Orijinalini görmek için tıklayınız : Dokuz Eylül Üniversitesinde gerginlik!
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün astığı afişin öğrenciler tarafından indirilip yerine başka bir afişin asılmasıyla başlayan gerginlik bugün de devam ediyor. Öğrenciler ve üniversite yönetimi polisi kampusa sokmadı ancak polis öğrencileri gözaltına almak için kampus girişinde bekliyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Polis Haftası nedeniyle astığı afiş dün devrimci-demokrat öğrenciler tarafından indirildi. Aynı afişin üzerine, ‘polis işkencenin, insan haklarının teminatıdır’ yazısı yazılarak, afiş aynı yere asıldı. Bunun üzerine dün kampusu kuşatma altına alan polis, devrimci demokrat öğrencilerin okuldan ayrılması üzerine afişe el koydu.
Gözaltına alınma riski bulunan öğrenciler bugün toplu halde okula girdi. Öğrenciler, sabah saatlerinde ‘Okulumuzda polis istemiyoruz’ yazılı afişleri binalara astı. Çevik kuvvet polisi, fakülteye girmek istedi. Ancak fakülte yönetimi ve öğrenciler buna izin vermeyince, sivil ve resmi polisler çıkış kapısı önünde beklemeye başladı. Polisin bekleyişi hala sürüyor.
Öğrenciler, akşam saat 16.00 sıralarında toplu halde çıkış yapacaklarını belirtti. Polisin, afişi indiren arkadaşlarını gözaltına almak istediğini söyleyen öğrenciler, ‘Arkadaşlarımıza polise vermeyeceğiz. Eğer gözaltına alacaklarsa, hepimizi gözaltına alırlar’ dedi. İzmir’deki demokratik kurumlara çağrı yapan öğrenciler, destek istedi.
ANF NEWS AGENCY
Üniversitelerde polis sorunu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
polis= hükümete çalışan maaşlı bekçidir.
Polis: Kendi ırkına ihanet eden; zenginleri, fakirlerden koruyan bekçidir. Bir olay ile karşılaştırğında "bundan ne çıkarım olabilir" diyerek yola çıkandır. Genelde iç anadoludan özenle seçilmiş gazagelmişlerdendir.
bu sömürü düzeninin kolluk güçleridir sistem ne emrederse onu uygularlar.. iyileri varmıdır bilemem ama genelinin kötü olduğu silahlı güruhtur.. üniversitelere her türlü afişin asılması serbesttir abuk subuk gece partileri afişleri, polis günü afişleri, özel şirketlerin afişleri, toplantı, konferans, etkinlik afişleri... ama iş solcu öğrencilerin afişlerine gelince anında çevik kuvvet okula girer!! tıpkı taksimin polislere, taravestilere açıldığı ama işçi sınıfına kapatıldığı gibi.. yine çevik bekler...
basitrasin
10-04-2010, 19:58
Herkese Selam.
Olayın başlangıcını Sayın Saroz'un yazısından öğrendik. Ancak olayın nasıl sonuçlandığını merak edenler olabilir diye internette aradım ve:
Herhangi bir sorun olmadan olayın bittiğini öğrendim.
Aşağıdaki linkte konu ile ilgili haber var.
DEÜ’de afiş gerginliği (http://devrimciproletergenclik.org/?p=6371)
Saygılarımla.
ben de egedeyim, arkadaş var benim dokuz eylülde anlatır durur. arada bir olan şey değil, devamlı olur durur bu tür olaylar. tahminim bir taraf kürt diğer taraf tgb. sidik yarıştırıp duruyorlar. hatta bir tanesinin bir gün bir parti binasında toplantılarına gittim, ele başı adamlar var bu öğrencilere gaz verip duruyorlar. "ezdirmeyin kendinizi, gerekirse kavga edin, hakkınızı savunun, zamanlamyı iyi yapın, gereğini yapın, toplu dolaşın, iyi haberleşin, vs.".şeklinde konuşmalar oluyor, parti il başkanı da bunlar arasında.
ben de egedeyim, arkadaş var benim dokuz eylülde anlatır durur. arada bir olan şey değil, devamlı olur durur bu tür olaylar. tahminim bir taraf kürt diğer taraf tgb. sidik yarıştırıp duruyorlar. hatta bir tanesinin bir gün bir parti binasında toplantılarına gittim, ele başı adamlar var bu öğrencilere gaz verip duruyorlar. "ezdirmeyin kendinizi, gerekirse kavga edin, hakkınızı savunun, zamanlamyı iyi yapın, gereğini yapın, toplu dolaşın, iyi haberleşin, vs.".şeklinde konuşmalar oluyor, parti il başkanı da bunlar arasında.
siyasetçiler beceremeyince ünüverstelileri
kullanıyorlar. Yürüyün yavrum kim tutar sizi.
almayın okula polisi. askeri.
sendikalara gaz veriyorlar. 1 mayısı taksimde kutlayın.
Yürüyün aslan işçilerim kutlamaya Taksime.
