PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Tartışması Karşıt Görüşler

troyya
13-04-2010, 16:36
http://www.youtube.com/watch?v=8Qj9RzIGRLU

bu birinci görüş

http://www.youtube.com/watch?v=Tyxt9I9f5cU

buda ikinci görüş...

.................................................. ..........................

devamlarını youtube da izleyebilirsiniz...bir biyolojici olarak 2.videodaki o sayın bilim adamlarının ne kadar terlediğini ve ara formlara kılıf uydurduklarını ne kadar acizlikle şahit oldum...

...........................

bırakın artık şu Allahsızlık evrimini bırakın.....daha ne kadar biyolojiyi red edeceksiniz daha ne kadar insan anatomisini red edeceksiniz...gülünç oluyorsunuz gerçekten...

müşkülpesent
13-04-2010, 16:54
Bir de konuya bilimsel yaklaştığınızı iddia ediyorsunuz.. Siz bilimsellikten, evrimi "allahsızlık"la betimleyebilmeyi mi anlıyorsunuz?

Bir de bırakın artık demişsiniz.. Neyi bırakalım ve neden? Siz söylediğiniz için mi? Birilerinin söylediklerine inanıp, bunu inanç haline sokan ve sonra işi tapmaya kadar götürenler sizlersiniz, biz sorgulamayı tercih ediyoruz. Onun için düşünen insana etki etmez sizin sözleriniz.

troyya
13-04-2010, 16:57
muskulpesent sorgula o zaman ve evrimi savunma git ateizmi savun...kuranı eleştir...benim sana soyleyecegim tek şey bu...sana labrotuvar sartlarını anlattım bir onceki konumda..araformlara gosterdikleri örneklere bak sıfır canlı...bu bunun atasıdır...ben bu kadar rezil bir yaklasık goremiyorum...evrimin savunulacak hiç bir yanı kalmadı...kolay gelsin size..bol evrimler diliyorum...

ben almim yeter...girmisim görmüşüm adamları..olayı biliyorum çok şükür...

saroz
13-04-2010, 18:19
Sayın Troyya,

Evrim sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?

Evrim teorisi hakkında konuşulması yerine, Ateizmin savunulmasını, Kuranın eleştirilmesini önerecek kadar, Evrim teorisinden rahatsız olmanızın nedeni nedir?

Sanırım Evrim teorisi, yaşama, geleceğe dair tüm iddialarınızın gerçekle bağlarını koparan, en güçlü bilimsel veriler içermesinden kaynaklanıyor.

Binlerce yıldır tüm dinlerin ortak hikayesi, Evrim teorisinin kanıtladığı gerçekler karşısında sadece bir masala dönüştü. Bu durum delirtiyor sizleri.

Kontrolsüzce hakaretleriniz, sanırım bu gerçekler karşısındaki çaresizliğinizden kaynaklanıyor.

Evrim teorisi masallarınızı yerle bir etti.

troyya
13-04-2010, 18:22
Sayın Troyya,

Evrim sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?

Evrim teorisi hakkında konuşulması yerine, Ateizmin savunulmasını, Kuranın eleştirilmesini önerecek kadar, Evrim teorisinden rahatsız olmanızın nedeni nedir?

Sanırım Evrim teorisi, yaşama, geleceğe dair tüm iddialarınızın gerçekle bağlarını koparan, en güçlü bilimsel veriler içermesinden kaynaklanıyor.

Binlerce yıldır tüm dinlerin ortak hikayesi, Evrim teorisinin kanıtladığı gerçekler karşısında sadece bir masala dönüştü. Bu durum delirtiyor sizleri.

Kontrolsüzce hakaretleriniz, sanırım bu gerçekler karşısındaki çaresizliğinizden kaynaklanıyor.

Evrim teorisi masallarınızı yerle bir etti.

sen evrimin e sini bilmiyorsun be kardeşim :) ne anlatayım ki sana saroz kardeşim...ne desem boş senin için...:) videoları bile izlememissin...

evrimin bir politika ürünü olduğunu önceki konuda yazdım...bir ricam ordaki yazıları okuda ondan sonra yaz bana...ve bende sana karsı antitez üreteyim...bu şekil beni karalayamazsın ki sen... atıp tutma bu sadece...

rica ediyorum bir oku onceki konumdaki yazımı...

saroz
13-04-2010, 19:00
Evrim bir kuramdır. Bilimdir.

