PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osmanlı İmparatorluğu'nu Da Mollalar Yıktı

fantomas
29-07-2010, 16:00
Türkiye Osmanlı imparatorluğu'nun kaderini yaşıyor.Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkan güç olan mollaların yerini alan akdemisyen sınıfı Türkiye Cumhuriyeti'ni de yıkıyor.

Türkiye'de Türk milleti'nin kanını emen Türkiye'ye bilimsel anlamda hiç bir şey katmadığı gibi Türkiye'nin ayağına taş koyan bir üniversite gerçeği ile karşı karşıyayız.Bu üniversiteler tam anlamı ile siyasete bulamış Türkiye'ye hiç bir katkı sunamayan devletin ve milletin kaynaklarını yutan kara delikler haline gelmiştir.

Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim siyasete burnunu sokmayı pek seven molları devletin ve milletin düşmanı olarak bellemişti.Ama o mollalar Osmanlı devletine hiç bir katkı yapmadan Osmanlı devleti ve milletini sömürmüş ve Osmanlı devletini yıkmışlardı.

Bugün Türkiye yeniden bu tehditle karşı karşıyadır.Eğer en kısa sürede önlem alınmazsa Türkiye Osmanlı devletinden daha kötü bir duruma gelecektir.

Türkiye'deki üniversiteler derhal özelleştirilmelidir.Özel üniversiteler desteklenmeli,Yabancı üniversitelerin Türkiye'de üniversite açmalarına izin verilmelidir.

sargon
29-07-2010, 16:47
sayin fantomas,

üzerinde tarihcilerin, sosyologlarin yüzlerce kitap yazdigi, ciddi tartismalarin yapildigi bir konuda (Osmanli neden yikildi?), hicbir dayanaginiz olmadan salliyorsunuz. Biraz arastirma yapsaniz, ortaya attiginiz iddianin altini dolduracak üc bes argüman siralasaniz hic degilse.

Forum düsüncelerin tartisildigi bir yerdir ama bu kadar da "iki karisik yap usta" oldu-bittisiyle tartisma olmaz ki.

fantomas
29-07-2010, 17:27
sayin fantomas,

üzerinde tarihcilerin, sosyologlarin yüzlerce kitap yazdigi, ciddi tartismalarin yapildigi bir konuda (Osmanli neden yikildi?), hicbir dayanaginiz olmadan salliyorsunuz. Biraz arastirma yapsaniz, ortaya attiginiz iddianin altini dolduracak üc bes argüman siralasaniz hic degilse.

Forum düsüncelerin tartisildigi bir yerdir ama bu kadar da "iki karisik yap usta" oldu-bittisiyle tartisma olmaz ki.

Ben genelde ne demek istendiğini anladığım yerlerde olurum.Örneğin uzay fiziği problemlerinin tartışıldığı yerlerde olmam.Ancak bilirim ki o konuda bilgi sahibi olan birileri vardır ve onlar o konuda tartışacaklardır.O nedenle "dayanaksız","iki karışık yap usta" gibi dont lüzum kelimeler sarf etmek durumuna düşmem.

Açtığım başlıklara yapılan anlamsız yorumlar nedeniyle başlıkları bırakmak zorunda kalıyorum.

sargon
29-07-2010, 18:04
sayin fantomas,

elbette bu site akademik bir site degil, ama sandiginiz gibi egitimsiz insanlarin toplandigi ve bir taraftan kagit oynarken diger taraftan "iki tanesini sallandiracaksin bak hersey düzelir" tarzinda politik dehalarin parlatildigi bir yer de degil.

Yanlis yerde oldugunuzu düsünüyorum. Kusura bakmayin, bütün yazilari takip etmiyorum, tesadüfen size catmis da olabilirim. Yani forumdaki diger yazilarda da böyle bir durum olabilir. Ama eski yazilara bakarsaniz, durumu farkedersiniz. Bir tartisma olabilmesi icin önce gerekcesi olan argümanlar olmasi gerekir.

