Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim yok ise
Yaradılışçıların devamlı itiraz ettikleri gibi evrim yok ise evrende bana sunu nasıl açıklarlar.
Onlara göre nuhun tufanında nuh gemisine her bir canlı çeşidinden bir çift almıştır. Bildiğim kadarıyla şu an dünya üzerinde 4 milyon civarı bilinen canlı türü var. Bunlar şu an yaşamakta olan. Rakam yanlışsa lütfen düzeltin. Nuh bunların herbirini nasıl bir gemiye toplamıştır. Bu canlılar dünyanın değişik bölgelerinde olduğu için dünyanın her karış toprağını gezmiş midir? Bu işlem ne kadar sürmüştür? Buna inanmak saflık değilde nedir?
Sayın axial ;
Tufan hikayesine Antik Sümerde, Antik Yunanda ve hatta Maya Medeniyetinde bile rastlamaktayız. Her kavmin bir dönem benzeri bir hikayeye ihtiyacı olmuş anlaşılan.
Sırf Dünya üzerinde ki insan çeşitliliği bile tek kalemden çıkmadığının kanıtı sanki. Çekik gözlüsü, koyu derilisi, sarışını, çok uzunu, çok kısası v.b.
Esen kalınız.
gerçekler ve dierleri:::::::::
nuh tufanı bölgesel bir olaydır.. ancak büyük bir bölgede özellikle, mezopotamya civarında olduğu büyük ihtimaldir. ayrıca tüm canlılar derken suda yaşayanlar ve dünyanın diğer bölgeleri hariç...
ben sadece açıkladım bil diye..
hangi bölge, neden bölgesel, ... bunları sormadan evvel bunu anla.. başka bi gün konusuruz...
saygılarımla
Yaradılışçıların devamlı itiraz ettikleri gibi evrim yok ise evrende bana sunu nasıl açıklarlar.
Onlara göre nuhun tufanında nuh gemisine her bir canlı çeşidinden bir çift almıştır. Bildiğim kadarıyla şu an dünya üzerinde 4 milyon civarı bilinen canlı türü var. Bunlar şu an yaşamakta olan. Rakam yanlışsa lütfen düzeltin. Nuh bunların herbirini nasıl bir gemiye toplamıştır. Bu canlılar dünyanın değişik bölgelerinde olduğu için dünyanın her karış toprağını gezmiş midir? Bu işlem ne kadar sürmüştür? Buna inanmak saflık değilde nedir?
Epeydir forumu takip ediyorum,Hiç bu kadar kasmaya gerek yok,Sadece bu verdiğiniz örnekmi var sanki,Yüzlerce örnek varda ne oluyor? Yani sorun aydınlanma sorunumu?Çıkın sokağa yürüyün, bilinçsizliğin derin yüzünü görün!..Bu insanlığı din'den kurtarsan ne olacağını zannediyoruz...Daha yaşanabilir bir Dünya'mı?...Bu bir kara mizah olsa gerek.İnsanlık yine inanacak bir şey bulur!...Ki buluyor zaten...Ortaya ben peygamberim deyip hala bu zamanda binlerce mürit toplayan yokmu?...Başka bir sorun var...İdrak durumumuz bu Dünya'ya ait değilmiş gibi geliyor bana...
Epeydir forumu takip ediyorum,Hiç bu kadar kasmaya gerek yok,Sadece bu verdiğiniz örnekmi var sanki,Yüzlerce örnek varda ne oluyor? Yani sorun aydınlanma sorunumu?Çıkın sokağa yürüyün, bilinçsizliğin derin yüzünü görün!..Bu insanlığı din'den kurtarsan ne olacağını zannediyoruz...Daha yaşanabilir bir Dünya'mı?...Bu bir kara mizah olsa gerek.İnsanlık yine inanacak bir şey bulur!...Ki buluyor zaten...Ortaya ben peygamberim deyip hala bu zamanda binlerce mürit toplayan yokmu?...Başka bir sorun var...İdrak durumumuz bu Dünya'ya ait değilmiş gibi geliyor bana...
