Orijinalini görmek için tıklayınız : Harvard üniversitesi hücre animasyonu
http://www.facebook.com/video/video.php?v=154924929246
Arkadaşlar bu animasyonu iyice izleyin ne kadar büyüleyici değilmi?Resmen vücudumuzun içinde trilyonlarca dünya varmış gibi içinde o kadar müthiş olaylar oluyorki her biri ayrı bi sanat harikası gibi ve içindeki hareketler bi bilincin sonucu oluşuyormuş gibi bilinçsizce nasıl hareket eder onca organel?Dna rna çekirdek mitokondri hepsi görevlerini yapıyor ve yaşamı oluşturuyorlar bunun tesadüfen olması inanılır gibi gözükmüyor.Sizin bu konudaki yorumlarınız nedir böylesine ufacık hücrelerin içinde dünya gibi karmaşık bi yaşam var bu tesadüfi olarak nasıl gerçekleşir sizce?
Sayın üye0001 ;
Bilim dili hususundaki yetersizliğinizi anlayabiliyorum ama bu şekilde devam etme azminizi anlamış değilim. Tesadüf bilmin "an itibarı ile" bilmiyorum demesidir. Bunu iyice öğrenmeniz dileği ile.
Siz nasıl oldunuz üye0001. bababanız anneniz içinmi programlanmıştı, yoksa bir yerde tesadüfü tanıştılar ve evlendiler mi?
ee nereye varacaksınız?İki insan bilinçsizce sokakta hareket etmiyordu bilinçleri vardı ve tanıştılar,hücreyle bunu nasıl bağdaştıracaksınız?
Sayın üye001 ;
Hücre biyokimyası oldukça aydınlatılmış olsada hücrenin ve canlılığın kendi, insan için halen karanlıktır.
Karanlık başka bir şey daha vardır ki buna Tanrı düşüncesi denilmekte. Kendisi hakkında, doğası hakkında, hüküm mekanizması hakkında v.b. hiç bir şey bilmediğimiz bir Tanrı kavramını nasıl olurda doğayı açıklamakta kullanmaya çalışırsınız.
Siz hiç karanlıkta bir şeyi görmek için karanlığı iki katına çıkarmısınız? Yada bir düğümü çözmek için 3-5 düğüm daha atarmısınız?
Bilim bu noktada "Hayır" cevabını vererek bilgimiz ile bize karanlık olanı daha karanlık olanla açıklamayı red eder. Bilimin devamlı değişen dinamikleri vardır ki bunu DOGMAcıların anlayabilme ihtimali yoktur. Bu sebebten bilim sadece kendini anlayacaklara hitap eder. "Tesadüf" bilimin "An itibarı ile bilmiyorum" demesidir ki bence doğal olanda budur. Bunu idrak edemiyor olmanız ya Dogmacı olmanız yada Üniversitede Fenni Bilimlerden birini okumamanızdan kaynaklanıyordur.
Bir önceki postumda çok basit bir örnek verdim. Aileniz. Kendi başına ,serbest dolanımda iken şans eseri tanıştılar ve tanışmanın mahsülü siz oldunuz. Ne güzel de oldu. Nasıl tanıştıkları ve kim olduklarını bilmediğimden "tesadüf" dedim. ya siz tanışmalarına daha akılcı bir neden bulabilecek misiniz? Bulursanız sadece tesadüfümü aydınlatmış olursunuz ki Bilimin yaptığıda budur.
saygılarımla ve esen kalınız.
-Üye001-
Arkadasim Facebook'a kayitli degilim. Olmakta istemiyorum. Mümkünse baska bir link.
Saygilar...
Basic,üye olmanı gerekmiyor video herkese açık(:
Cidden çok büyüleyici, lakin ardında akıllı bir tasarımın yatması gerektiğine dair kanı nasıl oluştu? Mesela buradan (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20938) Akılsız bir Tasarım olan Göze yakından bakabilir ve her gördüğünüze mucizevi yaratılış dememeyi öğrenebilirsiniz.
Cidden çok büyüleyici, lakin ardında akıllı bir tasarımın yatması gerektiğine dair kanı nasıl oluştu? Mesela buradan (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20938) Akılsız bir Tasarım olan Göze yakından bakabilir ve her gördüğünüze mucizevi yaratılış dememeyi öğrenebilirsiniz.
Artık biliyorum,hücre her ne kadar kendi başına olamayacak kadar muhteşem görünüyorsada onu ol deyince olduranda ondan daha fazla öyle(:
http://www.youtube.com/watch?v=ZGR9w3tgHwA
Ben Bunu Yillar Önce Izlemisdim
Tesekkürler VolDeMort!
Saygilar...
hercümerç
01-09-2010, 17:42
Artık biliyorum,hücre her ne kadar kendi başına olamayacak kadar muhteşem görünüyorsada onu ol deyince olduranda ondan daha fazla öyle(:
bu mantığa göre allahda kendi başına olamayacak kadar muhteşem bir varlık olmuyor mu? bu böyle sonsuza kadar gider.
bu mantığa göre allahda kendi başına olamayacak kadar muhteşem bir varlık olmuyor mu? bu böyle sonsuza kadar gider.
sayın hercümerç ;
İnsanoğlu an itibarı ile açıklayamadığı her oluşumu mucizevi görmeyecek ve altında bir yaratıcı kudret aramayacak olmasaydı, Apollon (Deniz Tanrısı : Gemileri suyun üstünde tutan kudret) asla var olmayacaktı. Apollon'un varlığı Archimedes'in Suyun Kaldırma Kuvvetini bulması ile yıkıldı. Örnekler çoğaltılabilir ve Apollonu yaratan beyinlerdeki virüsün günümüz jenerasyonu halen aktiftir.
Eğer tanrının varlığı varsayımından hareket edersek sonsuza kadar gider ,çünkü hiç bi zaman tanrıyı görüp onun kendi kendine oluşumunu anlamıcaz,ama evren için aynısı geçerli değil belki biz yaşarken belki torunlarımız zamanında belkide çok daha sonraları evrenin oluşumuda aeranın verdiği örnekteki gibi suyun kaldırma kuvveti gibi çok basit bir şekilde açıklanan herkesin kabul ettiği bilimsel bi gerçeklik haline gelecek.Umarım biz ölmeden bilim bunuda açıklar(: