Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Teorisine Kafa Darbesi
GÜRCİSTAN'DA FOSİL BULUNDU, DARWİNİST MASALLAR YENİDEN ALTÜST OLDU
http://us2.harunyahya.com/Image/gurcistan_fosili.jpg
9 Eylül 2009 tarihli The Independent gazetesi önemli bir fosil bulgusunu kapak yaptı. Gazetenin, “İnsanın tarihini tekrar yazan fosil” başlığı altında duyurduğu haberde, Gürcistan’ın Dimanisi bölgesinde bulunan birden fazla insana ait fosil kalıntıları konu edilmişti. Ve bu fosil, özellikleri ve yılı sebebiyle Darwinist senaryoları tamamen altüst etmişti.
http://us2.harunyahya.com/Image/evrim_bugun100909a.jpg
Bugün Gazetesi, 10-09-2009
Darwinistler, insanın hayali evriminde sıkça malzeme olarak kullandıkları, fakat aslında günümüz insanından başka bir şey olmayan homo erectusun 1.9 milyon yıl önce Afrika’da ortaya çıktığını iddia ederler. Bulunan fosiller ise, 1.8 MİLYON YILLIKTI VE AVRASYA’DA BULUNMUŞTU. Bu durum, yıllardır okullarda okutulan evrim masallarının “sahte” olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Darwinistlerin ünlü “AFRİKA’DAN GÖÇ” SENARYOSU, DİĞER TÜM EVRİMCİ SENARYOLAR GİBİ BİR KEZ DAHA HÜSRANA UĞRADI.
Ah sevgili kardeşim bu türden dolmaları yutarken hiç düşünmez misiniz ?
Varsayalım ki bulunan fosiller "günümüz insanından" başka bir şey değil. İyi de
1,9 Milyon yıl öncesinden bahsediyorsunuz. Bunu söylediğiniz anda evrim teorisinin
kucaklayıcı platformuna oturduğunuzu fark etmiyor musunuz ?
Diğer yandan homo erectus'un dünya sahnesine çıkışı ve dağılışı konusunda sürdürülen
tartışmalardan da bi habersiniz.
Dahası bilim insanları bu fosillerin yaşı konusunda hala tartışıyorlar.
"Recently a Homo erectus lower jaw has been found in Georgia and said to be 1.6 million years ago. A number of important firsts were recorded during the Homo erectus’ existence."
http://www.stanford.edu/~harryg/protected/chp22.htm
Kaldı ki homo erectusa ait en eski kalıntı Afrika kökenli olduğu için tahmini ortaya çıkışları 1,9 milyon yıl olarak düşünülüyor. Bulunan fosil ise 1,8 milyon (tartışmalı) yaşında. Sence 100 bin yıl Afrika'dan Kafkasya'ya gitmek için kısa bir süre mi ?
Ah sevgili kardeşim bu türden dolmaları yutarken hiç düşünmez misiniz ?
Varsayalım ki bulunan fosiller "günümüz insanından" başka bir şey değil. İyi de
1,9 Milyon yıl öncesinden bahsediyorsunuz. Bunu söylediğiniz anda evrim teorisinin
kucaklayıcı platformuna oturduğunuzu fark etmiyor musunuz ?
Diğer yandan homo erectus'un dünya sahnesine çıkışı ve dağılışı konusunda sürdürülen
tartışmalardan da bi habersiniz.
Dahası bilim insanları bu fosillerin yaşı konusunda hala tartışıyorlar.
"Recently a Homo erectus lower jaw has been found in Georgia and said to be 1.6 million years ago. A number of important firsts were recorded during the Homo erectus’ existence."
http://www.stanford.edu/~harryg/protected/chp22.htm (http://www.stanford.edu/%7Eharryg/protected/chp22.htm)
Kaldı ki homo erectusa ait en eski kalıntı Afrika kökenli olduğu için tahmini ortaya çıkışları 1,9 milyon yıl olarak düşünülüyor. Bulunan fosil ise 1,8 milyon (tartışmalı) yaşında. Sence 100 bin yıl Afrika'dan Kafkasya'ya gitmek için kısa bir süre mi ?
