Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-08-2010, 11:11
üye001 üye001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Harvard üniversitesi hücre animasyonu

http://www.facebook.com/video/video.php?v=154924929246

Arkadaşlar bu animasyonu iyice izleyin ne kadar büyüleyici değilmi?Resmen vücudumuzun içinde trilyonlarca dünya varmış gibi içinde o kadar müthiş olaylar oluyorki her biri ayrı bi sanat harikası gibi ve içindeki hareketler bi bilincin sonucu oluşuyormuş gibi bilinçsizce nasıl hareket eder onca organel?Dna rna çekirdek mitokondri hepsi görevlerini yapıyor ve yaşamı oluşturuyorlar bunun tesadüfen olması inanılır gibi gözükmüyor.Sizin bu konudaki yorumlarınız nedir böylesine ufacık hücrelerin içinde dünya gibi karmaşık bi yaşam var bu tesadüfi olarak nasıl gerçekleşir sizce?
Alt 03-08-2010, 13:51
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın üye0001 ;

Bilim dili hususundaki yetersizliğinizi anlayabiliyorum ama bu şekilde devam etme azminizi anlamış değilim. Tesadüf bilmin "an itibarı ile" bilmiyorum demesidir. Bunu iyice öğrenmeniz dileği ile.

Siz nasıl oldunuz üye0001. bababanız anneniz içinmi programlanmıştı, yoksa bir yerde tesadüfü tanıştılar ve evlendiler mi?

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 06-08-2010, 15:14
Üye

ee nereye varacaksınız?İki insan bilinçsizce sokakta hareket etmiyordu bilinçleri vardı ve tanıştılar,hücreyle bunu nasıl bağdaştıracaksınız?
Alt 06-08-2010, 15:50
Kıdemli Üye

Sayın üye001 ;

Hücre biyokimyası oldukça aydınlatılmış olsada hücrenin ve canlılığın kendi, insan için halen karanlıktır.

Karanlık başka bir şey daha vardır ki buna Tanrı düşüncesi denilmekte. Kendisi hakkında, doğası hakkında, hüküm mekanizması hakkında v.b. hiç bir şey bilmediğimiz bir Tanrı kavramını nasıl olurda doğayı açıklamakta kullanmaya çalışırsınız.

Siz hiç karanlıkta bir şeyi görmek için karanlığı iki katına çıkarmısınız? Yada bir düğümü çözmek için 3-5 düğüm daha atarmısınız?

Bilim bu noktada "Hayır" cevabını vererek bilgimiz ile bize karanlık olanı daha karanlık olanla açıklamayı red eder. Bilimin devamlı değişen dinamikleri vardır ki bunu DOGMAcıların anlayabilme ihtimali yoktur. Bu sebebten bilim sadece kendini anlayacaklara hitap eder. "Tesadüf" bilimin "An itibarı ile bilmiyorum" demesidir ki bence doğal olanda budur. Bunu idrak edemiyor olmanız ya Dogmacı olmanız yada Üniversitede Fenni Bilimlerden birini okumamanızdan kaynaklanıyordur.

Bir önceki postumda çok basit bir örnek verdim. Aileniz. Kendi başına ,serbest dolanımda iken şans eseri tanıştılar ve tanışmanın mahsülü siz oldunuz. Ne güzel de oldu. Nasıl tanıştıkları ve kim olduklarını bilmediğimden "tesadüf" dedim. ya siz tanışmalarına daha akılcı bir neden bulabilecek misiniz? Bulursanız sadece tesadüfümü aydınlatmış olursunuz ki Bilimin yaptığıda budur.

saygılarımla ve esen kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 27-08-2010, 21:39
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

-Üye001-

Arkadasim Facebook'a kayitli degilim. Olmakta istemiyorum. Mümkünse baska bir link.

Saygilar...
Alt 31-08-2010, 12:37
Üye

Basic,üye olmanı gerekmiyor video herkese açık(:
Alt 31-08-2010, 14:02
Kıdemli Üye

Cidden çok büyüleyici, lakin ardında akıllı bir tasarımın yatması gerektiğine dair kanı nasıl oluştu? Mesela buradan Akılsız bir Tasarım olan Göze yakından bakabilir ve her gördüğünüze mucizevi yaratılış dememeyi öğrenebilirsiniz.

Alt 31-08-2010, 19:54
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cidden çok büyüleyici, lakin ardında akıllı bir tasarımın yatması gerektiğine dair kanı nasıl oluştu? Mesela buradan Akılsız bir Tasarım olan Göze yakından bakabilir ve her gördüğünüze mucizevi yaratılış dememeyi öğrenebilirsiniz.
Artık biliyorum,hücre her ne kadar kendi başına olamayacak kadar muhteşem görünüyorsada onu ol deyince olduranda ondan daha fazla öyle(:
Alt 31-08-2010, 20:11
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben Bunu Yillar Önce Izlemisdim

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 01-09-2010, 08:33
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye