam tersi çıkmak üzere- haklarının ihlali şüphesi, Kürtler tarafından bir Türk çocuğunun yakılarak öldürülmesi karşısında neden çok daha büyük bir infial yaratıyor? 17 yaşında bir Türk kızının yakılması neden 40 küsür yaşında bir Kürt katilin hak ihlali şüphesinden daha önemli olamıyor? Bu iki vak'a arasında neden ve nasıl tarafsız olabiliyorsunuz -ki yazılan onca sözümona devrimci ve sosyalist ve de demokrat yazıdan anlaşılan tarafsızlık da söz konusu değil; çünki eşit önem yok-?
bu sorunun muhattabı ben değilim! bu kızı canımızdan bir parça olan bu kız öldürülürken ırkı tespiti yapılmadı sizin anlamadığınız şey bu saldırılarda kım necidir diye bakılmıyor kımlığe göre imha yok!
türklerin zamanında yaptığı 15-16 eylül olaylarını bilirmisiniz?? kapılara çarpılar koymaları?? durum öylemi?
ben farkındaysanız yapılan olayı kınadım ve " acımızıdr" dedim demekteyim..
insanların hayatları birilerinin çıkar ilişkilerinden önemlidir ama insanın ırkı önemli değildir takıldığınız nokta burda ben ırk ayrımı yapmam umrumda olmaz ama birisi ırkından dolayı zarar görüyorsa orda duracaksınız!
ne türk, ne kürt, ne arap , ne laz benim için farkları olmadı hepside insanım benimle aynı topraklarda yaşayan insanlar ve masum birileri zarar görüyorsa işte onada tepki verdim vereceğim..
siz türk kürt diye devam edin ben halklar kardeştir demekteyim ve bu kirli savaşı lanetlemekteyim..
KIZILORDU,
TSK ve katliamcı sapık gelenekçi katil feodal yapı arasında tarafsız olmak şu ya da bu şekilde en kötünün yanında taraf olmaktır. Eleştirmek ayrı; ama Kürt feodalitesi ve TSK arasında tarafsızlık ne demek? Bir de Türkmüşsünüz... O saygı duyduğunuz marabalar, kardeşleriniz "Biz Kirdiz, low!" diyerek eylem yapıyor, Türk bayrağı yakıyor, Türklerin yoğunlukta olduğu yerlerde Türk yakıyor. Ve sözümona her iki tarafa da eşit mesafede durduğunuz halde laf yetiştirip kınadığınız bizler de sadece klavyeden yazı yazıyoruz.
Devrimci Kürt kardeşlerinizle biz faşist Türkler arasında fark büyük. Ve bu fark sizlerle kardeşlerinizi utandırmalı. Yarınki savaşta kim kazanırsa kazansın siz yine tarafsız kalacaksınız. Sanki bu durumda çok saygı göreceksiniz... Kim kazanırsa kazansın o korkunç iç savaşta kimse siz sözde tarafsız demokratlarla devrimcilere yani oportunist kunazlara saygı göstermeyecek. Devrimciymiş! Ulan, milyonlar ölüyor, ananı babanı kesiyorlar, neredesin? "Ben devrimciyim tarafsızım..."...
Aferin sana...
Not: KIZILORDU nikini de değiştirseniz, Kızıl Orduya ayıp... Sovyet Ordusu Alman İstilasında tarafsız mı kaldı; analar ağlamasın diyip savaş ilanından önceki Alman teklifini kabul ederek Rusya'nın Almanya'nın vasalı olmasını mı destekledi? Devrimcilik konformizm değildir; fırsatçılık değildir; analar ağlamasın geyiği değildir, Efendi!
hahah gerçekten yazdıklarını komik ne tarafı sizin gibi faşist mi olalım??
tsk tarafına geçelim alahala diyelim bombalıyalım öylemi?? gerilla kulağı keselim olurmu??
efendi efendi hangi kürt marabası türk bayrağı yakıyor siz hayatınızda nerde fabrikada çalışan kürtlerin bunu yaptığını gördünüz nerede inşaatta çalışan kürdün türkü yaktığını gördünüz??
hayal dünyasında yaşıyorsunuz siz hayall..
bizim tarafımız var bilirmisniz işçi sınıfı!!
biz devrimciliği sınıftan öğreniriz sınıfın aklı faşizme yer vermez!!
türklere faşist diyen yok siz tsk ya toz kondurmamak için herşeyi deneyin ama unutmayın harika ordunuzun komutanı geçenlerde erinin eline el bombası verdi!! o ölende benim dostumdu siz ne anlarsınız başınıza gelmeden diyecem ama bu lafıda anlamıyacaksınız!!
kürtler türk yakıyormuş yok yok hatta yiyorlar birde..
kızılordu kendi halkına karşı savaş mı verdi?? açın okuyun kımlere karşı savaştı merak etmeyin kızılorduyla tsk arasındaki farkıda çok iyi bilirim ve ülkemize aynı saldırı olduğunda klavyemle değil başka şeylerle koşarım içiniz rahat olsun..
devrimcilikten zerre anlamıyorsunuz hangi devrimci insanları öldürülürken durmuş? kım annesi babası kesilirken izlemiş? ispanya iç savaşını yada komşuyu bilirmisiniz yunanistanı?? iç savaşlarında ne oldu??
siz taraf olmaya devam edin şanlı ordunuzun tarafında devam edin. biz işçi sınıfının tarafındayız halklar kardeştir diyoruz ve kımsenin birbirine kıymasını istemıyoruz..
tanklarınız tüfekleriniz sizin olsun..
siz devrimciliği bizden iyi bilirsiniz nede olsa nasyonal sosyalistlik diye bi illet gördü bu dünya..
ama biz farklıyız ırkçı değiliz..
ayrıca nasıl hem ateist hem ırkçı olunur bunuda anlamıyorum....
Molotof kokteyli atanin da kizcagizin Turk, kurt veya laz, cerkez mi oldugunu bilmeden ve belkide sonucunun boyle olacagini bile tahmin edemeden yaptigi bir cahillik var.
Saçma sapan bir mantık. Sayın vartor, kusura bakmayın; ama öyle...
Etnisitesi belli olan o namussuz bir etnisite davası için terör ağasının odası daraldı diye insanların olduğu bir yere molotof kokteyli atıyor. Kürt kardeşimizin (!) umrunda değil kim ölmüş kim ölmemiş. Ben o eylemde 17 yaşında bir Kürt kızı da ölse aynı öfkeyi taşıyacağım; bu da bilginize.
Sivas katliamında da aynı cahillik söz konusu. En az bir en çok da üç fanatik İslamcı o yangında öldü... "Yazık, bilseler o oteli yakarlar mıydı?" diye oradaki katilleri aklamaya mı çalışacağız?