Sanırım haklısınız. İnsanlar ellerindeki uyuşturucuyu kaybetmek istemiyorlar.
Zaten bu tür olaylar normal de yapılması imkansız olduğu için mucize deniyor.
Sayın axial ;
Tufan hikayesine Antik Sümerde, Antik Yunanda ve hatta Maya Medeniyetinde bile rastlamaktayız. Her kavmin bir dönem benzeri bir hikayeye ihtiyacı olmuş anlaşılan.
Sırf Dünya üzerinde ki insan çeşitliliği bile tek kalemden çıkmadığının kanıtı sanki. Çekik gözlüsü, koyu derilisi, sarışını, çok uzunu, çok kısası v.b.
Esen kalınız.
AerA arkadaş bir kaç medeniyeti yazmış bunun gibi birçok medeniyet Tufanı anlatmışlardır.
Peki o kadar saf olan diğer arkadaşın bu medeniyetlerin çoğu farkı dönemlerde var yerlerde kurulmuşlardır.Nereden bu bilgilere ulaştılar ve biraz fark şekilde anlattılar..
İlahi, Batıl ve diğer din grupları yalan söylüyor..Darwin doğru söylüyor..İşte burada saflık vardır..
Dünya büyük bir buzul çağı geçirdi. Tüm medeniyetlerde iz bırakmış büyük sel baskınları olmuş olabilir. Tüm bu doğal afetler de abartılı bir şekildi kiminde metinlere kiminde de sözlü geleneğe yansımış olabilir.
Tabi ki tüm dinlerin anlattıkları uydurmadır. Çünkü aslı astarı yoktur, bilime gözleme deneye dayanmaz. Elbette Darwin doğru söylemiştir. Ve burada asla saflık yoktur. Saflık dinlerin çocuksu içeriğindedir. Çocuklar da aşağı mahalledeki iki kişinin kavgasını yukarı mahalleye 100 kişi kavga ediyor diye anlatır. :D
ne alakası var evrimle bunun...evrimi çorba ediyorsunuz sonrada dinle karıştırarak bulamaç haline getiriyorsunuz...hadi diyelim bunların hepsi yalan...evrim nasıl açıklıyormuş bunu,ilgi alanına girmeyen şeyi evrim nasıl yanıtlasın...kaldı ki nuh kendi cocugunu bile gemiye alamadı...bu yüzden gemide, cok fahis sayıda canlı yoktu diye hatırlıyorum...4 milyon canlının hepsi o devirde yaşıyor diye kim söylüyor...
ne alakası var evrimle bunun...evrimi çorba ediyorsunuz sonrada dinle karıştırarak bulamaç haline getiriyorsunuz...hadi diyelim bunların hepsi yalan...evrim nasıl açıklıyormuş bunu,ilgi alanına girmeyen şeyi evrim nasıl yanıtlasın...kaldı ki nuh kendi cocugunu bile gemiye alamadı...bu yüzden gemide, cok fahis sayıda canlı yoktu diye hatırlıyorum...4 milyon canlının hepsi o devirde yaşıyor diye kim söylüyor...
Evrim elbette nuhla falan ilgilenmiyor, konu zaten evrim yok ise bu nasıl açıklanır şeklinde. Ama evrim 4 milyon canlı türü olabileceğini bilimsel açıdadn açıklıyor.
Birde sen diyorsun ki bu canlılar farklı zamanlarda yaratılmıştır ayrı ayrı. Yani her türden en az bir çift yaratılmıştır diyorsun. Peki bu aniden ortaya çıkan canlıların evrim teorisine uygun şekilde ortaya çıkması nasıl oluyor. Ha birde nesli tükenen canlılar var. Onları neden yaratmış allah. Evrim bunu açıklıyor peki sizin allahınız?
