Ben, bu kuran'ı yorumlayıp da olmadık yerlerden olmadık anlamlar çıkaran müfessirlere sinir oluyorum.

Sanki Tanrı ne anlatmak istediğini becerememiş, derdini, sıkıntısını anlatamamış biz de anlamamışız ve bunu gören iyi yürekli bazı insanlar : "bak burda ne anlatıyor, aslında bu böyle değil de böyle, siz yanlış biliyorsunuz, aslında bu basit cümlelerin ardında ne anlamlar gizli de siz göremiyorsunuz" dercesine bizimle dalga geçiyorlar.
Gelelim bu konuya. Tanrı eğer bizi hayrete düşürecek şeyler söyleseydi bakın ey ahali :
"Erkekten gelen sperm ve kadındaki yumurta birleştiğinde, doğacak bebeğin ilk özü de oluşmuş olur. "zigot" olarak tanımlanan bu tek hücre, hiç zaman yitirmeden bölünerek çoğalacak ve giderek küçük bir "et parçası" haline gelecektir." diye belirtirdi biz de derdik : "vayy be ne kitapmış ne kadar bilimsel verileri taa 1400 yıl öncesinden bize veriyor". Yok biz sizi "
alak"tan yarattık ondan yarattık bundan yarattık diye saçmalamazdı. Açık açık belirtirdi.
Bunları söyleyince de "efendim o zamanın insanları bunları nerden anlayacak canım." yaaa ne alakası var evrensel olan bir kitap; insanlığa faydalı olabilecek veri türünden herşeyi, insanın yapısı hakkındaki herşeyi, evren nerden geldi, nasıl oluştu, ne zamandır var, nereye gidiyor, evrenin işeyiş biçimi nedir, nasıldır gibi insanlığın beynini herzaman meşgul eden sorulara cevap verirdi. Bunu söylemeyi bir kenara bırak bize uzayla ilgili söylediği tek şey: "biz yedi gök yarattık içinde de güneş, ay bir de şeytanları taşladığımız yıldızlar var" haberiniz olsun. Evrenle ilgili herşey bu kadar. Alın size bilimsel veri.
Yani söylemek istediğim Tanrı ne demek istediğini anlatamadı, bizden daha akıllı olan birkaç adam da Tanrı'nın bile anlatmak isteyip de anlatamadıklarını bunlar bize anlatmaya çalışıyor.
Tek diyeceğim insanlarla dalga geçilir de bu kadar olmaz...