Mavi Çarşı katliamını hatırlayın. PKK yaptı. Zavallı cahil Kürt gençler Türkleri yakarak öldürdü... Ama tabii ki orada yanarak ölenler Kürt de olabilirdi... Falan filan... Ee? Ne demek şimdi bu?
Not: Laz, Çerkez, Arap laflarını kullanmayın. Hepimiz Türk Milletinin fertleriyiz. Hiç birimiz Türküz demekten gocunmayız. Lozan'da belirlenen azınlıklar -ki ayrışmaya konu değiller- ve Kürtler hariç... Bu ülkede Türk Milleti ve Kürt aşiretleri arasında bir gerginlik var. Konu Türk yurttaşları ile Kürt aşiretleri mensupları arasındaki kavgadır; ırk kavgası değildir... E tabi bu Kürtler için bir ırk kavgasıdır hem de şeriatçı bir ırk davasıdır; ama bizim için değil; bizim için millet kavgasıdır.
sen akhencisin galiba???
sendeki mantığa bakarsan vartora neden laf söylediğin açık 15-16 eylulde ne yaptınız??
alperen ocaklarınız ülkü ocaklarınız ne yapmakta??
sizler bir kürt kızı ölse göbek bile atarsınız!!
bu ülkedeki arapları çerkezleri kürtleri ermenileri asla sindiremıyeceksiniz, yok etme politikalarınıza karşı halklar direnecek direnmektelerde siz kendinize göre hepimiz türk milletiyiz deyin sen kendi kendine türküm de ama olmayanlar demiyorlar bundan bile haberin yok nerde yaşıyorsun ben anlamadım ki...
Etnisitesi belli olan o namussuz bir etnisite davası için terör ağasının odası daraldı diye insanların olduğu bir yere molotof kokteyli atıyor. Kürt kardeşimizin (!) umrunda değil kim ölmüş kim ölmemiş. Ben o eylemde 17 yaşında bir Kürt kızı da ölse aynı öfkeyi taşıyacağım; bu da bilginize.
Degerli karedsim, ne bu siddet bu celal, farkli birsey mi dedim ben de? veya kokteyli atani mi ovdum? Ayni senin mantiginla, bazi kurt kardeslerimiz de insan degildir bunu yapan demis. sanki aksini soylemis gibi saldirmak da nesi? Shcopenhauer, humanist duygular tasiyan imanli bir uyemiz, kurt mu, turk mu alman mi bilmem, ama insan olarak haberi duyurmus, Konuyu goren arkadaslar da uzuntulerini belirtmis. hOP OTURUP HOP KALKMAK DA NEDEN? Benim tanidigim cellist daha mantikli biriydi, simdi yazani taniyamiyoirum, yoksa ickiyi fazla mi kacirdik? Neyse, umarim kendinize gelirsiniz
KIZILORDU,
Bu ülkede en az son on yıldır bıkıp usanmadan molotof kokteylli terör saldırıları yapan PKK'dır. PKK Kürtlerin oy verdiği ve de Kürtleri temsil eden terör örgütü ve de partidir. Şu anki yasal adı DTP'dir. Kürtler yüzlerce insanı yaktı. Molotoflarla... "Molotof kokteyli de neymiş, eki eki" diye İslam kültüründen kazandığın bir üslup ile cevap yazmadan önce google'da araştır.
Belki unutmuşsundur ama Serap adında bir çocuk da bunların eylemi ile öldürüldü.
O işi yapan emekçi olsun olmasın benim gözümde kudurmuş pitbull cinsi bir "Hayvan"dır.
O hayvanla senin ordun arasında yapacağın tercih tabii ki o hayvandır. Ağasının, mafya babasının, terörist başının kulu, serfi olan emekçinin yanında saf tutarsın sen. Bu Amerikan maşası garibanların maşası gariban emekçileri desteklersin sen... TSK, NATO, İşbirlikçi asıl onlar filan diyeceksin; eninde sonunda Türklerin yanında savaşacak olan yine de TSK; TSK senin mafya ve terör emekçilerin iyice azıtınca mecburen Türklerin yanında savaşa katılacak. Yani TSK bu parazitlerin karşısında şartların gereği 2 s formülü ile doğru safta yerini belirleyecek.
Senin mafya ve terör emekçisi kardeşlerin Türkiye'yi Türksüzleştirme davasına başlarını koymuş insanlardır. Ve emekçiler de asıl Türklerin içindedir. Mafya ve terör emekçisi emekçi yani proleter değildir, lümpendir, yarı burjuva ama ağırlıklı parazit yaşamdan insanlardır. Başkasının emeği ile geçinirler, bir sürü çocuklarının dilenciliği ile geçinirler örneğin. Kürtlerin bu ırkçı ve bedavacı mücadelesi bütün Türkiye'nin asalak kitlelerden temizlenmesine yol açacak. Bu savaşın sonunda kardeşimiz Kürtler de, tarikatler de, TÜSİAD mensupları ve sülaleleri de Türkiye'den özgürlüğe ilk durak olarak Irak'ın kuzeyindeki dağlara kavuşacaklar.
25 yıl sonraki bir TV beyanı: Hepimiz kardeşiz. Ermenisi, Kürdü, Türkü... Geçmişte yaşanan geçmişte kalır... Hepimiz acı çektik; ama bakın bugün Duhok'a 20 tır buğday gönderdik; değil mi? 1000 yıl birlikte yaşadık, Kürt komşularımız, kardeşlerimiz bize Allah'ın emaneti.
sizler bir kürt kızı ölse göbek bile atarsınız!!
BU TERBİYESİZLİKTİR!
1) Bizler üzülürüz.
2) Türkler öldürdü, Türk Ordusu öldürdü propagandasının yapılacağını bildiğimiz için ilaveten tedirgin oluruz.
3) Bunu takiben bu Kürt kızını yine bir Kürt örgütü ya da töresinin öldürdüğünün öğrenileceğini bildiğimizden ilaveten tiksinti duyarız.
4) Bunca rezalet ve Türk düşmanlığının ardından "Yoşosin Xolghlorin Gordoşligi!" diye biten Kürtsüz PKK'sız beyanların ardından da kusarız.
Sonuç: Asıl göbeği sizler atarsınız "Bir Kürt kızının ölüsü bulunmuş, Türklere bok atacağız, yaşasın!" diye.
15-16 eylulde ne yaptınız??
15-16 Eylül? Hangi yıl?
Sevgili Schopen,
Ne yazikki bir tarafimizda Ceylan'imiz bir tarafimizda Serap'imiz icimiz kan agliyor ....
Yeter artik !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bitirin su anlamsiz savasi .....
Baris istiyorum, baris istiyoruz artik .....
Yetmedimi dokulen kanlar artik ..... Kana kana icemediniz mi o kadar cok gencecik insanlarin korpe bedenlerinden ....
