Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-05-2010, 00:53
Aynalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aynalı Aynalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart V

V
  • Karşınızda basit bir vodvil gönüllüsü var.Vicdanının hem kurbanı hemde katili olarak savaşan bir gönüllü.Yüzümdeki bu maske vasat bir görüntü yaratmak için varolan kostüm parçası değildir.Herneyse.Bu görüntü geçmişin vahim vesaitlerinden çıkmış,vahşete karşı koyan birinin görüntüsüdür.Bu,kokuşmuş bir trenin aşağılık veba saçan uşaklarına karşı vakurla karşı koyan biridir.Verilecek tek karar intikamdır.Bir kan davası ve bir amacı var,boşuna değil.Değerler ve dürüsütlük vakti geldiğinde kazanacak ve zulüm son bulacak biliyorum.
  • Sapkın, eski niyetler bile kutsal kitaptan çalınırken, ben en çok şeytanı oynarken aziz gibi görünürüm.
  • Korku, bu hükümetin esas aracı haline geldi.
  • Bu maskenin altında etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var. Ve fikirlere kurşun işlemez.
  • Tanrı gibi ben de işimi şansa bırakmam ve rastlantıya inanmam.
  • Verilecek tek karar intikamdır. Bir kan davası, ve bir amacı var boşuna değil. Değerler ve dürüstlük vakti geldiğinde kazanacak, ve zulüm son bulacak biliyorum.
  • Ama Sabret Bu müzik adalet için çalacak ve ben bu konçertoyu bizden alındığı günlere ithaf ediyorum ve adalet gözettiğini sanan sahtekarlara tabiki.
  • Çalmak malın sahibinden olur. eleştirenden çalamazsın, benim yaptığım sadece temizlemekti..
  • İnsanlar hükümetlerinden korkmamalı, hükümetler insanlarından korkmalı.
  • Binalar semboldür, yok etmenin bir sembolü. Sembollere insanlar güç verir, tek başına semboller anlamsızdır, ama yeterli sayıda insanla, binaları(sembolleri) havaya uçurmak dünyayı değiştirir.
  • Şiddet iyi yönde kullanılabilir.
  • Ve sen bütün alçaklığını ortaya çıkardın ve yine sen kutsallığı kullanarak eziyet ettin. Aziz kılığına girerek şeytanın rolünü üstlendin.
  • Gerçeklerin gücünü bildiğim sürece kainatı bile fethedebilirim...
  • İnsanlar hükümetlerinden değil, hükümetler insanlardan korkmalıdır...
  • Raslantı diye bir şey yoktur.Raslantı aldatmacası vardır.
  • Tanrı yağmurdadır.
  • Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken politikacılar yalanlarla gerçekleri örter.
  • Çünkü o haklıydı. Bu ülkenin şu anda bir binadan fazlasına ihtiyacı var. Bu ülkenin umuda ihtiyacı var.
V For Vendetta filminden bir kaç söz alıntıdır.

İnsanın yegane marifeti bir şey bilmediğini itiraf ve tasdikidir.
Alt 27-05-2010, 03:25
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

muhteşem film muhteşem sözler. bazı cümlelerde, Sir Thomas More un ütopyasından esinlenilmiş, bazılarında Declaration of Independence dan. Çok beğeniyorum
Alt 08-06-2010, 02:33
arkhetip arkhetip isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

V for Vendetta filminin sahneye taşıdığı karakter Guy Fawkes dır. Guy Fawkes İngiliz tarihinin en büyük vatan haini olarak adlandırılır. Zira, İngiliz Parlamento Binasını, o yılki-her sene ekim ya da kasım ayında tekrarlanan aristokrasi zirvesinde havaya uçurmaya karar vermiştir. ingiltere'de her yıl 5 kasım günü Guy Fawkes şenliği düzenlenir ve adamın kuklaları yakılırmış. Politik olmaktan ziyade eğlence kültürürünün bir parçası haline gelmiş Guy Fawkes günü.

Guy Fawkes ilgimi çekmiştir hep, lakin güzel adamdır yeri gelmişken paylaşayım istedim.
Alt 08-06-2010, 11:20
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok iyi bir filmdi..Çok kez izledim...

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 08-06-2010, 13:50
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

hmm dedikodumu yapıyorlar yahu...

Tek geçerim

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 08-06-2010, 21:17
earthling earthling isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

http://vimeo.com/1984627
kinetik typografisini de begenirsiniz
Alt 08-06-2010, 22:10
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hmm dedikodumu yapıyorlar yahu...

Tek geçerim
Ehueh Nova bunların alasını söylüyor forumda, bunlar birşey mi

Film gerçekten güzeldir. Filmde başrol oyuncumuz saf aksanlı ingilizce konuşur, öyle bir konuşur ki insanın ingilizce öğrenesi gelir, en güzel örnek için başroldeki kahramanın "tvden tüm yurda sesleniş" sahnesine bakabilirsiniz.

Önerilen Siteler