Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-12-2009, 21:42
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kader vardır

İnsan Rüyasında olacak bir işi daha önceden görebiliyor şahsen benim çok başıma geliyor bana inanmayabilirsiniz ama çevrenize sorunuz mutlaka vardır.Sizce bu Kader'i ispatlamıyormu...

Ayrıca En uzun rüya 7 veya 8 saniye diye biliyorum bu da Ahiret hayatındaki zamana eş değer (belki ahirette daha farklı da olabilir) olmuyormu...

bunu konu olarak yazma gereği duydum

Not:Çevrenize sorunuz mutlaka rüyası gerçekleşen vardır.

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 27-12-2009, 21:58
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan Rüyasında olacak bir işi daha önceden görebiliyor şahsen benim çok başıma geliyor bana inanmayabilirsiniz ama çevrenize sorunuz mutlaka vardır.Sizce bu Kader'i ispatlamıyormu...

Ayrıca En uzun rüya 7 veya 8 saniye diye biliyorum bu da Ahiret hayatındaki zamana eş değer (belki ahirette daha farklı da olabilir) olmuyormu...

Sayin fatifcrs öncelikle hosgeldiniz,konuyu biraz daha acarmisiniz?kader nedir? ve olacak birseyi önceden rüyada görmenin kaderle iliskisi nedir?,herkesin kader anlayisi farkli oluyor.saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 27-12-2009, 21:59
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

rüya temel olarak insanın yaşadığı deneyimler ve gündelik olayların tekrarı ve düzenlenmesi hadisesidir. kimse önceden yaşamadığı veya "gözleriyle" görmediği birşeyi rüyasında göremez... mutlaka daha önceden görmüştür.... rüyalar ençok uykunun REM denilen döneminde görülür.. REM dönemi tüm memelilerde ve kuslar da vardır. evet fatih hayvanlarda rüya görür.. bunlar beyin dalgalarıyla tesbit edilir. EEG denilen bir yöntemle uyku safhaları ve rüya dönemleri tesbit edilir. bu dönemde beyin yoğun çalışmaktadır. ...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 27-12-2009, 22:22
ugorur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ugorur ugorur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ugorur isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Sayın Fatihcrs

Bu haftanın sayısal sonuçlarını söyler misin?

Saygılarımla
Umurcan Görür
Alt 27-12-2009, 22:28
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Fatihrcs ;

Şayet Gremlin ' lere inanıyorsanız evinizde bozulan her eşyanın sorumlusu olarak onları görürsünüz.Ama bir Gremlin kavramı ne kadar gerçektir.Oturup film olarak izlersiniz, biraz gülersiniz.Fakat bunu hayatta dile getirmek, ben Gremlin gördüm demek cesaret ister.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 27-12-2009, 22:31
Kıdemli Üye

sevgili aera... belki fatih arkadaş gremlin ne bilmiyordur....resmini koyayım.. aman rüyasına girmesin

Alt 27-12-2009, 22:47
Üye

bakın ben gremlin falan anlamam

insanlar bazen ölecek kişi vs. rüyalarında görürler yani gelecekteki bir olayı
rüyasından 1/2 gün sonra bu olay gerçekleşir ve insanın tüyleri diken diken olur bunu öncelikle sorunuz çevrenizdekilere bizzat ben yaşadım çevrenize sorunuz diyorum çünkü bana inanmayacaksınız

burayı iyi anlayın olmuş bir olay değil olacak bir olaydan bahsediyorum...

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 27-12-2009, 22:49
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konuyu Steven Spilberg ve Gremlinlerden uzakta ele almakta fayda gördüm.
Ne yazıkki yine benzeri bir yere çıkar ve Gremlin hikayesini çağrıştırır bize.

Şöyleki;

Kader çizilmiş olan demektir.Başımıza gelen genellikle kötü olaylardan sonra kullandığımız bir değimdir ki nadiren iyi şeylerde kullanılır.Çizilmiş olan varsa imtihanın anlamı kalmaz.Çünkü çizenin çizdiğini değiştirmek cüzzi bir irade ile yapılamaz.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 27-12-2009, 23:04
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu Steven Spilberg ve Gremlinlerden uzakta ele almakta fayda gördüm.
Ne yazıkki yine benzeri bir yere çıkar ve Gremlin hikayesini çağrıştırır bize.

Şöyleki;

Kader çizilmiş olan demektir.Başımıza gelen genellikle kötü olaylardan sonra kullandığımız bir değimdir ki nadiren iyi şeylerde kullanılır.Çizilmiş olan varsa imtihanın anlamı kalmaz.Çünkü çizenin çizdiğini değiştirmek cüzzi bir irade ile yapılamaz.
evet kader çizilmiş olandır herşey Allah tarafından oluyor mesela bu site Allah tarafından kurulmuştur ve sizin veya benim yazdıklarım hepsi Allah tarafından yazılmıştır yani biz vesile oluyoruz...
Bizim yaptığımız ve yapacağımız herşeyi Allah biliyor sen şimdi diyeceksin madem Allah biliyor neden böyle bir Dünya hayatına gerek duyuyor,Dünya hayatını kurması bile bizim içindir yani amaç bizi bize göstermektir.
Yarın Ahirette kendin göreceksin kendini yağmurun yağmasının nasıl bir sebebi varsa herşeye sebep koymuştur ve bizi imtihan etmektedir.

Şu anda inanıp inanmamak senin elindedir Allah sana aslında bir sürü çıkış yolu göstermiştir ama sen sanırım hepsini elinle geri teptiğin yüzden kalbin mühürlenmiştir.Bu vesile ile mantığın hep Yaradanın yokluğu tarafından çalışmaktadır.Doğrusunu Allah bilir.

Alt 27-12-2009, 23:07
Kıdemli Üye

burayı iyi anlayın olmuş bir olay değil olacak bir olaydan bahsediyorum...

sevgili fatih... korkular şüpheler heyecanlar üzüntüler şaşkınlıklar.... hepsi insanlar için... şöyle düşün bak : gördüğüm rüyaların ne kadarı gerçek oldu... yüzdeye vurursan ne kadar az olduğunu görürsün... insan beyni yaşadığı 1-2 olayı öğrenirken abartır genelleme yapar sanki hep oluyormuş gib algılar.. mesela 1 kırmızı kazak alırsn sonra ne kadar çok kişinin kırmızı giydiğini farkedersin.. (algıda seçicilik) o nedenle bilimsel istatistik ortaya çıkmıştır. eğer sende mesela 1 hafta süreyle rüyalarını kaydedersen büyük bir kısmının korku kaygı üzüntü merak kaynaklı olduğunu ve bir anlam taşımadığını farkedeceksin....

Önerilen Siteler