PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : insanoğlunun Alak'dan yaratılması

hakgeldi
18-01-2010, 20:30
Kuran-ı Mucizil Beyan 114 tane Sure-i Celile vardır. ilk inen 96. Sure-i Celile olan ALAK suresinde şöyle buyrulmuştur;

“Yaratan Rabbin adıyla oku. O, insanı bir "alak"tan yarattı. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir.„ (ALAK SURESİ, 1-3)

"Alak" kelimesinin Arapça'daki anlamı ise, "bir yere asılıp tutunan şey" demektir. Hatta kelime asıl olarak deriye yapışarak oradan kan emen sülükler için kullanılır.

Erkekten gelen sperm ve kadındaki yumurta birleştiğinde, doğacak bebeğin ilk özü de oluşmuş olur. Biyolojide "zigot" olarak tanımlanan bu tek hücre, hiç zaman yitirmeden bölünerek çoğalacak ve giderek küçük bir "et parçası" haline gelecektir.

Anne karnındaki bebek, gelişiminin ilk aşamasında annesinin kanından beslenebilmek için rahim duvarına yapışıp tutunan bir zigot halindedir.

" Ancak zigot bu büyümesini boşlukta gerçekleştirmez. Rahim duvarına asılıp tutunur. Sahip olduğu uzantılar sayesinde toprağa yerleşen kökler gibi, buraya yapışır. Bu bağ sayesinde de, gelişimi için ihtiyaç duyduğu maddeleri annenin vücudundan emebilir." (Moore, Keith L., E. Marshall Johnson, T. V. N. Persaud, Gerald C. Goeringer, Abdul-Majeed A. Zindani, and Mustafa A. Ahmed, 1992, Human Development as Described in the Qur'an and Sunnah, Makkah, Commission on Scientific Signs of the Qur'an and Sunnah, s. 36)

uyar
19-01-2010, 00:12
alimin biri nasrettin hocanın köyüne gelir ve derki ben tüm dünyayı dolaşıyorum ve benim gibi alim olanları arıyorum.. sizin köyde varmı der??? herkes hocayı söyler.
alim hoca yanına gidince selam eder ve yere kocaman bir yuvarlak çizer. hoca hemen onu sopa ile ortadan bölecek şekilde çizer..
alim hmmm der.. onu dikine bir cizgiyle dörde böler.. hoca hemen 3 tanesini gösterir...
alim hmmm der ve elleriyle yerdeki yuvarlağın üstüne parmaklarıylaaşağı doğru sallar...hoca da hemen ellerini ters çevirip yerden yukarı parmaklarını oynatır...
alim way be işte aradığım kişi der ve ona sarılır.....

herkes merak içinde alime gider ve ne olduğunu sorar.. alim bu hoca çok bilgili der...ve başlar anlatmaya yere yuvarlak olarak bir dünya çizdim. hemen bana ekvatorunu çizdi... sonra dünyayı 4e böldüm 4de 3ünün suyla kaplı olduğunu söyledi... sonra yağmur nasıl yapar dedim... bu sular buharlaşıp öyle oluşur dedi... bravo dedi...

sonra insanlar hocaya giderler... hoca derki yaw bu adam aç .... yere bi tepsi baklava çizdi ben yarısı sana verelim dedim olmaz dörde bölelim diyince biz misafirperveriz 3ünü sanaveririz dedim... ozaman üzerine bolbol fındık fıstık serpin dedi bende dedimki üstü iyide önemli olan altının yanmaması.....

işte dostlar kuranın bilimi de bundan farksız.. benden söylemesi...(artık alimmi hocamı siz karar verin :))

sadebiri
19-01-2010, 00:26
sayın uyar

işte dostlar kuranın bilimi de bundan farksız.. benden söylemesi...(artık alimmi hocamı siz karar verin :))uyar.... demişsin

1400 sene evvelde bir çoban okuma yazması olmadığı söleniyor.anne karnına yapışan tek hücreden bahsediyor.bir taraftada hani meteryalistlerin savunduğu evren oluşumu diye bir tanımlama yapmıştım bir konuda.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16111&page=2

bakın ve aradaki hoca alim farkını görün.

saygılar.

uyar
19-01-2010, 00:33
sayın uyar.............1400 sene evvelde bir çoban okuma yazması olmadığı söleniyor.anne karnına yapışan tek hücreden bahsediyor......................

sevgili sade....
tek hücre anne karnına yapışmaz...
üstelik öyle birşeyden de bahsetmiyor...
sadece sizlerin yakıştırmaları bunlar...

