Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-07-2010, 21:57
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Mucize ! Kelime ''Retina''

Aşağıdaki makale Turan Dursun Sitesi'ne ait MucizeYalanlari.com Sitemizden alıntıdır
ve Mucize Yalanları Sitesi Çalışma Grubumuzun ortak ürünüdür.

=>Mucize ! Kelime ”Retina”
Sitemizdeki metin, bu başlıktaki öneri, açılım ve eleştirilere binaen veya çalışma grubunun kendi araştırmalarıyla değişebilir.

1 - Mucize İddiası
2 - İddianın Geçersizliği
3 - Sonuç

1 - Mucize İddiası

Retina, görmemizi sağlayan hücrelerin bulunduğu göz tabakasıdır. Kuran'ın indirildiği dönemde görme işlevini sağlayan bu tabaka bilinmiyordu ve retina kelimesi de kullanılan bir terim değildi. Ancak Kuran'da "Retina" kelimesini oluşturan harfler, tek bir ayette -Fatır Suresi'nin 8. ayetinde- yan yana gelmektedir. Üstelik bu ayette "görmekten" ve "göstermekten" bahsedilmektedir; dolayısıyla retinaya işaret olması kuvvetle muhtemeldir. (En doğrusunu Allah bilir.)
Kötü ameli kendisine süslü gösterilip de onu güzel gören kimse (güzeli güzel, çirkini çirkin gören kimse gibi midir?) Şüphesiz Allah, dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirir... (Fatır Suresi, 8)

2 - İddianın Geçersizliği

Yukarıdaki ayetin okunuşu şöyle ; ''aleyhim haseratin innnellahe aliim''

Gerek HY ve ekibi gerekse Ömer Çelakıl, Kuranı bir mucize pınarıymış gibi göstermek adına yine hileli yollara başvurmuş ve bu iddiayı dile getirmiştir.
İddia edildiği gibi ayet te RETİNA yazmıyor, altı çizili cümlenin okunuşu ''ratin innne'' dir ..

Cümlenin içinden bir parçayı cımbızlayıp latince bir kelime olan retina ile bağdaştırılmış ve bir mucizeymiş gibi gösterilmiş , bu komedi teslim olmuş zihniyetleri teselliden öte değildir.

3 - Sonuç

* Arapça sessiz harflerden oluşan bir alfabedir. Elif harfi Arapça'daki kelimelerin okunuşuna etki etmek suretiyle kullanılır.
Görmeyi sağlayan retina kelimesinin geçtiği bu ayette, "görmek" anlamına gelen Arapça "raa" fiilinden bahsedilmektedir. Sonraki ayetlere bakıldığında, aynı surenin 19. ayetinde "Kör ve gören bir olmaz" cümlesi geçmektedir. Bilindiği gibi retina hasarları kalıcı körlüğe neden olmaktadır. Sonraki 20. ayette ise "Karanlıklarla aydınlık bir olmaz" ifadesi geçmektedir ki; bu anlatım retinanın ışığa duyarlı hücrelerden oluşması bakımından çok manidardır. Bu saydığımız ayetlerdeki görmeyle ilgili ifadeler tüm Kuran'da çok nadir geçmektedir. Dolayısıyla "retina" kelimesinin binlerce ayetin arasında, sadece bu ayetlerle birarada denk gelmesi, Allah'ın Kuran'daki mucizelerinden biridir.

HY ve tayfası 19.cu Ayetin tefsirini doğru vermiş ancak eğip bükerek mucizevi bir anlam çıkarmaya çalışmışlardır.''Raa'' fiilini retinaya bağlamak aczin göstergesi olmuş.

Gözden kaçırılmaması gereken bir konu daha var kısaca onada değinelim;

Arapça'da 3 türlü noktalama vardır.

1- Cümle sonu (nokta) bitişi belirtir.
2- Cezm ve Şedde
3- Sıralı cümleleri ayırmada tırnak işareti.

Cezm : Tek çekimde durulması gereken harf ve sözcük sonu manzubların durağını belirtir.
Arapçada bazı kelime sonundaki harfleri sâkin okumak gerekir. Kur'ân-ı Kerim okurken harfleri yerlerine vaz'edip mahrecinden çıkarırken tâne tâne, fesahat, beyan,teenni ve sükûnet üzere okumak icab eder.

Şedde : Çift okunması gereken Sâfî harfleri bütünler.Kur'an-ı Kerim okurken tek sessiz harfin iki defa okunmasına yarayan işaret de diyebiliriz.

Sonuç olarak üstteki resmin cümlesinde geçen sözcük noktalama işaretleri (Şedde)dahilinde Retina değil
ratin innne ' dir..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..

Konu ulpian tarafından (08-07-2010 Saat 19:49 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-08-2011, 12:04
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başka bir forumda bu ''retina'' kelimesi olayını tartıştık bir forumdaşla fakat benim Arapça'm yetmediği için kendisini forumumuza davet ettim.Eminimki forumumuzda bunu tartışabilecek seviyede Arapça bilgisine sahip üyelerimiz vardır ve umarım katılım olur da bu iş açıklığa kavuşur.

