PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mucize ! Kelime ''Retina''

prozac
04-07-2010, 21:57
Aşağıdaki makale Turan Dursun Sitesi'ne ait MucizeYalanlari.com (http://www.mucizeyalanlari.com/) Sitemizden alıntıdır
ve Mucize Yalanları Sitesi Çalışma Grubumuzun ortak ürünüdür.

=> Mucize ! Kelime ”Retina” (http://www.mucizeyalanlari.com/mucize-kelime-retina/)
Sitemizdeki metin, bu başlıktaki öneri, açılım ve eleştirilere binaen veya çalışma grubunun kendi araştırmalarıyla değişebilir.

1 - Mucize İddiası
2 - İddianın Geçersizliği
3 - Sonuç

http://www.harunyahya.org/imani/hy_kuran_mucizeleri/res/matematik12_clip_image004.jpg

1 - Mucize İddiası

Retina, görmemizi sağlayan hücrelerin bulunduğu göz tabakasıdır. Kuran'ın indirildiği dönemde görme işlevini sağlayan bu tabaka bilinmiyordu ve retina kelimesi de kullanılan bir terim değildi. Ancak Kuran'da "Retina" kelimesini oluşturan harfler, tek bir ayette -Fatır Suresi'nin 8. ayetinde- yan yana gelmektedir. Üstelik bu ayette "görmekten" ve "göstermekten" bahsedilmektedir; dolayısıyla retinaya işaret olması kuvvetle muhtemeldir. (En doğrusunu Allah bilir.) Kötü ameli kendisine süslü gösterilip de onu güzel gören kimse (güzeli güzel, çirkini çirkin gören kimse gibi midir?) Şüphesiz Allah, dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirir... (Fatır Suresi, 8)
http://www.harunyahya.org/imani/hy_kuran_mucizeleri/res/matematik12_clip_image002.jpg

2 - İddianın Geçersizliği

Yukarıdaki ayetin okunuşu şöyle ; ''aleyhim haseratin innnellahe aliim''

Gerek HY ve ekibi gerekse Ömer Çelakıl, Kuranı bir mucize pınarıymış gibi göstermek adına yine hileli yollara başvurmuş ve bu iddiayı dile getirmiştir.
İddia edildiği gibi ayet te RETİNA yazmıyor, altı çizili cümlenin okunuşu ''ratin innne'' dir ..

Cümlenin içinden bir parçayı cımbızlayıp latince bir kelime olan retina ile bağdaştırılmış ve bir mucizeymiş gibi gösterilmiş , bu komedi teslim olmuş zihniyetleri teselliden öte değildir.

3 - Sonuç

* Arapça sessiz harflerden oluşan bir alfabedir. Elif harfi Arapça'daki kelimelerin okunuşuna etki etmek suretiyle kullanılır.
Görmeyi sağlayan retina kelimesinin geçtiği bu ayette, "görmek" anlamına gelen Arapça "raa" fiilinden bahsedilmektedir. Sonraki ayetlere bakıldığında, aynı surenin 19. ayetinde "Kör ve gören bir olmaz" cümlesi geçmektedir. Bilindiği gibi retina hasarları kalıcı körlüğe neden olmaktadır. Sonraki 20. ayette ise "Karanlıklarla aydınlık bir olmaz" ifadesi geçmektedir ki; bu anlatım retinanın ışığa duyarlı hücrelerden oluşması bakımından çok manidardır. Bu saydığımız ayetlerdeki görmeyle ilgili ifadeler tüm Kuran'da çok nadir geçmektedir. Dolayısıyla "retina" kelimesinin binlerce ayetin arasında, sadece bu ayetlerle birarada denk gelmesi, Allah'ın Kuran'daki mucizelerinden biridir.

HY ve tayfası 19.cu Ayetin (http://www.kurantefsiri.com/kuran_tefsiri/fatir/fatir_suresi_tefsiri.aspx?ayet=19)tefsirini doğru vermiş ancak eğip bükerek mucizevi bir anlam çıkarmaya çalışmışlardır.''Raa'' fiilini retinaya bağlamak aczin göstergesi olmuş.

Gözden kaçırılmaması gereken bir konu daha var kısaca onada değinelim;

Arapça'da 3 türlü noktalama vardır.

1- Cümle sonu (nokta) bitişi belirtir.
2- Cezm ve Şedde
3- Sıralı cümleleri ayırmada tırnak işareti.

Cezm : Tek çekimde durulması gereken harf ve sözcük sonu manzubların durağını belirtir.
Arapçada bazı kelime sonundaki harfleri sâkin okumak gerekir. Kur'ân-ı Kerim okurken harfleri yerlerine vaz'edip mahrecinden çıkarırken tâne tâne, fesahat, beyan,teenni ve sükûnet üzere okumak icab eder.

Şedde : Çift okunması gereken Sâfî harfleri bütünler.Kur'an-ı Kerim okurken tek sessiz harfin iki defa okunmasına yarayan işaret de diyebiliriz.

Sonuç olarak üstteki resmin cümlesinde geçen sözcük noktalama işaretleri (Şedde)dahilinde Retina değil ratin innne ' dir..

Dark_Prince
04-08-2011, 12:04
Başka bir forumda bu ''retina'' kelimesi olayını tartıştık bir forumdaşla fakat benim Arapça'm yetmediği için kendisini forumumuza davet ettim.Eminimki forumumuzda bunu tartışabilecek seviyede Arapça bilgisine sahip üyelerimiz vardır ve umarım katılım olur da bu iş açıklığa kavuşur.

Güncelleme...

dark screams
04-08-2011, 12:19
arapça bilen varsa buyursun

benim söylediğim şey şu arapçada normal bildiğimiz anlamda noktalama işaretleri yok yani doğal olarak duraklara bakarak bi sonuç çıkartamayız

surenin anlamına ve mucize olarak gösterilen Ra Ti Ne kelimelerinin bildiğimiz retina olduğu açık

yani demem o ki bi problem yok burda

açık açık retina yazdığını iddia etmyoruz zaten ama tam da mucize olduğu üzre gerekli yerde bu harflerin yan yana olması mucize tezini desteklemeye yeter de artar meali de görmek ile ilgili bişey olduğunu düşünürsek sanırım haklı çıkıyoruz:)

Dark_Prince
04-08-2011, 12:45

benim söylediğim şey şu arapçada normal bildiğimiz anlamda noktalama işaretleri yok yani doğal olarak duraklara bakarak bi sonuç çıkartamayız

surenin anlamına ve mucize olarak gösterilen Ra Ti Ne kelimelerinin bildiğimiz retina olduğu açık

açık açık retina yazdığını iddia etmyoruz zaten ama tam da mucize olduğu üzre gerekli yerde bu harflerin yan yana olması mucize tezini desteklemeye yeter de artar meali de görmek ile ilgili bişey olduğunu düşünürsek sanırım haklı çıkıyoruz:)

Bekleyek görek bakalım :)

murted
04-08-2011, 17:33
Ayette görmekten bahsediliyor, aynı ayetin Arapça'sında Ra Ti Ne var. Bu da mucize oluyor.

Olay, sizin algıda seçiciliğinizin susitimal edilmesinden ve sizin keriz yerine konulmanızdan başka bir şey değil. En uyduruk metinlerde de benzer ''mucizeler'' bulunabilir.

Duymaktan bahsedilen ayetlerde de ''çekiç, örs, üzengi'' kemikleri de geçiyor mu?

Adamın akşama kadar işi gücü bırakıp ilişki ararsa bu tarz şeyleri bulamaması zor zaten.

Bu arada Beatidul Mind filmini görmüş müydünüz? Nash'in rakamlar, sözcükler vs. arasında ilişkiler kurup elde ettiği sonuçlar da halüsünasyonlarına dahil miydi sizce? Elbette değildi.

İşin tuhaf tarafı, siznkilerden hiç aşağı kalmaycak sayısal mucizeler kutsal Kitap'tan da çıkıyor. Bu yazanın marifeti değil, okuyup sizin algıda seçiciliğinizi suistimal edenlerin marifeti.

K.C.
04-08-2011, 17:52
Benim dikkatimi çeken kısım ise "RA".. Görmek, göz, Tanrı Ra..
Mısır Güneş tanrısının kur'an'a müdahalesi. :D

Bu da Ra'nın mucizesi olsa gerek.

vartor
04-08-2011, 20:58
Retina arapca bir kelime mi? Retina, gorme islevinde onemli rolu olan, gozu teskil eden kisimlarindan biri.
Bu kuranda mucize arama bayagi iyi haber ateistler icin; Demek ki artik inanirlar da, inanclarini koruyabilmek icin mucize yaratmak zorunda hissediyorlar kendilerini; ustelik peygamber diye inandiklarinin, mucize aramayin sozune ragmen.

yalnizs
04-08-2011, 23:25
bunların hepsi çağın gerisinde kalan bir görüşü günümüze taşıyabilme gayretleri. "kalp ile düşünen" insanların marifeti. inanıyorsanız yazdığı gibi yaşayacaksınız, mirasta kadına 1 erkeğe 2, erkek isterse cinsellik zorunlu, 4 eş alabilirsiniz, evlatlığınızın boşandığı gelininizi eş olarak alabilirsiniz, keçi yemiş olsa da zina yapana recm uygulayabilirsiniz, faize para yatıramazsınız, hırsızın elini kesersiniz, ...

ben bunlara "anayasal islamcı" diyorum, hem modern zamanın her nimetinden yararlanıp hem islamı yaşamak isterler hatta bütün dünyayı islam yapmak isterler. jeep ile dolaşan türbanlılar suudi arabistana gidip şeriat ile yaşa desen gitmezler ama "neden başık açık" diye sormayı ihmal etmezler. "eğer ki benim kafamdaki kıl erkeği tahrik ediyorsa onunki de beni edebilir o da kapasın başını hatta her yerini :)" deyince de bön bön bakar ama kuranda mucizeler var derler.

Dark_Prince
05-08-2011, 06:49
Ben de şu cümleleri söyleyip;

İddia edildiği gibi ayet te RETİNA yazmıyor, altı çizili cümlenin okunuşu ''ratin innne'' dir ..

Retina nerede diyince,arkadaş noktalama işaretleri filan dedi.Ben de ben anlamam beyim anlar dedim ve buraya davet ettim.Noktalama işaretleri durumu hakkında ne düşünüyorsunuz mit avcıları?

dark screams
05-08-2011, 10:37
bunların hepsi çağın gerisinde kalan bir görüşü günümüze taşıyabilme gayretleri. "kalp ile düşünen" insanların marifeti. inanıyorsanız yazdığı gibi yaşayacaksınız, mirasta kadına 1 erkeğe 2, erkek isterse cinsellik zorunlu, 4 eş alabilirsiniz, evlatlığınızın boşandığı gelininizi eş olarak alabilirsiniz, keçi yemiş olsa da zina yapana recm uygulayabilirsiniz, faize para yatıramazsınız, hırsızın elini kesersiniz, ...

ben bunlara "anayasal islamcı" diyorum, hem modern zamanın her nimetinden yararlanıp hem islamı yaşamak isterler hatta bütün dünyayı islam yapmak isterler. jeep ile dolaşan türbanlılar suudi arabistana gidip şeriat ile yaşa desen gitmezler ama "neden başık açık" diye sormayı ihmal etmezler. "eğer ki benim kafamdaki kıl erkeği tahrik ediyorsa onunki de beni edebilir o da kapasın başını hatta her yerini :)" deyince de bön bön bakar ama kuranda mucizeler var derler.
önce sözlerine bi dikkat et :)

söyldiklerin kuranda yazıyorsa yada hadiste varsa yani şeriatı oluşşturuyorsa kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur itiraz eden dinden çıkar

ama 4 eşlilik çoğu zaman yasaklanmıştır onun kuralları vardır ik olarak 4 eşine de bakacak maddi durumun olacak ikinci olarak diğer eşlerinden izin alacaksın ve sonuncusu ve en zoru hepsine anı csevgiyi vereceksin

eğer bunları yuapaazsan 4 eşlilik yasak olmuş olur kimse dikkat etmez ama ayetin devamında sizin için en hayırlısı tek eşli olmanızdır anlamına gelen bi söz vardır tabi sizin de işinize gelmediği için bunu görmezsiniz

eh siz de piyasa ateistisinniz yani bilmeden etmeden inkar ... süpermiş

ayrıca kadın örtünmek zorundadır tüm vücudu haram niteliğindedir erkeğinde örtmek zorunda olduğu yerler var göbek ile diz kapaği arası

burda uzun uzun konuyu anlatmayacağım ama farz olan budur

ister kabul et ister etme

senin 'ben de tahrik oluyorum' sözün gayesi sadece haşa bu durumu sorgulmak

yani kendince bi bi sebep oluşturup sonuca gitmek istemendir bu yüzden geçerliliği yoktur

ayrıca kimse kimseye anne babası dışında neden başın açık diye sorma hakkına sahip değildir çünkü dinde zorlama yoktur

@vartor,murteddd

önce şunu söyliyim eğer bu ayette başka bişeyden bahsetseydi yani retina nın arapça karşılığı gibi bişey olmasaydı sadece düz bi şekilde ayet verilmiş olsaydı biz bu iddialarda bulunmazdık eskiden olduğu gibi ve inanmaya devam ederdik inancımızda hiç bi problem olmazdı

ama gelişen teknolojiyle beraber Kuran ile ilgili bazı ayetlerde bu tip olaylara şahid oluyoruz ve bizim inancımızı ne artırıyo ne azaltıyo sadece sizlere anlatabilmek için bakın şu şu şu olaylar var Kuranda ne biliyim dünya ile ay rasındaki mesafeden bahsediyo Kuran vb şeyler diyerek sizleri ikna etmeye çalışıyoruz bu ayette Ra Ti Na harfleri yanlyana gelmee de benim için bişey fark etmeyecekti derdimiz sizsiniz yani inanmayanlar

ayrıca Kuran bilimsel olduğu kadar edebi anlamda da mükemmel bir edebi kitaptır isterseniz bunu kanıtlarım size bu da mı biz okuyucuların hayal gücüne dayanıyor acaba?

@Dark_Prince

diğer sitede de burda da iddiam şudur bu üç harf yanyana gelmiştir ama Te harfinden sonra bi 'Tı' durağı var

arapçada duraklar bizim bildiğimiz latin harflerindeki gibi noktalama işareti anlamına gelmezler arapçada bir sürü durak vardır ama hiç biri noktalama işareti anlamına gelmez yani senin iddian geçersizdir

arapça bilen bi ateist yada gayri müslim varsa şayet buyursun bildiğini söylesin

K.C.
05-08-2011, 11:02
dark screams (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=11457) http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/statusicon/user_online.gif
Üye

eh siz de piyasa ateistisinniz yani bilmeden etmeden inkar ... süpermiş
En büyük yanılgılarınızdan biri de bu işte. İnkar (?) etmenin kolay bir iş olmadığını bizzat yaşayarak gören, bir zamanlar sizin gibi müslümanlardık çoğumuz. Buradaki çoğu kişiyi sizin tabirinizle inkarcı yapan Kur'an ve hadislerden başkası değildir.

ayrıca kadın örtünmek zorundadır tüm vücudu haram niteliğindedir erkeğinde örtmek zorunda olduğu yerler var göbek ile diz kapaği arası

burda uzun uzun konuyu anlatmayacağım ama farz olan budur
ister kabul et ister etme

Tartışılan mesele de budur zaten. Biz ön kabulle yola çıkmıyoruz. Bu farzın mantığını, daha doğrusu ne kadar mantıksız, gerçeklerle bağdaşmaz, tek taraflı, erkek egemen zihniyetin ürünü olduğunu görüyoruz ve size de bu açıyı göstermeye çalışıyoruz.

senin 'ben de tahrik oluyorum' sözün gayesi sadece haşa bu durumu sorgulmak

Elbette sorgulayacağız. Hür irade bunu gerektirir.

Sorgulamamızı da dinden çıkarız korkusu yaşamadan sonuna kadar, tatmin olana kadar götürürüz. Esasında sizin de isteyip "şirke düşerim" korkusuyla yapamadığınızı yapıyoruz burada. Bir kısmınız, aklından geçirdiği bu tür düşünceleri kovmaya çalışırken aynı zamanda aklından geçirdiklerini bizim yazdığımızı gördüğünde bundan hoşlanıyor bile. Tabii kaç bin tövbe ediyor sonrasında bilemem. :)

Gerçek şu ki kadın da peki ala tahrik olabilir. Erkeğin göbeği ile diz kapağı arasındaki bölgeden ziyade omuzlarından, göğsünden, gözlerinden, pazularından... :D tahrik peki ala mümkündür ve zaten erkek kısmısı da bu durumu bildiği için pazularını göstermeyi, sergilemeyi (teşhir etmeyi) sever, bu sebeple tuhaf atletlerle dolaşan bir dolu erkek var civarda.

yani kendince bi bi sebep oluşturup sonuca gitmek istemendir bu yüzden geçerliliği yoktur

Bir şeye "yok" demek, "varlığı" ispatlanana kadardır. Kadınlar tahrik oluyorsa bu artık "var"dır, "yok" denilemez. Allahınız (Kur'an'ı yazan) bunu bilmiyor ya da bilmezden geliyorsa, bu "yok" olduğunu göstermez.
(bu argüman müslümanların argümanı değil miydi yahu) :)

