Orijinalini görmek için tıklayınız : Özgürlüklerimi geri istiyorum
TurkceRap
22-06-2010, 02:21
Saygıdeğer Td üyeleri,
Biliyorsunuzki bir süredir youtube ile başlayan ve gittikçe genişleyen ve bizi hem içte hem de dünya milletlerine karşı utandıran internet sansürü ile karşı karşıyayız.
birçok insan gerek dns değiştirerek gerekse proxy'lerle girse de, aşağıda vereceğim radikal gazetesinin web sitesinde yapılan yoruma katılıyorum.
proxy kullanmak, dns değiştirmek gibi çözümlerin yasağı kanıksamak olduğu görüşüne katılıyor, ek olarak bunların günü birlik çözümler olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlar, girdiğimiz siteler, ne okuduğumuz, ne yazdığımız, izlediğimiz film, dinlediğimiz müzik kimsenin keyfi kararlarına bağlı olamaz, olmamalıdır!.
Bilişimle uğraşan biri olarak çevremde haliyle bilişim sektöründe çalışan başka arkadaşlarımda var ve bu yasaktan onlar da etkileniyor.
Bir Arkadaşım bazı müşterilerinin google servislerini kullanamadıkları için bu sansürün işlerinde sıkıntı yarattığını söylemişti.
Teokratik rejimlerle yönetilen Sudi Arabistan, İran, Çin gibi ülkelerde görülmesi muhtemel bu tür yasaklar tam anlamıyla şu anda Demokles'in kılıcı gibi üzerimizde sallanmaktadır.
bu ülkede doğmuş olmaktan başka bir suçumuz yok!!!.
Onun için ben hayatımı kimsenin gelenek-görenek, ahlakî değer şu bu parametrelerine göre ayarlamak istemiyorum.
Çok geç olmadan bir önce özgürlüklerimize ve kişisel haklarımıza sahip çıkalım.
Yıllardır dilimizden düşmeyen bir kavram vvar "Statüko".
Ben şahsım adına birinden kurtulacağım diye yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum, ya siz???
Konuyla ilgili yukarıda bahsettiğim yazıya da bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz...
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1002121&Date=21.06.2010&CategoryID=117
Saygılar.
Statüko ve resmi ideoloji.
TurkceRap, anahtarları bulmuşsunuz. Şimdi sıra geldi o anahtarla ne yapacağınıza.
Statüko ve resmi ideolojiden iradesi dışında faydalanan tabaka için zaman geldiğinde yani olanların "farkına" vardığında maalesef her şey onlar içinde çok geç oluyor.
Odağında insan olmayan her düzen, onu imal edenlerin insan emeğini daha iyi talan edebilmesi için var edilir. Bunu öncelikle bir zaman yalnızca ezebilecekleri küçük bir kesim üzerinde işletirler. İş toplumun tümünü düzene dahil etmeye geldiğinde uyananlar "yapabildikleri ölçüde" itiraz ederler. Lakin atı alan Üsküdar'ı geçmiş Kuzguncuk'ta çayını yudumluyordur.
İhlas Net 1996 yılında internet servislerini vermeye başladığında x-net.eu'nun TR BBS'sini işletiyordum. Bilirsiniz o devirdeki sorun, 0800 hatlar için kontör atışının akla zarar olması idi. Ya zararla batacaktım ya dava açıp ucuzlatacaktım. Ben sivri akıllı olduğumdan dava ettim. Hemen hemen üzerinden 14 sene geçtikten sonra açtığım/açtığımız davalara ulu Türk Hukuk sisteminin verdiği 1-2 sene rötarlı cevapların düzeysizliğini şimdi buraya assam, sanırım ülkenin içerisinde bulunduğu durumu daha iyi idrak edersiniz. O günlerden şimdi buralara geldik, buda bir şeydir demek isterdim ama ah şu kahrolası anarşist, allahsızlığım.
Youtube, Google IP yasakları için söyleyebileceğimiz pek bir şey yok.
Ulaştırma bakanının hangi işi Türkiye vatandaşı insanlar için bir fayda sağladı ki?
Plansız yaptığı yollar, köprüler, duble yollar mı sanıyorsunuz. Şurayı (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18643) okuyun derim.
Zoraki hızlandırdığı trenler mi? Sayfadaki bağlantılara (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&source=hp&q=h%C4%B1zl%C4%B1+tren+kazas%C4%B1&aq=f&aqi=g3&aql=&oq=&gs_rfai=) bakın derim.
Kısaca sizin hiç özgürlüğünüz yoktu ki. Onlar yalnızca size ödünç verilen yanılsamalar.
saygıyla.
TurkceRap
22-06-2010, 04:39
Statüko ve resmi ideoloji.
TurkceRap, anahtarları bulmuşsunuz. Şimdi sıra geldi o anahtarla ne yapacağınıza.
Statüko ve resmi ideolojiden iradesi dışında faydalanan tabaka için zaman geldiğinde yani olanların "farkına" vardığında maalesef her şey onlar içinde çok geç oluyor.
Odağında insan olmayan her düzen, onu imal edenlerin insan emeğini daha iyi talan edebilmesi için var edilir. Bunu öncelikle bir zaman yalnızca ezebilecekleri küçük bir kesim üzerinde işletirler. İş toplumun tümünü düzene dahil etmeye geldiğinde uyananlar "yapabildikleri ölçüde" itiraz ederler. Lakin atı alan Üsküdar'ı geçmiş Kuzguncuk'ta çayını yudumluyordur.
İhlas Net 1996 yılında internet servislerini vermeye başladığında x-net.eu'nun TR BBS'sini işletiyordum. Bilirsiniz o devirdeki sorun, 0800 hatlar için kontör atışının akla zarar olması idi. Ya zararla batacaktım ya dava açıp ucuzlatacaktım. Ben sivri akıllı olduğumdan dava ettim. Hemen hemen üzerinden 14 sene geçtikten sonra açtığım/açtığımız davalara ulu Türk Hukuk sisteminin verdiği 1-2 sene rötarlı cevapların düzeysizliğini şimdi buraya assam, sanırım ülkenin içerisinde bulunduğu durumu daha iyi idrak edersiniz. O günlerden şimdi buralara geldik, buda bir şeydir demek isterdim ama ah şu kahrolası anarşist, allahsızlığım.
Youtube, Google IP yasakları için söyleyebileceğimiz pek bir şey yok.
Ulaştırma bakanının hangi işi Türkiye vatandaşı insanlar için bir fayda sağladı ki?
Plansız yaptığı yollar, köprüler, duble yollar mı sanıyorsunuz. Şurayı (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18643) okuyun derim.
