Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-06-2010, 02:21
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Özgürlüklerimi geri istiyorum

Saygıdeğer Td üyeleri,

Biliyorsunuzki bir süredir youtube ile başlayan ve gittikçe genişleyen ve bizi hem içte hem de dünya milletlerine karşı utandıran internet sansürü ile karşı karşıyayız.

birçok insan gerek dns değiştirerek gerekse proxy'lerle girse de, aşağıda vereceğim radikal gazetesinin web sitesinde yapılan yoruma katılıyorum.

proxy kullanmak, dns değiştirmek gibi çözümlerin yasağı kanıksamak olduğu görüşüne katılıyor, ek olarak bunların günü birlik çözümler olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar, girdiğimiz siteler, ne okuduğumuz, ne yazdığımız, izlediğimiz film, dinlediğimiz müzik kimsenin keyfi kararlarına bağlı olamaz, olmamalıdır!.

Bilişimle uğraşan biri olarak çevremde haliyle bilişim sektöründe çalışan başka arkadaşlarımda var ve bu yasaktan onlar da etkileniyor.

Bir Arkadaşım bazı müşterilerinin google servislerini kullanamadıkları için bu sansürün işlerinde sıkıntı yarattığını söylemişti.

Teokratik rejimlerle yönetilen Sudi Arabistan, İran, Çin gibi ülkelerde görülmesi muhtemel bu tür yasaklar tam anlamıyla şu anda Demokles'in kılıcı gibi üzerimizde sallanmaktadır.

bu ülkede doğmuş olmaktan başka bir suçumuz yok!!!.

Onun için ben hayatımı kimsenin gelenek-görenek, ahlakî değer şu bu parametrelerine göre ayarlamak istemiyorum.

Çok geç olmadan bir önce özgürlüklerimize ve kişisel haklarımıza sahip çıkalım.

Yıllardır dilimizden düşmeyen bir kavram vvar "Statüko".

Ben şahsım adına birinden kurtulacağım diye yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum, ya siz???

Konuyla ilgili yukarıda bahsettiğim yazıya da bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...CategoryID=117

Saygılar.

Konu TurkceRap tarafından (22-06-2010 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 22-06-2010, 03:01
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Statüko ve resmi ideoloji.
TurkceRap, anahtarları bulmuşsunuz. Şimdi sıra geldi o anahtarla ne yapacağınıza.
Statüko ve resmi ideolojiden iradesi dışında faydalanan tabaka için zaman geldiğinde yani olanların "farkına" vardığında maalesef her şey onlar içinde çok geç oluyor.

Odağında insan olmayan her düzen, onu imal edenlerin insan emeğini daha iyi talan edebilmesi için var edilir. Bunu öncelikle bir zaman yalnızca ezebilecekleri küçük bir kesim üzerinde işletirler. İş toplumun tümünü düzene dahil etmeye geldiğinde uyananlar "yapabildikleri ölçüde" itiraz ederler. Lakin atı alan Üsküdar'ı geçmiş Kuzguncuk'ta çayını yudumluyordur.

İhlas Net 1996 yılında internet servislerini vermeye başladığında x-net.eu'nun TR BBS'sini işletiyordum. Bilirsiniz o devirdeki sorun, 0800 hatlar için kontör atışının akla zarar olması idi. Ya zararla batacaktım ya dava açıp ucuzlatacaktım. Ben sivri akıllı olduğumdan dava ettim. Hemen hemen üzerinden 14 sene geçtikten sonra açtığım/açtığımız davalara ulu Türk Hukuk sisteminin verdiği 1-2 sene rötarlı cevapların düzeysizliğini şimdi buraya assam, sanırım ülkenin içerisinde bulunduğu durumu daha iyi idrak edersiniz. O günlerden şimdi buralara geldik, buda bir şeydir demek isterdim ama ah şu kahrolası anarşist, allahsızlığım.

Youtube, Google IP yasakları için söyleyebileceğimiz pek bir şey yok.
Ulaştırma bakanının hangi işi Türkiye vatandaşı insanlar için bir fayda sağladı ki?
Plansız yaptığı yollar, köprüler, duble yollar mı sanıyorsunuz. Şurayı okuyun derim.
Zoraki hızlandırdığı trenler mi? Sayfadaki bağlantılara bakın derim.

Kısaca sizin hiç özgürlüğünüz yoktu ki. Onlar yalnızca size ödünç verilen yanılsamalar.

saygıyla.
Alt 22-06-2010, 04:39
Üye

Shibumi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Statüko ve resmi ideoloji.
TurkceRap, anahtarları bulmuşsunuz. Şimdi sıra geldi o anahtarla ne yapacağınıza.
Statüko ve resmi ideolojiden iradesi dışında faydalanan tabaka için zaman geldiğinde yani olanların "farkına" vardığında maalesef her şey onlar içinde çok geç oluyor.

Odağında insan olmayan her düzen, onu imal edenlerin insan emeğini daha iyi talan edebilmesi için var edilir. Bunu öncelikle bir zaman yalnızca ezebilecekleri küçük bir kesim üzerinde işletirler. İş toplumun tümünü düzene dahil etmeye geldiğinde uyananlar "yapabildikleri ölçüde" itiraz ederler. Lakin atı alan Üsküdar'ı geçmiş Kuzguncuk'ta çayını yudumluyordur.

İhlas Net 1996 yılında internet servislerini vermeye başladığında x-net.eu'nun TR BBS'sini işletiyordum. Bilirsiniz o devirdeki sorun, 0800 hatlar için kontör atışının akla zarar olması idi. Ya zararla batacaktım ya dava açıp ucuzlatacaktım. Ben sivri akıllı olduğumdan dava ettim. Hemen hemen üzerinden 14 sene geçtikten sonra açtığım/açtığımız davalara ulu Türk Hukuk sisteminin verdiği 1-2 sene rötarlı cevapların düzeysizliğini şimdi buraya assam, sanırım ülkenin içerisinde bulunduğu durumu daha iyi idrak edersiniz. O günlerden şimdi buralara geldik, buda bir şeydir demek isterdim ama ah şu kahrolası anarşist, allahsızlığım.

Youtube, Google IP yasakları için söyleyebileceğimiz pek bir şey yok.
Ulaştırma bakanının hangi işi Türkiye vatandaşı insanlar için bir fayda sağladı ki?
Plansız yaptığı yollar, köprüler, duble yollar mı sanıyorsunuz. Şurayı okuyun derim.
Zoraki hızlandırdığı trenler mi? Sayfadaki bağlantılara bakın derim.

Kısaca sizin hiç özgürlüğünüz yoktu ki. Onlar yalnızca size ödünç verilen yanılsamalar.

saygıyla.

Sevgili dostum, Görüşlerinizi büyük ölçüde paylaşmakla beraber, şu ankigündem vekonu belli.

Nasıl lanet olası birdüzende yaşadığımızı ben de biliyorum, ama bunu biliyoruz diuye susup oturalım mı?_Sizce böyle gelmiş böyle gider demek de afyonun başka bir türlüsü değil mi?

küçük sorunu görmeden büyük sorunlara çözüm bulunamaz, orman yangınlarında bile yangını küçük alanlara dağıtmak iyi bir yöntemdir diye biliyorum.

ödünç ya da değil, şu anda en doğal hakkımız olan bilgiye erişim ve ifade özgürlüğü haklarımız birilerinin canı öyle istedi diye ihlal ediliyor.

uluslararası ilişkiler berabedildi, Arablara dadılık edecez diye olmadık maceraler peşinde koşuldu.

şimdi de en doğal hakkımızdan mı olacağız?
Alt 22-06-2010, 06:18
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin TurkceRap,

Bu yasaklarin kaynagina bakmamiz lazim cozum uretebilmek icin ..... Nedir sorun ? anayasanin Turklugu ve Ataturk'un maneviyatini koruyan yasalar ....

Bu yasalar yuzunden sansurler ... ilk once o garip yasalari kaldirmamiz lazim .... Turklugun ve Ataturk'un maneviyatini/sayginligini korumayi anayasaya koyarsan boyle olur iste ....
Sansuru yersin ....