Evrim elbette nuhla falan ilgilenmiyor, konu zaten evrim yok ise bu nasıl açıklanır şeklinde. Ama evrim 4 milyon canlı türü olabileceğini bilimsel açıdadn açıklıyor.
Birde sen diyorsun ki bu canlılar farklı zamanlarda yaratılmıştır ayrı ayrı. Yani her türden en az bir çift yaratılmıştır diyorsun. Peki bu aniden ortaya çıkan canlıların evrim teorisine uygun şekilde ortaya çıkması nasıl oluyor. Ha birde nesli tükenen canlılar var. Onları neden yaratmış allah. Evrim bunu açıklıyor peki sizin allahınız?
senin dediğin aslında şudur biliyor musun ?
1- 4 milyon canlı o anda vardı, cunku evrim bunu ispat ediyor...farklı zamanlarda olacağını sen kendi agzınla soylemis oluyorsun zaten...bir anda dersen evrim mevrim kalmaz...yaratılıs olur...ama sen ne yazdıgını mıkayese edemedigin icin bu yazıyı okumak zorunda bırakıyorsun bana sayın axial...
bir de sen diyorsun ki bu canlılar farklı zamanlarda yaratılmıstır...
aleni bu cumleyi soyledigimi hatırlamıyorum sayın axial...velhasıl farklı zamanlarda yaratıldı...
Peki bu aniden ortaya çıkan canlıların evrim teorisine uygun şekilde ortaya çıkması nasıl oluyor.
evrimde aniden ortaya cıkma diye bir şey yoktur sayın kardesim...dolayısıyla uygunluk diye bir şeyden bahsedemezsin...madem bahsettin bir an icin ortaya cıkan canlılar kervanını nasıl evrime uyduracaksın cok merak ediyorum..
yani sorunun cevabını senden bekliyorum sayın axial...
Ha birde nesli tükenen canlılar var. Onları neden yaratmış allah. Evrim bunu açıklıyor peki sizin allahınız?
yaşarlarken fonksiyonlarını yapamıyolarmıymış, yiyecek bulamıyolarmıymış...elbette bir yok oluş olacaktır...baki mi kalacaklarını sanıyorsun...evrim burada dogal seleksiyon der...baska bir şey der mi...:) dogal seleksiyon ne ...evrimin bilinçten yoksun tanrısı...
Hauır troyya nereden çıkarıyorsun benim 4 milyon canlı ozaman vardı dediği mi ayrıca kelime oyunları yapman korkunun göstergesi tekrarlıyorum çok basit sen diyorsunki bu kadar çeşit varlık farklı zamanlarda yaratılmıştır.
Mesela bir örnekten yola çıkarsak insan 2.000.000 yıl önce yaratıldı diyorsun sen. Çünkü bilimin bulduğu bu. Bende diyorum ki evrim ağacına bakarsak insanların ortaya çıksı 2 000 000 yıla denk gelir bu her canlı türü için geçerli.
Bak sen en iysi bana deki tanrı var ve evreni yarattı ve ilk canlı hücreleri yarattı gerisine karışmadı gerisi evrimin işi. Anlaşabiliriz o zaman seninle
Hauır troyya nereden çıkarıyorsun benim 4 milyon canlı ozaman vardı dediği mi ayrıca kelime oyunları yapman korkunun göstergesi tekrarlıyorum çok basit sen diyorsunki bu kadar çeşit varlık farklı zamanlarda yaratılmıştır.
Mesela bir örnekten yola çıkarsak insan 2.000.000 yıl önce yaratıldı diyorsun sen. Çünkü bilimin bulduğu bu. Bende diyorum ki evrim ağacına bakarsak insanların ortaya çıksı 2 000 000 yıla denk gelir bu her canlı türü için geçerli.
Bak sen en iysi bana deki tanrı var ve evreni yarattı ve ilk canlı hücreleri yarattı gerisine karışmadı gerisi evrimin işi. Anlaşabiliriz o zaman seninle
sayın axial anlamadım valla bişi...:) kusura bakma 2 defa okudum ama...ayrıca kelime oyunu yapmam ben...az cok tanıdıysan beni...evrimdeki bilgimden korkacak olursam sizin yanınıza ugramam gec onu...
