PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kader vardır

Fatihcrs
27-12-2009, 21:42
İnsan Rüyasında olacak bir işi daha önceden görebiliyor şahsen benim çok başıma geliyor bana inanmayabilirsiniz ama çevrenize sorunuz mutlaka vardır.Sizce bu Kader'i ispatlamıyormu...

Ayrıca En uzun rüya 7 veya 8 saniye diye biliyorum bu da Ahiret hayatındaki zamana eş değer (belki ahirette daha farklı da olabilir) olmuyormu...

bunu konu olarak yazma gereği duydum

Not:Çevrenize sorunuz mutlaka rüyası gerçekleşen vardır.

breymin
27-12-2009, 21:58
İnsan Rüyasında olacak bir işi daha önceden görebiliyor şahsen benim çok başıma geliyor bana inanmayabilirsiniz ama çevrenize sorunuz mutlaka vardır.Sizce bu Kader'i ispatlamıyormu...

Ayrıca En uzun rüya 7 veya 8 saniye diye biliyorum bu da Ahiret hayatındaki zamana eş değer (belki ahirette daha farklı da olabilir) olmuyormu...

Sayin fatifcrs öncelikle hosgeldiniz,konuyu biraz daha acarmisiniz?kader nedir? ve olacak birseyi önceden rüyada görmenin kaderle iliskisi nedir?,herkesin kader anlayisi farkli oluyor.saygilar

uyar
27-12-2009, 21:59
rüya temel olarak insanın yaşadığı deneyimler ve gündelik olayların tekrarı ve düzenlenmesi hadisesidir. kimse önceden yaşamadığı veya "gözleriyle" görmediği birşeyi rüyasında göremez... mutlaka daha önceden görmüştür.... rüyalar ençok uykunun REM denilen döneminde görülür.. REM dönemi tüm memelilerde ve kuslar da vardır. evet fatih hayvanlarda rüya görür.. bunlar beyin dalgalarıyla tesbit edilir. EEG denilen bir yöntemle uyku safhaları ve rüya dönemleri tesbit edilir. bu dönemde beyin yoğun çalışmaktadır. ...

ugorur
27-12-2009, 22:22

Sayın Fatihcrs

Bu haftanın sayısal sonuçlarını söyler misin?

Saygılarımla
Umurcan Görür

AerA
27-12-2009, 22:28
Sayın Fatihrcs ;

Şayet Gremlin ' lere inanıyorsanız evinizde bozulan her eşyanın sorumlusu olarak onları görürsünüz.Ama bir Gremlin kavramı ne kadar gerçektir.Oturup film olarak izlersiniz, biraz gülersiniz.Fakat bunu hayatta dile getirmek, ben Gremlin gördüm demek cesaret ister.

http://www.youtube.com/watch?v=-I3dPGhHwHI

uyar
27-12-2009, 22:31
sevgili aera... belki fatih arkadaş gremlin ne bilmiyordur....resmini koyayım.. aman rüyasına girmesin :)

http://www.personal-development.info/blog/gremlin.jpg

Fatihcrs
27-12-2009, 22:47
bakın ben gremlin falan anlamam

insanlar bazen ölecek kişi vs. rüyalarında görürler yani gelecekteki bir olayı
rüyasından 1/2 gün sonra bu olay gerçekleşir ve insanın tüyleri diken diken olur bunu öncelikle sorunuz çevrenizdekilere bizzat ben yaşadım çevrenize sorunuz diyorum çünkü bana inanmayacaksınız

burayı iyi anlayın olmuş bir olay değil olacak bir olaydan bahsediyorum...

AerA
27-12-2009, 22:49
Konuyu Steven Spilberg ve Gremlinlerden uzakta ele almakta fayda gördüm.
Ne yazıkki yine benzeri bir yere çıkar ve Gremlin hikayesini çağrıştırır bize.

Şöyleki;

Kader çizilmiş olan demektir.Başımıza gelen genellikle kötü olaylardan sonra kullandığımız bir değimdir ki nadiren iyi şeylerde kullanılır.Çizilmiş olan varsa imtihanın anlamı kalmaz.Çünkü çizenin çizdiğini değiştirmek cüzzi bir irade ile yapılamaz.

Fatihcrs
27-12-2009, 23:04
Konuyu Steven Spilberg ve Gremlinlerden uzakta ele almakta fayda gördüm.
Ne yazıkki yine benzeri bir yere çıkar ve Gremlin hikayesini çağrıştırır bize.

Şöyleki;

Kader çizilmiş olan demektir.Başımıza gelen genellikle kötü olaylardan sonra kullandığımız bir değimdir ki nadiren iyi şeylerde kullanılır.Çizilmiş olan varsa imtihanın anlamı kalmaz.Çünkü çizenin çizdiğini değiştirmek cüzzi bir irade ile yapılamaz.

evet kader çizilmiş olandır herşey Allah tarafından oluyor mesela bu site Allah tarafından kurulmuştur ve sizin veya benim yazdıklarım hepsi Allah tarafından yazılmıştır yani biz vesile oluyoruz...
Bizim yaptığımız ve yapacağımız herşeyi Allah biliyor sen şimdi diyeceksin madem Allah biliyor neden böyle bir Dünya hayatına gerek duyuyor,Dünya hayatını kurması bile bizim içindir yani amaç bizi bize göstermektir.
Yarın Ahirette kendin göreceksin kendini yağmurun yağmasının nasıl bir sebebi varsa herşeye sebep koymuştur ve bizi imtihan etmektedir.

Şu anda inanıp inanmamak senin elindedir Allah sana aslında bir sürü çıkış yolu göstermiştir ama sen sanırım hepsini elinle geri teptiğin yüzden kalbin mühürlenmiştir.Bu vesile ile mantığın hep Yaradanın yokluğu tarafından çalışmaktadır.Doğrusunu Allah bilir.

uyar
27-12-2009, 23:07
burayı iyi anlayın olmuş bir olay değil olacak bir olaydan bahsediyorum...

sevgili fatih... korkular şüpheler heyecanlar üzüntüler şaşkınlıklar.... hepsi insanlar için... şöyle düşün bak : gördüğüm rüyaların ne kadarı gerçek oldu... yüzdeye vurursan ne kadar az olduğunu görürsün... insan beyni yaşadığı 1-2 olayı öğrenirken abartır genelleme yapar sanki hep oluyormuş gib algılar.. mesela 1 kırmızı kazak alırsn sonra ne kadar çok kişinin kırmızı giydiğini farkedersin.. (algıda seçicilik) o nedenle bilimsel istatistik ortaya çıkmıştır. eğer sende mesela 1 hafta süreyle rüyalarını kaydedersen büyük bir kısmının korku kaygı üzüntü merak kaynaklı olduğunu ve bir anlam taşımadığını farkedeceksin....

uyar
27-12-2009, 23:11
....... yağmurun yağmasının nasıl bir sebebi varsa ......................

fiziksel şartlar oluşursa yağar. ısınan su buharlaşıp yukselir sonra soğuyup yere yağmur olrak düşer.. yani yağmurun başka ne sebebi olabilir ki???

AerA
27-12-2009, 23:13
Sayın Fatihcrs ;

Tanrı Dünya hayatını bizi bize göstermek için kurmuş olamaz, çünkü ilk günahdan sonra oluşması sağlanmıştır Dünyanın ki ilk günah zamanında ben daha yoktum ortada.Bana beni göstereceği bir sebep yok ortada.En azından efsane böyle.

Mantığımızın yaratan yokluğu tarafında çalışması fikrine nasıl kapıldın ki?

Neyse konuyu dağıtmayalım, kader diye bir şey varsa ve bunu Allah çizdi ise, onun ilahi iradesi ile çizdiğini biz cüzzi irademizle nasıl değiştiririz.Buradan imtihanın yokluğu fikri türemezmi demişim ve cevap alamamışım.

uyar
27-12-2009, 23:17
evet fatih....

imtehanla kader birbiriyle çelişir.. biri varsa diğeri olamaz...

evrensel-insan
27-12-2009, 23:24
Saygideger arkadaslar;

"Kader, kime sikayet edeyim seni, bilemem" Herhalde felege olacak. Kaderin varligi, kisiyi tamamen bir kukla kilar. Dusunce ve davranisinin bir anlami yoktur. Kader onu bir kukla gibi idare eder. Teslimiyetciligin bir adi da; kader ve alin yazisidir. Dolayisiyle, imtihanin da bir hukmu kalmaz, aklin da. Cunku, kisinin; dogumdan olume kadar yasami cizilmistir. Kisi sadece bu yasami oynayan ve degistirme yetisine sahip olamayan bir aktordur.

Kaderin ne oldugunu anlami ise "kisi icin cizilmis ve degismez yol" dur.

Kadere inanan, hic bir zaman bir birey olamaz ve birey bilinci alamaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Fatihcrs
27-12-2009, 23:28
Mesela bizim komşulardan duydum bir kız çocuğu rüyasında babasının öleceğini görüyor ve bir gün sonra babası ölüyor yaşadığı o an tıpkı herşeyiyle aynıymış yer ve mekan olarak yaşanılanların sıralaması olarak...

AerA
27-12-2009, 23:32
Mesela bizim komşulardan duydum bir kız çocuğu rüyasında babasının öleceğini görüyor ve bir gün sonra babası ölüyor yaşadığı o an tıpkı herşeyiyle aynıymış yer ve mekan olarak yaşanılanların sıralaması olarak...

Bunun kaderle ne alakası olaki?
Buna garipten haber alma, paranormal deneyim yaşama denilmekte ki zamanında SSCB'de yoldaşlar bayağı bir incelediler bu hususu.

Bu kader olamaz sayın fatih, bu medyumluk - geleceği görmedir ki yine imtihanın bir anlamı kalmaz.Sorulacak soruları önceden biliyorsanız ve verilmesi gereken cevapları, bu ne ilginç bir imtihan olur.

breymin
27-12-2009, 23:34

Sayin fatih,ben sahsen sonradan olucak bir olayin önceden rüyada görülebileceyine inaniyorum ama sonradan olucak bir olayi önceden rüyada görmek sizce neyi kanitlar?ne anlatmak istiyorsunuz?

uyar
27-12-2009, 23:35

sahi inanıyormusun böyle hurafelere??
mesela sordun mu babası hastamıymış?? kız çocuğunun sevdiği babasının öleceğinden korkması kadar doğal ne olabilir değil mi???

bak birkere daha diyorum: rüyalar daima yaşanan görülen şeyler üzerinedir.. mesela doğuştan kör kişiler rüya asla göremez biliyormusun??? ses duyar uyurken mesela ama görsel birşeyler olmaz.... neden??? beyin ancak tecrübe ettiklerinin halusinasyonunu algılar.... rüyada koku olmaz neden biliyormusun?? çünkü koku sinirleri direk kortekse bağlanır. rüya ile ilgili alt beyinle direk bağlantısı olması için uyanık olmak gerek... ilginç değil mi??