Zoraki hızlandırdığı trenler mi? Sayfadaki bağlantılara (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&source=hp&q=h%C4%B1zl%C4%B1+tren+kazas%C4%B1&aq=f&aqi=g3&aql=&oq=&gs_rfai=) bakın derim.
Kısaca sizin hiç özgürlüğünüz yoktu ki. Onlar yalnızca size ödünç verilen yanılsamalar.
saygıyla.
Sevgili dostum, Görüşlerinizi büyük ölçüde paylaşmakla beraber, şu ankigündem vekonu belli.
Nasıl lanet olası birdüzende yaşadığımızı ben de biliyorum, ama bunu biliyoruz diuye susup oturalım mı?_Sizce böyle gelmiş böyle gider demek de afyonun başka bir türlüsü değil mi?
küçük sorunu görmeden büyük sorunlara çözüm bulunamaz, orman yangınlarında bile yangını küçük alanlara dağıtmak iyi bir yöntemdir diye biliyorum.
ödünç ya da değil, şu anda en doğal hakkımız olan bilgiye erişim ve ifade özgürlüğü haklarımız birilerinin canı öyle istedi diye ihlal ediliyor.
uluslararası ilişkiler berabedildi, Arablara dadılık edecez diye olmadık maceraler peşinde koşuldu.
şimdi de en doğal hakkımızdan mı olacağız?
Sayin TurkceRap,
Bu yasaklarin kaynagina bakmamiz lazim cozum uretebilmek icin ..... Nedir sorun ? anayasanin Turklugu ve Ataturk'un maneviyatini koruyan yasalar ....
Bu yasalar yuzunden sansurler ... ilk once o garip yasalari kaldirmamiz lazim .... Turklugun ve Ataturk'un maneviyatini/sayginligini korumayi anayasaya koyarsan boyle olur iste ....
Sansuru yersin ....
Saygilar,
3.yol
Sonuna kadar bu sansürün arkasındayım. Hatta daha da ağırlaştırılmalı. Google ve Youtube'un Türkiye üzerinden para kazanmalarına engeller konulmalı, yaptırımlar uygulanmalı.
Saygılar
TurkceRap, doğrudan sorunun/sorunların çözümünden bahsediyorum.
Yol, sistemi olması gerektiği gibi işlemesi için siyasal olarak eğip bükebilecek güce erişmekten ya da ülkenizde hukuk sisteminin herkes için aynı çalışır hale getirilmesinden geçiyor. Bu gücü kullanarak servetini genişletenler size bunu vermezler. Siz onları seçersiniz (nur yüzlerine bakarak), onlar gereğini yaparlar. Çünkü düzen yalnızca bu nedenle kuruludur.
Toplum desteğini arkanıza alamadığınız sürece ve güçlü bir siyasetçi de değilseniz ağlamak, sızlanmak, yasakları lanetlemek, gargara yapmak ancak enerjinizi boşa tüketmenizi sağlar.
Bugün Türkiye, bir sivil toplum örgütünün ve onun demokratik haklarının, yapabileceklerinin farkında bile değil. Yahu çalışırken kolu kırılıp iş göremez olan adam kıdem tazminatı yanmasın diye çalıştığı iş yerini dava edemiyor, bununla ilgili hukuk mücadelesi veremiyor. Varın adaletsizliğin, hukuksuzluğun, para düzeninin toplum kesimlerini ne duruma soktuğuna siz bakın. İnsanlar nasıl sindirilmiş, nasıl karşı koyamaz hale getirilmiş, haksızlığa nasıl razı edilmiş.
İnternet yasakları işin yalnızca bu boyutu. Bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi yani 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını insanca sevk ve idare etmek için değil ki.
saygıyla.
TurkceRap
22-06-2010, 14:52
Sonuna kadar bu sansürün arkasındayım. Hatta daha da ağırlaştırılmalı. Google ve Youtube'un Türkiye üzerinden para kazanmalarına engeller konulmalı, yaptırımlar uygulanmalı.
Saygılar
Ne saçmalıyorsun sen google değil biz cezalandırılıyoruz, Ayrıca, niye bu kadar google veya youtube'un yaptırımla karşılaşması seni ilgilendiriyor anlamış değilim.
O kadar çok istimiyorsan girme kardeşim!.
TurkceRap
22-06-2010, 15:35
TurkceRap, doğrudan sorunun/sorunların çözümünden bahsediyorum.
Yol, sistemi olması gerektiği gibi işlemesi için siyasal olarak eğip bükebilecek güce erişmekten ya da ülkenizde hukuk sisteminin herkes için aynı çalışır hale getirilmesinden geçiyor. Bu gücü kullanarak servetini genişletenler size bunu vermezler. Siz onları seçersiniz (nur yüzlerine bakarak), onlar gereğini yaparlar. Çünkü düzen yalnızca bu nedenle kuruludur.
Toplum desteğini arkanıza alamadığınız sürece ve güçlü bir siyasetçi de değilseniz ağlamak, sızlanmak, yasakları lanetlemek, gargara yapmak ancak enerjinizi boşa tüketmenizi sağlar.
Bugün Türkiye, bir sivil toplum örgütünün ve onun demokratik haklarının, yapabileceklerinin farkında bile değil. Yahu çalışırken kolu kırılıp iş göremez olan adam kıdem tazminatı yanmasın diye çalıştığı iş yerini dava edemiyor, bununla ilgili hukuk mücadelesi veremiyor. Varın adaletsizliğin, hukuksuzluğun, para düzeninin toplum kesimlerini ne duruma soktuğuna siz bakın. İnsanlar nasıl sindirilmiş, nasıl karşı koyamaz hale getirilmiş, haksızlığa nasıl razı edilmiş.
İnternet yasakları işin yalnızca bu boyutu. Bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi yani 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını insanca sevk ve idare etmek için değil ki.
saygıyla.
Yukarıda da söyledim, burada 3 aşağı 5 yukarı nasıl abuk bir sistemin içinde yaşadığımızı biliyoruz.
Buraya bu konuyu açmamın sebebi ise,bu konunun sihirli değnek görevi görmesi değil, hükümetin yanlış icraatlarından olan bu insanlık dışı sansüre karşı sıradan bir vatandaş olarak sesini duyurmak, kendimi ifade etmek, tepkimi dile getirmektir.
yoksa bu konuyu klavye arkasından lanetlemek, şu bu için açmadım.
Ayrıca, herşeyi değilse de bazı şeyleri bir toplumun eğilimleri belirler, bu sistem ne kadar çarpuık olsa da zaman, zaman Türkiye içinh de geçerlidir.