Yaradılış iddiası ise politikadır. Sen politika yapıyorsun. Amigoluk yapıyorsun.

frodo
13-04-2010, 19:17
Troyya yine boyundan büyük iddialara dalmışsın.

troyya
13-04-2010, 19:48
Troyya yine boyundan büyük iddialara dalmışsın.

gercekleri soylemek huyumdur frodo...ha alırsınız almazsınız cok bir enterese etmiyor beni...:) saygımla frodo

troyya
13-04-2010, 19:54
Evrim bir kuramdır. Bilimdir.

Yaradılış iddiası ise politikadır. Sen politika yapıyorsun. Amigoluk yapıyorsun.

yine beni şaşırtamadın sayın saroz...kafamı dağlara vurcam bir günde atmasyon kafadan konuşmadığını...kardeşim yorumunu istemiyorum..ispat istiyorum ispat...izle videoları gör...modern biyolojiciler neden yorum yapıyolar sadece...harun yahyayı hiç sevmem bak...delinin biri o adam...ama diğer adamlar çatır çatır ispat yapıyolar...neden o sayın aslı hanım..bogazici universitesi molekuler biyoloji uzmanı kadın...neden ispatla gelmiyor...neden ağızlarının payını vermiyorda...mutasyonlar gibi komik bir olayla geçiştiriyor...

ara fosil yokda ondan...evrimin savunulcak hiç bir yanı yok...doc.dr ergi bey de random denklem diyor...:) siniri tepesine çıkmış...laf salatası yapıyor ama farkında değil...

ben isterdim ki ; o iki adam çıksaydı karşılarına...uyuz iki tane profesoru cıkarmıslar oraya ( bizimkilerden içi soyluyorum ) biri kağıttan okuyor diğeri de kem küm ediyor...ben isterdim ki diğer 2 adam çıksın o aslı ve ergi beyin karsısına...ama sizin aslı ve ergi istememişler...neden gösterecekleri ispatları yok...

izle videoyu gör....Vatan millet aşkına izle yaa....istiram ediyorum...tabi youtube dan izleyeceksin bu bölümler 1 bölüm değil...

Natan
24-04-2010, 16:52
yine beni şaşırtamadın sayın saroz...kafamı dağlara vurcam bir günde atmasyon kafadan konuşmadığını...kardeşim yorumunu istemiyorum..ispat istiyorum ispat

troyya kardeşim. İspat istiyosanız bilim insanlarına kulak vermelisiniz, Din adamlarına değil. Ben de şöyle böyle inancı olan bi insanım ama sizin başvurduğunuz yollara başvurmuyorum.O varlığı yaratmış ama nasıl yaratmış ? Üstelik evrimi kabul etmeniz sizi dinden de çıkarmaz ki! NEDEN mi? Tanrı varlığı öyle "okus pokus"la yaratmamış sonucuna varırsınız.

Ben şimdi anlatıcam ,lütfen zahmet olmazsa okuyun sonra siz karar verin hangi açıklama daha bilimsel diye .

Dünya yaklaşık 4 ,6 milyar yıl önce oluşmuş. İlk 4 milyar yıllık dönem ,sonraki dönemlerde oluşan çeşitliliğin hazırlığıyla geçer. Dünyanın Jeolojik tarihi ,ilk organizmanın ortaya çıkışı ve ilk tortullaşmalar ( ki belki biliyosunuzdur bi kaç farklı tortullaşma var ) olaylarıyla başlar. Bu tarihin satır başlarını da tüm jeolojik devirler boyunca gelişen ve çeşitlenen yaşam , toplu yokoluşla ,tortullaşma havzaları ,volkanizma derken metamorfizma ( fiziksel kimyasal değişim ) gibi olayların günümüdeki sonuçları oluşturuyor.

İlk 2 milyar yılda çekirdek ,manto ve kabuk oluşmuş ,bunların biririnden ayrılmasıyla da Dünya şekillenmiş. Bugünkünden 90 KAT daha yoğun ilkel bir atmosfer ve üç rengin gelişmesine izin verecek ilk ozon tabakası gelişmiş.