Birakin artik su Turkluk mus Kurtluk mus davalarini .... hepimiz insaniz ve ayni anadan gelmedik mi ? Bu ana inanalar icin Havva , inanmayanlar icin Etyopyada 150.000 sene once yasamis kadin degil mi ?
Hepimiz ayni anadan geldik ahali ..... birakin bu hesaplasmayi artik .....
Bitsin bu anlamsiz savas artik.
Benim nette klavye delikanlılığı yaptığım bir yazımı göster lütfen. Eğer gerçekten amacım birşeylerden propaganda yapmak olsaydı Serap konusunu başkasının açmasını beklemeden kendim açar, şehit haberlerini de çoktan açmış olurdum. Ya da saroz gibi ikide bir Kürtlerle başlık felan açıp güncel her olayı bu siteye taşırdım.
Benim burada bahsettiğim forumda Türk aleyhine olan ikiyüzlülüktür. Türkdışı her konuda hümanist, demokrat olanlar nedense Türk'ün aleyhine olan herşeyde sessiz kalmakta veya senin de yaptığın gibi kirli savaş diyerek pkk'nın yaptığını meşrulaştırmaktır. Ortada kirli savaş vardır ve bunu yapan da pkk'dır.
Al bundy Kızılordu ile konuşurken neden benim üzerimden savunma yapıyorsun? Bu hiç etik değil. Benimle bir sorunun varsa açık açık söyle.
Açacağım başlıkları ya da konuları belirlemek veya sınırlamak istiyorsan buyur konuşalım.
Serap'ın ölümüne son derece üzüldüm.
Bu ölümü açıklayacak kabul edilebilir hiçbir gerekçe yoktur.
Bu bir cinayettir!
güneşinzaptıyakın
08-12-2009, 11:25
Ölen bir çocuk üzerinden siyaset yapmak ayıptır!
Ölen bir çocuk üzerinden ırkçılık yapmak zulümdür!
Ölen bir çocuk üzerinden yaftalamak saygısızlıktır!
Anısı önünde saygı ile eğiliyorum...
wiperandcleaner
08-12-2009, 13:41
Bu ülke üzerinde yaşayan insanların oldukça yüksek çoğunluğunun sorunu işsizliktir,sağlık sorunlarıdır,güvensizliktir,gelecek korkusudur,eğitimsizliktir,dağda ki eşkiyadır vs vs vs..Ortak sorunlarımız çok eğer açılım yapılacaksa bunlar halledilsin..
Hürriyetin olmadığı yerde refah ve mutluluk yoktur.
Müslüman kardeşim bu dinin bütün hukukunun 5 temel amacı vardır, inanıyorum bunları sende bilirsin.
Bunlardan birisi insanın canını, diğeri aklını, inancını düşüncesini muhafazadır.
Buna iman etmiş bir müslüman olarak, Din, ekonomi ve siyaset biliminin ortaya koyduğu bir gerçeği, hürriyet olmadan refah ve mutluluk olamayacağını bilmelisin.
Bu ülkede devletin resmi bir vatandaş tarifi var.
Buna ne Müslüman sünniler uyuyor, ne Müslüman aleviler, bunlar siter türk ister kürt olsun.
Ne azınlıklar uyuyor.
İnsanları mengeneye almışlar yıllarca.
Sen dil ve renklerin farklılığının Allah'ın ayetlerinden olduğuna inanan birisi olarak, Allah'ın ayetlerini inkar politikalarından yana saf tutamazsın.
Hele hele sana katılırken dahi seni "münafık" diye tanımlayan, ne seninle, ne ülken ve değerleriyle nede Türklükle hiç bir münasebeti bulunmayan, efendilerinin kölesi olanlarla asla aynı safta bulunmamalısın.
Benden sana tavsiye bu.
Türkiye bu kardeşlik hukukunu tekrar tesis etmeli, birilerinin bilerek bozduğu kopardığı bağları tekrar onarmalı.
Başka yolumuz yok.
Siz açılımı yetersiz bulduğunuz yönleriyle eleştirin, başım üstünde yeri olur.
"Neden şu konulara el atılmıyor", "şurası eksik", "bunlar yetersiz" falan diyin.
Ama "ne açılımı ya" demeyin.
Ayık olun, Erdoğan Washington'da kendisinden Afgansitan için ek taleplerde bulunacak muhatabı ile görüşmeden önce Türkiye'de 7 Asker pusuda şehit ediliyor!
Tezgahı görün!
Açılım ve kardeşlik Türkiye'yi özgürleştirecek, bu ülkenin kaderi ile dağdaki terorist çamulcusunun namlusu arasındaki bağı koparacak.
Görün bunu.
Ve bir Müslüman olarak din kardeşinizin acısını paylaştığı bir başlıkta şovenist duygularla ciyaklayanlara aynı safta yer almayın.
Benden size tavsiye.
al bundy
08-12-2009, 13:57
kim türklükle ilgili ayrım yapmakta süreklı meydana sallama kale boş değil atamazsın söyle isim ver bak ben karşındayım ??
türküm sana cevap veriyorum anlatamadım heralde ??
bak ben galatasaraylıyım ama sana çarşının açtığı bir pankarttan bahsedeyim!!
ırkçılık yapmak cimbomlu olmaktanda beterdir diye bir pankart açmışlardı anlıyormusun bunu??
sen başkaları için mi yaşıyorsun onlar bıraksın bende bırakırım ne acayip düşünceler bunlar kardeşlikten bahset biraz eğer bir tarafında varsa....
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15120
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14627
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14860 (noktalı yerin orijinali "şerefsizliktir", ben itiraz etmesem durmaya de devam edecekti. Yönetime yazı yazdım ben de aynı şekilde yazabilir miyim diye, nedense cevap vermek işlerine gelmedi.)
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11192
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6956
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14008
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14132
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14222
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12726
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13405
Yeterli mi?
Al bundy Kızılordu ile konuşurken neden benim üzerimden savunma yapıyorsun? Bu hiç etik değil. Benimle bir sorunun varsa açık açık söyle.
Açacağım başlıkları ya da konuları belirlemek veya sınırlamak istiyorsan buyur konuşalım.
Maşallah, o kadar çok başlık açtın ki konuyla ilgili aklıma ilk isim olarak sen geldin. Zaten yukarıdaki konuların çoğunda da senin imzan var. Açtığın konularda da (bazıları sansüre uğrasa da) yazdım.
Şimdi sorsam ben eşitlikçiyim, hümanistim, Kürtlerin değil insalığın tarafındayım gibisinden şeyler söyleceksin, değil mi?
Müslüman kardeşim bu dinin bütün hukukunun 5 temel amacı vardır, inanıyorum bunları sende bilirsin.
Bunlardan birisi insanın canını, diğeri aklını, inancını düşüncesini muhafazadır.
Ne büyük yalan! Seks kölesi ticaretini, inanmayanların el ve ayaklarının kesilerek öldürülmesini, çapulculuğu (çapul malı suresi), pedofiliyi normal addederek nikahı düzenleyen bir inanç nasıl olur da insanın canını, aklını, inancını, düşüncesini muhafaza eder? Bu koşullarda yurttaşlık tarifi tabii ki siz müminlere uymaz; siz müminlere uyan bir yurttaşlık tanımı da zaten olamaz; sizler kulsunuz.
Türk Milleti işte İslam'la uyutuluyor. Aşiret inançlarını Türkiye'ye dayatıyorlar ve buna kardeşlik diyorlar. Çocukları tecavüze uğradığında çocuklarını gırtlaklayarak öldüren bir kültürün temsilcileri ile din kardeşiymişiz. Biz de aslımıza dinimize dönüp biz de çocuklarımızın başına bir iş geldiğinde artık tecavüzcüyü değil de çocuğumuzu gırtlaklayacağız, tecavüzcüden de kan parası filan isteyeceğiz; böylece kardeşliğimizi pekiştireceğiz, hah!
Bu Türk Kürt kardeşliği palavrasının tek amacı vardır: Türkleri de Kürtleştirmek marabalaştırmak aşiret / şeriat hukuku altında yaşayan Taliban kılıklı hayvanlaşmış sürülere çevirmek.
Hürriyetin olmadığı yerde refah ve mutluluk yoktur.
Buna iman etmiş bir müslüman olarak, Din, ekonomi ve siyaset biliminin ortaya koyduğu bir gerçeği, hürriyet olmadan refah ve mutluluk olamayacağını bilmelisin.
Bu ülkede devletin resmi bir vatandaş tarifi var.
Buna ne Müslüman sünniler uyuyor, ne Müslüman aleviler, bunlar siter türk ister kürt olsun.
Ne azınlıklar uyuyor.
İnsanları mengeneye almışlar yıllarca.
Sen dil ve renklerin farklılığının Allah'ın ayetlerinden olduğuna inanan birisi olarak, Allah'ın ayetlerini inkar politikalarından yana saf tutamazsın.
Hele hele sana katılırken dahi seni "münafık" diye tanımlayan, ne seninle, ne ülken ve değerleriyle nede Türklükle hiç bir münasebeti bulunmayan, efendilerinin kölesi olanlarla asla aynı safta bulunmamalısın.
Benden sana tavsiye bu.
Türkiye bu kardeşlik hukukunu tekrar tesis etmeli, birilerinin bilerek bozduğu kopardığı bağları tekrar onarmalı.
Başka yolumuz yok.
Siz açılımı yetersiz bulduğunuz yönleriyle eleştirin, başım üstünde yeri olur.
"Neden şu konulara el atılmıyor", "şurası eksik", "bunlar yetersiz" falan diyin.
Ama "ne açılımı ya" demeyin.
Ayık olun, Erdoğan Washington'da kendisinden Afgansitan için ek taleplerde bulunacak muhatabı ile görüşmeden önce Türkiye'de 7 Asker pusuda şehit ediliyor!
Tezgahı görün!
Açılım ve kardeşlik Türkiye'yi özgürleştirecek, bu ülkenin kaderi ile dağdaki terorist çamulcusunun namlusu arasındaki bağı koparacak.
Görün bunu.
Ve bir Müslüman olarak din kardeşinizin acısını paylaştığı bir başlıkta şovenist duygularla ciyaklayanlara aynı safta yer almayın.
Benden size tavsiye.
Değerli kardeşim yukarıda kırmızı ile kabarttığım yazına açıklık getirmek isterim.Çellist beni münafık olarak görmüş ya da görmemiş bu benim umrumda değil o kendi düşüncesi.Şunu da belirtmek isterim ki ben zaten açılımı eleştirdim yazım da bu şekilde bir açılım olamaz dedim çok fazla açılım saçılım var bu olayın içinde.. edit
Tekrar söylüyorum Çellist ile uyuşan tek düşüncem açılımın içi boş olduğudur.(bana göre) Benim kürtlere karşı bir düşmanlığım yok ama Pkk sempatizanı insanların baş düşmanıyım ve kendilerinden tiksinirim.Benim 2 en yakın arkadaşım kürttü.Ben kimsenin kimliğine takılmam kişiliği ile meşgul olurum.Tekrar yineliyorum politika konuların da herkesin fikri bir olmayabilir konu din olsaydı ben çellistin tarafında asla olamazdım tabi ki fakat politika farklı bir konu ve düşüncelerimin bir kısmı bir ateistin düşüncesine de benzeyebilir,bir hristiyanın ki nede.Peki doğru mudur tamamen ? Orası tartışılır işte ama sonuçta bu benim düşünce özgürlüğümdür.
Evet nihayet Taraf haberi gördü:
http://www.taraf.com.tr/haber/45267.htm
Taraf Serap'ın haberini görünce bana da bu haberi okumak düştü.
Haber şu cümlelerle yer almış:
"Saldırganların attığı molotof kokteyllerinden biri 25 yolcusu bulunan otobüsün içinde patlayınca Serap alevlerin arasında kaldı...."
Taraf haberi görüyor ama eksik görüyor.
Saldırganlar....
Kim bunlar?
Cevap yok.
Geçtim Pkk demesini "Pkk sempatizanları" bile dememiş.
Hayret. Faili meçhullerin üstüne üstüne giden Taraf nasıl oldu da Fail-i belli hem de cümle ahali tarafından belli olan bu olayı Fail-i meçhul yaptı?
Taraf'a göre fail: Saldırganlar
İşte fail böyle meçhule gönderilir.
Maşallah, o kadar çok başlık açtın ki konuyla ilgili aklıma ilk isim olarak sen geldin. Zaten yukarıdaki konuların çoğunda da senin imzan var. Açtığın konularda da (bazıları sansüre uğrasa da) yazdım.
Şimdi sorsam ben eşitlikçiyim, hümanistim, Kürtlerin değil insalığın tarafındayım gibisinden şeyler söyleceksin, değil mi?
Açtığım konulardaki Kürt ibaresi yerine Türk, Aborjin, maya vb. isimler olsaydı senin için hiçbir sorun kalmayacaktı değilmi?
Bundan sonra politika bölümüne ulusal sorun ile ilgili bir yazı yazacağım zaman sana danışmam gerekecek galiba.
Rahatsız olduğun birşey varsa, yazıların üzerinde şikayet butonu var.
Herkez seninle aynı fikirde olmak zorundamıdır?
DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı Eser’in uğradığı saldırıyı tasvip etmediklerini belirterek, ailesine başsağlığı diledi.