Şimdi bu yasaktan dolayı sizde sandık başında ona göre davranır, yapmanız gerekeni yaparsınız, bu yasaktan kimlerin canı yandıysa seçimlerde gider oyunu hükümeti oluşturan partiye değil başka bir partiye verir dolayısıyla iktidar partisi oy kaybeder.
buna göre de bazı hassasiyetleri hem hükümeti oluşturan parti, hem de rakip başka partiler politikalarına dahil etmek zorunda kalır.
Burada yapılması gereken; nasıl olsa değişmez diyip öğrenilmiş çaresizlik geliştirmek değil, bu ülkenin vatandaşları olarak bu sansürü istemediğimizi dile getirmektir.
Yoksa bir sonraki erişimi engellenecek sitenin turandursun.com veya başka herhangibir site olmayacağını kimse garanti edemez.
Şimdi sistemi tartışmayı bir kenara bırakıp konumuza dönelim isterseniz.
Saygılar.
TurkceRap
22-06-2010, 15:46
Sayin TurkceRap,
Bu yasaklarin kaynagina bakmamiz lazim cozum uretebilmek icin ..... Nedir sorun ? anayasanin Turklugu ve Ataturk'un maneviyatini koruyan yasalar ....
Bu yasalar yuzunden sansurler ... ilk once o garip yasalari kaldirmamiz lazim .... Turklugun ve Ataturk'un maneviyatini/sayginligini korumayi anayasaya koyarsan boyle olur iste ....
Sansuru yersin ....
Saygilar,
3.yol
Hocam konu sadece youtube ile sınırlı değil, bugün malesef daha büyük bir sorunla karşı karşıyayız.
bu ayıbın mimarı ise ulaştırma bakanlığı, dolayısıyla hükümet.
Türklüğün, Atatürkün maneviyatının anayasada yer alması almaması konusunu da herhangibir başlıkta tartışabiliriz isterseniz, ama sansürle ilgili dayanak noktası bu değil, söylediğim gibi sansür de youtube ile sınırlı değil.
Saygılar.
Ne saçmalıyorsun sen google değil biz cezalandırılıyoruz, Ayrıca, niye bu kadar google veya youtube'un yaptırımla karşılaşması seni ilgilendiriyor anlamış değilim.
O kadar çok istemiyorsan girme kardeşim!.
Ben hiç cezalandırıldığımı düşünmüyorum. Araştırmam gereken birşey mi var diyelim. Google'u kullanıyorum buluyorum. Giremiyor muyum siteye? Başka bir arama motoru kullanır onunla bulurum. Biz mi bunlara bağlıyız? Yoksa onlar mı bize?
Mercedes araç yapıyor.
Kullanıcının şikayetleri var.
Mercedes diyor ki, biz size bağlı değiliz, kendi bildiğimizi yaparız.
Siz o aracı bir daha alır mısınız? Ya da reklamını yapıp başkalarına tavsiye eder misiniz?
İstemiyorsan girme kardeşim derseniz, bende size çok istiyorsanız girin derim. Yok mu bunun türlü türlü yolu? Var. E o zaman sorun ne?
AKP'nin bu yasağı devam ettirmesinin asıl niyeti bu firmalardan para koparmak mı? Belki evet, belki değil ama orası beni ilgilendirmez. Orası kendilerini ilgilendirir ki sizin de söylediğiniz gibi onun cevabınıda AKP seçimde elbet alacaktır. Lakin bu yasağın asil maksadı farklı. Bu firmaların, düpedüz Türkiye'yi takmıyoruz demeleri var ortada. Bu yüzden sonuna kadar yasağın arkasındayım dedim.
Saygılar
yucemanitu
24-06-2010, 23:17
EnvyMe cezalandırılan google ya da youtube değil ki cezalandırılan biziz, biz.
TurkceRap
25-06-2010, 19:07
Ben hiç cezalandırıldığımı düşünmüyorum. Araştırmam gereken birşey mi var diyelim. Google'u kullanıyorum buluyorum. Giremiyor muyum siteye? Başka bir arama motoru kullanır onunla bulurum. Biz mi bunlara bağlıyız? Yoksa onlar mı bize?
Mercedes araç yapıyor.
Kullanıcının şikayetleri var.
Mercedes diyor ki, biz size bağlı değiliz, kendi bildiğimizi yaparız.
Siz o aracı bir daha alır mısınız? Ya da reklamını yapıp başkalarına tavsiye eder misiniz?
İstemiyorsan girme kardeşim derseniz, bende size çok istiyorsanız girin derim. Yok mu bunun türlü türlü yolu? Var. E o zaman sorun ne?
AKP'nin bu yasağı devam ettirmesinin asıl niyeti bu firmalardan para koparmak mı? Belki evet, belki değil ama orası beni ilgilendirmez. Orası kendilerini ilgilendirir ki sizin de söylediğiniz gibi onun cevabınıda AKP seçimde elbet alacaktır. Lakin bu yasağın asil maksadı farklı. Bu firmaların, düpedüz Türkiye'yi takmıyoruz demeleri var ortada. Bu yüzden sonuna kadar yasağın arkasındayım dedim.
Saygılar
Sayın Envyme!,
Hayretler içinde yazınızı okumuş buluınmaktayım.
1. sansür sadece google servisleri ve youtube ile sınırlı değil, konu şu ki, birileri bizim ahlakımızı, hatta fikirlerin bize yararlı mı, zararlı mı olacağını bizden daha fazla düşünüyor 4000 den fazla site sansürlendi, Bunlardan kaçtanesi google bünyesinde faliyet gösteriyor?
2. Google'ın bana birtek ciddi açıklamasını gösterebilirmisin Biz Türkiyeyi iplemiyoruz dediği?
3. google dünyanın en büyük arama motoru, kaçtane ülkede ofisleri var veya vergi mükellefi?
4. diyelim ortada bir haksızlık veya yanlış uygulama var, çözüm başka bir haksızlıkmıdır? (hemde bunu kendi vatandaşına yaparak)?
Hakkını aramanın yolu mahkemeler ve uluslararası sözleşmelerdir, diktatörlük kafasıyla google'ı cezalandıracağını sanıp kendi vatandaşının ifade özgürlüğüne ipotek koymak değil.
5. Kendim de 10 yıldır Webmaster'lık yapan biri olarak bu işin içindeyim ve size açıkca söyleyebilirim ki, Türkiye trafiği dünyanın en değersiz ziyaretçi trafiklerinden birtanesidir, O yuzdendir ki, google'ın adwords ve dolaylı yoldan reklamlara etkisi dışında Türkiyeye pek birşey sattığını düşünmüyorum, Tüm Türkiyede google'ı yasaklasanız, Google'ın belki canına minnet olur band genişliği harcamaktan başka bir işe yaramayan böyle bir ziyaretci trafiği, ama siz kendi vatandaşınızı kısıtlamış olursunuz, sıkıntıya giren Türkiyeli şirketler ve ev kullanıcıları olur, Google çok 1şey kaybetmez.
