PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekrar Sizinleyim

Eliko
16-12-2009, 21:18
Selam,

Tekrar sizinleyim. Kısa bir süre önce ayrılmıştım anlayan anladı... Umarım bu bir giz olur. Eski ismimle değil yeni bir isimle yazmak için önce vedalaştım ve sizleri "sevinle..." bıraktım.

Babam, Dedem, Babamın dedesi ve bildiğimiz kadarıyla dokuz-on kuşak gereiye gitiğimizde soy ağacımızdakilerin hepsi birer imam. Annemin babası, kardeşleri de aynı şekilde imam. Annem de imamlık yapmamaış ama gerek babasının gereksede babamın yanında dini eğitmini iyi almış. Abilerim de aynı şelide imam. Kısaca bizlere "imamlar ailesi" derler. Bende Medrese okumuşp, İmam hatip okumuş ama farkım olarakta diğer dinler üzerinde de araştırma yapmış biriyim. Yaşım ise ondukuzunda...

Altıncı sınıftan itibaren tebliğ serüvenim oldu. Yatılı okuldan uzaklaştım sonrasında silami radikalizme ayak attım. Kısa bir süre sonra geçmişimle hesaplaşmak için yani ailemden(takikat) okulda ise(nurculuk)la hesaplaşmak için biriyle tartıştım. Onu nurcu bilirdim. Meğerki abimde, o da Ateistlermiş... Önce mesele Filistinden açıldı arafatı eleştirdim kafir dedim, nurculara kafir dedim ve islam birliği için çalışmak gerektiği hakkında biraz konuştu. O zamnlar Yedinci sınıftaydım. Medresede akşamdan sabaha kadar baş başa seydamın oğluyla tartıştım sonra anladımki Allah'ı inkar ediyor.
Seydamın(medrese hocamın) oğlu ilk kafamı karıştıran kişi oldu anlayacağınız. Ama daha önce Kominizm ve ateizm ile mücadele yöntemleri anlatıla gelmişti bizlere. Kuşkuya kapıldım. Hemen kitapçıya girip bir kitap aldım "niçin yaratıldın?" okuduktan sonra az bir kuşkuya göğüs gerdim. Ama koyu bir atesitliği içimde gizlediğimin farkındaydım. Harunyahya, İslam Felsefesi gibi kitaplara yöneldim önce. Gerçekten iman ettim. Ama İslam konusunda yaklaşık dört yıl boyunca araştırma yaptım. Arif tekin, turan dursun, ilhan arsel, muazez ilmiye çığ vb artı internet sitelerinde zaman geçirdim. Sonra batı Oryantalistlere yöneldim ve İslamı dış gözle bakmaya denedim. İman etmiştim ve an be an soru cevaplıyorum ama yin de sorulardan kurtulamıyordum. Bu sitede ise epey zaman geçirdim. Kendi sitemle uğraştım ve Kuran'ı satır satır inceledim. Tefsir ve Hadis alanında gücümün gerektiği kadar araştırma yaptım. Serviste, arabada, evde, işte, okulda, gittiğim heryerde kitabımı tek biran bile yanımdan eksik etmedim. Araştırdıkça araştırdım... ve hala araştıryorum. Bana sonucu sorarasanız İslam'a ve diğer tüm dinlere hep kuşkuyla baktım. Diğer dinlerede umut aradım. İncil, Tevrat, vedalar, zend avesta, Taoizmin-öğretiler, gibi kutsal kitapları elime geçtiği kadar okudum fakat hepsini tamamen okuduğumu söyleyemem. İncil, Tevrat ve kuranı tamıyla okudum hatta incilin tefsirlerinden wiliam macdonaldın bile... Karşılaştırma yaptım fark sadece isim... O halde İslama imanımı gerektirecek bir gerekçe yoktur diye düşündüm. Tanrı konusunda ise hala ağzım kapalı hiçbirşey diyemiyorum eridikçe eriyorum ama bir kapı açılmıyor. Artık sloganlardan vazgeçip susmayı tercih ettim. Hint mistiksizminden etkilenmiş olsamda beni aradığıma ulaştıramadı. Tanrıyı net bir şekilde tarif etememe ve açıklayamama rağmen yine kanıtlamaya çalıştım. Ama YOKDA DİYEME DİĞİMİ TAM OLARAK KABUL EDEMEĞİMİDE SÖYLEİYEMİYORUM. Materyalist olamıyorum, Mistisizmede kaptırmıyorum kendimi. Ortada bir sentez gibi duruyorum. Ama sadece bir umut besliyorum. Materyalist olmayı çok istiyorum ama açıklayamıyorum. Bir gizemden söz edebilirim ama ne kanıtlaya biliyorum nede kendimi ikna edebiliyorum. Tanrı konusunda Darwin'den yanayım. Agnostik duruşumu koruyorum. Meditasyon yapmama rağmen hayata bir anlam veremiyorum. İnsanlar gelip benden dini cevap beklerlerken ve umut beslerlerken/taktir ederlerken içimde nasıl bir açmazın olduğunun farkında bile değiller. Ben bir hiç olduğumu kabulda edemiyorum. Bu duruşu yaklaşık bir yıldır sergileyebiliyorum ama son aylarda Dinler konusunda netleştim. Dinler birer fizolofun, kişinin sözleri ve buyruklarıdır. Sürüler ise sadece birer takipçi ve mutlu bir rüye. İşte beni anlayan bu sürüden olmayan herkestir.

Kıvançla...

Eliko
16-12-2009, 21:33
Bu sizlere bir selamdır cafeye aldım mesajımı. Çünkü daha önce buraya yazmıştım....

prozac
16-12-2009, 21:36
Tekrar hoşgeldin M.S

evrensel-insan
16-12-2009, 21:42
Saygideger Eliko;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
16-12-2009, 22:23
tekrar hoşgeldin m.s

Eliko
16-12-2009, 22:25
Hepinize teşekür ederim. Hepinizi tekrara hoşbuldum.

Saygılarımla
Elikoyum

ulpian
16-12-2009, 22:38
Yeni nickinizle tekrar hoşgeldiniz sayın Eliko

gidişinizi garipsemiştim zaten. :)

saygılarımla

Eliko
16-12-2009, 22:43
Sadece kabul etmediğim ve kabullenemediklermi düşünmeye çalıştım. Tanrının Varlığını tartışırken neden inanmadığım şeyi savunuyorum diye biran sormaya koyldum ve kısa bir arayla iki yüzümü tekleştirdim o kadar.

Saygılarımla
Elikoyum

timurcan
16-12-2009, 22:45
Hoşgeldiniz

AhbAp
16-12-2009, 22:47
Sayın Eliko,

Yeni isminizle tekrar hoş geldiniz.

Saygılarımla...

Eliko
16-12-2009, 22:50
Timurcan ve AhbAP; Teşekür ederim. Hoş Bulduk.

Saygılarımla
Elikoyum

tyd13
17-12-2009, 00:06
Azizim Hoşgeldiniz. Yeni nickinizi kullanacaksanız Yöneticiler'in eski nickinizi silmelerinde sakınca görmüyorsunuzdur değil mi?

ugorur
17-12-2009, 00:16
Tekrardan hoş geldin. Beyninizin mührünü kırıp gerçeklere gözünüzü açabildiğiniz içinde teprik ederim.

Saygılarımla
Umurcan Görür

Titan
17-12-2009, 21:59
Hoşgeldin Eliko, yaşadığın hayatın değerini bilmek yetmez mi? İlle de bir mistisizm peşinde koşmak istiyorsan o, hayatın ta kendisidir, kanımca daha değerli bir şey olamaz.