Soğuma evresinin ardından ,yerkürenin Ay'la etkileşime girmesiyle ilk manyetik alan çizgileri ortaya çıkar. Böylece ZARARLI IŞINLARIN önemli bir kısmını süzen etkili bir süzgecin devreye girmesiyle birlikte yeryüzünde sicaklık 100 C'nin altına düşer. Sicaklığın düşmesiyle birlikte suyun BUHARLAŞMASI sona erer.

Yoğun volkanik faliyetler sonucunda atmosfere salınan hidrojenin oksijenle birleşmesi de eklenince çukurlarda birimeye başlayan sular ,100 MİLYON yıl süren sağanak yağışlarla beslenerek okyanusları oluşturuyor.Böylece okyanuslarda YAŞAMIN ORTAYA ÇIKMASI için gerekli koşullar hazırlanmış.
Okyanusların kimyasal gelişiminde ,RNA'lar DNA'lar aminoasitler derken 3,5 milyar yıl önce organik gelişimde ilk organizmalar olan siyanobakteriler ortaya çıkmıştır.

http://bioweb.cs.earlham.edu/9-12/evolution/IMAGES/geologic.jpg

Sonraki 2 MİLYAR yıllık dönemde Dünyanın organik evrim dönemini teşkil etmiş. Biyosentez ,çeşitlenme ve gerçek çekirdekli ökaryotik hücrenin ortaya çıkışı ile organik evrimin önemli aşamaları gerçekleşmiş. Bundan önce vurgulanan dünyanın evrimiydi. Kırmızı alglerin ortaya çıkmasıyla mayoz üreme gerçekleşmeye başlamış. Böylece mitoz bölünmeyle birbirinin aynı canlılar üremesinden farklı bir üreme ortaya çıkarak 543 milyon yıl önceki "Kambriyen patlaması"nın aşamaları gerçekleşmiş.

Diğer yandan efendim , Bu organizmaların fotosentez etkinliğine bağlı olarak atmosferde önemli miktarda oksijen birikir. Buna bağlı olarak OZON TABAKASI KALINLAŞMAYA başlar. Volkani faliyetlerin de azalmasıyla okyanus , atmosfer kimyası da şekilenmeye başlar .

Ve neredeyse tüm aşamalar dünyanın jeolojik tarih kitabında yer alıyor.
Nesnel /olgusal / ilimsel açıklamalara gözler önüne seriliyor.

Bilim insanları anlatıyor. Kanıtlarla gösteriyor. Bilimde ianç değil, KANIT our bildiğiniz üzre ,değil mi! :)

Şimdi tüm fosil ve diğer kanıtları geçin , Allahu Teala "Ol dedi" ,okus pokus oluverd. Hem de altı günde ! Yada altı bin yıl diyelim, beyenmezseniz 6 milyon yıl olsun , aaaa, o da olmaz diyosanız iddanızı nesnel/olgusal olarak kanıtlasınız.

Siz bunların tersini "idda ederek" -kanıt göstermiyosunuz- Tanrıya da hakaret eder bi duruma düşüyorsunuz, Onu bilinmez bi sihirbaz yapıp ,yaratılışına da kafa tutuyorsunuz. :)

saygılarımla

taylan
30-04-2010, 13:05
Troyyanın sitesini inceledim. Hatta mutasyonlarla ilgili bölüme bir de soru ekledim.

Sayın Troyya evrime alternatif olarak tam anlamıyla yaratılışı mı öneriyorsunuz? Bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa sadece kuramın içindeki boşluklardan faydalanmaya çalışıyorsunuz?

cenker
10-05-2010, 11:47
maymundan mı ensesten mi gelmeyi tercih ederseniz dersen maymunu tercih ederim.ayrıca tüm dünyadaki insanlar yok olsa bile kızkardeşimle yatmam veya çocuklarımın birbirleriyle ilişkiye girmesini istemem.adem denen peygamber varsa bile dünyanın en iğrenç en ahlaksız insanıdır.
o değil de farzedelim evrim teorisi yanlış yalan.yaratılışcılara göre canlılar insanlar nasıl oluştu.beli zamanlarda belli yerlere mi gönderildiler yoksa pat diye hepsi aynı yerde aynı zamanda oluştu mu?dinazorlarla insanlar aynı ortamda bulundular mı?evrim teorisinin yanlış olması yaratılışın gerçek olduğu anlamına gelmez ki.yeteri kadar eleştiri yaptınız sıra sizde siz kendi teorinizi anlatın.mümkünse bilimsel dille olsun allah ol dedi olduyu kabul etmem şimdiden söylüyeyim.