PKK'nın siyasal temsilcisi saldırıyı tasvip etmiyormuş. Başka? Bu kadar... "Nereden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz." boş lafını bile etmiyorlar artık. Gayrisamimi de olsa artık o havada asılı kalan lanetlemeyi de bıraktılar. Neden? Çünki bu terörün nereden geldiği herkesçe biliniyor; o yüzden lanetlemezler; çünki Serap'ı onların öldürdüğü tescillendi. Numaradan olsa bile o havada asılı lanetlemeyi dile getirmiyorlar; o kadar arsızlar yani.
İstanbul Valisi Muammer Güler ise hastaneye ziyaretinin ardından çıkışta yaptığı açıklamada... Bir gerginlik ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Bu tamamen provokasyon. Sevgili İstanbullular lütfen bu oyunun farkında olun
Azerbaycan bayraklarını çöplere attıran ve Meclis'e Türk bayrağının sokulmasına yasaklar getiren Müslüman hükumetin valisi de "Sizi yakanlara karşı tepki göstermeyin, oyuna gelmeyin." diyerek vatanları yağmalanan Türklerin gazını almaya çalışıyor. Kürdüyle mümini el ele vermiş terör ağasının marabalarınca vatanları yağmalanan Türk Milleti ile alay ediyorlar.
evrensel-insan
08-12-2009, 18:06
Saygideger arkadaslar;
"Bu konular artik midemi bulandiriyor" diye baslik acmistim, bu tartismalar hararetli bir sekilde, ceylan konusunda surerken, tek onerim; hepinizi tabusuz insan olmaya davet etmek ve insani vicdaniniza hitabetmek.
Dincilerin olum (olmek) uzerinden yaptiklari propagandaya, lutfen sizde milliyetcilik uzerinden politik cikar eklemeyin. Bu hem olene saygisizlik, hemde olumun (olmek) su istismaridir. Birakin da bari vicdan konussun.
Ölen bir çocuk üzerinden siyaset yapmak ayıptır!
Ölen bir çocuk üzerinden ırkçılık yapmak zulümdür!
Ölen bir çocuk üzerinden yaftalamak saygısızlıktır!
Anısı önünde saygı ile eğiliyorum...-GZY-
Aynen katiliyorum, yeter artik. Boyle "talihsiz" olumleri, politika malzemesi yapmak acaba "hosunuza mi gidiyor?, yoksa bu iste bir cikar mi guduluyor? Yapilan insan haklarina hakarettir ve Ahlak kurallarina da sigmaz. Lutfen kendimize gelelim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın Hümanist, Sosyalist, Liberal, Mümin arkadaşlar,
Ölen Kürt kızı Ceylan için yeri göğü inletmek ise siyaset dışı oluyor, değil mi?
Ama PKK'nın Ceylan'ı öldürdüğü ortaya çıkınca yine susmak gerekiyor. Ceylan Ceylan diye bağırmak çağırmak siyasete alet etmek oluyor o zaman o kızcağızı...
PKK'cılar, Hizbullahçılar insanları öldürünce susmak lazım; maktul yurttaşlarımızın anısına saygımız gereği. Zaten öldürülen yurttaşlarımız da asla arkalarından konuşulmasını, katillerine lanetler yağdırılmasını istemezlerdi. Hele hele uğruna öldürüldükleri dava aleyhinde konuşmamızı hiç istemezlerdi. Beni de yarın PKK ya da Batman Hizbullah'ı katlettiğinde, lütfen PKK ya da Kürt Hizbullahı aleyhinde konuşup kimse benim ölümümü çirkin siyasetine alet etmesin. PKK'cı, Hizbullahçı kardeşlerimiz rencide olmasın; şeker de yiyebilsinler... Et tırnağız, lan! Onlar bizi yakar bombalar; biz evlerimizde saklanırız, geçinir gideriz; her evde olur böyle tatsızlıklar. Bu işler demokrasinin tuzu biberi.
al bundy
08-12-2009, 18:42
Açtığım konulardaki Kürt ibaresi yerine Türk, Aborjin, maya vb. isimler olsaydı senin için hiçbir sorun kalmayacaktı değilmi?
Bundan sonra politika bölümüne ulusal sorun ile ilgili bir yazı yazacağım zaman sana danışmam gerekecek galiba.
Rahatsız olduğun birşey varsa, yazıların üzerinde şikayet butonu var.
Herkez seninle aynı fikirde olmak zorundamıdır?
Eğer başlıklarında sadece ezen Türk - ezilen Kürt teması olmasaydı senin samimiyetine inanırdım. Fakat mesajlarından anlaşılıyor ki, benim bu başlıkta kastettiğim hümanist, demokrat, insanlar arasında ayrım yapmayan gözüküp Türk düşmanlığı ve Kürtçülük yapanlardan birisisin.
Eğer başlıklarında sadece ezen Türk - ezilen Kürt teması olmasaydı senin samimiyetine inanırdım. Fakat mesajlarından anlaşılıyor ki, benim bu başlıkta kastettiğim hümanist, demokrat, insanlar arasında ayrım yapmayan gözüküp Türk düşmanlığı ve Kürtçülük yapanlardan birisisin.
Kürt halkının Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından ezildiğini, hak ve özgürlüklerinin verilmediğini düşünüyorum. Bu doğrultuda yazdıklarımdan dolayı beni suçlayabilirmisin?
Sence böyle düşünmek suçmudur?
Bu Türk düşmanlığı anlamına gelmez. Kürtçülük anlamına hiç gelmez.
gerilla kulağı
Teröriste gerilla diyebilen bi zihniyet utanmadan bide tarafsızlık nutukları atıyor....
Bu derece samimiyetsizlik insanın midesi bulandırıyor.
http://www.heddam.com/Resim/GenelResim/103677.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/5025/serdarant.jpgSeraplar Yakılsın ki, «Teröristin Gururu» (!) Zedelenmesin...
Yukarıdaki fotoğrafa iyi bakın... İyi bakın, çünkü birkaç gün geçmeden unutacaksınız! Tıpkı bugüne kadar unuttuğumuz binlerce terör kurbanı ve şehit gibi...
Şimdi, şu anda «vah, vah...» diyeceksiniz, «bunu yapanlar insan olamaz! Vahşet bu!» diyeceksiniz, ama bir hafta bile geçmeden ne insanlık hatırlanacak ne de bu vahşet...
Yukarıdaki fotoğrafa iyi bakın... Fotoğraftaki kız henüz 17 yaşında... Evet, bu haliyle o kadar genç görünmüyor, ama gerçekten daha 17 yaşında...
Adı, Serap... Soyadı, Eser...