pervane
17-12-2009, 22:02
Sevgili m.s ne zaman gitmiştin, benim neden haberim olmadı! neyseki kısa zamanda Eliko olarak dönmüşsün.
Uzun bir zaman önce kaleminden bu satırların döküleceğini bekliyordum çünkü m.s ortalarda görünmüyordu. Siteden her uzak kalıp dönüşünde adım adım değişiyordun. okuyordum ve şeytani bir gülümseme beliriyordu yüzümde ha bugün ha yarın diyordum ki nihayet! Ağırlıklarından kurtulmuş olmana senin adına çok sevindim. Fekaaat!:) kadın konusundaki düşüncelerin bu dönüşümde nasıl bir seyir izledi? bu konuda ser verip sır vermemişsin yine! eğer bir değişiklik oldu ise haberdar et işim gücüm var başlık başlık m.s kovalamaktan yoruldum:hail:
Tekrar hoş geldin..

ozgur_beyin
17-12-2009, 22:03
hoş geldin. umarım sadece ismini değiştirdin eliko

pervane
17-12-2009, 22:08
pardon şeyhim nasıl yani! sizdemi yoksa:)

saroz
17-12-2009, 22:54
Hoşgeldin Eliko, bu yaşta bu kadar araştırmacı olabilmek ve dindar bir ortamdan çıkmak gerçekten müthiş bir irade ve mücadele örneği.

Saygılarımla:)

Khaos
17-12-2009, 23:44
demek ki neymiş,
herkez kuran kursu hocasından dayak yediği için imama kızıp kafir olmuyomuş.
bazıları da böyle beyninde fırtınalar yaşayıp bıçak sırtı gecelerden günlerden süzülüp de geliyormuş.
hoşgeldin

Eliko
18-12-2009, 12:57
Saygıdeğer Sevgililer:)

Hepinize teşekür ederim. Sadece ismimi değiştirdim çünkü ben aynı benim. Sadece kişisel ve evrensel ismini biraz daha kendime özgü kıldım. Pervaneciğim kasap et derdinde, koyun can derdinde...

Saygılarımla
Eliko

Alchindus
18-12-2009, 15:55
Evvela bu ilanata pek şaşırmadığımı belirtmek isterim çünkü bir insanda birbirine zıt iki hal birden bulunmaz!

Kalpleri anca yaradan bilir, bundan mütevellid yazdıklarından zahir olan münafıklığına tesadüf ettiğimde yüzüne vurmadım!

Amma yaradan ve onun elçisi içün söylediklerin sonra kadınlar içün islamın ve bundan mütevellid bir müslümanın kabul etmeyeceği fikirlerin kavmiyetçilik asabiyeti ile pekde vukufiyetin olmayan islam fikir hayatında türkler içün dediklerin yani hal ve tavırlarınla esasta mesele zahir idi!

Benim idrakte zorluk çektiğim husus niçün böyle bir ihtiyac hissetmektesiniz!

Münafıklık ederek müslüman gibi amma islama muhalif yazarak kimleri kandırabileceğinizi sanmaktasınız anlamakta zorluk çekmekteyim!

Bırakınız müslümanları inanır olmayanlar içün dahi bu hal ve tavır ciddiyetle mükabeleyi hak eden bir tavır mıdır!

Olmadığı kendini müslüman olarak takdim ettiğinde inanır olmayanların seni ne nispette ciddiye aldıklarından zahir değil mi!

İmdi misalen sen birden bire kadınlar içün kanaatini değiştirdiğini izhar eder isen sana kim ne kadar inanabilir ve "ceddim imamlarla dolu" sözüne kim itibar ediyor!

Gerçeğe sadakat şart, olmadan olmuyor!

Demek burada -Musluman- vakıası münferid bir vakıa değil imiş, esas inanç ve kanaatlerini setrederek yazıp çizenler belkide çok sıklıkla burada yer almakta!

Müslümanlar uyanık olmalı!

Gerçeğe sadakat şart!

huzurlu
18-12-2009, 16:16
sayın eliko öncelikle hoşgeldiniz.
Bende siteye yeni katıldım siteyi inceleme aşamasındayım. Hemen hemen aynı çıkmazlardayız ama ben konuda bir adım daha ileriye gittim diyebilirim ( bu ileri adım üstünlük anlamında değil zihnimin netleşemesi bakımından ) beni bu düşünce tam olarak ne zaman sardı tam hatırlamasamda yoğunlaşması Alamut Kalesini okuduktan sonra oldu diyebilirim ardından Tanrı Yanılgıları Allahın Kızları v.b .......
hoşgeldin..