Frodo!!!
bu gazete ingiliz gazetesidir türkiyede bugün gazetesinde yayaınlandı. gazete olarak bilimsellik kesin olarak yayınlamıştır. ve bilimsel olarak bulunmuştur.
hee kaynak istiyorsan sana sevdiğin bir insan çok güzel her canlının fosilini ne kadar yıl sonra bugünküler gibi gerçekçi olduğunu ispatlarım buyur!!!
KAYNAK;http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15661
milomanara
05-01-2010, 22:31
Cahil olmak neyse de, denyolukta ısrar can, sıkıcı oluyor!
Soru 1: İngiliz gazetesinin yazısını okudun mu? >buradan okunabilir (http://www.independent.co.uk/news/science/a-skull-that-rewrites-the-history-of-man-1783861.html)<
Okuduysan zaten yazının evrimi destekleyen büyük bir buluşu anlattığını görürsün. Yazı Afrikayı terk eden ilk insan türünün Homo Erectus olmayabileceğinden, daha erken bir insansının daha önce Avrupa'ya gelmiş olabileceğinden öte bir şey söylemiyor! Bunun neresi evrimi çürütmek??!!
Okumadıysan zaten cucumis sativus'sun. Ama medeni cesaretini takdir ettim. Herkes cesaret edemez yırtık pantalonla sahneye çıkmaya.
Soru 2: Evrim teorisi içinde muhtemel bir yeni buluşun haberi neden yaratılışçı şarlatanları ve onların kör cahil tebaasını çok sevindiriyor?
Sadece başlığı(orjinali "insanın tarihini baştan yazan kafatası") yüzünden! Yaratılışçılar Homo Erectus diye bir insan türünün varlığını kabul ediyorlar mı sanki, nereden nereye, ne zaman gittiğini önemsesinler?! Bu ne denyoluk!
Cahil olmak neyse de, denyolukta ısrar can, sıkıcı oluyor!
Soru 1: İngiliz gazetesinin yazısını okudun mu? >buradan okunabilir (http://www.independent.co.uk/news/science/a-skull-that-rewrites-the-history-of-man-1783861.html)<
Okuduysan zaten yazının evrimi destekleyen büyük bir buluşu anlattığını görürsün. Yazı Afrikayı terk eden ilk insan türünün Homo Erectus olmayabileceğinden, daha erken bir insansının daha önce Avrupa'ya gelmiş olabileceğinden öte bir şey söylemiyor! Bunun neresi evrimi çürütmek??!!
Okumadıysan zaten cucumis sativus'sun. Ama medeni cesaretini takdir ettim. Herkes cesaret edemez yırtık pantalonla sahneye çıkmaya.
Soru 2: Evrim teorisi içinde muhtemel bir yeni buluşun haberi neden yaratılışçı şarlatanları ve onların kör cahil tebaasını çok sevindiriyor?
Sadece başlığı(orjinali "insanın tarihini baştan yazan kafatası") yüzünden! Yaratılışçılar Homo Erectus diye bir insan türünün varlığını kabul ediyorlar mı sanki, nereden nereye, ne zaman gittiğini önemsesinler?! Bu ne denyoluk!
tamam işte evrimciler insan maymundan geldi diyor bu kafatası yok hayır değil ben varım diyor :)
güneşinzaptıyakın
05-01-2010, 23:39
''Gürcistan’ın Dimanisi bölgesinde bulunan fosil'' diye yazılan yazıyı ben bundan 5-6 sene önce Atlas dergisinde yada bilim ve teknikte okumuştum, gene yan bastın faran, gene yanlış haber, detayları arşivimden bulunca yazarım...
Konu kabaca şöyledir: Gürcistandan önce bulunan en eski Homo Erectus fosili 1,2 milyon yaşında ve İsrail civarında bir yerdedir, günümüz en yakın evrimleşmiş akrabamızın da Afrika'dan çıkışının ve Dünya'nın kalanına dağılışının yaklaşık olarak 1,2 milyon yıl civarında olduğu sanılıyordu taki 5-6 sene önce Gürcistan da söz konusu fosil bulunana kadar, artık bu göçün 1,7 ila 1,9 milyon yıl önceye dayandığı biliniyor, o haberdeki konu budur...
milomanara
05-01-2010, 23:44
tamam işte evrimciler insan maymundan geldi diyor bu kafatası yok hayır değil ben varım diyor :)
Alakası bile yok! Bu yazı ile insanın kökeni arasında alaka yok! Sadece Erectus mu önce Avrupa'ya geldi başka bir hominid mi tartışması bu!
