Orijinalini görmek için tıklayınız : Kan Kaybediyorsun Türkiye !!
Ateızm bu ınsanları ne hale getırıyor ..nasıL bukadar ılerı gıdılıyor ? gerceklerı gormemek için mil mi cekıyorsunuz gozlerınıze !bana dıyorsunuz gundeme bakın dıye asıl sız buraya hapsolmussunuz ! nasıl muslumanı yererım dıye !!
Ateıst anatomı hocaları muslumanlıklarını dınlerını savunan ogrencıleri , sınavdan duşürür olmuş !!! ey ınsanoglu( muslumanlar ateıstler demıyorum ) ınsan oglu dıyorum kalbı atan her varlık vatan evladının ulkeyı terketmesıne nasıl karşı gelmıyorsunuz ? ulke cocuklarının , vatan evladının dın ozgurluklerının elınden alınmasına nasıl goz yumarsın? ... başka ulkelerden gelen ogrencıler hocanın tum ılerı surduklerını kabul edıp ulkelerıne gıdıp doktorluk yapıyorlar .. bızımkılerı neden unıverStelerını bıtıremıyorLar ... ?? Soyleyın sızın gucunuz vatanınız kendı cocugunuzu okutmaya yetmıyormu ?? macarlar almanlar rumlar doktor dıplomalarını alıp kuyruklarını sıkıştırıp ulkelerıne donmuyorlar mı ?
ınad ugruna cocuklarınıza nesıllerınıze gelecıgınıze yaptıklarınıza bakın ! bunu yapmak ıcın ateıst degıl kansız olmak lazım !! bumu sızın bılgınlıgınız !!?? bumu ılerı gorus cehaletten kurtulmak , asıllık ?kendı vatan evladınıza egıtım verememek mı bılgınlık ?türk cocugunu bulgarıstanda okutmak mı bılgınlık ???
Bızı ordan oraya savurmak mı bılgınlık ?? baska ulkelere gıdıp unıverste bıtırdıkten sonra gerı donermıyız bız vatana ? turkıyenın gucu yetmedı sızı okutmaya demezlermı ?sahıp oldugun dıploma bızım demezlermı ? hadı onlara cıkısın bakayım !!yapabılıyorsanız yapın !!! yaparsınız tabıkı ama basınız egık cıkarsınız o okul kapısından !! ben tuRkum Türkıyede calısıcam de onlara ! dıyemezsın yuzun yok cunku !! Sahıp oldugun dıploma onların, vatanının sana vermedıgı dıplomayı sana o verdı !! ... KAN KAYBEDIYORSUN TURKIYE EVLAT KAYBEDIYORSUN !!onlar senı bız okuttuk senı ulkenden cok sevıyoruz , sen buraya geldın bu vatana hızmet et demezlermi? senı doktor cıkartamayan ulkede nne ısın var demezler mı ? bızı neden boyle bı ıkılemde bırakıyorsunuz !! bu yıl unıversteyı kac kısı terkettı haberınız var mı sızın ! nıye hırvatıstana gonderıyosunuz cocuklarınızı egıtmek ıcın !! sızde gelmıs burda laf yarıstırıyorsunuz .. acın gozunuzu su agzınızda geveledıgınız ozgur dusunceye can verın ...yoksa sureklı kan kaybedıyorsunuz .. !ALLAHIN dunyayı nasıl yarattıgından sıze ne .. açın şu gozunuzu !! musluman olmak ıcın degıl evlat kaybetmemek ıcın ...
Her yıl kac turbanlının ulkeyı okumak ıcın terkettıgınden haberınız var mı sızın ? pekı aynı yılda kac turbanlının gerıye dondugunden haberınız varmı ? 10 kişi gıdıyorsa 3 kişi doner olmus !! ne bu sımdı laıklıkmı ?? mını etekle gırılen unıversteye neden turbanlı gırmıyor ?? sıze okadar cok soracak sorum var kı !! sımdıye kadar olan oldu .. en azından sımdı gozunuzu acın gelecegınızı ele vermeyın.. musluman hrıstıyan ateıst deıst ne olursa olsun turklugunuzu ele vermeyın ...!
UlulElbab
13-01-2010, 21:32
Sayın Miray,
Belki biraz daha özen göstererek yazmalısınız.Kimi,Ne ile suçluyorsunuz?
Tam olarak konu nedir?
Yazdıklarınızdan çok kısıtlı olarak Universiteler de giyim-kıyafet özgürlüğü konusunda
sıkıntılardan bahsettiğiniz anlaşılıyor.
