PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnancınızı Bıraktıktan Sonra Daha Önce Yapamadığınız İLK ŞEY

harmony
17-01-2010, 21:26
Biraz somut bir konu oldu ama daha once inanirken yapmayi cok istedi[iniz ama yapamadiginiz seyler vardir. Dini birakmanin hafifligi bir yana bir de bunlari yapma ozgurlugunun keyfi cok guzel olur..
Ben ilk olarak gittim kac yildir yaptirmak istedigim dovmeleri yaptirdim :biggrin1: Sizler..?

AerA
17-01-2010, 22:50
İnancımdaki sarsılma ve akabinde inancımı terk edişim zaten küçük bir yaşıma denk gelmekte idi.Ayrıca bu geçiş kesin bir hat içermediğinden "yapmak isteyipde inanç engeline takıldığından yapamadığım" bir şeyim olmadı.

mAReDux
09-02-2010, 08:45
Kur-an'da hangi güzel şey yasaklanıyo da sanki kurtulmuşsun ifadesiyle anlatıyosun ? Ayrıca sanki çok mükemmel bir müslümandın da yasaklar seni boğuyodu. Abdest alıyor muydun ki dövme yaptıramıyodun ?

İngiltere'de başlayan bu "Din yoktur hayatınızı yaşayın akımı" insana "hayatını yaşa" derken aslında nelere hitap ediyo dikkat edilmeli. Kul dini yanlış ve kötü yorumlayabilir ama Kur-an'da iyi bişey yasaklanmaz. Yasaklanan herşeyin geçerli ve çok mantıklı sebepleri vardır. Zinadan tutun da İçki yasağına kadar tamamı insanın kendi iyiliği içindir. Yoksa Allah'a ne insanın zina yapmasından. Bunlar yasak olsun torba dolsunluk şeyler değildir. Bir tane yasaklanan şey söyleyin ki size veya bir başkasına zararı olmasın.

Ayrıca bişeyleri yapabilmek için kafir olmak çok mantıksızdır zira günahkar müslüman kafirden her zaman üstündür dinde.

Kafir oldum artık geceleri sarhoş bi şekilde milletin bacısının kızının ırzına geçiyorum, fakirlere yardım etmiyorum, istediğimi sövüp dövüyorum, artistlik olsun diye oramı buramı boyatıyorum, milleti dolandırıyorum, anama babama saygısızlık ediyorum, isteğime bağlı adam da öldürebiliyorum. Bu mudur olay ? Yasaklar bunlar çünkü.

Sırf şöyle bir tavırdan aslında din konusunda cahil olduğunu anladım. Nasıl dini bilmeyen müslüman olmazsa, dini bilmeyen ateist de olmaz. . Sen kolayına gelen, daha havalı gördüğün ve "ben farklıyım" demek için seçtiğin taraftasın. Seni buraya aklın değil duyguların sürüklemiş. Burası senin tercihindir ama boş laflar ediyosun.

´´asanda , hasanda ´´
13-02-2010, 12:16
:D bencedeee

UlulElbab
13-02-2010, 13:02
Biraz somut bir konu oldu ama daha once inanirken yapmayi cok istedi[iniz ama yapamadiginiz seyler vardir. Dini birakmanin hafifligi bir yana bir de bunlari yapma ozgurlugunun keyfi cok guzel olur..
Ben ilk olarak gittim kac yildir yaptirmak istedigim dovmeleri yaptirdim :biggrin1: Sizler..?

Demek "Havalı" bir ateist oldun?:hippie:

Geçer..buda geçer:sick:

Bir zaman sonra Tad vermez olur herşey..Arayışına bıraktığın yerden devam edersin...
Dövmelerine bakar bakar bugünleri hatırlarsın...
İnanırken sadece inanmayı çok isteyenler bir üst basamağa sıçrarlar.
inandığını zannederken başka şeyler arzulayanlar,Labirentin koridorlarında bir müddet daha dolaşmak,Pişmek zorunda.
Geçeceğin yollarda bazen güller bazende dikenler olacak...

Sevgi ile...

uyar
13-02-2010, 16:31
aaa dövme harammıymış?? bilmiyordum...neden ki?? başka böyle bilmediğimiz garip haramlar var mı??

konuya gelirsek ... bu dini terketmek bir süreç olduğundan bence "hadi artık şunu yapayım" diye irşey olabilir mi??

mesela kapalı kadın ateist oldum artık başımı açayım der mi??
mesela sünnetli erkek artık ateistim düzeltireyim der mi??
artık oruç tutmaya gerek yok namaz kılmaya gerek yok der mi?? domuz yiyeyim der mi?? zaten zamanla yavaş yavaş gerçekleşmez mi herşey.... nitekim ben hepsini yapıyorum da (biri hariç :)) hangisini önce bıraktm hatırlamıyorum...

maryy
13-02-2010, 23:07
dinin emrettiği hiçbirşeyi zaten yapmıyordum. yani yasaklanan herşeyi zaten yapıyordum. inançlardan kurtulmak daha çok düşünsel anlamda gerçekleşir.bütün iş beyni özgürleştirmekte..

