Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı Düşmanı Felsefeleri Neden Reddediyoruz?
Hıristiyan âleminin papaları ve din adamları, Tanrıtanımazlığın yayılmasından yakınmaktadırlar.
Birçokları da bunu, sağcı siyaseti desteklemelerinin haklı nedeni olarak gösteriyorlar.
Ancak şu soru sorulmalıdır:
Özellikle geçen yüzyılda Tanrıtanımazlığın böylesine yayılmasını körükleyen, eşitsizlikle haksızlığa kimler göz yumuyordu?
Bu göze çarpan şekilde Hıristiyan âleminde meydana geldi.
Örneğin, Rus Ortodoks Kilisesi, halkı zalimce ezen çarlarla birlikte hareket etmişti.
Kendilerini Tanrı’nın temsilcileri olarak takdim edenlerin, gerçek Hıristiyan değerlerine sahip olmamaları, Tanrıtanımazlığın gelişmesine zemin hazırlayan şartlara katkıda bulundu.
Hıristiyan âleminin dinleri, aynı zamanda Yaratıcı’ya şerefsizlik getiren evrim kuramını da benimsedi.
Bir milyonu aşkın hayat şeklinin çeşitliliği ve karmaşıklığını, doğanın kör kuvvetlerine bağlıyorlar. Aslında görülen çeşitliliğin, şans eseri olarak geliştiğini söylüyorlar.
Böyle bir felsefe sayesinde Tanrı’ya gerek kalmaz ve insandan hiç kimse hesap soramaz.
Ahlak ise, kişinin keyfine kalır. (Mezmur 14:1)
Bunun bir sonucu olarak, dindar sayılan ülkelerde bir yılda yapılan kürtajın sayısı on milyonları aşmaktadır.
Tanrı düşmanı bu felsefe ve alışkanlıkları reddediyoruz.
Biz “gökü ve onda olanları ve yeri ve onda olanları, ve denizi ve onda olanları yaratan, ebetler ebedince (yaşayan)” Yehova Tanrı’ya tapınıyoruz.—Vahiy 10:6; 19:6.
Sevgili Hur Kus ;
Yapacak hiç bir işi olmayan, hatta ne Hristiyan ne Yahudi olabilen bir düşüncel akımın pençesindesiniz gibime geliyor. Bu Yehova işini pek gözünüzde büyütmeyin, oğlunu ölmeye Dünya'ya gönderen zatı muhteremin ilahi kudretinden ne beklenir ki?
Sayın AerA,
Yehova oğlunu sizin yerinize, siz de ölümün mahkümiyetinden kurtulasınız diye de gönderdi..Evet, İsa sizin yerinize de öldü....
Siz böyle bir şey yapmazdınız...Her halde. Kendi oğlunuzun başkaları için ölmesine izin vermezdiniz değil mi.?
O yüzden hep söylüyoruz: "Sevmeyen adam Tanrı'yı bilemez, çünkü Tanrı sevgidir." diye....
Bence şükretseniz daha iyi olur sanırım.
Saygılarımla
Tanrı oğlunu mu verdi?
Yüzyıllarca bu tip masallar yüzünden kimler oğullarını hangi savaşlarda kaybetti, bunu biliyor musun?
Aydınlanma yolunda ışık tutan ve bu yüzden katledilen kişiler de birilerinin oğulları/kızlarıydılar ve senin için öldüler. Artık bu masallarla avunma diye.
Senin tanrın canı sıkıldıkça, zilyon tane oğul yapar kendine, sen bunun için artık yas tutma. Biraz da senin için ölen diğerlerine kafayı yor.
Neden degisti ki bu tanri? O degil miydi tum insanligiu bogarak yok eden? O degil miydi hem Adem'i planlayip kusurlu yapan, hem de sanki onun sucuymus gibi cennetten, seytanin oynadigi oyunu bile bile kovan. Oglunu bizleri kurtarmak icin yollayacagina, kendi bir gorunse, kimsenin gunah islemeye cesareti kalir miydi? Masal masal matitas.... bikmiyorsunuz cunku umit var ucunda, kendinizi avutuyorsunuz.
Halbuki cok basit; dogmadan onceki halini bilmiyorsun, cunku yoktun; olunce de onceki yerine doneceksin, yani hiclige; yoklugunu sen bile fark edemiyeceksin, belki birkac yakinin. Dunya yine donmeye devam edecek, ama seni sen yapan sey, beynin, artik dusunemeyince, ne oldugun, nereye gittigin filan, bence manasiz, cunki oyle veya boyle, sen sen olmayacaksin artik olunce, bir hic olacaksin herkesin oldugu gibi. Bu soylediklerimi olenler her an dogruluyor. Sizin umitleriniz ise, umit olmaktan bir adim oteye gidemiyor.
O yüzden hep söylüyoruz: "Sevmeyen adam Tanrı'yı bilemez, çünkü Tanrı sevgidir." diye....
Saygılarımla
Şükret demek "aman sus gıkını çıkartma" demektir, sizde burda aynı şekilde kullanmışsınız, tanrı herkesi sever ama şükretmezseniz size sonsuza dek işkence yapar çünkü o ........... dır.
ps: "............" olan yere ne koyarsanız koyun uyar. Tanrı böyle bişeydir, bilenin elinde oyuncak, bilmeyenin elinde ise silah.