Sizin Eğitim düzeyiniz nedir? Bu yazı size ait ise,zaten Universite Eğitimi alacak seviyede olmadığınızı söyleyebilirim.
Lütfen daha anlaşılır bir Türkçe ile yazınız,başka bir Dilde olabilir ama kurallarına uyarak lütfen...
Saygılar...
tanrıdan ümit kestin de
ateislerden mi diliyorsun tüm bu olumsuzlukların düzeltilmesi için
sadebiri
13-01-2010, 21:56
sevgili miray...
vatan evladı kaybetmek çok kolay .nitekim senin yazında anlattığın gibi dini argümanları göz önüne alındığında bir öğrencinin ne kadar başarılı olup olmamasının çokta önemi yok bu ülkede .inan bana şimdi burada seni ve beni haksız çıkaracak satırlarca ileti asılacak burada.önemli değil bunun olması.ama önemli olan sen ve senin gibilerin düşüncelerinin ve feryadlarının duyurulması.
maddenin en ufak yapıtaşını araştırıp primatlardan geldiğimizi düşünenlerin bu veham konu üzerinde söleyecek sözlerini şimdiden duyar gibiyim.
sözüm oki;anlıyacağım yaşadığımız ülkede evlat kıyımı son sürat devam ederken birde bakıyorsun kıyılan evlatların üstüne bide kıyılma sebebleri olan dini argümanları üzerinde tartışmalar almış başını gidiyor burada.tam isabet olmuş bu konu:)
saroz neden mı bahsedıyorum ? sorun ne anlayamadın mı !! senın vatan kardeslerıne yapılan zulumlerden bahsedıyorum !! ne o kavramak zormu geldı !!? aslında haklsıın muslumanlar sızın ıcın bır dusman .. ne kardeslıgı bende neden bahsedıyorum degıl mı ? unıverstelerde donen entrıkalardan bahsedıyorum ... behenın makallelerını okumaktan ateıslerın yaptıgı zulmu goremıyorsunuz .. sızden yardım ıstemıyorum ! istememde zaten ...ama ınanın bana turk genclerının ulkelerını terketmesındekı en onemlıı sebeplerden bırıde sız ve sızın gıbı dusunenler .. bızı ülkemızden edıyor sızın gıbı dusunenler .. ınancdaşlarınızın yaptıklarına bakın kendınıze ınsanımsı bı hal verın !!
meRnn ben sadece gerceklerı acımasız bır sekılde yuzunuze vuruyorum !! hepsı bu ..
ulu benım eqıtım sevıyemı tartısma konusu yapma luksune sahıp degılsın ! ;)
Sevgili miray ;
Tuttuğu orucu ağzıyla değil başka bir yeriyle tutan müslüman bir şahsiyet yüzünden işimi kaybettiğim gün geldi aklıma.Kimsenin müslümana zulüm yaptığı yok, ama olmayana....
Saygılar.
sayın miray taraf gazetesinin manşet haberleri gibi yada zaman gazetesinin köşe yazıları gibi bir başlık açmanızdaki amacı anlamadım!
yazdıklarınızı okudum ne alaka dedim sonra içinizdeki heyecana ve hezeyana verdim..
vatan kardeşliği mi??? yoo bunu siz müslümanlar hayatta söyleyemezsiniz vatan kardeşiymiş ucuz propagandalara gerek yok ellerinde satırlar olan yaklaşık 30 kişilik cübbeli sarıklı tekbir getiren "güruh" marmara üniversitesinde vatan kardeşlerine satırlarla saldırıken nerdeydi aklınız!! tekbir diyerek 11 kişiyi hastanelik ederken hangi vatandaydınız... neyse neyse dahasına gerek yok...
sadebiri
14-01-2010, 00:01
sayın miray taraf gazetesinin manşet haberleri gibi yada zaman gazetesinin köşe yazıları gibi bir başlık açmanızdaki amacı anlamadım!
yazdıklarınızı okudum ne alaka dedim sonra içinizdeki heyecana ve hezeyana verdim..
vatan kardeşliği mi??? yoo bunu siz müslümanlar hayatta söyleyemezsiniz vatan kardeşiymiş ucuz propagandalara gerek yok ellerinde satırlar olan yaklaşık 30 kişilik cübbeli sarıklı tekbir getiren "güruh" marmara üniversitesinde vatan kardeşlerine satırlarla saldırıken nerdeydi aklınız!! tekbir diyerek 11 kişiyi hastanelik ederken hangi vatandaydınız... neyse neyse dahasına gerek yok...
bırakın taraf yada zaman gazetesi başlıklarını bunu söylemnekteki maksadınız zaten belli.konuya değinmeniz kafiydi.