Saygilar,
3.yol
Alt 22-06-2010, 09:12
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sonuna kadar bu sansürün arkasındayım. Hatta daha da ağırlaştırılmalı. Google ve Youtube'un Türkiye üzerinden para kazanmalarına engeller konulmalı, yaptırımlar uygulanmalı.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 22-06-2010, 11:45
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

TurkceRap, doğrudan sorunun/sorunların çözümünden bahsediyorum.
Yol, sistemi olması gerektiği gibi işlemesi için siyasal olarak eğip bükebilecek güce erişmekten ya da ülkenizde hukuk sisteminin herkes için aynı çalışır hale getirilmesinden geçiyor. Bu gücü kullanarak servetini genişletenler size bunu vermezler. Siz onları seçersiniz (nur yüzlerine bakarak), onlar gereğini yaparlar. Çünkü düzen yalnızca bu nedenle kuruludur.

Toplum desteğini arkanıza alamadığınız sürece ve güçlü bir siyasetçi de değilseniz ağlamak, sızlanmak, yasakları lanetlemek, gargara yapmak ancak enerjinizi boşa tüketmenizi sağlar.

Bugün Türkiye, bir sivil toplum örgütünün ve onun demokratik haklarının, yapabileceklerinin farkında bile değil. Yahu çalışırken kolu kırılıp iş göremez olan adam kıdem tazminatı yanmasın diye çalıştığı iş yerini dava edemiyor, bununla ilgili hukuk mücadelesi veremiyor. Varın adaletsizliğin, hukuksuzluğun, para düzeninin toplum kesimlerini ne duruma soktuğuna siz bakın. İnsanlar nasıl sindirilmiş, nasıl karşı koyamaz hale getirilmiş, haksızlığa nasıl razı edilmiş.
İnternet yasakları işin yalnızca bu boyutu. Bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi yani 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını insanca sevk ve idare etmek için değil ki.

saygıyla.
Alt 22-06-2010, 14:52
Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sonuna kadar bu sansürün arkasındayım. Hatta daha da ağırlaştırılmalı. Google ve Youtube'un Türkiye üzerinden para kazanmalarına engeller konulmalı, yaptırımlar uygulanmalı.

Saygılar

Ne saçmalıyorsun sen google değil biz cezalandırılıyoruz, Ayrıca, niye bu kadar google veya youtube'un yaptırımla karşılaşması seni ilgilendiriyor anlamış değilim.

O kadar çok istimiyorsan girme kardeşim!.
Alt 22-06-2010, 15:35
Üye

Shibumi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
TurkceRap, doğrudan sorunun/sorunların çözümünden bahsediyorum.
Yol, sistemi olması gerektiği gibi işlemesi için siyasal olarak eğip bükebilecek güce erişmekten ya da ülkenizde hukuk sisteminin herkes için aynı çalışır hale getirilmesinden geçiyor. Bu gücü kullanarak servetini genişletenler size bunu vermezler. Siz onları seçersiniz (nur yüzlerine bakarak), onlar gereğini yaparlar. Çünkü düzen yalnızca bu nedenle kuruludur.

Toplum desteğini arkanıza alamadığınız sürece ve güçlü bir siyasetçi de değilseniz ağlamak, sızlanmak, yasakları lanetlemek, gargara yapmak ancak enerjinizi boşa tüketmenizi sağlar.

Bugün Türkiye, bir sivil toplum örgütünün ve onun demokratik haklarının, yapabileceklerinin farkında bile değil. Yahu çalışırken kolu kırılıp iş göremez olan adam kıdem tazminatı yanmasın diye çalıştığı iş yerini dava edemiyor, bununla ilgili hukuk mücadelesi veremiyor. Varın adaletsizliğin, hukuksuzluğun, para düzeninin toplum kesimlerini ne duruma soktuğuna siz bakın. İnsanlar nasıl sindirilmiş, nasıl karşı koyamaz hale getirilmiş, haksızlığa nasıl razı edilmiş.
İnternet yasakları işin yalnızca bu boyutu. Bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi yani 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını insanca sevk ve idare etmek için değil ki.

saygıyla.

Yukarıda da söyledim, burada 3 aşağı 5 yukarı nasıl abuk bir sistemin içinde yaşadığımızı biliyoruz.

Buraya bu konuyu açmamın sebebi ise,bu konunun sihirli değnek görevi görmesi değil, hükümetin yanlış icraatlarından olan bu insanlık dışı sansüre karşı sıradan bir vatandaş olarak sesini duyurmak, kendimi ifade etmek, tepkimi dile getirmektir.

yoksa bu konuyu klavye arkasından lanetlemek, şu bu için açmadım.

Ayrıca, herşeyi değilse de bazı şeyleri bir toplumun eğilimleri belirler, bu sistem ne kadar çarpuık olsa da zaman, zaman Türkiye içinh de geçerlidir.

Şimdi bu yasaktan dolayı sizde sandık başında ona göre davranır, yapmanız gerekeni yaparsınız, bu yasaktan kimlerin canı yandıysa seçimlerde gider oyunu hükümeti oluşturan partiye değil başka bir partiye verir dolayısıyla iktidar partisi oy kaybeder.

buna göre de bazı hassasiyetleri hem hükümeti oluşturan parti, hem de rakip başka partiler politikalarına dahil etmek zorunda kalır.

Burada yapılması gereken; nasıl olsa değişmez diyip öğrenilmiş çaresizlik geliştirmek değil, bu ülkenin vatandaşları olarak bu sansürü istemediğimizi dile getirmektir.

Yoksa bir sonraki erişimi engellenecek sitenin turandursun.com veya başka herhangibir site olmayacağını kimse garanti edemez.

Şimdi sistemi tartışmayı bir kenara bırakıp konumuza dönelim isterseniz.

Saygılar.

Konu TurkceRap tarafından (22-06-2010 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 22-06-2010, 15:46
Üye

3.yol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin TurkceRap,

Bu yasaklarin kaynagina bakmamiz lazim cozum uretebilmek icin ..... Nedir sorun ? anayasanin Turklugu ve Ataturk'un maneviyatini koruyan yasalar ....

Bu yasalar yuzunden sansurler ... ilk once o garip yasalari kaldirmamiz lazim .... Turklugun ve Ataturk'un maneviyatini/sayginligini korumayi anayasaya koyarsan boyle olur iste ....
Sansuru yersin ....

Saygilar,
3.yol

Hocam konu sadece youtube ile sınırlı değil, bugün malesef daha büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

bu ayıbın mimarı ise ulaştırma bakanlığı, dolayısıyla hükümet.

Türklüğün, Atatürkün maneviyatının anayasada yer alması almaması konusunu da herhangibir başlıkta tartışabiliriz isterseniz, ama sansürle ilgili dayanak noktası bu değil, söylediğim gibi sansür de youtube ile sınırlı değil.

Saygılar.

Konu TurkceRap tarafından (22-06-2010 Saat 15:55 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-06-2010, 16:52
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

TurkceRap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne saçmalıyorsun sen google değil biz cezalandırılıyoruz, Ayrıca, niye bu kadar google veya youtube'un yaptırımla karşılaşması seni ilgilendiriyor anlamış değilim.

O kadar çok istemiyorsan girme kardeşim!.
Ben hiç cezalandırıldığımı düşünmüyorum. Araştırmam gereken birşey mi var diyelim. Google'u kullanıyorum buluyorum. Giremiyor muyum siteye? Başka bir arama motoru kullanır onunla bulurum. Biz mi bunlara bağlıyız? Yoksa onlar mı bize?

Mercedes araç yapıyor.
Kullanıcının şikayetleri var.
Mercedes diyor ki, biz size bağlı değiliz, kendi bildiğimizi yaparız.
Siz o aracı bir daha alır mısınız? Ya da reklamını yapıp başkalarına tavsiye eder misiniz?

İstemiyorsan girme kardeşim derseniz, bende size çok istiyorsanız girin derim. Yok mu bunun türlü türlü yolu? Var. E o zaman sorun ne?

AKP'nin bu yasağı devam ettirmesinin asıl niyeti bu firmalardan para koparmak mı? Belki evet, belki değil ama orası beni ilgilendirmez. Orası kendilerini ilgilendirir ki sizin de söylediğiniz gibi onun cevabınıda AKP seçimde elbet alacaktır. Lakin bu yasağın asil maksadı farklı. Bu firmaların, düpedüz Türkiye'yi takmıyoruz demeleri var ortada. Bu yüzden sonuna kadar yasağın arkasındayım dedim.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Önerilen Siteler