Niye 1 mayıs Eminönünde kutlanamıyormu. Yoookkk olmaz illaki Taksim.:confused:
Amaç ney. Amaç ülkede karkaşa çıkarmak.
Bir yanda öğrencilere gaz. bir yanda işçilere gaz. Bir yanda sanatçılara gaz.
harkese bol bol gaz. :juggle:
Sora ne olacak peki. Hiç ne olacak. Sıkıyönetim ilan edelim.
gene karıştı bu Türkiye.
prometheus4517
15-04-2010, 02:22
1 mayısın neden taksimde kutlanılmak istendiğine dair bir araştırma yapmanızı rica ederim sayın kim. zaten herkesin derdi ülkede karmaşa çıkarmak. kim hükümetin icraatlerine karşı çıkarsa kargaşa çıkarmaya çalışıyordur.
1 mayısın neden taksimde kutlanılmak istendiğine dair bir araştırma yapmanızı rica ederim sayın kim. zaten herkesin derdi ülkede karmaşa çıkarmak. kim hükümetin icraatlerine karşı çıkarsa kargaşa çıkarmaya çalışıyordur.
1 Mayıs'ın neden Taksim'de kutlanılmak istediğini anlarım da, bakalım işçilerimiz, 1 Mayısı Taksim'de kutlamak isteyen sendikalarımız o gün ne yapacaklar? Kendilerine verilen şansı iyi kullanabilecekler mi?
Bekleyip görücez.
Saygılar
1 Mayıs gösterileri için Taksim'in işçi eylemlerine açılması, bu gösterilerin rahatlıkla egemenler nezdinde hükumet tarafından provoke edilerek, bir daha asla böyle eylemlere izin vermemeleri için halk avcılığı yapmaya benziyor, yoksa 20 kişilik bir öğrenci grubunu masumane bir istek için darp eden hükumetin böyle büyük bir eyleme izin vereceğini sanmıyorum.
sevgili prometheus da ifade etmiş hükümet yanlılarına onların şakşakçılarına göre kim hükümetin politikalarına karşı gelirse onlar kargaşa çıkarmak isteyenler, onlar provakatörler ve hatta onlar bölücüler oluyor demokrasi dedikleri şey herzaman hükümeti destekleyenlere var ama hakkını arayanlara yok!! ankarada tekel işçilerine ne yaptılar?? gazdan coptan bahsetmiyorum! onlar tekel işçisi değil pkk lı dediler ve tüm esnafa bunu anlattılar bir tane video çekildi tekel işçisinin biri tekel kimliğini ve akp üyelik kimliğini gösterdi yazıklar olsun dedi bize pkklı diyenlere biz oy verdik biz tekel işçisi değilmişiz diyorlar dedi alın kimliğim dedi ve alın dedi akp kimliği ama dedi hatamızı anladık!!!! siz hükümet sevdalıları kargaşa deyin biz ise hak arama diyoruz...
kim sen 1 mayısın anlamını geçmişini neden taksimde kutlanmak istendiğini bilmeden bu konuda yorum yazma cüretini nerden buluyorsun??
boş konuşup mesaj sayını mı arttırmak istiyorsun buna harcadığın zamanda bence al bir 77-80 1 mayısını anlatan kitap oku neden işçiler taksimde olmak istiyorlar neden emin önü değil?? boş laflarla sadece kendini komik düşürüyorsun haberin olsun..
ayrıca sevgili titan 1 mayıs alanı yıllardır zorlanan ve geçen sene yaklaşık 8 bin kişinin kutlama yaptığı bir alan bu alan geçen sene işçi sınıfı tarafından açıldı hükümet izin vermedi emin ol dostum ardından biliyorsun ki 1 mayıs tatil ve bayram edildi şimdi iş bir yıl önce böyleyken bu sene tekel işçileri hükümeti fena zorladı ve 6 sendika konfederasyonu taksimde kutlama açıklaması yaptı tani tüm sendikalar bu türkiye tarihinde bir ilk ondan sonra parti ve sivil toplum örgütleride tam destek sözü verdiler şimd hal böyleyken bu alan nasıl açılmasın??
bu saatten sonra hükümet çatışacak durumda değil.. valilik bayram ilan ettikleri için vede herkese açılan bu alanda işçilerinde bayramını kutlayabileceklerini ifade etti yani denildiği gibi herkese açılan bu alan! polis gününde polise, yılbaşında halka ve tacizcilere eylemde travestilere tarkan gelince tarkana!!! yani herkese açılan bu alanın işçi sınıfına kapatılması egemen güçlerin sonsuza kadar sürdüreileceği bir tecrit değildi. ve kazanıldı..
Tek dileğim kimsenin provakasyona gelmemesi yönünde devlet mutlaka bişeyler yapacaktır legal kolluk güçleri rahat dursa illegalleri durmaz ama işçi sınıfı günün anlam ve önemiyle umarım her provakasyonun üstünden gelir..
bende alanda görevli olacağım birlikte yaşayıp göreceğiz...