Kur'an'ı yazan bir Tanrı, kullarının her türlü zaafını bilen bir yaratıcı olsaydı kadın kısmısının da hislerini bilirdi.
Kur'an'ı yazan bir erkek olunca böyle gerçeklikle ilgisi olmayan şeyler ortaya çıkabiliyor.

yalnizs
05-08-2011, 12:33
sayın dark screams sözlerim gayet yerinde ve seçilerek kullanılmıştır. sizin yazdıklarınızı elbet bilirim :) hatta fazlasını.....

kullandığım her kelimenin yazdığım her şeyin %100 arkasındayım

piyasa ateisti değilim, ateist değilim

müslümanım diyenlerin bilmediklerini bilir, okumadıkları okurum

bana ayet, hadis, meal göstermeyin ezbere bilirim bir çoğunu

bu yüzden zaten anlayarak okuduğum ve kendi içime sindiremediğim için müslümanlıktan vazgeçtim

kişilerle uğraşmak yerine konuya katkıda bulunun

dark screams
05-08-2011, 16:45
sayın dark screams sözlerim gayet yerinde ve seçilerek kullanılmıştır. sizin yazdıklarınızı elbet bilirim :) hatta fazlasını.....

kullandığım her kelimenin yazdığım her şeyin %100 arkasındayım

piyasa ateisti değilim, ateist değilim

müslümanım diyenlerin bilmediklerini bilir, okumadıkları okurum

bana ayet, hadis, meal göstermeyin ezbere bilirim bir çoğunu

bu yüzden zaten anlayarak okuduğum ve kendi içime sindiremediğim için müslümanlıktan vazgeçtim

kişilerle uğraşmak yerine konuya katkıda bulunun

şu iddialara da hastayım yani biz sizin dininizi sizden daha iyi biliyoruz falan

sen ayak üstü Kuranı ezbere okusan ne olur anlamını söylesen ne olur

ayrıca bilgi konusunda kendime güvenirim yani senin bilgili olman yada bu iddian beni pek bağlamıyo anlatabildim mi

yalnizs
05-08-2011, 18:42
:) sayın dark screams,

sizinle arkadaş değiliz senli benli hiç değiliz dikkat edin. bu idar yarışı değil siz bilin ben bilirim, benim babam sizinkni döver tadında kalmayalım.

sizin dininiz altı ay önce benim de dinimdi, sevdiğim yaşadığım savunduğum. şu an ise değil. sizin müslüman olmanız benden çok bilmeniz anlamına gelmez böyle bir saçmalık da duymadım.

retina kuranda yazmaz, kabala benzeri arayışlar ile kuranı günümüze bilime adapte etmeye çalışmayın. bir çok görmek ile ilgili ayetten sadece birinde yan yana gelen harfler ile oynamayın.

"onlar kelimelerin yerini değiştirdiler" denilen yahudiler gibi olursunuz sonra

dark screams
05-08-2011, 19:29
özür dilerim siz demediğim için

özel değilse neden 6 ay önceki dini[B]niz[B]den ayrıldığınızı sorabilir miyim

burda retina yazması yada yazmaması bizim için bi değişiklik ifade etmez sadece bu durumun belki siz inanmayanlar üzerinde bi etki yapabileceğini düşünüyorduk aslında

ve bunu yaparken de ne ayette bi değişiklik yaptık ne mealinde

yani bilginizi öyle heryerde kullanmayın olur mu buraya pek uymamış çünkü

yalnizs
05-08-2011, 21:17
:) bu size uyarıydı çünkü şahane buluşlarınız sonrasında gidebileceğiniz diğer adım aynen yazdığım gibi olabilir, :)

dinimden ayrıldım çünkü peygamberin hayatında okuduğum fakat görmezden geldiğim noktalarla açıkça yüzleştim.
dinimden ayrıldım çünk her zaman içinde şiddet olmadığını sevgi ve kucaklayıcılık olduğunu düşündüğüm dinimdeki şiddeti farkettim.
Vahşi cehennem sahnelerinin yine doğduğum zaman kader olarak bunu alnıma yazan Allah tarafından anlatılışından ölesiye korkarken, Allahın bizleri zaten yazdığı bir kader ile cehenneme doldurmasının anlamsızlığının farkına vardım.
kadın erkek arasındaki adaletsizliğin, ayetlere gözüme sokulmasına izin verdim. "cehennemdekilerin çoğunun kadın olmasından" dolayı neden sorusunu sordum.
pek çok çelişkili ayetti yan yana koydum, Allah yazdığı kitapta çelişki nasıl olur anlamadım.
tevrat, incili okudum, budizmi inceledim, şintoizim, kızılderili inançları, zerdüştlük, mani dini, sabiilik, vb araştırdım hep beni seven, sevdiği için yaratan, bağışlayıcı Allahı aradım ama bulamadım.
yaratılış hikayesinde Allahın şeytanla adeta iddiaya girip yarattığı özgür iradeli iki tip varlığı cin,insan cehenneme doldurma hevesine katlanamadım.
daha o kadar çok var ki

hep gözlerimi kapattığım, tutunduğum dinime ait salt gerçeklerle karşılaşınca adeta çöktüm. Ama benim bir yaratıcı tanımım var, ve daha adil, daha merhametli, ışık dolu, sevgi dolu, hayatın özü ve anlamı.

dark screams
05-08-2011, 23:32
yazık etmişsiniz kendinize

bilgili olduğunuzu hatta iddialı bi şekilde bilgili olduğunuzu söyleyip kader konusunda cahil insanalrın bilmeden sadece kulaktan dolma bilgilerle dini yaşayan insanların görüşleri gibi düşünceler beyan etmeniz müslümanken ki bilgi düzeyini ortaya koyuyo

bilmem farkında mısınız daha kader konusunda bile sağlıklı ve doğru bilgilere sahip değilsiniz

gerçekten yazık etmişsiniz zira kader konusunda bu şekilde düşünüyor ve biliyorsanız kimbilir diğer konularda nasılsınızdır

yaptığınız son yorumu okuduğumda gerçekten çok üzüldüm

yalnizs
05-08-2011, 23:42
sayın arkadaşım "allahın izni olmadan bir sivrisinek dahi kanat çırpamaz" ise,
54:52 - İşledikleri her şey, kitaplarda mevcuttur. http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif 54:53 - Küçük, büyük hepsi satır satır yazılmıştır. http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif 57:22 - Yeryüzünde vuku bulan ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki biz onu yaratmadan önce, bir kitapta yazılmış olmasın. Şüphesiz bu Allah'a göre kolaydır.
dikkatinizi çekerim önceden yazıyor. sayın dark screams ilk kader düşüncem "anne babamızı seçebilmek gibi elimizde olmayan şeyler kaderdir, diğerleri için irademizde özgürüz" idi,
64:11 - Allah'ın izni olmayınca hiç bir musibet isabet etmez. Kim Allah'a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya götürür. Allah her şeyi bilendir.
Tevbe/51 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=9&ayet=51)
De ki: Allah’ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez. O bizim mevlamızdır. Onun için müminler yalnız Allah’a dayanıp güvensinler.

buralardan ise işte çok başka anlamlar çıkıyor, herşeyin önceden belirlendiği gibi. "müsibet" kelimesi çok ilginç; inancıma ilk darbeyi düzce depreminde sonra türbanlı bir hanımın elinde 6.8 yetmedi mi? pankartını görünce aldım. Hangi yaratıcı kundaktaki bebekleri, hayvanları, günahsızları da içine alarak "günah işleyenleri yok etmek adına" "müsibet "gönderebilir sorarım size?

dark screams
05-08-2011, 23:56
güneş tutulmasını düşünün

biz yeni teknolojik uzay aletlerimizle güneş tutulmasını dakikasına kadar biliyoruz öyle değil mi

yani şu gün şu saat şu dakika güneş tutulacak şu şu şu bölgelerden görünecek vs vs

öyle değil mi

peki biz bakmasaydık yani güneş tutulacağından haberimiz olmasaydı güneş tutulmayacak mıydı

bizim güneş tutulmasını bilmemiz güneşe müdahale etmemizden değil bilgilerimizden kaynaklanıyor öyle değil mi

yani biz güneş tutulacak bilgisini aklımızı kullanarak yaptığımız uzay aletlerden dolayı öğreniyoruz öyle değil mi

kader de böyle bişey işte Allah önceden ne yapacağımızı harfi harfine biliyor ama bize müdahale etmiyor eğer isterse olayları değiştirmek için ol demesi yeerlidir ama O müdahale etmiyor bizlere

ha şu var ki anne babanı değiştiremezsin yada ne biliyim nerde doğduğunu vs değiştiremezsin bunlar değiştirilmeyen değerler daha doğrusu senin elinde olmayan şeyler

işte bak benim bu yazıyı yazacağım dünya daha oluşmadan big bang olmadan önce belliydi saniyesine kadar ama belli olması demek Allah müdahale etti demek değildir tıpkı örnekteki gibi