6. illa da vergi de vergi diye dayatan bir zihniyet internetin küresel bir yapı olduğu hakkında hiçbir şey bilmiyor demektir, internet üzerinden satış yapan bir şirket açıldığı ülkede vergiye tabi tutuluyorsa vergisini işletildiği ülkeye verir, her sattığı ürün başına farklı farklı ülkelere vergi vermesini beklemek akılla mantıkla değerlendirilebilecek bir konu değildir.
Kaldı ki ben internet üzerinden yapılan bir işlem için devletin gelip boğazına vergi diye çökmesine de karşıyım, ama bu apayrı bir konu.
Sonuç olarak; bu bir sansürdür ve sansür Youtube ile sınırlı değil, işlerine gelmeyen siteyi keyfi olarak kapatıyorlar.
Bundan da ne google zararlı çıkar, ne de erişimi engellenen siteler...
bundan iran ve çin gibi diktatör zihniyetli ülkelerle aynı kefeye konulacak türkiye zararlı çıkar, Türkiye vatandaşları zararlı çıkar.
Çünkü bu daktilo zamanından kalma zihniyet bizim için hem içerde, hem de dış Dünyaya karşı kötü bir görüntü oluşturur ve herşey bir yana en doğal haklarımızdan biri olan "Bilgiye erişim hakkı"mız kısıtlanmış olur.
Ayrıca; başka yolları yok mu demişsiniz, Evet başka yolları var, fakat ben ne diye birilerinin keyfi olsun diye en doğal hakkım olan birşey için yasak delmek zorunda kalayım? niye bunu yaparak böyle akıl dışı bir sansürü kabulleneyim?
Benim verdiğim vergiden maaşını alan, seçmenin oyu ile oraya gelen devlet görevlilerinin görevi vatandaşa hizmet olması gerekirken, Benim yerime bana yararlı ya da zararlı olana karar vermekte neyin nesi oluyor?
Ben bu yasaklamanın kendi emellerine çomak sokan videolar olduğunu düşünüyorum, yoksa dinler ve peygamberler için bile hakaret yüklü videolar varken, Atatürke hakaret videosu olsa olsa bu ülkeye Atatürkün fikirlerinden çok heykelini yapan zihniyetle aynı amacı taşıdığı izlenimi veriyor bana. Bir nevi Atatürke olan sevginin, Atatürkü koruma gayesiyle yasakçı bir zihniyetle nefrete dönüşmesi gibi...
TurkceRap
27-06-2010, 18:25
Ben bu yasaklamanın kendi emellerine çomak sokan videolar olduğunu düşünüyorum, yoksa dinler ve peygamberler için bile hakaret yüklü videolar varken, Atatürke hakaret videosu olsa olsa bu ülkeye Atatürkün fikirlerinden çok heykelini yapan zihniyetle aynı amacı taşıdığı izlenimi veriyor bana. Bir nevi Atatürke olan sevginin, Atatürkü koruma gayesiyle yasakçı bir zihniyetle nefrete dönüşmesi gibi...
Sayın Titan ,
Dokunulmazlıkların kalktığı, tabuların sorgulandığı çağımızda, "hakaret ediliyor" ambalajı altında tabular inşa etmeye çalışmanın olsa olsa art niyetli bir zihniyetin eseri olduğu konusunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum.
Fakat, Bazılarımızın gözünden kaçan bir gerçek var ki o da bu yasağın Youtube ile sınırlı olmadığıdır.
Üstüne basa basa söylüyorum, Bu Youtube ile alakalı değildir, Açıktan internet sansürüdür ve bu demokrasi ile yönetildiği iddia edilen bir ülkede vatandaşını hiçe sayıp örtülü diktatörlük yapmaktan başka birşey değildir.
Sadece youtube ile alakalı değil ise bunu biraz daha açarmısınız? Mesela hangi başka siteler yasaklanıyor? Yada hangi başka tür siteler yasaklanıyor?
TurkceRap
27-06-2010, 23:49
Sadece youtube ile alakalı değil ise bunu biraz daha açarmısınız? Mesela hangi başka siteler yasaklanıyor? Yada hangi başka tür siteler yasaklanıyor?
Daha önce bir süreliğine ekşisözlük bir sıkıntı yaşadı diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam, Ateizm iel ilgili bir siteye erişim engellendi, yetişkin kullanıcılara yönelik siteler arasında da bir sürü erişime engellenen siteler var.
diğer arkadaşların da bu konuda ekleyecekleri olduğunu düşünüyorum.
Daha önce bir süreliğine ekşisözlük bir sıkıntı yaşadı diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam, Ateizm ile ilgili bir siteye erişim engellendi, yetişkin kullanıcılara yönelik siteler arasında da bir sürü erişime engellenen siteler var.
diğer arkadaşların da bu konuda ekleyecekleri olduğunu düşünüyorum.
Bakın, yanlışlar olacaktır. Kimse yanlış yapmaz diye birşey yok.
Ekşisözlük bir sıkıntı yaşadı demişsiniz. Burada size verebileceğim cevap bir önceki mesajınızda kendi sözlerinizdir.
Türkiye trafiği dünyanın en değersiz ziyaretçi trafiklerinden birtanesidir
ve sormak istiyorum. Neden?
Yetişkin kullanıcılara yönelik sitelere hiç girmiyorum, lakin bırakın o tür sitelerin olmasını, o tür olayların olmamasını isteyen birisiyim ki sizinde çok farklı düşündüğünüzü sanmıyorum. Bu yüzden o tür sitelerin yasaklanmasına bence karşı çıkmayın.
Türkiye insanı, eğitim olarak kendini geliştirmeli ve gerek Google olsun, gerek youtube veya başka tür firmalar, bunların Türkiye'yi hafife almaması lazım.
Daha düne kadar hangi aldığımız ürünün yada internet sitesinin Türkçesi vardı, Türkçe kullanma kılavuzu vardı.
Youtube'un dilini değiştirmek isteyin bakalım arasında hangi ülkelerin dilleri var ama Türkçe yok.
Biz kendimiz Türkiye internet trafiğini dünyanın en değersiz ziyaretçi trafiği olarak görürsek, başkaları neden görmesin? Başkalarının böyle görmelerini değiştirmek için önce ne yapmak gerek?
Saygılar
TurkceRap
04-07-2010, 20:56
Bakın, yanlışlar olacaktır. Kimse yanlış yapmaz diye birşey yok.
Ekşisözlük bir sıkıntı yaşadı demişsiniz. Burada size verebileceğim cevap bir önceki mesajınızda kendi sözlerinizdir.
Bir önceki iletimle bunun ne alakası var?