30 kişilik grubun satırlarla saldırmasında öncelere gidiniz önce objektif olmayı bilmelisiniz.yoksa işin ucu biryere varamaz.ondan öncesindede bahsediniz.mesela üni sınavında annesini sırf başörtülü diye okul bahçesinden dışarı çıkaran zihniyetten bahsediniz!
güneşinzaptıyakın
14-01-2010, 00:15
........... bunu söylemnekteki maksadınız zaten belli.konuya değinmeniz kafiydi.
.............. sırf başörtülü diye ..................... Şimdi başörtüsü ile türbanı ayıralım ilke önce:
Başörtüsü için İngiltere kraliçesi'nin bu resmi güzel bir örnektir, üstelik taktığıda bize yabancı değildir, Anadolu'da en çok kullanılan şeylerdendir.
http://www.memur.com.tr/reshims/data/20080514_2168_1888391376.jpg
Ama yok ben bunu söylememiştim dersen ve türbanı kast ediyorsan ki hemen resmini ekleyerek görelim:
http://www.ekolay.net/haber/images/turban050408_byk.jpg
Yok ben gerçek İslam'daki başörtüsünü kast etmiştim dersen ki resmi:
http://www.egitimux.com/UserFiles/Image/siyah_carsaf.jpg
Hangi başörtüsünden bahsediyorsun???
sadebiri
14-01-2010, 00:25
kraliçenin taktığı başörtüden bahsediyorum ki türban olsa türban çarşaf olsa çarşaf derim başörtüsü dediğime göre başörtüsü.
ne farkedecek çok merak ediyorum üni.sınavına giren bir öğrencinin okul bahçesinde bekletilmeye tahammülü olmayanın nesini savunacaksın merak ediyorum
güneşinzaptıyakın
14-01-2010, 01:25
Ben bir şeyi savunmuyorum, sadece tanımları açıyorum, zamanında bir şeyler giyerek okula gelenleri satırlarla kovalayan, öldüren, döven, söven zihniyet hala aynıdır diyor yoldaşım, ama sen hayır o farklı bu farklı diyorsun, parke nasıl bir dönem devrimcilerin siyasi manifestosu idiyse şimdide türban/başörtüsü/çarşaf da İslamın manifestosudur, sorun artık bir inanç meselesi değildir, sorun siyasidir...
Yoldaşım susma sustukça sıra sana gelecek demiştik diyor o siyasi zihniyete bunda alınacak bir şey yok...
Konu siyasi bir temsil noktasına gelmiştir, bir takı takıyyeci İslam türbanı savunmakta ama başörtüsü demektedir...
Bildiğimiz gibi başörtüsü, çarşafa girmek istemeyen anadolu kadınının günlük kullanımında olman ve tüm Dünyada tıpkı kraliçe gibi bir çok kadının kullandığı bir aksesuar yada kıyafetin bir parçasıdır, ama okullarda kullanılan siyasi bir manifestodur, doğal olarakda siyasi bir tepki görmektedir...
sadebiri
14-01-2010, 01:34
Ben bir şeyi savunmuyorum, sadece tanımları açıyorum, zamanında bir şeyler giyerek okula gelenleri satırlarla kovalayan, öldüren, döven, söven zihniyet hala aynıdır diyor yoldaşım, ama sen hayır o farklı bu farklı diyorsun, parke nasıl bir dönem devrimcilerin siyasi manifestosu idiyse şimdide türban/başörtüsü/çarşaf da İslamın manifestosudur, sorun artık bir inanç meselesi değildir, sorun siyasidir...
Yoldaşım susma sustukça sıra sana gelecek demiştik diyor o siyasi zihniyete bunda alınacak bir şey yok...
Konu siyasi bir temsil noktasına gelmiştir, bir takı takıyyeci İslam türbanı savunmakta ama başörtüsü demektedir...
