PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eller Kaosa Kalktı

kim
09-02-2010, 20:42
Üniversitelere girişte `eşit katsayı` uygulamasını durduran Danıştay (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/danistay/)`dan, birbirine yakın katsayı uygulamasına da veto geldi. Danıştay 8. Dairesi, meslek liseleri ile düz liseler arasındaki katsayı farkını azaltan YÖK kararının yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. YÖK`ün son katsayı kararının da yürütmesini durduran Danıştay 8`inci Dairesi, yargı kararlarının bütün kurumları bağladığını hatırlattıktan sonra şöyle dedi: `Yürütmenin durdurulması kararının (önceki karar) hukuki gereklerine uygun bir işlem tesis edilmesi Anayasal ve yasal zorunluluktur. Kararların `değiştirilemeyeceği` belirlemesi yapılarak, şeklen değil içeriğine uygun olarak yerine getirilmesi gereğine işaret edilmiştir.` SABAH

Doslar bu konudan hiç kimse konuşmuyor. Neler oluyor MEB in YÖKün görevlerini danıştaymı üsleniyor.

ÖZGÜRDER yönetim kurulu üyesi Hülya Şekerci: Şimdi çok büyük bir kaos yaşanacak. Buna kısaca ‘yargı despotizmi’ diyebiliriz.

tayyare
10-02-2010, 01:37
YÖKün görevi Üniversitelere ötenazi hakkının tanınmasını sağlamak değilmiydi ?

(Üniversitelere, üniversite demeye utanıyorum)

Squall
10-02-2010, 02:44
Madem imam olmayacaktınız ne diye imam hatip okullarına giriyorsunuz...

Yergin
10-02-2010, 12:24
Her mühendislik fakültesini bitiren mühendismi oluyor? Mühendislik işinimi yapıyor?

Dünyanın en büyük sorunu cahillik iken, insanların okumalarından korkan ve bunu engelleyen zihniyete yazıklar olsun. Üniversitelerde asıl ilgilenilmesi gereken eğitim seviyesinin düşüklüğü, kalitesizliği, yetersiz donanım iken uğraşılan şeylere bakın. Biri katsayı kalksın diyor, öbürü engel oluyor, öbürü engele destek veriyor. Tüm bu şahsiyetlere baktığınızda hepsinin adı ne? Siyasetçi. Hiçbirinin birbirinden farkı yok.

mhmd
10-02-2010, 12:43
Yine fazlaca yaklaştık nesneye.
Detayı dahi kaçırmak istemez olduğumuz durumda geneli unuttuk.

YÖK nedir?
Ne zaman kurulmuştur?

Şahsi fikrimiz bu kurumun bütünüyle ortadan kaldırılmasıdır.
Üniversiteler o zaman HAZIR OL.. pozisyonundan BİLİM ÜRETİR pozisyonuna geçecektir.
Şimdi YÖK başkanı bizlerin düşünce doğrultusunda kararlar çıkarmaya çalışması bu düşünceyi etkilememeli.

Danıştay ile Yargıtay ile Anayasa mahkemesi ile paslaşmalara değinecek olanlar ise; 2547 sayılı kanunu önce okumalı sonra yazmalıdırlar.

cenker
10-02-2010, 13:54
imam hatipe giden kızların hiç biri imam olamıyor.çünkü dinde kadın imam yok.imam hatipleri alternatif eğitim yapan yerler haline getirip sayılarını ihtiyacın 10-20 katına çıkarırsanız karşı taraftan reaksiyon olmaması kaçınılmaz.olan gariban öğrencilere oluyor.akp oy toplar bayağı garibanizmle.eminim ellerini oğuşturuyorlardır şimdiden.

wiperandcleaner
10-02-2010, 16:19
Türkiye'de geniş kitlelerin talep ettiği sağlıklı Din eğitiminin verilmesi önündeki engeller kalkmadıkça, bu eğitimi almış insanlarla diğer insanlar fırsat eşitliğine sahip olmadıkça bu sorun devam edecektir!

Adı değişebilir ama problem devam edecektir ve sonuçta mutlaka adaletle çözülecektir.

Su akar yatağını bulur!

Bunu despotlar önlemeyez.

Squall
10-02-2010, 17:33
Zorunlu din dersleriyle bu milleti sünni yobazlar sürüsüne çevirmemişler gibi şimdi de alternatif eğitim veren kurumlarla bu ülkenin eğitim sistemini baltalamaya çalışıp bide kendilerini gariban statüsüne sokmak istemekteler vah vah...

Yergin
10-02-2010, 21:41
Zorunlu din dersleriyle bu milleti sünni yobazlar sürüsüne çevirmemişler gibi şimdi de alternatif eğitim veren kurumlarla bu ülkenin eğitim sistemini baltalamaya çalışıp bide kendilerini gariban statüsüne sokmak istemekteler vah vah...

Düşünmekten korkmayın diyenler, düşünenlerden neden korkarlar anlayabilmiş değilim. Eğitim seviyesini arttırmak isteyenler, insanların eğitimine neden karışır anlayabilmiş değilim.

Sünni yobazlar sürüsü dediklerinize kimler giriyor belirsiz, biz bile dahil oluyoruzdur bu sünni yobaz sürüsüne. Siz, düşünmekten korkmayın diyen özgürlükçüler, özgürlüğünüz adına bize istediğiniz yakıştırmayı yapabilirsiniz ama düşünmekten korkmayın diyenler olarak düşünmek isteyenlere engel olamazsınız.

Tabi şunu unutmamak gerekir, böyle kararlar olmasa, birileri başörtüsünü engellemese, başka birileri bu engele karşı çıkmasa, başka birileri başka söz etmese, güzelim ülkemizde ne söz söylenecek? Başka işimiz gücümüz yok ki. Varsa yoksa siyaset oldu herşey.

Sayın cenker'in dediği gibi, ne oluyorsa olan gariban öğrencilere oluyor. Böyle şeylerle devlete ve halkına düşman ediliyor sonra çıkıp bunlara şeriatçı deniliyor. Solcusu devlete ve halkına düşman ediliyor, sonra çıkıp bunlara anarşist deniliyor. Sağcısı devlete ve halkına düşman ediliyor, sonra çıkıp bunlara kafatasçı deniliyor. Kürdü devlete ve halkına düşman ediliyor, sonra çıkıp bunlara pkk lı deniliyor. Olan güzelim ülkeme ve vatandaşlarına oluyor.

Yazık gerçekten...

mongus
11-02-2010, 03:12
Düz mantıklı düz liseliler neyin peşinde motor mühendisi olmak için illaki lisede eğitim almakmı gerek.

Bugün ilkokullarda ingilizce yeni yeni yerleşiyo, eğitim çıraklık okulları yaygın hale geldi.

Lise eğitimleri aile baskısınında sebebi, O yüzdem meslek lisesi okuyanlarada aynı hak verilmeli.

İmtiyaz olmamalı gençler arasında baskı kalkmalı.

Devlet devlet değil, asker asker değil, yargı yargı değil, herkes kafasına ne eserse onu yapıyo bu ülkede anasını satıyım.

kim
11-02-2010, 11:53
Madem imam olmayacaktınız ne diye imam hatip okullarına giriyorsunuz...

Size Mongus güzel bi yanıt vermiş.
Hadi birazda olaya böyle bakalım. Neişi var düz liselinin makine mühendisliğinde.:director:
Teknik resim bilem çizemiyorlar.
Ne işleri var bilgisayar mühendisliğimde. Sayın işte bütün teknik lise bölümlerini. :ear:
Düz mantıklı düz liseliler neyin peşinde motor mühendisi olmak için illaki lisede eğitim almakmı gerek.

suzi
11-02-2010, 18:38
Kat sayı kaldırılmadan önce Meslek liseleri avantajlı durumdaydı.Çünkü ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkları vardı.Mezun olduktan sonra DGS ile lisan programlarına da geçebiliyorlardı.Kat sayı kaldırıldı Meslek Liseleri cazibesini kaybetti.Çünkü ders programlarına bakarsanız lise 1 harici diğer sınıflarda genel dersler verilmiyor(Fizik,Kimya,Matematik,Geometri,Biyoloji vs.)sınavsız geçiş hakları ellerinden alınıyor
Bu durumda bir Meslek Lisesinden mezun birinin mühendislikler vs.kazanması imkansız gibidir.Ama İmam Hatipler de durum farklıdır onların müfredatında tüm sayısal dersler mevcuttur.
Bu durumda kat sayının kaldırılması kime yarıyor?Kim için uğraşılıyor anlaşılmış oluyor.

Yergin
11-02-2010, 18:49
Kat sayı kaldırılmadan önce Meslek liseleri avantajlı durumdaydı.Çünkü ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkları vardı.Mezun olduktan sonra DGS ile lisan programlarına da geçebiliyorlardı.Kat sayı kaldırıldı Meslek Liseleri cazibesini kaybetti.Çünkü ders programlarına bakarsanız lise 1 harici diğer sınıflarda genel dersler verilmiyor(Fizik,Kimya,Matematik,Geometri,Biyoloji vs.)sınavsız geçiş hakları ellerinden alınıyor
Bu durumda bir Meslek Lisesinden mezun birinin mühendislikler vs.kazanması imkansız gibidir.Ama İmam Hatipler de durum farklıdır onların müfredatında tüm sayısal dersler mevcuttur.
Bu durumda kat sayının kaldırılması kime yarıyor?Kim için uğraşılıyor anlaşılmış oluyor.

Sevgili suzi, sorun uğraş değil. Herkesin özgürce okuyamaması.
Bir ülke, mevcut sahip olduğu vatandaşına, sen oku, sen okuma, sen şu kademeye kadar okuyabilirsin, sen şundan sonrasını okuyamazsın diyemez. Burada okumaktan bahsediyorum. Devlet kurumunda çalışmak, görevlendirilmek değil. Bu sitenin chat odasında bir senesinde imam hatipte okuyan bir bayan arkadaş, kafasında çelişkiler oluştuğunu söylüyordu. Şimdi siz bu kişiye, dur orada daha fazla okumamı diyorsunuz?

YÖK tamamen kaldırılmalı, üniversitelere giriş daha kolay olmalı, mezun olunabilme daha kolay olmalı, üniversitelere ayrılan para arttırılmalı, üniversitelerdeki eğitim seviyesi arttırılmalı. Hatta okunması zorunlu hale getirilmeli.

Saygılarımla

kim
11-02-2010, 18:58
DGS kaldırıldı diyenmi olduda bizmi duymadık.
Neden düz liselilerin. anadolu liselilerin fen derslerinin üstünlüğünden bahsetmiyoruz.
bakın buda bir meslek liselinin isyanı.

Kısasa Kısas Vardırya Hani..
Bununda Kısasa Kısası şudur;
Mademki Meslek lisesi mezunlarının karşısına okkalı bir katsayı problemi çıkarıyorsunuz. O halde Düz lise mezunlarınında İki yıllık meslek yüksek okullarına geçişini durduracaksınız!
Adam düz lise okuyor anadolu okuyor cart okuyor curt okuyor. Giriyor sınava çalışmadan etmeden iki yıllık bir okul kazanıyor. Temeli meslek liseli öğrencilere nazaran çok daha iyi olduğu için Okulu başarı ile tamamlıyor. Sonrasında geliyor DGS ye giriyor, Hooop 4 yıllığa geçtim.. Yani eğer meslek lisesi okuduysan devlet sana belden aşağı değil direk Kafadan aşağı çalışıyor. Ne var ne yok alıp götürüyor.

suzi
11-02-2010, 22:29
Katsayı c,d,e,f planları devreye sokulup kaldırılsa bile Meslek Liselerinin sınavsız geçiş hakkına karışılmamalıdır.Nasıl olsa aldıkları sıfır eğitimle hiç bir yere giremeyeceklerdir.