İnşallah anlatabilmişimdir

yalnizs
06-08-2011, 00:09
:) sayın dark screams,

külli iradesinden bize bir miktar cüzi irade bahşetmiş olan yaratıcı bizlerin hayatında seçimlerimizde özgür bırakıyor fakat hangi yolu seçeceğimizi zaten biliyor. "kalplerimizi mühürleyen" "kulaklarımızı ağırlaştıran" "gözlerimizi kör eden" seçimlerimizi yönlendiren kendisidir, ayetlerle sabittir. "kader" budur özgürlük adı altında aslında herşey belli.

bakınız herkes sığınacak, güvenecek bir yaratan ister. dualarını duyuracağı başı derde girince düşünüp ferahlayacağı, ölünce kimse yok olmayı kabullenmez "cennete" gitmek ister. bu yaratıcıyı kaybetmek kadar derinden yara açan birşey zaten olamaz. ben hala kızıma "allah ne" diye sorduğunda "allah sevgidir, yaratıcı güçtür" diyorum önyargısız yetişsin yolunu kendi bulsun istiyorum. müslümanlığı terketmiş olmam bizzatihi "apaçık bir dilde yazılmış" ve "meseleler açıklanmış" olarak tatmin edici bulmadığım ve tasvip etmediğim yanları olduğu içindir.

peygamberin aişe ile 9 yaşında evlenmesi, safiye ile babası, kardeşleri öldürüldüğü günün gecesi yaşanan birlikteliği, evlatlığının boşandığı eşini alması, savaş esirlerini dahi öldürtmesi gibi uygulamaları akıl hafsalam almadığı içindir.

geçmiş öesajlarımı incelerseniz çok düşündüğüm ve kendimce çıkar yollar aradığım dine tamamen önyargısız hatta sempati ile yaklaştığım çok bellidir zaten.

yazık etmiş olabilirim kendime ama bir daha düşününce yazık etmedim gibi geliyor

dark screams
06-08-2011, 00:35
örneği anlamaya çalışın lütfen

eğer bir insan günaha dalarsa sürekli günah içinde yaşarsa ve bi gelişme göstermezse bi süre sonra kalbi kararır çünkü her günahta kalp biraz daha kararır

ve bi süre sonra kalp tamamen kararır yani bunuda kişi kendi iradesi ile yapmış olur

Hz. Aişe ile Efendimiz (sav) evlendiğinde Hz. Aişenin yaşı lütfen tamamını oku

Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, elli yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden Peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından on yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin Peygamberimizle evlendiği yaşın on yedi-on sekiz olduğu ortaya çıkar.
...
YAZININ DEVAMI (http://www.sozlerkosku.com/hz-aise-validemiz-efendimizle-evlendiginde-kac-yasindaydi/)

Kasten
06-08-2011, 01:01

Bir de ZE Tİ NA vardı,hangi ayetteydi bulamıyorum?Bulsam köşeyi dönecem.

Lynx
06-08-2011, 01:36
bunlar resmen bisikletin ortasindaki s ile baslayip k ile biten yeri aliyor. Sonrada diyorki aaa benim organim burda geciyor mucize!

Dark_Prince
06-08-2011, 21:57
bunlar resmen bisikletin ortasindaki s ile baslayip k ile biten yeri aliyor. Sonrada diyorki aaa benim organim burda geciyor mucize!

hahahaha :D Allah bilir daha ne organlar geçiyordur :D

yalnizs
08-08-2011, 14:24
sayın dark screams o yeni bir yorum, en eski kaynaklara bakın 6 yaşında evlendi 9 yaşında gerdeğe girdi yazar. oyun oynayacak bebekçilik oynayacak çağda adet gördüğü anda 50küsür yaşında bir adamla 9 yaşında bir çocuk birlikte olmuşlar.

15-16 yaşar nuri yorumu, aynı retina gibi dini çağımıza uydurma meselesi.

K.C.
08-08-2011, 16:10
Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, elli yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden Peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Sevde'ye "yaşlı" deyip durmuyorlar mı?
Sevde ile Muhammed aynı yaştaydı. Sevde yaşlıysa Muhammed de yaşlıydı.

Ayşe'yle çocuklara bakmak için evlendiğine gelince;
Ayşe ile evlendiğinde tek bekar çocuğu Fatma idi sanırım. Kızları evlenmişti, oğulları ölmüştü. Ayşe de neredeyse Fatmayla aynı yaştaydı. Ayşe Fatma'ya annelik etsin diye mi evlendi?

dark screams
09-08-2011, 14:07
Sevde'ye "yaşlı" deyip durmuyorlar mı?
Sevde ile Muhammed aynı yaştaydı. Sevde yaşlıysa Muhammed de yaşlıydı.

Ayşe'yle çocuklara bakmak için evlendiğine gelince;
Ayşe ile evlendiğinde tek bekar çocuğu Fatma idi sanırım. Kızları evlenmişti, oğulları ölmüştü. Ayşe de neredeyse Fatmayla aynı yaştaydı. Ayşe Fatma'ya annelik etsin diye mi evlendi?

çocuklara bakmak!

bunu nasıl anladığınızı merak ediyorum

dadılık anlamında anlamışsınız sanırım ama bakmak farklı anlamlara gelir

yani yardımcı olmak vs gibi dadılık kavramından uzak bi yorum yazıyı okursanız bunu rahatlıkla görürsünüz

Hz. Muhammed bu evlilikleri yaptığında 50 yaşının üzerindeydi

ve evlililer yalnozca bilinen manada evlilikler değildi

yani gerekli olan evliliklerdi

ne demek istiyorum

bu konuda fazla bilgim yok ama bayanların özel halleriyle ilgili durumlar , yatak odası halleri mahrem konular vs

Hz. Muhammed (sav) bu tip konuları bayanlarla rahatça konuşamayacağı için bayan sahabilerinde bu konuları gelip soramyacağı yada sormakta utandığı konular olduğu için bu tip konuları anlatması için Hz. Muhammedin (sav) bu evlilikleri yapması gerekiyordu

yani evliliklerin en basit sebebplerinden biri bu idi

@yalnizs

yazı olayı kaynaklarıyla beraber anlatmış hala geçi o eski durum bu yeni durum vs demen ilginç değil mi sence de

Dark_Prince
09-08-2011, 14:32
Retina'yı tartışsak daha iyi olacağını düşünüyorum zira bunlar başka başlıklarda tartışılabilecek konular.Şu nokta-durak meselelerini halletsek güzel olurdu.

Dark Scream Lynx'in bisiklet kelimesinde bulduğu mucize hakkında ne düşünüyorsun?

dark screams
09-08-2011, 15:40
Retina'yı tartışsak daha iyi olacağını düşünüyorum zira bunlar başka başlıklarda tartışılabilecek konular.Şu nokta-durak meselelerini halletsek güzel olurdu.

Dark Scream Lynx'in bisiklet kelimesinde bulduğu mucize hakkında ne düşünüyorsun?

haklısın konuya dönelim

bisiklet konusunun benim bahsettiğim olayla bi ilgisi yok

bisiklette kelimenin ortasından alınan harfler var

durak konusunda ise arapça bilenler buyursun söylesin
arapçadaki duraklar bizim bildiğimiz manadaki noktalama işaretleri gibi değildir dolayısıyla iddianız geçersizdir

ve bisiklet konusuyla konumuzun 2. farkıda bisiklet türkçe kurallarıyla tartışılabilecek bi kelime iken benim bahsettiğim latin harflerinden taamen farklı bi dünyayı anlatan bi olay

Dark_Prince
09-08-2011, 15:54
bisiklette kelimenin ortasından alınan harfler var

Sizin iddianız da aynı;

''aleyhim haseratin innnellahe aliim''

haseratin'in ratinini alıyorsunuz innnellahe'nin inne'sini alıyorsunuz ve bunları birleştirerek yeni bir kelime üretiyorsunuz.Söylermisin farkı nedir?Üstelik ratin ile inne kelimeleri birleşik bile değiller bu kelimeleri neye göre birleştiriyorsunuz?

Kur'an'da olduğu gibi retina kelimesi geçse dahi bu kelimenin anlamı farklı olacağından yine bu iddianız çöpe gider.Retina su anlamına geliyor olsun mesela gözün retinasıyla yazılış benzerliğinden başka bir alakası olamaz.

Durak konusunda Arapça bilen arkadaşları bekliyoruz.

ve bisiklet konusuyla konumuzun 2. farkıda bisiklet türkçe kurallarıyla tartışılabilecek bi kelime iken benim bahsettiğim latin harflerinden taamen farklı bi dünyayı anlatan bi olay

İster latin ister Arapça olsun farketmez mantık aynı.