Bildiğimiz gibi başörtüsü, çarşafa girmek istemeyen anadolu kadınının günlük kullanımında olman ve tüm Dünyada tıpkı kraliçe gibi bir çok kadının kullandığı bir aksesuar yada kıyafetin bir parçasıdır, ama okullarda kullanılan siyasi bir manifestodur, doğal olarakda siyasi bir tepki görmektedir...
sorun siyaside olsa inançta olsa bu olmamalıdır diyor arkadaşımız zaten.mesele burda . eğer siyasi olarak görülüyor ise ozaman sonucunada katlanmak zorundadır herkez.ister satırla ister sandalyeyle.
evrensel-insan
14-01-2010, 01:40
Saygideger sadebiri;
Konunun siyasi olup olmadigini artik tartismak beyhudedir. Cunku siyasi oldugu kabullenilmis ve gerceklesmistir.
"Kurunun yaninda, yas da yanar " atasozu gibi; bu siyasi olarak kanitlanan giyim seklini uygulayanin, kendisinin bunu siyasi bir amacla yapip yapmamasi degildir soz konusu olan, yapilanin kendisinin siyaset oldugudur.
Sonucta ulkede,kimin neyi ne icin yaptigi degil; toplumsal olarak o yapilanin toplumun gozundenasil algilandigi onemlidir.
Iste bu son paragraftaki farki gorbilmek, en azindan cogu soruna uygun bir mentallite ile yanasimi getirir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sadebiri
14-01-2010, 01:48
sayın evrensel insan
konunun siyasi olduğunun kesinleşmesi demek bu haksızlığa karşı hiçbir şey yapılamyıyacağı anlamına gelmez.
son paragraftakine gelince;sizce toplumun büyük kısmının gözünde kimin neyi ne için yaptığının bir değeri var mı?
evrensel-insan
14-01-2010, 01:51
Saygideger sadebiri;
konunun siyasi olduğunun kesinleşmesi demek bu haksızlığa karşı hiçbir şey yapılamyıyacağı anlamına gelmez.
Ben sana birsey yapilip yapilmayacagindan bahsetmedim. Sadece gerceklesmis bir olguyu dile getirdim.
son paragraftakine gelince;sizce toplumun büyük kısmının gözünde kimin neyi ne için yaptığının bir değeri var mı?
Ya sizce?, kimin var peki?
Saygilarimla;
evrensel-insan
sadebiri
14-01-2010, 01:58
sayın evrensel insan
konu bu zaten birşeylerin yapılabilirliği. o bakımdan söledim bunu.
ben size sordum sayın evrensel insan sizce toplumun gözünde bir değeri var mı? var ise ve önemli ise neden bu haksızlık giderilemiyor?
evrensel-insan
14-01-2010, 02:11
Saygideger sadebiri;
ben size sordum sayın evrensel insan sizce toplumun gözünde bir değeri var mı? var ise ve önemli ise neden bu haksızlık giderilemiyor?
Sorunda zaten konunun bireysel degil de; toplumsal olmasi ve siyasete alet olmasi, yani siyasi amacin cikari icin; toplumun kutuplastirilmasi ve saglanamayan normalligin, sivil toplum anlayisinin sivil hak ve hukukun sivil dusunce ve davranisin olamamasinin nedenlerinden biri olmasi.
Bunun nedeni gayet aciktir. Bireyi olmayan ve birey yetismeyen toplumda, bireysel hak ve ozgurlukler, insan haklari olarak degil; ideolojik inancsal dogrularin kendi dogrulari temelindeki iktidar savaslarinin bir araci olarak kullanilmasidir. Cunku toplumumuz, kendi icin degil; degerleri, tabulari ve verileri icin yasayan bir toplumdur. Oyuzden de hic bir sey bireysel degil; tum degerler; toplumsal biz/oteki kutuplasmasinin bir aleti olur. Buradaki laik ve laik olmayan gibi.
Bunun tek bir cozumu vardir, ulkede birey bilincini yerlestirmek ve birey yetistirmek. Aksi, sadece ideolojik inancsal dogrular arasi iktidar ve guc/otorite savasini, bu insan hak ve ozgurluklerini kendi inandiklari dogru temelinde arac olarak kullanmak olur, Turkiye'de de olan budur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sadebiri
14-01-2010, 02:28
Saygideger sadebiri;
Sorunda zaten konunun bireysel degil de; toplumsal olmasi ve siyasete alet olmasi, yani siyasi amacin cikari icin; toplumun kutuplastirilmasi ve saglanamayan normalligin, sivil toplum anlayisinin sivil hak ve hukukun sivil dusunce ve davranisin olamamasinin nedenlerinden biri olmasi.