Simdi ben desem ki, "bir zamanlar agac olmadigi icin kagit icat edilememisti, ne zaman ki agaclar yetismeye basladi, o zaman kagit kesfedildi", önce agacin olmadigi zamanlarin oldugunu, sonra agacin var olmasinin kagidin kesfi icin yeterli olabilecegini vb. ispatlamam gerekir, degil mi? Bunu yapmak yerine, zaten Fatih Sultan Mehmet de bu yüzden "bir agac kesenin kolunu keserim" demisti, amaci agaclarin yetismesini saglamakti, millet firsat vermiyordu ki agaclar büyüsün vb., yoksa kagidi bulamayacaktik diye sacma bir aciklama ile gelsem bana herkes gülecektir.

Biraz mantik lütfen.

fantomas
29-07-2010, 18:15
Açtığım bu başlığı da uzayın sonsuz boşluğuna fırlatıp atmak zorunda kaldım.

Daha önce açtığım diğer iki başlıkta olduğu gibi.

Kuran'daki Arapça olmayan kelimeleri birer birer ve kökenleri ile açıklıyordum.Bir sürü kelime açıkladım.Bugüne kadar hiç kimse Peygamberin adının gerçeğini bilmiyordu.Kuran'da sur'a üflemek deyimini açıkladım.Bin yıldır anlaşılamayan bir bilgi aktardım.Güya teşekkür ya da daha bilgi isteyen yanıtlar beklerken aynen bu başlıkta olduğu gibi insanı yazdığına çizdiğine pişman eden tavırlar.

Buraya kadar.

fantomas
08-08-2010, 19:02
Osmanlı devleti'ni yıkan güç mollalardır.

Buraya yazıyorum.

Büyük emeklerle yaratılan yeni Türk devletini de bu çağdaş medreselerin bu çağdaş mollaları yıkacaktır.

Mollalar Allah'larına,tillahlarına kadar siyasete gark olmuşlardır.

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bi şeye müsaade edilmez.

Almanya'da bir prof siyasate karışsında görsün ebesinin örekesini.

Tekrar ediyorum.

Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkan mollalar Türk devleti'ni de yıkacak.

Derhal bu medreseler özelleştirilmelidir.

Yabancılara satılmalıdır.

Ekonomik işletmelerde yapıldığı gibi üniversiteler tek bir ülkeye değil "bilim" yapan bir çok ülke akademisyenlerine devr edilmelidir.

BUNLAR BİLİM DEĞİL SİYASET YAPIYOR.

fantomas
08-08-2010, 19:23
Türkiye'nin karar vericileri çok iyi bilmelidirler ki Osmanlı İmparatorluğu'nu molllar yıkmıştır.

Molla..

Bilimle uğraşması gerekirken siyaset yapan kişi,demektir.

Bilim yapamayıp -çünkü öyle bir kapasiteleri yok- siyasetin içine Allah'larına,tillahlarına kadar girmişlerdir.

Türkiye hakkında karar vericilere söylüyorum.

Osmanlı devleti'ndeki bütün sorunların arkasında bu molla sınıfı vardır.

Ayaklanmaları çıkaranlar da padişahları katl ettirenler de yabancı devletlerle işbirliği yapanlar da bu molla sınıfıdır.

Bunların efendileri yoktur.

O gün kim güçlü ise onlardır efendileri.

Yarının güçlülerinin kim olacağını eminim tahmin edebiliyorsunuzdur.

Uyarıyorum.

Çağdaş medreseler özelleştirilmezse Türkiye çağdaş mollalar proflardan ve diğerlerinden kurtulmazsa Osmanlı İmparatorluğu'nu batırdıkları gidi Türk Devleti'ni de batıracakladır.

Sangre
08-08-2010, 19:34
Bu yazdıklarının konuyla ne alakası var??

fantomas
08-08-2010, 20:22
Bu yazdıklarının konuyla ne alakası var??