Daha ne olduğunu bilmediğin şeyleri sırf birilerinden duyduğun için idda edebilecek kadar, muhakemeden yoksunsun. Saksıyı çalıştır. Bak egzersiz veriyorum: kafayı iki elinle sıkıca tut, salla, salla, salla, salla, titret! Haftada 3 gün, 2 saat devamlı yap. Yaratılış safsatalarını yediğin için bunu da yemen muhtemel diye yazıyorum.
Belki 3 milyon yıl önce, belki 4, belki dahada fazla bir zaman önce maymun ile ortak bir atamız olmuş olabilir.1.7 milyon yıllık bir fosil insana benziyorsa eğer, bu 3-4 hatta fazla milyon önce maymun ile ortak akrabalığımızın olmadığı anlamına gelmez ki?
milomanara!!!
evrimciler;insanın atası maymun demiş mi dememiş mi? vallahi demiş?
şimdi 1,8 milyon yıllık bu insan kafatasası neden bugünkü insanlarda mevcut olan kafatasasıyla aynı şekilde....
milomanara!!!
şimdi 1,8 milyon yıllık bu insan kafatasası neden bugünkü insanlarda mevcut olan kafatasasıyla aynı şekilde....
Belki 3 milyon yıl önce, belki 4, belki dahada fazla bir zaman önce maymun ile ortak bir atamız olmuş olabilir.1.7 milyon yıllık bir fosil insana benziyorsa eğer, bu 3-4 hatta fazla milyon önce maymun ile ortak akrabalığımızın olmadığı anlamına gelmez ki?
milomanara
05-01-2010, 23:58
Ya sabır!
1. Bu kafatası insan kafatası değildir!!! Bak bakalım sıfıra yakın alın genişliğinde, 600cm3 hacimli insan kafası oluyor muymuş! Yazıklarına bakılırsa olabilir de, bir doktora görünüp değerlerini ölçtürmelisin.
2. Evrimciler insanın maymundan geldiğini söylemez! İnsan'ın maymunla aynı atadan türeyerek oluştuğunu söyler. Tüm canlılarla akraba olmamıza rağmen en yakın olarak primatlarlarla(maymun) akraba olduğumuzu söyler.
Hayatın yalan yahu!
peki balıklar fosiller her gün bulunuyor neden sizin teorinize benzemiyor????
güneşinzaptıyakın
06-01-2010, 00:02
tamam işte evrimciler insan maymundan geldi diyor bu kafatası yok hayır değil ben varım diyor :) Maymundan geldi degil faran, maynun ile ortak atadan geldi der evrim, primat ailesinden ortak bir atadan ve günümüzden yaklaşık 8 milyon yıl önce ayrışımın başladığı bulunan fosiller üzerinden tarihlenir. Bulunan en eski İnsansı ise 3,9 milyon yaşındaki Lucy adlı Kenya da bulunan fosildir, ondan biraz daha yaşlı olan 4,2 milyon yaşındaki bir fosil ise henüz bilimsel bir yayın olarak duyurulmamış olasada bu İnsansı yaşını biraz daha eskiye götürür.
Gelelim konumuza, bulunan Dmanisi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Dmanisi) fosili yukarda açıkladığım gibi yeni bir şey değildir. Dmanisi'de (http://darwin200istanbul.org/delegates/abstracts_Turkce.pdf) bulunan fosil ve aletler bize sadece atalarımızın Afrika'dan daha önce ve daha ilkel bir haldeyken göç ettiğimizi anlatır. Artık bulunan fosil Homo georgicus (http://www.turandursun.com/wiki/Homo_georgicus) olarak adlandırılmıştır ve sanılanın aksine Afrikadan çıkan İnsansıların daha erken bir dönemde alet kullanmaya başladığını ve bu dönemde sanılanın aksine beyin hacminin daha küçük olduğunu ispatlıyor bizlere. Dmanisi (http://www.arkeoloji.web.tr/news.php?readmore=605) de yapılan son dönem kazılarda ise 1,8 milyon yıl önce İnsansıların iplik yapmayı bildikleride ispatlanmıştır, bu bize sadece daha önceki tezlerde yakın bir dönemde ve el ve alet yapma vb. becerileri olan ve büyük bir beyin taşıyan İnsansıların Afrikayı terk edip göçü başlattığı tezini çürütüp göç tarihini yaklaşık olarak 600 bin yıl daha eskiye götürmekte ve sanılanın aksine sadece alet yapmakla kalmayıp daha karmaşık becerilerede sahip olduğunu gösterir...
Faran hala bir mucize bulup inanamadın ya ne diyeyim sana, ama sen genede bu konuda bilimsel kaynaklara değilde Harun Yahya 'ya inanırsın...
Araştırmak için: Bilim ve Teknik dergisi Ağustos 2002 sayısı. Konuyu ilk dile getiren ise sanırım neyşınılcoğrafik dergisi olması gerekir 2001 yada 2002 yılında.
peki balıklar fosiller her gün bulunuyor neden sizin teorinize benzemiyor????
Onlarda fiziksel görünüşlerini 3-4 milyon yıl önce tamamlamış, sonrasında dış görünüşü etkilemeyen moleküler modifikasyonlara gitmiş olabilirler.
basitrasin
06-01-2010, 00:19
Herkese selam.
Bulunan 1,8 milyon yıllık Homo Erektus kafatasının beyin boşluğu modern insanınkinden çok daha küçüktür. Ancak uzun evrim süreci sonunda modern insanın beyin hacmine ulaşılmıştır.
Saygılarımla.
anatomist
09-07-2012, 04:37
milomanara!!!
arkadaşım :) ya kusura bakma ama evrimi çürütmek için ik önce evrimi okumak gerekir.
bakma bende senin kadar kuranı okumadan inkar edenlere kıl oluyorum...
evrim maymundan geldik demez.
maymunlar hangi canlıdan dönüştüyse bizde ondan dönüştük.
ortak ata kavramı konusunu biraz araştırıp, irdele istersen.
zaten ondan sonra kendin de bunu konuyu artık bir daha gündeme taşımassın emin ol ;)
idontneedagod
16-08-2012, 20:23
Ne evrim teorisinin ne de big bangin bir gün yanlışlığı kanıtlansa da, bunlara alternetif yeni teoriler üretilmiş olsa bile bu asla bir yaratıcının varlığını kanıtlamaz. Boşa kürek çekiyorsunuz.
Ahlaksız
16-08-2012, 21:15
Ne evrim teorisinin ne de big bangin bir gün yanlışlığı kanıtlansa da, bunlara alternetif yeni teoriler üretilmiş olsa bile bu asla bir yaratıcının varlığını kanıtlamaz. Boşa kürek çekiyorsunuz.
Bilimsel teorilerin yanlışlığı kanıtlanamaz..!
Gerek evrim teorisi gerekse de big bang teorisi sınanmış hipotezler ile farklı deneysel verilerle ve mantıksal çıkarımlar ile her yönüyle kanıtlanmış/kabul edilmiş teorilerdir..
Bilimde teoriden ötesi yoktur..Bilimsel teoriler,yanlışlanabilen hipotezler ile karıştırılmamalıdır..Hipotezler yanlışlanabilir ama teoriler ASLA yanlışlanamaz..!
idontneedagod
16-08-2012, 21:29
Bilimsel teorilerin yanlışlığı kanıtlanamaz..!
Gerek evrim teorisi gerekse de big bang teorisi sınanmış hipotezler ile farklı deneysel verilerle ve mantıksal çıkarımlar ile her yönüyle kanıtlanmış/kabul edilmiş teorilerdir..
Bilimde teoriden ötesi yoktur..Bilimsel teoriler,yanlışlanabilen hipotezler ile karıştırılmamalıdır..Hipotezler yanlışlanabilir ama teoriler ASLA yanlışlanamaz..!
Teoriler elbette yanlışlanabilir. Ancak Evrim bir teori olmaktan ötedir. Benim bahsettiğim bu değil zaten.
Farz edelim evrim ve big bang bir şekilde yanlışlandı. Bu da bir yaratıcının varlığını veya akıllı tasarımı kesinlikle kanıtlamaz. Teist arkadaşlar var güçleriyle evrim teorisinin karşısındalar. Bu anlamsızdır.
Evrim teorisinin kendisi akıllı tasarımı yanlışlama misyonu üstlenmemiştir. Fakat yaratılışçılar panikle evrime saldırmaktadırlar. Gerçeği kabullenemiyorlar.
Yaratılışçıların bilimsel gelişmeleri geriden takip ettiğini ve insan evrimi konusunda bilgilerinin olmadığını gösteren bir haber örneği.. Baksananıza bir haberi bile doğru dürüst okuyup analiz edemiyorlar..
Gürcistan'da bulunan ve günümüzden 1,8 milyon yıl önce Kafkasya'da yaşamış olan Homo erectus haberi bize onların sanılandan biraz daha erken Afrika'dan çıkmış olduklarını söylemekten başka bir şey demiyor.
Bunun yanında Dimilisi'de bulunan Homo erectus günümüzde yaşayan modern insanın atası bile değil.
Gürcüstan'da ve Afrika dışında yaşayan diğer Homo erectus grupları yok oldu ve geride nesil bırakmadılar.
Modern insanın ataları ise bundan çok daha sonra gerçekleşmiş olan başka bir göç dalgasıyla Afrika'dan çıkıp diğer kıtalara yayılmıştır.
Nitekim bizim atalarımız olan Homo sapiens 200.000 yıl önce Afrika'da evrildi. 70.000 ile 50.000 yıl önce Homo sapiens Afrika'dan göç etmeye başladı ve sonunda Avrupa ve Asya'daki diğer Homo türlerinin yerini aldı. Yani bizim atalarımız Gürcüstan'daki Homo erectus'tan 1.600.000 yıl sonra Afrika'dan çıktı. Afrika'dan daha önce çıkan türlerin ise soyları tükendi. Modern insanın bu sonraki göçü kadın mitokondriyal DNA (mtDNA veya mitokondrriyal Havva) ile erkek Y kromozomunun kullanıldığı araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
Herkese selam.
Bulunan 1,8 milyon yıllık Homo Erektus kafatasının beyin boşluğu modern insanınkinden çok daha küçüktür. Ancak uzun evrim süreci sonunda modern insanın beyin hacmine ulaşılmıştır.
Saygılarımla.
Evet bu doğru basitrasin, Gürcüstan'da bulunan ve D2700 fosil numarasına sahip kafatası 600 kübik santimetre ile Homo türleri arasında şimdiye kadar bulunmuş olan en küçük (ikinci) kafatasıdır. Bundan daha küçüğü Endonzya'nın bir adasınada yaşamış olan Homo florensis'e aittir (diğer adı hobbit).
Bu da gösteriyor ki 1,8 milyon yıl önce Homo türleri çok küçük beyin ve kafatasına sahipti ve bu süre içinde evrimleşerek büyüdü.
Ahlaksız
17-08-2012, 00:26
Teoriler elbette yanlışlanabilir. Ancak Evrim bir teori olmaktan ötedir. Benim bahsettiğim bu değil zaten.
Farz edelim evrim ve big bang bir şekilde yanlışlandı. Bu da bir yaratıcının varlığını veya akıllı tasarımı kesinlikle kanıtlamaz. Teist arkadaşlar var güçleriyle evrim teorisinin karşısındalar. Bu anlamsızdır.
Evrim teorisinin kendisi akıllı tasarımı yanlışlama misyonu üstlenmemiştir. Fakat yaratılışçılar panikle evrime saldırmaktadırlar. Gerçeği kabullenemiyorlar.
