Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-01-2010, 21:26
harmony harmony isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cool İnancınızı Bıraktıktan Sonra Daha Önce Yapamadığınız İLK ŞEY

Biraz somut bir konu oldu ama daha once inanirken yapmayi cok istedi[iniz ama yapamadiginiz seyler vardir. Dini birakmanin hafifligi bir yana bir de bunlari yapma ozgurlugunun keyfi cok guzel olur..
Ben ilk olarak gittim kac yildir yaptirmak istedigim dovmeleri yaptirdim Sizler..?
Alt 17-01-2010, 22:50
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İnancımdaki sarsılma ve akabinde inancımı terk edişim zaten küçük bir yaşıma denk gelmekte idi.Ayrıca bu geçiş kesin bir hat içermediğinden "yapmak isteyipde inanç engeline takıldığından yapamadığım" bir şeyim olmadı.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 09-02-2010, 08:45
mAReDux mAReDux isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kur-an'da hangi güzel şey yasaklanıyo da sanki kurtulmuşsun ifadesiyle anlatıyosun ? Ayrıca sanki çok mükemmel bir müslümandın da yasaklar seni boğuyodu. Abdest alıyor muydun ki dövme yaptıramıyodun ?

İngiltere'de başlayan bu "Din yoktur hayatınızı yaşayın akımı" insana "hayatını yaşa" derken aslında nelere hitap ediyo dikkat edilmeli. Kul dini yanlış ve kötü yorumlayabilir ama Kur-an'da iyi bişey yasaklanmaz. Yasaklanan herşeyin geçerli ve çok mantıklı sebepleri vardır. Zinadan tutun da İçki yasağına kadar tamamı insanın kendi iyiliği içindir. Yoksa Allah'a ne insanın zina yapmasından. Bunlar yasak olsun torba dolsunluk şeyler değildir. Bir tane yasaklanan şey söyleyin ki size veya bir başkasına zararı olmasın.

Ayrıca bişeyleri yapabilmek için kafir olmak çok mantıksızdır zira günahkar müslüman kafirden her zaman üstündür dinde.

Kafir oldum artık geceleri sarhoş bi şekilde milletin bacısının kızının ırzına geçiyorum, fakirlere yardım etmiyorum, istediğimi sövüp dövüyorum, artistlik olsun diye oramı buramı boyatıyorum, milleti dolandırıyorum, anama babama saygısızlık ediyorum, isteğime bağlı adam da öldürebiliyorum. Bu mudur olay ? Yasaklar bunlar çünkü.

Sırf şöyle bir tavırdan aslında din konusunda cahil olduğunu anladım. Nasıl dini bilmeyen müslüman olmazsa, dini bilmeyen ateist de olmaz. . Sen kolayına gelen, daha havalı gördüğün ve "ben farklıyım" demek için seçtiğin taraftasın. Seni buraya aklın değil duyguların sürüklemiş. Burası senin tercihindir ama boş laflar ediyosun.
Alt 13-02-2010, 12:16
´´asanda , hasanda ´´ ´´asanda , hasanda ´´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

´´asanda , hasanda ´´ - MSN üzeri Mesaj gönder

bencedeee
Alt 13-02-2010, 13:02
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

harmony´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biraz somut bir konu oldu ama daha once inanirken yapmayi cok istedi[iniz ama yapamadiginiz seyler vardir. Dini birakmanin hafifligi bir yana bir de bunlari yapma ozgurlugunun keyfi cok guzel olur..
Ben ilk olarak gittim kac yildir yaptirmak istedigim dovmeleri yaptirdim Sizler..?
Demek "Havalı" bir ateist oldun?

Geçer..buda geçer

Bir zaman sonra Tad vermez olur herşey..Arayışına bıraktığın yerden devam edersin...
Dövmelerine bakar bakar bugünleri hatırlarsın...
İnanırken sadece inanmayı çok isteyenler bir üst basamağa sıçrarlar.
inandığını zannederken başka şeyler arzulayanlar,Labirentin koridorlarında bir müddet daha dolaşmak,Pişmek zorunda.
Geçeceğin yollarda bazen güller bazende dikenler olacak...

Sevgi ile...
Alt 13-02-2010, 16:31
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

aaa dövme harammıymış?? bilmiyordum...neden ki?? başka böyle bilmediğimiz garip haramlar var mı??

konuya gelirsek ... bu dini terketmek bir süreç olduğundan bence "hadi artık şunu yapayım" diye irşey olabilir mi??

mesela kapalı kadın ateist oldum artık başımı açayım der mi??
mesela sünnetli erkek artık ateistim düzeltireyim der mi??
artık oruç tutmaya gerek yok namaz kılmaya gerek yok der mi?? domuz yiyeyim der mi?? zaten zamanla yavaş yavaş gerçekleşmez mi herşey.... nitekim ben hepsini yapıyorum da (biri hariç ) hangisini önce bıraktm hatırlamıyorum...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 13-02-2010, 23:07
maryy maryy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dinin emrettiği hiçbirşeyi zaten yapmıyordum. yani yasaklanan herşeyi zaten yapıyordum. inançlardan kurtulmak daha çok düşünsel anlamda gerçekleşir.bütün iş beyni özgürleştirmekte..
Alt 25-02-2010, 22:40
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evet islam dini neyi haram kıldıysa onun mutlaka bir zararı vardır.
Neleri helal kıldıysa onunda mutlaka faydası vardır...

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 26-02-2010, 01:13
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet islam dini neyi haram kıldıysa onun mutlaka bir zararı vardır.
Neleri helal kıldıysa onunda mutlaka faydası vardır...
Bir güvercin sürüsü gezerken, bir tanesi yorulur ve yere düşer. Arkadaşları teker teker gelip kuşun üzerine pislerler... ve bir iki dakika sonra bir kedi gelip güvercinin üstündeki pisliği ayağıyla temizleyip güvercini yer.

Güvercin sürüsü, yere düşen arkadaşını soğuktan korumak için üzerine pislemiştir. Kedi ise yemek için temizlemiştir.

Sonuç: her üzerimize sıçan "düşmanımız", her üzerimizdeki pisliği temizleyen de "dostumuz" değildir.

Neye, nerden baktığına göre değişir.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.

Konu Nova tarafından (26-02-2010 Saat 01:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: ı harfini unutmuşum
Alt 28-02-2010, 22:14
Effe Effe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Inançtan kasıt dinler sanırım.
Araştırma aşamasındayım ve aklımda sorular var. İşe sorgulamak ve araştırmakla başladım. Şuanda kendimi kısıtladığım tek nokta bu konuları çevremdeki insanlarla açık açık konuşmamak. Bazı şeyler tam oturduktan sonra onu da rahat rahat yapmayı planlıyorum

Önerilen Siteler