samlihafiz
10-05-2010, 22:42
Evrim teorisini savunuan o kadar yazı ve konuşmacı gördüm, savunmayan o kadar yazar ilahiyatçı dinledim, fetullah hoca 1970 lerde hepsini toplasan solda "0" bırakacak bi konuşma yapmış, herkesin en az bir kere sonuna kadar dinlemesini dinlemesini şiddetle tavsiye ederim. ben ilk dinleyişmde şok oldum, ikinci de hayran kaldım.

Yorumlarınızı bekliyorum.

http://tr.fgulen.com/component/option,com_docman/task,doc_download/gid,1918/Itemid,84/

cenker
10-05-2010, 23:47
ilk mesajda link verilen sansürsüz programındaki evrimcilerle dincilerin tartışmasından bazı kısımları netde buldum.ibret olsun diye burda paylaşayım.
Yaratılışçı Bilim Adamlarından!!! İnciler (http://incememed.wordpress.com/2009/08/30/yaratilisci-bilim-adamlarindan-inciler/)

İrfan Yılmaz: Bunların ayrı türler olmadığı nerden belli?
Ergi Deniz Özsoy: Onlar zaten ayrı türler.
İrfan Yılmaz: “Çünkü dayandığı hadisin zayıf bir hadis olduğunu bilmiyordum!”(Yazmış olduğu biyoloji kitabında, 30 metrelik adem yazısı hakkında)
İrfan Yılmaz: “Al balığı, git laboratuvara, amfibiğe çevir bakalım hadi, hadi çevirsene”
Deniz Ergi Özsoy: ”Sen ışık hızına çıksana hadi”
Oktar Babuna: “Artık bilimsellikten konuşalım,bi kere allah var”
Yiğit Bulut: Sizce bu ara fosil mi?
Cihat Gündoğdu: Yarım organı var mı?
İrfan Yılmaz: Bakteri nereden geldi? bakteri nereden geldi söylesene onu sen?
Ergi Deniz Özsoy: Bakteri nerden geldi söyleyim mi sana? söyleyim mi nereden geldi? dinazorlarla
insanlar top oynuyordu, orada aradan çıktı…
Turan Güven: Başkalarının elde ettiği bilimsel verileri kullanarak onların papağanlığını yapmayın.
Ergi Deniz Özsoy: Yerçekimi kanununu siz mi buldunuz? Siz şimdi newton’un papağanlığını mı yapmış oluyorsunuz?
Turan Güven: Yaa eee şimdi ???
Ergi Deniz Özsoy:Ya sen biyoloji dersinde hücreyi, meydana gelişini bilimsel olarak nasil anlatıyorsun, bir söyle bize?
Turan Güven: Mükemmel olduğunu söylüyorum, anlatıyorum yani.
Ergi Deniz Özsoy: Bi böyle mükemmel, yakışıklı mitokondri falan diye biyoloji anlatılır mı ya?
İrfan Yılmaz: Bir tane insaflı evrimci diyor ki..
Ergi Deniz özsoy: İnsaflı evrimci diye birşey mi var ya??
İrfan Yılmaz: Var, Amerika’da tanıştım ben…
İrfan Yılmaz: Amerika’da yaratılışçılık var işte.

Ergi Deniz Özsoy: Amerika’da ortaöğretime sokulmuş bir tane yaratılışçılık örneği ver istifa edicem.

İrfan Yılmaz: Var. Kansas’taki mahkeme ne oldu?

Ergi Deniz Özsoy: Yaratılışçılık okutmak isteyenlerin aleyhine sonuçlandı.