''Teori'' ile ilgili şu videoyu izlemelisin;
http://www.youtube.com/watch?v=a4KUX-oj2P0&list=FL8qXb_-ZxHDKtCuD0z8ttIw&index=55&feature=plpp_video
idontneedagod
17-08-2012, 00:47
''Teori'' ile ilgili şu videoyu izlemelisin;
http://www.youtube.com/watch?v=a4KUX-oj2P0&list=FL8qXb_-ZxHDKtCuD0z8ttIw&index=55&feature=plpp_video
Sevgili Dostum sizinle anlaşamadık.
Her ne kadar bilimsel yasalardan güçlerini alsalar da teoriler yasalaşana kadar yanlışlanabilir. Bilim bu yüzden ilerler, değişir, evrilir, doğrulanır, yanlışlanır, güncellenir ve sonunda doğruya ulaşmayı amaçlar.
Evrim konusuna gelince evrimin bir teori olduğu gibi bir iddiam hiçbir zaman olmadı. Evrim kendisini kanıtlamıştır ancak o da hala gelişim içerisindedir. Şöyle ki bulunan yeni fosiller türlerin kökenleri hakkında bize yeni bilgiler vermekte bazen doğru olduğunu düşündüğümüz bazı yönlerini düzeltebilmektedir. Bu da evrimin bilimselliğinin bir göstergesidir.
Ahlaksız
17-08-2012, 00:54
Sevgili Dostum sizinle anlaşamadık.
Her ne kadar bilimsel yasalardan güçlerini alsalar da teoriler yasalaşana kadar yanlışlanabilir. Bilim bu yüzden ilerler, değişir, evrilir, doğrulanır, yanlışlanır, güncellenir ve sonunda doğruya ulaşmayı amaçlar.
Evrim konusuna gelince evrimin bir teori olduğu gibi bir iddiam hiçbir zaman olmadı. Evrim kendisini kanıtlamıştır ancak o da hala gelişim içerisindedir. Şöyle ki bulunan yeni fosiller türlerin kökenleri hakkında bize yeni bilgiler vermekte bazen doğru olduğunu düşündüğümüz bazı yönlerini düzeltebilmektedir. Bu da evrimin bilimselliğinin bir göstergesidir.
Videoyu izlememişsin ama:)
idontneedagod
17-08-2012, 01:04
Videoyu izlememişsin ama:)
Videoyu izlemiştim, kaçırdığım yer mi var acaba diye şimdi tekrar izledim. Benim söylediğimden farklı ne var bu videoda? Ben teoriler önemsizdir mi dedim? Teoriler değişebilir, gelişebilir, yanlışlanabilir dedim. Yasalaşmayı nasıl açıklarım bilmiyorum. Daha önemli hale gelmesi anlamında değil, daha ayaklarının yere basması olarak düşünebiliriz. Videoda da yanlışlana bir teoriden bahsediliyor zaten. Aslında aynı şeyi söylüyoruz ama farklı kelimelerle ifade ediyoruz.
Bu konuya nerden geldik o ayrı bir merak konusu :)
Ahlaksız
17-08-2012, 01:14
Videoyu izlemiştim, kaçırdığım yer mi var acaba diye şimdi tekrar izledim. Benim söylediğimden farklı ne var bu videoda? Ben teoriler önemsizdir mi dedim? Teoriler değişebilir, gelişebilir, yanlışlanabilir dedim. Yasalaşmayı nasıl açıklarım bilmiyorum. Daha önemli hale gelmesi anlamında değil, daha ayaklarının yere basması olarak düşünebiliriz. Videoda da yanlışlana bir teoriden bahsediliyor zaten. Aslında aynı şeyi söylüyoruz ama farklı kelimelerle ifade ediyoruz.
Bu konuya nerden geldik o ayrı bir merak konusu :)
Teoriler canlı bir organizma gibidirler..Sürekli yenilikleri/değişimleri içlerinde barındırırlar..Sürekli bir gelişim içindedirler de ama teorilerin kendisi yanlışlanamaz..Teorilerin içerisindeki bazı argümanlarda değişiklikler olabilir ama teori sonsuza kadar teori olarak kalacaktır..
