Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-04-2010, 22:43
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ben ve kıssadan hissem

Hiç bir zaman hiç bir dine kendimi ait hissetmedim ama bazı müslüman arkadaşlar kendi bağnazlıklarını karşı tarafta da aradıkları ve kendi kalıplarının içine bizi de sığdırmak istedikleri için,ateizm'e de bir din gözü ile bakıyorlar,varsın onların dediği olsun...Ben doğduğumudan beri hiç bir zaman ne içimde ne dışımda tanrı denilen şeyi bir türlü hissetmedim,safkan bir ateistim sonradan olma değil,yalan yok çok ciddiyim bu söylediklerimde.Ta orta okulda başlamıştı hocalar ile kavgam...Toplum ve sıradanlıkları ile ilk savaşım...

Ama şimdilerde ise bir dine sempatim var sonradan olma bir dindar olabilir miyim?Acaba bilmiyorum.Olmadığına emin olduğum bir varlığa sempati besliyorum,aslında hepimizde kısmen vardır.Kimilerimiz spider man'i , Hulk'u Superman'i yada daha entellektüel olanlarımız prometeyi unicorn'u falan sevmiyormuyuz...Onun gibi bir şey belki de eğer illaki bir inanç sistemi seçmem gerekse idi,Bakunin'in de dediği gibi insanoğlunu isyanla tanıştıran ilk imgeyi seçerdim...Yani Öz Babam olarak gördüğüm imgeyi belki de Anthon Lavey bunun öncüsü idi yani Şeytanı...Satanist ateist bu oluyor heralde
Alt 19-04-2010, 23:11
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger emperrordiablo;

Hikayen icin, tesekkurler.

Neden herhangibir dine ihtiyac duyuldugunu hic dusundun mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-04-2010, 02:59
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Hikayen icin, tesekkurler.

Neden herhangibir dine ihtiyac duyuldugunu hic dusundun mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Elbette.Evrensel_İnsan...Elbette.

Sıradan ama yanlış insana sorulmuş bir soru diye düşünüyorum...Hiç ihtiyac duymadığım bir şeye neden ihtiyaç duyulduğunu soruyorsun Doğal bir mizah çıkıyor ortaya...Ama sana vereceğim yanıt mizahi olmayacak sırf sen okuyacaksın diye,yoksa bir çok okuyacağını bildiğim insan için Çok güzel şeyler yazabilirdim...Bu mizahın durumdan vazife çıkarması,hiç bir espri yapılmadan daha ortada duran kendiliğinden espridir...Umarım anlıyorsun.

Neyse soruna geleyim...Kuşkusuz din olgusu şu an bildiğimiz hali ile birden peydah olmadı yer yüzünde.Ama ilk çıkışında ki sebepleri şu an irdelememiz gereksiz bence...Bir insan ateşe neden tapar,falan filan gibi.Çünkü şu an ki din o kadar basit temellerle ayakta durmuyor yer yüzünde.Paralelinde bir çok kavram getiriyor etinden ve sütünden faydalanabileceğin.Bizden sizden olma durumu,mesela?Hayatı algılayış biçimini şekillendirdiğin kitlelerin yönetimsel kolaylığı mesela...Gibi din bu yüzden var anlıyorsundur yazdığım herşeyi tek potada eritirsen beni anlamak daha da kolaylaşır senin açından...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 20-04-2010, 03:10
Kıdemli Üye

Seni gayet net ve acik algiliyorum, merak etme.

