Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-04-2010, 14:55
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Dokuz Eylül Üniversitesinde gerginlik!

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün astığı afişin öğrenciler tarafından indirilip yerine başka bir afişin asılmasıyla başlayan gerginlik bugün de devam ediyor. Öğrenciler ve üniversite yönetimi polisi kampusa sokmadı ancak polis öğrencileri gözaltına almak için kampus girişinde bekliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Polis Haftası nedeniyle astığı afiş dün devrimci-demokrat öğrenciler tarafından indirildi. Aynı afişin üzerine, ‘polis işkencenin, insan haklarının teminatıdır’ yazısı yazılarak, afiş aynı yere asıldı. Bunun üzerine dün kampusu kuşatma altına alan polis, devrimci demokrat öğrencilerin okuldan ayrılması üzerine afişe el koydu.

Gözaltına alınma riski bulunan öğrenciler bugün toplu halde okula girdi. Öğrenciler, sabah saatlerinde ‘Okulumuzda polis istemiyoruz’ yazılı afişleri binalara astı. Çevik kuvvet polisi, fakülteye girmek istedi. Ancak fakülte yönetimi ve öğrenciler buna izin vermeyince, sivil ve resmi polisler çıkış kapısı önünde beklemeye başladı. Polisin bekleyişi hala sürüyor.

Öğrenciler, akşam saat 16.00 sıralarında toplu halde çıkış yapacaklarını belirtti. Polisin, afişi indiren arkadaşlarını gözaltına almak istediğini söyleyen öğrenciler, ‘Arkadaşlarımıza polise vermeyeceğiz. Eğer gözaltına alacaklarsa, hepimizi gözaltına alırlar’ dedi. İzmir’deki demokratik kurumlara çağrı yapan öğrenciler, destek istedi.

ANF NEWS AGENCY

Üniversitelerde polis sorunu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 08-04-2010, 19:25
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

polis= hükümete çalışan maaşlı bekçidir.

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 09-04-2010, 00:06
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Polis: Kendi ırkına ihanet eden; zenginleri, fakirlerden koruyan bekçidir. Bir olay ile karşılaştırğında "bundan ne çıkarım olabilir" diyerek yola çıkandır. Genelde iç anadoludan özenle seçilmiş gazagelmişlerdendir.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 09-04-2010, 03:42
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bu sömürü düzeninin kolluk güçleridir sistem ne emrederse onu uygularlar.. iyileri varmıdır bilemem ama genelinin kötü olduğu silahlı güruhtur.. üniversitelere her türlü afişin asılması serbesttir abuk subuk gece partileri afişleri, polis günü afişleri, özel şirketlerin afişleri, toplantı, konferans, etkinlik afişleri... ama iş solcu öğrencilerin afişlerine gelince anında çevik kuvvet okula girer!! tıpkı taksimin polislere, taravestilere açıldığı ama işçi sınıfına kapatıldığı gibi.. yine çevik bekler...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 10-04-2010, 19:58
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
Olayın başlangıcını Sayın Saroz'un yazısından öğrendik. Ancak olayın nasıl sonuçlandığını merak edenler olabilir diye internette aradım ve:
Herhangi bir sorun olmadan olayın bittiğini öğrendim.
Aşağıdaki linkte konu ile ilgili haber var.
DEÜ’de afiş gerginliği
Saygılarımla.
Alt 11-04-2010, 04:25
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben de egedeyim, arkadaş var benim dokuz eylülde anlatır durur. arada bir olan şey değil, devamlı olur durur bu tür olaylar. tahminim bir taraf kürt diğer taraf tgb. sidik yarıştırıp duruyorlar. hatta bir tanesinin bir gün bir parti binasında toplantılarına gittim, ele başı adamlar var bu öğrencilere gaz verip duruyorlar. "ezdirmeyin kendinizi, gerekirse kavga edin, hakkınızı savunun, zamanlamyı iyi yapın, gereğini yapın, toplu dolaşın, iyi haberleşin, vs.".şeklinde konuşmalar oluyor, parti il başkanı da bunlar arasında.
Alt 11-04-2010, 08:45
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Serdar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben de egedeyim, arkadaş var benim dokuz eylülde anlatır durur. arada bir olan şey değil, devamlı olur durur bu tür olaylar. tahminim bir taraf kürt diğer taraf tgb. sidik yarıştırıp duruyorlar. hatta bir tanesinin bir gün bir parti binasında toplantılarına gittim, ele başı adamlar var bu öğrencilere gaz verip duruyorlar. "ezdirmeyin kendinizi, gerekirse kavga edin, hakkınızı savunun, zamanlamyı iyi yapın, gereğini yapın, toplu dolaşın, iyi haberleşin, vs.".şeklinde konuşmalar oluyor, parti il başkanı da bunlar arasında.
siyasetçiler beceremeyince ünüverstelileri
kullanıyorlar. Yürüyün yavrum kim tutar sizi.
almayın okula polisi. askeri.
sendikalara gaz veriyorlar. 1 mayısı taksimde kutlayın.
Yürüyün aslan işçilerim kutlamaya Taksime.
Niye 1 mayıs Eminönünde kutlanamıyormu. Yoookkk olmaz illaki Taksim.

Amaç ney. Amaç ülkede karkaşa çıkarmak.
Bir yanda öğrencilere gaz. bir yanda işçilere gaz. Bir yanda sanatçılara gaz.
harkese bol bol gaz. :juggle:
Sora ne olacak peki. Hiç ne olacak. Sıkıyönetim ilan edelim.
gene karıştı bu Türkiye.
Alt 15-04-2010, 02:22
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

1 mayısın neden taksimde kutlanılmak istendiğine dair bir araştırma yapmanızı rica ederim sayın kim. zaten herkesin derdi ülkede karmaşa çıkarmak. kim hükümetin icraatlerine karşı çıkarsa kargaşa çıkarmaya çalışıyordur.
Alt 15-04-2010, 11:06
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1 mayısın neden taksimde kutlanılmak istendiğine dair bir araştırma yapmanızı rica ederim sayın kim. zaten herkesin derdi ülkede karmaşa çıkarmak. kim hükümetin icraatlerine karşı çıkarsa kargaşa çıkarmaya çalışıyordur.
1 Mayıs'ın neden Taksim'de kutlanılmak istediğini anlarım da, bakalım işçilerimiz, 1 Mayısı Taksim'de kutlamak isteyen sendikalarımız o gün ne yapacaklar? Kendilerine verilen şansı iyi kullanabilecekler mi?

Bekleyip görücez.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 16-04-2010, 22:16
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1 Mayıs gösterileri için Taksim'in işçi eylemlerine açılması, bu gösterilerin rahatlıkla egemenler nezdinde hükumet tarafından provoke edilerek, bir daha asla böyle eylemlere izin vermemeleri için halk avcılığı yapmaya benziyor, yoksa 20 kişilik bir öğrenci grubunu masumane bir istek için darp eden hükumetin böyle büyük bir eyleme izin vereceğini sanmıyorum.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera

Önerilen Siteler