Enki seninle olsun...

dark screams
09-08-2011, 16:18
mantık aynı değil arapçadaki kelimeler bile bildiğimiz gibi değil ki

sorun şu

siz olayları bildiğimiz latin harflerindeki gibi sanıyorsunuz kelime yapısını cümleleri vs

ama olay öyle değil ki

yani

'haseratin'i ele alalım

burda kaç har var diye sorulduğunda 9 harf var diyceksiniz ama unuttuğunuz şey şu ki arapçada sesli harf yoktur onlar harekelerle çıkartılır

ve burda da 9 değil 5 tane harf vardır

bana inanmıyorsanız arapça bilen ateistlerden biri teğit etsin

bu arada enki kim?

Dark_Prince
10-08-2011, 01:28
Arapça'daki kelimelerin bildiğimiz gibi olmasına gerek yokki dostum.Her dilin kelimelerinden cımbızlama yapılarak mucize(!) çıkartılabilir.Yani Arapça olmuş Türkçe olmuş farketmez,zaten yaptığınız şey de bu olduğuna göre fazla söze gerek yoktur.

Sesli harfler yoksa bu retina neye göre çıkıyor o halde dostum?Sesli harfler olmadan ''retina'' kelimesini nasıl yazabilirsin?

Enki benim tanrılarımdan biridir.Kendisi bilgelik Tanrısıdır ve Sümer'in teknolojik ve kültürel olarak gelişimine çok büyük katkı sağlamıştır.Senin de zihnine ışık olsun....

dark screams
10-08-2011, 01:36
arapçada sesli harfler yoktur onun yerine harekeler vardır harfin üstüne hareke yazılır ona göre nasıl okunması gerektiği anlaşılır buraya getirdiğin arapça sözler var ya onlrın üzerlerindeki çizgiler hareke oluyo işte

dediğim gibi arpça diğer dillerden çok farklı yani kelime mantığı cümle mantığı noktalama işarti mantığı vs

o yüzden diğerleri için söylediklerimiz arapça için bir şey ifade etmez

hangi dine inanıyordun sen

bu arada teşekkür ederim Allah senin gönlüne göre versin ve ilmini artırsın:)

Dark_Prince
10-08-2011, 01:55
arapçada sesli harfler yoktur onun yerine harekeler vardır harfin üstüne hareke yazılır ona göre nasıl okunması gerektiği anlaşılır buraya getirdiğin arapça sözler var ya onlrın üzerlerindeki çizgiler hareke oluyo işte

dediğim gibi arpça diğer dillerden çok farklı yani kelime mantığı cümle mantığı noktalama işarti mantığı vs

o yüzden diğerleri için söylediklerimiz arapça için bir şey ifade etmez

hangi dine inanıyordun sen

bu arada teşekkür ederim Allah senin gönlüne göre versin ve ilmini artırsın:)

Sevgili dostum noktalama işaretleriyle bir sessiz harfe birden fazla ses verilebiliyor.Fakat bu konumuz değildir,ayette retina ile ilgili hiçbirşey yok.Sen şimdi Arapça kelimelerin ortasından cımbızlama yapılamaz mı diyorsun,o zaman ''Hsrtn'' kelimesinden nasıl cımbızlama yapıyorsunuz?Bunun türkçedeki cımbızlamalardan farkı nedir?''Haseratin inne'' kelimesi Kur'an'a kadar dolu eserde geçmiş olamaz mı,bu kelimeler sadece Kur'an'da mı kullanılabiliyor?

Şuan Paganizm inancındayım fakat Paganizmin din olduğunu düşünmüyorum ya da benim kurguladığım Paganizm farklı.İlerleyen günlerde tekrar eski inancım olan New Age'ye geçebilirim.Şuan Pagan dostlarımla Paganizmin din olup olmadığına dair tartışmalar yapıyoruz eğer din ise Paganizmde kalmama mümkünat yok.

Sevgiler...

dark screams
11-08-2011, 11:18
bakın burda bizim bahsettiğimiz şey şu konu görmek ile ilgili olan bi ayette R-T-N harfleri yanyana gelerek bilimsel anlamda bilinen retina kelimesinin görüntüsünü oluşturduğudur

ayet görmek ile ilgili yani sıradan bi ayet değil o yüzden konunun üstünde bu şekilde durdum

yani eğer başka bişeyi anlatan bi ayet olsaydı ve bu harfler yanyana gelseydi tamam derdim haklısınız derdim de burda ayette görme ile ilgili olunca maalesef söyledikleriniz eksik kalıyo

ben bişey sorcam sizin gibi dinleri tanıyan bilen bi insan kendi inancında bi eksiklik olduğunun farkında değil mi acaba?

üniverstede bölüm seçmiyorsunuz ki (ki o da geri kalan hayatını etkiler ve önemlidir) burda tüm yaşamınızı ölümden sonrasını etkileyecek bir din seçiyorsunuz

yani karışamam tabi istediğinize inanabilirsiniz ama ne biliyim sizce de bu durumda eksik yada tuhaf bi yan yok mu ?

yalnizs
11-08-2011, 14:57
r-t-n harflerinde yan yana gelmek yoktur, cımbızlanarak alınmıştır.

görmekle ilgili onlarca ayet içinden sadece bu ayette yan yana bile gelmeyen getirilen harflerle ilgili zorlama bir yorumdur.

duymak ile ilgili ayetlerde kulak ve işlevi ile ilgili bilgi yoktur

düşünmek ile ilgili ayetlerde beyin ve işlevi ile ilgili bilgi yoktur

doğurmak ile ilgili ayetlerde rahim ile ilgili bilgi yoktur

bunlar da bulunursa r-t-n belki anlamanabilir

Vela
12-08-2011, 18:33
R-T-N harfleri nedir ya?

Kuran'ın latin alfabesi ile yazıldığını mı zannediyorsunuz? Hayır, (iddia sahipleri) sadece Arapça harfleri oldukları gibi kullanmaktan çekiniyorsunuz

Ama önce Retina'nın ne olduğunu konuşalım
Rete latince ağ demektir ve göz bebeğinden içeri bakabilen bilim insanları tahminimce burada mecvut olan ağsı damar yapısından dolayı bu tabakaya "retina" demişlerdir

Etiketinde retina yazmıyor anlayacağınız :)

Peki Arapça "retina" kullanılır mı? Bilmem wikipedia'da retinanın Arapça sayfasına bakalım
شبكية imiş arapçası
Şin - Be - Kef - Ye - He harfleri ile yazılıyor,
شبكي - şu ifade ise Türkçe "ağ" anlamına geliyor, bunun sonuna güzel bir HE eklediğimize retina anlamı oluşuyor.
Yani Arapça'da da "retina" gibi gözün ağsı damar tabakasından ismini alan kökeni Arapça bir ifade var

رتن - yani Ra- Te - Nun ise google translate'e göre hiçbir anlama gelmiyor (gelse güzel olurdu bazen bu "mucize" kelimelerin Arapça alakasız bir anlamı oluyor çok eğlenceli :))

Bravo Kuran'da Arapça anlamsız olup Latince anlamlar içeren üç tane harf buldunuz! Hem de GÖZ ile aynı ayette!!
Bu da mı TESADÜF? Bir tane daha mucize iddiasının yanlış bilgiler üzerine kurulu ve yüzsüzce insanların cehaletine dayanıyor olması da mı TESADÜF?
Şüphesiz ki düşünenler için burada ibretler mevcuttur
Fakat düşünme organını kâlb zannediyorsanız (düşünmeyi) denemeyin bile, bünyeniz kaldırmayabilir!

Soru: forum kurallarını okumadım, başka forumlara link vermek kurallara aykırı mıdır?

ereninthenature
12-08-2011, 19:42
R-T-N harfleri nedir ya?

Kuran'ın latin alfabesi ile yazıldığını mı zannediyorsunuz? Hayır, (iddia sahipleri) sadece Arapça harfleri oldukları gibi kullanmaktan çekiniyorsunuz

Rete latince ağ demektir ve göz bebeğinden içeri bakabilen bilim insanları tahminimce burada mecvut olan ağsı damar yapısından dolayı bu tabakaya "retina" demişlerdir

Peki Arapça "retina" kullanılır mı? Bilmem wikipedia'da retinanın Arapça sayfasına bakalım
شبكية imiş arapçası
شبكي - şu ifade ise Türkçe "ağ" anlamına geliyor, bunun sonuna güzel bir HE eklediğimize retina anlamı oluşuyor.
Yani Arapça'da da "retina" gibi gözün ağsı damar tabakasından ismini alan kökeni Arapça bir ifade var

رتن - yani Ra- Te - Nun ise google translate'e göre hiçbir anlama gelmiyor (gelse güzel olurdu bazen bu "mucize" kelimelerin Arapça alakasız bir anlamı oluyor çok eğlenceli :))

Bravo Kuran'da Arapça anlamsız olup Latince anlamlar içeren üç tane harf buldunuz! Hem de GÖZ ile aynı ayette!!
Bu da mı TESADÜF? Bir tane daha mucize iddiasının yanlış bilgiler üzerine kurulu ve yüzsüzce insanların cehaletine dayanıyor olması da mı TESADÜF?
Fakat düşünme organını kâlb zannediyorsanız (düşünmeyi) denemeyin bile, bünyeniz kaldırmayabilir!