Ben isanın benim yerime öldüğünü kabul etmiyorum, eğer öylese allah başarısızdır, çünkü bişeyi beceremediği için 2. yada 5. sini (toplamda 124.001 tane peygamber) göndermiştir.
Tanrı sevgi değildir, tanrı beceriksizdir.
Herseferinde yaptığınız plan kurduğunuz sistem başkası tarafından sabote edilebiliyorsa, ve siz bu sabote edilebilen yerlerden yenilgiye uğrayacağınızı da biliyorsanız, ve nerden vurulacağınızı çok çok çok çok iyi bildiğiniz hatta bunu kendiniz yazdığınız halde oradan vurulup kaybediyorsanız, bu beceriksizlik değilde nedir?
Beceriksiz, dikkatsiz, vs vs aynı yerde çalıştığım bir iş arkadaşım olsa daha ağır sıfatlar kullanırdım, sebebini umarım anladınız.
Çukuru görüp, oraya düşeceğini bilip, genede içindeki bir dolu insanı oraya sürükleyen bir otobüs şöförüdür tanrı.
Aynı şeyi yapıp farklı sonuç bekler.....
Gerisini anlamışsınızdır umarım.
Sevgi ve saygılarımla, Nova.
Meraklı33
11-07-2010, 23:29
Kuran ve İncil'i bitirdim şu sıralar Eski Ahit'i okuyorum ve Eski Ahit'i okudukça İncil'de ki Tanrı İsa ile alakası olmadığını kavrıyorum. İsa daha çok bana günümüz Reformist Yahudileri gibi geliyor.
Gösterelim bakalım Tanrı nasıl sevgiymiş ;
Kinci / kindar bir Tanrı :
"Seni kim öldürürse,ondan yedi kez öç alınacak " . -Yar.4:15
Katil ruhlu bir tanrı ;
"Bu halkın bütün önderlerini gündüz benim önümde öldür, dedi,Öyle ki, İsrail halkına öfkem yatışsın. " Say.25:4
"soluk alan hiçbir canlıyı yaşatmayacaksınız"
"Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün ."
'Herkes kılıcını kuşansın. Ordugahta kapı kapı dolaşarak kardeşini, komşusunu, yakınını öldürsün.'" Çıkış 32:27
Acımasız bir tanrı ;
"Acımayacaksınız ."
Bir de kalkıp sevgiden bahsederler. Demiyorsunuz ki bebek katili, acımasız,kindar,nefret dolu ..
milomanara
12-07-2010, 01:06
Şimdi hur-kus'un tebliğleri beni daha da kafir ediyorsa, benim artan kafirliğimden ötürü hur-kus(varsaydığı cehennemde) cezalandırılacak mıdır?
Bence evet. Tamam ben zaten tanrıtanımaz biriyim ama tanrıtanımazlığı hristiyan din adamlarına ve onların evrim olgusuyla yakınlaşmasına bağlayan dangalak bir argüman beni daha da tanrıtanımaz yapıyor. Masum bir prezervatiften, tırtırlı prezervatife dönüşüm gibi somutlaştırılabilir bu nüans.
hur-kus, rica ediyorum biraz dengeli beslen. Spor yap. Nöronlar çalışsın biraz ha?
aliyarasfal
12-07-2010, 01:53
Tanrı düşmanı felsefe mi?
Böyle bir felsefe mi varmış? Hala aynı saçma bakış açısından kurtulamadık. Kardeşim tanrı varda ona karşı düşman olmuşuz gibi bir imaj yaratmaktan ne gibi bir çıkar beklersiniz bilmem. Ben ateizm dahil tanrıya düşman felsefe görmedim . Var olan insan ürünü inançlardaki hiç olmamış tanrı kavramına ve dayatılan bu tuhaflığa karşı olmaktan daha mantıklı ne olabilir. Ayrıca bu inançlar asıl kendileri kendilerinden olmayan her görüşe düşman. Yani tam tersi bir durum söz konusu. Düşmanlık eden kendiniz, insanlar düşünce bazında savununca kendini kafadan suçlu ilan edip birde haklıyız edasıyla ahkam kesmeniz diyecek söz bırakmıyor.
Şimdilik saygımla gittim...
Sayın AerA,
Yehova oğlunu sizin yerinize, siz de ölümün mahkümiyetinden kurtulasınız diye de gönderdi..Evet, İsa sizin yerinize de öldü....
Siz böyle bir şey yapmazdınız...Her halde. Kendi oğlunuzun başkaları için ölmesine izin vermezdiniz değil mi.?
Saygılarımla
Sayın Hur Kus ;
Yehova'nın oğlu ne demektir? Bana Mısır firavunlarını hatırlatıyor, hepsi Tanrıların oğullarıyız dememiş miydi? Nasıriye'li bir firavun (yaşadığına dair kanıt yok) benim yerime neden ölsün?
Ben daha doğmadan ,var olmayan günahlarım için biri nasıl ölür? Bir baba buna nasıl izin verir?Ortada olmayan sebepler için kendi öz oğlunu nasıl öldürür?
Yapar , eğerki bu baba tarihteki en çirkin karakter olan Tevratın tanrısıysa her şeyi yapar.
Bizler gerekirse senin için bile ölürüz, çünkü biz Tanrısallık değil İNSANLIK için varız.
VIVA LA REVOLUTION, VIVA LA HUMANIDAD.