Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 09-07-2010, 11:51
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Oct 2009
Mesajlar: 434
Standart Tanrı Düşmanı Felsefeleri Neden Reddediyoruz?

Hıristiyan âleminin papaları ve din adamları, Tanrıtanımazlığın yayılmasından yakınmaktadırlar.

Birçokları da bunu, sağcı siyaseti desteklemelerinin haklı nedeni olarak gösteriyorlar.

Ancak şu soru sorulmalıdır:

Özellikle geçen yüzyılda Tanrıtanımazlığın böylesine yayılmasını körükleyen, eşitsizlikle haksızlığa kimler göz yumuyordu?

Bu göze çarpan şekilde Hıristiyan âleminde meydana geldi.
Örneğin, Rus Ortodoks Kilisesi, halkı zalimce ezen çarlarla birlikte hareket etmişti.

Kendilerini Tanrı'nın temsilcileri olarak takdim edenlerin, gerçek Hıristiyan değerlerine sahip olmamaları, Tanrıtanımazlığın gelişmesine zemin hazırlayan şartlara katkıda bulundu.

Hıristiyan âleminin dinleri, aynı zamanda Yaratıcı'ya şerefsizlik getiren evrim kuramını da benimsedi.

Bir milyonu aşkın hayat şeklinin çeşitliliği ve karmaşıklığını, doğanın kör kuvvetlerine bağlıyorlar. Aslında görülen çeşitliliğin, şans eseri olarak geliştiğini söylüyorlar.

Böyle bir felsefe sayesinde Tanrı'ya gerek kalmaz ve insandan hiç kimse hesap soramaz.

Ahlak ise, kişinin keyfine kalır. (Mezmur 14:1)
Bunun bir sonucu olarak, dindar sayılan ülkelerde bir yılda yapılan kürtajın sayısı on milyonları aşmaktadır.

Tanrı düşmanı bu felsefe ve alışkanlıkları reddediyoruz.

Biz "gökü ve onda olanları ve yeri ve onda olanları, ve denizi ve onda olanları yaratan, ebetler ebedince (yaşayan)" Yehova Tanrı'ya tapınıyoruz.—Vahiy 10:6; 19:6.

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ


Matta 7:12

www.jw.org
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10-07-2010, 16:59
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 17 Nov 2009
Bulunduğu yer: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha
Mesajlar: 3.036
Standart

Sevgili Hur Kus ;

Yapacak hiç bir işi olmayan, hatta ne Hristiyan ne Yahudi olabilen bir düşüncel akımın pençesindesiniz gibime geliyor. Bu Yehova işini pek gözünüzde büyütmeyin, oğlunu ölmeye Dünya'ya gönderen zatı muhteremin ilahi kudretinden ne beklenir ki?

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 10-07-2010, 21:22
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Oct 2009
Mesajlar: 434
Standart

Sayın AerA,

Yehova oğlunu sizin yerinize, siz de ölümün mahkümiyetinden kurtulasınız diye de gönderdi..Evet, İsa sizin yerinize de öldü....

Siz böyle bir şey yapmazdınız...Her halde. Kendi oğlunuzun başkaları için ölmesine izin vermezdiniz değil mi.?

O yüzden hep söylüyoruz: "Sevmeyen adam Tanrı'yı bilemez, çünkü Tanrı sevgidir." diye....

Bence şükretseniz daha iyi olur sanırım.

Saygılarımla

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ


Matta 7:12

www.jw.org
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 10-07-2010, 23:39
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 19 Sep 2008
Mesajlar: 2.804
Standart

Tanrı oğlunu mu verdi?

Yüzyıllarca bu tip masallar yüzünden kimler oğullarını hangi savaşlarda kaybetti, bunu biliyor musun?

Aydınlanma yolunda ışık tutan ve bu yüzden katledilen kişiler de birilerinin oğulları/kızlarıydılar ve senin için öldüler. Artık bu masallarla avunma diye.

Senin tanrın canı sıkıldıkça, zilyon tane oğul yapar kendine, sen bunun için artık yas tutma. Biraz da senin için ölen diğerlerine kafayı yor.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 11-07-2010, 02:17
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 15 Mar 2006
Bulunduğu yer: Toronto
Mesajlar: 8.614

Onur Üyeliği 

Standart

Neden degisti ki bu tanri? O degil miydi tum insanligiu bogarak yok eden? O degil miydi hem Adem'i planlayip kusurlu yapan, hem de sanki onun sucuymus gibi cennetten, seytanin oynadigi oyunu bile bile kovan. Oglunu bizleri kurtarmak icin yollayacagina, kendi bir gorunse, kimsenin gunah islemeye cesareti kalir miydi? Masal masal matitas.... bikmiyorsunuz cunku umit var ucunda, kendinizi avutuyorsunuz.
Halbuki cok basit; dogmadan onceki halini bilmiyorsun, cunku yoktun; olunce de onceki yerine doneceksin, yani hiclige; yoklugunu sen bile fark edemiyeceksin, belki birkac yakinin. Dunya yine donmeye devam edecek, ama seni sen yapan sey, beynin, artik dusunemeyince, ne oldugun, nereye gittigin filan, bence manasiz, cunki oyle veya boyle, sen sen olmayacaksin artik olunce, bir hic olacaksin herkesin oldugu gibi. Bu soylediklerimi olenler her an dogruluyor. Sizin umitleriniz ise, umit olmaktan bir adim oteye gidemiyor.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 11-07-2010, 02:38
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 05 Feb 2010
Bulunduğu yer: -.. ..- -. -.-- .-
Mesajlar: 2.391
Standart

hur-kus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

O yüzden hep söylüyoruz: "Sevmeyen adam Tanrı'yı bilemez, çünkü Tanrı sevgidir." diye....

Bence şükretseniz daha iyi olur sanırım.

Saygılarımla
Şükret demek "aman sus gıkını çıkartma" demektir, sizde burda aynı şekilde kullanmışsınız, tanrı herkesi sever ama şükretmezseniz size sonsuza dek işkence yapar çünkü o ........... dır.

ps: "............" olan yere ne koyarsanız koyun uyar. Tanrı böyle bişeydir, bilenin elinde oyuncak, bilmeyenin elinde ise silah.

Ben isanın benim yerime öldüğünü kabul etmiyorum, eğer öylese allah başarısızdır, çünkü bişeyi beceremediği için 2. yada 5. sini (toplamda 124.001 tane peygamber) göndermiştir.

Tanrı sevgi değildir, tanrı beceriksizdir.

Herseferinde yaptığınız plan kurduğunuz sistem başkası tarafından sabote edilebiliyorsa, ve siz bu sabote edilebilen yerlerden yenilgiye uğrayacağınızı da biliyorsanız, ve nerden vurulacağınızı çok çok çok çok iyi bildiğiniz hatta bunu kendiniz yazdığınız halde oradan vurulup kaybediyorsanız, bu beceriksizlik değilde nedir?

Beceriksiz, dikkatsiz, vs vs aynı yerde çalıştığım bir iş arkadaşım olsa daha ağır sıfatlar kullanırdım, sebebini umarım anladınız.

Çukuru görüp, oraya düşeceğini bilip, genede içindeki bir dolu insanı oraya sürükleyen bir otobüs şöförüdür tanrı.

Aynı şeyi yapıp farklı sonuç bekler.....

Gerisini anlamışsınızdır umarım.

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 11-07-2010, 23:29
Meraklı33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meraklı33 Meraklı33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 22 Mar 2010
Mesajlar: 123
Standart

Kuran ve İncil'i bitirdim şu sıralar Eski Ahit'i okuyorum ve Eski Ahit'i okudukça İncil'de ki Tanrı İsa ile alakası olmadığını kavrıyorum. İsa daha çok bana günümüz Reformist Yahudileri gibi geliyor.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 12-07-2010, 00:11
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 18 Sep 2006
Bulunduğu yer: usa
Mesajlar: 4.841
Standart

Gösterelim bakalım Tanrı nasıl sevgiymiş ;

Kinci / kindar bir Tanrı :

"Seni kim öldürürse,ondan yedi kez öç alınacak " . -Yar.4:15

Katil ruhlu bir tanrı ;

"Bu halkın bütün önderlerini gündüz benim önümde öldür, dedi,Öyle ki, İsrail halkına öfkem yatışsın. " Say.25:4

"soluk alan hiçbir canlıyı yaşatmayacaksınız"

"Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün ."

'Herkes kılıcını kuşansın. Ordugahta kapı kapı dolaşarak kardeşini, komşusunu, yakınını öldürsün.'" Çıkış 32:27

Acımasız bir tanrı ;

"Acımayacaksınız ."


Bir de kalkıp sevgiden bahsederler. Demiyorsunuz ki bebek katili, acımasız,kindar,nefret dolu ..


Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 12-07-2010, 01:06
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 17 May 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 1.807
Standart

Şimdi hur-kus'un tebliğleri beni daha da kafir ediyorsa, benim artan kafirliğimden ötürü hur-kus(varsaydığı cehennemde) cezalandırılacak mıdır?

Bence evet. Tamam ben zaten tanrıtanımaz biriyim ama tanrıtanımazlığı hristiyan din adamlarına ve onların evrim olgusuyla yakınlaşmasına bağlayan dangalak bir argüman beni daha da tanrıtanımaz yapıyor. Masum bir prezervatiften, tırtırlı prezervatife dönüşüm gibi somutlaştırılabilir bu nüans.

hur-kus, rica ediyorum biraz dengeli beslen. Spor yap. Nöronlar çalışsın biraz ha?
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 12-07-2010, 01:53
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 May 2010
Mesajlar: 2.935
Standart

Tanrı düşmanı felsefe mi?
Böyle bir felsefe mi varmış? Hala aynı saçma bakış açısından kurtulamadık. Kardeşim tanrı varda ona karşı düşman olmuşuz gibi bir imaj yaratmaktan ne gibi bir çıkar beklersiniz bilmem. Ben ateizm dahil tanrıya düşman felsefe görmedim . Var olan insan ürünü inançlardaki hiç olmamış tanrı kavramına ve dayatılan bu tuhaflığa karşı olmaktan daha mantıklı ne olabilir. Ayrıca bu inançlar asıl kendileri kendilerinden olmayan her görüşe düşman. Yani tam tersi bir durum söz konusu. Düşmanlık eden kendiniz, insanlar düşünce bazında savununca kendini kafadan suçlu ilan edip birde haklıyız edasıyla ahkam kesmeniz diyecek söz bırakmıyor.
Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslamın en büyük düşmanı : HADİSLER pante İslam 44 27-06-2009 19:25
Atatürk Düşmanı Yeni 50 TL banknot üzerinde walla Politika 36 08-06-2009 23:31
neden 4 kitap? yoksa 4 Tanrı mı var? İslam 56 20-01-2009 20:05
Tanrı Hayvanları Neden Yaratmıştır ? NedimYilmaz Evrim 17 21-10-2006 23:38

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:25 .