PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu da benim hikâyem dostlar..

gEcCeCi
09-12-2009, 16:09
ben kendimi bildim bileli babam çok keskin ve akılcı bir insandır ve bana mümkün olduğunca fırsat buldukça atatürk'ü, onun uğraştığı uğruna ölümü göze aldığı prensiplerini anlatırdı.. ben de o bunları söyledikçe akılcı düşüncenin temeli olarak karşıt görüştekilerle de konuşur ve onların deyim yerindeyse ne kadar saçmaladıklarına şahit olurdum.. sonra kitapçıda raflara bakarken önüme kutsal kitapların kaynakları 2 geldi ve o an içimde inanılmaz bir heyecan bastırdı.. orada kitabın daha kapağını açar açmaz işte atatürk'ün devrimci ruhunun somut hali dedim kendi kendime.. okudukça gördüm ki modern türkiye'nin kurucusunun belirttiği ''bizim dinimiz akılcı olandır'' sözünün kitaplaştırılmış halini elimde tutuyorum.. o andan itibaren 1-2-3 derken 'din bu' serisini kulleteyn allah dua derken kendimi ilhan arsel'de buldum.. artık manyaklık derecesinde oturduğum yerdeki şeyh kerim numan denen soytarıyla tartışmalara giriyor ve o kıt bilgimle ona galip çıkıyordum.. eh domuzun günde 500 kere namaz kıldığını söyleyen biriyle yarışmak olmaz di mi adam zaten zırdeli kızdırmamak lazım.. neyse sonra turan dursun diye arattırdım ve siteye üye oldum.. derken adnan oktar'ı ve cüppeliyi televizyonda görünce o zmana kadar farkedemediğim bir gerçeği fark ettim.. toplum muhammed'i tanrılaştırmış, onu zordan kurtaran keramet sahibi bir kurtarıcı zannediyorlar.. yaşadığım yerdeki herkese kitaplardan fotokopilerle akılcılığı ulaştırmaya çalışıyorum şimdi.. türklerin islam öncesi inanç sistemlerini,onların da aslında tek tanrıcı olduklarını, zalim haccac'ın türklere yaptığını duyan araştırdılar ve ilk zaferime ulaştım.. burdakiler artık deniz fenerine veya kimse yok mu ya kurban bağışlamıyorlar.. site yöneticilerine tavsiye ederim türklerin ilk yazılı kaynaklarından orhun kitabelerini de siteye alıp türklerin inançlarını da göstersinler.. ben şahsen çok rahatladım.. artık bayram sabahı kargalar botlarını giymeden kalkmaktan vazgeçip o saatleri kiisel bilgilenme sürecime ayırıyorum.. ( şu anda muazzez ilmiye çığ okyanusundan bir damla dahi olsun içmek için uğraşıyorum..) herkese aydınlık günler mutlu mesut saatler dilerim..

´´asanda , hasanda ´´
09-12-2009, 19:17
Sayın Gececi:

Ateist olmanızı Atatürk´e mi bağlıyorsunuz?

Kemaloğlu
09-12-2009, 22:16
İlk önce dinin asıl kitabını okusaydın ya
turan lar ilhanlar off anam of gelde ateist olma
şimdi sen tersten başlamışsın biraz

gEcCeCi
10-12-2009, 20:04
Atatürk'e bağlamıyorum onun aydınlık felsefesini en iyi Turan Dursun'da bulduğumu

böylece eserlerine ilgimin arttığını belirtiyorum.. Lafı nerden anladığınızı belirtmenize lüzum

yoktu.. şu yazıdan o anlam nasıl çıkar hayret.. dinin asıl kitabını okumadığımı söylemedim

ki yazma ihtiyacı hissetmedim o kadar.. kaldı ki o asıl kitabın saçmalıklarını araştırmak

isteyenler bkz. konuyla ilgili forumlar ve anasayfa sol sütun kutsal kitap eleştirileri.. site

sahipleri gayet iyi sıralamışlar.. benim için aslolan kitabın kendisi değil onu savunanlardır..

çünkü kitaba göre değil kendi zihniyetlerine göre davranıyorlar.. kuranda mezhepçilik

ayrılık yasaklanırken bunlar hanefiliğin ticaniye tarikatının bilmem hangi grubundalar..vs

yok adıyamanlılar yok süleymancılar yok kadiriler.. ne asıl kitabından bahsediyorsun

herşeyi apaçık denilen kitabın elif lam mim diye başlamasının nedenini bilmiyorsunuz

daha..allahın sözü olduğu söylenen kitapta hud suresi 2. ayet sayfa 222 neden

muhammed'in sözü daha buna açıklama getiremiyorsunuz.. boşversenize

evrensel-insan
10-12-2009, 20:20
Saygideger gEcCeCi;

Samimi anlatimin icin, tesekkurler. Emegine saglik.

Saygilarimla;
evrensel-insan

gEcCeCi
12-12-2009, 16:19
teşekkür ederim.. bir de onların neden müslümanlığı seçtiklerine dair bir forum olsa.. yani bizim nasıl araştırarak dini benimsemediğimizi görüyoruz da onların da nasıl bir düzmantıkla islamı seçtiklerini okursak hala siteden şüphede olanlara ibret olur düşüncesindeyim..

evrensel-insan
12-12-2009, 19:48
Saygideger gEcCeCi;

Ben daha once dedigin icerikte bir baslik acmistim, ama; fazla ragbet gormedi. Cunku gorunuse bakilirsa, muslumanlarin islama bagimliligi, sadece kendilerine verilen bir veri ve bu veri, kendileri tarafindan kendi oz iradeleriyle degerlendirilipte, kendi kararlari alinmamis. Sadece verildigi gibi, alinmis ve korunup, uygulanmis.