Siz ısrarla teorilerin yanlışlanabileceğini veya yasalaşabileceğini söylüyorsunuz ama bu komple/kesinlikle yanlış bir söylemdir..Videodaki bilim adamlarının söylediği gibi de teori bilimde son noktadır..Teorinin bir üst kademesinde hiçbirşey yoktur..Teoriler asla yasalaşmaz..
idontneedagod
17-08-2012, 01:26
Teoriler canlı bir organizma gibidirler..Sürekli yenilikleri/değişimleri içlerinde barındırırlar..Sürekli bir gelişim içindedirler de ama teorilerin kendisi yanlışlanamaz..Teorilerin içerisindeki bazı argümanlarda değişiklikler olabilir ama teori sonsuza kadar teori olarak kalacaktır..
Siz ısrarla teorilerin yanlışlanabileceğini veya yasalaşabileceğini söylüyorsunuz ama bu komple/kesinlikle yanlış bir söylemdir..Videodaki bilim adamlarının söylediği gibi de teori bilimde son noktadır..Teorinin bir üst kademesinde hiçbirşey yoktur..Teoriler asla yasalaşmaz..
Peki, bir yere varamayacağız.
Adına ister yasa deyin ister teori;
Teorilerin de güçlü ve zayıf olanları mevcuttur.
Teorilerin tüm önermeleri bilimin tüm önermelerinde olduğu gibi doğrulanabilir veya yanlışlanabilir.
Tamamiyle bir teoriyi çöpe atma durumundan bahsetmiyorum. Teorilerin dinamizminden bahsediyorum.
Çok güçlü teoriler yasalaşır demek kesinlikle yanlış değil. Bunlar yeni tez, hipotez ve teorilere temel olacak kadar güçlüdürler.
İyi geceler.
Ahlaksız
17-08-2012, 02:13
Sayın idontneedagod;kavramları karıştırmamanız için ve bu konuyu bilmeyenlerin de dikkatini çekmek adına aşağıya bu kavramlar hakkında yalın bir şekilde yapılan tanımları aktarıyorum..
Gerçek: Bilimde, tekrar tekrar doğrulanan bir
gözlem pratik olarak “doğru” kabul edilir. Ancak
bilimdeki “doğru”luk hiç bir zaman son değildir.
Bugün için doğru kabul edilen yar›ın bir değişime
uğrayabilir ya da tümüyle yanl›ış olduğu
gösterilebilir.
Hipotez: Doğal dünyaya ilişkin ve s›ınanabilecek
ç›ıkar›ımlar› olan, değişmeye aç›ık bir öneri.
Ç›ıkarı›mlar doğrulan›rsa, hipotezin doğru olma
olas›ılığı artar. Eğer yanl›ışlığı› gösterilirse, önerilen
biçimiyle hipotez terk edilir veya değişikliğe uğrar.
Hipotezler daha karmaşık ilişkiler ve aç›klamalar
oluşturmakta kullan›ılabilir.
Yasa: Belirtilen koşullarda doğal evrenin bir
parças›ın›ın nası›l davranacağını› gösteren bir
genelleme.
Kuram(Teori): Bilimde, doğal evrene ilişkin olarak
bilimsel anlamda gerçekleri, yasalar›, ç›ıkarı›mlar› ve
sı›nanm›ış hipotezleri içeren ve kuvvetle desteklenen
bir açı›klama.
Evrimin “bir bilimsel gerçek olarak değil, yaln›zca
bir kuram” olarak öğretilmesini isteyenler, gerçekte
bu sözcüklerin genel kullan›ım anlamları›yla, bilimsel
anlamlar›n› kar›ıştı›rmaktad›ırlar. Bilimde, bulguları›n
birikimiyle kuramlar gerçeğe dönüşmezler. Tam
tersine, kuramlar bilimin son noktas›d›r. Kuramlar,
yoğun bir gözlem, deney ve bilimsel yarat›c›l›k
sonucu geliştirilmiş ileri bir anlay›ış› gösterirler. Çok
büyük miktarda bilimsel gerçek, s›ınanm›ış hipotez ve
mantı›ksal çı›kar›m içerirler. Bu anlamda evrim, en
güçlü ve yararl›ı bilimsel kuramlardan biridir.