Fatihcrs
27-12-2009, 23:37
İşte bu Kaderdir hem babasının hem kendisinin

Fatihcrs
27-12-2009, 23:43
Sayin fatih,ben sahsen sonradan olucak bir olayin önceden rüyada görülebileceyine inaniyorum ama sonradan olucak bir olayi önceden rüyada görmek sizce neyi kanitlar?ne anlatmak istiyorsunuz?

sevgili papillon Kaderi anlatıyorum... sence olacak bir olayı rüyada görmek kaderi ispatlamazmı?

uyar
27-12-2009, 23:44
İşte bu Kaderdir hem babasının hem kendisinin

fatih dostum...ölüm korkulacak birşey tabii... ölmek ise herkezin başına gelecek.... hepimiz öleceğiz.. şimdi ben sende öleceksin desem birşey mi bilmiş olurum... er yada geç öleceksin zaten... bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok...

bak bir kere daha diyorum : imtihanla kader birbirine çelişir. biri varsa diğer olamaz... bunu bir düşün

AerA
27-12-2009, 23:46
Ölmek üzere bir olan bir babanız varsa onun ölümünü rüyanızda görmenizden doğal ne var.Kafayı meşgul eden tek konu o ise, görülür.Ama buna kader denmez çünkü sorularını bildiğin, cevaplarından rüyanda haberdar olduğun zaman, imtihanın anlamı kalmaz.

Fatihcrs
27-12-2009, 23:51
ama adam ölmek üzere değilmiş sapasağlam adam kalp krizi geçiriyor...

Hani sadece bunu anlattığım olay ile düşünmeyin bu tarz yaşanan çok olay var benim bizzat yaşadığım ve çevremden duyduğum...

AerA
27-12-2009, 23:53
Bu paranormal deneyimler bile imtihanın anlamını ortadan kaldırmazmı fatih?

pervane
27-12-2009, 23:54
evet kader çizilmiş olandır herşey Allah tarafından oluyor mesela bu site Allah tarafından kurulmuştur ve sizin veya benim yazdıklarım hepsi Allah tarafından yazılmıştır yani biz vesile oluyoruz...
Bizim yaptığımız ve yapacağımız herşeyi Allah biliyor sen şimdi diyeceksin madem Allah biliyor neden böyle bir Dünya hayatına gerek duyuyor,Dünya hayatını kurması bile bizim içindir yani amaç bizi bize göstermektir.
Yarın Ahirette kendin göreceksin kendini yağmurun yağmasının nasıl bir sebebi varsa herşeye sebep koymuştur ve bizi imtihan etmektedir.

Şu anda inanıp inanmamak senin elindedir Allah sana aslında bir sürü çıkış yolu göstermiştir ama sen sanırım hepsini elinle geri teptiğin yüzden kalbin mühürlenmiştir.Bu vesile ile mantığın hep Yaradanın yokluğu tarafından çalışmaktadır.Doğrusunu Allah bilir.

İlk defa bu sitenin de Allah tarafından kurulmuş olduğunu duydum ya artık ölsem de gam yemem:)
sn.Fatihcrs, madem böyle bir ihtimal var inanrılar neden muhalefet ediyorlar siteye acaba! her şey allah eli ile gerçekleştiriliyor ve de kader denen önceden yazılmış metinler var ise o halde yanlış yolda olan biz değil sizlersiniz! ne demeye hem siteyi kurup hem de siz inanırlarını kendi kurduğu bir siteye karşı mücadeleye zorluyor dersinzi?

ben de yıllar önce vefat etmiş olan babamın dirildiğini görüyorum rüyalarımda fakat ne hikmetse bir gün sonrayı bırkın tek bir ölmüş kişinin insanlık tarihinde dirildiği yok! bunu rüyalardan yola çıkarak anlatmaya çalıştığınız kader bağlantısının neresine eklememiz lazım?

israil
27-12-2009, 23:55
- bir köpek, sahibinin ölüceğini önceden biliyor. bir açıklaması var tabi ki.
insanlarda da bir açıklaması var: araştıralım.

- tanrı ne biliyorsa varlıklardan biliyor. bildiği varlıkların dışında değil. ve tanrı da
görünenlerin dışında bir yerde değil. görünenlerin dışında olsa bilemez.
(dinciler bu nedenle uyanamıyorlar: "benim dinim var" diyen uykudadır)

ben beş dakika sonra ne yapıcamı bilmiyorum. tanrı da bilmiyor. ama plan yapıyor tabi ki.
bizler yapıcamız işi kırk yol önceden planlamayız ki. tanrı neden böyle yapsın.
bizlerin beynimizde yaptığımız planları tanrı o anda planlamaktadır. ve yine bizden
karar verir.

uyar
27-12-2009, 23:58
israil arkadaşım senin kafan fena halde karışmış... benden söylemesi :)

Fatihcrs
28-12-2009, 00:00
İlk defa bu sitenin de Allah tarafından kurulmuş olduğunu duydum ya artık ölsem de gam yemem:)
sn.Fatihcrs, madem böyle bir ihtimal var inanrılar neden muhalefet ediyorlar siteye acaba! her şey allah eli ile gerçekleştiriliyor ve de kader denen önceden yazılmış metinler var ise o halde yanlış yolda olan biz değil sizlersiniz! ne demeye hem siteyi kurup hem de siz inanırlarını kendi kurduğu bir siteye karşı mücadeleye zorluyor dersinzi?

ben de yıllar önce vefat etmiş olan babamın dirildiğini görüyorum rüyalarımda fakat ne hikmetse bir gün sonrayı bırkın tek bir ölmüş kişinin insanlık tarihinde dirildiği yok! bunu rüyalardan yola çıkarak anlatmaya çalıştığınız kader bağlantısının neresine eklememiz lazım?

Burada hem siz hemde bizler imtihan oluyoruz siz bu bizim yazdıklarımızdan ayrıca imtihan olacaksınız falanca kulum vesilesi ile sana bunu yazdık bizde sizin yazdıklarınız ile imtihan oluyoruz inşallah mükafatınıda alacağız sizin yazdıklarınızdan yüz çevirdiğimiz için...

Belkide baban sana birşeyler anlatmaya çalışıyordur rüya yorumlarından araştırmanı tavsiye ederim tabiki her önüne gelen yerden değil güvenilir kaynaklardan bak sana sürekli giriyormuş rüyalarına

uyar
28-12-2009, 00:03
ama adam ölmek üzere değilmiş sapasağlam adam kalp krizi geçiriyor...

Hani sadece bunu anlattığım olay ile düşünmeyin bu tarz yaşanan çok olay var benim bizzat yaşadığım ve çevremden duyduğum...

kulaktan duyma şeylere itibar etme fatih arkadaşım... sen anlaşılan genç bir dostumuzsun... çocuklukta kulaktan kulağa diye bir oyun oynanır bilir misin??? biri kulağa birşey der sonra o sonraki, o sonrakine.... sonra da sonucu dinler ve çok gülersin çünkü değişmiştir.... gerçi şimdi çocuklar bilgisayar oyunlarından bunlara fırsat bulamıyordur ya... neyse :)

kulaktan duyma şeylerin çoğu yanlıştır :sorry:

AerA
28-12-2009, 00:05
Belkide baban sana birşeyler anlatmaya çalışıyordur rüya yorumlarından araştırmanı tavsiye ederim tabiki her önüne gelen yerden değil güvenilir kaynaklardan bak sana sürekli giriyormuş rüyalarına

Güvenilir kaynaklardan rüya yorumu için tavsiye edebileceğin bir medyum veya büyücü varmı?Rüyanın yorumlanması, kahve falından daha beter bir olgudur fatih.

Kahve falında öleceğini gören adam!
Ne ilginç.

Buda imtihan olgusunu zedelemez mi fatih?

Fatihcrs
28-12-2009, 00:12
arkadaşım hani bir kaç tane olsa aldırmassın çok var bu tarz olaylar

AerA
28-12-2009, 00:15

Bu tarz olayların çokluğu kitlesel anlamda çökertir imtihan kurgusunu.
Yani herkesin bir şeyler gördüğünü hayal etsene.Ne anlamı kaldı imtihanın?

uyar
28-12-2009, 00:16

ok birkaç tanesinin asıl kaynaktan ve dikkatli dinle :) rüyalar sadece gördüklerimiz üzerinedir unutma... kişinin bilmediği birşey rüya olmaz

Fatihcrs
28-12-2009, 00:23
ok birkaç tanesinin asıl kaynaktan ve dikkatli dinle :) rüyalar sadece gördüklerimiz üzerinedir unutma... kişinin bilmediği birşey rüya olmaz

pekala sen öyle zannet bakalım Allah hidayet versin ben sizin için şunu düşünüyorum Allah tarafından bir mucize bile gelse onada bir açıklama bulursunuz.

uyar
28-12-2009, 00:25
pekala sen öyle zannet bakalım Allah hidayet versin ben sizin için şunu düşünüyorum Allah tarafından bir mucize bile gelse onada bir açıklama bulursunuz.

ama gelen mucize falan yok fatih değil mi?? yoksa sen mucize gördünde mi inandın böyle?? yoksa babandan dedenden böyle gördüğün içnmi müslümansın dindarsın?? ...

tyd13
28-12-2009, 00:28
Azizim Görmediklerimiz üzerine olan rüyalar olabileceğini düşünmemeniz o tür rüyalara tanık olmamanızdan kaynaklanıyor olabilir mi? Aynısını yaşamadığınız bir olayı rüyanızda görüp yaşarsanız gördüklerinize ve/veya bilinçaltının yansımasına mı bağlayacaksınız? Ayriyeten rüyaların gerçekleşmesi kaderin varlığını kanıtlar mı?
Azizim Rüyaların gerçekleşmesini kader mantığına bağlamamayı tercih ederim. Beynin çalışma yapısı ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Bilimin çözemediği durumlardan biri olduğu için bugünün bilimsel yaklaşımı ile reddetmenizi tabii görüyorum. Fakat rüyalar gerçekleşir. Yaşayan bilir.