Saygilarimla;
evrensel-insan

´´asanda , hasanda ´´
12-12-2009, 20:21
Lafı nerden anladığınızı belirtmenize lüzum
yoktu..

Doğru ya sen haklısın.

Bayağı bi terbiyeliymişiniz.

Çok sağolun :(

´´asanda , hasanda ´´
12-12-2009, 20:23
Ateistsin ama terbiye sıfır (0).

´´asanda , hasanda ´´
12-12-2009, 20:36
Gececi:

Atatürk ''bizim dinimiz akılcı olandır'' demiş.

O zaman siz akılsızlığımı seçtiniz. Zıt değil mi?

Ayrıca atatürkün aydınlık felsefesi derken neyi kasdediyorsunuz?

Tabi siz kesin şöyle diyorsunuzdur.

Atatürk ateisttir yada agnostiktir.

Ama büyük bir HAYIR.

Siz atatürkü kullanarak ateist olmuşunuz.

Ama bu büyük bi SAÇMALIK.

Saygılarımla.

Squall
12-12-2009, 22:11
Siz atatürkü kullanarak ateist olmuşunuz.

Bazılarıda muhammedin uçkuruna kafayı takıp ateist oluyor...yoksa siz onlardan mısınız??

´´asanda , hasanda ´´
13-12-2009, 12:07
Sayın Squall:

İlk önce şunu belirtmeliyim ben ateist değilim deistim.

Öyle muhammedin saçmalıklarınada inanacak biri değilim.

1500 yıl önce yaşamış, ne olduğu bilinmiyen bi adama inanmam.. Çünkü aklım bana bunu söylüyor.

Saygılarımla.

gEcCeCi
13-12-2009, 21:25
[QUOTE=emre1994;269453]Gececi:

Atatürk ''bizim dinimiz akılcı olandır'' demiş.

O zaman siz akılsızlığımı seçtiniz. Zıt değil mi?

bravo bu kadar anlayabildin ya helâl olsun sana.. ben atatürk'ün hangi düşüncesine zıt bir

harekete veya fikre giriştiğimi söyledim orda..?

gEcCeCi
13-12-2009, 21:29
ben atatürk'ün hangi dini görüşünden etkilenip de ateist olmuşum emre kardeşim orda var

mı böyle birşey? ya sindire sindire oku ya da görecelilik kuramını bilen bi tanıdığına okut da

''sence'' anlaşıldığı gibi değil ''bence'' anlatılmak istendiği gibi anla..

gEcCeCi
13-12-2009, 21:34
squall sana gelince ne emre ne ben ne de bu sitede ne görüşte olursa olsun düzgün

terbiyeli insanlar herhangi birinin uçkuruna kafayı takmaz... 11 karısı olan ben değilim..!

teyzesinin halasının amcasının dayısının kızlarını ve kendini evlilik ( mihir ) olmadan teslim

eden tüm kadınları helâl sayan ben değilim..! bkz. ahzab suresi ayet 56..

çok fazla yazdım aynı karede hepsine cevap verebilirdim ama napim kusuruma bakmayın...

ben fazla yazı yazıp forum açan biri değilimdir.. saygılar..

´´asanda , hasanda ´´
14-12-2009, 17:38
Tamam sen haklısın GeceCi:

Doğru ya ben aptalım.

gEcCeCi
15-12-2009, 13:23
ben atatürk'ün hangi dini görüşünden etkilenip de ateist olmuşum emre orda var

mı böyle birşey? hâlâ cvp bekliyorum..

´´asanda , hasanda ´´
15-12-2009, 17:38
Gececi: Örneği bile başka yerlere çekiyorsun

Tabi şimdi sen Emre örnek nedir dersin. Onu bile bilmezsin belki...

Senin tabirinle ´´lafı nereden anladığının´´(senin) hiç bir mecali yok.

Sende lafı başka yerlerinden anlamışın....

´´asanda , hasanda ´´
15-12-2009, 17:40
Gececi: Ayrıca ben öyle bir lafta söylemedim ´´Atatürkün hangi din görüşlerinden etkilendin´´ diye...

Bravo sana , çok güzel anlamışın sende..

Psiko
16-12-2009, 10:45
Dünya üzerinde,
ülkemizde,
ailemizde yaşayan herkes
Cömert mi ?
Sabırlı mı ?
Vefalı mı ?
Merhametli mi ?
vb vb
mi ki ?
"Dinsel inançlardan NASIL kurtuldum" un cevabı,
yekdiğerininkine benzesin veya benzemek zorunluluğunda olsun ?

tiktaalik
12-03-2010, 01:41
Saygıdeger gEcCeCi;

Hikayen güzelmiş hoşuma gitti.Teşekkürler

tiktaalik
12-03-2010, 01:55
ATATÜRK OSMANLI HAKİMİYETİNDEN YENİ ÇIKMIŞ BİR TOPLUM İÇİN ONLARI DEMİŞTİR.YOKSA ATATÜRK DE TANRITANIMAZDI. EİNSTEİN GİBİ ZEKA DOLU BİR BEYNİN O DÜŞÜNCELERE SAHİP OLAN BİR İNSANIN ZATEN O DÜŞÜNCELERİN ARKASINA SIGINMASI ÇOK DOGRU.bU ARADA ALBERT EİNSTEİN DE TANRITANIMAZDIR.