* A.B.D. Ulusal Bilimler Akademisi taraf›ından haz›ırlanan “Teaching About
Evolution and the Nature of Science” (Washinton, D.C.: National Academy
Press, 1998) adl› kitaptan uyarlanm›ışt›r.
idontneedagod
17-08-2012, 02:35
Sayın idontneedagod;kavramları karıştırmamanız için ve bu konuyu bilmeyenlerin de dikkatini çekmek adına aşağıya bu kavramlar hakkında yalın bir şekilde yapılan tanımları aktarıyorum..
Gerçek: Bilimde, tekrar tekrar doğrulanan bir
gözlem pratik olarak “doğru” kabul edilir. Ancak
bilimdeki “doğru”luk hiç bir zaman son değildir.
Bugün için doğru kabul edilen yar›ın bir değişime
uğrayabilir ya da tümüyle yanl›ış olduğu
gösterilebilir.
Hipotez: Doğal dünyaya ilişkin ve s›ınanabilecek
ç›ıkar›ımlar› olan, değişmeye aç›ık bir öneri.
Ç›ıkarı›mlar doğrulan›rsa, hipotezin doğru olma
olas›ılığı artar. Eğer yanl›ışlığı› gösterilirse, önerilen
biçimiyle hipotez terk edilir veya değişikliğe uğrar.
Hipotezler daha karmaşık ilişkiler ve aç›klamalar
oluşturmakta kullan›ılabilir.
Yasa: Belirtilen koşullarda doğal evrenin bir
parças›ın›ın nası›l davranacağını› gösteren bir
genelleme.
Kuram(Teori): Bilimde, doğal evrene ilişkin olarak
bilimsel anlamda gerçekleri, yasalar›, ç›ıkarı›mlar› ve
sı›nanm›ış hipotezleri içeren ve kuvvetle desteklenen
bir açı›klama.
Evrimin “bir bilimsel gerçek olarak değil, yaln›zca
bir kuram” olarak öğretilmesini isteyenler, gerçekte
bu sözcüklerin genel kullan›ım anlamları›yla, bilimsel
anlamlar›n› kar›ıştı›rmaktad›ırlar. Bilimde, bulguları›n
birikimiyle kuramlar gerçeğe dönüşmezler. Tam
tersine, kuramlar bilimin son noktas›d›r. Kuramlar,
yoğun bir gözlem, deney ve bilimsel yarat›c›l›k
sonucu geliştirilmiş ileri bir anlay›ış› gösterirler. Çok
büyük miktarda bilimsel gerçek, s›ınanm›ış hipotez ve
mantı›ksal çı›kar›m içerirler. Bu anlamda evrim, en
güçlü ve yararl›ı bilimsel kuramlardan biridir.
* A.B.D. Ulusal Bilimler Akademisi taraf›ından haz›ırlanan “Teaching About
Evolution and the Nature of Science” (Washinton, D.C.: National Academy
Press, 1998) adl› kitaptan uyarlanm›ışt›r.
Gerçek ve yasa kavramlarını eş anlamlıymış gibi kullandığım konusunda haklısınız. Aynı noktaya çıkmış bulunmaktayız, baştan beri farklı birşey söylemedim.
İyi geceler. Bundan sonraki yazılarınızı daha sonra yanıtlayacağım
Ahlaksız
17-08-2012, 03:44
Konuyla alakalı olarak;
Bir kere fosil bulmak çok meşakkatli bir iştir..Şu linkten bakabilirsiniz;
http://www.bilimfelsefedin.org/?p=578
Konuda milyon yıldan filan bahsediliyor ama teistler Dünya'nın yaşını binler ile ifade ederler..
6000 yaşında olduğuna inandıkları Dünya'da bulunan milyon yıllık fosiller zaten teistlerin her türlü söylemini rafa kaldırır..Ama teistler mal bulmuş mağribi gibi sevinip''darwinistleri mat ettik,oley''diyerek her zamanki gibi saçmalamaya devam ediyorlar..!
Ancak Evrim bir teori olmaktan ötedir. Benim bahsettiğim bu değil zaten.
Sayin idontneedagod;
Evrim herseyin otesinde, kendisini dayatan bir olgudur.