PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : V

Aynalı
27-05-2010, 00:53
V

Karşınızda basit bir vodvil gönüllüsü var.Vicdanının hem kurbanı hemde katili olarak savaşan bir gönüllü.Yüzümdeki bu maske vasat bir görüntü yaratmak için varolan kostüm parçası değildir.Herneyse.Bu görüntü geçmişin vahim vesaitlerinden çıkmış,vahşete karşı koyan birinin görüntüsüdür.Bu,kokuşmuş bir trenin aşağılık veba saçan uşaklarına karşı vakurla karşı koyan biridir.Verilecek tek karar intikamdır.Bir kan davası ve bir amacı var,boşuna değil.Değerler ve dürüsütlük vakti geldiğinde kazanacak ve zulüm son bulacak biliyorum.
Sapkın, eski niyetler bile kutsal kitaptan çalınırken, ben en çok şeytanı oynarken aziz gibi görünürüm.
Korku, bu hükümetin esas aracı haline geldi.
Bu maskenin altında etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var. Ve fikirlere kurşun işlemez.
Tanrı gibi ben de işimi şansa bırakmam ve rastlantıya inanmam.
Verilecek tek karar intikamdır. Bir kan davası, ve bir amacı var boşuna değil. Değerler ve dürüstlük vakti geldiğinde kazanacak, ve zulüm son bulacak biliyorum.
Ama Sabret Bu müzik adalet için çalacak ve ben bu konçertoyu bizden alındığı günlere ithaf ediyorum ve adalet gözettiğini sanan sahtekarlara tabiki.
Çalmak malın sahibinden olur. eleştirenden çalamazsın, benim yaptığım sadece temizlemekti..
İnsanlar hükümetlerinden korkmamalı, hükümetler insanlarından korkmalı.
Binalar semboldür, yok etmenin bir sembolü. Sembollere insanlar güç verir, tek başına semboller anlamsızdır, ama yeterli sayıda insanla, binaları(sembolleri) havaya uçurmak dünyayı değiştirir.
Şiddet iyi yönde kullanılabilir.
Ve sen bütün alçaklığını ortaya çıkardın ve yine sen kutsallığı kullanarak eziyet ettin. Aziz kılığına girerek şeytanın rolünü üstlendin.
Gerçeklerin gücünü bildiğim sürece kainatı bile fethedebilirim...
İnsanlar hükümetlerinden değil, hükümetler insanlardan korkmalıdır...
Raslantı diye bir şey yoktur.Raslantı aldatmacası vardır.
Tanrı yağmurdadır.
Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken politikacılar yalanlarla gerçekleri örter.
Çünkü o haklıydı. Bu ülkenin şu anda bir binadan fazlasına ihtiyacı var. Bu ülkenin umuda ihtiyacı var.
V For Vendetta filminden bir kaç söz alıntıdır.

prometheus4517
27-05-2010, 03:25
muhteşem film muhteşem sözler. bazı cümlelerde, Sir Thomas More un ütopyasından esinlenilmiş, bazılarında Declaration of Independence dan. Çok beğeniyorum

arkhetip
08-06-2010, 02:33
V for Vendetta filminin sahneye taşıdığı karakter Guy Fawkes dır. Guy Fawkes İngiliz tarihinin en büyük vatan haini olarak adlandırılır. Zira, İngiliz Parlamento Binasını, o yılki-her sene ekim ya da kasım ayında tekrarlanan aristokrasi zirvesinde havaya uçurmaya karar vermiştir. ingiltere'de her yıl 5 kasım günü Guy Fawkes şenliği düzenlenir ve adamın kuklaları yakılırmış. Politik olmaktan ziyade eğlence kültürürünün bir parçası haline gelmiş Guy Fawkes günü.

Guy Fawkes ilgimi çekmiştir hep, lakin güzel adamdır yeri gelmişken paylaşayım istedim.

naper
08-06-2010, 11:20
Çok iyi bir filmdi..Çok kez izledim...

Nova
08-06-2010, 13:50
hmm dedikodumu yapıyorlar yahu...

Tek geçerim :D

earthling
08-06-2010, 21:17
http://vimeo.com/1984627
kinetik typografisini de begenirsiniz

VraeL
08-06-2010, 22:10
hmm dedikodumu yapıyorlar yahu...

Tek geçerim :D

Ehueh :DNova bunların alasını söylüyor forumda, bunlar birşey mi :p

Film gerçekten güzeldir. Filmde başrol oyuncumuz saf aksanlı ingilizce konuşur, öyle bir konuşur ki insanın ingilizce öğrenesi gelir, en güzel örnek için başroldeki kahramanın "tvden tüm yurda sesleniş" sahnesine bakabilirsiniz.