Sevgili troyya;
En basit şekilde anlatayım. Şimdi senin inancına göre allah bütün canlı türlerini farklı zamanlarda yaratmış ve farklı zamanlarda soylarını tüketmiş. Buraya kadar doğru mu?
Doğru ise bu nasıl oluyorda evrimle bir tutarlılık gösterebiliyor. Yani kaybolan nesli tükenen canlıların araform olması. Onlardan sonra bir sonraki canlı türünün ortaya çıkması.
Yani allah evreni yaratırken evrime uygun mu yarattı acaba?
Bak daha da anlamadıysan yatacağım artık.
Sevgili troyya;
En basit şekilde anlatayım. Şimdi senin inancına göre allah bütün canlı türlerini farklı zamanlarda yaratmış ve farklı zamanlarda soylarını tüketmiş. Buraya kadar doğru mu?
Doğru ise bu nasıl oluyorda evrimle bir tutarlılık gösterebiliyor. Yani kaybolan nesli tükenen canlıların araform olması. Onlardan sonra bir sonraki canlı türünün ortaya çıkması.
Yani allah evreni yaratırken evrime uygun mu yarattı acaba?
Bak daha da anlamadıysan yatacağım artık.
Allah farklı zamanlardamı yaratmıs yaratmamıs mı, o kadar derin islami bilgim yok açıkcası...velevki dogru diyelim farklı zamanlarda yaratmıs...
bunun evrimle nasıl bir ilgisi olabilir işte axial sabahtan beri anlatamadığın bu bana...kaybolan nesil diyorsun tukenen canlıların araform olması ne demek bir kere ...boyle bir şey yok ki...
Allah canlıları yaratırken canlı proteini açısından farklı farklı proteinler kullanarak yaratmamıstır...elbetteki tekamul sınırları olacaktır...ama iş en başa geldiğinde işte orada tesadüf yoktur...ilahi bir kudret vardır....evrimle anlasamadıgımız nokta burası...
ha dersenki nasıl olurda hayvandan turedigimizi felan...geç onları..türler arası değişim yok...mümkün değil bu...gözlemlenemez...ispat edilemez...sadece varsayılan olarak kabul ediliyor...ama suda bir gercek...Allah herşeyi sudan yaratmıştır...
evrimde aniden ortaya cıkma diye bir şey yoktur sayın kardesim
Troyya bilmem haberin var mı? 1988 John Karat adlı bir biliminsanının yaptığı bir deney var. Laktoz sindiremeyen bakterileri laktoz bulunan bir kaba bırakıyor. Anında ölmesi gereken bakterilerin ölmeyip bir de üstüne laktozu sindirmeye başladıkları görülüyor.
Deneyle ilgili görsel bilgi bu linkteki videonun sonlarında. Yine bu laktoz deneyinin hemen ardından yeni bir deneyin görseli var. Üç ayrı petri kabına konan kök hücrelerin nasıl kas, kemik ve yağ hücreleri olarak uzmanlaştığı da anlatılıyor.
http://vimeo.com/8175208 (http://vimeo.com/8175208)
Allah canlıları yaratırken canlı proteini açısından farklı farklı proteinler kullanarak yaratmamıstır...elbetteki tekamul sınırları olacaktır...ama iş en başa geldiğinde işte orada tesadüf yoktur...ilahi bir kudret vardır....evrimle anlasamadıgımız nokta burası......
En başa geldiğinde evrime anlaşamamak gibi bir durumun nasıl oluyor ki evrim en başla ilgilenmez zaten. sonrası ile ilgilenir. Evrimi bildiğini söylüyorsun ama evrimden birşey anlamadığın ortada.
ha dersenki nasıl olurda hayvandan turedigimizi felan...geç onları..türler arası değişim yok...mümkün değil bu...gözlemlenemez...ispat edilemez...sadece varsayılan olarak kabul ediliyor...ama suda bir gercek...Allah herşeyi sudan yaratmıştır...