Serap Eser isimli bu evladımız, üniversitesi sınavlarına hazırlanıyordu. Amacı, hemşire olmak; ileride, şimdi kendi başına gelen bu faciaya benzer barbarlıklara maruz kalacak insanlara yardım etmekti. Orhan Cemal Fersoy Lisesi son sınıf öğrencisi olan Serap, hafta sonları da İstanbul Zeytinburnu'nda bir dershaneye gidiyor, üniversitesi sınavlarını kazanmak için harıl harıl çalışıyordu. Pazar günü dershane çıkışında telefonla babasını aradı ve kendisini evlerinin yakınındaki otobüs durağından almasını istedi. Sonrasını, Serap'ın babasından dinleyelim:
«Durağa geldiğimde 5-6 kişilik bir grup ateş yakmış etrafında oturuyordu. Otobüs yaklaşınca bir anda koşmaya başladılar ve ellerindeki şişeleri attılar. Otobüsün kapısı açıktı. Arka kapının orada birisi yanmaya başladı. Hemen müdahale ettim ellerimle. Yanan kişinin üzerini söndürmeye çalıştım. Baktım ki kızım... Neye uğradığımı şaşırdım. Kızım gözümün önünde yanıyordu. Ceketimi çıkardım, ama söndürmek ne mümkün. Birisi otobüsün yangın tüpünü getirdi, ama boştu. O sırada bir araba durdu, onun yangın tüpüyle söndürebildik. Ama biricik kızım yanmıştı.»
Evet, Serap'ı yaktılar! Babasının gözleri önünde cayır cayır yaktılar Serap'ı...
Bu vahşetin sorumlularının hedefi Serap mıydı peki? Ellerindeki şişeleri otobüsün açık kapısından içeri atanların amacı Serap'ı yakmak mıydı?
Serap'ın yerinde «Ayşe» de olabilirdi! Veya «Mustafa» ... Yahut da «Mehmet Amca» ya da «Zehra Teyze» ... Serap'ın bindiği o otobüste, sizin kızınız, oğlunuz, anneniz, babanız, eşiniz, kardeşiniz de olabilirdi! Onların tek suçu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktı. Bu bahiste isimlerin ne önemi var? Terörist kendine kurban seçerken, nüfus cüzdanına bakmıyor ki!
Peki, kim yaptı bu barbarlığı? Serap'ı kimler yaktı?
Gazeteler bu insanlık dışı saldırıyı teröristlerin yaptığını yazdı.
İyi de kim o teröristler? İsmi yok mu o teröristlerin? Bugüne kadar İstanbul'un Zeytinburnu, Kâğıthane, Küçükçekmece, Gazi Mahallesi gibi bölgelerinde bu tür «molotof kokteylli» saldırıları kim gerçekleştiriyordu? Bugüne kadar sivil hedeflere kör bir terörle saldırıp kadın, çoluk, çocuk, yaşlı, genç demeden can alan, dehşet salmaya çalışan terör örgütü hangisiydi?
«Pe-Ke-Ke...»
Bu eylemi de PKK ya da onun büyük şehirlerdeki uzantısı veya destekçisi olan gruplardan biri yapmadı mı?
Ama bu vahşeti manşetlerine taşıyan gazetelerde PKK ismi yok! Sadece «teröristler» ibaresi var.
Neden?
Sözde «Barış süreci» zarar görmesin, sözde «Birlik ve Kardeşlik Projesi» yıpranmasın diye mi?
Şimdi, alevlerin kurbanı zavallı Serap'ın halini gösterip, «bu mu barış, bu mu kardeşlik?» diye sormak, «kin ve nefret duygularını tahrik etmek» ya da «savaş kışkırtıcılığı» yapmak mı oluyor yoksa? Peki, bu vahşet karşısında suskun kalmak ne anlama gelir o zaman? Serap'ın fotoğrafına baktığınızda içinizde hangi duygular oluşuyor?
Televizyonu açıyorsunuz, ekranda bir bölücü, ağzından bal damlıyor! «Kan dursun» diyor, «anneler ağlamasın» diyor, «barış olsun» diyor! Sonra alçakça tehdit ediyor:
«Öcalan ya da PKK muhatap alınmazsa kan durmaz, barış olmaz!»
Bu aşağılık tehditlerle süslü sahtekârlık, televizyon ekranlarından her akşam tekrarlanırken, derslerinden başka kaygısı olmayan Serap'ı cayır cayır yakıyorlar İstanbul'un göbeğinde! «Anneler ağlamasın» diyen sahtekârlar, Serap'ın annesini duyuyorlar mı?
«Yanan kişinin üzerini söndürmeye çalıştım. Baktım ki kızım... Neye uğradığımı şaşırdım. Biricik kızım yanmıştı»
diyen acılı babanın feryadının bir önemi var mı bu alçaklar için?
34 PKK'lı Habur'dan Türkiye giriş yapıp ellerini kollarını sallayarak, davul zurna eşliğinde Diyarbakır'a kadar gelirken, PKK teröristleri Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde Jandarma Karakolu'na havan topu ile saldırıyordu!
PKK teröristleri tarafından yakılan 17 yaşındaki Serap hastanede acılar içinde kıvranırken, Diyarbakır'ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç uçakta gazetecilerle konuşuyor ve
«Gururları zedelenmeden dağdan inip teslim olmalılar. İlla ki «pişmanım» denmesine gerek olmayabilir» diyordu! (Hürriyet, 12.10.2009)
Bu kör terör yüzünden 17 yaşında bütün yaşamı altüst olan ve yıllarca bu vahşetin şoku ile mücadele etmek zorunda kalacak olan Serap'ın; asker, polis, genç, yaşlı, çoluk, çocuk binlerce insanın katillerinin «gururunun» (!) zedelenmemesi kadar önemi var mı?
YUKARIDAKİ FOTOĞRAFA İYİ BAKIN!
İyi bakın ve «barış» gibi kutsal bir kavramı kirleten, annelerin acılarını alçaklıklarına maske yapmaya çalışan, teröristin sözde «gururunu» bir terör kurbanından daha çok önemseyenleri dinledikçe, 17 yaşında PKK terörünün kurbanı olan Serap Eser'i hatırlayın!
Serdar ANT, 12 Kasım 2009 (http://www.Heddam.com/index.asp?M=5549)
afferim be size
hemde alayınıza afferim.
akıllısınız ya daha doğrusu kurnazsınız.
fırsatı değerlendirin bakalım.
kininizi kusun sanki sizin kafa yapınızın o teröristten bi farkı varmış gibi bi de karşımıza geçip poz yapın kolpadan kolpadan.
serap hanginizin umurunda olabilir ki sizin be.
tüccarsınız siz tüccar.
kan ticareti yapmaktan bile utanmayan şoven ırkçı faşistler karşıma geçmiş utanmaktan bahsediyor.
al bundy
08-12-2009, 20:34
Kürt halkının Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından ezildiğini, hak ve özgürlüklerinin verilmediğini düşünüyorum. Bu doğrultuda yazdıklarımdan dolayı beni suçlayabilirmisin?