Yergin
18-12-2009, 18:19
Alchindus'a katılıyorum.

Yine kendiniz ekip yine kendiniz biçmişsiniz. Eliko'nun önceki düşüncelerinde ben bir farklılık görmedim. Siz sözde göremediğiniz için şimdi gördüğünüzü söyleyip kucak açmışsınız.

Eliko bence zaten sizin aranızdaydı ama sizin önyargılarınız onu kabullenemiyordu.

Eliko
18-12-2009, 19:26
Kürt halkının bastırılması ve İslam potası altında veya adına yapılan sindirme/asimilasyon çalışmaları kavmiyetçilik değil sizlere göre. ama zülmü red etmek kavmiyetçiliktir. Türklere bir garazım yok ama Tarihte İslama girişleriyle Bilme darbe vurduklarınıda inakr edemem. Kadın hakkındaki uğursuz, şeytan, evde işlevsiz hale getirmeyide eleştirmek sizlere göre yanlış ama Kadının Erkek ile kıyaslanamacağını bu nedenle Kadınların kendilerne çeki düzen vermesi "sex araçlığından" çıkmasını söylemek kadın düşmanlığıdır. Tabi tabu ruhunu taşıyan Ateistler ile tabuyu kıramayan Müslümanlar birdir. Çünkü birçok insan sözde ateist iken birçoğuda sözde mülslüman'dır. Ben şahsen İslam'a kılıf bulmaya çalışa çalışa elimde kaldı o yüzden baktımki "ben varım ve islamı kılıf yapmayada gerek yok" dedim. Yaptığım bir ahlak değerlendirmesi. İbni sina, İbni rüşt, mevlana, ibni arabiler gibi müslüman adıyla tabuları yıkan olarak yazmak istemedim tam tersine artık bu işin sonu geldi iimdeki özgürlük uyanmalı diye düşündüm. ve uzun bir süredir içimdeki agnostik tavrımı yasıttım.

Saygılarımla
Elikoyum

Eliko
18-12-2009, 19:30
Sevgili Alchindus; İnanın şu rumuzunuzdai şahıs(kindi)de sizin söz etiğiniz "sözde mülüsmanlardan" yani içindekini sadece Mülsüman adı altında yazan biri. Söyledikleri kesinlikle İslam değil. Bunu kabul etmemek için deli olmak lazım. Sizin o övdüğünüz Osmanlı döneminde kindi diyen veya kindiler yaşatılır mıydı? onu göremiyorsunuz.

Saygılarımla
Elikoyum

Alchindus
19-12-2009, 00:31
Muhterem kendini tanımıyorsun el-kindiyi nereden bileceksin!

Osmanlıyı ne bilirsin!

Sen "sen" olduktan sonra benim içün mesele yoktur, fikirlerini doğru bulduğum yerde destekler hatalı bulduğun noktalarda tenkit ederim!

Amma sen "sen" olmadan "ben benim" deme demlerinde olur isen işte o vakit müslümanlar ayık olun demekte her müslümanın vazifesidir!

El-kindiyi bilmeden bilir gibi yapmak, islamı bilmeden bilir gibi konuşmak, müslüman olmadan öyleymiş gibi davranmak bunlara müsamahamız yoktur!

Gerçeğe sadakat şart!

Eliko
20-12-2009, 21:03
Sen gerçeğe bağlan ömrünün sonuna kadar aynı şeyleri yaşa; aynı yasakları uygula, aynı kıyafetleri giy bizim öyle bir şeye ihtiyacımız yok. Çünkü biz değişim ve yenilik yanlısıyız. Bizim Aklımız var.

Saygılarımla
Elikoyum

tiktaalik
12-03-2010, 02:07
SAYIN eliko;

HOŞGELDİN ARAMIZA...

İYİ PAYLAŞIMLAR.

ceylin
15-05-2010, 11:31
Allah yardımcın olsun doğru yolu bulmanı temenni ediyorum Rabbim yardımcı olur inşALLAH