Yanlışlık dediğiniz insanların en doğal hakkını, ifade özgürlüğünü sınırlamak, bu nasıl yanlış?
görevi vatandaşa hizmet etmek olan devlet görevlilerinin vatandaşın yerine karar vermesinin akıla bağdaşan bir yanı yoktur.
ve sormak istiyorum. Neden?
Bir Webmaster bakış açısı ile söylemek isterim ki, paraya çevirme seçeneklerinizin az olduğu traffic türü değersiz traffic'tir, Türkiye, Rusya ve Çin Trafiği gibi.
Tabi bunları da monetise etmenin (paraya çevirmenin) yolları var, fakat, daha geniş fayda gözetilebilecek ülkeler varken bu ülkelerin ziyaretci trafiği daha değerli olana bakıldığında, değerli olanın yanında daha az değerlidir.
Ne yapmak lazım demişsiniz, insanlarınıza beleşini bulmaya çalışmak yerine, satın almayı öğreterek işe başlayabilirsiniz.
Yetişkin kullanıcılara yönelik sitelere hiç girmiyorum, lakin bırakın o tür sitelerin olmasını, o tür olayların olmamasını isteyen birisiyim ki sizinde çok farklı düşündüğünüzü sanmıyorum. Bu yüzden o tür sitelerin yasaklanmasına bence karşı çıkmayın.
Hayır yanlışınız var sizin gibi düşünmüyorum, aksine başkasına zararı olmadığı sürece herkesin dilediği yaşam biçimini seçebilmesi taraftarıyım.
Bir kadın ve Bir adam sevişirken ister bunu gizli tutarlar, isterlerse kameraya alıp satarlar, bu ne sizi ne bir başkasını ilgilendirmez, herkes tek tip bir ahlak anlayışına sahip olmak zorunda değil.
Kalldıki sizi herhangibir siteye girmeye zorlayan yok, başkaları nasıl ki seçme hakkına sahipse siz de girme ya da girmeme hakkına sahipsiniz, ama başkalarını kendinize göre şekillendiremezsiniz.
Ayrıca, bunu sizi tenzih ederek söylüyorum (:Çükü sizi tanımıyorum), Türkiyede birçok kullanıcı deli gibi porno arıyor, ama lafa geldimi ahlak konusunda mangalda kül bırakmaz.
Toplum olarak ikiyüzlülük ciğerlerimize kadar işlemiş malesef...
Daha düne kadar hangi aldığımız ürünün yada internet sitesinin Türkçesi vardı, Türkçe kullanma kılavuzu vardı.
Youtube'un dilini değiştirmek isteyin bakalım arasında hangi ülkelerin dilleri var ama Türkçe yok.
hiçbir webmaster'ın sitesini x ya da y dile çevirme zorunluluğu yoktur.
Biz kendimiz Türkiye internet trafiğini dünyanın en değersiz ziyaretçi trafiği olarak görürsek, başkaları neden görmesin? Başkalarının böyle görmelerini değiştirmek için önce ne yapmak gerek?
Saygılar
Bu konu ile ilgili söylemem gerekeni söyledim sanırım.
Bizden de Saygılar.
Bir önceki iletimle bunun ne alakası var?
Yanlışlık dediğiniz insanların en doğal hakkını, ifade özgürlüğünü sınırlamak, bu nasıl yanlış?
görevi vatandaşa hizmet etmek olan devlet görevlilerinin vatandaşın yerine karar vermesinin akıla bağdaşan bir yanı yoktur.
Webmaster olduğunuzu söylüyorsanız çok alakası olduğunu anlamanız lazım. Hem bu interneti sonuna kadar kullanabilecek bir kişi yani webmaster olacaksınız, hemde sizinde arasında bulunduğunuz kişiler topluluğuna dünyanın en gereksiz internet trafiği diyeceksiniz. Siz bile kendi içinizde bulunduğunuz bir ortama dünyanın en gereksiz internet trafiği derseniz eğer, o zaman ne devlet size gerekliymiş gibi davranır nede yabancı şirketler, firmalar.
Bir Webmaster bakış açısı ile söylemek isterim ki, paraya çevirme seçeneklerinizin az olduğu traffic türü değersiz traffic'tir, Türkiye, Rusya ve Çin Trafiği gibi.
Tabi bunları da monetise etmenin (paraya çevirmenin) yolları var, fakat, daha geniş fayda gözetilebilecek ülkeler varken bu ülkelerin ziyaretci trafiği daha değerli olana bakıldığında, değerli olanın yanında daha az değerlidir.
Ne yapmak lazım demişsiniz, insanlarınıza beleşini bulmaya çalışmak yerine, satın almayı öğreterek işe başlayabilirsiniz.
Paraya çevirme seçeneğin az olduğu traffic türü değersiz traffic'tir diyorsunuz ve bunlara örnek olarakta Türkiye, Rusya ve Çin'i söylüyorsunuz. Microsoft'un, diğer firmaların Türkiye harici bu ülkelerde yaptığı yatırımlardan bihabersiniz sanırım. Sizin değersiz gördüğünüz trafikten kazanan kazanıyor sayın TurkceRap, ve bizzat bu internet trafiğinin içerisinde olanlar kendi kullandıkları internet trafiğini dünyanın en değersiz internet trafiği olarak görmeye devam ettikçe, bu kişilerde, firmalarda siz dahil hepimizi değersiz görmeye devam edeceklerdir.
Ne yapmak lazım diye sorduğumda, kendinizi bundan sıyırıp "insanlarınıza beleşini bulmaya çalışmak yerine, satın almayı öğreterek işe başlayabilirsiniz" demenizi ise yadırgadım. Siz bu insanların içerisinde değilmisiniz? Ya da bu insanlar bizim insanlarımız oluyorda niye sizin insanlarınız olmuyor? Neden "insanlarımıza" değil de "insanlarınıza" ? Bunun altında yatan nedir?
Hayır yanlışınız var sizin gibi düşünmüyorum, aksine başkasına zararı olmadığı sürece herkesin dilediği yaşam biçimini seçebilmesi taraftarıyım.
Bir kadın ve Bir adam sevişirken ister bunu gizli tutarlar, isterlerse kameraya alıp satarlar, bu ne sizi ne bir başkasını ilgilendirmez, herkes tek tip bir ahlak anlayışına sahip olmak zorunda değil.
Kalldıki sizi herhangibir siteye girmeye zorlayan yok, başkaları nasıl ki seçme hakkına sahipse siz de girme ya da girmeme hakkına sahipsiniz, ama başkalarını kendinize göre şekillendiremezsiniz.
Ayrıca, bunu sizi tenzih ederek söylüyorum (:Çükü sizi tanımıyorum), Türkiyede birçok kullanıcı deli gibi porno arıyor, ama lafa geldimi ahlak konusunda mangalda kül bırakmaz.