AerA
28-12-2009, 00:29
sayın fatih ;

Bulunduğunuz yer "Kur-an'da Mucize Yoktur" bölümü.Bir inceleyin derim.Açıklaması olan şey (doğa üstülüğü olmayan) kavramsal olarak mucize olamaz.Allah tarafından bir mucize geliyorsa ve doğal bir açıklaması varsa zaten bu mucize olmaz fatih.Bizim amacımızda bu açıklamaları literatürden bulup, mucizeleri bilimsel olarak yok etmek.Yani aslında mucize değil demek.Bakınız kardaki mucizenin aslı aslında ne imiş;

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15679

Bu gibi daha bir çok başlık var fatih.İlgini çekeceğinden eminim.Ama unutmaki açıklama varsa mucize yoktur.

breymin
28-12-2009, 00:44
sevgili papillon Kaderi anlatıyorum... sence olacak bir olayı rüyada görmek kaderi ispatlamazmı?

sayin fatih,olucak bir olayi rüyada görmek veya önceden bilmek kader denen seyi ispatlamaz,ben sahsen kadere inanmiyorum kader özgür iradeyle celisir bende özgür irade var bunu bildiyimden kaderin olmadigini biliyorum,(kader bu sitede cok defa tartisildi ve savunanlar sürekli kendileriyle celisdiler ama inadina savunmaya devam etdiler).
Yillar önce parapsychologie üzerine almanca bir kitap okumusdum anladigim kadariyla bir odaya üc cicek koyuyorlar tabiiki ciceklere alet bagliyorlar disardan birini iceri yollayip soldaki ciceyi yolmasini söylüyorlar adam iceri girdiyinde soldaki cicekde reaksiyon basliyor bunu defalarca deneyip ciceklerin düsüncelerimizi bildiyine karar veriyorlar, sanirim bu rüya konusuyla parapsychologie ilgileniyor biraz arastirirsan konu üzerine bilimsel bilgiler edinirsin..saygilar

pervane
28-12-2009, 01:21
Burada hem siz hemde bizler imtihan oluyoruz siz bu bizim yazdıklarımızdan ayrıca imtihan olacaksınız falanca kulum vesilesi ile sana bunu yazdık bizde sizin yazdıklarınız ile imtihan oluyoruz inşallah mükafatınıda alacağız sizin yazdıklarınızdan yüz çevirdiğimiz için...

Sn.Fatihcrs, daha önce bu imtihanları vermiş kişiler size kopya hazırlamış gibi yazıyorsunuz:)

olmadı ama! rüyaların birebir gerçekleştiğinden yola çıkararak bize kaderin var olduğunu anlattınız. benim rüyam neden gerçekleşmiyor o zaman! diğer örneğinizdeki komşu kızının babası öldüğüne göre benim babamın da dirilmesi gerekiyor değilmi?

Freester
28-12-2009, 01:23
Bana göre kader denilen çizgiye yada her neyse insan belirler. Vede diğer yandan bakarsak kadere şölede diyebiliriz: hatalarimizin, cirkefligimizin, sevgisizligimizin, cikar iliskilerimizin, curumuslugumuzun perdesidir kader. bundandir durmadan ona sarilip durmamiz.
kendine bakamayan insanin bes cocuk yapip onlari cahil bir sefil olarak buyutmesinin adidir kader. sorarsiniz ve aldiginiz cevap 'kader boyleymis. allah verdi' olur. akrabasiyla evlenir, uc cocuk yapar, ucu de ozurlu dogar. ama usenmez, dorduncuyu de yapar. o da ozurlu olunca 'kader boyleymis' der. ya da sigarasini dilinden eksik etmeyen insanin kirlilikten, bakimsizliktan hasta olan cocugunu doktora goturememesinin adidir kader. yorganlarla sarmalanir cocuk terlesin de atesi gecsin diyerek. cocuk olur, 'allah verdi allah aldi' derler adina. binlerce insanin deprem oldugunda curuk binalar altinda kalmasinin, binlerce adsiz mezar kazilmasinin adidir kader. japonlarin da kaderinin deprem oldugunu unutup, binlerce olunun adini kader koyar dururuz. anadolu da bir binanin durup dururken cokmesinin adina da kader deriz biz, benzin deposunda benzin olup olmadigini kibritle kontrol eden insanin yaniklar icinde hastaneye yatirilmasina da. yillarca uyusturucu kullanan cocugu, yanibasinda yillarca yaninda o sekilde dolasirken bir turlu bunu anlayamayan annenin yasadiklarina da kader deriz biz.
aptalliklarimizin, hatalarimizin, cirkefligimizin, sevgisizligimizin, cikar iliskilerimizin, curumuslugumuzun perdesidir kader. bundandir durmadan ona sarilip durmamiz. yoksa ne oldugumuzu suratimiza okkali bir sekilde carpacaktir hayat.
nereden mi aklima geldi bunlar? kalabalik bir ortamda 'su ulastirma bakani istifa etsin mi' diye tartisip dururken, birinin 'ya onun ne sucu var? kaderleri boyleymis. bakan mi tutup devirmis treni?' demesinden sonra aklima geldi. yuksek sesle sadece iki cumle soyleyebildim. sonra sustum. anladim ki, onun gozundeki o perdeyi kaldiramayacaktim.

pervane
28-12-2009, 01:30
Sn Freester yazdıklarınıza katılıyorum. Bu başlıkta dikkatimi çeken inanırların sitenin varlığını bile kadere bağlaması oldu. Dinlerin ne olduğunu anlatmaya çabalayan bir ortamı bile iman kuvveti kadere bağlayabiliyormuş! pes ki ne pes!

maliyildiz
29-12-2009, 18:26

Yani herşey belli bizim ne yapacağımız ne günahlar işleyeceğimiz herşey. Niye böyle birseye gerek duymus tanrı desem. Bana tanrının hikmeti , ondan sual olunmaz diyeceksin.

Peki bu dünya sınanma dünyası buraya insanlar sınanmaya geliyor. Söyler misin doğumdan hemen sonra ya da birkaç saat sonra ya da 2- 3 yaşında ölen insanlar dünyada ne gibi bir teste tabii tutuldularda hemen öbür tarafa gittiler. Şimdi bana söyle onların bu dünyaya gelme amacı neydi

Yergin
29-12-2009, 19:02
Kimsenin, benim 3 yaşımda canımı aldın niye, amacın neydi? gibi birşey sorma durumu yok. Mantıksızdırda. Bu dünyada herşey birbirine bağlıdır ama her şey kendinden sorumludur, tektir, aynı zamanda da bağımsızdır.

Şimdi, konuya döner isek, sayın Fatih'in yapmış olduğu çıkarım bana pek mantıklı gelmedi. Elbette ki, kişi rüyasında bazı ileride gerçekleşecek şeyler görebilir, bende gördüm bu tür şeyler. Bu Allah'ın takdiridir. Ama bundan yapılan kader vardır çıkarımı yanlış diye düşünüyorum. Bu çıkarım bence kişinin yani sayın Fatih'in, İslam'a olan sevgisinden kaynaklanıyor.

Saygılarımla

maliyildiz
29-12-2009, 22:49
Kimsenin, benim 3 yaşımda canımı aldın niye, amacın neydi? gibi birşey sorma durumu yok. Mantıksızdırda. Bu dünyada herşey birbirine bağlıdır ama her şey kendinden sorumludur, tektir, aynı zamanda da bağımsızdır.

Şimdi, konuya döner isek, sayın Fatih'in yapmış olduğu çıkarım bana pek mantıklı gelmedi. Elbette ki, kişi rüyasında bazı ileride gerçekleşecek şeyler görebilir, bende gördüm bu tür şeyler. Bu Allah'ın takdiridir. Ama bundan yapılan kader vardır çıkarımı yanlış diye düşünüyorum. Bu çıkarım bence kişinin yani sayın Fatih'in, İslam'a olan sevgisinden kaynaklanıyor.

Saygılarımla

Ben sorumun cevabını almış değilim bu dünya test dünyası ve amellerinle öbür dünyada rahat edeceksen herkes belli bir müddet kalması gerekir değil mi arkadaşım? Ama ondan sual olunmaz diyeceksiniz bana. Herşeyi Allah bilir görür. Kaderin onun elinde günahını da sevabını da o işletiyor. Öyleyse benden neyin hesabını soruyor..

not: Şöyle bir baktım da yazdıklarım bayağı karışmış neyse bakmayın kusuruma;)

Yergin
29-12-2009, 23:30
Ben sorumun cevabını almış değilim bu dünya test dünyası ve amellerinle öbür dünyada rahat edeceksen herkes belli bir müddet kalması gerekir değil mi arkadaşım? Ama ondan sual olunmaz diyeceksiniz bana. Herşeyi Allah bilir görür. Kaderin onun elinde günahını da sevabını da o işletiyor. Öyleyse benden neyin hesabını soruyor..

not: Şöyle bir baktım da yazdıklarım bayağı karışmış neyse bakmayın kusuruma;)

Sadece yanlış yaptıklarınızın hesabını.

Bir müddet kalması gerekir evet ama bu müddetin süresi önemli değil. Önemli olan kişinin doğması ve sonra ölmesi. Bu 1 günde olur, 1 ayda, 1 yılda, 100 yılda. Belli bir noktaya gelmeden zaten sorumluluğun yok. O noktadan sonra ise, 10 sene dua etmişsin, 20 sene dua etmişsin önemli değil. Önemli olan o bahşedilen süre içerisinde Allah yolunda olmak.

Kader konusu biraz karışık gelebilir. Geniş düşünmek lazım. İyi bilen birinden dinlemek lazım.

Saygılarımla

Freester
30-12-2009, 02:52
Bana göre kader denilen çizgiye yada her neyse insan belirler. Vede diğer yandan bakarsak kadere şölede diyebiliriz: hatalarimizin, cirkefligimizin, sevgisizligimizin, cikar iliskilerimizin, curumuslugumuzun perdesidir kader. bundandir durmadan ona sarilip durmamiz.
kendine bakamayan insanin bes cocuk yapip onlari cahil bir sefil olarak buyutmesinin adidir kader. sorarsiniz ve aldiginiz cevap 'kader boyleymis. allah verdi' olur. akrabasiyla evlenir, uc cocuk yapar, ucu de ozurlu dogar. ama usenmez, dorduncuyu de yapar. o da ozurlu olunca 'kader boyleymis' der. ya da sigarasini dilinden eksik etmeyen insanin kirlilikten, bakimsizliktan hasta olan cocugunu doktora goturememesinin adidir kader. yorganlarla sarmalanir cocuk terlesin de atesi gecsin diyerek. cocuk olur, 'allah verdi allah aldi' derler adina. binlerce insanin deprem oldugunda curuk binalar altinda kalmasinin, binlerce adsiz mezar kazilmasinin adidir kader. japonlarin da kaderinin deprem oldugunu unutup, binlerce olunun adini kader koyar dururuz. anadolu da bir binanin durup dururken cokmesinin adina da kader deriz biz, benzin deposunda benzin olup olmadigini kibritle kontrol eden insanin yaniklar icinde hastaneye yatirilmasina da. yillarca uyusturucu kullanan cocugu, yanibasinda yillarca yaninda o sekilde dolasirken bir turlu bunu anlayamayan annenin yasadiklarina da kader deriz biz.
aptalliklarimizin, hatalarimizin, cirkefligimizin, sevgisizligimizin, cikar iliskilerimizin, curumuslugumuzun perdesidir kader. bundandir durmadan ona sarilip durmamiz. yoksa ne oldugumuzu suratimiza okkali bir sekilde carpacaktir hayat.
nereden mi aklima geldi bunlar? kalabalik bir ortamda 'su ulastirma bakani istifa etsin mi' diye tartisip dururken, birinin 'ya onun ne sucu var? kaderleri boyleymis. bakan mi tutup devirmis treni?' demesinden sonra aklima geldi. yuksek sesle sadece iki cumle soyleyebildim. sonra sustum. anladim ki, onun gozundeki o perdeyi kaldiramayacaktim.

Sayın EnvyMe bunlar hakkında bana bi yorum getirebilirmisiniz ?

Saygılarımla..

maliyildiz
30-12-2009, 15:10
Sadece yanlış yaptıklarınızın hesabını.

Bir müddet kalması gerekir evet ama bu müddetin süresi önemli değil. Önemli olan kişinin doğması ve sonra ölmesi. Bu 1 günde olur, 1 ayda, 1 yılda, 100 yılda. Belli bir noktaya gelmeden zaten sorumluluğun yok. O noktadan sonra ise, 10 sene dua etmişsin, 20 sene dua etmişsin önemli değil. Önemli olan o bahşedilen süre içerisinde Allah yolunda olmak.

Kader konusu biraz karışık gelebilir. Geniş düşünmek lazım. İyi bilen birinden dinlemek lazım.

Saygılarımla

Ya arkadaş yani sonuçta bir bilince ulaşıp Allah'a dünyada kulluğunu göstermek değil mi. Ee o çocuklara şans tanınmadı. Sakın biz bilemeyiz deme. Bence bir müslümanın bu soruya cevap verebilmesi lazım.

Yergin
30-12-2009, 16:04
Ya arkadaş yani sonuçta bir bilince ulaşıp Allah'a dünyada kulluğunu göstermek değil mi. Ee o çocuklara şans tanınmadı. Sakın biz bilemeyiz deme. Bence bir müslümanın bu soruya cevap verebilmesi lazım.

Sayın maliyildiz,

Allah'ın yarattığı her insan onun zaten kuludur. İster 3 yaşında ölen bir çocuk olsun, ister 80 yaşına kadar yaşayan birisi olsun.

3 yaşında ölen sorumlu değil. Bu yüzden şans tanınmadı demek yanlış olur. Sorumlu olmayan birisi sorgulanmayacağı için şans tanınmadı veya tanındı gibi ifadeler yanlış olur.

Şuradaki soru ve verilen cevaba isterseniz bir bakın. Yardımcı olabilir.
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=19335

Saygılarımla

ugorur
30-12-2009, 16:23
Sayın maliyildiz,

Allah'ın yarattığı her insan onun zaten kuludur. İster 3 yaşında ölen bir çocuk olsun, ister 80 yaşına kadar yaşayan birisi olsun.

3 yaşında ölen sorumlu değil. Bu yüzden şans tanınmadı demek yanlış olur. Sorumlu olmayan birisi sorgulanmayacağı için şans tanınmadı veya tanındı gibi ifadeler yanlış olur.

Saygılarımla

Sayın EnvyMe

Allah bilir demek ne kadar kolay bir kaçış yoludur. Burda ( http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14535 ) yazdığım yazıya Allah bilir demeden cevap vermenizi umuyorum.

Saygılarımla
Umurcan Görür

maliyildiz
30-12-2009, 16:37
Sayın maliyildiz,

Saygılarımla

Sen galiba sorumu yanıtlamayacaksın. Sana yönelttim ben sorumu senden alacağım cevabını. Yani bu çocuk sorumlu değil peki dünyaya gelme amacı neydi? :rip:

Yergin
30-12-2009, 16:57
Sayın maliyildiz,

Eğer evli iseniz ve 4 yaşında bir çocuğunuz var ise, onu ilkokula gönderin, oğlunuz size cevabını verecektir sorduğunuz soru için.

Şans tanınmadı der iken ne için şans tanınmadı? Cennet ve cehennem için mi? Kulluk yapabilmesi için mi? Eğer kulluk yapabilmesi için ise, dedim ki sürenin önemi yok önemli olan O'nun yolunda olmak. Yok eğer cennet ve cehennem için ise, hiçbirşeyden sorumlu olmadan cennete alınmasımı şans tanımamak oluyor?

Sizin bu dünyaya gelme amacınız ne ise, onun ki de o dur.

Saygılar

maliyildiz
30-12-2009, 17:14
Sayın maliyildiz,

Eğer evli iseniz ve 4 yaşında bir çocuğunuz var ise, onu ilkokula gönderin, oğlunuz size cevabını verecektir sorduğunuz soru için.

Şans tanınmadı der iken ne için şans tanınmadı? Cennet ve cehennem için mi? Kulluk yapabilmesi için mi? Eğer kulluk yapabilmesi için ise, dedim ki sürenin önemi yok önemli olan O'nun yolunda olmak. Yok eğer cennet ve cehennem için ise, hiçbirşeyden sorumlu olmadan cennete alınmasımı şans tanımamak oluyor?

Sizin bu dünyaya gelme amacınız ne ise, onun ki de o dur.

Saygılar

Gerçekten biz birbirimize konuyu anlatmaktan aciziz sanırım. Soruya soruyla karşılık vermekte nedir yahu? Bu dünyaya gelme amacımı sen mi bana soruyorsun. Bu dünyaya gelme amacımızın olduğunu inananlar söylemez mi? Aynı şeyleri tekrarlamaktan bıktım. Yahu tamam cennete gitmek için kulluk etmiyoruz, o zaman sadece Allah'a onun yarattıklarına şükredip bize ebedi hayatta huzur vermesi için uğrasıyoruz öyle mi? Daha akıl çağına ulaşmamış birinin nasıl Allah yolunda olduğunu iddaa edersin. Ben sana söylüyorum bunu cevaplayamazsın çünkü seninde kafanda soru işaretleri bırakıyor bu soru. Ama dinleme sen onları şeytanın vesvesesi. Sorma, araştırma, merak etme.. Saygılar efendim ;)

spartacus
30-12-2009, 17:24

Doğru.

Allah dilemedikçe dileyemezsiniz. Düşünce bu olduğuna göre yukarıdaki alıntıda çelişki yoktur. Allah dilemese idi bu site hayat bulamazdı.

Enfal
17.(Savaşta) onları siz öldürmediniz, fakat Allah onları öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı. Mü'minleri, tarafından güzel bir imtihanla denemek için Allah öyle yaptı. Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Yani bu görüşe göre bir yerde kader çizilmiş ise diğer yerde sürekli yaratılmak durumundadır. Bu anlayış kader konusunda içinden çıkılamayacak açmazlar(paradokslar) içerir. Mesala yukarıdaki alıntıda denmek istenen, insanların akrabalarını öldürmesi, arkadaşlarını, kardeşlerini öldürmesi durumuna düşüldüğünde, vicdani bir şüphe yada vicdani bir ret sorunu yaşanarak, yapılacak eylemden(vuruşma, savaş, öldürme) geri durulmaması temelindedir. Yani öldüren siz değilsiniz, vuran siz değilsiniz bunu dileyen-olduran Allah'dır.

Birinci açmaz; Öldüren onlar değilse öldürme sorumluluğu kimin ? Bu kaderi kim yazdı ? Kişi yazdı ise o vicdanen bunu kabullenemiyor. Kabullendide yaptı ise neden sorumluluğu ona ait değil? Hayır sorumluluğu yok sadece uygulayandır ise neden öldüren olmuyor, sorumluluk taşımıyor?

İkinci açmaz; Duaların ne anlamı var? Eğer bir insanın çizilmiş bir kaderi var ve Allah an be an yaratacak ise, dua etmek, olmayacak duanın amini değilmidir? Allah ilminde yanılır mı? Eğer yanılmaz der isek bu halde kaderde değişmeyecektir. İnsan kaderini değiştirme yönünde duada bulunsa dahi bu boş bir şeydir. Hayır Allah önceden kişinin edeceği duayı biliyordu o sebeple dua karşılığını aldı ve kader önceden yazıldı denirse, bu halde kaderin anlamı nedir?

Üçüncü açmaz; Kader varsa sınamak anlamsızdır. Bu halde bu bir eksikliktir. Oysa Allah ilminde yanılmayacağına göre, sınamasıda anlamsızdır. Sınıyorsa yanılmıştır. Yanılmıyorsa sınamazdı, sınadıysa yanılıyordur.

Dördüncü açmaz; Bir kişi birisini öldürdü diyelim. Kim öldürdü Allah. Yapan kim Allah. Öldüren kim Allah. Yapan kim Allah........................ Sınanan kim kişi. Yapan kim Allah.

Beşinci açmaz; Öncesi olmayan hiç bir şeyin bir geleceğide yoktur. Gelecek için kader çizmesi imkansızdır.

İnsanlar rüya görürler, başka canlılarda görür. Bu bir şeyin kanıtı değildir. Meteoroloji uzmanları hava tahminleri yapmaktadır ve rüyalardan daha az sapma yaşanmaktadır.