Soru: forum kurallarını okumadım, başka forumlara link vermek kurallara aykırı mıdır?

Ben bu tip tartismalari sevmiyorum o yuzden girmek istemedim.Ama sasirmistim acikcasi.Simdi cidden Latince bir kelimenin Arapca bir metinde gecmesini mucize olarak kabul edebiliyorlar mi acaba diye?Kendileri degil miydi Arapca en iyi dildir, anlasilirdir diyenler?Kafamdan gecenleri yazmissiniz tamda.

Link verebiliyoruz disardan bu arada.

Vela
12-08-2011, 20:11
Arapça olup da dışarıdan alınan başka kelime mucizeleri var ama bu sefer Arapçasını tutturamıyorlar, başka başka harfler ile yazılıyor veya harf eksik oluyor

O yüzden Arapça harfleri Latinceye çevirip kullanmayı tercih ediyorlar :)
Çünkü gerçekten orada geçen Arapça harfleri yazınca bir anlam teşkil etmiyor, veya alakasız bir anlama geliyor

İşin komiği ise arada boşluk olan harfleri bile almaları
323671 adet harf varmış Kuran'da
demektir ki 323689 adet üçlü harf dizisi var
Her ayet arasında iki adet dizi kaybolacaktır yani 6325 adet dizi ayetlerarası olduğu için silinir
317364 tane falan üçlü harf dizisi var
üç harfli bir dizinin denk gelme olasılığı 28 harfli bir alfabede 1/21952

Çelakıl'ın diğer mucizelerinde yaptığı gibi tersten yazılanları da sayabiliyor isek ise bunun iki katı kadar dizimiz olur 600000 küsür

Yani iddiasına varım ki Ra-Te-Nun harflari başka ayetlerde de denk geliyordur ama tek tek arayamam :)

Dark_Prince
12-08-2011, 22:38
bakın burda bizim bahsettiğimiz şey şu konu görmek ile ilgili olan bi ayette R-T-N harfleri yanyana gelerek bilimsel anlamda bilinen retina kelimesinin görüntüsünü oluşturduğudur

ayet görmek ile ilgili yani sıradan bi ayet değil o yüzden konunun üstünde bu şekilde durdum

yani eğer başka bişeyi anlatan bi ayet olsaydı ve bu harfler yanyana gelseydi tamam derdim haklısınız derdim de burda ayette görme ile ilgili olunca maalesef söyledikleriniz eksik kalıyo

ben bişey sorcam sizin gibi dinleri tanıyan bilen bi insan kendi inancında bi eksiklik olduğunun farkında değil mi acaba?

üniverstede bölüm seçmiyorsunuz ki (ki o da geri kalan hayatını etkiler ve önemlidir) burda tüm yaşamınızı ölümden sonrasını etkileyecek bir din seçiyorsunuz

yani karışamam tabi istediğinize inanabilirsiniz ama ne biliyim sizce de bu durumda eksik yada tuhaf bi yan yok mu ?

Yahu niye retina dostum ben sana böyle binlerce mucize bulurum,istediğin bir kitap söyle bulup yolluyum?R-T-N kelimesi neden retina?Rutin veya başka bir kelime olamaz mı hatta türkçe dışındaki başka bir kelime?

Hayır dostum farkında değilim nedir sence o eksiklikler?

Dark_Prince
12-08-2011, 22:40
R-T-N harfleri nedir ya?

شبكية imiş arapçası

Öncelikle foruma hoşgeldin dostum.Ellerine sağlık dağıtmışsın resmen :)

Vela
12-08-2011, 23:53
Yabancı değiliz aslında.... DarKnesS

Dark_Prince
13-08-2011, 10:19
Yabancı değiliz aslında.... DarKnesS

O halde yıldızlı hoşgeldin dostum Alev Bey .P Şimdi çaktım davayı :D Birkaç kişi daha gelmiş Agnostikten sizleri burada görmek çok güzel.

Dark_Prince
13-08-2011, 10:35

Hayır değildir,ben de kuralları hiç okumadım ama forum linki çok verdim.

dark screams
14-08-2011, 00:50
daha öncede dediğim gibi retina kelimesinin tam da görmekle ilgili bi ayette bulunması bi tesadüf değildir ama belli ki inanmayacaksınız buna inandıramayacağım

ama unutmayın yalnızca bunu değil bunu gibi bir sürü iddiayı kabul etmiyorsunuz

bu konu kısır bi döngüye dönüştü o yüzden şuna bakmanızı istiyorum

bu da mı mucize değil acaba? http://forum.kanka.net/showthread.php?928421-Ay-ile-d%C3%BCnya-arasindaki-mesafe&highlight=

Vela
14-08-2011, 10:54
BU DA MI GOL DEĞİL?
:)

Dark Screams, yazdığım her hangi bir şeyi okudun mu?

ARAPÇA RETİNA DİYE BİR KELİME YOK, aynı yapı için ÖZ BE ÖZ ARAPÇA BİR KELİME VAR
شبكية العين = gözün ağsı şeyi gibi bir anlama geliyor

Retina benzeri ses çıkarmak için رئطون yazmak gerekir, orada yazan RATAN oluyor
Ama hepsi de anlamsızdır

AMA HEPsi de anlamsızdır
Burada Mısır imparatoru AMHOTEP'in ismi geçmesi gibi senin mucizen
1) Ne o harfler retina diye okunabilir (yazılış yeterli değil, sadece benziyor)
2) Türkçe bir cümlede Mısırlı birinin isminin geçmesi saçmadır (hele ki ben bu cümleyi yazarken apaçık bir Türkçe ile yazdığımı iddia etmiş isem bayağı bir saçmadır)
3) Aralarında kapı gibi BOŞLUK vardır

"Ama hepsi de anlamsızdır"

Burada Firavun AMHOTEP'in isminin geçmesi TESADÜF OLAMAZ!
Apaçık bir şekilde Firavun'un dünyevi mala verdiği önemin anlamsız olduğunu ahiret hayatında hepsinin bedelini ödeyeceğini işaret ediyor bu cümle :P

buna tesadüf diyorsan
Bu da mı mucize değil acaba? http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=404266&postcount=14

Vela
14-08-2011, 12:07
Düzeltmek istiyorum retina sesini Arapça şu şekilde elde edebiliriz
ريتينا
Nedense aklıma reituna ya gitmiş
sonuç değişmiyor; gereken harfler o ayette mevcut değil

dark screams
14-08-2011, 14:30
daha öncede dediğim gibi retina kelimesinin tam da görmekle ilgili bi ayette bulunması bi tesadüf değildir ama belli ki inanmayacaksınız buna inandıramayacağım

bu da mı mucize değil acaba? http://forum.kanka.net/showthread.php?928421-Ay-ile-d%C3%BCnya-arasindaki-mesafe&highlight=

acaba ben burda neyden bahsettim ?

Vela
14-08-2011, 20:08
Bir anlaşma yapalım, verdiğin mucize iddiası yanlış çıkarsa

"Mucizetörler kuvvetle muhtemel yalancıdır" diyecek misin?

Dark_Prince
15-08-2011, 22:58

Yapma dostum sende bilyorsun geçmediğini.RTN değil HSRTN kelimesi geçiyor sizler o kelimenin RTN harflerini cımbızlayıp al sana retina diyorsunuz ve işin içinden çıkıyorsunuz.RTN harfleri neden retina oluyor RUTİN gibi başka bir kelime olamaz mı?

Sizin yaptığınız iş bir kaç harfi cımbızlayıp onu istediğiniz gibi kelimelere dönüştürmek,bulmaca çözüyorsunuz sanki.Ayrıca hep soracam soracam unutuyorum;

Acaba Warsh,Qaloon ve Duri mushaflarında da bu kelimeler bu ayette geçiyor mu,hatta onlarda bu ayet var mı,geçmiyorsa napacaksınız bu Kur'an'a mı inanacaksınız yoksa onlara mı?

Kasten
16-08-2011, 21:53
HSRT-Nan.Şimdi burada R harfi ile T harfi yer değiştirdiğin de Türkçe"mize göre mucize bir sesleniş vermektedir.

HSTR-Nan.

Kasten
16-08-2011, 22:03
acaba ben burda neyden bahsettim ?

Dostum bırak bu cımbızla mucize aramayı.Allah Uhud savaşın da müslümanlarla savaşması için birlerce melek göndermişti.Ne oldu o savaşın sonu hatırlıyormusun?Hatta gönderilen melek sayısında ki çelişkiden haberin var mı?Yıldızlara "Şeytana atılmalık taşlar.." diyenin Ay ve yörüngesinden ne haberi olacak?

