Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-07-2010, 16:00
fantomas fantomas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Osmanlı İmparatorluğu'nu Da Mollalar Yıktı

Türkiye Osmanlı imparatorluğu'nun kaderini yaşıyor.Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkan güç olan mollaların yerini alan akdemisyen sınıfı Türkiye Cumhuriyeti'ni de yıkıyor.

Türkiye'de Türk milleti'nin kanını emen Türkiye'ye bilimsel anlamda hiç bir şey katmadığı gibi Türkiye'nin ayağına taş koyan bir üniversite gerçeği ile karşı karşıyayız.Bu üniversiteler tam anlamı ile siyasete bulamış Türkiye'ye hiç bir katkı sunamayan devletin ve milletin kaynaklarını yutan kara delikler haline gelmiştir.

Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim siyasete burnunu sokmayı pek seven molları devletin ve milletin düşmanı olarak bellemişti.Ama o mollalar Osmanlı devletine hiç bir katkı yapmadan Osmanlı devleti ve milletini sömürmüş ve Osmanlı devletini yıkmışlardı.

Bugün Türkiye yeniden bu tehditle karşı karşıyadır.Eğer en kısa sürede önlem alınmazsa Türkiye Osmanlı devletinden daha kötü bir duruma gelecektir.

Türkiye'deki üniversiteler derhal özelleştirilmelidir.Özel üniversiteler desteklenmeli,Yabancı üniversitelerin Türkiye'de üniversite açmalarına izin verilmelidir.
Alt 29-07-2010, 16:47
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayin fantomas,

üzerinde tarihcilerin, sosyologlarin yüzlerce kitap yazdigi, ciddi tartismalarin yapildigi bir konuda (Osmanli neden yikildi?), hicbir dayanaginiz olmadan salliyorsunuz. Biraz arastirma yapsaniz, ortaya attiginiz iddianin altini dolduracak üc bes argüman siralasaniz hic degilse.

Forum düsüncelerin tartisildigi bir yerdir ama bu kadar da "iki karisik yap usta" oldu-bittisiyle tartisma olmaz ki.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 29-07-2010, 17:27
Yasaklandı

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayin fantomas,

üzerinde tarihcilerin, sosyologlarin yüzlerce kitap yazdigi, ciddi tartismalarin yapildigi bir konuda (Osmanli neden yikildi?), hicbir dayanaginiz olmadan salliyorsunuz. Biraz arastirma yapsaniz, ortaya attiginiz iddianin altini dolduracak üc bes argüman siralasaniz hic degilse.

Forum düsüncelerin tartisildigi bir yerdir ama bu kadar da "iki karisik yap usta" oldu-bittisiyle tartisma olmaz ki.

Ben genelde ne demek istendiğini anladığım yerlerde olurum.Örneğin uzay fiziği problemlerinin tartışıldığı yerlerde olmam.Ancak bilirim ki o konuda bilgi sahibi olan birileri vardır ve onlar o konuda tartışacaklardır.O nedenle "dayanaksız","iki karışık yap usta" gibi dont lüzum kelimeler sarf etmek durumuna düşmem.

Açtığım başlıklara yapılan anlamsız yorumlar nedeniyle başlıkları bırakmak zorunda kalıyorum.
Alt 29-07-2010, 18:04
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayin fantomas,

elbette bu site akademik bir site degil, ama sandiginiz gibi egitimsiz insanlarin toplandigi ve bir taraftan kagit oynarken diger taraftan "iki tanesini sallandiracaksin bak hersey düzelir" tarzinda politik dehalarin parlatildigi bir yer de degil.

Yanlis yerde oldugunuzu düsünüyorum. Kusura bakmayin, bütün yazilari takip etmiyorum, tesadüfen size catmis da olabilirim. Yani forumdaki diger yazilarda da böyle bir durum olabilir. Ama eski yazilara bakarsaniz, durumu farkedersiniz. Bir tartisma olabilmesi icin önce gerekcesi olan argümanlar olmasi gerekir.

Simdi ben desem ki, "bir zamanlar agac olmadigi icin kagit icat edilememisti, ne zaman ki agaclar yetismeye basladi, o zaman kagit kesfedildi", önce agacin olmadigi zamanlarin oldugunu, sonra agacin var olmasinin kagidin kesfi icin yeterli olabilecegini vb. ispatlamam gerekir, degil mi? Bunu yapmak yerine, zaten Fatih Sultan Mehmet de bu yüzden "bir agac kesenin kolunu keserim" demisti, amaci agaclarin yetismesini saglamakti, millet firsat vermiyordu ki agaclar büyüsün vb., yoksa kagidi bulamayacaktik diye sacma bir aciklama ile gelsem bana herkes gülecektir.

Biraz mantik lütfen.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 29-07-2010, 18:15
Yasaklandı

Açtığım bu başlığı da uzayın sonsuz boşluğuna fırlatıp atmak zorunda kaldım.

Daha önce açtığım diğer iki başlıkta olduğu gibi.