Bizi bize göstermek isteyen bir Allah? ne kadar garip değil mi? Bizim biz olarak neyimiz var ki bizi bize göstersin. Olsa olsa bu anlayışa göre her biz denilen şey sadece Allaha tutulmuş bir aynadır. Yani aslında Allah yaptıklarından dolayı sorumlu tutulamayacakların, sınanmışlığıyla ortaya çıkan aynaya bakmaktadır. Allah dileseydi herkes iyi olurdu. Allah dileseydi günahlar olmazdı. Allah dileseydi sınanmışlığada gerek olmazdı. Hayır öyle değil Allah dilemişki kötülükler var haliyle birileride uygulamak zorundadır. İşte kader budur. Yapmak zorunda olduğun için yapmandır. kader buna denir(Enfal:17).

İçinde bulunduğumuz koşullar iradelerimizden bağımsızlık içerir. Yani iradelerimizin dışında hareket vardır. hayat vardır. iradelerimizin dışında bir bağlılık, ilişkiler yumağı vardır ve bir bütün halinde bizlerde bu ilişkiler yumağının bir parçasıyız. Tümsel anlamda her şeyi iradelerimizin egemenliğine alma şansımız yok, olmayacakda. Dolayısıyla etkiler, tepkiler, zorunluluklar gibi şeylere bizde bu bütünsellik içerisinde bağlıyız. İradelerimizin dışında oluşan ve gelişen her şey bir yerde kaderdir. Önceden biliniyor olmasıda olmamasıda anlamsızdır. kader değil başka bir şey denilebilir ama sonuçda illaki bir keliemesel karşılık bulunacaktır. Dinler her şeyi kendisine ve ilahına yontmak zorundadır.

Hareket, hayat biraz deterministtir. Yani zorunsaldır. Şu an burada oturup bu yazıyı yazıyorsam yazmak zorunda olduğum için değil yazdığım ama koşulların ve artı irademin beni buna ittiği içindir-işte özelde buda bir zorunsamadır. Salt-kaba Determinist görüş ise hayır yazmak zorundaydın yazdın der. Kaderci anlayışda yazmak zorundaydın yazdın der. Oysa binlerce forum yazısı var ama ben şu an buna yazıyorum. Zorunda olsaydım her mesaja yazmak durumunda olurdum. Demek ki yazmayabiliyormuşum-seçebilme yetisine sahibim-.(olasılıkçı determinzm)

Afrikada zebralar nehir yataklarından sürüler halinde geçiyorlar. 100 Zebra bir anda nehire dalıyor. Evet nehirde bir timsaha yem olmak %1 olasılık ise bu her bir zebra ve timsah için geçerlidir. Yinede bir zebra için %100 olabilir. Bunu timsahın ağzında olan zebra ve timsah için diyebiliriz ve bunun adına çıkıp kader denebilir. Olasılıktır, olasılıksız kaderden sözedilemez, olasılık var ise önceden çizilmiş kaderden de sözedilemez. Bu çizildiği, yazıldığı için değil, koşullar gerektirdiği içindir. Pekala %1 olasılığında gerçekleşmemesi mümkünmüdür? Evet mümkündür. peki gerçekleşirse yine ne denecektir, kader. Kurtulan 100 zebra için denebilir, denmese bile aç kalan timsah için denebilir. kaderde zebra yiyememekde varmış denir. vay be... Şu kader ha var, ha yok, ne var, ne yok olsada olur olmasada.
Bir çocuk senaryosu, o halde Perde!

Yergin
30-12-2009, 17:53
Gerçekten biz birbirimize konuyu anlatmaktan aciziz sanırım. Soruya soruyla karşılık vermekte nedir yahu? Bu dünyaya gelme amacımı sen mi bana soruyorsun. Bu dünyaya gelme amacımızın olduğunu inananlar söylemez mi? Aynı şeyleri tekrarlamaktan bıktım. Yahu tamam cennete gitmek için kulluk etmiyoruz, o zaman sadece Allah'a onun yarattıklarına şükredip bize ebedi hayatta huzur vermesi için uğrasıyoruz öyle mi? Daha akıl çağına ulaşmamış birinin nasıl Allah yolunda olduğunu iddaa edersin. Ben sana söylüyorum bunu cevaplayamazsın çünkü seninde kafanda soru işaretleri bırakıyor bu soru. Ama dinleme sen onları şeytanın vesvesesi. Sorma, araştırma, merak etme.. Saygılar efendim ;)

Sayın maliyildiz,

Bir soru bazen cevabını içerisinde barındırır. Bu yüzden size bir soru sormuş isem amacım soruyu sormak değil, soruyu sorduğumda sizin kendinize verdiğiniz cevabı size soru sorarak vermek.

Mesela 3 yaşında ölen bir bebeğin bu dünyaya gelme amacı ne idi diye sorarsanız bende size bu dünyaya gelme amacınız ne ise aynısıdır diyorum. Bu dünyaya gelme amacımızın olduğunu inananlar söylemez mi diyorsunuz. Bilmiyorum sizin bu dünyada bulunmanızın size göre bir amacı varmı yokmu lakin inanmasanızda bu dünyada bulunmanızın bir amacı vardır.

Ben henüz akıl çağına ulaşmamış birisinin Allah yolunda ilerlemesi gibi birşey iddia etmedim. Allah bu henüz akıl çağına ulaşmamış kişiyi sorumlu tutmadığını söyledim. Yani akıl çağına ulaşmayan birisi eğer vefat ederse sorumlu değildir.

Neye cevap veremediğimi tam anlayamadım. Lakin, eğer soru işaretlerinden bahsedecek olur isek, emin olun inananların kafasında inanmayanlardan daha çok soru işareti vardır. Ama inanan kişi bu sorular için kendini kibirli görmez, haddini aşmaz. Çünkü bizlerin sınırı vardır. Ama insanoğlunun bu dünyada araştırması için sınır yoktur.

Saygılar

Freester
30-12-2009, 18:34
Sayın EnvyMe size bi yorum hakkında soru sormuşdum galiba görmediniz ?

Yergin
30-12-2009, 21:22
Sayın EnvyMe size bi yorum hakkında soru sormuşdum galiba görmediniz ?

Sevgili Freester,

Sorunuzu görmedim değil, gördüm lakin gündüz işimden dolayı cevap vermek istemedim açıkcası. Güzel şeyler söylemişsiniz bu yüzden aynı karşılığı vermek istedim, bilmiyorum ne kadar başarılı olurum.

Şimdi mesajınız, daha doğrusu sorunuz şu idi.

Bence, bu sizin saydıklarınızın bir çoğu kibir ve kolaycılık. Bir insanın ağzından düşürmeyecek derecede sigara içip sonrasında çocuğu hastalandığında onu doktora götürebilecek parası olmaması ve sonrasında napalım kaderimiz böyleymiş demesi, söylediğim gibi kolaycılıktır. Böyle bazı insanları kandırabilir lakin Allah'ı asla kandıramaz! Allah o kişiden bunun hesabını soracaktır. Bu yüzden öldükten sonra sorguya çekileceğiz zaten.

Evet, hayırda şerde Allah'tandır ama sahip olduğumuz akılda Allah'tandır, sahip olduğumuz vücudda Allah'tandır, sahip olduğumuz herşey Allah'tandır. Vücudumuz bize emanettir, onu korumakla yükümlüyüz, ona zarar vermek günahtır. Akılda bize verildiği için onu kullanmalıyız, insanlara faydalı şeyler yapmalıyız, kendimize faydalı şeyler yapmalıyız.

Ne yazık ki, gerek din konusunda olsun, gerek başka konularda olsun, ülkemiz malesef çok cahil. Bu yüzden eğitime çok önem vermeliyiz.

Siz gerçekten kaderi bunlara mı bağlıyorsunuz bilmiyorum ama saydıklarınızın hepsi yanlış çıkarımlar yapmışlar. Evet olan kaderdir ama Allah her insana özgür hür irade verdiği için onu kullanarak hareket etmesini bilmeli. Bunu kullanarak hareket edip ardından yaptığı yanlışı Allah'a yüklememeli.

Tren raydan çıkıp devrildi, bu da kader ama kader diye bu trenin çıktığı rayları onarmaya ve daha iyisini yapmaya engel teşkil etmemeli. Yapmayan bence suç işlemiş olur.

Çokmu karışık oldu bilmiyorum ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla

Freester
31-12-2009, 01:59
Sayın EnvyMe o yazdıklarım herşey kaderle ilgilidir. Diğeri ise bunlar gerçek ve doğru olgu ve olaylardır. İnanan insanlar için bir olay yada anlam veremedikleri bir şey olursa direk kader olur ben size en basitinden örn verdim. Tşk ederim yorumunuz için .

spartacus
31-12-2009, 19:29
Evet, hayırda şerde Allah'tandır ama sahip olduğumuz akılda Allah'tandır, sahip olduğumuz vücudda Allah'tandır, sahip olduğumuz herşey Allah'tandır. Vücudumuz bize emanettir, onu korumakla yükümlüyüz, ona zarar vermek günahtır. Akılda bize verildiği için onu kullanmalıyız, insanlara faydalı şeyler yapmalıyız, kendimize faydalı şeyler yapmalıyız.

Ne yazık ki, gerek din konusunda olsun, gerek başka konularda olsun, ülkemiz malesef çok cahil. Bu yüzden eğitime çok önem vermeliyiz.

Siz gerçekten kaderi bunlara mı bağlıyorsunuz bilmiyorum ama saydıklarınızın hepsi yanlış çıkarımlar yapmışlar. Evet olan kaderdir ama Allah her insana özgür hür irade verdiği için onu kullanarak hareket etmesini bilmeli. Bunu kullanarak hareket edip ardından yaptığı yanlışı Allah'a yüklememeli.

Sevgili EnvyMe

Gerçektende Hür irade varmıdır ? Kader bağlamında sizce hür irade nasıl olur? İnsanlara yapmak zorunda oldukları şeyler yüklemişsek orada hür iradeden bahsedilebilir mi? bahsedilirse yapanların hür iradesinden bahsedilebilir mi? karşılığında eziyet görülecek bir eylem hür irade ile seçilebilir mi? Mesala elinde olmayan, iradesinde olmayan koşulalr gereği işini kaybetme korkusu olan bir insanın hür iradesi olabilir mi? Cehennemde yanayacağını binlerce kez dile getirdiğiniz insan hür olabilir mi?