Dünyanın hiç bir ülkesinde bir akademisyen siyasete karışmaz.

Siyaset başlı başına bir iştir.Sorumluluğu çok ağır olan bir iştir.Siyasetçi halkanı karşı sorumludur.Hayatı siyasetle geçer.

Bir akademisyen ise siyasetçi değildir.Çouklara gençlere bir bilim dalında sadece formasyon kazandırır diplomasını verir.İşi budur.Ötesine karışamaz.

Bir kasaplık yüksek okulunda kasaplık bilmeyen bir gence kasaplık formasyonu kazandırılır diploması verilir.Ondan sonra hiç kimsenin aklına kasaba müdahale etme düşüncesi gelmez.

Ama bu ülkenin mollaları her daim siyasetin içindedir.

Üniversiteler yerlerde sürünür,Türkiye'nin hiç bir üniversitesinin adı dünyanın beş yüz üniversitesi arasına giremez ve fakat mollalar gırtlaklarına kadar siyasetin içindedir.

Vatanı hep kurtarırlar da hiç kurtulduğunu görmedik.

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir saltanat yok.

Almanya'da sıkıysa çık ta konuş.

Ya da İngiltere'de.

Ya da Mozambikte.

Öperler adamı.

Sen kimsin?

Oysa bu ülke de?

Neymiş?

Prof???

Ne yapıyor?

Ne yapmıyor ki!

Doğru düzgün bir ülkede böyle prof'ların ebesini sorarlar.

Tanışmak için.

Siyaset yapacaksan bırakacaksın bilimi atılacaksın siyasete kurtaracaksın vatanı.

Çok istiyorsan.

Türkiye'de devlet memuru olup ta sınırsız konuşan TV'leri,gazeteleri,interneti işgal eden bilimden başka her işi yapan memurlar bir tek bu molla takımı.

Devleten götürüyor,televizyonlardan götürüyor,gazetelerden götürüyor aklınıza gelen gelmeyen her yerden götürüyor.

OLMAZ!

Böyle şey olmaz!

Bu devlet bu tarihi yanlışından dönmezse çok gitmez.

fantomas
08-08-2010, 20:31
Molla;

Kelime anlamı,

Asli vazifesini yapmayıp gırtlağına kadar siyasete bulaşan kimse.

Menfaatperest.

İşbirlikçi.

Güce tapan.

Yardakçı.

Kullanılan alet.

Maşa.

Yalaka.

Düzenbaz.

Hain.

Zübük.

fantomas
08-08-2010, 20:35
Osmanlı devletini batırdıkları gibi Türkiye'yi de batıracak molla takımı.

Osmanlı devletindeki bütün sorunlarda parmakları vardır.Halkı sürekli kışkırtmış nice Osmanlı padişahı ve devlet adamının öldürülmesine neden olmuşlardır.Siyasilerin akıllarını bulandırmış siyasilerin halk lehine doğru kararlar almalarına engel olmuşlardır.

Bu molla takımı aynı misyonunu bugün Türk devleti'ne karşı üslenmiştir.

Eğer bunlara dur denilmezse Türkiye Osmanlı'dan daha kötü bir hal alacaktır.

fantomas
09-08-2010, 00:36
Dünyanın hiç bir ülkesinde bir akademisyen siyasete karışmaz.

Siyaset başlı başına bir iştir.Sorumluluğu çok ağır olan bir iştir.Siyasetçi halkanı karşı sorumludur.Hayatı siyasetle geçer.

Bir akademisyen ise siyasetçi değildir.Çouklara gençlere bir bilim dalında sadece formasyon kazandırır diplomasını verir.İşi budur.Ötesine karışamaz.

Ama bu ülkenin mollaları her daim siyasetin içindedir.

Üniversiteler yerlerde sürünür,Türkiye'nin hiç bir üniversitesinin adı dünyanın beş yüz üniversitesi arasına giremez ve fakat mollalar gırtlaklarına kadar siyasetin içindedir.