Bak anlaşıyorsun işte allah herşeyi sudan yaratmıştır diyorsun. Evrimde canlı hayat su da başlamış diyor. Ama ben allahın hayatı suda başlattığı fikrine nereden kapıladığını öğrenmek isterim doğrusu.
Birde bu inançla bilime yaklaşmak neyin nesi oluyor. Evrime karşıyım çünkü allaha inanıyorum .Böyle saçma şey mi var. Ne demek türler arası geçiş yok i,spatlanamaz. Koskoca bilim dünyasında canlılar arasındaki gelişmeyi evrimden başka iyi açıklayan bir teori var mı. Sanki allahın yarattığına dair ispatınız var gibi. Bu iş anca taksonomi biliminin katkılarıyla olur ve onlarında her bulgusu evrimi destekler yönde. Korkmayın bu kadar bilimden.
taylan74 laktoz ve bakteri ilişkisi immunity yani bagısıklıktır...anında ölmesi gereken diye bir şey yok,laktozu zaten fermentasyonla parcalarlar, piruvat belirli yere kadar ölmemelerini sağlar zaten,sonra direnç mekanizması geliştirenler o laktoz karsı enzim uretirler...
En başa geldiğinde evrime anlaşamamak gibi bir durumun nasıl oluyor ki evrim en başla ilgilenmez zaten. sonrası ile ilgilenir. Evrimi bildiğini söylüyorsun ama evrimden birşey anlamadığın ortada.
öyle mi diyorsun...o zaman niye akıllı tasarıma saldırıyorsunuz...canlılar yaratılmamıstır evrilmistir diye...yaratılmak kelimesi seni en basa goturur, asıl senin bilmedigini dusunuyorum...yoksa evrile evrile değişimi bizde kabul ediyoruz herhalde ama tür içi...tür dışı yine ispat yok...
Bak anlaşıyorsun işte allah herşeyi sudan yaratmıştır diyorsun. Evrimde canlı hayat su da başlamış diyor. Ama ben allahın hayatı suda başlattığı fikrine nereden kapıladığını öğrenmek isterim doğrusu.
darwin babanız kurandan çalmış olmasın :) zira 19.yy da yasadı darwin...
Birde bu inançla bilime yaklaşmak neyin nesi oluyor. Evrime karşıyım çünkü allaha inanıyorum .Böyle saçma şey mi var. böyle bir şey dedigimi hatırlamıyorum...evrime karsıyım cunku ispatı olmayan bir bilim mekanizması...varsayımlar üzerine inşa edilmiş...biyolojinin icine sokulmus kara bir lekedir...
Ne demek türler arası geçiş yok i,spatlanamaz. Koskoca bilim dünyasında canlılar arasındaki gelişmeyi evrimden başka iyi açıklayan bir teori var mı.
yok kardeşim bana kuru kafadan baska hiç bir geçiş gösteremezsiniz...çünkü ara fosiller sonsuz sayıda olması gerekir..bir tane bile yok...gösterdiklerinizin hepsi bir türe ait fosiller...milyon tane fosil var bunlara mı türler arası geçiş diyorsunuz...
senaryolarla iş olmaz...
Sanki allahın yarattığına dair ispatınız var gibi.
hani evrim en basa donmezdi...kendinle celisiyorsun...allahın yarattıgına dair ispatın yoksa evrim yaratıyor demektir...
Bu iş anca taksonomi biliminin katkılarıyla olur ve onlarında her bulgusu evrimi destekler yönde. Korkmayın bu kadar bilimden.
işin icindeyim zaten ne korkacam...yalnız baştan söyliyim bilim adamlarına fazla güvenme...zira politikadır bilim...herşey de bir bürokrasi var evrimde de öyle...çünkü evrim dinlere karşı çıkartılmıştır...
darwin babanız kurandan çalmış olmasın :) zira 19.yy da yasadı darwin...