Bence de akademik özgürlüğün yok edildiği, tek tip bilim adamı ,tek tip düşünce ve fabrikasyon öğrenci anlayışı güden YÖK kaldırılmalı.

kim
12-02-2010, 02:28
Katsayı c,d,e,f planları devreye sokulup kaldırılsa bile Meslek Liselerinin sınavsız geçiş hakkına karışılmamalıdır.Nasıl olsa aldıkları sıfır eğitimle hiç bir yere giremeyeceklerdir.

Bence de akademik özgürlüğün yok edildiği, tek tip bilim adamı ,tek tip düşünce ve fabrikasyon öğrenci anlayışı güden YÖK kaldırılmalı.
Meslek liselilerin sınavsız geçiş hakkı devam etmelidir. Katılıyorum.
YÖK kaldırılmalıdır katılıyorum.

Aslında Türkiyede birçok tarafsız olması gereken kurum
tarafsız deyil. Kaldırılmalıdır. Katılıyorum.:hurt:

naper
12-02-2010, 12:08
Doslar bu konudan hiç kimse konuşmuyor. Neler oluyor MEB in YÖKün görevlerini danıştaymı üsleniyor.

-türkiyenin kaç tane resmi din görevlisine ihtiyacı var?
-madem çocuğun doktor olsun istiyordun,neden meslek lisesi mobilya bölümüne gönderdin?
-madem çocuğun biyolog olsun istiyordun neden imam hatip lisesine gtönderdin?
-şimdi meslek liselilere haksızlık ediliyorsa,zaten meslek sahibi olmayan düz lise mezunları ne yapacak.

kısacası çocuğun imam olmak istiyorsa,öğretmen okuluna göndermeyeceksin.yahut çocuğun avukat olmak istiyorsa imam hatip meslek lisesine göndermeyeceksin..

hele hele yargıyı çalımlarız,etrafından dolaşırız gibi açıklamalar hiç yapmayacaksın.
aksi halde adelet başına dolaşır adamın..

not:kim; türkçeyi düzgün kullanmayı öğrenmişsin,tebrik ederim...gelişmedir bu...

kim
13-02-2010, 01:34
-

not:kim; türkçeyi düzgün kullanmayı öğrenmişsin,tebrik ederim...gelişmedir bu...

Dostum Turan Dursun hocamız 3 . 4 ayda Kürtçeyi güzelce öyrenmiş.
Bizde bikaç ayda bildimiz Türkçenin gıramerini öyrendik.:rapture:
-türkiyenin kaç tane resmi din görevlisine ihtiyacı var?
-madem çocuğun doktor olsun istiyordun,neden meslek lisesi mobilya bölümüne gönderdin?
-madem çocuğun biyolog olsun istiyordun neden imam hatip lisesine gtönderdin?
-şimdi meslek liselilere haksızlık ediliyorsa,zaten meslek sahibi olmayan düz lise mezunları ne yapacak.

Dostum Türkiyenin kaç mimara ihtiyacı var.
Madem çocugun doktor olsun istiyosun makine M. fakültesine yollamıycaksın.
Madem çoçuğun hakim olsun istiyosun inşaat M. fakültesine yollamıycaksın.
Madem çoçugun Batı edebiyatı okusun istiyosun Gemi inşaatı fakültesine yollamıycaksın.