Fatihcrs
25-02-2010, 22:40
evet islam dini neyi haram kıldıysa onun mutlaka bir zararı vardır.
Neleri helal kıldıysa onunda mutlaka faydası vardır...

Nova
26-02-2010, 01:13
evet islam dini neyi haram kıldıysa onun mutlaka bir zararı vardır.
Neleri helal kıldıysa onunda mutlaka faydası vardır...

Bir güvercin sürüsü gezerken, bir tanesi yorulur ve yere düşer. Arkadaşları teker teker gelip kuşun üzerine pislerler... ve bir iki dakika sonra bir kedi gelip güvercinin üstündeki pisliği ayağıyla temizleyip güvercini yer.

Güvercin sürüsü, yere düşen arkadaşını soğuktan korumak için üzerine pislemiştir. Kedi ise yemek için temizlemiştir.

Sonuç: her üzerimize sıçan "düşmanımız", her üzerimizdeki pisliği temizleyen de "dostumuz" değildir.

Neye, nerden baktığına göre değişir.

Effe
28-02-2010, 22:14
Inançtan kasıt dinler sanırım.
Araştırma aşamasındayım ve aklımda sorular var. İşe sorgulamak ve araştırmakla başladım. Şuanda kendimi kısıtladığım tek nokta bu konuları çevremdeki insanlarla açık açık konuşmamak. Bazı şeyler tam oturduktan sonra onu da rahat rahat yapmayı planlıyorum :)

Nova
01-03-2010, 01:24
Inançtan kasıt dinler sanırım.
Araştırma aşamasındayım ve aklımda sorular var. İşe sorgulamak ve araştırmakla başladım. Şuanda kendimi kısıtladığım tek nokta bu konuları çevremdeki insanlarla açık açık konuşmamak. Bazı şeyler tam oturduktan sonra onu da rahat rahat yapmayı planlıyorum :)

Burada rahat ol :)

yafes_
01-03-2010, 01:52
dinin emrettiği hiçbirşeyi zaten yapmıyordum. yani yasaklanan herşeyi zaten yapıyordum. inançlardan kurtulmak daha çok düşünsel anlamda gerçekleşir.bütün iş beyni özgürleştirmekte..

arkadaşım sen o zaman birşeyleri aklınla sorgulayı dinden dönmemişsin. sırf rahatına ters düştüğü için dinden uzaklamışsın. senin mantığınla dinden sonra da seni kısıtlayan herşeyi terket. mesela hırsızlık yap. daha çok paran olur. ne dersin? şimdi dinden dönüp nasıl insanlar arası ahlaktan ve diğer değerlerden bahsedebilrsin. unutma din nasıl özgürlüğü kısıtlıyorsa insanlar arası ilişkiler de özgürlükleri kısıtlar. çünkü bilirsin temel kural şudur. başkasının özgürlüğünün başladığı yerde seninki biter. e o zaman bu da seni kısıtlar. bunu da aşsana. yoksa hukuktan mı korkuyorsun. sonrasında başına gelecek cezadan?

TurkceRap
06-03-2010, 06:59
arkadaşım sen o zaman birşeyleri aklınla sorgulayı dinden dönmemişsin. sırf rahatına ters düştüğü için dinden uzaklamışsın. senin mantığınla dinden sonra da seni kısıtlayan herşeyi terket. mesela hırsızlık yap. daha çok paran olur. ne dersin? şimdi dinden dönüp nasıl insanlar arası ahlaktan ve diğer değerlerden bahsedebilrsin. unutma din nasıl özgürlüğü kısıtlıyorsa insanlar arası ilişkiler de özgürlükleri kısıtlar. çünkü bilirsin temel kural şudur. başkasının özgürlüğünün başladığı yerde seninki biter. e o zaman bu da seni kısıtlar. bunu da aşsana. yoksa hukuktan mı korkuyorsun. sonrasında başına gelecek cezadan?

Ne yani insanlar din olmasa bu söylediklerinizi yapacak? ne kadar saçma, tutturmuşsunuz arabın yalellisi gibi aynı telden çalıp duruyorsunuz.

Bi insanın suça meyili varsa zaten vardır dinli-dinsiz hiç farketmez.

ama doğru düzgün bir insansa, insan olmanın erdemlerinine sahipsa, Hırsızlık, cana kast ya da herhangibir suç işlemez, Çünkü yarın yaptığı şeyin aynısı kendi başına da gelebilir ya da kanun yakasına yapışır, en olmadı vicdanı rahat etmez.

insan en çok güvene ihtiyaç duyan varlıklardan biridir, dolayısıyla insan ilişkileri de bunun temelinde karşılıklı oluşur.