ben kendimi bildim bileli babam çok keskin ve akılcı bir insandır ve bana mümkün olduğunca fırsat buldukça atatürk'ü, onun uğraştığı uğruna ölümü göze aldığı prensiplerini anlatırdı.. ben de o bunları söyledikçe akılcı düşüncenin temeli olarak karşıt görüştekilerle de konuşur ve onların deyim yerindeyse ne kadar saçmaladıklarına şahit olurdum.. sonra kitapçıda raflara bakarken önüme kutsal kitapların kaynakları 2 geldi ve o an içimde inanılmaz bir heyecan bastırdı.. orada kitabın daha kapağını açar açmaz işte atatürk'ün devrimci ruhunun somut hali dedim kendi kendime.. okudukça gördüm ki modern türkiye'nin kurucusunun belirttiği ''bizim dinimiz akılcı olandır'' sözünün kitaplaştırılmış halini elimde tutuyorum.. o andan itibaren 1-2-3 derken 'din bu' serisini kulleteyn allah dua derken kendimi ilhan arsel'de buldum.. artık manyaklık derecesinde oturduğum yerdeki şeyh kerim numan denen soytarıyla tartışmalara giriyor ve o kıt bilgimle ona galip çıkıyordum.. eh domuzun günde 500 kere namaz kıldığını söyleyen biriyle yarışmak olmaz di mi adam zaten zırdeli kızdırmamak lazım.. neyse sonra turan dursun diye arattırdım ve siteye üye oldum.. derken adnan oktar'ı ve cüppeliyi televizyonda görünce o zmana kadar farkedemediğim bir gerçeği fark ettim.. toplum muhammed'i tanrılaştırmış, onu zordan kurtaran keramet sahibi bir kurtarıcı zannediyorlar.. yaşadığım yerdeki herkese kitaplardan fotokopilerle akılcılığı ulaştırmaya çalışıyorum şimdi.. türklerin islam öncesi inanç sistemlerini,onların da aslında tek tanrıcı olduklarını, zalim haccac'ın türklere yaptığını duyan araştırdılar ve ilk zaferime ulaştım.. burdakiler artık deniz fenerine veya kimse yok mu ya kurban bağışlamıyorlar.. site yöneticilerine tavsiye ederim türklerin ilk yazılı kaynaklarından orhun kitabelerini de siteye alıp türklerin inançlarını da göstersinler.. ben şahsen çok rahatladım.. artık bayram sabahı kargalar botlarını giymeden kalkmaktan vazgeçip o saatleri kiisel bilgilenme sürecime ayırıyorum.. ( şu anda muazzez ilmiye çığ okyanusundan bir damla dahi olsun içmek için uğraşıyorum..) herkese aydınlık günler mutlu mesut saatler dilerim..
teşekkür ederim.. bir de onların neden müslümanlığı seçtiklerine dair bir forum olsa.. yani bizim nasıl araştırarak dini benimsemediğimizi görüyoruz da onların da nasıl bir düzmantıkla islamı seçtiklerini okursak hala siteden şüphede olanlara ibret olur düşüncesindeyim..
Ben daha once dedigin icerikte bir baslik acmistim, ama; fazla ragbet gormedi. Cunku gorunuse bakilirsa, muslumanlarin islama bagimliligi, sadece kendilerine verilen bir veri ve bu veri, kendileri tarafindan kendi oz iradeleriyle degerlendirilipte, kendi kararlari alinmamis. Sadece verildigi gibi, alinmis ve korunup, uygulanmis.