Nasıl uydumu.:tea:

naper
13-02-2010, 13:41
uydu:kiss:

neydi o? arka bahçe mi?
ne oldu? arka bahçeden çıkan patateslerden kızartma olmuyor mu?:D

uyar
13-02-2010, 17:29
bu çocuklar bizim.. kimseyi kalıplamak yaftalamak doğru değil...
imam hatip çocukları da bizim çocuğumuz... o nedenle sınırlama doğru değil..

istediği kadar birieri kendi kafalarına göre çocuk yetiştirdiğini sansın... bu yoğun enformasyon çağında ben gençlerden umutluyum... herkes doğru yolu bulacaktır.. insana koyun muamelesi yapmak olmaz... hatta kuran okuyan çocuklar gerçek dünyayı görünce islamın hatalarını göreceklerdir diye düşünüyorum...kuranı bilmeden kuranı savunanlar daha tehlikeli....

Titan
13-02-2010, 17:34
Madem katsayı problemi var, imam hatip okullarını kapatıp, imam yetiştirmek için Diyanete bağlı bir birim tarafından sadece "imam"lık üzerine eğitim verilmeli, başka yolu yok!

kim
15-02-2010, 12:02
Madem katsayı problemi var, imam hatip okullarını kapatıp, imam yetiştirmek için Diyanete bağlı bir birim tarafından sadece "imam"lık üzerine eğitim verilmeli, başka yolu yok!

Katsayıda asıl istenenin bu olduğunun itirafı. Yani imamhatip okullarını engellemek için bütün meslek liseleri ateşe atılıyor.

suzi
15-02-2010, 13:39
Sayın Kim,

Burada mağdur durumdaki diğer Meslek Liseleridir.İmam Hatiplerde dini derslerin yanı sıra diğer liselerde olan tüm dersler okutulmaktadır.Diğer meslek liselerinde bu dersler okutulmamakta hatta haftada 2 gün okulda iseler, 3 gün çeşitli yerlerde staj görmektedirler.
Katsayı bu meslek liselerine girebilecekleri bölümler için avantaj sağlıyordu.Onların girebilecekleri bölümlere normal liselerin girmesini zorlaştırıyor ama imkansız kılmıyordu.

Kat sayı eşitlendiğinde, meslek liseleri için üniversite imkansız olacaktır. Diğer liselerle aynı soruları ,alamadıkları dersler sayesinde nasıl yanıtlayabilecekler?
Katsayı eşitlenmek istenirken sadece imam hatiplerin durumunun göz önüne alındığı besbelli ortadadır.Aksi takdirde başka çözümler ararlardı.İmam hatipler, kimilerinin gözünde her zaman mağdurdur ,okuma özgürlükleri kısıtlanmıştır maalesef.

Titan
15-02-2010, 17:20
Katsayıda asıl istenenin bu olduğunun itirafı. Yani imamhatip okullarını engellemek için bütün meslek liseleri ateşe atılıyor.

İtiraf mı? E o zaman düz liselerde mezun olanların Diyanet gibi bir kurumda kadro sayısını verebilir misin? Buna karşılık diyanetten diğer kurumlara geçiş yapanların kadroları ne kadardır? Mesela yürütmenin başından başlayabilirsin.

Squall
15-02-2010, 17:27
İktisad Fakültesini bitirdikten sonra imam olmak istedim ama olamadım bende mağdurum mesela..

Yök'ün bizler içinde yargının etrafından dolaşmasını istiyoruz.

theatre
15-02-2010, 22:45
Neden olmasın?

Niye imam hatip,ilahiyat dışı alanlardan mezun olanlar da diyanet kadrolarına atanmasın?

wiperandcleaner
15-02-2010, 23:54
Diyanet diye bir üniversite mi açılmış güzel ülkemde benim :help:

Öyle olmalı ki bir kısım eşhedü en laik arkadaş "diyanet kadrolarına ilahiyat dışı atama"dan dem vuruyor!

Galiba güzel ülkemde düz lise bitirmiş, yada İlahiyat Fakültesi dışında yüksek eğitim almış olanların İlahiyat fakültelerine girmesi yasak, yada katsayı benzeri bir engel var önlerinde :lalala:

Gerçi böyle olsa "diyanet kadrosu" denmez ama herhalde sürçi lisandır :lol:

Mesela "makina mühendisliği kadrosu" denir mi?