Vatanı hep kurtarırlar da hiç kurtulduğunu görmedik.

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir saltanat yok.

Almanya'da sıkıysa çık ta konuş.

Ya da İngiltere'de.

Ya da Mozambikte.

Öperler adamı.

Sen kimsin?

Oysa bu ülke de?

Neymiş?

Prof???

Ne yapıyor?

Ne yapmıyor ki!

Doğru düzgün bir ülkede böyle prof'ların ebesini sorarlar.

Tanışmak için.

Siyaset yapacaksan bırakacaksın bilimi atılacaksın siyasete kurtaracaksın vatanı.

Çok istiyorsan.

Türkiye'de devlet memuru olup ta sınırsız konuşan TV'leri,gazeteleri,interneti işgal eden bilimden başka her işi yapan memurlar bir tek bu molla takımı.

Devleten götürüyor,televizyonlardan götürüyor,gazetelerden götürüyor aklınıza gelen gelmeyen her yerden götürüyor.

OLMAZ!

Böyle şey olmaz!

Bu devlet bu tarihi yanlışından dönmezse çok gitmez.

Türkiye'nin günümüzdeki en önemli sorunudur.Görevi sadece belli bir alanda gençlere formasyon vermek olan anadan doğma gözü açık gözler takımı Türkiye siyasetini içinden çıkılmaz hale sokmuştur.

Türk devleti,bu anadan doğma anansının gözü açık gözlerin ellerinde oyuncak olmaktan kendini kurtarmalıdır.

Kemaloğlu
09-08-2010, 00:39

Tamam ben dövücem onları

´ Just!ce `
09-08-2010, 01:35
Açtığım bu başlığı da uzayın sonsuz boşluğuna fırlatıp atmak zorunda kaldım.

Daha önce açtığım diğer iki başlıkta olduğu gibi.

Kuran'daki Arapça olmayan kelimeleri birer birer ve kökenleri ile açıklıyordum.Bir sürü kelime açıkladım.Bugüne kadar hiç kimse Peygamberin adının gerçeğini bilmiyordu.Kuran'da sur'a üflemek deyimini açıkladım.Bin yıldır anlaşılamayan bir bilgi aktardım.Güya teşekkür ya da daha bilgi isteyen yanıtlar beklerken aynen bu başlıkta olduğu gibi insanı yazdığına çizdiğine pişman eden tavırlar.

Buraya kadar.

Ahahahahaha:D:D:D yarım saat güldüm ya..Seni Habertürkte fatih altaylının yanına çıkarmak lazım..burda bu bilgileri çürütme orda anlat sen

´ Just!ce `
09-08-2010, 01:37

Tamam ben dövücem onları

:D:D:D:loco::loco::target::target::bounce:

islamneferi
09-08-2010, 19:43
Devlet-i Osmaniye yi kimin yıktığı belli. Ne zaman ki milli manevi değerlerimizden uzaklaştık, hemen ittihat terakki ve diğer ateistler yahudilerle işbirliği yapıp çöreklendi. Ama 600 yıılk koca imparatorluğu yıkmak kolay mı? Küllerinden doğuyor işte.

evrensel-insan
09-08-2010, 19:53
Saygideger islamneferi;

Devlet-i Osmaniye yi kimin yıktığı belli. Ne zaman ki milli manevi değerlerimizden uzaklaştık, hemen ittihat terakki ve diğer ateistler yahudilerle işbirliği yapıp çöreklendi. Ama 600 yıılk koca imparatorluğu yıkmak kolay mı? Küllerinden doğuyor işte.-islamneferi-

Yukarida sizden alintiladigim yorumunuz, aciklanmaya muhtac.

Kim yikmis, Devlet-i Osmaniye'yi?, "yikim" derken, yerine gelen TC'ni mi kast ediyor sunuz?

