Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-07-2010, 16:05
axial
Üye Değil

Standart Evrim yok ise

Yaradılışçıların devamlı itiraz ettikleri gibi evrim yok ise evrende bana sunu nasıl açıklarlar.

Onlara göre nuhun tufanında nuh gemisine her bir canlı çeşidinden bir çift almıştır. Bildiğim kadarıyla şu an dünya üzerinde 4 milyon civarı bilinen canlı türü var. Bunlar şu an yaşamakta olan. Rakam yanlışsa lütfen düzeltin. Nuh bunların herbirini nasıl bir gemiye toplamıştır. Bu canlılar dünyanın değişik bölgelerinde olduğu için dünyanın her karış toprağını gezmiş midir? Bu işlem ne kadar sürmüştür? Buna inanmak saflık değilde nedir?
Alt 19-07-2010, 16:17
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın axial ;

Tufan hikayesine Antik Sümerde, Antik Yunanda ve hatta Maya Medeniyetinde bile rastlamaktayız. Her kavmin bir dönem benzeri bir hikayeye ihtiyacı olmuş anlaşılan.
Sırf Dünya üzerinde ki insan çeşitliliği bile tek kalemden çıkmadığının kanıtı sanki. Çekik gözlüsü, koyu derilisi, sarışını, çok uzunu, çok kısası v.b.

Esen kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 19-07-2010, 16:20
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gerçekler ve dierleri:::::::::

nuh tufanı bölgesel bir olaydır.. ancak büyük bir bölgede özellikle, mezopotamya civarında olduğu büyük ihtimaldir. ayrıca tüm canlılar derken suda yaşayanlar ve dünyanın diğer bölgeleri hariç...

ben sadece açıkladım bil diye..

hangi bölge, neden bölgesel, ... bunları sormadan evvel bunu anla.. başka bi gün konusuruz...

saygılarımla
Alt 19-07-2010, 16:23
Varta Varta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaradılışçıların devamlı itiraz ettikleri gibi evrim yok ise evrende bana sunu nasıl açıklarlar.

Onlara göre nuhun tufanında nuh gemisine her bir canlı çeşidinden bir çift almıştır. Bildiğim kadarıyla şu an dünya üzerinde 4 milyon civarı bilinen canlı türü var. Bunlar şu an yaşamakta olan. Rakam yanlışsa lütfen düzeltin. Nuh bunların herbirini nasıl bir gemiye toplamıştır. Bu canlılar dünyanın değişik bölgelerinde olduğu için dünyanın her karış toprağını gezmiş midir? Bu işlem ne kadar sürmüştür? Buna inanmak saflık değilde nedir?
Epeydir forumu takip ediyorum,Hiç bu kadar kasmaya gerek yok,Sadece bu verdiğiniz örnekmi var sanki,Yüzlerce örnek varda ne oluyor? Yani sorun aydınlanma sorunumu?Çıkın sokağa yürüyün, bilinçsizliğin derin yüzünü görün!..Bu insanlığı din'den kurtarsan ne olacağını zannediyoruz...Daha yaşanabilir bir Dünya'mı?...Bu bir kara mizah olsa gerek.İnsanlık yine inanacak bir şey bulur!...Ki buluyor zaten...Ortaya ben peygamberim deyip hala bu zamanda binlerce mürit toplayan yokmu?...Başka bir sorun var...İdrak durumumuz bu Dünya'ya ait değilmiş gibi geliyor bana...
Alt 19-07-2010, 17:21
axial
Üye Değil

Varta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Epeydir forumu takip ediyorum,Hiç bu kadar kasmaya gerek yok,Sadece bu verdiğiniz örnekmi var sanki,Yüzlerce örnek varda ne oluyor? Yani sorun aydınlanma sorunumu?Çıkın sokağa yürüyün, bilinçsizliğin derin yüzünü görün!..Bu insanlığı din'den kurtarsan ne olacağını zannediyoruz...Daha yaşanabilir bir Dünya'mı?...Bu bir kara mizah olsa gerek.İnsanlık yine inanacak bir şey bulur!...Ki buluyor zaten...Ortaya ben peygamberim deyip hala bu zamanda binlerce mürit toplayan yokmu?...Başka bir sorun var...İdrak durumumuz bu Dünya'ya ait değilmiş gibi geliyor bana...