Muhammed bavbanızın tevrattan çalması gibi mi. dersem çok entellektüel bir tartışma olmaz o yüzden bu kaçamaklara başvurmak istermiyorum.
böyle bir şey dedigimi hatırlamıyorum...evrime karsıyım cunku ispatı olmayan bir bilim mekanizması...varsayımlar üzerine inşa edilmiş...biyolojinin icine sokulmus kara bir lekedir...
Varolan bir gerçeğekarsı olman hiçbirşeyi değiştirmez. İspat olarak aradığın şey nedir? Boynuzlu kedi, timsah kuş gibi varlıklar mı? Sen evrime karşısın çünkü evrimin senin dini inançlarını etkilemesinden korkuyorsun. Öyle olmasa bu yaygarayı çıkarmazdınız. Bunu itiraf etmelisin.
yok kardeşim bana kuru kafadan baska hiç bir geçiş gösteremezsiniz...çünkü ara fosiller sonsuz sayıda olması gerekir..bir tane bile yok...gösterdiklerinizin hepsi bir türe ait fosiller...milyon tane fosil var bunlara mı türler arası geçiş diyorsunuz...
NAsıl bir arageçiş istiyorsuın. Bilim o kuru kafa dediğinden canlının bütün bilgilerini çıkarmakta. Senin bu sözün bile bilimle uzak yakın alakn olmadığını göstermekte. Peki madem evrime karşısınız, karşı bir antiteziniz var mı canlıların türlerin oluşumu ile ilgili dünyayı ayağa kaldıracak.
işin icindeyim zaten ne korkacam...yalnız baştan söyliyim bilim adamlarına fazla güvenme...zira politikadır bilim...herşey de bir bürokrasi var evrimde de öyle...çünkü evrim dinlere karşı çıkartılmıştır...
Benden de sana tavsiye din adamlarına fazla güvenme zira şu anda o klavye ile bana birşeyler yazabiliyorsan bu bile güvenmediğin bilimin sayesindedir bu yüzden nankörlük etme bence. Yoksa hala ramazanlarda seni sahura ramazan davulcusu kaldıracak, arabistana hacca gitmek için at arabasına binecek, dünyanın ise öküz boynuzları üzerinde dengede duruyor olduğunu düşünecektin. Bilimde hiçbirşey dine karşı veya din lehine adı altında yapılmaz. Ha bilimin bulduğu şeyler senin dinini sarsıyorsa bundan bilime ne.
sonra direnç mekanizması geliştirenler o laktoza karsı enzim uretirler...
Yani artık laktozu sindirenler ayrı bir tür olabilmiş midir? Ne derece farklılaşmıştır?
Ben sorumu farklı bir şekilde sorayım. Bakteri yeni bir ortama uyabilecek bir direnç geliştirebiliyorsa, bir balık karasal ortama uygun bir yapı (kemiksileşmiş yüzgeçler, akciğer vs.) geliştiremez mi? Veya bir primat yeni bir eko sisteme uygun bir yapı (kısa kol, uzun bacaklar, tüysüz bir vücut, küçük bir yüz vs.) geliştiremez mi?
Bu tip direnç mekanizmaları veya yeni adaptasyonlar sadece bakteriyel düzeyde mi gerçekleşir sadece?
taylan74 bakteri antikor gelistiriyor...uzuv gelistirmiyor...o aglitinasyon saglayacak negatif bir kavrama karsı antikor üretiyor...yani bağısıklık kazanıyor...yeni bir protein sentezini saglatacak uzuv genetik şifresi üretmiyor...
senin bu dediklerin evrimde cok uzunnnnnnnn asırlar boyu olusabiliyormuş...oluyordur belki...ben sana olmuyordur demiyorum ki...ben sadece ihtimal vermiyorum hepsi bu...