PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben ve kıssadan hissem

emperrordiablo
19-04-2010, 22:43
Hiç bir zaman hiç bir dine kendimi ait hissetmedim ama bazı müslüman arkadaşlar kendi bağnazlıklarını karşı tarafta da aradıkları ve kendi kalıplarının içine bizi de sığdırmak istedikleri için,ateizm'e de bir din gözü ile bakıyorlar,varsın onların dediği olsun...Ben doğduğumudan beri hiç bir zaman ne içimde ne dışımda tanrı denilen şeyi bir türlü hissetmedim,safkan bir ateistim :D sonradan olma değil,yalan yok çok ciddiyim bu söylediklerimde.Ta orta okulda başlamıştı hocalar ile kavgam...Toplum ve sıradanlıkları ile ilk savaşım...

Ama şimdilerde ise bir dine sempatim var :D sonradan olma bir dindar olabilir miyim?Acaba bilmiyorum.Olmadığına emin olduğum bir varlığa sempati besliyorum,aslında hepimizde kısmen vardır.Kimilerimiz spider man'i , Hulk'u Superman'i yada daha entellektüel olanlarımız prometeyi unicorn'u falan sevmiyormuyuz...Onun gibi bir şey belki de eğer illaki bir inanç sistemi seçmem gerekse idi,Bakunin'in de dediği gibi insanoğlunu isyanla tanıştıran ilk imgeyi seçerdim...Yani Öz Babam olarak gördüğüm imgeyi belki de Anthon Lavey bunun öncüsü idi yani Şeytanı...Satanist ateist bu oluyor heralde ;)

evrensel-insan
19-04-2010, 23:11
Saygideger emperrordiablo;

Hikayen icin, tesekkurler.

Neden herhangibir dine ihtiyac duyuldugunu hic dusundun mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

emperrordiablo
20-04-2010, 02:59

Hikayen icin, tesekkurler.

Neden herhangibir dine ihtiyac duyuldugunu hic dusundun mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Elbette.Evrensel_İnsan...Elbette.

Sıradan ama yanlış insana sorulmuş bir soru diye düşünüyorum...Hiç ihtiyac duymadığım bir şeye neden ihtiyaç duyulduğunu soruyorsun :) Doğal bir mizah çıkıyor ortaya...Ama sana vereceğim yanıt mizahi olmayacak sırf sen okuyacaksın diye,yoksa bir çok okuyacağını bildiğim insan için :) Çok güzel şeyler yazabilirdim...Bu mizahın durumdan vazife çıkarması,hiç bir espri yapılmadan daha ortada duran kendiliğinden espridir...Umarım anlıyorsun.

Neyse soruna geleyim...Kuşkusuz din olgusu şu an bildiğimiz hali ile birden peydah olmadı yer yüzünde.Ama ilk çıkışında ki sebepleri şu an irdelememiz gereksiz bence...Bir insan ateşe neden tapar,falan filan gibi.Çünkü şu an ki din o kadar basit temellerle ayakta durmuyor yer yüzünde.Paralelinde bir çok kavram getiriyor etinden ve sütünden faydalanabileceğin.Bizden sizden olma durumu,mesela?Hayatı algılayış biçimini şekillendirdiğin kitlelerin yönetimsel kolaylığı mesela...Gibi din bu yüzden var anlıyorsundur yazdığım herşeyi tek potada eritirsen beni anlamak daha da kolaylaşır senin açından...

evrensel-insan
20-04-2010, 03:10

Seni gayet net ve acik algiliyorum, merak etme.

Yalniz, ben bu soruyu; nihilist olarak, tum etiksel ve yaratilissal degerlerini sifirlamis ve bireyci akilciligin gucu sayesinde, sirf kendi cikari icin, baskalarina her turlu insanlikdisi dusunce ve davranis uygulayan bir zihniyet yerine; dinine ve korkusuna bagli olarak, sahiplendigi etiksel ve yaratilissal degerlere sahip cikarak; baskalarina insanlikdisi bir dusunce ve davranis uygulama zihniyetine sahip olmayan bir dindari tercih ederim. (Burada cihad icin savasan, teroristleri veya radikalcileri degil; normal bir dindari dile getirdim)