Toplum olarak ikiyüzlülük ciğerlerimize kadar işlemiş malesef...
Daha öncede söylemiştim. Başkasına zarar vermeden, bir siteye girmek isteyen öyle veya böyle bir yolunu bulur o siteye girer. İnsanların ne yaptığı bizi ilgilendirmez ama yapılanın bize nasıl yansıyacağı bizi ilgilendirir. Toplum ahlakı her zaman önemlidir, özellikle Türkiye'de çok daha önemlidir ve her zamanda önemli olarak kalmalıdır.
Toplum olarak ikiyüzlü olduğumuza ve gün geçtikçe bunun daha da çok arttığı konusunda ise size üzülerek katılıyorum.
hiçbir webmaster'ın sitesini x ya da y dile çevirme zorunluluğu yoktur.
Bahsettiğim sıradan bir webmaster'ın sitesi değildir. Bugün Google'a girip, istediğiniz yabancı bir metni, istediğiniz dile ama doğru ama yanlış çevirebiliyorsunuz değil mi? Bunların arasında Türkçe'de var. Youtube kimin? Google'ın. İstese, ama yanlış tercüme ile ama doğru tercüme ile youtube sitesini Türkçe'ye çevirmesi ne kadar sürer? Kendisine ne kadara mal olur? Benim burada bunu söylememdeki kasıt, youtube'un olmazsa olmaz Türkçe olması değil. Bizler bastırmazsak kimsenin bizi umursamadığıdır. Yıllarca kullandığımız elektronik aletlerin kullanma kılavuzunda ingilizcesinden, almancası, arapçasından, rusçası, çincesinden bilmem necesi vardı ama Türkçesi yoktu.
Son olarak, dediğim gibi. Biz, kendimizi değersiz bir internet trafiği olarak gördükçe ve görmeye devam ettikçe, kimseden bize değer verip bizim için birşeyler yapmasını bekleyemeyiz.
Saygılar
TurkceRap
05-07-2010, 18:22
Webmaster olduğunuzu söylüyorsanız çok alakası olduğunu anlamanız lazım. Hem bu interneti sonuna kadar kullanabilecek bir kişi yani webmaster olacaksınız, hemde sizinde arasında bulunduğunuz kişiler topluluğuna dünyanın en gereksiz internet trafiği diyeceksiniz. Siz bile kendi içinizde bulunduğunuz bir ortama dünyanın en gereksiz internet trafiği derseniz eğer, o zaman ne devlet size gerekliymiş gibi davranır nede yabancı şirketler, firmalar.
Paraya çevirme seçeneğin az olduğu traffic türü değersiz traffic'tir diyorsunuz ve bunlara örnek olarakta Türkiye, Rusya ve Çin'i söylüyorsunuz. Microsoft'un, diğer firmaların Türkiye harici bu ülkelerde yaptığı yatırımlardan bihabersiniz sanırım. Sizin değersiz gördüğünüz trafikten kazanan kazanıyor sayın TurkceRap, ve bizzat bu internet trafiğinin içerisinde olanlar kendi kullandıkları internet trafiğini dünyanın en değersiz internet trafiği olarak görmeye devam ettikçe, bu kişilerde, firmalarda siz dahil hepimizi değersiz görmeye devam edeceklerdir.
Siz ne söylediğinizi biliyormusunuz TANRI Aşkına? Microsoft'un yaptığı yatırımlarla bir sitenin ziyaretci profilinin getirisi birbirinden farklı şeylerdir.
Bir ülkenin trafiğinin trafiği daha değerli olan ülke trafiği yanında daha değersiz olması o ülke üzerinde yaşayan insanların değersiz olduğu anlamına gelmiyor, Ben tamamen teknik bir konudan bahsediyorum.
Kaldıki kendi vatandaşlarınızı cezalandırarak mı ben değerliyim diyeceksiniz?
Konuda sadece youtube değil, genel bir sansür olduğunu zaten kendi sözlerinizle de dolaylı yoldan da olsa kabul ediyorsunuz.
Ne yapmak lazım diye sorduğumda, kendinizi bundan sıyırıp "insanlarınıza beleşini bulmaya çalışmak yerine, satın almayı öğreterek işe başlayabilirsiniz" demenizi ise yadırgadım. Siz bu insanların içerisinde değilmisiniz? Ya da bu insanlar bizim insanlarımız oluyorda niye sizin insanlarınız olmuyor? Neden "insanlarımıza" değil de "insanlarınıza" ? Bunun altında yatan nedir?
Sözcüklere takılmaya gerek yok, herhangibir art niyetle söylemedim, tabiki hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız, sizin-bizim yok, Siz ne yapmak lazım diyince ben de lafın gelişi olarak "insanlarınıza beleşini bulmak yerine satın almayı öğretmekle işe başlayabilirsiniz" dedim.
Daha öncede söylemiştim. Başkasına zarar vermeden, bir siteye girmek isteyen öyle veya böyle bir yolunu bulur o siteye girer. İnsanların ne yaptığı bizi ilgilendirmez ama yapılanın bize nasıl yansıyacağı bizi ilgilendirir. Toplum ahlakı her zaman önemlidir, özellikle Türkiye'de çok daha önemlidir ve her zamanda önemli olarak kalmalıdır.
Ben de daha önce söylemiştim, kimse sizin dayatma ahlakınız yüzünden en doğal hakkı olan birşey için yol bulmak zorunda değil.
Bilgi çağı diye adlandırılan bir çağda insanlarınızın insanlara açık herhangibir içeriğe erişimini sınırlayamazsınız.
Ahlak demişken; ahlak dediğiniz kavram görecelidir, Siz hala Türkiyeyi 60'lı-70'li bilemedin 80'li yıllarda sanıyorsunuz herhalde, İstanbulda yaşıyorsanız Taksim'de istiklal caddesi ve civarını bir ziyaret edin derim.
21. yüzyıl Türkiyesi baskıyla uygulayabileceğiniz insanları tek tip bir ahlak kalıbına zorlayabileceğiniz bir yer değil.
Sizin gönlünüz olacak diye kimseyi kısıtlayamazsınız, herkes sizin değer yargılarınıza sahip olmak zorunda değil.
Toplum olarak ikiyüzlü olduğumuza ve gün geçtikçe bunun daha da çok arttığı konusunda ise size üzülerek katılıyorum.
En azından bir konuda sizinle uzlaşıyoruz.