Milli, manevi degerlerimizden, nasil "uzaklasmisiz?"

"Kullerinden dogan" nedir?, Devlet-i Osmaniye mi?, nasil "doguyor?"

Saygilarimla;
evrensel-insan

islamneferi
09-08-2010, 20:06
sayın evrenselinsan,
hemen ittihat terakki ve diğer ateistler yahudilerle işbirliği yapıp çöreklendi
açık değil mi, tabii bu atesit ve yahudi etkisi bugüne kadar sürdü. Hala daha ergenekonda bunların parmağı var. Ama fena tokat yediler bu sıralar:) iplikleri pazara çıktı.

evrensel-insan
09-08-2010, 20:15
Saygideger Islamneferi;

Biliyorsun, Mustafa Kemal'de, bir ara "Ataturk" olmadan once bu grubun uyesi idi. Konuyu tarihi olarak ve yapilanlari ornekleyerek biraz daha acar misin?, bugunku bagini nasil kuruyorsun?, Yahudi derken kimleri kastediyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

fantomas
10-08-2010, 14:49
Molla;

Kelime anlamı,

Asli vazifesini yapmayıp gırtlağına kadar siyasete bulaşan kimse.

Menfaatperest.

İşbirlikçi.

Güce tapan.

Yardakçı.

Kullanılan alet.

Maşa.

Yalaka.

Düzenbaz.

Hain.

Zübük.

Üç kağıtçı.

Dönek.

Utanmaz.

Allahsız.

Amerikalılar bunlarla işbirliği ediyor la!

Koyunlarında pitonlarla yattıklarını uyanınca anlarlar artık.

demos cratos
13-08-2010, 14:12
Amerikalılar bunlarla işbirliği ediyor la!

Koyunlarında pitonlarla yattıklarını uyanınca anlarlar artık.

Amerika her ülkede aynı hatayı yaptı.Düşmanları olan yığınlar yine düşman.Dostlarını da kendi iradeleri ile düşman ettiler.

Kılavuz karga olunca tabii!

demos cratos
13-08-2010, 20:24
Ne yazık ki Türkiye'de hemen bütün iş kolları akademisyen denilen ve fakat gerçekte akademisyenlikle ilgileri olmayan kişlerce işgal edilmiştir.Ömrünü gazetecilik mesleğine veren bir kişilerin hakkı olan bir makamlar akademisyenlere verilir.Hayatını televizyon yayıncılığına adayan insanların alınlarının teri ile hak ettikleri yerler akademisyenlerce doldurulur.Hayatın her alanında böyledir.

Siyaset başta olmak üzere bütün meslekler bunlara sanki babalarından kalmadır.

Oysa bunların esas vazifeleri her hangi bir meslek dalında gençlere eğitim kazandırmaktır.Ondan başka hiç bir yenetekleri ve hünerleri yoktur.Hatta eğitimini verdikleri mesleklerde kısa bir süre sonra o mesleği yapanlara göre yeteneksizdirler.

Örneğin;Bir resim profesörünün profesörlüğü bir ressamın yeteneği ile karşılaştırılamaz bile.Çünkü akademisyen sadece bellirli bir bilgi aktaran kişidir.Ki alanı ile ilgili çok şeyi de bilmez.Ama bir ressam artık o sanatın ustasıdır.Akademisyenin gelip vatanı kurtarmak istemesi o ressama karşı yapılan en büyük saygısızlıktır.

Bugün bütün Türkiye bunlara bırakılmıştır.

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir şey yok.

Türkiye'nin çözmesi gereken en önemli sorun budur.

demos cratos
14-08-2010, 14:24
Günümüzde olduğu gibi Osmanlı döneminde de mollalar dibine kadar siyasetin içinde yer alıyorlardı.

Molla takımı her daim çıkarları gereği siyastin içinde idi.Mollalar Osmanlı devleti üzerine siyaset izleyenlerin en önemli piyonları idiler.Mollaların siyaset sevdasını çok iyi bilen ve onları siyasi amaçları kullanan pek çok güç vardı.

