|
yine beni şaşırtamadın sayın saroz...kafamı dağlara vurcam bir günde atmasyon kafadan konuşmadığını...kardeşim yorumunu istemiyorum..ispat istiyorum ispat
|
troyya kardeşim. İspat istiyosanız bilim insanlarına kulak vermelisiniz, Din adamlarına değil. Ben de şöyle böyle inancı olan bi insanım ama sizin başvurduğunuz yollara başvurmuyorum.O varlığı yaratmış ama nasıl yaratmış ? Üstelik evrimi kabul etmeniz sizi dinden de çıkarmaz ki! NEDEN mi? Tanrı varlığı öyle "okus pokus"la yaratmamış sonucuna varırsınız.
Ben şimdi anlatıcam ,lütfen zahmet olmazsa okuyun sonra siz karar verin hangi açıklama daha bilimsel diye .
Dünya yaklaşık 4 ,6 milyar yıl önce oluşmuş. İlk 4 milyar yıllık dönem ,sonraki dönemlerde oluşan çeşitliliğin hazırlığıyla geçer. Dünyanın Jeolojik tarihi ,ilk organizmanın ortaya çıkışı ve ilk tortullaşmalar ( ki belki biliyosunuzdur bi kaç farklı tortullaşma var ) olaylarıyla başlar. Bu tarihin satır başlarını da tüm jeolojik devirler boyunca gelişen ve çeşitlenen yaşam , toplu yokoluşla ,tortullaşma havzaları ,volkanizma derken metamorfizma ( fiziksel kimyasal değişim ) gibi olayların günümüdeki sonuçları oluşturuyor.
İlk 2 milyar yılda çekirdek ,manto ve kabuk oluşmuş ,bunların biririnden ayrılmasıyla da Dünya şekillenmiş. Bugünkünden 90 KAT daha yoğun ilkel bir atmosfer ve üç rengin gelişmesine izin verecek ilk ozon tabakası gelişmiş.
Soğuma evresinin ardından ,yerkürenin Ay'la etkileşime girmesiyle ilk manyetik alan çizgileri ortaya çıkar. Böylece ZARARLI IŞINLARIN önemli bir kısmını süzen etkili bir süzgecin devreye girmesiyle birlikte yeryüzünde sicaklık 100 C'nin altına düşer. Sicaklığın düşmesiyle birlikte suyun BUHARLAŞMASI sona erer.
Yoğun volkanik faliyetler sonucunda atmosfere salınan hidrojenin oksijenle birleşmesi de eklenince çukurlarda birimeye başlayan sular ,100 MİLYON yıl süren sağanak yağışlarla beslenerek okyanusları oluşturuyor.Böylece okyanuslarda YAŞAMIN ORTAYA ÇIKMASI için gerekli koşullar hazırlanmış.
Okyanusların kimyasal gelişiminde ,RNA'lar DNA'lar aminoasitler derken 3,5 milyar yıl önce organik gelişimde ilk organizmalar olan siyanobakteriler ortaya çıkmıştır.
Sonraki 2 MİLYAR yıllık dönemde Dünyanın organik evrim dönemini teşkil etmiş. Biyosentez ,çeşitlenme ve gerçek çekirdekli ökaryotik hücrenin ortaya çıkışı ile organik evrimin önemli aşamaları gerçekleşmiş. Bundan önce vurgulanan dünyanın evrimiydi. Kırmızı alglerin ortaya çıkmasıyla mayoz üreme gerçekleşmeye başlamış. Böylece mitoz bölünmeyle birbirinin aynı canlılar üremesinden farklı bir üreme ortaya çıkarak 543 milyon yıl önceki "Kambriyen patlaması"nın aşamaları gerçekleşmiş.
Diğer yandan efendim , Bu organizmaların fotosentez etkinliğine bağlı olarak atmosferde önemli miktarda oksijen birikir. Buna bağlı olarak OZON TABAKASI KALINLAŞMAYA başlar. Volkani faliyetlerin de azalmasıyla okyanus , atmosfer kimyası da şekilenmeye başlar .
Ve neredeyse tüm aşamalar dünyanın jeolojik tarih kitabında yer alıyor.
Nesnel /olgusal / ilimsel açıklamalara gözler önüne seriliyor.
Bilim insanları anlatıyor. Kanıtlarla gösteriyor. Bilimde ianç değil, KANIT our bildiğiniz üzre ,değil mi!
Şimdi tüm fosil ve diğer kanıtları geçin , Allahu Teala "Ol dedi" ,
okus pokus oluverd. Hem de altı günde ! Yada altı bin yıl diyelim, beyenmezseniz 6 milyon yıl olsun , aaaa, o da olmaz diyosanız iddanızı nesnel/olgusal olarak kanıtlasınız.
Siz bunların tersini "idda ederek" -kanıt göstermiyosunuz- Tanrıya da hakaret eder bi duruma düşüyorsunuz, Onu bilinmez bi sihirbaz yapıp ,yaratılışına da kafa tutuyorsunuz.
saygılarımla