Mesala "Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz" sözünü nasıl buluyorsunuz ? Mesala sizce kader bağlamında diyorum, dilemek bağlamında diyorum Allah'ın bir hür iradesi olabilir mi? Yani eğer kader önceden bilinen bir şey ise ve gerçekleşmesini Allah yaratıyor, kullar da vesile oluyor ise, Allah'ın bildiğinin dışında dileyebilme şansı varmıdır ? Varsa ilminde-bildiğinde- yanılmış olmaz mı? Yoksa hür bir iradeden yoksun olmuyor mu?

lighthouse
02-01-2010, 23:13
kader varsa insanların ne suçu var

Titan
03-01-2010, 13:42
İkinci açmaz; Duaların ne anlamı var? Eğer bir insanın çizilmiş bir kaderi var ve Allah an be an yaratacak ise, dua etmek, olmayacak duanın amini değilmidir? Allah ilminde yanılır mı? Eğer yanılmaz der isek bu halde kaderde değişmeyecektir. İnsan kaderini değiştirme yönünde duada bulunsa dahi bu boş bir şeydir. Hayır Allah önceden kişinin edeceği duayı biliyordu o sebeple dua karşılığını aldı ve kader önceden yazıldı denirse, bu halde kaderin anlamı nedir?

Bundan birkaç yıl önce arkadaşlarla tartışma esnasında aynı şeyleri bende dile getirmiştim, hatta "kader varsa ve insanın hayatı boyunca her şey programlıysa ibadet hiç olmamalı" demiştim, gelen cevaplar daha çok "öbür dünya" içindi veya bu ibadetlerinde kaderin bir parçası olduğuydu. Ne söylediysem her şeyi kadere bağladılar, o yüzden dünyada ki müslüman ülkelerin düştükleri yoksulluğu da kader deyip geçelim!

Psiko
03-01-2010, 14:58
Boş bir gergef-İnsan
Değişik renk iplikler-Yetenekler,insani değerler
Özgür irade denilen bir kavram da var mı ?

Bu boş gergefe,değişik renk iplerle,
hangi motifi,
nasıl dokuyacağına karar veren kim ?
Bir başkası mı Biz mi ?

Aklıma Helen Buckley'in bir şiiri geldi.

" Bir küçücük oğlancık" bir gün okula başladı.
Pek mi pek akıllıydı.
Okulu da pek mi pek büyüktü.
Ama akıllı çocuk sınıfına dışarıdan kestirme bir yol buldu.
Buna çok sevindi.
Artık okul ona kocaman görünmüyordu.

Bir zaman sonra bir sabah
Dedi ki öğretmen:

"Bugün resim yapacağız.."
"Ne güzel" diye düşündü çocuk.
Resim yapmayı çok severdi.
Her şeyin resmini yapardı:
Aslanlar, kaplanlar, tavuklar, inekler, trenler, gemiler.
Mum boyalarını çıkardı ve çizmeye başladı.

Ama öğretmen "Durun" dedi, "Henüz başlamayın!"
Ve herkes hazır görünene dek bekledi.
"Şimdi" dedi öğretmen,
"Çiçek çizmesini öğreneceğiz".
"Ne güzel" diye düşündü çocuk. Çiçek çizmeyi çok severdi.
Ve en güzellerini yapmaya başladı:
Pembe, mavi, kavuniçi mum boyalarıyla.

Ama öğretmen "Durun" dedi.
"Size nasıl çizileceğini göstereceğim"

Yeşil saplı kırmızı bir çiçek çizdi.
"İşte" dedi öğretmen. "Şimdi başlayabilirsiniz"
Küçük çocuk bir öğretmenin çiçeğine baktı
Sonra kendi çiçeğine.
Kendi çiçeğini daha çok sevdi.
Ama bunu söyleyemedi.
Defterinde sayfayı çevirip
Öğretmeninki gibi çizdi
Kırmızı bir çiçek sapı yeşil...

Bir başka gün
Dedi ki öğretmen:

"Bugün çamurdan bir şeyler yapacağız".
Çamurla oynamayı çok severdi
Her şeyi yapabilirdi çamurla:
Yılanlar, kardan adamlar, filler,
Fareler, arabalar, kamyonlar.
Başladı çamuru yoğurmaya

Ama öğretmen "Durun" dedi, "Henüz başlamayın!"
Ve herkes hazır görünene kadar bekledi.
"Şimdi" dedi öğretmen, "Bir çanak yapmayı öğreneceğiz".
Çanak yapmayı çok severdi.
Ve başladı yapmaya
Boy boy, şekil şekil çanakları.

Ama öğretmen "Durun" dedi.
"Size nasıl yapılacağını göstereceğim"

Ve de gösterdi herkese bir büyük çanağın nasıl yapılacağını.
"İşte" dedi öğretmen. "Şimdi başlayabilirsiniz"
Küçük çocuk bir öğretmenin çanağına baktı
Bir de kendi çanağına.
Kendi çanağını daha çok sevdi
Ama bunu söyleyemedi.
Çamur topağını yuvarlayıp yeniden
Yaptı öğretmeninki gibi derin bir çanak.

Ve çok geçmeden
Küçük çocuk
öğrendi beklemeyi, izlemeyi,
Ve her şeyi öğretmen gibi yapmayı.
Ve çok geçmeden
Başladı kendiliğinden hiçbir şey yapmamaya

Ama birdenbire
Taşınıverdiler başka bir eve,
Başka bir şehirde
Ve çocuk gitti başka bir okula.
Bu okul daha da büyüktü öbüründen.
Kestirme yolu da yoktu dışarıdan
Büyük basamakları çıkmak
Ve uzun koridorlardan geçmek gerekiyordu sınıfa kadar.

Ve daha ilk gün

Dedi ki öğretmen:

"Simdi resim yapacağız".
"Ne güzel" diye içinden geçirdi çocuk.
Ve başladı beklemeye
Öğretmenin, ne yapmasını söylemesini beklemeye.
Ama öğretmen hiçbir şey söylemedi
başladı sınıfta dolaşmaya.

Küçük çocuğa gelince durup sordu:

"Resim yapmak istemiyor musun?"
"İstiyorum" dedi çocuk.
"Ama ne resmi yapacağız?"
"Ne resmi istersen" dedi öğretmen
"Nasıl çizmeliyim?" diye sordu çocuk
"Nasıl istersen" dedi öğretmen
"İstediğim renk mi?" diye sordu çocuk.
"İstediğin renk" dedi öğretmen,
"Eğer herkes aynı resmi yaparsa ve aynı renkleri kullanırsa
kimin neyi yaptığını ve neyin ne olduğunu nasıl anlarım ben?"

"Bilmem", dedi çocuk.
Ve başladı çizmeye:

"Kırmızı bir çiçek, sapı yeşil..."

Fatihcrs
03-01-2010, 17:31
Şüphesiz Allah vardır.Mutlak güç sahibidir.Hüküm ve Hikmet sahibidir.
Sizlerin inkar etmesi veya başkasının derin iman duyması da onun dilemesiyledir.
Şükürler olsun ki içimde en ufak bir şüphe dahi yoktur...

Sizler gerçekten çok kıt düşünüyorsunuz Dünya'ya çok basit bir göz ile insan'a çok basit bir göz ile bakıyorsunuz.O vesile ile Tesadüf size çok normal geliyor bana sorarsanız ben tesadüf ve şansa inanmam...Herşey Allah'ın kontrolü altında'dır.Tüm kainat,bizler gözümüzün gördüğü hissettiğimiz herşey her an yeniden yaratılır.Bir televizyon yayını gibi düşünün aslında hayatı matrix filmi çok güzel anlatıyor...
Dünya hayatını bizler gerçek sanarız ama hepsi bize gösterilen hayal den ibarettir.Madde'nin aslı Ahiret hayatındadır.

Konuşan,hisseden,tat alan,duyan,gören Ruh'tur. Ruh (biz) bedenimize hapsedilmiştir.Ruh sadece beyin ile muhatap olur.Beyin ona ne söylerse ruh onu anlar.Onun üzerinde yorum yapar.Tabi en doğrusunu Allah bilir...

Ayrıca olacak bir olayı rüyada görmemiz Kader'in varlığını ispatlar.Burada çok geniş düşünce gerekiyor.

Diyorlarki Tüm gezegenler tesadüfen oldu insan evrim ile şundan bundan oldu.Ama uzayda bir boşluk var acaba bu boşluk neyin nesidir diye düşünen yok...

Kaptırmışlar kendilerini inançsızlığa ne güzel hayat hoş ne günah var ne sevap (kendilerince)yaşıyorlar tam nefislerinin istediği gibi ama ecel kapıya dayandığı zaman vah biz ne yapmışız vah biz ne etmişiz.Ama gözden perde kalkınca geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz hatırlatırım...

Şu sitede idda edilen tüm yazıların iftiraların cevabını google den bile alabilirsiniz.Bunlar safsata dan başka birşey değil şeytanın oyunlarıdır ne zaman uyanacaksınız veya ne zaman çıkacaksınız düştüğünüz kuyudan..

UlulElbab
03-01-2010, 18:02
Sizlerin inkar etmesi veya başkasının derin iman duyması da onun dilemesiyledir.

Sizler gerçekten çok kıt düşünüyorsunuz Dünya'ya çok basit bir göz ile insan'a çok basit bir göz ile bakıyorsunuz.O vesile ile Tesadüf size çok normal geliyor bana sorarsanız ben tesadüf ve şansa inanmam...Herşey Allah'ın kontrolü altında'dır.Tüm kainat,bizler gözümüzün gördüğü hissettiğimiz herşey her an yeniden yaratılır.Bir televizyon yayını gibi düşünün aslında hayatı matrix filmi çok güzel anlatıyor...
Dünya hayatını bizler gerçek sanarız ama hepsi bize gösterilen hayal den ibarettir.Madde'nin aslı Ahiret hayatındadır.

Konuşan,hisseden,tat alan,duyan,gören Ruh'tur. Ruh (biz) bedenimize hapsedilmiştir.Ruh sadece beyin ile muhatap olur.Beyin ona ne söylerse ruh onu anlar.Onun üzerinde yorum yapar.Tabi en doğrusunu Allah bilir...

Ayrıca olacak bir olayı rüyada görmemiz Kader'in varlığını ispatlar.Burada çok geniş düşünce gerekiyor.

Diyorlarki Tüm gezegenler tesadüfen oldu insan evrim ile şundan bundan oldu.Ama uzayda bir boşluk var acaba bu boşluk neyin nesidir diye düşünen yok...