Yalniz, ben bu soruyu; nihilist olarak, tum etiksel ve yaratilissal degerlerini sifirlamis ve bireyci akilciligin gucu sayesinde, sirf kendi cikari icin, baskalarina her turlu insanlikdisi dusunce ve davranis uygulayan bir zihniyet yerine; dinine ve korkusuna bagli olarak, sahiplendigi etiksel ve yaratilissal degerlere sahip cikarak; baskalarina insanlikdisi bir dusunce ve davranis uygulama zihniyetine sahip olmayan bir dindari tercih ederim. (Burada cihad icin savasan, teroristleri veya radikalcileri degil; normal bir dindari dile getirdim)

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-04-2010, 03:20
Üye

Elbette bu konu da seninle hem fikirim,bu yüzden zaten,hiç bir inançlı ile ateist olma durumu üzerine felsefe yapmıyorum,Dediğin gibi bir dindar başım üstünedir,banane O'nun bireysel huzuru nasıl bulup kendisini nasıl kandırdığından...İnancını elinden neden almak gibi bir gayretim olsun ki?Yaşasın gitsin.O'nun sorunu ...Ama bu foruma girip de inatla evrim mevrim hikaye deyip bilimsel kürsülere kafa tutan aklı evveller için samimiyet aramıyorum ve lafımı esirgemiyorum,benim ki bir dayatma değil onların ki bir dayatmadır esasen,biz inanıyoruz kendimizi kandırıyoruz sende kandıracaksın şeklinde...Benim isyanım bu dayatmaya..

Çünkü kendi inanç sistemlerine en ters şeyin karşısında bile kendilerini savunabilecek(Şeytanın mesela) mantığa ve zekaya bence sahip olmayan insanlar bunlar,şükürcü ezberci insanlar...

Alt 20-04-2010, 03:24
Kıdemli Üye

Bilimsellik ile inancsalligin farkini koyan da zaten budur. Cunku bilim ve bilimsellik, BILDIRIR, BELIRTIR ve ORTAYA KOYAR. Bu nu da deney, gozlem ve bulustan soyut teorisini ureterek yapar.

Deneyi, gozlemi ve bulusu olmayan yaratilissal kokenin, zaten bilimin konusu olmasi ve bilimsel olmasi beklenemez.

Konu felsefenin konusudur ve felsefenin varlik konusunu isleyen metafizik dalinin ideolojik inancsal dogrularinin ve bunlarin kendi aralaridaki tartismasinin konusudur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 20-04-2010, 03:36
Üye

Evrim tartışmasına da bakarsan zaten ara form ile ilgili olan ...Bir çok yerde dile getirdim ben benzeri bir şeyi,dedim ki size lazım olan evrim teorisi ya da biyoloji değil size gereken inanç felsefesi aslında kendi ellerinde tutmaları gereken silahı onlara gösterdim ama ciddiye alınmadım,bazı beton fikirliler hala evrim ateistlerin temel dayanağıdır diyor sanki tüm ateistler biyolog?Bakın Turan Dursun kitaplarına acaba kaç satır ve cümlesinde evrim ve biyoloji vardır?İlhan Arsel'de Aziz Nesin'in kendini ifade ettiği kaç röportaj yada söyleşi de ?Bir tek Dawkins kitaplarında bunu bir hayli görürsünüz ki talihsizlik işte adam biyolog ne yapalım yani...

Alt 20-04-2010, 03:48
Kıdemli Üye

Tabi ki, evrimin bir bilim oldugu ve bilimselligiyle (ki burada eistemolojinin ustune cikip, spekulatif bir teori ortaya atmamak gerekir), yaratilissal olumlu ve olumsuz herhangibir yanasimin, bir ideolojik inancsal dogru oldugu farkini algilamak bir bilinc ve farkindalik isidir.

Teist bilinc duzeyindeki bir kisinin, bu farki algilamasini beklemek ise; mantiksal degildir.

Cunku onun dunyasi, sadece yaraticisi ile sinirlanmistir. Dolayisiyle, her konuya bakis acisi, yaratilissal olacaktir ve bu dogaldir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 20-04-2010, 23:56
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ruhani Satanizm'i araştırmanızı öneriyorum sayın emperrerordiablo

eminim çok farklı şeyler öğreniceksinizdir

saygılarımla
Alt 21-04-2010, 03:44
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ruhani Satanizm'i araştırmanızı öneriyorum sayın emperrerordiablo

eminim çok farklı şeyler öğreniceksinizdir

saygılarımla

Ben de soracaktım arkadaşa, ruhani satanizme ilgi duyup duymadığını, isabet olmuş...

Önerilen Siteler