Kuran'daki Arapça olmayan kelimeleri birer birer ve kökenleri ile açıklıyordum.Bir sürü kelime açıkladım.Bugüne kadar hiç kimse Peygamberin adının gerçeğini bilmiyordu.Kuran'da sur'a üflemek deyimini açıkladım.Bin yıldır anlaşılamayan bir bilgi aktardım.Güya teşekkür ya da daha bilgi isteyen yanıtlar beklerken aynen bu başlıkta olduğu gibi insanı yazdığına çizdiğine pişman eden tavırlar.

Buraya kadar.
Alt 08-08-2010, 19:02
Yasaklandı

Standart a

Osmanlı devleti'ni yıkan güç mollalardır.

Buraya yazıyorum.

Büyük emeklerle yaratılan yeni Türk devletini de bu çağdaş medreselerin bu çağdaş mollaları yıkacaktır.

Mollalar Allah'larına,tillahlarına kadar siyasete gark olmuşlardır.

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bi şeye müsaade edilmez.

Almanya'da bir prof siyasate karışsında görsün ebesinin örekesini.

Tekrar ediyorum.

Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkan mollalar Türk devleti'ni de yıkacak.

Derhal bu medreseler özelleştirilmelidir.

Yabancılara satılmalıdır.

Ekonomik işletmelerde yapıldığı gibi üniversiteler tek bir ülkeye değil "bilim" yapan bir çok ülke akademisyenlerine devr edilmelidir.

BUNLAR BİLİM DEĞİL SİYASET YAPIYOR.
Alt 08-08-2010, 19:23
Yasaklandı

Türkiye'nin karar vericileri çok iyi bilmelidirler ki Osmanlı İmparatorluğu'nu molllar yıkmıştır.

Molla..

Bilimle uğraşması gerekirken siyaset yapan kişi,demektir.

Bilim yapamayıp -çünkü öyle bir kapasiteleri yok- siyasetin içine Allah'larına,tillahlarına kadar girmişlerdir.

Türkiye hakkında karar vericilere söylüyorum.

Osmanlı devleti'ndeki bütün sorunların arkasında bu molla sınıfı vardır.

Ayaklanmaları çıkaranlar da padişahları katl ettirenler de yabancı devletlerle işbirliği yapanlar da bu molla sınıfıdır.

Bunların efendileri yoktur.

O gün kim güçlü ise onlardır efendileri.

Yarının güçlülerinin kim olacağını eminim tahmin edebiliyorsunuzdur.

Uyarıyorum.

Çağdaş medreseler özelleştirilmezse Türkiye çağdaş mollalar proflardan ve diğerlerinden kurtulmazsa Osmanlı İmparatorluğu'nu batırdıkları gidi Türk Devleti'ni de batıracakladır.
Alt 08-08-2010, 19:34
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu yazdıklarının konuyla ne alakası var??
Alt 08-08-2010, 20:22
Yasaklandı

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu yazdıklarının konuyla ne alakası var??

Dünyanın hiç bir ülkesinde bir akademisyen siyasete karışmaz.

Siyaset başlı başına bir iştir.Sorumluluğu çok ağır olan bir iştir.Siyasetçi halkanı karşı sorumludur.Hayatı siyasetle geçer.

Bir akademisyen ise siyasetçi değildir.Çouklara gençlere bir bilim dalında sadece formasyon kazandırır diplomasını verir.İşi budur.Ötesine karışamaz.

Bir kasaplık yüksek okulunda kasaplık bilmeyen bir gence kasaplık formasyonu kazandırılır diploması verilir.Ondan sonra hiç kimsenin aklına kasaba müdahale etme düşüncesi gelmez.

Ama bu ülkenin mollaları her daim siyasetin içindedir.

Üniversiteler yerlerde sürünür,Türkiye'nin hiç bir üniversitesinin adı dünyanın beş yüz üniversitesi arasına giremez ve fakat mollalar gırtlaklarına kadar siyasetin içindedir.

Vatanı hep kurtarırlar da hiç kurtulduğunu görmedik.

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir saltanat yok.

Almanya'da sıkıysa çık ta konuş.

Ya da İngiltere'de.

Ya da Mozambikte.

Öperler adamı.

Sen kimsin?

Oysa bu ülke de?

Neymiş?

Prof???

Ne yapıyor?

Ne yapmıyor ki!

Doğru düzgün bir ülkede böyle prof'ların ebesini sorarlar.

Tanışmak için.

Siyaset yapacaksan bırakacaksın bilimi atılacaksın siyasete kurtaracaksın vatanı.

Çok istiyorsan.

Türkiye'de devlet memuru olup ta sınırsız konuşan TV'leri,gazeteleri,interneti işgal eden bilimden başka her işi yapan memurlar bir tek bu molla takımı.

Devleten götürüyor,televizyonlardan götürüyor,gazetelerden götürüyor aklınıza gelen gelmeyen her yerden götürüyor.

OLMAZ!

Böyle şey olmaz!

Bu devlet bu tarihi yanlışından dönmezse çok gitmez.
Alt 08-08-2010, 20:31
Yasaklandı

Molla;

Kelime anlamı,

Asli vazifesini yapmayıp gırtlağına kadar siyasete bulaşan kimse.

Menfaatperest.

İşbirlikçi.

Güce tapan.

Yardakçı.

Kullanılan alet.

Maşa.

Yalaka.

Düzenbaz.

Hain.

Zübük.

Önerilen Siteler