Sürçü lisan olmuştur, söylenmek istenen galiba "düz lise mezunlarını diyanet üniversitesine alın o zaman" olmalı!

İyi ama şimdi aklıma iki soru birden geliyor:

1- Bu "Diyanet" adındaki üniversite hangi ilimizde?
2- Bu "Diyanet" adındaki üniversite'yi tercih eden düz lise mezunlarının puanı kaçla çarpılıyor da bu üniversiteye girmede önlerinde aşılmaz bir engel doğuyor?

Bu muammayı anca "Eşhedü en laik ve eşhedü enne kemalizm, lazimihu ve zarurihu" cephesine mensup arkadaşlarım çözer :party:

Titan
16-02-2010, 23:11
Wiper, başbakan hangi okuldan mezun? Devlet kadrolarında hiç üniversiteli yok mu? Madem imam hatipli katsayı formülüyle üniverstite mezunu olarak devlet dairesine girme şansı yakalıyorsa, (ki şu an ki hükumeti silkelesen imam hatipli vardır) aynı rol tam tersi olarak düz lise için de geçerli olmalı.

wiperandcleaner
17-02-2010, 15:11
Wiper, başbakan hangi okuldan mezun? Devlet kadrolarında hiç üniversiteli yok mu? Madem imam hatipli katsayı formülüyle üniverstite mezunu olarak devlet dairesine girme şansı yakalıyorsa, (ki şu an ki hükumeti silkelesen imam hatipli vardır) aynı rol tam tersi olarak düz lise için de geçerli olmalı.

Bazen yazdıklarınız beni çok şaşırtıyor, diyanet resmi bir müessese, siz diyanet kadrolarında görevli olan herkesin imam hatip yada ilahiyat kökenli olduğunu mu sanıyorsunuz :help:

Yoksa kastettiğiniz camii imamları mı?

Bu kadar da ofsayta düşmüş olamayacağınıza göre sanıyorum diyanet kadrolarında sekreterya dahil herkesin imam hatip yada ilahiyat kökenli olduğunu sanıyorsunuz :p

İşte buda sizin nasıl kulaktan dolma bilgi sözlerle konuştuğunuzu gösteriyor :bored:

Dostum başbakan ve bu katsayı saçmalığı icad olunmadan önce elbette imam hatipte okumuş öğrenciler yüksel okullara gidebiliyordu.

Sorun bu gün bu çocuklara vebalı hummalı muamelesi yapılması.

İki şeyi gözardı ediyorsunuz bu meselede:

1- Toplumda çok güçlü olan sağlıklı din eğitimi talebi
2- Kişilerin hayatları ve gelecekleri hakkında fikir değiştirebilecekleri

Bir kişi doktor, mühendis, hukukçu vs olmak istiyordur ama aynı zamanda sağlıklı din eğitimi almakda istiyordur.

İşte bu yukardaki 1. maddeye girer. Kişi İmam Hatip'e gider, bu ihtiyacını karşılar sonra da eğitimine dilediği alanda devam eder.

Bir başka kişi din adamı olmak istiyordur yada ailesinin yönlendirmesi ile İmam Hatip'e gitmiştir fakat sonra hayatı ve kariyeri hakkında farklı bir karara varmıştır ve buna göre yüksel okul tercihi yapacaktır.

İşte buda yukardaki 2. maddeye girer.

Bu iki ister, temayülde insanidir, doğaldır meşru bir haktır.

Engellenemez.

uyar
17-02-2010, 20:28
imam hatiplere çocuklar kendi istekleriyle mi giriyor sanıyorsunuz??