Bu piyonlar günümüzde olduğu gibi sürekli kullanılırdı.

Bir örnek;

Osmanlı devleti Girit'i kaybetmiştir.Devlet adamları yapılabilecek her şeyi yapmış ancak Girit alınamamıştır.

İşte devletin ve milletin o sıkıntılı dönemini yeni bir fırsat olarak değerlendiren molllalar televizyonlara çıkmış,gazetelerde ..Pardon Ya!Ne diyorum? Ha!Tamam,devletin ve milletin o sıkıntılı döneminde sokaklara dökülmüş devleti savaşa kışkırtıyorlardı.

Dönemin başbakanlık binasının önünde gösteriler düzenliyorlardı.Artık bunlarla baş edemeyeceğini anlayan Başbakan Recep Tayyip ..!Pardon..Yani dönemin Baş Vekili:"Tamam!Yalnız sizin askerlik yapmama ayrıcalığınızı kaldırıyorum.Siz de savaşa gideceksiniz!" deyince molla takımı çil yavrusu gibi dağılmıştır.

Osmanlı İmparatorluğu'nu batıran güç Türkiye'yi de batıracaktır.

demos cratos
14-08-2010, 15:24
Aynen yaşanmıştır,

-"Sayın .. ;partimizin genel başkanlık seçimlerinde aday olacağım."

-"Genel Merkez parti başkanlığı için bir profesörü aday gösterecek.Hiç uğraşma!"

-"Ben kazanacağımı sanıyorum."

-"Mümkün değil!"

-"Efenim ben siyasetçiyim.Ömrümü siyasete adadım.Ülkemi ve halkımı çok iyi tanıyorum.Ülkemin ve halkımın sorunlarını biliyorum.Ülkemin ve halkımın sorunlarının çözüm yollarını biliyorum.Partimin genel başkanlığını yapacak ve partimi iktidara taşıyacak her tür donanıma sahibim."

-"Olabilir!"

-"Yani?"

-"Parti meclis üyeliklerine de üniversitelerden pek çok profesör talip.Bakarsın ben bile artık siyasetten ayrılmak zorunda kalabilirim."

-"Efenim nasıl olur?"

-"Öyle işte!"

-"İyi de bu insanlar siyasetten ne anlar?Ülkeyi tanımazlar,halkı tanımazlar."

-"Ben de aynı şeyleri söyledim.Nafile!Hatta bunlara teslim edilen bir ülkenin batacağını söyledim.Bir kulaklarından girdi öbür kulaklarından çıktı."

-"Ben gene de adaylığımı koyacağım!"

-"Sen bilirsin!"

Sonuç:

Parti genel merkezine tavsiye edilen profesör partinin genel başkanı oldu.

demos cratos
20-08-2010, 15:09
Osmanlı İmparatorluğu'nu da mollalar yıktı!

Yeni Türkiye için en büyük tehlike yine mollalardır.

Yani;

Asli vazifesi olan gençlere belli bir meslek dalında formasyon kazandırma görevlerini bırakıp siyasete heves edenlerdir.

Türkiye bugün artık tam anlamı ile medreselere dönem üniversitelerini özelleştirip bu mesleği ehillerine bırakmalıdır.

Devletin diğer özelleştirmelerinde uygulanan politikalarla bu mesele kısa sürede halledilir.

Pek çok ülkenin en iyi üniversiteleri Türkiye'ye davet edilir.Üniversiteler bunlara uygun koşullarda devr edilerek Türkiye aleyhine çalışan kurumlar kısa sürede ülke ve insanlığa hizmet eder hale getirilirler.

sargon
20-08-2010, 15:16
Merhaba demos cratos. Sen fantomas misin?

demos cratos
20-08-2010, 15:25
Merhaba demos cratos. Sen fantomas misin?