Bahsettiğim sıradan bir webmaster'ın sitesi değildir. Bugün Google'a girip, istediğiniz yabancı bir metni, istediğiniz dile ama doğru ama yanlış çevirebiliyorsunuz değil mi? Bunların arasında Türkçe'de var. Youtube kimin? Google'ın. İstese, ama yanlış tercüme ile ama doğru tercüme ile youtube sitesini Türkçe'ye çevirmesi ne kadar sürer? Kendisine ne kadara mal olur? Benim burada bunu söylememdeki kasıt, youtube'un olmazsa olmaz Türkçe olması değil. Bizler bastırmazsak kimsenin bizi umursamadığıdır. Yıllarca kullandığımız elektronik aletlerin kullanma kılavuzunda ingilizcesinden, almancası, arapçasından, rusçası, çincesinden bilmem necesi vardı ama Türkçesi yoktu.
Son olarak, dediğim gibi. Biz, kendimizi değersiz bir internet trafiği olarak gördükçe ve görmeye devam ettikçe, kimseden bize değer verip bizim için birşeyler yapmasını bekleyemeyiz.
Saygılar
Tekrar soruyorum, Kendi vatandaşını totaliter bi zihniyetle cezalandırarak mı bunu sağlayacaksın?
Boş versene...
Türkiyede hal böyle iken Finlandiyada devlet nasıl bir karar almış bakın.
Finlandiya'da hızlı internet yurttaşlık hakkı
Finlandiya hükümeti, 2010'a kadar ülkedeki her ev ve işyerine internet altyapısı götürülmesi, 2015'e kadar da bu hizmetin 100 mbps hızında sağlanması için internet sağlayıcı şirketlere yaptırım uygulayacak.
Yüksek hızlı internet, Finlandiya’da yasal bir hak olarak tanınıyor ve güvence altına alınıyor. Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı’nın önerdiği ve parlamentoda onaylanmasına kesin gözüyle bakılan yasaya göre ülkedeki internet sağlayıcı şirketlerin 5.2 milyonluk nüfusun tamamına başlangıç olarak 1 megabit alt sınırında internet hizmeti sunması zorunlu tutulacak. Ancak bu hız sadece Haziran 2010’a kadar kat edilmesi istenen bir ara adım olacak ve 2015’e kadar 100 megabit’e yükseltilmesi hedeflenecek. Böylelikle Finlandiya, yüksek hızlı interneti yasal bir hak ilan eden ilk ülke oldu.
Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı yasama danışmanı Laura Vilkkonen, halen ülke nüfusunun % 95’inin çeşitli hızlarla internete eriştiğini belirterek, bu yasa ile şimdiye dek coğrafi engeller nedeniyle internet erişimi alamamış olan tüm kırsal bölgelere de internet bağlantısı sağlanmasını öngördüklerini vurgulayarak, “Modern toplumda internetin tıpkı elektrik, su ya da bankacılık hizmetleri gibi onsuz yapamayacağımız bir şey olduğunu düşünüyoruz. Hizmetlerin evrensel olarak sunulması her yurttaşın kişisel hakkıdır” dedi.
Şirketler karlı olmasa bile altyapı kurmaya zorlanıyor
Çoğu ülkede internet servis sağlayıcıları sadece karlı buldukları bölgelere yani büyük şehirlere altyapı yatırımında bulunuyor. Finlandiya’nın aldığı karar, özel şirketlere piyasadaki varlıklarını sürdürmek istiyorlarsa tüm ülkeyi kapsama altına alacak altyapı kurmak zorunda bırakması açısında önemli. Zira internet vatandaşlık hakkı olduğundan, ülke toprağı olan ve iskana açılan her yerde internet hizmetine ulaşılabilmesi gerekecek.
İnternet neden insan hakkı sayılıyor?
Haziran ayında, Fransa’da yüksek mahkeme benzer bir karar alarak yüksek hızlı interneti insan hakkı olarak tanıdı. Ancak Finlandiya, sağlayıcı şirketlere hız dayatması yaparak uygulama kararlılığını gösterdi ve bir adım daha ileri gitmiş oldu. İnternet, öncelikle güncel bilgiye ulaşmak için en çeşitli ve yaygın kaynak. Bu, sadece akademik çalışmalar yapanlar için değil, okuma yazma bilen herkes için geçerli. Bunun yanında, insanların görüşlerini ifade edebilmeleri için en açık ve demokratik ortamlardan biri olarak görülüyor. Ayrıca vatandaşlıkla ilgili bürokratik işlemlerin ya da bankacılık işlerinin daha kolay ve kısa sürede yapılabilmesi için internet önemli fırsat sunuyor.
Bazı ülkelerde ortalama internet hızı ve fiyatlar
Finlandiya, hız ve fiyat oranı bakımından dünyada en kaliteli ve ucuz hizmet veren ülkelerden biri. Dünyada internet ile ilgili teşvik politikaları izleyen ülkelerin çoğunda, son derece hızlı bağlantılar için ayda 50 kuruş ila 5 TL’ye tekabül eden sembolik abonelik ücretleri alıyor.
Dünyada en hızlı internet hizmet sunan 5 ülke ile ABD ve Türkiye’ye ilişkin ortalama internet hızı ve 1 mbps hız için talep edilen aylık fiyat bilgileri şöyle:
- Japonya: 61 mbps, 0,27 $
- Güney Kore: 46 mbps, 0,45 $
- Finlandiya: 22 mbps, 2,77 $
- İsveç: 18,2 mbps, 0,63 $
- Fransa: 46 mbps, 1,64 $
- ABD: 4,8 mbps, 3,33 $
- Türkiye: 2,5 mbps, 20 $’dan fazla
ABD kırsalında yoksullar internetten faydalanamıyor
ABD ise, ülkenin en büyük basın sendikası olan Amerika İletişim İşçileri Birliği tarafından Ağustos ayında yayımlanan bir çalışmaya göre, yüksek hızlı interneti teşvik edecek ulusal politikalara sahip olmayan tek sanayileşmiş ülke. Aynı çalışmaya göre, ABD’de kırsal alandaki hane halklarının % 46’sının internet aboneliği yok ve bu durum ailelerin düşük gelirli olması ile doğru orantılı.
Türkiye, internetin en pahalı olduğu ülkelerden
Türkiye, ortalama gelir düzeyi de hesaba katıldığında, dünyada internet hizmetinin en pahalı olduğu ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.
Türkiye’de internet abonelerinin şikayetçi olduğu tek konu hız ve fiyatlar değil. Yetersiz altyapı ile fazla sayıda aboneye hizmet verildiğinden ve bakım hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı, abonelik sözleşmelerinde vaat edilen bağlantı hızlarının çoğu zaman yarısına bile ulaşılamıyor ve sık sık kesintiler yaşanıyor. Kotasız bağlantılar için çok yüksek fiyatlar sunulurken bu nedenle yaygın olarak tercih edine kotalı bağlantılarda da kota aşımı için aşırı ek ücretler bindiriliyor.