Kaptırmışlar kendilerini inançsızlığa ne güzel hayat hoş ne günah var ne sevap (kendilerince)yaşıyorlar tam nefislerinin istediği gibi ama ecel kapıya dayandığı zaman vah biz ne yapmışız vah biz ne etmişiz.Ama gözden perde kalkınca geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz hatırlatırım...

Şu sitede idda edilen tüm yazıların iftiraların cevabını google den bile alabilirsiniz.Bunlar safsata dan başka birşey değil şeytanın oyunlarıdır ne zaman uyanacaksınız veya ne zaman çıkacaksınız düştüğünüz kuyudan..

Selam,

Sayın Fatih yani diyorsunuz ki mavi hap yada kırmızı hap:)

Aslında yazınızdan anladığım kadarı ile bazı güzel tesbitleriniz var...

Ruh hakkında ne biliyorsunuz?

İnsanın başına gelen kötülükler "kendi ellerinin"yaptıkları deniyor kuranda...

Bu durumda nasıl kader diyebiliriz?

Eğer kendi iradesi değilse..ki anladığım kadarı ile siz "kader" derken onu kast ediyorsunuz...

O halde Allahın ADL ismi nerede kalıyor?

Aslında bu sorular yüzyıllardır..kaderiye ,Cabiriye .. Mutezile gibi akımlar içinde sürekli tartışılmış konular...

Ama insanların İyilikleri kendinden ...beceriksizliklerini Kadere bağlamalarına..feleğe sövmelerine ne diyorsunuz?

Esenlikler dilerim...

Fatihcrs
03-01-2010, 18:29
Birde şu hissettiklerimi kelimelere dökebilsem :)

''Maddenin Ardındaki Sır'' diye bir video izledim tavsiye ederim...Sorduğunuz soruların bir çoğuna cevap olabilir...

42 mb büyüklüğünde
http://67.15.194.37/download/03/17/a4e56d46e814fe57d2c7b8b289ac8440/Harun.Yahya.Maddenin.Ardindaki.Sir.Turkish.divx.fl v (http://67.15.194.37/download/03/17/a4e56d46e814fe57d2c7b8b289ac8440/Harun.Yahya.Maddenin.Ardindaki.Sir.Turkish.divx.fl v)

UlulElbab
03-01-2010, 18:59
sevgili fatih,

sen bir başla arkası gelir...bana senin kendi sözlerinle anladıkların ve bildiklerin gerek.

öyle videolarla anlaşılır birşey değil bu konular.

benim internetim kotalı olduğundan pek tıklamıyorum bu linkleri...

yine de de özetlemek istersen kendi anladıklarını benim için okumaya değerdir.

maddenin ardında ki sırlar her insana özeldir belki de? kimbilir.

selam

evrensel-insan
03-01-2010, 19:08
Saygideger UlulElbab;

maddenin ardında ki sırlar her insana özeldir belki de? -U.E.

"Maddenin ardindaki sirlar" dan kastiniz, madde otesi, yani metafizik mi?, yoksa, madde temelli; maddeye yuklenen insanoglu eliyle olan, bilgi mi?, ustelik maddenin kendisi bir kavramsal belirtim, bir turevdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

vartor
03-01-2010, 19:18

Bu cok genis dusuncenin kaynagi karun kahya oldugu belli; Sen biraz daha takil cok engin bir zeka seviyesine ulasabilirsin. Zaten emareleri ortada, buna kuskumuz yok.

breymin
03-01-2010, 19:59

''Maddenin Ardındaki Sır'' diye bir video izledim tavsiye ederim...Sorduğunuz soruların bir çoğuna cevap olabilir...

42 mb büyüklüğünde
http://67.15.194.37/download/03/17/a4e56d46e814fe57d2c7b8b289ac8440/Harun.Yahya.Maddenin.Ardindaki.Sir.Turkish.divx.fl v (http://67.15.194.37/download/03/17/a4e56d46e814fe57d2c7b8b289ac8440/Harun.Yahya.Maddenin.Ardindaki.Sir.Turkish.divx.fl v)

Sevgili Fatihcrs madem madde yok harun abiye sormazlarmi,neden gecekonduda yasamiyorsunda milyon dolarlik ciftliklerde yasiyorsun,?madem madde diye birsey yok neden milyon dolarlik antikalara sahip olmak istiyorsun?,madem madde yalan neden sallallahüaleyhivessellem efendimiz maddenin besde besinede allah ve kendi adina el koyuyor?,yemeyincede sadece besde biriyle yetiniyor?,madem madde yalan onlarca kadin ve cariye sevdasi neden?saygilar

breymin
03-01-2010, 20:07

42 mb büyüklüğünde

Madem hersey algi,efendiniz veya dindarlar neden cin lerin varliginda israr ediyor?

Fatihcrs
03-01-2010, 23:12
Bizler bir boyutta yaşıyorsak (algı boyutu)onlarda başka bir boyuttalar
Onların hakkında benimde fazla bir bilgim yok ama varlıklarına inanıyorum.
Halk arasında bir çok yaşanmış olaylar vardır.

Ayette şöyle buyrulur...
''Biz insanları ve cinleri ancak bize kulluk etsinler diye yarattık''

Bu konular size çok saçma gelebilir nedeni anlayamadığınızdandır.Sonuçta anlayamamanızda Allah tarafındandır...

Şimdi size şöyle bir soru sormak istiyorum.Harun Yahya diyorki İslam birliği yakın bir zamanda kurulacaktır.Bunuda Hadislere ve Ayetlere dayandırıyor Eğer bu dediği gerçek olursa ona karşı ve islam dinine karşı düşüncelerinizde değişme olacakmıdır yoksa ona da birşeyler uyduracakmısınız onu merak ediyorum...

Benim için aynen onun dediği gibi İslam birliği kurulacak ve tüm Dünya'ya hakim olacaktır.

maliyildiz
04-01-2010, 01:39

Allah'ın varlığı kesinlik arzetmez. Zaten kesinliği kanıtlanmış olsaydı aramızda inançsız arkadaşlarımız olmazdı.Hiçbirşey kendinden yaratılmaz diyen inananlara '' O varsa onu ne yarattı!? '' diye sorduğumda aldığım cevap o kadar komikki:

'' O yaratılmadı, vardı!''
E yuh. Önceki cümleyle ne büyük bir çelişki..
Sen kafanda inanmak istediğin için Tanrı var (sana göre). Sonuç olarak bence Allah yok. Asıl sen ne zaman uyanacaksın asıl sen ne zaman çıkacaksın düştügün kuyudan. Hadi esen kal

uyar
04-01-2010, 14:04
Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı
Şüphesiz Allah vardır.................................Şükürler olsun ki içimde en ufak bir şüphe dahi yoktur...

ee artık şüphe etme zamanın gelmiş demek sevgili fatih.....

iyi yıllar bu arada

Fatihcrs
04-01-2010, 15:25
Allah'ın varlığı kesinlik arzetmez. Zaten kesinliği kanıtlanmış olsaydı aramızda inançsız arkadaşlarımız olmazdı.Hiçbirşey kendinden yaratılmaz diyen inananlara '' O varsa onu ne yarattı!? '' diye sorduğumda aldığım cevap o kadar komikki:

'' O yaratılmadı, vardı!''
E yuh. Önceki cümleyle ne büyük bir çelişki..
Sen kafanda inanmak istediğin için Tanrı var (sana göre). Sonuç olarak bence Allah yok. Asıl sen ne zaman uyanacaksın asıl sen ne zaman çıkacaksın düştügün kuyudan. Hadi esen kal

Benim için Şüphesizdir.Burada bile anlayışında kıtlık göstermişsin.Allah'ın varlığı tam anlamıyla (kesin olarak)kanıtlanmış olsaydı imtihanın zaten bir anlamı kalmazdı.Ben onun varlığını hissediyorum Onu hissetmen için onun yolunda olman lazım.

Allah katında zaman kavramı yoktur.Zaman insanlar için bir algıdır ve Dünya'ya mahsustur.Onun katında tek bir an vardır ve o anın içinde bizim için zamanı yaratmıştır.
En doğrusunu Allah bilir...

Fatihcrs
04-01-2010, 15:28
ee artık şüphe etme zamanın gelmiş demek sevgili fatih.....

iyi yıllar bu arada

Bu siteye ben içimde herhangi bir şüphe var diye veya sizin saçmaladıklarınızı araştırmak için üye olmadım.Yine inançsız çok sevdiğim tek eksiği inançsızlık olan bir abim kaynak olarak gösterdi ama kaynaktan fazla yalan dolan ve iftiradan başka bir şey gözüme çarpmadı...

Fatihcrs
04-01-2010, 15:35
Ayrıca sorduğum soruya cevap bekliyorum

Harun Yahya diyorki İslam birliği yakın bir zamanda kurulacaktır.Bunuda Hadislere ve Ayetlere dayandırıyor Eğer bu dediği gerçek olursa ona karşı ve islam dinine karşı düşüncelerinizde değişme olacakmıdır yoksa ona da birşeyler uyduracakmısınız...

maliyildiz
04-01-2010, 15:46
Benim için Şüphesizdir.Burada bile anlayışında kıtlık göstermişsin.Allah'ın varlığı tam anlamıyla (kesin olarak)kanıtlanmış olsaydı imtihanın zaten bir anlamı kalmazdı.Ben onun varlığını hissediyorum Onu hissetmen için onun yolunda olman lazım.

Allah katında zaman kavramı yoktur.Zaman insanlar için bir algıdır ve Dünya'ya mahsustur.Onun katında tek bir an vardır ve o anın içinde bizim için zamanı yaratmıştır.
En doğrusunu Allah bilir...

Peki anlayışı çok derin arkadaşım KADERin varlığı zaten imtihanı anlamsız kılmıyor mu? Söyler misin canım kardeşim? Herşey zaten önceden yazılmış.Kimin ne yapacağı hangi tarafa gideceği. Hissi dünyan için birşey söyleyemem tanrıyı hissediyorum diyorsan öyledir.