Bunun nedeni gayet aciktir. Bireyi olmayan ve birey yetismeyen toplumda, bireysel hak ve ozgurlukler, insan haklari olarak degil; ideolojik inancsal dogrularin kendi dogrulari temelindeki iktidar savaslarinin bir araci olarak kullanilmasidir. Cunku toplumumuz, kendi icin degil; degerleri, tabulari ve verileri icin yasayan bir toplumdur. Oyuzden de hic bir sey bireysel degil; tum degerler; toplumsal biz/oteki kutuplasmasinin bir aleti olur. Buradaki laik ve laik olmayan gibi.
Bunun tek bir cozumu vardir, ulkede birey bilincini yerlestirmek ve birey yetistirmek. Aksi, sadece ideolojik inancsal dogrular arasi iktidar ve guc/otorite savasini, bu insan hak ve ozgurluklerini kendi inandiklari dogru temelinde arac olarak kullanmak olur, Turkiye'de de olan budur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
güzel düşüncelerin için teşekkürler sayın evrensel insan konu nihayetinde maksadına ulaşmıştır.en azında ne yapılılabilirliği konusunda:)
ZiHin fukara olunca fikirde ukala olurmus der atalarımız .. hepınızın cevaplarında bır kın sakLı !! ALLAHA ve kuLLarına oLan kininizi yenmenız dılegıyle ..
evrensel-insan
14-01-2010, 03:23
Saygideger MiRay;
hepınızın cevaplarında bır kın sakLı !! ALLAHA ve kuLLarına oLan kininizi yenmenız dılegıyle .. -MiRay-
Kendi adima yazarsam, benim kimseye ve hicbirseye bir kinim yoktur. Benim mucadelem, kisiler ve degerleriyle degil; dusunce iledir. Mucadele de, bilgi, birikim, bilinc, gozlem ve yasam tecrubesi temelindedir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
saroz neden mı bahsedıyorum ? sorun ne anlayamadın mı !! senın vatan kardeslerıne yapılan zulumlerden bahsedıyorum !! ne o kavramak zormu geldı !!? aslında haklsıın muslumanlar sızın ıcın bır dusman .. ne kardeslıgı bende neden bahsedıyorum degıl mı ? unıverstelerde donen entrıkalardan bahsedıyorum ... behenın makallelerını okumaktan ateıslerın yaptıgı zulmu goremıyorsunuz .. sızden yardım ıstemıyorum ! istememde zaten ...ama ınanın bana turk genclerının ulkelerını terketmesındekı en onemlıı sebeplerden bırıde sız ve sızın gıbı dusunenler .. bızı ülkemızden edıyor sızın gıbı dusunenler .. ınancdaşlarınızın yaptıklarına bakın kendınıze ınsanımsı bı hal verın !!
meRnn ben sadece gerceklerı acımasız bır sekılde yuzunuze vuruyorum !! hepsı bu ..
Miray,
Öncelikle niyet okumaktan vazgeç ve insanların sözlerine göre yanıt ver.
Hezeyan içerisinde ne olduğu belli olmayan cümleler kurduktan sonra daha açık yazmanı isteyen bir ifadeye bu şekilde yanıt vermen çok çirkin. Bu ne kadar kötü bir üslup.
Bahsettiğin konuyu dahi anlamadım, ama sen benim ağzımdan ifadeler kullanıp birde hakaret ediyorsun. Sadece ne hakkında yazdığını anlamadığımı söyledim, senin yanıtına bak...
-ınancdaşlarınızın yaptıklarına bakın kendınıze ınsanımsı bı hal verın !!-Miray
Benim inançdaşlarım kim? Nereden biliyorsun? Hangi yazıma dayanarak bunları yazdın?
Üniversitelerdeki Türban yasağınamı değinmek istedin? Yurtdışında dindaşlarınamı baskı yapılıyor? Başka bir şeymi derdin anlamadım.
Tam olarak ifade edip yanıt iste ve niyet okumadan aldığın yanıta göre cümlelerini kur.
Yetişkin bir insana yakışır şekilde davranırsan aynı şekilde yanıt alırsın...
Ateızm bu ınsanları ne hale getırıyor ..nasıL bukadar ılerı gıdılıyor ? gerceklerı gormemek için mil mi cekıyorsunuz gozlerınıze !bana dıyorsunuz gundeme bakın dıye asıl sız buraya hapsolmussunuz ! nasıl muslumanı yererım dıye !!