Titan
17-02-2010, 21:36
Wiper, diyanette imam hatipli dışında kadro olduğunu bilmiyordum, kendi adıma özür dilerim, Tabi bunu imam hatip mezunlarıyla bir oranlama yapılırsa herhalde biraz güdük kalacaktır tahminimce. Gerçi doğudayken amcaoğlu da imam hatipliydi, ancak o zamanlar arka bahçe olayı ne kadar etkiliydi bilinmez, yoksa gönderirmiydik imam hatibe. Şunu da belirtmek gerekir ki; egemenler sadece kendi çıkarları doğrultusunda yasa yapar veya mevcut yasaları korur, yaşadığımız düzende bu katsayı çıkmazını muhafazakar hiçbir partinin çözeceğini zannetmiyorum. Çünkü varlıkları, katsayı ve türbanla sınırlı kalacaktır.

wiperandcleaner
19-02-2010, 01:37
yaşadığımız düzende bu katsayı çıkmazını muhafazakar hiçbir partinin çözeceğini zannetmiyorum. Çünkü varlıkları, katsayı ve türbanla sınırlı kalacaktır.

Eğer bu düşüncende samimiysen Titan, katsayı adaletsizliğinin kalkmasını talep etmelisin.

Öyle ya, muhafazakar siyasiler bu meseleden nemalanıyor sana göre.

O halde bu nema kaynağını alın ellerinden, ne duruyorsunuz :ranger:

naper
19-02-2010, 13:04
imam hatip mezunlarının hukuk,tıp,siyasal bilimler,teknik üniversiteler gibi okullara girmesine katiyen karşıyım.

ama onlara haksızlık ta yapılmasın.hepsini imam yapalım.maaşlarını da cemaat ödesin konu tatlıya bağlansın.:D

Titan
19-02-2010, 23:13
Eğer bu düşüncende samimiysen Titan, katsayı adaletsizliğinin kalkmasını talep etmelisin.

Öyle ya, muhafazakar siyasiler bu meseleden nemalanıyor sana göre.

O halde bu nema kaynağını alın ellerinden, ne duruyorsunuz :ranger:

Wiper, benim politik görüşümü bu ülke ne zaman benimsedi ki ben onların ellerinden bu kaynağı alayım, düşünsene; üniversite mezunu olmayan imam hatipli biri başbakan oluyor ama peşinden sürüklediği kitlelere, elinde imkan varken bile bu olanağı sağlamıyor. Sıkışınca türban ve katsayı havucunu gösterip mağduriyet pozisyonuyla konumunu sağlama alıyor, üstelik bu iki konunun da yasalara göre kabul edilmeyeceğini bile bile, bir nevi oyalama taktisyenliği yani.

wiperandcleaner
20-02-2010, 00:19
Wiper, benim politik görüşümü bu ülke ne zaman benimsedi ki ben onların ellerinden bu kaynağı alayım

Katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasına bir birey olarak, vatandaş olarak destek vermekten söz ediyorum ben.

Madem sen bu işin siyaseten sömürü aracı olduğunu düşünüyorsun o zaman bu işin çözülmesini desteklemelisin.

düşünsene; üniversite mezunu olmayan imam hatipli biri başbakan oluyor

Bülent Ecevit'ten söz ediyorsun her halde dostum, ama oda bildiğim kadarıyla İmam Hatip mezunu değil, tamam lise mezunu ama İmam Hatip'li değil :lol:

Yoksa Erdoğan'ın üni mezunu olduğunu bilmiyor musun :boink:

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.

Recep Taayip Erdoğan-Özgeçmiş (http://www.rte.gen.tr/recep-tayyip-erdogan-ozgecmis_313.html)

Titan
21-02-2010, 16:29
Katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasına bir birey olarak, vatandaş olarak destek vermekten söz ediyorum ben.

Wiper, mağdurlarda hakkını arayacaklarsa ben destekliyorum ama bunun için hem yasaların, hem de muhalefetin görüşü de alınarak yapılmalı.

Yoksa Erdoğan'ın üni mezunu olduğunu bilmiyor musun :boink:

Bir özür daha.:)