İrfan Yılmaz: Tamam. Kaç tane eyalette okutulması için tartışma var!!! (tartışma mı var, okutuluyor mu karar ver)
Aslı Tolun: Mutasyon, tesadüf, kabul, falan…………
Adem Tatlı: Yaw bırak hiçbirşey tesadüfle oluşmaz. Sen buraya tesadüfen mi geldin,olur mu yaa…Bu felsefedir herkese göre değişir!!!
İrfan Yılmaz:Nasreddin Hoca’nın gökteki yıdızlar eşeğimin kuyruğundaki kıllar kadardır sözüne
inanmayan adama “inanmassan say” demiştir. siz evrimciler de aynı şeyi yapıyorsunuz.

Ergi Deniz Özsoy: siz eşeğin kılıyla uğraşıyorsunuz ben bilimle.

İrfan Yılmaz: Söyle bakalım, bu çay bardağı nasıl tesadüfen kupa olur.

Ergi Deniz Özsoy: Sen biyolog musun gerçekten http://s.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

İrfan Yılmaz: Vatandaşa anlat kardeşim hadi bunu. bakterinin nasıl oluştuğunu anlat.

Deniz Ergi Özsoy: Vatandaşa moleküler biyoloji mi anlatıcam şimdi?(3 dakika konuşma hakkıyla)
Ergi Deniz Özsoy: Yahu sen öğrencilere nasıl biyoloji anlatıyorsun bu halinle? Mükemmel hücre ne demek ya?

Turan Güven: Olduğu gibi anlatıyorum, olanı anlatıyorum ben. Mükemmeldir hücre diyorum.

Ergi Deniz Özsoy: aaa bakın ne tatlı yakışıklı mitokondri vardır mı diyorsun, ne mükemmel hücresi, neye göre
mükemmel.
Turan Güven : Evet örneğin ahtopot. mükemmel görür. Şu andaki bütün canlılar mükemmel canlılardır.

Ergi Deniz Özsoy: Yahu nerden biliyosun mükemmel gördüğünü? sana mı diyor? “aa bak ben buradan öyle bir
görüyorum ki oh oh ne güzel görüyorum” diye sana mı anlatıyor ahtopot.

cenker
11-05-2010, 00:15
Evrim teorisini savunuan o kadar yazı ve konuşmacı gördüm, savunmayan o kadar yazar ilahiyatçı dinledim, fetullah hoca 1970 lerde hepsini toplasan solda "0" bırakacak bi konuşma yapmış, herkesin en az bir kere sonuna kadar dinlemesini dinlemesini şiddetle tavsiye ederim. ben ilk dinleyişmde şok oldum, ikinci de hayran kaldım.

Yorumlarınızı bekliyorum.

http://tr.fgulen.com/component/option,com_docman/task,doc_download/gid,1918/Itemid,84/

kusura bakma 2.5 saat hocayı dinliyemem.15 dakika falan dinledim.ama ciddi çok komik fethullah hoca biyoloji hegel kant mutasyon islam tarihi peygamber darwin hadis lamark hepsini karıştırmış .bi ordan giriyo bi öbür taraftan çıkıyor.ilkokul mezunu olarak çok cesur iyi özgüven var.tamam arkadaş arasında forumlarda vb hepimiz ahkam kesiyoruz ama şahsen ben o kadar kişinin karşısına çıkıp vaaz veremem.biyolojidir tıptır genetiktir bu konularda uzman olmak lazım .yabanci literatürü takip etmek lazım.iyi kötü fosil bilim bilmek lazım.sabah erken kalkan bu kadar kolay ahkam kesmemeli bilimsel konularda.

errata
11-05-2010, 02:57
Çok ilginçtir, bir konu ne kadar akıl yürütme, düşünce fırtınası gerektiriyorsa bizim dindar kardeşlerimiz aklını kullanmayı, düşünmeyi o şiddette reddediyorlar. Zira aklını kullanmayı, sorgulamayı "şeytana uymakla" özdeşleştirmiş o kadar insan mevcut ki. Halbuki dindarların büyük bir kesimi gerçekte iyi de insanlar. Ne yazık ki birçoğu "bilgi olmadığında fikir üretilmeye çalışılmaması" gerektiğinden habersiz. Doğal olarak halen armutla Brad Pitt arasında ara geçiş formu arıyorlar.