Ateıst anatomı hocaları muslumanlıklarını dınlerını savunan ogrencıleri , sınavdan duşürür olmuş !!! ey ınsanoglu( muslumanlar ateıstler demıyorum ) ınsan oglu dıyorum kalbı atan her varlık vatan evladının ulkeyı terketmesıne nasıl karşı gelmıyorsunuz ? ulke cocuklarının , vatan evladının dın ozgurluklerının elınden alınmasına nasıl goz yumarsın? ... başka ulkelerden gelen ogrencıler hocanın tum ılerı surduklerını kabul edıp ulkelerıne gıdıp doktorluk yapıyorlar .. bızımkılerı neden unıverStelerını bıtıremıyorLar ... ?? Soyleyın sızın gucunuz vatanınız kendı cocugunuzu okutmaya yetmıyormu ?? macarlar almanlar rumlar doktor dıplomalarını alıp kuyruklarını sıkıştırıp ulkelerıne donmuyorlar mı ?
ınad ugruna cocuklarınıza nesıllerınıze gelecıgınıze yaptıklarınıza bakın ! bunu yapmak ıcın ateıst degıl kansız olmak lazım !! bumu sızın bılgınlıgınız !!?? bumu ılerı gorus cehaletten kurtulmak , asıllık ?kendı vatan evladınıza egıtım verememek mı bılgınlık ?türk cocugunu bulgarıstanda okutmak mı bılgınlık ???
Bızı ordan oraya savurmak mı bılgınlık ?? baska ulkelere gıdıp unıverste bıtırdıkten sonra gerı donermıyız bız vatana ? turkıyenın gucu yetmedı sızı okutmaya demezlermı ?sahıp oldugun dıploma bızım demezlermı ? hadı onlara cıkısın bakayım !!yapabılıyorsanız yapın !!! yaparsınız tabıkı ama basınız egık cıkarsınız o okul kapısından !! ben tuRkum Türkıyede calısıcam de onlara ! dıyemezsın yuzun yok cunku !! Sahıp oldugun dıploma onların, vatanının sana vermedıgı dıplomayı sana o verdı !! ... KAN KAYBEDIYORSUN TURKIYE EVLAT KAYBEDIYORSUN !!onlar senı bız okuttuk senı ulkenden cok sevıyoruz , sen buraya geldın bu vatana hızmet et demezlermi? senı doktor cıkartamayan ulkede nne ısın var demezler mı ? bızı neden boyle bı ıkılemde bırakıyorsunuz !! bu yıl unıversteyı kac kısı terkettı haberınız var mı sızın ! nıye hırvatıstana gonderıyosunuz cocuklarınızı egıtmek ıcın !! sızde gelmıs burda laf yarıstırıyorsunuz .. acın gozunuzu su agzınızda geveledıgınız ozgur dusunceye can verın ...yoksa sureklı kan kaybedıyorsunuz .. !ALLAHIN dunyayı nasıl yarattıgından sıze ne .. açın şu gozunuzu !! musluman olmak ıcın degıl evlat kaybetmemek ıcın ...
Her yıl kac turbanlının ulkeyı okumak ıcın terkettıgınden haberınız var mı sızın ? pekı aynı yılda kac turbanlının gerıye dondugunden haberınız varmı ? 10 kişi gıdıyorsa 3 kişi doner olmus !! ne bu sımdı laıklıkmı ?? mını etekle gırılen unıversteye neden turbanlı gırmıyor ?? sıze okadar cok soracak sorum var kı !! sımdıye kadar olan oldu .. en azından sımdı gozunuzu acın gelecegınızı ele vermeyın.. musluman hrıstıyan ateıst deıst ne olursa olsun turklugunuzu ele vermeyın ...!
Azizim/Azizem
Üniversitelerde türbanın yasaklanması konusuna değiniyorsanız türbanın yasaklanmasını ve de özgürlüklerin sınırlanmasını hoş karşşılamadığımı söylemeyebilirim. Sanırım! Yasağı ateizme/dinsizliğe bağladınız. Neden bu şekilde düşündüğünüzü öğrenebilir miyim? Türban yasağı nedeniyle kendi yurdunda eğitim göremeyip Avusturya gibi ülkelerde eğitim görmek zorunda kalınması birey için kötü veya iyi olabilir. İyi olup olmadığının kararını bireyin kendisi verir. Yurduna geri dönmemeyi tercih etmesinin nedenini de kesin olarak bilemeyiz. Bu tercihin nedeni eğitim özgürlüğünün kısıtlanması da olabilir o ülkede bulduğu farklı durumlarda olabilir.