Güncelleme...

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 04-08-2011, 12:19
dark screams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dark screams dark screams isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arapça bilen varsa buyursun

benim söylediğim şey şu arapçada normal bildiğimiz anlamda noktalama işaretleri yok yani doğal olarak duraklara bakarak bi sonuç çıkartamayız

surenin anlamına ve mucize olarak gösterilen Ra Ti Ne kelimelerinin bildiğimiz retina olduğu açık

yani demem o ki bi problem yok burda

açık açık retina yazdığını iddia etmyoruz zaten ama tam da mucize olduğu üzre gerekli yerde bu harflerin yan yana olması mucize tezini desteklemeye yeter de artar meali de görmek ile ilgili bişey olduğunu düşünürsek sanırım haklı çıkıyoruz

OKUMAK CEHALETİ ALIR EŞŞEKLİK BAKİ KALIR...
Alt 04-08-2011, 12:45
Kıdemli Üye

dark screams´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arapça bilen varsa buyursun

benim söylediğim şey şu arapçada normal bildiğimiz anlamda noktalama işaretleri yok yani doğal olarak duraklara bakarak bi sonuç çıkartamayız

surenin anlamına ve mucize olarak gösterilen Ra Ti Ne kelimelerinin bildiğimiz retina olduğu açık

yani demem o ki bi problem yok burda

açık açık retina yazdığını iddia etmyoruz zaten ama tam da mucize olduğu üzre gerekli yerde bu harflerin yan yana olması mucize tezini desteklemeye yeter de artar meali de görmek ile ilgili bişey olduğunu düşünürsek sanırım haklı çıkıyoruz
Bekleyek görek bakalım

Blog Facebook
Alt 04-08-2011, 17:33
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Ayette görmekten bahsediliyor, aynı ayetin Arapça'sında Ra Ti Ne var. Bu da mucize oluyor.

Olay, sizin algıda seçiciliğinizin susitimal edilmesinden ve sizin keriz yerine konulmanızdan başka bir şey değil. En uyduruk metinlerde de benzer ''mucizeler'' bulunabilir.

Duymaktan bahsedilen ayetlerde de ''çekiç, örs, üzengi'' kemikleri de geçiyor mu?

Adamın akşama kadar işi gücü bırakıp ilişki ararsa bu tarz şeyleri bulamaması zor zaten.

Bu arada Beatidul Mind filmini görmüş müydünüz? Nash'in rakamlar, sözcükler vs. arasında ilişkiler kurup elde ettiği sonuçlar da halüsünasyonlarına dahil miydi sizce? Elbette değildi.

İşin tuhaf tarafı, siznkilerden hiç aşağı kalmaycak sayısal mucizeler kutsal Kitap'tan da çıkıyor. Bu yazanın marifeti değil, okuyup sizin algıda seçiciliğinizi suistimal edenlerin marifeti.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 04-08-2011, 17:52
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim dikkatimi çeken kısım ise "RA".. Görmek, göz, Tanrı Ra..
Mısır Güneş tanrısının kur'an'a müdahalesi.

Bu da Ra'nın mucizesi olsa gerek.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 04-08-2011, 20:58
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Retina arapca bir kelime mi? Retina, gorme islevinde onemli rolu olan, gozu teskil eden kisimlarindan biri.
Bu kuranda mucize arama bayagi iyi haber ateistler icin; Demek ki artik inanirlar da, inanclarini koruyabilmek icin mucize yaratmak zorunda hissediyorlar kendilerini; ustelik peygamber diye inandiklarinin, mucize aramayin sozune ragmen.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 04-08-2011, 23:25
yalnizs yalnizs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bunların hepsi çağın gerisinde kalan bir görüşü günümüze taşıyabilme gayretleri. "kalp ile düşünen" insanların marifeti. inanıyorsanız yazdığı gibi yaşayacaksınız, mirasta kadına 1 erkeğe 2, erkek isterse cinsellik zorunlu, 4 eş alabilirsiniz, evlatlığınızın boşandığı gelininizi eş olarak alabilirsiniz, keçi yemiş olsa da zina yapana recm uygulayabilirsiniz, faize para yatıramazsınız, hırsızın elini kesersiniz, ...

ben bunlara "anayasal islamcı" diyorum, hem modern zamanın her nimetinden yararlanıp hem islamı yaşamak isterler hatta bütün dünyayı islam yapmak isterler. jeep ile dolaşan türbanlılar suudi arabistana gidip şeriat ile yaşa desen gitmezler ama "neden başık açık" diye sormayı ihmal etmezler. "eğer ki benim kafamdaki kıl erkeği tahrik ediyorsa onunki de beni edebilir o da kapasın başını hatta her yerini " deyince de bön bön bakar ama kuranda mucizeler var derler.
Alt 05-08-2011, 06:49
Kıdemli Üye

Ben de şu cümleleri söyleyip;

İddia edildiği gibi ayet te RETİNA yazmıyor, altı çizili cümlenin okunuşu ''ratin innne'' dir ..
Retina nerede diyince,arkadaş noktalama işaretleri filan dedi.Ben de ben anlamam beyim anlar dedim ve buraya davet ettim.Noktalama işaretleri durumu hakkında ne düşünüyorsunuz mit avcıları?