bunu demek istiyorum... tüm kuran bilimi (!) böyle abuk subuk benzetmelerin çekiştirmesi zaten...

benzer benzetmeler eski yunanlarda da var..insanlar izleyerek bişeyler tahmin ediyorlar...ama eğer bunu işi bilen biri açıklasaydı hiç böyle mi derdi? bir düşünün hele
sevgiler

sadebiri
19-01-2010, 00:49
saygıdeğer uyar.

lütfen Alak kelimesinin anlamına bir bakınız.''o,insano Alak tan yarattı.

asılıp tutunan şey.nerede asılcak bu rahim duvarında.(oradan yumurtaya)rahim duvarına asılan sperm tek hücrelimi evet;kaynak Spermatozoon (çoğulu: spermatozoa) ya da kısa adıyla Sperm hücresi, erkek bireylere ait üreme (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Creme) hücresidir.wikipedia.

1400 sene evvel Allah Muhammed'e bunu bu şekilde açıklamamıştır.bunu iddaa etmiyorum.ama günümüz teknolojisi bunun bize aynen Kuran'da olduğu gibi olduğunu söylüyor.

saygılar.

uyar
19-01-2010, 00:57
asılı duran sperm hücresi değil ovulle birleşmiş ve artık blastosit sahasındaki çok hücreli bir organizmadır.

yani yorum yanlış.. anne duvarına tutunan zigot tekhücre değildir..80küsür hücreye çoğalmış 4-6 günlük hücre kümesidir.

irsArtvin
19-01-2010, 00:58
Ben, bu kuran'ı yorumlayıp da olmadık yerlerden olmadık anlamlar çıkaran müfessirlere sinir oluyorum. :mad2: Sanki Tanrı ne anlatmak istediğini becerememiş, derdini, sıkıntısını anlatamamış biz de anlamamışız ve bunu gören iyi yürekli bazı insanlar : "bak burda ne anlatıyor, aslında bu böyle değil de böyle, siz yanlış biliyorsunuz, aslında bu basit cümlelerin ardında ne anlamlar gizli de siz göremiyorsunuz" dercesine bizimle dalga geçiyorlar.

Gelelim bu konuya. Tanrı eğer bizi hayrete düşürecek şeyler söyleseydi bakın ey ahali :
"Erkekten gelen sperm ve kadındaki yumurta birleştiğinde, doğacak bebeğin ilk özü de oluşmuş olur. "zigot" olarak tanımlanan bu tek hücre, hiç zaman yitirmeden bölünerek çoğalacak ve giderek küçük bir "et parçası" haline gelecektir." diye belirtirdi biz de derdik : "vayy be ne kitapmış ne kadar bilimsel verileri taa 1400 yıl öncesinden bize veriyor". Yok biz sizi "alak"tan yarattık ondan yarattık bundan yarattık diye saçmalamazdı. Açık açık belirtirdi.

Bunları söyleyince de "efendim o zamanın insanları bunları nerden anlayacak canım." yaaa ne alakası var evrensel olan bir kitap; insanlığa faydalı olabilecek veri türünden herşeyi, insanın yapısı hakkındaki herşeyi, evren nerden geldi, nasıl oluştu, ne zamandır var, nereye gidiyor, evrenin işeyiş biçimi nedir, nasıldır gibi insanlığın beynini herzaman meşgul eden sorulara cevap verirdi. Bunu söylemeyi bir kenara bırak bize uzayla ilgili söylediği tek şey: "biz yedi gök yarattık içinde de güneş, ay bir de şeytanları taşladığımız yıldızlar var" haberiniz olsun. Evrenle ilgili herşey bu kadar. Alın size bilimsel veri.

Yani söylemek istediğim Tanrı ne demek istediğini anlatamadı, bizden daha akıllı olan birkaç adam da Tanrı'nın bile anlatmak isteyip de anlatamadıklarını bunlar bize anlatmaya çalışıyor.

Tek diyeceğim insanlarla dalga geçilir de bu kadar olmaz... :( :nono:

evrensel-insan
19-01-2010, 00:59
Saygideger hakgeldi;

"Alak" kelimesinin Arapça'daki anlamı ise, "bir yere asılıp tutunan şey" -hakgeldi-

Bu tanima, bir maymun, bir yarasa, ve bazi kuslar girer.

Yoksa kuran, evrimden mi bahsediyordu, hani maymun ya; o bakimdan.