Fatihcrs
04-01-2010, 16:32
Allah seni sana gösteriyor işte bak sen buydun diyecek ahirette kendini göreceksin...
ve itiraz hakkına sahip olamayacaksın...
Dünya'da sadece inanmak ve inanmak ile imtihan olmuyoruz inananlar arasında derecede vardır.Bak sahabeler ne zor imtihanlardan geçmişler ama hepsine sabır etmişler.Asrın müceddidi Bediüzzaman Said Nursi ömrünün yarısı hapis'te geçmiştir.
Tüm peygamberler mutlaka çok çetin bir imtihan yaşamışlardır...Buda Allah'ın adaletinin göstergelerinden bir tanesidir.Yani peygamberde olsa bir imtihan yaşıyor...

Eğer Allah bir kişinin yoldan çıkmasını dilemişse o daha imkanı yok doğru yolu bulamaz ama şu da bir gerçek hiç kimseye ruhu çıkmadan yoldan çıkmış demek doğru olmaz.
Birtek içten tövbeye bakıyor Affedilmek.Allah merhameti geniş olandır...

UlulElbab
04-01-2010, 17:18
Ayrıca sorduğum soruya cevap bekliyorum

Harun Yahya diyorki İslam birliği yakın bir zamanda kurulacaktır.Bunuda Hadislere ve Ayetlere dayandırıyor Eğer bu dediği gerçek olursa ona karşı ve islam dinine karşı düşüncelerinizde değişme olacakmıdır yoksa ona da birşeyler uyduracakmısınız...

Değerli Fatihcrs,

Hadisleri boşver...Hangi Ayetlere dayandırıyor? "İslam Birliğinin" kurulacağını

Kurandan nasıl ispatlamış Karun amca?

Ben onun aldığı fonlarla ne birliği kuracağını çok iyi biliyorum.

Bence kendi ağzınla konuş ve aklını kiraya verme.

selam

Fatihcrs
04-01-2010, 18:29
Değerli Fatihcrs,

Hadisleri boşver...Hangi Ayetlere dayandırıyor? "İslam Birliğinin" kurulacağını

Kurandan nasıl ispatlamış Karun amca?

Ben onun aldığı fonlarla ne birliği kuracağını çok iyi biliyorum.

Bence kendi ağzınla konuş ve aklını kiraya verme.

selam

Hadisleri neden boşveriyorsun ki

Kuran'da ebced hesabı ile hadisleri birleştiriyor adam ne güzel şeyler çıkarıyor tabi arkadaşlar alışmışlar tesadüfe onlarada tesadüf derler...

Aklıma Kuran'dan ayetler geliyor eski zamanda inkar edenlerin halleri aynı onlara benziyorsunuz ne anlatılsa bir kılıf uyduruyorsunuz.

Ayrıca ben aklımı kiraya vermiyorum sizin yapamadığınız şeyi yapıp aklımı kullanıyorum sizin gibi aklımı nefsimin kollarına bırakmıyorum.İnşallah

saroz
04-01-2010, 18:49
Kader varsa Allah yok, Allah varsa kader yok:)

Ben de buna inanıyorum şüphesiz, uçan spagetti canavarı vardır:))

maliyildiz
04-01-2010, 19:21
Allah seni sana gösteriyor işte bak sen buydun diyecek ahirette kendini göreceksin...
ve itiraz hakkına sahip olamayacaksın...
Dünya'da sadece inanmak ve inanmak ile imtihan olmuyoruz inananlar arasında derecede vardır.Bak sahabeler ne zor imtihanlardan geçmişler ama hepsine sabır etmişler.Asrın müceddidi Bediüzzaman Said Nursi ömrünün yarısı hapis'te geçmiştir.
Tüm peygamberler mutlaka çok çetin bir imtihan yaşamışlardır...Buda Allah'ın adaletinin göstergelerinden bir tanesidir.Yani peygamberde olsa bir imtihan yaşıyor...

Eğer Allah bir kişinin yoldan çıkmasını dilemişse o daha imkanı yok doğru yolu bulamaz ama şu da bir gerçek hiç kimseye ruhu çıkmadan yoldan çıkmış demek doğru olmaz.
Birtek içten tövbeye bakıyor Affedilmek.Allah merhameti geniş olandır...

Güzel kardeşim şu yazdıklarını bir oku başı başka sonu başka. Diyorsun ki Allah seni sana gösteriyor ve ahirette itiraz şansımız olmayacak. Buna tamam. Sonra da diyorsun ki Allah bir kişinin yoldan çıkmasını dilemişse o daha imkanı yok geri dönemez. Yani Allah günah işletiyor bir de kendi işlettiği günahtan ceza mı veriyor. Hayyam'ın da dediği gibi ne farkı kaldı benden. Ne önemi kaldı bu imtihanın. Mesela ben Allah'ın varlığını kafamda silebiliyorsam, sana göre bu Allah'ın işi ve beni bu yüzden cezalandıracak. İlginç buluyorum bunu;)

Fatihcrs
04-01-2010, 19:44
Evet Allah seni sana gösteriyor ve ahirette itiraz şansımız olmayacak...
Eğer senin amelin kötüye doğru gidiyorsa Allah senin ayağını hep kaydırır demek istedim veya sen doğru yolu bulursan Allah sana bu seferde doğru yolunda yardımcı olacaktır.İnşallah

İşte Allah bilir ama siz şu anda ayağı kaymışlar olarak görünüyorsunuz bana çünkü herşeye bir kılıf uyduruyorsunuz baksana bir önceki şahıs ne yazmış uçan spagetti den bahsediyor.Sizler tamamen kopmuşsunuz hayat size çok basit, hadisler uydurma, ayetler komik geliyor...

Allahın izni ile size bunlar güzel ve doğru gösteriliyor.

UlulElbab
04-01-2010, 20:15
Evet Allah seni sana gösteriyor ve ahirette itiraz şansımız olmayacak...
Eğer senin amelin kötüye doğru gidiyorsa Allah senin ayağını hep kaydırır demek istedim veya sen doğru yolu bulursan Allah sana bu seferde doğru yolunda yardımcı olacaktır.İnşallah

İşte Allah bilir ama siz şu anda ayağı kaymışlar olarak görünüyorsunuz bana çünkü herşeye bir kılıf uyduruyorsunuz baksana bir önceki şahıs ne yazmış uçan spagetti den bahsediyor.Sizler tamamen kopmuşsunuz hayat size çok basit, hadisler uydurma, ayetler komik geliyor...

Allahın izni ile size bunlar güzel ve doğru gösteriliyor.

Sayın Fatihcrs,

Herkesi aynı sepete doldurma...

Ben Allahın varlığına tüm kalbimle inanıyorum.

Sen Hadis nedir biliyormusun? Ben hadislere inanmak zorundamıyım sana göre?

Senin kafan karışık biraz.Kusura bakma bunu söylemek zorundayım.

Eminim iyi niyetle birşeyler anlatmak istiyorsun ama BİLGİ şart.

Sen Kuranı en azından ANADİLİNLE bir kez baştansona okudun mu?

Bu soruya cevap ver sonra gerisini düzgün bir şekilde buyur tartışalım.Kimse kimseyi birşeylere ikna etmek zorunda değil ki...

Beğenmediğin fikire katılmazsın.

Selam Huda'ya tabi olanlara...

Fatihcrs
05-01-2010, 13:44
Sevgili UlulElbab kardeş sende inanıyorsan benimle alıp veremediğin nedir acaba

Ayrıca şu konuya bak ne kadar da sapıtılmış

lütfen ilk yazdığım yazı hakkında bir yorum istiyorum.

Kader hakkında geniş bilgi almak ve kader nedir diye soran arkadaşlar buradan öğrensinler...

http://www.kadernedir.com/

UlulElbab
05-01-2010, 16:05
Sevgili UlulElbab kardeş sende inanıyorsan benimle alıp veremediğin nedir acaba

Ayrıca şu konuya bak ne kadar da sapıtılmış

lütfen ilk yazdığım yazı hakkında bir yorum istiyorum.

Kader hakkında geniş bilgi almak ve kader nedir diye soran arkadaşlar buradan öğrensinler...

Sevgili Fatih kardeşim,

Benim seninle ne alıp veremediğim olabilir ki?

Ya Hu sen neden birilrinin seninle bir sorunu varmış ki gibi algılıyorsun?

Belki de "kaderin"de benimle karşılşaşmak yazılmıştır:)

Güzel kardeşim o linkde ki safsataları bırak...ha onları okumuşsun

ha uyuşturucu almışsın.

Temiz havaya çık biraz Kuantum mekaniği ve Kuantumfelsefesi oku...

Kader senin o güzel ellerinde...

Tanrı da bal gibi Zar atar.

Ama onun Zarı sonsuz yüzeyli dolaysı ile Sonsuz ihtimallidir.

Fatihcrs
05-01-2010, 16:37
Kardeşim anladığım kadarıyla sen kadere inanmayan bir müslümansın ama imanın şartlarından biride Kader hayır ve Şerrin Allah'tan geldiğine inanmaktır.
Sen onları safsata bil benim senin için seninde benim için yapabileceğin birşey yok malesef...

UlulElbab
05-01-2010, 17:17
Kardeşim anladığım kadarıyla sen kadere inanmayan bir müslümansın ama imanın şartlarından biride Kader hayır ve Şerrin Allah'tan geldiğine inanmaktır.
Sen onları safsata bil benim senin için seninde benim için yapabileceğin birşey yok malesef...

İmanın Şartlarını kim belirliyor Sevgili Fatih?

İmanın Şartı TEK dir.

O da SEVGİ dir.

Gerisi boş laftan ibret.

Esenlikler dilerim.

Fatihcrs
06-01-2010, 16:22
İmanın Şartlarını kim belirliyor Sevgili Fatih?

İmanın Şartı TEK dir.

O da SEVGİ dir.

Gerisi boş laftan ibret.

Esenlikler dilerim.

Bize göre gerisi boş laf değildir.İçinde hem sevgi vardır.Hem ibadet Sana göre öyle olabilir senin kendi şahsi düşüncen yapabileceğim birşey yok...
Bizler tüm peygamber sözlerine sahabe ve veli sözlerine değer veririz.
Ve günümüzde de bunların gerçekliğini görüyoruz zaten...

Anlamak için araştırman gerek...

uyar
06-01-2010, 16:53

demekki fatih kardeş bazı şeyleri senin de sorgulama zamanın gelmiş

Fatihcrs
07-01-2010, 09:23
ben o zamanı çok küçük yaşta geçtim sen halaaa sorguluyorsun sanırım...

uyar
07-01-2010, 13:53
ben o zamanı çok küçük yaşta geçtim sen halaaa sorguluyorsun sanırım...

yok yok beni dinle başla sorgulamaya....