Fakat ülkemizin üniversitelerin sadece bu sorun yaşanmıyor. Bugün dindar/dinci olmadığı veya mevcut iktidarın adamı/kadını olmadığı için üniversitelerde baskıya uğrayan ve atılan insanlar olduğunu unutmayın. Son dönemde İstanbul Üniversitesi'nde yapılan araştırma görevlisi eylemlerinden habersiz olduğunuzu düşünüyorum. Rektör atamalarında tercihin iktidar yandaşı kişiler yönünde yapıldığını da ekleyelim. Ayriyeten bu ülkede sadece türban sorunu yoktur. Eğitimle ilgili bir çok çarpıklık ve eğitimsizliğe sürükleyen bir çok süreç yaşanmaktadır. Bunun nedenleri iktidardan, muhalefetten, toplumdan ve bireylerden kaynaklanabilmektedir. Bir kız çocuğunu dinsel nedenlerle okutmamayı tercih eden aileler olduğunu da biliyorsunuzdur.
Azizim/Azizem Demem o ki tek taraflı baktığınızda sadece kendinizle ilgili konuları görüp diğer konuları göz önüne alamaz hale gelirsin. Siz herkesin tarafından bakmayı deneyin.
Not: Ayriyeten türban konusunda yapılan eylemlerde sosyalistlerin, ülkücülerin ve İslamcı tayfanın aynı karede yer aldığı fotoğrafları da araştırarak bulabilirsiniz. Materyalist üniversite öğrencileri de zamanında bu eylemlere katılmıştır.
.
Her yıl kac turbanlının ulkeyı okumak ıcın terkettıgınden haberınız var mı sızın ? pekı aynı yılda kac turbanlının gerıye dondugunden haberınız varmı ? 10 kişi gıdıyorsa 3 kişi doner olmus !! ne bu sımdı laıklıkmı ?? mını etekle gırılen unıversteye neden turbanlı gırmıyor ?? sıze okadar cok soracak sorum var kı !!
sayın MiRay,
ben de ateistim ve Türkiye'de uygulanmakta olan türban kısıtlamasına ve her türlü yasakçı zihniyete sonuna kadar karşıyım...
Bu siyasi bir mesele. Doğrudan ateizmle bağdaştırmanız uygun olmamış.
saygılarımla
sadebiri
14-01-2010, 18:01
Azizim/Azizem
Üniversitelerde türbanın yasaklanması konusuna değiniyorsanız türbanın yasaklanmasını ve de özgürlüklerin sınırlanmasını hoş karşşılamadığımı söylemeyebilirim. Sanırım! Yasağı ateizme/dinsizliğe bağladınız. Neden bu şekilde düşündüğünüzü öğrenebilir miyim? Türban yasağı nedeniyle kendi yurdunda eğitim göremeyip Avusturya gibi ülkelerde eğitim görmek zorunda kalınması birey için kötü veya iyi olabilir. İyi olup olmadığının kararını bireyin kendisi verir. Yurduna geri dönmemeyi tercih etmesinin nedenini de kesin olarak bilemeyiz. Bu tercihin nedeni eğitim özgürlüğünün kısıtlanması da olabilir o ülkede bulduğu farklı durumlarda olabilir.
Fakat ülkemizin üniversitelerin sadece bu sorun yaşanmıyor. Bugün dindar/dinci olmadığı veya mevcut iktidarın adamı/kadını olmadığı için üniversitelerde baskıya uğrayan ve atılan insanlar olduğunu unutmayın. Son dönemde İstanbul Üniversitesi'nde yapılan araştırma görevlisi eylemlerinden habersiz olduğunuzu düşünüyorum. Rektör atamalarında tercihin iktidar yandaşı kişiler yönünde yapıldığını da ekleyelim. Ayriyeten bu ülkede sadece türban sorunu yoktur. Eğitimle ilgili bir çok çarpıklık ve eğitimsizliğe sürükleyen bir çok süreç yaşanmaktadır. Bunun nedenleri iktidardan, muhalefetten, toplumdan ve bireylerden kaynaklanabilmektedir. Bir kız çocuğunu dinsel nedenlerle okutmamayı tercih eden aileler olduğunu da biliyorsunuzdur.
Azizim/Azizem Demem o ki tek taraflı baktığınızda sadece kendinizle ilgili konuları görüp diğer konuları göz önüne alamaz hale gelirsin. Siz herkesin tarafından bakmayı deneyin.