Sence böyle düşünmek suçmudur?
Bu Türk düşmanlığı anlamına gelmez. Kürtçülük anlamına hiç gelmez.
Güzel. Eğer gerçekten sadece bu mesajında yazdığın gibi olsaydı hiçbir şey demezdim, fakat
İlk olarak astığın yazılardan sadece bunu düşündüğün, yazdığın ve bundan başka bir şeyi düşünmediğin belli.
Sonra bu kadar kibar olman beni şaşırttı, "şerefsizlik" yazarken de böyle miydin?
Son olarak da muhtemelen enternasyonalist, özgürlükçü, hümanist, demokrat, tabularından arınmış ve onların sorgulanmasını isteyen biri gibi duruyorsun. Eğer gerçekten böyleysen olaylara ve taraflara eşit baktığını ve kendi tabularını sorguladığına inanıyor musun?
serap hanginizin umurunda olabilir ki sizin be.
Serap'ın hepimizin umrunda olduğuna kaniyim. Umrunda olmayanların bile bilinç altlarında yer etmiştir.
Çünki Kürt kardeşlerimizin (!) molotoflu bombalı saldırılarına her yerde her zaman hepimiz maruz kalabiliriz ve umursanmayabiliriz.
anarchist,
Eminim sen de tedirginsindir.
Ayrıca Kürtler milli duygularıyla Türk yakarken Türklerin de Türk olarak bu yakma eylemlerine ve eylemcilerin davalarına ve de davalarının cinayetlerinin temel dayanağı olan kimliklerine tepki göstermesi doğaldır.
Azizler, Azizeler ve Üstadlar
Bir gencimizin ve bir çocuğumuzun ölümü üzerine bir tartışma yürütülmesi sizce doğru bir yaklaşım mı? Ayrımcı yaklaşım sergileyerek birbirinden uzaklaşan bireyler haline gelmenizin mümkün olduğunun farkında mısınız? Sanırım toplumda var olduğu düşünülen bir cinnet durumuna katkıda bulunduğunuz ihtimali üzerinde durmanız gerekiyor. Acaba sürekli kaşınarak daha da büyüyen ve iltihaplanan bir yara oluşmasına katkıda mı bulunursunuz?
Güzel. Eğer gerçekten sadece bu mesajında yazdığın gibi olsaydı hiçbir şey demezdim, fakat
İlk olarak astığın yazılardan sadece bunu düşündüğün, yazdığın ve bundan başka bir şeyi düşünmediğin belli.
Sonra bu kadar kibar olman beni şaşırttı, "şerefsizlik" yazarken de böyle miydin?
Son olarak da muhtemelen enternasyonalist, özgürlükçü, hümanist, demokrat, tabularından arınmış ve onların sorgulanmasını isteyen biri gibi duruyorsun. Eğer gerçekten böyleysen olaylara ve taraflara eşit baktığını ve kendi tabularını sorguladığına inanıyor musun?
Sen yanıt vermek yerine zafer edasında mevziyi ilerletmeye çalışan asker edasıyla konuşarak kurtulamazsın.
Yanıt ver. Kürt halkının hak ve ögürlüklerinin tanınmadığını düşünmek ne zamandır Türk düşmanlığı ve Kürtçülük oldu?
wiperandcleaner
08-12-2009, 21:15
Tekrar yineliyorum politika konuların da herkesin fikri bir olmayabilir konu din olsaydı ben çellistin tarafında asla olamazdım tabi ki fakat politika farklı bir konu ve düşüncelerimin bir kısmı bir ateistin düşüncesine de benzeyebilir,bir hristiyanın ki nede.Peki doğru mudur tamamen ? Orası tartışılır işte ama sonuçta bu benim düşünce özgürlüğümdür.
Beni yanlış anlama HayyaN, çellist'in inanç boyutu değil düşünce boyutunu dikkatine sunuyorum ve böyle bir profil hangi konuda, hele hele kardeşlik uhuvvet gibi konularda hiç doğru safta olabilir mi sorusunu sana yöneltiyorumki "yoksa yanlış safta mıyım" diye düşünebilesin.
Safını seçmekte elbet herkes hür, çellist'in dilediği çukuru seçme hak ve hürriyetini tanırken seninkini tanımamamız olurmu hiç.
En el hak
08-12-2009, 21:31
terörü ve şiddeti nefretle kınıyor ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum
Teröriste gerilla diyebilen bi zihniyet utanmadan bide tarafsızlık nutukları atıyor....
Bu derece samimiyetsizlik insanın midesi bulandırıyor.
takıldığın nokta kulak kesmeler değil de gerilla örgütü olan bir örgüte gerilla denmesi mi??
senin utanman gerekıyor benim değil öğren önce pkk ne tarz bir örgüttür gerilla nedir??
terörizm olabilir yapılanlar hiçbiri tasvip ettiğim olaylar değil helede masum birilerinin "ırkı önemsiz" ölmesi utanç vericidir!!
bakın irlanda kurtuluş ordsuna eski dönem eylemlerinde tek bir sivil vatandaş masum insan ölümü yoktur!!
ancak bu kirli savaş türkiyede çok farklı bir boyut almaktadır abd maşası pkk diyenler tsk kın komutanlarının pentagonda ne yaptığına cvp versinler nato anlaşmalarına istenilen yere asker göndermelere bu ülkedeki abd üslerine oradaki eyalet yasalarına ve dalgalanan abd bayraklarına bakmalılar...
sizler ne kadar samimiyseniz karşınızdakilerde okadar samimi olabilirler...
Kürt halkının hak ve ögürlüklerinin tanınmadığını düşünmek ne zamandır Türk düşmanlığı ve Kürtçülük oldu?
Ben de Kürtler'in en azından son zamanlara bir takım haklarının verilmediğini düşünüyorum.
Fakat; bunun teröre mazaret olabileceğini düşünmüyorum.
Bunun Kürtçüler'le el ele kol kola halay çekmek için sebep olacağını da düşünmüyorum.
Ve yine bunun Türkler haksızlığa maruz kaldığında susmak ve örtmek için de bahane olacağına inanmıyorum.