Merhaba sargon,

Evet!

demos cratos
20-08-2010, 15:46
Mollaların en büyük ideali siyasette en üst seviyelere yükselmektir.İçleri meslek aşkına değil siyaset aşkı ile yanıp kavrulur.

Vakti zamanında bir akademisyen prof'u siyasete soktular.Başbakan oldu.Avrupa Birliği'ne bilem sokacaktı ülkeyi.Ülke gerçeklerinden,dünyadan o kadar habersizdi ki."AB'ye gireceğiz aman terörü bitirelim!" diye o güne kadar kimsenin düşünemediği yöntemler uygulandı.Geçenlerde bir emekli amiral o dönemle ilgili bir şeyler ağzından kaçırdı da sonu gelmedi.

Yine asıl mesleğini bırakıp ömrü billah siyaset aşkı ile yanıp kavrulan bir akademisyen prof başbakan yapıldı.Ülke gerçeklerinden dünyadan o kadar kopuk ve habersiz idi ki tuttu müslüman ülkeler arasında bir örgütlenme gerçekleştirdi.Bu müslüman ülkelerden birinin lideri çadır da gereken dersi verdi ama nafile.Ve etrafından bir Allah'ın kulu çıkıp deme ki "Sayın hocam,İslam dünyasında bir birlik olsa Araplar kendi aralarında birlik kurar."Demediler.

Bu buna benzer sonsuz örnek vardır Türk tarihinde.Asıl mesleğini bırakıp siyasete heves edenler batırmışlardır Osmanlı imparatorluğunu.

Bunların bugün kü suskunluğuna aldanmayın!

En kısa sürede devlet ve millet aleyhine çalışmaya devam edeceklerdir.

demos cratos
21-08-2010, 13:15
Osmanlı İmparatorluğunu yıkan mollalar Türkiye Cumhuriyeti için en büyük tehdittir.

Molla,asli vazifesini yapmayıp yani taliplere belli bir meslekle ilgili formasyon kazandırmak olan görevlerini bırakıp gırtlaklarına kadar siyasete heves eden kişidir.Dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle bir salaklığa izin verilmez.Mümkün değildir.Ama Türkiye'de mollalar medreslerde beslenir siyaset yaparlar.

O kadar yeteneksiz ve bilgisiz insanlardır ki çıkarları gereği "aynı" söylemi yıllarca yaparlar.Dünya değişir bunlar değişmez.Ne zaman ki kıblelerini değiştirmek zorunda kaldıklarını görürler işte o zaman yeni düzene uygun davranırlar.Amaçları her zaman aynıdır.Malı götürmek.

Bir TV proğramından yüz bin lira almak ne demek?

Bunlardan sadece bir tanesine örnek vereyim.

Yıllardır bu millete TV ekranlarından gazete köşelerinden kuru sıkı salladı.Malı götürdü.Aynı zamanda bütün "maşa" lardan beklenen görevleri yerine getirdi.

Geçenlerde yapılan bir TV proğramında bir siyasetçi şu soruya yanıt almak istemişti kendisinden.Üstelik "Allah aşkına lütfen cevap verin" diyerek.

-Allah aşkına lütfen yanıt verin.Yirmi altı soruluk bir sınavın tek yanıtı olur mu?

Daha önce bu halka Venedik Kriterleri,Paris Şartı,Avrupa Sözleşmesi vb tonlarca kuru sıkı sallayan prof öküzün trene baktığı gibi baktı.

Hiç bir şey diyemedi.

Ne "hayır" ne de "evet"!

Ne "doğru" dedi ne "yanlış"!

Aynı soru kendisine aynı şekilde üç dört defa sorulmasına rağmen hem de.

Yanıt veremedi.

Çünkü bu prof bir bilim adamı değildi.

Türkiye'nin önündeki en önemli tehdit artık birer üniversite değil medreseye dönen ortaçağ kurumlarındaki mollalardır.

Bu kurumlar derhal özelleştirilmelidir.