Not: Ayriyeten türban konusunda yapılan eylemlerde sosyalistlerin, ülkücülerin ve İslamcı tayfanın aynı karede yer aldığı fotoğrafları da araştırarak bulabilirsiniz. Materyalist üniversite öğrencileri de zamanında bu eylemlere katılmıştır.
sayın MiRay,
ben de ateistim ve Türkiye'de uygulanmakta olan türban kısıtlamasına ve her türlü yasakçı zihniyete sonuna kadar karşıyım...
Bu siyasi bir mesele. Doğrudan ateizmle bağdaştırmanız uygun olmamış.
saygılarımla
saygıdeğer arkadaşlar
sanırım miray arkadaşımız bu konuyu ateizme bağdaştırmamış.sanırım kendince ''bu ve bunun gibi önemli konular var iiken bunları tartışmamız gerekirken neden varmı yok mu(tanrı) tartışmaları yapıyorsunuz sadece'' demek istemiş.. görüşüm bu yönde .ama en iyisini yine kendi açıklayacaktır...
saygılar.
sayın evrensel insan
konu bu zaten birşeylerin yapılabilirliği. o bakımdan söledim bunu.
İlginç iki soru.
Toplumu yönetenler,
yani şu andaki yönetimde bulunanlar.
Yasama ve yürütmeyi,
tekbaşlarına ellerinde tutmuyorlar mı ?
Hem de gereken düzenlemeyi yapıp,
uygulamaya koyabilecek kadar çoğunlukta değiller mi ?
Onları tutan ne ?
Bunu yapmalarını,uygulamaya koymalarını ellerinden mi alıyorlar ?
Bundan dolayı konuya
ve
konunun açıldığı alan adına,
yanlış bahis diyorum.
Bu sorun akp nin sorunu.
Toplumun değil.
Toplumun sorunu belli.
Atasının kurduğu ve kendine emanet bıraktığı ülkede,
Padişah ve Halife'nin,
toplumun kuruluşu için can verenlere karşı tutumlarını unutmadı,
onların yandaşlarının da adım adım ilerlemesini içine sindireceğini sanmıyorum.
Toplumun bir parçası olan,
İrandaki Tudehlilerin Türkiye boyutundakilerin de unutmaması gereken,
çok yakın tarihli,
ibret alınacak bir ders var,
"Özgürlükler" adına.
Özgürlük için birlikte hareket ettiğin kişiye dikkat edeceksin.
Sonrası mı ?
Sezen Aksudan
"Seni ham yapar bu zilliler"
sade biri sizin maksatınız benim maksatımın yanında gerçekten abestle intikal eder ben bir kardeşlik çağrısına yine aynı tarafın kardeşlik anlayışını açıkladım siz bana başörtülü birinin sınavından bahsediyorsunuz??
anlatamadım heralde??
satırlarla saldırı diyorum yralı insanlar diyorum ve bunu hangi kardeşlik ilkesine uydurduğunuzu soruyorum??
siz kardeşler böylemisiniz? ha öyleyiz diyorsanız kardeşliğinizi istemediğimizi beyan ediyorum... konuyu türbana çekmenizde yersiz bu başka bir çerçevedir ve forumumuzda uzunca bir süre tartışılmıştır eğer ilgilenirseniz ilgili başlıklar abakınız..
yok yeniden tartışmak isterseniz yeniden bu konuya giriş yapınız...
güneşinzaptıyakın
14-01-2010, 22:18
sorun siyaside olsa inançta olsa bu olmamalıdır diyor arkadaşımız zaten.mesele burda . eğer siyasi olarak görülüyor ise ozaman sonucunada katlanmak zorundadır herkez.ister satırla ister sandalyeyle. Müslüman yeşili ile işaretlediğim beyanı ben şahsen hiç bir zaman kabul ve tasvip etmedim etmemde, ne kendi görüşümden nede bir başka görüşten olursa olsun.
Siyaset kurallarına göre, şiddet ve terör olmadan yapılmalıdır...
eylemsel
14-01-2010, 23:23
Muhafazakar eğilimlerin güçlü olduğu bir ülkede,kendinizden olanları kurban modunda gösterip,duygu sömürüsü yapmanız bayağı ilginç.
Üniversitelerde ve yatılı devlet okullarında nelerin döndügünü çok iyi biliyoruz.
Sizin hocalarınız,ateist olmayan ama solcu olanlara neler çektiriyorlar.
Erdogan gibi ağlama ve kurban tripleriyle haklı çıkacağınızı mı sanıyorsunuz?
kim cellat kim kurban,iyi ayırt etmek gerekiyor.