İddia ediyorum,Uhud savaşına girilmeden ve girildikten sonra olanlar akıl sahibi bir insanın kendine gelmesi için yeterlidir de,(körü körüne)iman sahipleri için hala bir ilaç üretilemedi maalesef.

İddia mı genişletiyorum hatta,benim gibi bir dinsizi bu savaşta olanların herhangi bir yerinde çelişki olmadığına ikna edin,size bu forum ortasında yemin ediyorum ki kelime i şahadet getirip hem de bu forumda bir müslüman olarak her türlü desteği vereceğimdir.

Var mı bu sevaba nail olmak isteyen?Varsa ben herhangi bir iddia da bulunmayacağım,siz Uhud hadisesini baştan sona ayetlerle ve hadislerle getirip bana anlatın,ben anlamadığım yerden sorarım,siz devam edersiniz.

Dark_Prince
17-08-2011, 00:14
HSRT-Nan.Şimdi burada R harfi ile T harfi yer değiştirdiğin de Türkçe"mize göre mucize bir sesleniş vermektedir.

HSTR-Nan.

Bu mucize inanılmaz! :D

Kasten
17-08-2011, 00:57
Bu mucize inanılmaz! :D

Ben de inanamadım,yeni secdeden kalktım.:hail:

Dark_Prince
17-08-2011, 01:02
Ben de inanamadım,yeni secdeden kalktım.:hail:

Aynen ben de hemmen secdeye kapandım,bir bardak su 2 şişe bira içtim anca kendime geldim .D Şimdi tövbe ediyorum :D

dark screams
20-08-2011, 17:46
Dostum bırak bu cımbızla mucize aramayı.Allah Uhud savaşın da müslümanlarla savaşması için birlerce melek göndermişti.Ne oldu o savaşın sonu hatırlıyormusun?Hatta gönderilen melek sayısında ki çelişkiden haberin var mı?Yıldızlara "Şeytana atılmalık taşlar.." diyenin Ay ve yörüngesinden ne haberi olacak?

İddia ediyorum,Uhud savaşına girilmeden ve girildikten sonra olanlar akıl sahibi bir insanın kendine gelmesi için yeterlidir de,(körü körüne)iman sahipleri için hala bir ilaç üretilemedi maalesef.

İddia mı genişletiyorum hatta,benim gibi bir dinsizi bu savaşta olanların herhangi bir yerinde çelişki olmadığına ikna edin,size bu forum ortasında yemin ediyorum ki kelime i şahadet getirip hem de bu forumda bir müslüman olarak her türlü desteği vereceğimdir.

Var mı bu sevaba nail olmak isteyen?Varsa ben herhangi bir iddia da bulunmayacağım,siz Uhud hadisesini baştan sona ayetlerle ve hadislerle getirip bana anlatın,ben anlamadığım yerden sorarım,siz devam edersiniz.

uhud savaşı:)

Allahın 3 bin melek gönderdiği yani meleklerini gönderdiği savaş uhud savaşı değil bedir savaşıdır

uhud savaşı tam anlamıyla İslamın Hak din olduğunu gösteren anlamayanlara ıspatlayan bi savaş

uhud savaşından önce Hz. Muhammed bi meydan savaşı yerine medinenin içinde bi saunma savaşı yapılmasını önermişti ama sahabi efendilerimiz ısrarla bir meydan savaşına girmemizi istiyorlardı

Hz. Muhammed savaş ile ilgili nerdeyse tüm kararları istişare yöntemiyle yani karşılıklı fikir alışverişi ile alırdı ve bu konuda kendisini destekleyen fazla kişi olmadığı için çoğunluğun dediği meydan savaşı fikrini kabul etti

ama bu savaşı istemiyordu kendisi

sonra zırhını giyip toplanılacak olan bölgeye geldiğinde sahabi efendilerimizden birisi Hz. Muhammed (sav) in üzerindeki zırhı görünce olayın ne kadar ciddileştiğini anladı çünkü Hz. Muhammed (sav) verilen karardan hoşnut değildi .

ve o sahabi eğer isterse medinede bir savunma savaşı yapılacağı fikrini benimseyebileceklerini söyledi aa Hz. Muhammed (sav)' zırhını giyen bir peygamber o savaşa katılmadan geri dönmez' dedi

ve savaşa girildi

savaş hepimizin malumu kazanılmadı

kazanılmadı çünkü savaş sırasında da Hz. Muhammedin (sav) taktik gereği okçulara bulundukları dağdan kesinlikle hiç bir şart altında inmemeleri gerektiği yönündeki emri dinlenmemiş delinmişti

bu ortamda şayet bu savaş kazanılacak olsa ilerleyen zamanalrda Hz Muhammedin (sav) verdiği kararlar bu savaşta olduğu gibi dinlenmeme tehlikesi doğabilirdi

bu savaş sayesinde peygambere itaat emrinin ne kadar öenmli olduğunu anlayabiliyoruz

eğer bunu sözle söylemiş olsaydı Hz. Muhammed (sav) belki de bu sadece sözde kalacaktı yani belki de ilerleyen dönemlerde emirler delinecekti ama Allah böyle bi musibetle Hz. Muhammed (sav) in verdiği emirlerin yerine getirilmemesi durumunda çeşitli olumsuzlukların olabileceğini bu musibetle göstermiş oldu

sanırım gayet açık bi konu oldu

varsa sorun buyur sor tabi verdiğin sözü de unutma

Vela
21-08-2011, 10:12
Allahın 3 bin melek gönderdiği yani meleklerini gönderdiği savaş uhud savaşı değil bedir savaşıdır
....
....
....

Kazanırsak = Allah bin melek gönderdi ondan kazandık
Kaybedersek = binlerce bahane uydurabiliriz

bravo efendim, imana geldim

dark screams
21-08-2011, 11:19
kazanırsan kaybedewrsen diye bişey yok ben doğru olanı söylüyorum yanlış bilgilerin yanlışlığını göstermeye çalışıyorum ister inanırsın ister inkar edersin o beni bağlamaz

ama bu şekilde çocukça çıkışlarla da nasl olcak bu iş merak ediyorum

MantikEsastir
22-08-2011, 09:52
Birde sormak lazım. Allah yarattıklarının en üstünü olarak belirttiği "İNSAN" yerine neden önemsiz bir baykuşa daha iyi bir görme sistemi ve göz vermiş acaba.

dark screams
22-08-2011, 10:20
baykuş daha iyi görür aslan daha güçlüdür (fiziksel anlamda) çitalar daha iyi koşar yunuslar daha iyi yüzer vs vs vs

evet bunlar doğru ama dikkat et insanda tüüm bu özelliklerden var ve bu özelliklerini birbirleriyle ilişkilendirecek bir de akılları var

yani doğaya bi insan bi aslan bi çita ne biliyim av hayvanlarını balıkları vs aynı habitata koysanız yaşama şansı en büyük olan insan olur çünkü mevcud bir akla sahiptir

doğada başka hayvanları etkisi altına alan onları sahiplenen başka bir hayvan var mı acaba?

yani onların sahibi olarak sütünden yumurtasından yararlanan onalrı kafeslere hapseden zonları hayvanat bahçelerinde sergileyen başka bi kayvan var mıdır ve isteseler böyle bişey yapabilirler mi?

güç burda üstünlük burda işte

Dark_Prince
22-08-2011, 10:44
kazanırsan kaybedewrsen diye bişey yok ben doğru olanı söylüyorum yanlış bilgilerin yanlışlığını göstermeye çalışıyorum ister inanırsın ister inkar edersin o beni bağlamaz

ama bu şekilde çocukça çıkışlarla da nasl olcak bu iş merak ediyorum

Şu anki durumun nedir dostum,hala mı retinayı savunuyorsun?

dark screams
22-08-2011, 10:55
daha önceki yorumlarımda da söyledim retina olması yada olmaması benim imanımda herhangi bi değişikliğe sebep olmayacak ama görmek ile ilgili bi ayette bu harfleri yanyana görünce acaba inanmayanlar üzerinde bi etkisi olur mu diye bunu savundum noktalama işaretleri ve durakları ile ilgili söylediklerim aynen yerini koruyo ama retina zorlama bi kanıt olmuş olabilir

Kuran başlıbaşına bi mucize iken bu tip mucize arayışlarına girmemizin tek sebebi sizlere elle tutulur bi kanıt göstermek

ama retina konusunda yanlış düşünmüşüz sanırım

retina konusuna bakarak diğer mucizeleri yok saymak diye birşey olamaz

dediğim gibi Kuran başlıbaşına bi mucizedir zaten

ama mucize görmek istiyoruz diyerek çıkıpda gökten taşların yağmasını denizlerin ne biliyim sütle dolmasını falan bekliyorsanız bunu tabiki bekleymeyiz (ha eğer Allah isterse olabilir ama mucize diye diye böyle şeyler isteyemeyiz yani bunlar olmazsa inanmam diyemeyiz)

Dark_Prince
22-08-2011, 11:29
Aynen retina zorlamadır.Şöyle özetliyim;

Hsrtn kelimesinden ''rtn'' harfleri cımbızlanarak istenilen kelime türetilmeye çalışılmıştır oysaki RTN harflerinden retina dışında binlerce kelime türetilebilir ''RUTİN'' gibi.