Saygilarimla;
evrensel-insan

uyar
19-01-2010, 01:01
alak sperm mi?? zigot mi?? ne??... sperm ise tek başına insan olmaz....

sadebiri
19-01-2010, 01:13
arkadaşlar spermden bilmem kaç tane hücre içinden biri asılı kalıp zigot haline geldikten sonra bölünerek çoğalıyor.bu tanımlamanın neresi yanlış.asılıp duran zigot spermden değil mi?

ayrıca yukarıdaki iletide ne demişim bir bak siniradam irsartvın;

1400 sene evvel Allah Muhammed'e bunu bu şekilde açıklamamıştır.bunu iddaa etmiyorum.ama günümüz teknolojisi bunun bize aynen Kuran'da olduğu gibi olduğunu söylüyor.
sinir olmadan önce bir oku !

sayın evrensel insan
bu çıkarımınızı ilginç buldum.devam edin lütfen:)

irsArtvin
19-01-2010, 01:22
siniradam irsartvın;

Vaayyy demek siniradam irsartvın haa... Bu çok hoşuma gitti.:rofl::eyebrows:

Ben de diyorum ki Kuran da böyle birşey yok. Birkaç benzer kelimelerden bunları nerden çıkartıyorsunuz. Eğer Tanrı böyle bir bilimsel veriyi bize aktarmak isteseydi düzgün bir şekilde açıklardı kelimelerin arkasına saklamazdı.

Saygılarımla; "siniradam irsartvın" :photo:

sadebiri
19-01-2010, 01:26
siniradam irsartvın:)

şuncacık şeye sinir oluyorum dedin ya o bakımdan.

yaw ilk iletimden itibaren bir oku lütfen.dedimki Allah Kuran da bilimsel veri olarak görün demiş demiyorum.anlıyormusunuz?yani bende senle hemfikirim diyorum.

saygılar.

evrensel-insan
19-01-2010, 01:29
Saygideger sadebiri;

bu çıkarımınızı ilginç buldum.devam edin lütfen-sadebiri-

Neden, biri tutmadiysa biri tutsun diye mi? Aslinda benim ki akla daha yatkin, oyle degil mi?:lie:

Saygilarimla;
evrensel-insan

sadebiri
19-01-2010, 01:35
sayın evrensel insan

aynı şeyi söylüyoruz.fark yok.evet sizinki daha yatkın devam edin lütfen:)

bir öğreti yada bir kitap okunduğunda her insana her yönüyle aynı gelmez.bu o kitabın sucu değil,her insana özgü algılama ile ilgilidir.siz maymuları yarasaları algılarsınız.ben zigotu.

yoksa yanlış mıyım?her okuyan aynı anlamı algılasaydı ne diye bunları konuşuyo olurduk?

Neden, biri tutmadiysa biri tutsun diye mi e-i

o yüzden böyle sorular mesnetsiz kifayesiz olur.

saygılar.

uyar
19-01-2010, 01:45
arkadaşlar spermden bilmem kaç tane hücre içinden biri asılı kalıp zigot haline geldikten sonra bölünerek çoğalıyor.bu tanımlamanın neresi yanlış.asılıp duran zigot spermden değil mi?
:)

sevgili sade yanlış kii ne yanlış...

spermlerden biri yumurta içine giriyor.. asılı kalmıyor....
sonra yumurta ile sperm yarım kromozom sahip olduklarından ancak birleşince tek hücre oluyorlar... bu esnada tutunma yok ....
sonra bu bölünmeye başlıyor yaklaşık 6 gün sonra 80küsür hücre olmuşken tutunuyor....
yani zigot spermle yumurtanın birleşmesi sonrasıdır... zigot spermden değil yumurtadandır sadece içine sperm girmiştir...:)

evrensel-insan
19-01-2010, 01:47
Saygideger sadebiri;

Derrida diye cezayir asilli bir fransiz filozof vardi. Ona gore yazar (author) olmustur (olmek), yani ortada bir yazi vardir, o yaziyi her okuyan; kendi ideolojik inancsal dogrusu ve bilgi ve de bilincinin temelinde yorumlar ve kendi subjektivizmini verir. Ideolojik inancsal dogrular da cesitli oldugundan ve her kisinin bilgi ve bilinc duzeyi farkindan, ayni yazi farkli yorumlara muhatap olur. Iste Kuran da, ya da herhangibir kitapta, metinde gecen kavramin da algisi ve yansitilmasi boylece farklilasir. Biri zigot yapar, biri maymun yapar (bu da ben oluyorum):)

Saygilarimla;
evrensel-insan