"Fethullah Gülen hoca efendi hazretleri 1970'lerde evrim hakkında bir söylevde bulunmuş bilim adamları falan pertlemiş!" Vah ki ne vah!

Vah diyorum fakat bildiğim bir şey varsa oda bu evrim mevzusunun tüm dünya "dindarları" arasında bu şekilde kavranıldığıdır. Dini bütün kimseler, evrimin, "iyi okumuş ruhbanların" güzel ve sarsıcı sözleriyle yerle yeksan edilebileceğini düşünüyorlar. Elbette bu söylevleri çoğu zaman toplu halde dinlediklerinden "sürü psikolojisi" had safhada. Herkes "heh tamam işte evrim yok!" deyip kendini rahatlatıyor. Sonrası malum. Masallara ne oluyorsa o oluyor ve üç gün sonra tekrar evrimin olmadığını söyleyecek birileri aranıyor. Zira her an gözler önünde cereyan eden bir olguyu "reddiye masalları dinleyerek" unutmak, yok saymak kolay değildir.

Elbette evrimi ve birçok bilim dalını benimsemiş gibi yapıp mağarasının çeperlerini genişletmeye çalışan daha ileri görüşlü "dindarlar" da yok değil. Onlarda çeperi ha genişlettim, genişletiyorum derken kendilerini bir anda "inançsızlık" içerisinde buluyorlar. Sonrası malum kendi iç sesiyle psikolojik bir soğuk savaş.

"Gerçekten yok mu? Bazen varlığı mantıksız geliyordu zaten, hmmm. Ya madde! madde nasıl var oldu? Belkide var edilmedi? Ama kim nasıl big bang!@..^$#..."

Ne var ki güçlü bir inanırken inançsızlığı tatmak sizi, "yüzeysel bir ateist" olmaktan onlarca defa daha güçlü kılar.

Evrim var. Onu her an yaşıyoruz. Onu bilmek için yolun ne olduğu ya da ne olmadığı belli. Ya doğru yolu takip edersin ya da umursamazsın, zira evrimin nasıl işlediği normal bir vatandaş için "genel kültür" artırmaktan fazla bir şey değildir.

saygıyla.

acemi
11-05-2010, 15:07
yaratıcı düşüncesini zedeleyecek diye korkulara kapılıp bir gerçeği pas geçmeye çalışan dindarlar bu travmatik davranışlarını bir süre sonra vahşetle sürdürmeye çalışacaklar diye endişe duymaktayım.

dinlerde kendini bilim kadar hızlı geliştirseydi evrim tam olarak içselleştirebilecekti. (bunu başarabilen dindarlarda var!) ellerini çabuk tutmak zorunda oldukları pek çok konu var. bunlarla mücadele edebilmek adına olsa gerek; dünya dini oluşturma uğraşındalar. zira harun yahya bile siteleri ve kitapları aracılığıyla gerek yahudilik gerek hristiyalık için islamın çatısın altında yer açmaya çalışıyor.
buyrun tartışılmaya değer yeni bir konu; yahudi namazı. (namaskara benzerliği gözler önünde)
http://kitapehli.com/namaz.html

konudan uzaklaşmış gibi görünmekteyim ancak, bu başlıkta karşıt görüşlerden kasıt Harun Yahya görüşleri ve müritleri. en olmadı bir yakınsama yapıp Hy'nın evrim algısı kadar bu başlığı algılayabildiğimi belirteyim.

xcan
22-04-2011, 05:27
Sevgili Saroz kardeşim Troyaya kızmayın lütfen bildiğiniz gibi insanlar arasında doğum anamolileri vardır iki başlı vb. Yani farklı insanlar olabiliyor Siz troyanın kuyruğu olmadığını nereden bilebilirsiniz.Yada dokuz memesi olmadığını.Siz diyorsunuz İnsanın ve insansıların atası hominitlerdir fakat Troya hominitlere yakın hissetmeyebilir ne bileyim belkide tazmanya canavarını ata olarak görüyor ,sizin onun hislerine saygılı olmanıozı beklerdim.
Bütün forumlarda geziyor bu garip ve ses çıkarıyor Vuvuzela (http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQhgIwAA&url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2Fwiki%2FVuvuzel a&ei=M-ewTe_EO5bQ4waQqLCMDA&usg=AFQjCNFlbDq3W85zSet8SdWK8w3-ICbgpA)