Blog Facebook
Alt 05-08-2011, 10:37
dark screams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dark screams dark screams isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yalnizs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bunların hepsi çağın gerisinde kalan bir görüşü günümüze taşıyabilme gayretleri. "kalp ile düşünen" insanların marifeti. inanıyorsanız yazdığı gibi yaşayacaksınız, mirasta kadına 1 erkeğe 2, erkek isterse cinsellik zorunlu, 4 eş alabilirsiniz, evlatlığınızın boşandığı gelininizi eş olarak alabilirsiniz, keçi yemiş olsa da zina yapana recm uygulayabilirsiniz, faize para yatıramazsınız, hırsızın elini kesersiniz, ...

ben bunlara "anayasal islamcı" diyorum, hem modern zamanın her nimetinden yararlanıp hem islamı yaşamak isterler hatta bütün dünyayı islam yapmak isterler. jeep ile dolaşan türbanlılar suudi arabistana gidip şeriat ile yaşa desen gitmezler ama "neden başık açık" diye sormayı ihmal etmezler. "eğer ki benim kafamdaki kıl erkeği tahrik ediyorsa onunki de beni edebilir o da kapasın başını hatta her yerini " deyince de bön bön bakar ama kuranda mucizeler var derler.
önce sözlerine bi dikkat et

söyldiklerin kuranda yazıyorsa yada hadiste varsa yani şeriatı oluşşturuyorsa kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur itiraz eden dinden çıkar

ama 4 eşlilik çoğu zaman yasaklanmıştır onun kuralları vardır ik olarak 4 eşine de bakacak maddi durumun olacak ikinci olarak diğer eşlerinden izin alacaksın ve sonuncusu ve en zoru hepsine anı csevgiyi vereceksin

eğer bunları yuapaazsan 4 eşlilik yasak olmuş olur kimse dikkat etmez ama ayetin devamında sizin için en hayırlısı tek eşli olmanızdır anlamına gelen bi söz vardır tabi sizin de işinize gelmediği için bunu görmezsiniz

eh siz de piyasa ateistisinniz yani bilmeden etmeden inkar ... süpermiş

ayrıca kadın örtünmek zorundadır tüm vücudu haram niteliğindedir erkeğinde örtmek zorunda olduğu yerler var göbek ile diz kapaği arası

burda uzun uzun konuyu anlatmayacağım ama farz olan budur

ister kabul et ister etme

senin 'ben de tahrik oluyorum' sözün gayesi sadece haşa bu durumu sorgulmak

yani kendince bi bi sebep oluşturup sonuca gitmek istemendir bu yüzden geçerliliği yoktur

ayrıca kimse kimseye anne babası dışında neden başın açık diye sorma hakkına sahip değildir çünkü dinde zorlama yoktur

@vartor,murteddd

önce şunu söyliyim eğer bu ayette başka bişeyden bahsetseydi yani retina nın arapça karşılığı gibi bişey olmasaydı sadece düz bi şekilde ayet verilmiş olsaydı biz bu iddialarda bulunmazdık eskiden olduğu gibi ve inanmaya devam ederdik inancımızda hiç bi problem olmazdı

ama gelişen teknolojiyle beraber Kuran ile ilgili bazı ayetlerde bu tip olaylara şahid oluyoruz ve bizim inancımızı ne artırıyo ne azaltıyo sadece sizlere anlatabilmek için bakın şu şu şu olaylar var Kuranda ne biliyim dünya ile ay rasındaki mesafeden bahsediyo Kuran vb şeyler diyerek sizleri ikna etmeye çalışıyoruz bu ayette Ra Ti Na harfleri yanlyana gelmee de benim için bişey fark etmeyecekti derdimiz sizsiniz yani inanmayanlar

ayrıca Kuran bilimsel olduğu kadar edebi anlamda da mükemmel bir edebi kitaptır isterseniz bunu kanıtlarım size bu da mı biz okuyucuların hayal gücüne dayanıyor acaba?

@Dark_Prince

diğer sitede de burda da iddiam şudur bu üç harf yanyana gelmiştir ama Te harfinden sonra bi 'Tı' durağı var

arapçada duraklar bizim bildiğimiz latin harflerindeki gibi noktalama işareti anlamına gelmezler arapçada bir sürü durak vardır ama hiç biri noktalama işareti anlamına gelmez yani senin iddian geçersizdir

arapça bilen bi ateist yada gayri müslim varsa şayet buyursun bildiğini söylesin

OKUMAK CEHALETİ ALIR EŞŞEKLİK BAKİ KALIR...

Önerilen Siteler