Sizin sorunlarınız bunlar ve benzerleri.
bay hortlak
türkler haksızlığa maruz kaldığında susan ve örten kimdir şu anda bu başlıkta yazan .açıkça ismini söyleyin.
diline dinine ırkına bakmadan her türlü haksızlığın karşısında olmayı hayatının başköşesine koyduğundan adım gibi emin olduğum kızılordu mu,saroz mu, kim.kimseyi zan altında bırakmadan açıkça isim verin.
takıldığın nokta kulak kesmeler değil de gerilla örgütü olan bir örgüte gerilla denmesi mi??
senin utanman gerekıyor benim değil öğren önce pkk ne tarz bir örgüttür gerilla nedir??
terörizm olabilir yapılanlar hiçbiri tasvip ettiğim olaylar değil helede masum birilerinin "ırkı önemsiz" ölmesi utanç vericidir!!
bakın irlanda kurtuluş ordsuna eski dönem eylemlerinde tek bir sivil vatandaş masum insan ölümü yoktur!!
ancak bu kirli savaş türkiyede çok farklı bir boyut almaktadır abd maşası pkk diyenler tsk kın komutanlarının pentagonda ne yaptığına cvp versinler nato anlaşmalarına istenilen yere asker göndermelere bu ülkedeki abd üslerine oradaki eyalet yasalarına ve dalgalanan abd bayraklarına bakmalılar...
gerila nitelemesi teröris örgüt ayndaşlarnın sözü. besbeliki sende teröris örgüt tarfdasın. Devrim kardeşliyimi yoksam.:confused:
yahu sizde başka bir terör örgütüne terör demek yerine kahraman ordumuz demiştiniz ya.
belki ona nazire yapmıştır.
Gerilla kelimesi konusunda yanlış bilindiğini düşündüğüm şeylere açıklık getirmeye çalışayım.
1) PKK mensuplarının hepsi teröristtir.
2) Bunlardan üniformalı ve askeri ekipmanla donanmış olanları da gerilladır. Yani hem terörist hem gerilla.
Konu algıladığım kadarıyla böylesine basit bir mevzudur.
Bu PKK'lıları savaşçı olarak nitelendirmemek için de sadece terörist sıfatlarını kullanmak doğaldır. Ama gerilla kelimesi karşısında da o kadar irkilmeye gerek yok. Sadece bir kelimedir; hem de teknik açıdan kullanılması yanlış olmayan bir kelime...
Yanlış sözler, yanlış düşünceler bunlar sayın KIZILORDU
Neden kimse anlamak istemiyor. Bazı insanlara, rant kavgası falan gibi laflar ediyoruzda bizim burada ne rant kazancımız var ki bu tavırlar sergilenmeye devam ediyor.
Yıllarca terör örgütü denilen bir örgüt niye şimdi gerilla örgütü oldu? Ne değişti? Örgüt mü değişti? Örgüt mü değiştirilmeye çalışılıyor? Kulaktan kulağa mı oynanılıyor burada anlamıyorum ki...
Birisi ölüyor. Ardından bir baş sağlığı mesajı. Sonra bir yazı, vay şunu yazmış bende yazıyım. Bak cevap vermiş bende veriyim, dur bende, dur bende...
Ne kadar sorunlu bir memleketmişiz böyle ya da ne kadar sorunlu gözükmek istiyoruz biz böyle?
Kimse elini vicdanının üzerine koymuyor mu? Benim hatalarım bunlar, ben düzelteyim, herkeste benim yaptığımı yapar niyeti yokmu içimizde?
Yoksa niye uğraşıyoruz ki.
yahu sizde başka bir terör örgütüne terör demek yerine kahraman ordumuz demiştiniz ya.
belki ona nazire yapmıştır.
Ayıptır, yahu! Hakikaten bu da bu sitenin başına bela sardırır cinsten bir laf. PKK'lı namussuzların ağzıyla konuşmayın, yaa...
Sonra da ırkçılığa karşıymış falan filan. Adam kendi ordusu ile Kürd'ün terörist ordusunu bir tutuyor. Kürd'ün ordusu hakikaten terörist. Resmen terörist. Türk Ordusu ise ordu... Adam TSK'ya terörist sıfatını ekliyor ardından biz de güya yiyoruz: "Ben ırkçılığa karşıyım! Tarafsızım!".
pkk ne tarz bir örgüttür gerilla nedir??
Lütfen bu ikisi arasındaki farkları bizlerle paylaşınız..
Birde pkk bir terör örgütü müdür???
sayın çellist
bi dakka ya
lafı evirip çevirme
ben ordunun içindeki terör örgütlerini söylüyorum.
tsk diyen sensin.
gelelim ikincisine
ben nerde tarafsızım dedim kardeşim.
ben tarafım.
emeğin tarafında.
barışın tarafında
sosyalizmin tarafındayım.
şu an bulunduğum yerden bakınca
sana da pkk yada tsk ya da çok uzaktayım.
Yıllarca terör örgütü denilen bir örgüt niye şimdi gerilla örgütü oldu? Ne değişti? Örgüt mü değişti? Örgüt mü değiştirilmeye çalışılıyor? Kulaktan kulağa mı oynanılıyor burada anlamıyorum ki...
Sayın EnvyMe,
Bu teröristler, sosyalist olduğunu söyleyen insanların önemli bir kesimi tarafından ve doğaldır ki PKK'cıların hepsi tarafından taa yaptıkları ilk katliamdan beri gerillalar olarak adlandırılırlar. Bu tanımlamayı kullanan Türk sosyalistlerin çoğu da omurgasızdır -hepsi değil-.
Bilginize...
En el hak
09-12-2009, 00:33
değerli arkadaşlar,
benim bu sitede 3. tekrarım
pkk bir kürt gerçeğidir.
kullandığı yol ve yöntem
insana ve insanlığa değer veren hiç bir birey tarafından tasvip edilemez
bunun sebebide yıllardır devletin bölgede uyguladığı yanlış politikalar dır
bunu inatla inkar etmek ermeni yahudi dış mihraklar uzantısı türünden yakıştırmalarla bu gerçeği gizlemenin anlamı olmadığını düşünüyorum
çok önemli bir gerçek daha varki
bu iki halk birbirinden hergeçen gün uzaklaşıyor birbirlerine düşmanca tutum sergiliyor
buna kendimide dahil tutuyorum
bu sitede sırf bu konu yüzünden yazılarını imrenerek takip ettiğim bir kaç arkadaşımın verilen aşırı tepkiye aynı şekilde yaklaşarak kalbini kırdığım olmuştur
bu halkın siyasi temsilcilerine hakaretler savurup küfürler etmek,taşlamak ve saldırmak meseleyi dahada çığrından çıkarır
sağduyu ve karşılıklı anlayış diyorum
ben bir kürt genci olarak,yanarak ölen ve hayatının baharındaki bu genç kıza herkezlerden çok üzüldüm,
faileri herkim olursa olsun hakettiği cezaya çarptırılması tek temennim
Arkadaşlar
yukarda ricamı iletmiştim.
Herkes sakinleşene kadar başlığı kapatıyorum.
saygılarımla
EDIT: Salt kişisel atışma içerikli iletiler başlıktan temizlenecektir.