Sanırım haklısınız. İnsanlar ellerindeki uyuşturucuyu kaybetmek istemiyorlar.
Alt 20-07-2010, 00:08
kb10 kb10 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zaten bu tür olaylar normal de yapılması imkansız olduğu için mucize deniyor.
Alt 21-07-2010, 18:55
metee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
metee metee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın axial ;

Tufan hikayesine Antik Sümerde, Antik Yunanda ve hatta Maya Medeniyetinde bile rastlamaktayız. Her kavmin bir dönem benzeri bir hikayeye ihtiyacı olmuş anlaşılan.
Sırf Dünya üzerinde ki insan çeşitliliği bile tek kalemden çıkmadığının kanıtı sanki. Çekik gözlüsü, koyu derilisi, sarışını, çok uzunu, çok kısası v.b.

Esen kalınız.
AerA arkadaş bir kaç medeniyeti yazmış bunun gibi birçok medeniyet Tufanı anlatmışlardır.

Peki o kadar saf olan diğer arkadaşın bu medeniyetlerin çoğu farkı dönemlerde var yerlerde kurulmuşlardır.Nereden bu bilgilere ulaştılar ve biraz fark şekilde anlattılar..

İlahi, Batıl ve diğer din grupları yalan söylüyor..Darwin doğru söylüyor..İşte burada saflık vardır..

[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 21-07-2010, 23:27
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dünya büyük bir buzul çağı geçirdi. Tüm medeniyetlerde iz bırakmış büyük sel baskınları olmuş olabilir. Tüm bu doğal afetler de abartılı bir şekildi kiminde metinlere kiminde de sözlü geleneğe yansımış olabilir.

Tabi ki tüm dinlerin anlattıkları uydurmadır. Çünkü aslı astarı yoktur, bilime gözleme deneye dayanmaz. Elbette Darwin doğru söylemiştir. Ve burada asla saflık yoktur. Saflık dinlerin çocuksu içeriğindedir. Çocuklar da aşağı mahalledeki iki kişinin kavgasını yukarı mahalleye 100 kişi kavga ediyor diye anlatır.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 23-07-2010, 12:19
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ne alakası var evrimle bunun...evrimi çorba ediyorsunuz sonrada dinle karıştırarak bulamaç haline getiriyorsunuz...hadi diyelim bunların hepsi yalan...evrim nasıl açıklıyormuş bunu,ilgi alanına girmeyen şeyi evrim nasıl yanıtlasın...kaldı ki nuh kendi cocugunu bile gemiye alamadı...bu yüzden gemide, cok fahis sayıda canlı yoktu diye hatırlıyorum...4 milyon canlının hepsi o devirde yaşıyor diye kim söylüyor...
Alt 23-07-2010, 13:26
axial
Üye Değil

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne alakası var evrimle bunun...evrimi çorba ediyorsunuz sonrada dinle karıştırarak bulamaç haline getiriyorsunuz...hadi diyelim bunların hepsi yalan...evrim nasıl açıklıyormuş bunu,ilgi alanına girmeyen şeyi evrim nasıl yanıtlasın...kaldı ki nuh kendi cocugunu bile gemiye alamadı...bu yüzden gemide, cok fahis sayıda canlı yoktu diye hatırlıyorum...4 milyon canlının hepsi o devirde yaşıyor diye kim söylüyor...

Evrim elbette nuhla falan ilgilenmiyor, konu zaten evrim yok ise bu nasıl açıklanır şeklinde. Ama evrim 4 milyon canlı türü olabileceğini bilimsel açıdadn açıklıyor.

Birde sen diyorsun ki bu canlılar farklı zamanlarda yaratılmıştır ayrı ayrı. Yani her türden en az bir çift yaratılmıştır diyorsun. Peki bu aniden ortaya çıkan canlıların evrim teorisine uygun şekilde ortaya çıkması nasıl oluyor. Ha birde nesli tükenen canlılar var. Onları neden yaratmış allah. Evrim bunu açıklıyor peki sizin allahınız?

Önerilen Siteler