Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-02-2010, 20:42
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Eller Kaosa Kalktı

Üniversitelere girişte `eşit katsayı` uygulamasını durduran Danıştay`dan, birbirine yakın katsayı uygulamasına da veto geldi. Danıştay 8. Dairesi, meslek liseleri ile düz liseler arasındaki katsayı farkını azaltan YÖK kararının yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. YÖK`ün son katsayı kararının da yürütmesini durduran Danıştay 8`inci Dairesi, yargı kararlarının bütün kurumları bağladığını hatırlattıktan sonra şöyle dedi: `Yürütmenin durdurulması kararının (önceki karar) hukuki gereklerine uygun bir işlem tesis edilmesi Anayasal ve yasal zorunluluktur. Kararların `değiştirilemeyeceği` belirlemesi yapılarak, şeklen değil içeriğine uygun olarak yerine getirilmesi gereğine işaret edilmiştir.` SABAH
Doslar bu konudan hiç kimse konuşmuyor. Neler oluyor MEB in YÖKün görevlerini danıştaymı üsleniyor.

ÖZGÜRDER yönetim kurulu üyesi Hülya Şekerci: Şimdi çok büyük bir kaos yaşanacak. Buna kısaca ‘yargı despotizmi’ diyebiliriz.
Alt 10-02-2010, 01:37
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder

YÖKün görevi Üniversitelere ötenazi hakkının tanınmasını sağlamak değilmiydi ?

(Üniversitelere, üniversite demeye utanıyorum)
Alt 10-02-2010, 02:44
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Madem imam olmayacaktınız ne diye imam hatip okullarına giriyorsunuz...
Alt 10-02-2010, 12:24
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Her mühendislik fakültesini bitiren mühendismi oluyor? Mühendislik işinimi yapıyor?

Dünyanın en büyük sorunu cahillik iken, insanların okumalarından korkan ve bunu engelleyen zihniyete yazıklar olsun. Üniversitelerde asıl ilgilenilmesi gereken eğitim seviyesinin düşüklüğü, kalitesizliği, yetersiz donanım iken uğraşılan şeylere bakın. Biri katsayı kalksın diyor, öbürü engel oluyor, öbürü engele destek veriyor. Tüm bu şahsiyetlere baktığınızda hepsinin adı ne? Siyasetçi. Hiçbirinin birbirinden farkı yok.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 10-02-2010, 12:43
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yine fazlaca yaklaştık nesneye.
Detayı dahi kaçırmak istemez olduğumuz durumda geneli unuttuk.

YÖK nedir?
Ne zaman kurulmuştur?

Şahsi fikrimiz bu kurumun bütünüyle ortadan kaldırılmasıdır.
Üniversiteler o zaman HAZIR OL.. pozisyonundan BİLİM ÜRETİR pozisyonuna geçecektir.
Şimdi YÖK başkanı bizlerin düşünce doğrultusunda kararlar çıkarmaya çalışması bu düşünceyi etkilememeli.

Danıştay ile Yargıtay ile Anayasa mahkemesi ile paslaşmalara değinecek olanlar ise; 2547 sayılı kanunu önce okumalı sonra yazmalıdırlar.
Alt 10-02-2010, 13:54
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

imam hatipe giden kızların hiç biri imam olamıyor.çünkü dinde kadın imam yok.imam hatipleri alternatif eğitim yapan yerler haline getirip sayılarını ihtiyacın 10-20 katına çıkarırsanız karşı taraftan reaksiyon olmaması kaçınılmaz.olan gariban öğrencilere oluyor.akp oy toplar bayağı garibanizmle.eminim ellerini oğuşturuyorlardır şimdiden.

insanı cezalandıran, o öfkesi hiç dinmeyen, size yaşamayı ve zevkleri yasaklayan, size efendinizin köpeği olmanızı emreden "şey" tanrı olamaz. bu, iyilik değildir.
Alt 10-02-2010, 16:19
wiperandcleaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
wiperandcleaner wiperandcleaner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkiye'de geniş kitlelerin talep ettiği sağlıklı Din eğitiminin verilmesi önündeki engeller kalkmadıkça, bu eğitimi almış insanlarla diğer insanlar fırsat eşitliğine sahip olmadıkça bu sorun devam edecektir!

Adı değişebilir ama problem devam edecektir ve sonuçta mutlaka adaletle çözülecektir.

Su akar yatağını bulur!

Bunu despotlar önlemeyez.
Alt 10-02-2010, 17:33
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Zorunlu din dersleriyle bu milleti sünni yobazlar sürüsüne çevirmemişler gibi şimdi de alternatif eğitim veren kurumlarla bu ülkenin eğitim sistemini baltalamaya çalışıp bide kendilerini gariban statüsüne sokmak istemekteler vah vah...
Alt 10-02-2010, 21:41
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Squall´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zorunlu din dersleriyle bu milleti sünni yobazlar sürüsüne çevirmemişler gibi şimdi de alternatif eğitim veren kurumlarla bu ülkenin eğitim sistemini baltalamaya çalışıp bide kendilerini gariban statüsüne sokmak istemekteler vah vah...
Düşünmekten korkmayın diyenler, düşünenlerden neden korkarlar anlayabilmiş değilim. Eğitim seviyesini arttırmak isteyenler, insanların eğitimine neden karışır anlayabilmiş değilim.

Sünni yobazlar sürüsü dediklerinize kimler giriyor belirsiz, biz bile dahil oluyoruzdur bu sünni yobaz sürüsüne. Siz, düşünmekten korkmayın diyen özgürlükçüler, özgürlüğünüz adına bize istediğiniz yakıştırmayı yapabilirsiniz ama düşünmekten korkmayın diyenler olarak düşünmek isteyenlere engel olamazsınız.

Tabi şunu unutmamak gerekir, böyle kararlar olmasa, birileri başörtüsünü engellemese, başka birileri bu engele karşı çıkmasa, başka birileri başka söz etmese, güzelim ülkemizde ne söz söylenecek? Başka işimiz gücümüz yok ki. Varsa yoksa siyaset oldu herşey.

Sayın cenker'in dediği gibi, ne oluyorsa olan gariban öğrencilere oluyor. Böyle şeylerle devlete ve halkına düşman ediliyor sonra çıkıp bunlara şeriatçı deniliyor. Solcusu devlete ve halkına düşman ediliyor, sonra çıkıp bunlara anarşist deniliyor. Sağcısı devlete ve halkına düşman ediliyor, sonra çıkıp bunlara kafatasçı deniliyor. Kürdü devlete ve halkına düşman ediliyor, sonra çıkıp bunlara pkk lı deniliyor. Olan güzelim ülkeme ve vatandaşlarına oluyor.

Yazık gerçekten...

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 11-02-2010, 03:12
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Düz mantıklı düz liseliler neyin peşinde motor mühendisi olmak için illaki lisede eğitim almakmı gerek.

Bugün ilkokullarda ingilizce yeni yeni yerleşiyo, eğitim çıraklık okulları yaygın hale geldi.

Lise eğitimleri aile baskısınında sebebi, O yüzdem meslek lisesi okuyanlarada aynı hak verilmeli.

İmtiyaz olmamalı gençler arasında baskı kalkmalı.

Devlet devlet değil, asker asker değil, yargı yargı değil, herkes kafasına ne eserse onu yapıyo bu ülkede anasını satıyım.

Yüzmesini öğrenmeyenler Deryalardan korkarlar.

Önerilen Siteler