Saygilarimla;
evrensel-insan

emperrordiablo
20-04-2010, 03:20
Elbette bu konu da seninle hem fikirim,bu yüzden zaten,hiç bir inançlı ile ateist olma durumu üzerine felsefe yapmıyorum,Dediğin gibi bir dindar başım üstünedir,banane O'nun bireysel huzuru nasıl bulup kendisini nasıl kandırdığından...İnancını elinden neden almak gibi bir gayretim olsun ki?Yaşasın gitsin.O'nun sorunu ...Ama bu foruma girip de inatla evrim mevrim hikaye deyip bilimsel kürsülere kafa tutan aklı evveller için samimiyet aramıyorum ve lafımı esirgemiyorum,benim ki bir dayatma değil onların ki bir dayatmadır esasen,biz inanıyoruz kendimizi kandırıyoruz sende kandıracaksın şeklinde...Benim isyanım bu dayatmaya..

Çünkü kendi inanç sistemlerine en ters şeyin karşısında bile kendilerini savunabilecek(Şeytanın mesela) mantığa ve zekaya bence sahip olmayan insanlar bunlar,şükürcü ezberci insanlar...

evrensel-insan
20-04-2010, 03:24

Bilimsellik ile inancsalligin farkini koyan da zaten budur. Cunku bilim ve bilimsellik, BILDIRIR, BELIRTIR ve ORTAYA KOYAR. Bu nu da deney, gozlem ve bulustan soyut teorisini ureterek yapar.

Deneyi, gozlemi ve bulusu olmayan yaratilissal kokenin, zaten bilimin konusu olmasi ve bilimsel olmasi beklenemez.

Konu felsefenin konusudur ve felsefenin varlik konusunu isleyen metafizik dalinin ideolojik inancsal dogrularinin ve bunlarin kendi aralaridaki tartismasinin konusudur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

emperrordiablo
20-04-2010, 03:36
Evrim tartışmasına da bakarsan zaten ara form ile ilgili olan ...Bir çok yerde dile getirdim ben benzeri bir şeyi,dedim ki size lazım olan evrim teorisi ya da biyoloji değil size gereken inanç felsefesi aslında kendi ellerinde tutmaları gereken silahı onlara gösterdim ama ciddiye alınmadım,bazı beton fikirliler hala evrim ateistlerin temel dayanağıdır diyor sanki tüm ateistler biyolog?Bakın Turan Dursun kitaplarına acaba kaç satır ve cümlesinde evrim ve biyoloji vardır?İlhan Arsel'de Aziz Nesin'in kendini ifade ettiği kaç röportaj yada söyleşi de ?Bir tek Dawkins kitaplarında bunu bir hayli görürsünüz ki talihsizlik işte adam biyolog ne yapalım yani...

evrensel-insan
20-04-2010, 03:48

Tabi ki, evrimin bir bilim oldugu ve bilimselligiyle (ki burada eistemolojinin ustune cikip, spekulatif bir teori ortaya atmamak gerekir), yaratilissal olumlu ve olumsuz herhangibir yanasimin, bir ideolojik inancsal dogru oldugu farkini algilamak bir bilinc ve farkindalik isidir.

Teist bilinc duzeyindeki bir kisinin, bu farki algilamasini beklemek ise; mantiksal degildir.

Cunku onun dunyasi, sadece yaraticisi ile sinirlanmistir. Dolayisiyle, her konuya bakis acisi, yaratilissal olacaktir ve bu dogaldir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

insan_olmak
20-04-2010, 23:56
Ruhani Satanizm'i araştırmanızı öneriyorum sayın emperrerordiablo

eminim çok farklı şeyler öğreniceksinizdir:)

saygılarımla

TurkceRap
21-04-2010, 03:44
Ruhani Satanizm'i araştırmanızı öneriyorum sayın emperrerordiablo

eminim çok farklı şeyler öğreniceksinizdir:)

saygılarımla

Ben de soracaktım arkadaşa, ruhani satanizme ilgi duyup duymadığını, isabet olmuş...