Yalın ADSL'nin pahalı olması bekleniyor
Türk Telekom’un hizmeti TTNet, ADSL abonesi olmak isteyenlere telefon aboneliğini şart koşuyor. Bu da, telefonu hiç kullanmasanız bile 15 TL civarında aylık vergi ve sabit ücret daha ödemeniz anlamına geliyor. Tüketicilerce açılan davalar ve son olarak da Rekabet Kurulu'nun kararına göre, Türk Telekom'un ADSL hattını sabit telefon zorunluluğu olmadan kullanabilmeye olanak sağlaması gerekiyor. Telekom, bu kararın neden uygulamaya geçmediğini ise, Yalın ADSL adlı yeni bir tarife için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvurdukları, ancak henüz izin çıkmadığı şeklinde açıkladı. Yalın ADSL adlı bu tarifenin, aradaki farkı kapatacak kadar pahalı olması bekleniyor.
Fiber optik teknolojisinin özendirilmesi gerekiyor
Türkiye'de esas olarak, hükümetin fiber optik kablolarla sağlanan hızlı internet teknolojisini özendirecek politikalar izlemesi gerekiyor. Ayrıca özel şirketlere yaptırım uygulayarak ya da sübvansiyonlar yaparak bu hizmetin tüm yerleşim birimlerine ulaştırılması gerekiyor. Türkiye’de şu an yapılan ise, özel şirketlerin mevcut altyapıyı kullanarak rekabet piyasası çerçevesinde diledikleri gibi kar etmelerini sağlamak. Kamunun kullanımına açık internet merkezlerinin yok denilecek kadar az olmasından dolayı, ilköğretim okullarından itibaren her düzeyde öğrencilerin evinde internet bulundurması zorunlu hale geliyor. Ancak hükümet fiyatlar için üst sınır dayatmamakta ısrarcı.
(soL - Haber Merkezi)
Tekrar soruyorum, Kendi vatandaşını totaliter bi zihniyetle cezalandırarak mı bunu sağlayacaksın?
Boş versene...
Yine aynı mantık, yine aynı düşünce.
Size sadece şunu söylüyorum.
İsteyen, istediği siteye istedikten sonra girebiliyor mu, giremiyor mu? Girebiliyor.
O zaman fazla söze gerek yok.
Evli olsanız, kız çocuğunuz olsa, bazı insanları daha iyi anlardınız. Taksim'i örnek gösteriyor bize bir de....
Boş vermiyorum. Yazık diyorum sadece...
İsteyen, istediği siteye istedikten sonra girebiliyor mu, giremiyor mu? Girebiliyor. O zaman fazla söze gerek yok.
Yanlış bir düşünce Yergin, isteyen istediği siteye girmesi için internet ayarlarını değiştirmesi lazım, istekli ama acemi olan biri için bu riskli olabilir, kaldı ki sansürü ortadan kaldıran bazı programlar ajan programlar olabilir, bu da bilgisayar için zararlıdır. Madem parasını veriyoruz o zaman istediğimiz siteye girip girmemek bizim bileceğimiz bir şey.
Yanlış bir düşünce Yergin, isteyen istediği siteye girmesi için internet ayarlarını değiştirmesi lazım, istekli ama acemi olan biri için bu riskli olabilir, kaldı ki sansürü ortadan kaldıran bazı programlar ajan programlar olabilir, bu da bilgisayar için zararlıdır. Madem parasını veriyoruz o zaman istediğimiz siteye girip girmemek bizim bileceğimiz bir şey.
Özünde size katılıyorum sevgili Titan.
Ama ne yazık ki, bu ajan programları yapanların zarar vermesi gibi, interneti kullananların da verdiği zararlar var. Bu yüzden bunların bir denetimi olmalı. Yoksa dediğim gibi özünde benimde temennim isteyenin istediği siteye girebilmesi. Ama insanlar malesef interneti çok yanlış kullanıyor.
TurkceRap
12-07-2010, 02:33
Yine aynı mantık, yine aynı düşünce.
Size sadece şunu söylüyorum.
İsteyen, istediği siteye istedikten sonra girebiliyor mu, giremiyor mu? Girebiliyor.
O zaman fazla söze gerek yok.
Saçmalamanın da bir sınırı var, Girmenin yolu var da girmemenin yok mu?
Çocukların girmemesi için Ebeveynlerin diledikleri zaman şifreleyerek filtre uygulayabilecekleri, dilediklerinde ise kullanıma açabilecekleri bir ton yazılım var, dolayısıyla Bunun sorumluluğu ve seçimi tamamen kullanıcıya aitir, kişisel bilgisayarım üzerindeki tasarruf bana aittir, devletin vatandaşına dadılık yapması abestir.
Sayın Titan'ın da değindiği gibi parasını ödediğim birşeyi nasıl kullanacağıma devlet kurumları karar veremez.
Sizin keyfiniz olsun diye insanlar en doğal hakları olan 1şey için yol aramak zorunda değiller.
]Evli olsanız, kız çocuğunuz olsa, bazı insanları daha iyi anlardınız. Taksim'i örnek gösteriyor bize bir de....[/FONT]
Boş vermiyorum. Yazık diyorum sadece...
Kız çocuğum olsa ne erkek çocuğum olsa ne? Kız çocuklarını bekleyen tehlikeler var da erkek çocukları için yok mu?
Taksimi ben sana model olarak vermedim, Türkiyenin kozmopolit bir yapı aldığını (Özellikle büyük şehirler diyelim) Tek tip bir ahlak anlayışının dayatılamayacağını anlatmak istedim.
Özünde size katılıyorum sevgili Titan.
Ama ne yazık ki, bu ajan programları yapanların zarar vermesi gibi, interneti kullananların da verdiği zararlar var. Bu yüzden bunların bir denetimi olmalı. Yoksa dediğim gibi özünde benimde temennim isteyenin istediği siteye girebilmesi. Ama insanlar malesef interneti çok yanlış kullanıyor.
Tam da politikacı olacak adammışsın ne diyim, bi yukarda yazdıklarına bak bir de şu yazdığına, adam hangi siteye girerse girsin, sana ne zararı var?
interneti doğru ya da yanlış kullananlar olacaktır, tıpkı bıçakla karnını doyurmak için ekmek kesenler olupta adam öldürenlerin olduğu gibi, ama yapılması gereken bıçak kulanan herkesi cezalandırmak değil, yaralayan ya da cinayet işleyeni cezalandırmaktır.
Bilgisayar ve internet teknolojisinin daha iyi gelişebilmesi için hacking'e de ihtiyaç vardır, ama bu etiğin konusudur, Burada tartıştığımız şey ise içerik yasağıdır.
O yüzden de, Sapla samanı birbirine karıştırmamak gerek...