Hsrtn kelimesi Kur'an'la doğmadığına göre Kur'an inene(!) kadar binlerce kez görmek fiiliyle yan yana kullanılmıştır.Eğer mucize ise bu Kur'an'ın değil Arapça'nın mucizesidir.

Qalon,Duri ve Warsh Kur'an'larında ''HSRTN'' kelimesi olmayabilir hatta belki bu ayet bile yoktur.Bu gibi soruların tam açıklığa kavuşturulması gerekir,ayrıca eğer diğer Kur'an'lar'da olmayıpda sadece bu Kur'an'da varsa bu kelime diğer Kur'an'lara inanmamalı mıyız türü sorulara da bir açıklık getirilmelidir.

Tüm bu nedenlerden dolayı ''retina'' mucizesi(!) çuvallamıştır.Ve istersen diğer mucize(!)leri de tartışabiliriz.

Kasten
24-08-2011, 21:36
uhud savaşı:)

tabi verdiğin sözü de unutma

Eminmisin?

Bakalım hangi ayetlermiş,bakalım hangi savaş için önce 3 bin sonra 5 bin melek gönderilmişte ona rağmen savaşta mağlup olunmuş?

121. Hani sen mü'minleri (Uhud'da) savaş mevzilerine yerleştirmek için, sabah erken ailenden (evinden) ayrılmıştın. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
122. Hani sizden iki takım (paniğe kapılarak) çözülmeye yüz tutmuştu. Halbuki Allah onların yardımcısı idi. Mü'minler, yalnız Allah'a tevekkül etsinler.
123. Andolsun, siz son derece güçsüz iken Allah size Bedir'de yardım etmişti. O halde Allah'a karşı gelmekten sakının ki şükretmiş olasınız.
124. Hani sen mü'minlere, "Rabbinizin, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?" diyordun.
125. Evet, sabrettiğiniz ve Allah'a karşı gelmekten sakındığınız takdirde; onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder.
126. Allah, bunu size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. Yardım ve zafer ancak mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi Allah katındadır.
127. Bir de Allah bunu, inkar edenlerden bir kısmını helak etsin veya perişan etsin de umutsuz olarak dönüp gitsinler diye yaptı.
128. Bu işte senin yapacağın bir şey yoktur. Allah, ya tövbelerini kabul edip onları affeder, ya da zalim olduklarından dolayı onlara azap eder.
3:140 - Eğer size (Uhud savaşında) bir yara değmişse, (Bedir harbinde) o topluma da benzeri bir yara dokunmuştu. O günler ki, biz onları insanlar arasında döndürür dururuz. (Bu da) Allah'ın sizden iman edenleri ayırt etmesi ve sizden şahitler edinmesi içindir. Allah zalimleri sevmez.

3:141 - Bir de bu, Allah'ın iman edenleri tertemiz seçip, kâfirleri yok etmesi içindir.

3:142 - Yoksa siz, Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete girivereceğinizi mi sandınız?

3:143 - Andolsun ki siz ölümle karşılaşmadan önce onu arzuluyordunuz. İşte onu gördünüz, ama bakıp duruyorsunuz.

3:144 - Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim (böyle) geri dönerse, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremez. Allah şükredenleri mükafatlandıracaktır.

3:155 - İki toplumun karşılaştığı gün, içinizden yüz çevirip gidenler var ya, şeytan onların kazandıkları bazı şeylerden dolayı ayaklarını kaydırmak istedi. Ama yine de Allah onları affetti. Kuşkusuz Allah çok bağışlayandır, halim(çok yumuşak)dir.

3:157 - Eğer Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmeti, (sizin için) onların topladıkları (dünyalıkları)ndan daha hayırlıdır.

3:165 - (Bedir'de düşmanı) iki katına uğrattığınız bir musibet (Uhud'da) size çarpınca mı: "Bu nereden" dediniz? De ki: "Bu başınıza gelen kendinizdendir". Şüphesiz Allah her şeye kâdirdir.

3:166 - İki topluluğun karşılaştığı günde başınıza gelen musibet de Allah'ın izniyledir. Bu da müminleri belirlemesi ve hem de münafıklık yapanları ayırt etmesi içindir. Ve onlara: "Geliniz, Allah yolunda savaşınız veya (hiç olmazsa) savunmaya geçiniz." denilmişti. Onlar ise: "Biz savaşmasını (veya savaş olacağını) bilseydik arkanızdan gelirdik." demişlerdi. Onlar, o gün, imandan çok küfre yakındılar. kalblerinde olmayanı ağızlarıyla söylüyorlardı. Allah neyi gizlediklerini daha iyi bilendir.

3:168 - Kendileri oturup kaldıkları halde kardeşleri için: "Eğer bize uysalardı öldürülmezlerdi" dediler. Onlara de ki: "Eğer iddianızda doğru iseniz, kendinizden ölümü uzaklaştırınız".

Ne oldu diyor,şiştiniz mi diyor,sizi galibiyetle ümitlendirdim ve sizde kandınız diyor.Galip gelince Allah"tan,mağlup olunca okçuların yüzündendir diyor.Çelişki,çelişki ve çelişki.Allah değil insan konuşuyor burada.Duruma göre,olaylara göre yan çiziyor,suçu hep başkaların da arıyor.Bak burada da anında verdiği oranı değiştiriyor çünkü bunu duyan "Yuhh artık,Bruce Lee"miyiz biz?..." diye sorguluyorlar,çarşı karışıyor anında.Ve Allah hemen oranı % 100"e düşürüyor.İkiye karşı bir oluyor.Tamam tamam pardon ağzımdan yanlış kaçtı demek istiyor.

65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.
66. Şimdi ise Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, Allah'ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.

dark screams
29-08-2011, 15:18
arkadaşım cidden senin anlama problemin var

iyice oku

yav bide kırmızıyla getirmiş hey Allahım ya

bu arada soruna cevap veriyim eminim

Vela
29-08-2011, 21:11
Dark Screams yuce Allah zulcelal hazretleri neden enfal 65de soylediginden 66 da cayiyor?

Nasil oluyor da "ALLAH SIMDI ZAYIFLIGINIZI BILIYOR" gibi bir ifade yer alabiliyor o ayette?

Allah deneme yanilma yontemiyle mi ogreniyor?

Neden zafer olunca san sohret Allah'in oluyor, fakat maglubiyet durumunda ayet ayet kivirmalar ve saga sola suc atmalar ortaya cikiyor
Kazaninca Ey Allah buyuksun kazanmayinca bahane cok - bu Kuran'in uslubundadir

Kasten
04-09-2011, 22:56
Dark Screams yuce Allah zulcelal hazretleri neden enfal 65de soylediginden 66 da cayiyor?

Nasil oluyor da "ALLAH SIMDI ZAYIFLIGINIZI BILIYOR" gibi bir ifade yer alabiliyor o ayette?

Allah deneme yanilma yontemiyle mi ogreniyor?

Neden zafer olunca san sohret Allah'in oluyor, fakat maglubiyet durumunda ayet ayet kivirmalar ve saga sola suc atmalar ortaya cikiyor
Kazaninca Ey Allah buyuksun kazanmayinca bahane cok - bu Kuran'in uslubundadir

Kuran"da ki Allah çok şakacıdır,şakşak geçiyor milletle diyoruz ama anlatamıyoruz.Sonra da anlama problemli olan biz oluyoruz.:mmph:

Kasten
04-09-2011, 23:06
arkadaşım cidden senin anlama problemin var

iyice oku

yav bide kırmızıyla getirmiş hey Allahım ya

bu arada soruna cevap veriyim eminim

Arkadaşım,Uhud savaşı ayetleri,hadis ve hadiselerini buraya getir üzerinde tartışalım.Sana birçok soru soracağım,ikna olursam sözüm söz imana geleceğim.Ayrıca,binlerce melek gönderilmesi,meleklerin sayısında ki tuhaflıkların hangi savaşta geçtiği bütünü bozmaz,varsın Hendek savaşında geçsin.

Üstelik alıntı yaptığım yazıyı bir oku bakalım ayet hangi savaşı anlatıyor.Dur yardım edeyim,bu sefer maviye alacağım belki beğenirsin; :love:

121. Hani sen mü'minleri (Uhud'da) savaş mevzilerine yerleştirmek için, sabah erken ailenden (evinden) ayrılmıştın. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.