emperrordiablo
21-04-2010, 18:09
Ruhani satanizmi araştır derken arkadaşlar ne demek istemişler anlamadım,fakat benim yanlış anlaşıldığım kesin...Dünya üzerinde Lavey bana daha yakın olan bir adam olsa da sonrasında peşinden gidenler ruhani satanistler olmuştur lakin lavey'in ateist olduğu bir gerçek.Karşı çıkmayışı ise kendi sorunu olmasına karşın bu oluşuma karşı çıkmamak anti teist mantığı ile düşmanımın düşmanı dostumdur şeklinde yaklaşmak gibi olur.Benim aradığım bu değil.Türkiyede ki yansımalarına da baktım.Ruhani Satanizmin fakat gene benim ön gördüğümden uzak noktada insani temelli bir takım sistemler yaratılmaya çalışılmış , gel gör ki ben buna inanmıyorum,Şeytan kaosun kendisidir.Şeytanı iyi anlamak için bir rehber bir ara yüz yada meditasyon inisasyon falan filan gibi saçmalıklara demonlara angellara :D ya da cinlere gerek yoktur.O yanında ise teorik olarak bu yaratıklar zaten senden korkmalıdır o yanında değilse zaten meditasyonla onu kendine çekemezsin artı ekstra skill puanları toplayamazsın.Bu senin içinde olandır...Şeytan senin öz benliğinde her zaman varolandır.Kuran'ın dediğinin aksine sana şah damarından daha yakın olan şeytandır.Bireysel mutluluğunu nasıl yakalayacağını senden daha iyi kim bilebilir?Bu pozitivist yaklaşımlar,bir takım kültler ve ritüeller ile yapılamaz.Ruhani satanizmin özellikle Türkiye ayağına büyük bir şüphe ile bakıyorum,çünkü şeytan isyandır.Ama bu adamların yaptığı sisteme bir kuzu daha katıp sağmal mantıkla fayda sağlamaya çalışmaktır.İsyan ama bunu kabul düzeyinde zekice planlayarak yapabileceğin bir isyan ve her insanın isyanı aynı zamanda kendi aydınlanma hikayesi olmalıdır.Zeki olacaksın bir kere en başta dolayısı ile mürid değil yandaş arayacaksın en başta...Şeytanı anlamak için ruhanistlere de ihtiyacım yok ;)Benim kafamda ki ile onların yarattığının da bir ilgisi yok ben kusursuz bir sistem düşmanıyım,istediğim yeni bir sistem değil.Şeytanın sevgisini ve sistemsiz bir yaşamın insanın öz doğası olduğunu anlatmak.Ben fikirsel ve mizahi paylaşımlarla ,mümin denilen kesimin inancını başlarına çalıp ,gerçekte kimin haklı olduğunu dünyaya göstermek istiyorum lakin bunu yaparken hikayede ki kahramanların hayal ürünü olduğu gerçeğinden taviz vermeden ama onları kendi inanç sistemleri içinde mat edebileceğimi düşünüyorum hepsi bu...Bu gücü kendinde bulursan şeytanı yanına almışsın demektir ;) O'nun istediği de bu değil mi idi_?Tanrıya isyan sebebi...Al işte o tanrıya ben de isyan ediyorum...Çünkü fikirsel yaratıcım düşünsel atam,yani belki de biyolojik değilse bile öz babam Şeytan,Öz annem Lucifer...

İlhamını aldığı herşeyin temelinde bu vardır insanoğlunun,yeter ki sisteme kabul düzeyinde sahtekar erdemlerle bezememiş olsun üstünü başını...Gerçek tanrı seni cennetinden kovan değil varlığına anlam kazandıran düşünselliği sana veren olmalıdır bence...Bu yüzden.Ruhanistlerin çabası komik ve yüzeyseldir.En başta kendilerinin taptığı varlığa hakaret eder gibi bir eylem içindeler.En sevdiği günahı kibir olan biri tapılmayı ister,kullanmak için,ama unutmayın herkez kendini anlayanı sever...Ben onu anlamaktan yanayım...Kibir en sevdiğim günah...Neden tapayım ki?Hangi felsefi temelle olursa olsun_?

Babam benimle ;) her yeteneğimde ve zekamın her bir ateş zerresinde O'nu hissedebiliyorum...

O zaman ruhanilerin ruhları benim için sadece sabah kahvaltısı olabilir...

Yani kısacası;sorunuzun cevabı:
Onlar bana ilgi duysun ben neden onlara ilgi duyayım ki?Belki de az kurcalasak altından islamı yıpratmak çabasında ki ekümenikler ya da kim bilir CIA belki de mossad çıkar bunların...Gereksiz bir oluşum,samimiyetten uzak...Şeytan allah kadar aptal değildir,kendini izah etmek için bir arayüz ve 40 şekle getirebilecek cümleler kursun ve onu bir başkasına aktaracak bir aracı kullansın.Şeytan bizimle,her birimiz istersek O'nun peygamberleri olabiliriz.Mucize ellerimizin içinde yaratmayı bilirsek...

insan_olmak
21-04-2010, 18:28
lavey'nin peşinden ruhani satanistler değil laveyn satanistler gitmiştir.

ruhani satanizm sümere dayanır laveyn satanizmi de lavey kurmuştur.

birde lusifer'in dişi olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

emperrordiablo
21-04-2010, 23:15
Yav müminler kadar kolay sorular sorsanıza kardeşim ata sözünü tam oturtmadık ki daha :D dur hele :) Lucifer'in cinsiyeti ile ilgili açıklama yapacağım ama uzun olacak şu an vaktim yok,fakat lavey ve satanizmi ile ilgili şunu söyleyeceğim,Ruhani Satanizm'in sümerlere dayanan kültü bizim bildiğimizden farklı tanrılar üzerine gelişen bir külttür.Ama ben lavey kendi kültünü oturttuktan sonra peşinden gitmiş olan ve buna ateizmin ötesinde mistik boyut da katmaya çalışan bazı farklı varyasyon daki satanistleri kast ederek söyledim.Yani hem laveyci hem ruhani ve mistik bakan satanistler vardır.Hala da vardır.Özellikle bu kültün Türkiye üzerinde ki düşünseli göz önünde tutulursa.Hem laveyci hem ruhani satanist olamazsınız sebebi aşikardır...

emperrordiablo
22-04-2010, 12:31
Geldim gene ben :) Tekrar özetleyim de , Lavey'in peşinden gitmiş ama ruhani bir takım yeteneklere inanmış ayrı bir kült vardır,bu kültün değişik ve efsaneleşmiş hallerinden biri en özgün örneklerinden mesela Constantine filminde geçer.Benzeri şematik olaylar ama Lavey'in Black Bible'ı örnek alınarak işlenir.Oysa Lavey'in kitabı çok sade ve net doktrinler yumağıdır,size güç vermez büyü öğretmez,bu öğreti aslen sümerlere dayanır,büyü kültü üzerinden güç edinimi vs...Ben bunlara inanmıyorum da hristiyanlığın anti christ kısmını sümer ve eski efsanelerin büyülerini sentezleyip yaratılan şeye aslen benim gördüklerimde ruhani satanizm denmiş,adam mesela eşcinselliği teşvik etmiyor ama seçim senin diyor nasıl zevk alırsan öyle yaşa?Bu hristiyanlık açısından günah olan bir şeyi helal kılma çalışması bir yandan da diyor ki inisasyon meditasyon olmadık güçlere kavuşursun...Yok öyle bir şey!...İki farklı kültü tek potada eritmek bu...

Lavey'e rağmen ruhanistler peşinden gitmiş ama lavey de buna ses çıkarmamıştır dedim,birebir müridlerinden değil,yarattığı kültün takip edilişinden yana umarsız davranmıştır anlamında idi.Ama ne mantıkla bunu yaptı bilemem.Bunu demek istemiştim.

Lucifer'in cinsiyetine gelince eski Pagan inanışlarında venüsün o olduğuna inanılır aynı venüsün yunan mitolojisinde ki karşılığı gene kadındır.Ezekielin içinde geçen bir parafta ,kendi grubumda da yer verdiğim bir parafda da Lucifer sözcüğü birebir geçerek Edende,Tanrının bahçelerinin en güzel yaratığı olduğu mücevherat kullandığı belirtilir.Şeytan kavramı genel anlamı ile eril düşünülse de meleklerin cinsiyeti olamayacağından aslında ben cinsiyeti dişilik , doğurganlık gibi bir vasfı olduğuna inanmıyorum,o inanç mantığı içerisinde de yoktur şeklinde yorumlamak en mantıklısı olabilir.Lakin eril de diyemezsiniz ben sadece bir kelime oyunu yaparak düşünsel yaratıcım ve fikir babam şeytan annem ise lucifer dedim lucifer yerine diablo da diyebilirdim,ama lucifer de dişiliği çağrıştıran şeyler yukarda yazdıklarım.Yani anne sözcüğünden kastım anaç yada doğurgan bir dişilik değil fikirsel ilham kaynağı idi anne dişildir bu yüzdne buna daha çok yakışacağını düşündüğüm Lucifer'i kullandım...Saygılarımla...