gibi .İnsan düşünen hayvan olarak değerlendiriliyor evrim kuramınca Troya asla düşünmüyor Ne zamanki evrim ses çıkaran hayvan diyecek o zaman bende evrimin troyayıda içeren sağlıklı bir tanımı olduğuna inanıcam Troya sana hak verdim sen Aslan parcasısın .
Sen Muhammedin aslanısın.
Yürü Troya seni kimse tutamaz

xcan
26-04-2011, 00:59
Evrim kaeşıtlığımı dediniz
aşagıdaki yazıyı okumanızı öneririm sitede evrimi kanıtlayan yüzlerce belgeyede bakabilirsiniz
Alıntı
http://izmirdama.tr.gg/

http://img.webme.com/pic/i/izmirdama/bat6t1.jpg

wargrave
29-04-2011, 00:53
sen evrimin e sini bilmiyorsun be kardeşim :) ne anlatayım ki sana saroz kardeşim...ne desem boş senin için...:) videoları bile izlememissin...

evrimin bir politika ürünü olduğunu önceki konuda yazdım...bir ricam ordaki yazıları okuda ondan sonra yaz bana...ve bende sana karsı antitez üreteyim...bu şekil beni karalayamazsın ki sen... atıp tutma bu sadece...

rica ediyorum bir oku onceki konumdaki yazımı...

troyya

biyolojici olduğunu yazmışsın, ben de öyleyim. Paylaştığın videolardaki programları izledim, hatta Ergi Deniz Özsoy benim hocamdır, ders aldım kendisinden yani. Evrimi de çok iyi biliyorum,
hatta ilerleyip şunu söyleyeyim, sen bilmiyorsun bu konuyu. Senin adına üzüldüm açıkçası.

TUBA
12-05-2011, 17:56
eminim, evrimi inkar ederek biyolojiyi inkar ettiklerinin farkında bile değiller.inkar ettikleri biyolojiden de fayda sağlamaya çalışmasınlar.hastalandıklarında doktora gitmek yerine allahlarından el aman dilesinler.üstelik onlara sorarım;senin vücudunda sana faydası olmayan organlar vardır bunlardan biri apandisittir.senin allahın neden sana yararı olmayan hatta zararı olacak bir organ varetti?yoksa allah düşman mı,ya da yanlışlık mı yapmış (aaa pardon hatalı oldu yanlış yarattım)

DELİDEN KORKMAM CAHİLDEN KORKTUĞUM KADAR!!!

ateist.bakış
12-05-2011, 18:13
Evrimin karşıtlığı olmaz.
Site yönetimi bu konuda kesin ve net bir tavır koymalı.
Evrime karşıt fikir sunmak ile çocukların cinsel istismarı veya hırsızlık lehinde fikir sunmak aynıdır.

Bu tür saçmalıkları tamamen kesin ve net bir şekilde sona erdirin artık.

Bu kişilere iyi niyet göstererek evrimi anlatmaya çalışma şeklinde girdiğimiz mücadele onlar tarafından bu gerçeğin PAZARLAMASI yapılan bir ÜRÜN olarak algılanmasına yol açıyor.

Kaynaklar ortada.
İspatlar ortada.

Kesin doğruları tartışmaya açacaksak, o zaman tecavüz, hırsızlık, adam öldürme, gasp vb gibi suçların taraftarlarıyla, bu suçların doğru mu yanlış mı olduğu yönünde tartışmaya girelim.

ereninthenature
31-05-2011, 08:56
bu adamlar evrimi anlayamacak kadar nöronlarını kaybetmişler arkadaşlar bir daha izleyince anladım bu videoyu.bilimsel bir teorinin dinle, politikayla çürütülebileceğine inanıyorlar.adam bana faşizm var marx var bilmem ne anlatıyo.söyle bana %97'si benim genim olan bu maymun ne o zaman ta**ak mı geçiyo Allah bizle.canlıların %99.9'unun soyu tükenmiş.belkide o kadar mükemmel değilllerdir.on binlerce araform varken din b**kuna gözlerini yumuyolar.beyin yok beyin.hava gitmiyo.